• Lister

    Nazadr lidi, předem omluva, za tenhle offtopic. Tohle je nejnavštěvovanější forum, které znám, tak se chci zeptat tady. Na koupi auta jsem se už jednou ptal, chtěl jsem ojetou oktávku, ale z toho nakonec sešlo, možná si to téma někdo pamatuje :o)

    Během několika měsíců budeme kupovat auto. Mělo by být nové a ze segmetnu malých vozů – neptejte se mě prosím proč nové a ještě k tomu malé auto, berte to prostě jako fakt :o) Není až tak úplně vyloučené, že se s tím najezdím přes 30tis km ročně, takže by se hodil malý diesel – 1,4–1,6. Osobně se mi líbí Fabie, ale je poměrně drahá a celkem se bojím toho tříválcového motoru – má někdo zkušenost. Teď je ale spousta akcí takže to není jediná možnost – Citroen má slušný výprodej, běží i akce na Mazdu – ale ty jsou poměrně drahé. Z novinek se mi hodně zamnlouvá nové Punto, navíc Fiat umí dělat malé motory, ale spíš benzín, nevím jak je na tom nafta. A nakonec: zná někdo tyhle stránky:automo­dul.cz/ nemá někdo zkušenost s podobnou formou nákupu, jak to vlastně funguje, případně může někdo poradit jiný server. Ty slevy jsou dost lákavé. Díky za každou reakci, a ještě jednou sorry za offtopic :o)

    0 0
    • Manas  

      Docela neni spatny se jeste mrknout na www.dfens-cz.com. Tam par testu je a prijdou mi docela gut.

      0 0
      • chupas  

        hehe. myslis „octafku ftdi na hlinach s tjuningem“ :D ale jo. tak par veci je :))

        0 0
    • wlk  

      proč nové a ještě k tomu malé???!!! :o))

      0 0
    • lubos  

      Jenom neber Fabiu s 3valcem. To je docela des :)

      0 0
      • Lister  

        No vždyť říkám, že se toho bojím, fakt je to taková hrůza??? 1,9 je pohoda motor, ale je dost drahej a pro fabii ukrtuně těžkej.

        0 0
        • lubos  

          Se mi zda, ze prave spominanej dfens o ni psal. Proste spotreba ne uplne nizka, a zadne vykon. Fabie je hodne tezke auto, tohleto neni ani motor, nevim jestli to nema zrychleni 0–100 az 18sec. Akorat je levnejsi, ale … Co Dacia Logan ? Otestovana uz je viz. clanecek auto.sme.sk/cla­nok.asp?cl=2605838

          0 0
          • wlk  

            nemyslíš náhodou 1,2 HTP (Hovno To Pojede) v benzínu?? to je fakt tragédie…kámoš s ní jel se zapnutou klimatizací po dálnici za 16 litrů :-)))))

            0 0
            • lubos  

              Jo, to je myslim ono ;o)) A klima .. chudak motor.

              0 0
              • wlk  

                ono stačí, když to prodeje kolem, ten zvuk je nezaměnitelnej :-D takový autíčko na nákup, ale nesmíš ho mít moc toho nákupu :-)

                0 0
            • lubos  

              Tak podle skody je HTP „High Torque Performance“. No nemam slov.

              0 0
            • blue  

              podle webu je v nabidce stejne uz jen ta silnejsi 1.2 a pravdepodobne s tou (vic sem po tom nepatral) sem jel vloni s kamosem ve ctyrech, s dvouma kolama na strese a plnym kufrem do italie… prumerna spotreba vysla kolem 7 liru, jizda byla naprosto bezproblemova a svizna, naprosto v pohode sme stihali oktavku, kdyz potreboval, tak bez problemu zrychlil na predjeti, proste na normalni jezdeni dostatecny… me to auto docela dost prijemne prekvapilo

              0 0
              • Pebe  

                S tím musím souhlasit, ten silnější tříválec máme v práci jako služebák a je to naprosto v pohodě. Jezdí stejně jako moje soukromá 1.4 a navíc ten báječnej zvuk, kdy mi to při řazení připomíná bejvalýho Wartburga, to nemá chybu :-)

                0 0
              • vili  

                presne tak kamos ma tu 1,2 silnejsi verzi a zere mu to 5,6 litru a ted pres zimu rikal ze se nedostal ani jednou pres 6,1 a to jezdi skoro furt jen pres brno a docela svizne…

                0 0
                • wlk  

                  ono s tím autem jinak ani jezdit nejde, protože když není v otáčkách, tak nejede…

                  0 0
                  • Quake 9.0  

                    Ten motor právě moc velké otáčky nerad.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      A v malejch to nejede :) Jinak jizdni vlastnosti lepsi nez Filcka, ale uzivatelsky neprijemny auto a k tomu hrozne micro. A taky to zere… i kdyz krapek min nez Filcka, kdyz se ji slape na krk. Srovnavam s Filckou, protoze jsme ji meli pred Fabkou a po Fabce a ted jsme poridili konecne neco uspornejsiho.

                      0 0
              • Quake 9.0  

                Přesně tak. Na normální ježdění (vzdálenosti do 80km a tak 10× ročně přez republiku) je to úplně v pohodě. A kdo jezdí to 130km/h, tak si nestěžuje ani na spotřebu (do 6-ti litrů). Jo a co se týče dynamiky, tak na to že to je 1.2L motor, tak to jede mnohem líp než Favorit s 1.3 a přitom to má minimálně o 1,5L nižší spotřebu. Tu Fábii máme v dlouhodobém testování (3roky), protože jsme vlastníci.

                0 0
                • Quake 9.0  

                  Ještě malá poznámečka. Jakožto auto na převoz kol a lyží bych bral Roomstera. Jen je škoda, že to bude nové auto a ještě nebudou vychtané všechny „mouchy“.

                  0 0
                  • mm  

                    vubec to neni nove auto. je to jenom oskliva krabice velka jen zvenci, co je poskladana ze starych dilu vw

                    0 0
                    • vojtechposmourny  

                      No já bych ho bral, fakt se mi to líbí. Taková fabie combi je jen o trochu levnější a o dost míň praktická. Za 340 základ, přidal bych pouze centrál, rádio, manuální klimu a víko na schránku u spolujezdce. Takže cca 370–80. Kde seženeš něco tak praktickýho za ty prachy?

                      0 0
                      • mm  

                        nato, ze se to tvari jako praktisch wagen to ma kufr strasne malinkaty. ty litry jsou nahnany vyskou. plochou je to kufirek. se zakladnim 1.2htp se da jet mozna skopce (vychazim ze zkusenosti s 1.4Mpi, kera nejede ani po meste). auto je o 15 cm vyssi nez modla fabia, cos spolecne se zakladnima pneu 175/70 zaruci opravdove jizdni zazitky. a podvozek splacanej ze stare OC a Fabie …nevim nevim To uz raci daciu, kera si nehraje na technologicky vyspele auto, vyuziva stare, lety overene koncepce a oplaci to prijemnou cenou

                        0 0
                        • vojtechposmourny  

                          Tohle auto bych si nekupoval pro jízdní zážitky, ale na dopravu. Logan zatím není ve verzo kombi. S 1,2htp (47kw) fabkou combi jsem jezdil přes půl roku každej tejden Praha – Martin (sk) a bez problémů. Fakt je, že benzín jsem neplatil a tudíž mi nevadilo na to šlapat.

                          0 0
                        • wroum  

                          vole, jels nekdy dacii? to je zazitek…jizdni vlastnosti skoro jak zigulik…kvalita zpracovani obdobna…a spolehlivost snad este horsi. 1,2 je lehci a jede lip nez ta 1,4 mpi.

                          0 0
                          • mm  

                            kvalita zpracovani – no a co. kdyz jdu po cene, musim privrit oko. o spolehlivosti nevim, ale v Z. evrope zacina byt logan docela obliben. a 1.2 bude lehci asi o 50kilo ne? to asi nepoznas. A ten trivalec-nejsem strojar, ale neco sem se snazil o motorech dozvedet-bleee.->musi se velkyma zavazima dorovnavat na hrideli absence 4. valce. a i tak tam budou asi parazitni momenty

                            2Vojtech: existuje i jina modifikace loganu, nez ta, kera se na nas usmiva z reklam, myslim ze je to primo kombi.

                            0 0
                            • vojtechposmourny  

                              No to se právě pleteš. Zatím není, i když už se chystá.

                              0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Jenze v zapadni evrope je taky levnejsi nez u nas ;) Btw… preklapeci auticko :)

                              0 0
                              • mm  

                                skoda je na zapade take levnejsi nez u nas. preklapeni je sporne. podminky za kerych se logan preklopil nebyly ty, kere maji u losiho testu panovat a potom, pokud pisatel kousek vys hovori o aute, kere nema poskytovat pozitek z jizdy v zatackach, je preklapeni vlastne nedulezite :)

                                0 0
                                • vojtechposmourny  

                                  Mezi pojmy „požitek z jízdy“ a „převrácení auta v zatáčce“ se zdá být určitý rozdíl, nemyslíš?

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    Asi tak. Ti kteří tady dokážou preferovat Daciu před Škůdkou asi rádi jezdí s kočárkem, jinak to není ani možný. Přece kdo někdy viděl jet Renaulta do zatáčky a má trochu technický cit, tak by ho nechtěl ani zadarmo, to není o závodění, ale o tom, jestli někdy v krizové situaci něco objedeš, nebo ne. Nemluvě o prodejní ceně takové ojeté Dacie třeba za 5 let. To je takový český zvyk: lepší každá plečka z dovozu, než Škodovka.

                                    0 0
                                    • pepek  
                                      • ta spolehlivost, viz níže. Hmm, Dacia asi nebude spolehlivější, než ten Renault, že?
                                      0 0
                                      • mm  

                                        dacia uziva lety overene dily. a je renault opravdu tak nespolehlivy, nebo jsou to jenom kecy a nekeri nejsou ochotni pripustit, ze i skudka muze mit sve mouchy? to by me opravdu zajimalo. jeden renault se mi zamlouva

                                        0 0
                                        • rock  

                                          Ten seznam dole je část statistik z německých STK. Hodnoceny jsou pouze auta, kterých se za ten rok dostaví ke kontrole min. 5000 (aby byl dostatečně reprezentativní vzorek) a jedná se v podstatě o pořadí podle počtu vážných závad při kontrole odhalených. Jestli chceš, napiš konkrétní typ a ročník, kouknu se, jak dopadl (mám po ruce tabulky do 11 let věku auta, t.j.od roku výroby 1994).

                                          0 0
                                          • mm  

                                            megane. rok vyroby co nejsoucasnejsi :)

                                            0 0
                                            • rock  

                                              Večer, až budu doma. Ale upozorňuji, že poslední zveřejněné údaje jsou za rok 1995 (tzn. uzavřené před 2 měsíci) a týkají se aut min. 2 roky starých (předpokládám, že novější na STK ještě nemusely)

                                              0 0
                                              • kOmE  

                                                1995 ,to bude uz trochu mimo ne :-)

                                                0 0
                                                • rock  

                                                  :-)))) 2005, samozřejmě …

                                                  0 0
                                            • rock  

                                              6.7% dvouletých Méganů mělo takovou závadu, že neprošlo technickou. Znamená to 54. místo ze 107. Opět porovnání váhově podobných konkurentů: 4. Toyota Corolla (3.5%) 19. Honda Civic 25. Nissan Almera 29. Audi A3 39. Ford Focus 41. Citroen Xsara 42. Mazda 323 50. Škoda Octavia 54. Opel Astra 71. Peugeot 307 81. Hyundai Elantra 82. Alfa Romeo 147 85. Fiat Stilo (8.7%)

                                              0 0
                                        • pepek  

                                          Ano, užívá léta ověřené, nespolehlivé díly a rumunskou montáž k tomu. Jízdní vlastnosti Moskviče jsou jako bonus-zadarmo. TUV statistika nelže, je to vidět i na tom, že tam německá auta zrovna nezáří: přesně podle skutečnosti vychází toyota a ostatní japonská auta jako nejspolehlivější ve všech kategoriích a stáří. Myslím že lepší statistiku nikde jinde nenajdeš.

                                          0 0
                                    • JSt  

                                      ad renault: nema nahodou treba laguna 5 hvezdicek v encap? nevim, co si predstavujes pod jetim auta v zatacce, ale na pohled nevidim rozdil mezi ren. a skodovkou. (trochu technicky cit mam, si dovolim tvrdit :) ad dacia: cim levnejsi auto koupis, tim min pada s casem jeho cena (je pravda, ze !u nas! sou jete skodovky nadhodnocene…). daciu poridis ve stejne vybave jako fabiu za polovinu. takze pokud hrajes na cenu a prakticnost, ne na vzhled (ta dacia je takova sva :), tak je logan jasna volba. tady bych odsunul patriotismus stranou :)

                                      0 0
                                      • rock  

                                        No …

                                        1. Lagunu bych sem vůbec nepletl, ta je velikostí jinde než auta, o kterých je řeč
                                        2. Clio, které snad odpovídá, bych asi rozdělil na dvě kapitoly: to staré, které už konečně vypadlo z výroby. Bylo skoro o 20cm kratší než Fabia -což je u aut této velikosti moc, v podstatě rozdíl třídy-, a bylo o dva roky starší (a dva roky je dneska dlouhá doba ve vývoji). Upřímně, myslím si, že se s Fabií nedalo srovnat asi po žádné stránce. Nové Clio je evropské auto minulého roku a pokud vím, těch 5 hvězdiček dostalo taky. Je to úplně jiný kafe a třeba v dieselu je asi jen o 15 litrů dražší než Fabia. Za takových okolností bych po Škodovce ani nevzdechl.
                                        3. Dacia Logan je zase z úplně jiného světa a těžko se dá srovnat s moderními auty. Je to auto příliš mnoha kompromisů. Plusem je samozřejmě cena, ale jako jejího přímého konkurenta bych viděl třeba Ladu 112 (rozměry, určením i cenou). Předpokládám, že tento souboj by Dacia vyhrála, ale na víc jí nevěřím …
                                        0 0
                                        • JSt  

                                          napsal sem lagunu, pac byla rec o renaultech v zatacce a u clia sem si nebyl jisty temi 5*. proto laguna ;) ta dacia by jeste mohla souperit s thalii (podobne nasilne pridelany kufr), ktera je taktez cenove zajimava a je to rencek – i kdyz z turecka.

                                          0 0
                                      • pepek  

                                        Myslel jsem to Clio, z ktrého Dacia snad pochází. O laguně asi tak: bezpečná asi je, ale ještě bezpečněji se posere. Jeden majitel Renaultu mě po půlhodině obhajoby tohoto vozu rekl: Příště si už auto s P–ou na kapotě nekoupím.Znám 5 majitelů Renaultů a z toho 5 je (bylo) vrcholně nasraných. Podrobnosti mohu poskytnout na požádání. Tož tak.

                                        0 0
                                        • rock  

                                          Pokud vím, tak Logan dědil nejen po Cliu, ale i po novém Meganu (např. podvozek, alespoň z části, jestli mne paměť neklame). Co se té spolehlivosti týká, viz ten výtah statistik, co jsem zmínil někde v druhé půlce tohoto threadu. 107. místo Laguny ze 107 hodnocených hovoří za mnohé …

                                          0 0
                                          • mm  

                                            ja mam pocit, TUV statistiky se tvori na zaklade osobnich pocitu majitelu aut. nikoli na zaklade exaktniho sberu dat po automobilkach a servisech. cili vypovidajici hodnota neni velka

                                            0 0
                                            • rock  

                                              Ne ne, to si pleteš se statistikami JD Power apod, které fungují právě tak, jak jsi napsal. Statistiky německých TUV jsou německy strohá a nudná čísla z STK …

                                              0 0
                                              • mm  

                                                nebyl jsem si jistej. stejne mi to vrta hlavou, ze treba E klase je tak vzadu v zebricku

                                                0 0
                                                • rock  

                                                  E-klasse se vždycky drželo v lepší polovině, jenom aktuální řada je brutálně nepovedená v tomto směru. Malá „A“ je 10., „C“ je 12. Docela zajímavý kritiky na téma E-klasse bývaly tak před rokem v CarAutu. Je to snad jediný motor. časopis u nás, co nepatří němcům ale anglánům, tak si můžou dovolit otevřít pusu :-) …

                                                  0 0
                                                  • mm  

                                                    :-) mnozi by se meli taky obcas do jineho nez pro-nemeckeho casopisu podivat…

                                                    0 0
                                                  • vojtechposmourny  

                                                    No a zjistili by, že fabie je pořád jedno z nejlépe hodnocených aut své třídy.

                                                    0 0
                                                  • rock  

                                                    Tak to ano. Jak už jsem psal níž, pokud bych byl nucen do nového auta této třídy, tak by se o ní dalo uvažovat – i když třeba nový Clio by mne lákalo víc :-) … a vůbec, dieslová Fabia je za min 350 litrů a spíš víc, za ty prachy by byla ojetina jedna radost …

                                                    0 0
                                                  • vojtechposmourny  

                                                    No to je bez debat (např. teď jsem viděl acorda type-r za 339 000), ale ¨někdo prostě požaduje nový auto a nevymluvíš mu to. Já bych radši než fabku bral hondu jazz. Sice to není diesel, ale 1.2 benzín se slušným výkonem a nízkou spotřebou, s variabilním interiérem a kvalitou honda.

                                                    0 0
                                                  • Lance  

                                                    kdes ho videl a v jakem stavu?

                                                    0 0
                                                  • vojtechposmourny  

                                                    Bazar v praze – libuši. Bílej, bez křídla. Kolik najeto a v jakém stavu nevím – byl za plotem a měli zavřeno.

                                                    0 0
                                                  • MF  

                                                    Odpoved moze byt v tom, ze sa nezohladnuju km. Asi je kazdemu jasne ze A najazdi podstatne menej km ako sluzobne E alebo C. To je aj jeden z dovodov preco su japonske auta na vrchole. V nemeckej firme sa zrejme pouziva viac vw golf, passat alebo bmw a co ja viem co, ako avensis alebo corola. No a sluzobne auta toho nalietaju podstatne viac ako sukromne. Takze typuje ze priemerny 2 rocny golf ma iste cez 100 000km, zatialco corola bude mat okolo 40–60 000. Staci si prebehnut www.mobile.de a uvidite.

                                                    0 0
                                                  • rock  

                                                    Žádná tabulka není samospasitelná, ta čísla jsou od toho, aby se o nich přemýšlelo … E-klasse 93. vs 5-er 70. vs A6 59 … C-klasse 12., A4 14., 3-er 63. (a to si polepšilo z 99.) Nicméně tragické umístění E-klasse se tímto okecat nedá, to by každý musel objet dvakrát kolem světa …

                                                    0 0
                                                  • Pá-dlista1  

                                                    A proc tam tedy dopadaji spatne italska a francouzska auta?

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    No protože toho nejvíc najezdí, to máš : do servisu, ze servisu, do servisu … a máš 100 000 km jako nic.

                                                    0 0
                                        • Max  

                                          Kdysi jsem slyšel v TV nějakýho chlápka z autobazaru, který říkal, že francouzský vozy nic nevydrží, protože tam dostávají dotace za likvidaci a koupi nového auta (to jsem také četl) a tedy výrobce nic nenutí vyrábět trvanlivější auta. Jak jsem koupil, tak prodávám, poslední rendlík, kterým jsem jel byla R8.

                                          0 0
            • wroum  

              strejc na ni ma nalitano pres 100 tisic a bez problemu. nic se nesere. spotreba s klimou tak do 8 bez ni o litr min. jede lip nez 1,4 Mpi (obcas jezdim s obema). zvuk je trosku specifickej, ale zvyknes si.

              BTW: nase rodina je protekcni v NH Caru, takze by nam nic spatnyho nedoporucili – byli by sami proti sobe :-) a o 1,2 HTP rikaj ze to je nejlepsi motor (benzin) do Fabie hned po 1,4 16V, kterej je vyrazne drazsi.

              Wlku, zkus se s tim nekdy projet. kdyby ti nerekli ze to je 1,2 a trivalec, tak hovno poznas. na 1,2 to jede dost slusne.

              0 0
              • Peslezedirou  

                1.2 dvanácti ventil je pro člověka který hledá auto na běžný ježdění a nehraje si na závodníka naprosto OK. Kamarádka tuhle fabii jezdí k plné spokojenosti už nějaký pátek. Pravda je, že by se nejspíš tří válec podle zvuku motoru dal poznat. Dokázal bych si představit tohle auto pro sebe, bohužel nejsou love :o(

                0 0
              • mm  

                jak to muze jet slusne? kdyz se podivam na vykonove charakteristiky ws.skoda-auto.com/downlo­ad/CZE/other/en­vironment/MOTO­RY1_2%20CZ.pdf , muzu se jenom smat porovnam-li to s favoritem a jeho motory 46, 50kW pritom fako ma pouze 900kg

                nez sem poprve usedl do fabie, myslel sem si, ze papirove ma sice jenom xx kW a Nm, ale bude ho poskytovat v nejakem sirsim rozsahu otacek, cili svezeni nebude tak hrozne. opak je pravdou.

                jeste dodatek: po jizde fabii se moje mamka a sestra nezavisle (auta jsou jim lhostejna, jen se velice divily) shodly, ze je to stejne svezeni jak ve s. 105, kerou doma mame na prevoz cementu atd.

                0 0
                • vojtechposmourny  

                  No, z toho je vidět, že ženský autům evidentně hovno rozumí :-)

                  0 0
                  • mm  

                    da se to vylozit i takto nestravne :-)

                    0 0
                • rock  

                  Definuj „jede slušně“. Čas od času zkouším jet striktně podle našich rychlostních limitů (nikdy mi to nevydrží dlouho) a nestačím se divit, jak se ploužím (a navíc zdržuji provoz a jsem vysloveně nebezpečný element v dopravě. Jednou za to dostanu flastr). Ve vetšině případů na takovou jízdu stačí i 120, tak proč by ne 1.2 Fabia …

                  0 0
                • wroum  

                  ja mam 1,3 felicii (50 kw) a kdyz to porovnam s ni, tak:

                  fabia 1,4 Mpi jede o neco malo hur (tezsi) fabia 1,2 HTP jede o neco lip favorit jede o neco malo hur skoda 105 je sracka u ktery se temer neda zmerit zrychleni z 0 na 100, pac to tech 100 skoro nejede

                  jede slusne v ramci moznosti a dane kategorie – zadna 1,2 nepojede jak letadlo, ale kdybys vyzkousel konkurenci s podobnyma motorama, tak by ses divil jak ta fabka jede.

                  ad dodatek: vetsina lidi ten rozdil pozna a co sem jezdil s litrovou fabkou tak bych rek, ze jede stejne lip nez 105,120 a podobny sracky (je fakt ze ten motor tolik nerve takze mas pocit ze to nejede). jinak nemyslely ty tvoje zensky doma, ze to ma stejnou barvu?

                  0 0
                  • mm  

                    ja ti nevim. fyzika plati vsude stejne a by ses divil, jak s105 vali :) chce to nebat se pouzivat 2ku a trojku. 4 neradit driv jak pri 110kmh nula sto zmereno cca 18s

                    praveze ta konkurence. treba starickej citroen (70koni) 3 dvere, litr motor cca 700kg a na stovce je za 11–12sec.

                    zensky poznaji, ze i pro jejich malickate postavy kolem 160 a padesati kil neni vzadu misto, do kufru necombi verze se nevleze ani nijak zvlast velky nakup potravin

                    0 0
                    • Pebe  

                      Za mě se vejde manželka (170cm, 60kg), vedle ní dítě v sedačce a do kufru naložím plnej košík potravin. Jestli to byla vůbec Fabie :-)

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Jako par tisic kilacku jsme ji meli, nejakej nakup taky odvezla… takze musim s mm souhlasit. S tim kosikem mas pravdu… kdyz kupujes drobnejsi veci a dobre je rozlozis :) Plnej vozejcek uz je problem.

                        0 0
                        • Pebe  

                          no dobře, nachytal jsi mě, myslel jsem vozejček. Me se tam ten nákup vejde :-P

                          0 0
                    • wroum  

                      pohadky si nech. a to jak o tech 18 s tak tu o tom kufru. a tu o tom mistu taky, ta je zvlast pitoma.

                      konkurenci musis brat srovnatelnou. stejna doba, stejna velikost, stejny objem. Sierra 2.0 taky jede vyrazne lip nez Octavio I 2,0, ale je to mimojine i tim, ze ta oktavka je diky bohatsi vybave a vyrazne vyssi bezpecnosti o nejakych par set kilo tezsi…

                      0 0
                      • vojtechposmourny  

                        No vidíš, kreštest, to bylo poučný srovnání – 105 vrsus fabka – i pro ženskou.

                        0 0
                      • vojtechposmourny  

                        No vidíš, kreštest, to bylo poučný srovnání – 105 vrsus fabka – i pro ženskou.

                        0 0
                        • mm  

                          krestesty se delali nedavno na cvut. 105 dopadla stejne jako lowcost ofrouti z ciny. cimz nerikam, ze to byl dobry vysledek. wroum ale psal o dobove srovnatelnych au­tech

                          105 a jeji sestry byly koncipovany na max naraz pri 60kmh do prekazky (zdi), pokud byl nalozen kufr, kery pote fungoval jako def. zona

                          musim souhlasit, ze jednou z mala deviz skodovek novych oproti starym je vetsi mira pasivni bezpecnosti

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Tema lowcost ofroadama myslis ty cinsky napodobeniny aut?

                            0 0
                            • JSt  

                              asi ma na mysli tu cinskou fronteru. sem videl po crashtestu a figurka byla skoro vsude cervena. dostalo me, ze pri celnim narazu dostane ridic volantem do hlavy :/

                              0 0
                            • mm  

                              ano

                              0 0
                      • mm  

                        wroume, pokud mas metrpadesat, asi ti opravdu misto ve snove fabii staci…anebo jsi neobjektivni

                        co se jizdnich vykonu starych aut tyce, zvu te na seriosni souboj stara skoda vs high torgue performance zadnej tuzing, tuning j enom stary udrzovany zelezo vs kosmicke materialy poslednich dni

                        0 0
                • Quake 9.0  

                  Tak to je vidět, že pro to mají opravdu cit. Když naložím Favorita 1.3 a Fabii 1.2 47kW, tak ta Fabia v klidu Favoritovi ujede. Jak na dálnici, tak na okreskách. Prázdná auta to samé. Nehledě na tu spotřebu u Favorita. Takže bych raději o té Škodě 105 pomlčel.

                  0 0
                  • mm  

                    ty si borec. podivej se na ty vykonove charakteristiky. JAK muze byt HTP rychlejsi, kdyz je pri stejnem vykonu (jak fako) tezzsi? to jsem zvedav, co vymyslis

                    0 0
                    • Quake 9.0  

                      Teorie je krásná věc, ale praxe je věc jiná… Kdy konečně lidi pochopí, že výkon není vše. Důležité je brát kroutící moment a výkon jako celek. To je charakteristika motoru. Jde také o zpřevodování auta. Převodové poměry převodovky a stálého převodu. Až se projedeš s tou fábií a s favoritem a dáš si s objema autama závod, tak potom něco povídej. Do té doby jen poslouchej.

                      0 0
                      • mm  

                        TA charakteristika motoru mi ukazuje, ze se vyvoj ve skodovce zastavil. staci se podivat na obrazky. prevodove pomery me moc tizit nemusi, ono staci radit

                        0 0
                        • enjoy  

                          az dokazes radit bez zpomaleni,tak dej vedet,budu ti delat sponzora na zavodech:-) ps:nejsem odbornik na auta,ale klidne proti tobe postavim WRCcko zprevodovany do vrchu a mej si co chces.

                          0 0
                        • Quake 9.0  

                          A to dokazuje co? Ten motor má kroutící moment o kterém se jiným benzínovým motorům se stejným objemem ani nezdá a navíc se nachází v místě silného poklesu výkonu, což je další velké plus. Tak mi vysvětli podle kterých obrázků čerpáš. To že má Mk ostré maximum? To Ti vadí? To je ale zaslepenost. Ty musíš koukat na to, že se Mk pohybuje nad 100Nm již od 2500ot/min a drží se tak do 3500ot/min právě kde se dostává výkon nad 40kW. Nehledě na to, že při 1600ot/min má hodnotu 90Nm. Takže mi dále něco vykládej o zastavení se vývoje motoru. Radím Ti dobře – raději jen poslouchej(čti).

                          0 0
                          • mm  

                            vyvoj se opravdu nezastavil, jenom ve skode ano ;-) viz.prilozeny obr. smontovany v mspaintu

                            0 0
                            • Quake 9.0  

                              Jo, tak to je teda důkaz jako hrom:

                              1. Ten motor má o 0,1l vyšší objem.
                              2. Srovnatelný výkon (35kW) má k dispozici o 500ot/min výše.
                              3. Výkon klesá na 5000ot/min. U 1,2l až na 5500ot/min.
                              4. Kroutící moment maximální je o cca 15Nm nižší a položen v nižších otáčkách.
                              5. Spotřeba paliva je horší.
                              6. Emise jsou horší.

                              Měl by si srovnávat s Toyotou 1,3VVT-i.

                              O 0,1l vyšší objem Výkon 64kW při 6000ot/min (o 500ot/min výše). Točivý moment 122Nm při 4200ot/min (o 1200ot/min výše!!!). Fabia má 112Nm při 3000ot/min.

                              Křivky jsem sice nenašel, ale sám si můžeš udělat obrázek, že ten motor ve Fabii je na pohodovou jízdu s nízkou spotřebou jako dělanej (na to, že má 1,2l objem). Toyotu musíš víc točit. Potom ale jede.

                              Doporučuji Ti aby si se tím autem svezl a nejlépe aby si si sám srovnal kvalitu jízdy s Favoritem a Fabii 1,2l 47kW. U Fabie nasadíš na dálnici 130–140km/h a jedeš. Favorit se Ti rozskočí. Taky se nezapomeň zaměřit na spotřebu. Do té doby stále jen poslouchej(čti).

                              0 0
              • wlk  

                nikdy nepomlouvám nic bez vyzkoušení, jel jsem v tom, kamoš ji měl jako služební. Je to auto do města a na nákupy, je to malý , slabý a neskutečně předražený, v základu to nemá skoro nic.

                0 0
          • goofy  

            Logana? Si tady nekdo dela legraci, vid?

            0 0
            • enjoy  

              co se ti na nem tolik nezda?snad ne to ze s nim nejakej nadrzenej zaovdnik neumi jezdit zatacky?:-)

              0 0
              • wroum  

                jedna jizda za volantem mi stacila k tomu abych si rek: budu dal jezdit felicii. a rad.

                0 0
          • Volf  

            Co mu to radíš. Koncernový auta prodávám 9 let, ale s tím Loganem jsi to fakt přehnal. Tříválcový TDI není vůbec špatný. Jinak Listere pokud chceš poradit s autem hoď to na můj e-mail a uvidíme.

            0 0
      • Hnoj  

        Když ses zmínil o Cotroenu, tak zrovna jejich motory HDi, jsou pravděpodobnmě jedny z nejlepších dieslovývh motorů na trhu, nicméně si nejsem jist jejich malýmy auty jako je C2 nebo C3, jejichž desing je dosti rozporuplný… Ale C4 je dle mého názoru designový skvost, zvláště pak coupé :-) A já už budu radši mlčet, páč vychvaluju „rodinou“ zančku…

        Ale osobně bych asi šel do nějakýho japonce, věřím asi nejvíc co se týče kvality zpracování atd, ale jisté není nic…

        Ale co jsem si v poslední době všimnul je docela dobrá koupě KIA CERATO, cože je prý auto až nečekaně kvalitní vzhledem k zemi původu a cena je také docela příznivá.

        0 0
        • lubos  

          Japonec urcite. Jenom co cena ? Obvykle jsou sice levnejsi, kdyz se porovna vybava, ale zas Skoda prodava takove ty vozy, ehm, bez vybavy .. :)

          0 0
        • Lister  

          Tak o ten design se bát vůbec nemusíš, protože právě C3 je auto, které přítelkyně naprosto zbožnuje a to pak už prostě neokecáš, že je to malý, nepraktický...... no však to znáte :o)

          0 0
          • Hnoj  

            Vidíš, mě c3 hrozě prřipomíná vw brouk a ten se mi vždykcy hrozně nelíbil… ale c2 se mi líbí, vypadá dost dravě a ve verzi VTS je sakra daravá :-)

            0 0
        • Radek Broz  

          Me se treba C2 a C3 libi tisickrat vic nez treba fabia (kdyz teda pominu, ze pro bikera je auto takovy velikosti naprosto k nicemu).

          0 0
          • Lister  

            Mě se tak malé auto taky nelíbí, ale když je hlavním sponzorem žena tak s tím nic nenaděláš :o)))))))

            0 0
            • Radek Broz  

              njn, vysvetlit zensky, ze o kousek delsi auto taky ridit jde, je nemozny – myslej vsechny stejne. Pokud se tam vejdou ony + kabelka, je to dostatecny;-)

              0 0
              • blue  

                co chces zensky vysvetlovat, kdyz nezaparkuje ani s malym autem? :-))) tuhle sem na jednu koukal s ostatnima cestujicima z tramvaje, mista tam bylo na dve fabie… nakonec radsi jela hledat jiny misto :-)

                0 0
                • Meesha  

                  to je jak Jacques Clouseau a jeho Smart :-)

                  0 0
                • vrabcak  

                  No nediv se, s malým autem bez posilovače řízení se parkuje hůř než s velkým:-(

                  0 0
                  • blue  

                    na posilovac se nevymlouvej, jde to i bez nej, zvlast kdyz je dost mista na popojizdeni :-)

                    0 0
                    • vrabcak  

                      já se nevymlouvám, zaparkuji bez větších problémů, dá se říct kamkoliv :op mám Fiat Punto, jsem s ním spokojená, ale je to opravdu nedotočivé auto a špatně se s ním parkuje :O/

                      0 0
              • Lister  

                Jo jo přesně tak, víš kolik já měl kandidátů na pořádnou káru, dokonce nezabralo ani to, že může vybrat barvu. Hodil jsem fotku auta, který se mi fakt hodně líbilo, velký, levný, a podle testů né tak špatný :o)

                0 0
                • Radek Broz  

                  NO, pod pojmem „velky“ mam jeste neco trosku jinyho, ale tohle by bylo uz pouzitelny;-) Kdyz to plati, tak si ale asi moc vyskakovat nemuzes:o)

                  0 0
                  • rock  

                    Hmm, ale to už si rovnou může koupit Transita a neobtěžovat se s osobním autem …

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      Vzdyt jo – jakou ma „osobni“ auto vyhodu? (krome ceny teda;-) novej Transit ve vsech verzich je uz fakt moc, ale treba VW Transporter / Multivan nebo Reanul Trafic, Opel Vivaro splnuji moje predstavy o dokonalym aute a neni to delsi nez kdejakej kombik. Bohuzel novej Multivan stoji mega:o(, ale to je jina vec.

                      0 0
                      • Lister  

                        Tak v tomhle mám stejný názor, auta typu Sharan, Galaxy, Mazda 5 to mě fakt oslovuje, takže tohle přijde na řadu příště, to si pak za svoje pořídím já :o)

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          jj, tyhle jsou taky fajn (BTW: Do Kia Carnival se da dat motoX motorka;-) ) i kdyz na Multivan to porad nema.

                          0 0
                      • Vrci  

                        Uvažoval jsem podobně. Polo šlo do světa, teď stojí před barákem VW Caddy Life.

                        0 0
                      • rock  

                        Vyzkoušel jsem si na řízení VW Transporter, M-B Viano a Seata Alhambru. Děkuji, nechci.

                        1. jezdím autem každý den 40km do práce (a samozřejmě totéž zpátky, přece nepůjdu pěšky, že) a odmítám toto činit s náklaďákem. Takže bych musel mít dvě auta
                        2. Zatím jsem nenašel dodávku nebo MPV, ve které by se mi sedělo pohodlně. Možná jsem příliš zmlsaný, nicméně odmítám sedět va autě jak na záchodě. Možná trochu přeháním, ale v autě za milión jsem nenašel rozumný posed a to mne dokáže znechutit velmi.
                        3. Nemám sjezdové monstrum, nýbrž obyčejnou XC plečku. A ta není tak těžká, abych ji nedostal na střechu (nebo v létě na zadní sedačky nebo do kufru, stejně jezdím většinou sám) …
                        0 0
                        • pepek  

                          Jaký náklaďák? Jede to jaxviňa (VW Transporter) Řídí se to dobře. Sedí se mě v tom daleko lépe než v osobáku. Ujedu 1000 km v kusu a nevím o ničem, když vylezu z osobáku, tak se musím chvilku narovnávat. (asi ty roky) Myslím, že to sezení jak na záchodě je právě to pravé ořechové.

                          0 0
                          • rock  

                            Je to určitě věc vkusu a pocitu. Těžko se mi to popisuje, mám v těch autech pocit, jak kdybych seděl NA autě a ne V autě … uznávám, že jede dobře, nicméně auto měřící na výšku 2m se bude v zatáčce chovat jinak než auto co má 1.5m při zhruba stejném rozchodu kol. Pak se možná stává nebezpečným to, že „jede jak sviňa“ … zkrátka jsem měl možnost si to docela důkladně vyzkoušet a vůbec se v tom necítím dobře …

                            0 0
                            • Vrci  

                              To je to co se mi líbí, sedim vysoko → dobře vidim, pokud se nedejbože srazim s osobákem, tak ten skončí podemnou, díky mé větší váze v horším stavu.

                              Chování v zatáčkách bez problému – má silnější stabilizátory

                              0 0
                              • pepek  

                                A hlavně: nemusíš bika vůbec rozdělávat, ani čistit, prostě ho tam dáš:-)

                                0 0
                  • Lister  

                    Jo jo, nabízel jsem jako možnost i nový Roomster od Škodovky (klidně bych ho risknul, mě se moc líbí, hlavně ten vymakaný systém zadních sedadal a navíc možnost převážet kola – viz foto), protože při malé délce vypadá prostorně, ale ten zase neprošel designově, holt fakt muka :o)

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      hmmm, kola s pevnou osou by nesly:o) IMHO takhle na kola staci jakykoliv MPV – ty upinaky bych klidne ozelel, jelikoz se to vzdycky da nejak smyluplnne priksirovat. Mne se Roomster celkem libi, i kdyz ta studie mela mnohem hezci predni cast diky tomu prednimu sklu.

                      0 0
                      • Lister  

                        Ale MPV je jiná liga, musíš si uvědomit, že tohle je kratší než třeba Fabia kombi, jinak studie se mi taky líbila víc než finální verze

                        0 0
                    • wlk  

                      navíc stojí 350 000 s motorem 1,2…to je docela hodně peněz, když Berlingo stojí 299 900…

                      0 0
                      • cabbage  

                        tomu berlingu zase chybej jedny dvere…

                        0 0
                        • wlk  

                          jak to vezmeš…na jednu stranu chybí, na druhou nechybí, záleží na zvyku a u ty nový škody v základu jsou boční dveře na obou stranách?

                          0 0
                          • cabbage  

                            jo, u berlinga jsou jen za priplatek…

                            0 0
                    • Pá-dlista1  

                      K tyhle fotce… dve silnicky se sundanym prednim kolem nacpu i do stodvacitky a zbyde mi kufr volnej a vzadu jeste jedno misto ;)

                      0 0
                      • Lister  

                        bez fotky ti neuvěřím :o)

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Jako dal jsem i tri kola, jednokolku a ctyri lidi, takze nejaky dve silnicky… , ale ja nepotrebuju prodat Skodu 120, takze recenzi ani fotky neudelam ;)

                          0 0
                        • mm  

                          kdyz cloveku nevadi zaspineni 20let stareho interieru. ta no problem jenom u kola se 70cm vlastovkama musim otevrit okynko, aby mohly trochu couhat :)

                          0 0
                • enjoy  

                  nepripomina ti to oktavku?:-)

                  0 0
                  • Lister  

                    ani ne, nemá to tak velký kufr :o)

                    0 0
    • wlk  

      co se týče fábky s 1,4 tdi, tak s ní jezdí kamarád a nemůže si ji vynachválit, žere mu okolo 5ti litrů a na dálnici jede vlice svižně, co se týče nějakých závad, tak neznám nikoho kdo by si stěžoval na fabii obecně, jsou to podle všeho docela dobře zmáknutý aut, měli jsme pár kousků v práci-taky samo záleží, jak se k autu čék chová, že…Já bych do fábky asi nešel kvůli ceně, když budeš chtít aspoň nějakou výbavu, tak dostaneš s cenou hodně vysoko a to bych si raději pořídil nějakej vrácenej leasing nebo nějaký roční auto.JO a ještě se mrkni na kiu Rio, jel jsem s ní v tom dieselu 1,5, má to výkon nějakejch 90 koní a je to hoooodně svižný svezení za docela rozumný prachy, co si pamatuju. tak hodně zdaru, nevím ,jetsli jsem ti pomoh, ale docela jsem se kua rozepsal, jak tak koukám, no jo, dvojka vína …

      0 0
      • lubos  

        Jo, 1.4tdi je vcelku ok.

        0 0
        • Lister  

          Nějak nechápu o kousek výš ten motor schazuješ a tady píšeš, že je OK, tím tříválcem jsem mylsel právě 1,4TDI a ne 1,2 benzín…

          0 0
          • lubos  

            Ja zas ten benzin .. tak promin :)

            0 0
          • lubos  

            pockej … 1.4TDI je trivalec ? Ne MPI ?

            0 0
            • Lister  

              1,4 zdi je třívalec, vzali 1,9TDi a ufikli jeden válec :o)

              0 0
              • wlk  

                Vrazi!!!!!

                0 0
              • lubos  

                Hehe, to je dobryyy :). Ale ne, zatim co jsi tak zbezne pamatuju, tak na 1.4TDI obvykle nenadavaji lide. Tak asi bude vcelku ok.

                0 0
    • termit  

      ja sem koupil Hyundai Getz a zatim max spokojenost…za podobny prachy jako skudka, ale s lepsi vybavou…zatim sem nadsen, ale najezdino zatim jen 20kkm…

      0 0
    • lubos  

      co tohle ? www.autorevue.cz/Magazin/AR.asp?…

      0 0
      • Hnoj  

        To je humus !

        0 0
      • wlk  

        Jenom 650 koní????

        0 0
        • lubos  

          no jo, vzdyt Lister taky chtel neco slabsiho :o)

          0 0
    • lubos  

      kdyz se tady ale bavime o autach … todle je dobry www.autorevue.cz/…kovky/AR.asp?…

      crash test Ferrari

      0 0
      • Meesha  

        to nebyla levna rana… :-)

        0 0
      • wlk  

        25 mega v pr…

        0 0
        • Meesha  

          nene, vsude kolem :-) Ikdyz v prdeli se taky mozna nejakej kousek moh ocitnout :-))

          0 0
          • wlk  

            třeba se mu ještě podaří prodat papíry na přestavbu :-)

            0 0
            • lubos  

              jo, viz. komentare k clanku. Cituju :

              „Vsechno uz koupily AAA, ted na tom pracuje tym nejlepsich odborniku ve stredni evrope a do tydne bude nove enzo na showroomu…nebou­rane, prvni majitel, vyborny stav…“

              ;o)))

              0 0
      • JSt  

        vyborne konstruovane auto – kabina netknuta…

        0 0
        • lubos  

          spis stesti, trefil to zadni casti.

          0 0
    • blue  

      zrovna dneska sem videl reklamu na Hondu Jazz, docela pekna… a navic v ty reklame do ni holka nacpala bokem zadnima dverma sjezdaka a ani nesundavala kola :-)))

      0 0
      • j-c  

        pokud mela na druhe strane otevreny dvere, tak proc ne :)

        0 0
      • Radek Broz  

        NO ja to prave dneska zahlidl taky a nevericne kroutil hlavou;-) To jim fakt nezeru, i kdyz reklama s zenskou se sjezdakem na me rozhodne pusobi;-)

        0 0
    • wlk  

      zkus mrknout sem, píšou to tady přímo uživatelé, tak si to projdi, mohlo by ti to možná pomoct při rozhodování, je tam docela dost aut. www.autorecenze.cz/reviews.asp?…

      0 0
    • rock  

      Jsem fakt zvědavej, co si z toho vybereš. Jenom pro zajímavost , statistiky spolehlivosti německé TUV: 3. Toyota Yaris 13. Ford Fiesta 13. Opel Corsa 13. VW Polo 19. Honda Civic 27. Mitsubishi Colt 29. Škoda Fabia 54. Suzuki Swift 63. Seat Ibiza 68. Renault Clio 71. Peugeot 206 73. Nissan Micra 80. Fiat Punto 99. Hyundai Accent

      Jedná se o statistiku za rok 2005, auta 2 roky stará. Celkem 107 hodnocených ty­pů.

      Citroen C2/C3 tam zatím nebyl, Saxo bylo 95. Mazda 2 totéž, ale všechny hodnocené Mazdy jsou v lepší polovině pořadí.

      Přidám ještě pár perliček: 77. BMW X5 93. Alfa Romeo 156 93. Mercedes-Benz E-klasse 95. Peugeot 406 107. Renau­lt Laguna

      0 0
    • sis  

      a co suzuki ignis? nasi chcou taky kupovat auto a tohle je horky kandidat…

      0 0
      • Lister  

        Jo, seděl jsem v tom, není špatný, ale diesel je poměrně drahý, a teď nevím co přesně, ale něco se mi nelíbilo v kufru – myslím, že nešli zvednout sedáky zadních sedadel a pořádně sklopit sedadla, ale nejsem si jistý

        0 0
        • sis  

          zatim jsem v nem nesedel, ale snad do toho budu mit taky co kecat kdyz s tim budu muset jezdit:). nasi chcou tu 1,3 benzin. tusim ze by to melo mit neco ke 100 konikum…pry mam mit slusnou svetlou vysku (kvuli prijezdovce na chajdu)

          0 0
        • fousek  

          No tak diesel bych nekupoval, vsichni rikaj jak malo zere, ale jestly zere o 1 l min jak novej benzin? Pak nafta je stejne draha, pov je vetsi, no proste dneska se mi D auta nezdaj vubec vyhodny

          0 0
    • Vrci  

      Doporučoval bych VW Polo. Ty letošní jsou ještě větší než to co jsem měl (2000). Základní výbava neni špatná. Když projdeš skladovky na českým a slovenským webu, určitě najdeš zajímavou cenu. Až bedeš mít pár favoritů, vznes dotazy na zimní gumy, střešní nosiče, zámek řazení a uvidíš.

      0 0
    • Vrci  

      Jakej máš vůbec rozpočet a požadavek na výbavu?

      0 0
      • Lister  

        Tak původní rozpočet byl něco kolem 400 tis ale to jsem předpokládal, že bude něco trošku většího, ale za takhle malou káru bych chtěl dát maximálně tak 350 no a s tou výbavou to už je pak o tom co si za to můžeš dovolit a taky jaký je motor. Samozřejmě že třeba klima by se šikla, ale kombinace nové auto+diesel+kli­ma+cena do 350tis asi moc pravděpodobná nebude :o)

        0 0
    • Lance  

      fabii kombi

      0 0
    • vili  

      nasi maji peugeota 206 sw.s 1,4 di­eslem zere jim to necely 4 litry!!! ale nevim jestli se ten motor dava i do tech malych 206 a navic spolehlivost peugeotu je taky nic moc podle toho co sem slysel (to nase zatim oka,tuktuk)…ale je to tady fakt malinky,bych rek ze mensi nez fabie a to je sw

      0 0
    • visby  

      pridam aj ja svoju skusenost… jazdim na cliu 1.4 benzin(98k), slape ako hodinky, motor je vychytana zalezitost, ide lahko do otacok a v meste sa zmestim do 7l, mimo mesta 6l neni problem… je to vnutri asi najvacsie auto svojej triedy, ked sa sklopia sedadla das tam konfortne dva biky a batozinu, ma sikovne spravenu zahradku a aj nalozene dokaze stale ist svizne… teraz su vypredaje na „stare“ clio, takze by som pozrel to, ja som uplne spokojny…

      0 0
    • jfk  

      koupil jsem (ne jenom pro sebe:-) v posledni letech jednou volvo a jednou volkswagen, ktere meli prodejci jako sluzebni vozy, stari mezi pul rokem a rokem, vzdy sleva vic jak 30% a jako nove…takze proc nove? nova auta jsou pro firmy, my obcani co do toho davame vlastni prachy si takovy luxus dovolt nemuzeme. jo a novou bych si koupil fabii:-)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Je nejaky duvod.. myslim rozumny duvod.. pro fabku?

        0 0
        • mm  

          .. patriotstvi. jiny neni

          0 0
          • Radek Broz  

            ja ja, PKW aus Mlada Boleslaf Motorwerke – echt Tschechis:o)

            0 0
        • jfk  

          hm, uprimne receno cim dal vic dospivam k tomu, ze vlastne nejsem schopen nikomu verhodne poradit, protoze jedine relevantni je dlouhodoba osobni zkusenost kombinovana s co nejreprezenta­tivnejsim nazorem „odborne verejnosti“, a o jakym vyrobku to kazdej z nas muze rict? takze black reba mx comp? fakt nevim… ale k otazce – nekolik znamych fabku ma a jsou spokojeni, sam jsem se ve fabce projel a libilo se mi to, v danym segmentu se mi libi, servis a poruchovost snad budou na prijatelne urovni. ale nekoupil bych si uplne novou, jak jsem rek

          0 0
    • cecio  

      Koukni třeba taky na www.tipcars.com je tam záložka „Nové a předváděcí“ a mají tam někdy slušné slevy na předváděčky. Toho bych se moc nebál, nebo zajít přímo do autosalónu a poptat se. Je tam taky slušná databáze ojetin, ale to ty nechceš

      0 0
    • Lister  

      Jěště pro upřesnění, auto nemusí být úplně nové, předváděcí bychom brali taky, ale tam je už prostě nevýhoda, že musíte brát to co je nemůže si člověk nadefinovat vlastní konfiguraci. Ještě jednou bych se zeptal na ty servery na netu – jak to funguje, asi půjde o databáze skaldových vozů ne?? Má někdo s podobným nákupem zkušenost, případně výte ještě o podobném systému než je automodul nebo tipcars.

      0 0
      • Max  

        nevýme

        0 0
        • Lister  

          oups, se omlouvám, mi ty prsty dneska nějak skáčou jinam, než by měly :o)))

          0 0
      • jfk  

        jeste auto-plus.cz a auto.cz

        0 0
    • Peslezedirou  

      Kamarádka dostala od svého milence Fabijku 1,2 tří válec s nějakou lepší výbavou a naprostá spokojenost. Jezdí každý den do práce a zatím neměla sebemenší problém.

      0 0
      • rock  

        Kdybych ji dostal zadarmo -od milenky- tak budu taky držet pysk a budu spokojenej …

        0 0
        • Peslezedirou  

          Bys držel něco jinýho…

          0 0
          • rock  

            To už se pomalu řítíme do detailů, co veřejně prezentovat nehodlám :-) …

            0 0
          • pos3k  

            me by ten pysk stacil :-)

            0 0
    • wroum  

      proc novy a maly? :-) neni lepsi velky a jety? :-)

      nikdy bych si nekoupil: citroen, dacia, kia

      jen s nejvetsim sebezaprenim: opel a peugeot

      klidne bych si koupil: hyundai Accent, getz, fabii, fiestu..

      …ale stejne nakonec zjistis, ze maly auto je nahovno a novy je zbytecny :-) …zvlast v dnesni dobe, kdy je 2 roky stary auto za babku…

      0 0
      • Lister  

        jak jsem psal, není to můj výběr. Moje představa použitelnýho auta je kombi střední třídy s turbodieslem a pohonem všech kol, a klidně bych ho koupil dva tři roky jetý z nějakého autorizovaného bazaru, ale to bude na řadě až jako druhý do rodiny, až to budu financovat za svojeho :o)

        0 0
        • lubos  

          Neco takoveho ? www.subaru.cz/…/outback.php

          0 0
          • vojtechposmourny  

            Tam chybí ten turbodiesel. To spíš audi allroad.

            0 0
            • mm  

              audi nema tak sofistikovany pohon vsech kol a taky krasny plochy V motor

              0 0
              • rock  

                Ale je to Audi :-) … Subaru už začíná být zprofanovaný, jak svýho času třeba M-B; už to není tip nadšenců, ale móda (to je u Audi taky, ale tam mi to tak nevadí) …

                0 0
              • vojtechposmourny  

                Taky bych bral spíš subaru. Ale lister chtěl s turbodieselem. Osobně si myslím, že pokud bych někdy měl na auto 1,5 mega, tak nebudu řešit, jestli benzín nebo naftu, protože mi to (finančně) asi bude jedno. I když on to auto chce jeté.

                0 0
            • lubos  

              No jo, nevyberes si :o))

              0 0
          • Lister  

            Jo to je hezký, ale já bych klidně bral něco takovýho: www.auto.cz/…54b90702.jpg a teď mě můžete kamenovat :o)))

            0 0
            • Pebe  

              Kamarád má jako služebák, byl jsem povozen a je to moc fajn autíčko. Akorát v černý vypadá jak pohřebák :-))

              0 0
      • rock  

        Díváme se na to hodně podobně, akorát já mám v té první skupině určitě i Accenta a možná Peugeota. Do Fabie a Fiesty bych šel, Getz je o 15cm kratší, tak nevím, jestli je to stejná třída; ale riskl bych ho taky … Btw jediný nový auto, který se u nás do jisté míry vyplatí je Škoda, v bazarech jsou jetý nehorázně předražený (vůbec nechápu proč) …

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Co presne se vyplati na novy Skodovce? Jako nova je drazsi nez konkurence… a kdy se to teda zacne vracet?

          0 0
          • rock  

            To, co jsem napsal: jetá se prodává předražená, takže z toho vyvozuji, že relativně málo ztrácí na ceně. Jinak asi nic.

            0 0
          • mm  

            az to od tebe nejakej chudak po par letech koupi za nehoraznou cenu. budes mit zrovna na novy od konkurence :)

            0 0
      • JSt  

        znamy koupil jeteho mercedesa c klasse. do roka mu odesla lambda sonda – investice na 60k. lepsi male a nove nez velke a jete. no a uplne nejlepsi je velke a k tomu nove >:-)

        0 0
      • Lance  

        No za babku nevim, ale nove bych si uz taky nekoupil, kupoval sem v r 02 funglovku a do ted sem najezdil necelych 32 tis:) Asi bych si nekoupil zadneho francouze, i kdyz se v tom nejede spatne – jezdil jsem v praci s Lagunou. Jinak preferuju skodovky i kdyz patriot nejsem. Subaru je dobre, ale treba forester je vevnitr aspon dle me stejne velky jako fabka, jo motor to je neco jineho. Jinak mam rad japonce zejmena Honda – posledni prelude, zadni samonataceci naprava, impreza se muze jit zahrabat. BMW, MB,AUDI – parada, ale na to mit nebudu a ani nemam, i kdyz je to stejne vsecko stejne, jak kola nevidim rozdil mezi kanonem a autorem

        0 0
        • rock  

          BMW, MB,AUDI – parada, ale na to mit nebudu a ani nemam To jsem si myslel taky a pak jsem najednou stál před rozhodnutím, jestli koupit málo jetou Felicii nebo o něco (cca 3 roky) starší Audi. Nikdy jsem nelitoval, to Audi -co už je teď skoro veterán s najetými 320t km, jezdím docela dost- mne posunula do jiného světa (pocitem z jízdy) než srovnatelně drahá (případně dražší) Felda.

          0 0
    • fousac  

      diesel je mrtvej.. kort u takhle malyho objemu.. v dobe kdy nafta stoji jako benzin, to je imho do osobaku zcela neperspektivni..

      ja osobne kdybych kupoval , tak treba Lantru combi 1,8i (neco kolem 100kkc) ale spis sierru 2,0i DOHC rok tak 94 a je na par let vystarano…

      P.S. no maly auto bych bral tohle: www.autorevue.cz/…bilka/AR.asp?… ;)))

      0 0
      • rock  

        Hmm, ta Sierra Tě bude vozit za zhruba dvojnásobnou spotřebu než 1.5l diesel. Za 5 let (nejpozději, při ročních 30000km se Ti to vrátí. Pak budeš mít v ruce 17let starou Sierru na hranici rozpadu s hodnotou plné nádrže, nebo 5 let starou Fabku, kterou ještě nějakýmu zoufalci za 150 litrů střelíš …

        0 0
        • Pebe  

          Se 150tis.km to za 150kKč prodáš fakt zoufalci :-)

          0 0
          • Lister  

            By ses divil, teď zrovna u nás jeden týpek prodává Fabii 1,9 SDI ( bacha ne TDI) ve střední výbavě, bez metalízy, r 2001 a chce za ni 169 tis a moc bych se nedivil, kdyby ji někdo koupil :o)))

            0 0
          • Pá-dlista1  

            To je dost mozny, ale podivej do inzeratu… docela bezna cena za kombika 2001.

            0 0
            • Pebe  

              Tak doteď se tady bavíme o krátký, ne?

              0 0
      • mm  

        no to jsou slova do pranice. konecne rozumne nazory ;)

        0 0
      • Pá-dlista1  

        Nakupni taska na uteku? :)

        Imho – to s tim benzinem a naftou… vsichni tvrdi to co ty. A stejne jsem zase koupil diesela a jezdim levnejc :) Nafta porad stoji min.. to auto taky zere min a kdyz s nim jezdis… jinak na prejeti z autosalonu do garaze, to je celkem jedno :)

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Myslíš, že sierru z roku 94 si poveze z autosalónu ? :-)

          0 0
        • JSt  

          to je relativni. jezdis levnej, ale pocatecni investice byla vyssi. urcite se to vyplati, pokud mas pristup k nejake levne nafte – autodpravci maji soukroma auta diesly. ze by v tom byl nejaky kalkul?

          0 0
      • wroum  

        2.0 DOHC sierru sme meli od roku 94 do lonska. super auto. spotreba primerena (do 10). akorat bacha DOHC meli oznacemi N8c a N9c, N9c je lepsi motor a lip jede s mensi spotrebou. navenek sou stejny.

        BTW: sierra se prestala delat v roce 92, od 93 uz je jen mondeo.

        0 0
        • fousac  

          az tak detailne ty rocniky neznam.. rozhodne sem mel co do cineni se sierou r.92 s tim lepsim dvoulitrem a je to podle me super auto.. kdyz je zachovalej kus s ghia vybavou , tak je to na urovni dnesni fabie, jede to jako blazen, kombi spotreba kolem 7,5 litru (se nemusi slapat skoro na plyn), i hatchback ma velkej kufr… no a koupis to za 20tis. ;))

          ale treba takovej III. golf uz se da koupit taky za par supu a furt bude lepsi nez nejaka fabie..

          0 0
          • mm  

            kamarad takovou sierru koupil za 8 :) (bez palivoveho cerpadla a nadrze)

            0 0
          • wroum  

            ad sierra: meli sme sedana CLX rv 92 a sel loni za 25.

            trojkovej golf je hroznej (subjektivne), zlata sierra :-)

            0 0
          • rock  

            Spotřeba dvoulitru za 7.5 litrů ??? Ale to musí být půlku cesty tažená na laně, ne ? Není síla, která by mne přesvědčila, že 14 let starý auto s dvoulitrovým motorem pojede při využívání rychlostních limitů znatelně pod 10 litrů …

            0 0
            • wroum  

              je to tak. sierra 2.0 DOHC ma pomerne dlouhej stalej prevod a motor si brbla v nizkejch otackach. napriklad pri 130 km tam je lehce pod 3000 otacek. pri zachovani slusny dynamiky jizdy se opravdu vejdes do 8 litru a ve meste se vejdes do 10. fakt. samozrejme kdyz na to slapnes tak taky podle toho zere, ale moji rodice pri normalni (podle nich) jizde nikdy nesli pres deset. ja to umim i za 14 :-)

              0 0
              • rock  

                No … mám v ruce německý Autokatalog '91, ta Sierra má papírově 7.8l/100km průměrné spotřeby, takže (neskutečně nerad :-), ale přesto) uznávám, že asi existuje možnost, jak se na nějakých 8 litrů dostat. Nicméně Fabia 1.4 TDi má průměr papírově hluboko pod 5 l – podle mých údajů 4.6l. A protože z vlastní zkušenosti vím, že je mnohem jednodušší uhlídat spotřebu v dieslu než v benzínu (s tím mým ropáčkem jezdím v rozmezí 5.8–7.2 ať s tím dělám co chci – včetně 4 kol na střeše a 4 lidí uvnitř nebo spěchání na dálnici – prostě se s tím přes 7.2 l nedokážu dostat. Je to turbodiesel 1.6l, papírově by to mělo jezdit za 5.3l/100km, dlouhodobý průměr je asi o litr víc), tak si i nadále myslím, že při stejném způsobu jízdy bude rozdíl cca 3–5 l/100km … a to je dost.

                0 0
                • lubos  

                  Je to tak. Diesel je proste ekonomictejsi jako benzin. Proto take byl vymyslen. Bohuzel dan za ekonomicky provoz je ekologicke zaneradeni. Ne, ze by to neslo nejak k plne spokojenosti vyresit, ale bohuzel … zatim tomu je snad jenom u hodne drahych novych dizlu. Nemluve o tom, jak stat chytre nabalil tkaovou spotrebni dan, ze litr nafty je casto drazsi nez benzin. Az budou auta jezdit na vodu, tak budeme platiti spotrebni dan za vodu v takove vysi, aby penize tekli minimalne stejne do statniho rozpoctu.

                  0 0
                  • rock  

                    Souhlas. I s tou ekologií, i se spotřební daní :-( …

                    0 0
                  • JSt  

                    a nebyl nahodou driv diesel nez benzinak?

                    0 0
                    • lubos  

                      Samozrejme , ze ne :) Diesel je dilem nemeckeho konstruktera jmenem Diesel, ktery tenhle motor udelal pro nemeckou vojenskou masinerii. Duvodem byl problem nemecke armady ze zasobamy paliva. Nemeli pristup k ropnym polim .. nemeli dost paliva – benzinu.

                      0 0
                      • vojtechposmourny  

                        A nafta se bere kde. A nedělá se benzín náhodou z nafty?

                        0 0
                        • vojtechposmourny  

                          Teda z ropy?

                          0 0
                        • fousac  

                          neni nahodou nafta odpad z vyroby benzinu??

                          0 0
                          • lubos  

                            Neeee, kuprikladu :

                            delenie ropy frakčnou destiláciou :
                            20 – 70 °C benzín
                            70 – 120 °C nafta 120 – 170 °C parafín 170 – 240 °C dieselový olej

                            0 0
                            • pos3k  

                              muzes uvest zdroj? :-)

                              0 0
                              • rock  

                                Já si něco takového matně vybavuji v učebnici Chemie 8.třídy. Ale to už je … fuj, 17 let :-) …

                                0 0
                                • pos3k  

                                  no ja jen ze me zajima frakce parafin :-)

                                  0 0
                                  • lubos  

                                    jo, to me taky zaujalo. Nasel jsem to narychlo tady www.infovek.sk/…ka/nafta.htm, ale ten parafin, no ja nevim :o))

                                    0 0
                                    • pos3k  

                                      aa uzje mi to jasne :-) no kdyz jsem si precetl ropa (surovy olej) byl jsem doma :-)

                                      parafin= mysleno petrolej, letecky petrolej, kerosene, jet atd. :-) v te tabulce pod nim „nafta“ neni motorova nafta, to je benzin :-) no za to bych ho vrazdil, to zitra dam kolegum na ustavu at se zasmejme

                                      ale obrazek destilace je v poradku

                                      0 0
                                      • lubos  

                                        No jasne … petrolej .. ja jsem tusil, ze neco tam chybi :o)) Dik.

                                        0 0
                          • pos3k  

                            no to nee :-)

                            trosku terminologie:

                            fosilni palivo (cerne zlato): vicemene nazev CRUDEOIL, PETROLEUM (angl.) = ROPA (nazev se "vymyslel kvuli zamene,je polskeho puvodu, suroviny NAFTA a produktu jeji destilace MOTOROVA NAFTA)

                            rafinerie, chemici atd pouizvaji u nas slovo ROPA, jedine v geologii atd ´preziva NAFTA (napr Moravske naftove doly MONADO, ktere vlastne tezi ropu :)

                            v angl.NAPHTA = cs benzin, resp. lehky benzin, lehka benzinova frakce cs.Benzín = Petrol (uk), gasoiline (us)

                            angl.DIESEL= MOTOROVA NAFTA, zkracovano na NAFTA :-(

                            no a o dalsich frakcich uz netreba mluvit snad, vsem je jasne ze je v tom bordel napr. mazut (zbytek z atmosfericke destilace) je prekladam za CRUDEOIL (coz je ropa), takze napr. kdyz TV NOVA informuje o havarii tankeru, ze ktere vyteka mazut, tak z toho tece ropa :-)

                            0 0
                            • pepek  

                              Je to pravda, protože všechny velké lodě jezdí na mazut. Musí se pouze předtím ohřát na asi 130 stupňů, aby se dal vůbec vstřikovat do válců.

                              0 0
                              • pos3k  

                                no jasne, neberu palivo! Kdyz tanker veze ropu a ty vidis jak tanker jak krava, je kaput, a z toho vytekaji tuny ropy a oni ti tvrdi ze mazut :-) (naposled tusim Portugalsko ci Spanelsko) a ze by tankery (supertankery) prevazely ciste mazut?

                                0 0
                      • vojtechposmourny  

                        Teda jestli si to myslel vážně.

                        0 0
                        • lubos  

                          Tak si najdi historii dieseloveho motora. Benzin se dela z ropy, stejna jako nafta a dalsich 1000 veci.

                          0 0
                          • vojtechposmourny  

                            Mě jdeš spíš o tohle: „neměli přístup k ropným polím – benzínu“ – tak začli používat motor na naftu, která se dělá taky z ropy? To mi přijde trochu jako pakárna.

                            0 0
                            • lubos  

                              Aha to .. jasne takhle napsany to vypada divne :) Myslel jsem jako, ze museli setrit. A naftak vyrazne snizuje spotrebu plus ma velky tah na nizkych otackach, hodi se treba do lodi. Ja uz tuhle histori si nepamatuju presne. Jenom takove utrzky … chtelo by si to cele jeste jednou nekde najit a precist :(

                              0 0
                          • lubos  

                            Aha, tak s tim duvodem vyvoja jsem se splet :o)), s necim se mi to nejspis pomichalo. Jinak neco o historii vzniku naftaku je tady en.wikipedia.or­g/wiki/Rudolf_Di­esel

                            0 0
                      • JSt  

                        sem se jen ptal :). ted sem si o tom neco precetl a mas recht. treba mi bylo nezname, ze jeste driv nez benzin a nafta se pouzival jako palivo plyn – ted zaziva renesanci.

                        0 0
                        • cabbage  

                          jajko prvni se ve spalovacich mototrech pouzival cerny prach, nastesti k jeho renesanci nedoslo;)

                          0 0
                  • Vrci  

                    Nafta 1,9 TDI 77 kW, Euro 3, emise CO2: 197/146/165 (město, mimo město, průměr; v g/km)

                    Benzin 1,6 MPI Euro 4 75 kW, emise CO2: 252/166/197

                    Oba motory mají skoro stejný výkon, oba jsou počítány pro stejné auto, ale skleníkových plynů produkuje nafťák míň. Zajímalo by mě v čem je problém (dusík, pevné části nebo co jinýho).

                    0 0
                    • mm  

                      Pevne castice jsou problem

                      a nafta ma lepsi vyhrevnost nez benzin. proto mensi spotreba

                      0 0
                      • JJ  

                        To si nemyslim, akorat naftovy motor ma vyssi ucinnost. Merna spotreba nafty na 1kWh je 220 g a u benzinu 280 g/kWh

                        0 0
                      • enjoy  

                        tak mi ti prijde:-),ze ses tady hezky rozpovidal a nejak ti to nejde:-).nic proti,jenom takovej poznatek:-)

                        0 0
                      • pepek  

                        Co tě učili ve škole, běž vrátit školné. Diesel má větší účinnost

                        0 0
                    • lubos  

                      Pevne castice, kuprikladu. Musi byt filter, ten je jenom u hodne drahych aut, nebo u mene drahych za solidni priplatek. S tim, ze se musi menit kazdych (100tisic?) km. Plus dalsi problem je ten, ze Euro 3 ma mozna 1 ze 100 aut, ktere jezdi po republice. Karosa/Ikarus/Avia … :o))

                      Dalsi problem je, ze emise vypadaji ponekud jinak, kdyz poradne slapnes na plyn, a pokud nekdo si nechat predelat ridici jednotku, tak … :o))) Taky mas tady uvedene jenom emise CO2, CO2 neni problem. CO2 neni jedovaty plyn, jenom kdyz tak zvysuje sklenikovy efekt.

                      Proste tim chci rict, ze realita je spatna, moc spatna. Ale problem se tyka samozrejme i benzinaku, co nemaji v poradku motor.

                      0 0
                      • Vrci  

                        U nás doma maj Euro 3 dva nafťáky ze dvou :-)

                        0 0
                        • lubos  

                          No jen aby :o)

                          0 0
                          • Tomcat  

                            He zajímalo by mne jak je škodlivá doprava vlakem. Motoráky mají motor z Liazu , drezíny motor z Pragovky , Traktory , Brejlovej ,Sergej sou poctivý „lodní a ponorkové“ motory, turbínový Pomeranč už snad nejezdí. Jo ČD má taky trolej, jenže né všude ;-) Jediný co jsem zahlíd, tak že přestavěnej Krakonoš má agregáty od firmy Caterpilar.

                            0 0
                          • Vrci  

                            Tak jsem trochu kecal jeto Euro 3 + Euro 4, aspoň dle velkého techničáku a přílohy k silniční dani.

                            0 0
            • lubos  

              Ono zas velkej motor tahne i na nizkych otackach, cili tolik nezere.

              0 0
              • Tomcat  

                a pořádnej velkej motor dokáže taky odpojit válce a běže s nižším počtem válců.

                0 0
                • náčelník  

                  Jára Cimrman vynalezl šestidobý motor: sání-komprese-expanze-výfuk-mazání-odpočinek :)

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Nevím , dílo tohoto genia neznám. Ale V8 z Dodge , který v úsporném režimu běžel jako 4válec ano.

                    0 0
                • rock  

                  12 let stará Sierra ?

                  0 0
                  • fousac  

                    predpokladam, ze spis myslel jinej motorek… ;))

                    0 0
            • blue.sun  

              Dvoulitrový Chrysler Neon při využívání rychlostních limitů za 7,5 litrů, pokud je třetina tras město. Při čistém meziměstu do 6,5. (Údaje jsou pro téměř prázdné auto – řidič, bajk a pár kilo báglů).

              0 0
    • fousac  

      nebo se nekdy stav u nas v hospode a zjistis, ze jedina spravna volba je BMW 316i e36 r.92, sice stoji 100t., ale zato vubec nejede (100k na 1300kg), zere to jako tank (12 no problem) a nic se do toho nevejde (ani lidi dozadu, velikost kufru je zanedbatelna).. ;) to proste musis mit.. :D

      0 0
    • Tomcat_1  

      Docela slusny reference mam na Opel Agila (i kdyz je hnusny, je prakticky a relativne spolehlivy), nebo kdyz drazsi, tak Yaris – to je technologicka spicka ve svy tride. Ta Fabie prej taky neni spatna, ale je pomerne tezka…

      0 0
    • Tomcat  

      No off-topic to je a není, přeceněn kolo se v tom nebo na taky občas vozí. Já mám zkušenosti s kupováním auta v celku negativní. Vlastní vinnou jsem si pořídit auto s vadnou elektro instalací a nejsem schopnej to dát dohromady (z pojízdnit). Maňas, Padlista a Sirenna vědí co to je za příšeru. Sám nějaký auto lepší sháním a jsem dost bezradnej, radu bych neměl jen postřehy z ho co jsem měl půjčený Je zvláštní, že slovem malé auto nazýváš nový Punto (Grande unto?) a Fabku. To nepovažuji za malý auto. Maly auto je podle mne něco od Matise počínaje konče Puntem normálním. Toho tříválce se fakt neboj, HTP (hovno to pojede), slovo výkon není na místě, je hlučný, klepe (vydrace z nevyváženosti) a nevydrží (do 100 000km). Jo drahý to je, ale proč nevím.

      Nevím co konkrétně sháníš, ale ja mam problém ze nechci rodiny auto. Rodiný auto je podle mne takoví kde je všechno AllInOne a nic zároveň pořádně. Prostě pro šeďáky. Nemám žádnou možnost opravy doma, nebo u známých. Pokud nemáš žádného známého co má vrakáč, autobazar, nebo servis, je člověk nehranej. Sebemenší banální zásah = servis = vzít si v práci dovolenou tak, že prostě ne! Ke koupi uhláku mě taky moc věcí nemotivuje. Kroutící moment je dobrej u traktoru, náklaďáku, ale u osobáku no nic moc. Motor nemá zvuk , je těžší , v zimě hrozí zamrznutí palivový soustavy a nakonec cena nafty není to, co bejvalo takže cenová úspora není tak atraktivní. Osobně koukám po něčem jednoduchým (minimum elektriky= bez klima, bez ASR, bez el zrcátek, audio od výrobce vozu atd… ) do 1,4, čtyrválec , víc ventilů(spotřeba dynamika), v benzínu , hatchback.

      0 0
      • Lance  

        to mas pravdu cim vic elektriky tim vic se to sere, jinak ani enzo nema okna v elektrice, ale na klicku

        0 0
        • Manas  

          Ale ta je pozlacena :-)

          0 0
        • Lister  

          ááá pán se byl v garáží ujisit jak že to vlastně stahuje okýnka u svojí káry :o))))

          0 0
        • Radek Broz  

          Tak to to objednavku teda zrusim;-)

          0 0
    • Vrci  

      Tak co to nakonec bude?

      0 0
      • pos3k  

        fauve polo :-)

        0 0
      • Lister  

        Tak je tady dost přes 200 odpovědí a schválně můžeš počítat kolik jich je smysluplných – budou ti na to stačit prsty jedné ruky neopatrného soustružníka :o)))) – a budeš mít představu, jak mi tohle téma pomohlo :o) Zatím není vůbec rozhodnuto, protože zrovna dneska mi přítelkyně při pohledu na Renault Scenic oznámila, že takový malý roztomilý auto by se jí líbilo, tak se v těch ženských vyznej :o) Takže to asi začne na novo, projdem všechny automobilky v okolí a budu muset zjistit co je podle ní malý auto :o))

        0 0
        • lubos  

          Malý auto je třeba modrý auto :o)

          0 0
          • Lister  

            Ale na druhou stranu je to taky dost pozitivní, protože to by pak mohly projít i auta typu Mazda 3, Almera, Corolla, který se tváří jako poměrně malý auta, ale už jsou rozhodně použitelný :o)

            0 0
            • lubos  

              Co treba Honda Jazz ? Mista vcelku obstojne, akorat malinky kufor. Jinak Fabie je podle mne maly auto.

              0 0
              • vratan  

                Jazz a maly kufor? najvacsi vo svojej – 380 litrov. inak moj typ okrem Jazzu je este Ford Fusion a zaujimavo vyzera aj novinka Suzuki SX4…

                0 0
                • vratan  

                  vo svojej triede samozrejme…

                  0 0
                  • lubos  

                    Ako ja neposudzujem kufor podla toho do akej triedy patri :) Proste ten kufor je miniaturny a hotovo :)

                    0 0
                    • vratan  

                      aha jasne. ak vlastnis dodavku, tak z toho pohladu je ten kufor naozaj malinky… :-)))

                      0 0
            • kankrlicek  

              Přihřeju si polívčičku :) A co třeba Fiat Multipla? Malý velký auto? :) Dokonce i moje dcera si ho moc pochvaluje.

              0 0
              • kankrlicek  

                foto made in Pekáček :)

                0 0
              • JSt  

                ta nova uz vypada trochu lip, ale kdyz vidim tu prvni (nastesti ne moc casto :), tak se mi zastavi srdce leknutim :). ale jako prostorny to asi bude, to jo.

                0 0
                • Lister  

                  Přesně opačné pocity, druhá generace mně hodně zklamala, ta první byla naprosto geniální :o)

                  0 0
              • enjoy  

                tak presne tohle auto je jedno z nejhnusnejsich jake jsem kdy na silnici videl:-).a pri pohledu dovnitr uz se mi udelalo skutecne nevolno:-).nekecam!:-))

                0 0
              • gobike  

                To je fakt to nejhorsi auto co muze byt a to mam fiat rad…

                0 0
    • rasto  

      nenasel jsem nazor na automodul.cz, proto Ti jeden dodam: v cervenci 05 jsem si na serveru nasel 2lete auto, nabihano 30kkm. sleva z 570k na 320k kc. tak jsem ho koupil. megana. 5 hvezdicek. spokojenost. vyhoda automodulu: nakupujes auta z prodejen/ showroomu, mas jisty puvod. a (snad :-) dokonaly servis.

      0 0
      • Lister  

        Jo nenašel, protože tady žádný takový názor není, díky za jednu z mála smysluplných odpovědí, ta Narcisitcká exhibice pana dablEm už mě začíná mírně řečeno srath.

        Můžu se jen zaptat jak to přibližně brobíhalo – asi napíšeš, že máš nezávazně zájem, oni ti upřesní přesně, kde to auto mají a co pak dál. Jak se realizovala platba – asi až na místě u daného obchodníka – dají se třeba vyžádat i nějaké bližší údaje o voze, třeba fotky apod??? Můžeš si to auto nějak nezávazně zamluvit a jed se na něj podívat nebo to nejde a pokud ho chceš vidět dopředu, tak to musíš risknout a vyrazit bez záruky, že tam ještě bude?? Díky za reakci.

        0 0
        • rasto  
          1. ve ctrtek jsem nasel na webu (zmineny www.automodul.com). k dispozici byl docela podrobny popis prislusenstvi + 1 fotka
          2. zeptal jsem se (dotazem do webu), zda je jeste k mani
          3. bylo volne. proto v sobotu (nezavazna rezervace myslim 5 dni?) jsem vzal love (zalohu) a odjel do Brna (udelali jsme si s manzelkou celodenni vylet)
          4. auto udelalo dojem (absolvoval jsem i testovaci jizdu), zaplatil jsem zalohu – pojistku, ze ho neprodaj nekomu jinemu
          5. za dva tydny (po vyrizenu uveru) jsem zbytek penez vyzvedl v kesu a pelasil do Brna podruhe – tentokrat pro auto :-)
          6. brnensky distributor auto rychle odhlasil, ja jsem obratem (v miste bydliste) auto prihlasil. do miste bydliste jsem si ho prevezl sam.
          7. nebyl problem ani s povinnym rucenim: pojistna smlouva plati dnem podepsani (eviduje se i hodina podpisu). podepsal jsem rovnou u dealera v Brne.

          toto vse je mozne prodelat bez cestovani republikou – auto by mi byli ochotni prevezt k napr. prazskemu distributorovi RN. to jsem ale nechtel – mel bych (moralne) omezene moznosti cuknout v pripade napr. poskrabaneho laku ;-)

          takze me zkusenosti jsou pozitivni. kdybych priste kupoval ojetinu, jdu opet do automodulu.

          0 0
          • Lister  

            Díky za tuhle odpověď, teď už to tady můžu klidně zavřít, už vím přesně to co jsem potřeboval :o)

            0 0
    • rock  

      Jeden náhodný tip, možná o tom víš taky, ale jen pro jistotu: narazil jsem na akci Citroen, v dieslu, od 350 000 … ovšem C4 a to je podle mne kauf jako hrom …

      0 0
      • Lance  

        ovsem je to francouz

        0 0
        • rock  

          imho z těch tří nejlepší. A navíc za tyhle peníze levnější než … asi cokoliv, co mne napadá v této třídě.

          0 0
          • Vrci  

            Má to ještě furt ten nafukovací podvozek? Pokud ano, tak si nemyslim, že je to dobrá volba do města. Čtyřikrát, pětkrát denně nafukovat po každém startu asi neprodlouží životnost relativně složitého a drahého systému.

            Když jsem kupoval malé auto (rok 2001) tak jsem nechtěl francouze ani itala (kuchaři a krejčí jsou asi dobří, ale auto radši ne), mimo toyoty jsem moc nedůvěřoval ani asii. Zbylo tedy VW Polo, Opel Corsa, Škoda Fabia a Toyota Yaris. Nakoc jsem tehdy vybral Polo.

            Většina značek má na svém webu skladové vozy, kde jsou zajímavější ceny než u aut na objednávku, tak se zkus podívat i tam. Já jsem si nakonec pro současné auto jel z Českých Budějovic do Svitav.

            0 0
          • wroum  

            imho zdaleka nejhorsi. este horsi nez pica na kapote se lvem dohromady.

            0 0
            • pepek  

              Neodvážil jsem se to tak podat, ale je to přesné.:-) Ale přesto nemáš pravdu, jeden Citroen je dobrý – ten co má Sebastian Loeb.

              0 0
              • lubos  

                Ten ale ma ponekud , ehm, vyssi spotrebu :o)

                0 0
                • wroum  

                  a temer nic spolecnyho s tim co se pod touhle znackou prodava.

                  0 0
                  • pepek  

                    Ale je to asi jediný spolehlivý Citroen, stejně tak má Alonso asi jediný spolehlivý Renault. Je to ale paradox, že dvě takový ******** značky vyhrají dvě nejvyšší závodní kategorie a to ječtě hlavně tou spolehlivostí. Kam ten svět spěje :-)

                    0 0
                    • lubos  

                      Proc by take nebyl, kdyz mu delaji GO po kazde jizde :o)

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Tem ostatnim znackam to delaji taky, ale dojede jim to malokdy;-)

                        0 0
                        • Quake 9.0  

                          Jestli to nebude tím, že tím co ušetřej na dílech mohou vrazit do WRC. Kvalitní značky toho tolik neulejou a tak se jim to porouchá.

                          0 0
                        • lubos  

                          Myslim, ze tech znacek, co dojedou temer vzdy je vic. Nebo ne ?

                          0 0
      • Lister  

        Vím vím, tohle auto se mi moc líbí, a ta sleva je fakt dot brutální :o))) Teď už jen udělat z naj na pohled malý auto a bude to v pohodě :o))))

        0 0
        • Vrci  

          Vyber ho v tmavé barvě, pokud možno metalíze. Ta zmenčuje.

          0 0
        • rock  

          Vždyť je to takovej brouček malej, kulatej :-) … přeji hodně štěstí …

          0 0
        • Vrci  

          Tady máš ještě odkaz na tüv, několikrát se tu o něm psalo bez odkazu.

          www.autorevue.cz/Magazin/AR.asp?…

          0 0
          • rock  

            A hele, úplně jiné výsledky než ty, co jsem opisoval ze Světa motorů :-) … doma to musím porovnat a zjistit, proč je to jinak …

            0 0
    • wroum  

      300 :-)

      0 0
    • bubo  

      Po přečtení všech příspěvků přidám svoji zkušenost, teřba ti to k něčemu bude. Vždycky jsem chtěl naftu, pokud možno kombi a nejlépe z koncernu VW: GOLF, Passat, Octavia, příp. Fabia kombi – připadají mi ta auta spolehlivá, bezpečná i se mi celkem líbí… Dopadlo to tak, že máme malé auto – francouzské a ještě k tomu benzín: Citroen SAXO 1,4i. Teď s ním navíc převážně jezdí manželka, takže velikost jí vyhovuje. Spolehlivé auto, sice vyšší spotřeba než u nafty (v zimě ve městě vzhledem ke krátkým vzdálenostem jde spotřeba až k 10 l, jinak v létě na dálku tak 5,5, celoroční průmer cca 7 l v převážně městském provozu na velmi krátké vzdálenosti). Kupoval jsem ho ojeté, sice 5 let staré ale najeto jen 28000 (servisní knížka). Zkušenosti: Spolehlivé jednoduché a nenáročné auto, dobře ovladatelné, výborné do města na parkování (oproti předchozí hodně staré AUDI 80 nebo Passatu se vejdu skoro všude :-). Francouze (auta) jsem nikdy neměl moc rád, ale s Citrónkem je spokojenost, dneska bych klidně Citroena nebo Pažouta bral znova (hlavně ty malé HDi), jen ten Renault mě nějak moc nebere (snad možná jen ta poslední verze Meganu v kombi, ale jinak bych do Rencka asi nešel :-(…). Z toho co ti kdo tady nabízel bych se asi rozhodoval (podle SVÉHO pocitu) mezi Fusionem (to je podle mě ideálni auto do města, jejich diesel je stejný s HDi od PSA a ty jsou prý povedené) příp, Fiestou, Polem, C4 (sice už to není malé auto, ale je krásná, ať si kdo chce co chce říká) a Fabií s malým dieslem, případně i ta Panda od Fiatu nevypadá zle (zase může být 4×4 :-). Japonec až nakonec a pak teprve Renault… (ale to ber s rezervou). Z mého pohledu by byly výhodou hagusy, běžné střešní nosiče mi trochu dělají paseku na laku a trošku mě vadí ta manipulace s nimi, ale dá se s tím žít.

      Resumé: i s malým autem si dovezeš kola, kam potřebuješ, francouze bych se nebál a diesel je lepší než benzín :-). Hlavně když bude vyhovovat tvé drahé polovičce, ty jako chlap si nakonec zvykneš (stejně ti nic jiného nezbyde :-))

      0 0
      • Lister  

        Konečně něco co má hlavu a patu :o)

        C4 je krásný auto, naprostý souhlas a klidně se ostatní můžou stavět na hlavu, ale je to tak:o)

        Na Fusiona jsem se taky díval, navíc asi o něj není zájem, protože jsem viděl dost zajímavý slevy na skladové vozy – i přes 100tis s benzínem 1,4, který by pro něj mohl stačit. Hagusy – sice budu vypadat jako blbec, ale přiznám se, že přeně nevím co to je – asi podélné střešní ližiny, tak ty bych rozhodně chtěl, navíc bych hned nechal dodělat i tažné zařízení, nemám rád převážení kol na střeše, takže buď do auta nebo na tu kouli dozadu.

        0 0
        • Vrci  

          Další věc, kterou bych se pokusil sehnat je seznam cen ojetých vozů (maji to v bazarech a pojišťovnách). S novým autem nebudeš jen jezdit, ale budeš ho asi chtít i po pár letech prodat. Dá se z toho odhadnou mimo prodejnosti jak spolehlivost tak finanční náročnost údržby i případné opravy. Jen je z nějakého důvodu nemožné se k té knížce dostat.

          0 0
        • bubo  

          JJ, hagusy jsou ty podélné střešní ližiny. Když kolo do auta, tak to by pak byl ideální VW Transporter :-), ale už to není malé auto. Z mého pohledu však naprostý ideál :-)). Nosič na kola na tažné zařízení se mi taky líbí – na krátké převozy blízko bydliště asi OK, ale na dálku nevím – jednak se tam vejdou snad jen 2 kola a pak nebývají většinou homologované (ty co jo jsou spíš na velká auta -dodávky, obytky atd…, se světlama, nutným přehozením SPZ atd – prostě opruz…). Pokud jsou na autě hagusy a máš dobrý držák kol, tak s převozem na střeše není problém. Snad jen v zimě, kdy by kola mohla trpět od soli – ale to není částý případ – a když prší – to pak abys celé kolo rozdělal, vyčistil a promazal. Z tohoto pohledu na tom ale bude kola na střeše nebo za autem na kouli zhruba stejně…

          0 0
          • rock  

            1. Jak jsi přišel na ta dvě kola ? Koupím, co potřebuji, ne ? www.thule.com/frames.asp?… 2. On dneska ještě někdo prodává nehomologované nosiče ? To snad bylo možné před deseti lety, dneska už bych se nebál …

            To ale nic nemění na tom, že ten systém má spoustu nevýhod a nevolil bych ho :-) …

            0 0
            • bubo  

              O tomhle vím, měl jsem na mysli jednodušší zařízení (a asi není homologované :-(), je jen na dvě kola, taková rychlá záležitost. Tyhle typy jsou právě ten opruz – pokud ho pužíváš, měl bys mít SPZ upevněnou na něm atd…, prostě se mi to zdá pro občasné použití moc komplikované (ale vlastní zkušenost s nimi nemám)

              0 0
              • rock  

                Mně taky, nic si z toho nedělej :-) … ještěhorší je to, že třetí SPZ Ti oficiálně nevydají, takže je nutný sundávat tu na autě (kdyby byla permanentně jedna na nosiči, bylo by to zase o kousíček lepší) … vozím kolo na střeše nebo za sucha na zadních sedačkách a taky žiju …

                0 0
            • pos3k  

              na 2 kola to stoji skoro 13 tisic......

              0 0
              • rock  

                Jsem psal, že to má spoustu nevýhod …

                0 0
                • pos3k  

                  dyt vim, pisu to Listerovi, mozna to prekoukl :-) osobne mi bajk vezl kolega na nehomologovanem (cti kvalitnim a levnem) nastavci :-)

                  0 0
                • Vrci  

                  Když už kola v zadu, tak než kupovat kouli (pokud by byla jen kvuli tomu) a nosič na kouli. Je lepší nosič na páté dveře, kde sem miochodem numusí řešit RZ a světla.

                  0 0
                  • rock  

                    Máš-li páté dveře; já bych si k nim musel dokoupit auto:-) … nicméně Listerovo auto je mít asi bude, soudě podle kandidátů …

                    0 0
          • Pá-dlista1  

            Transporter se mi vzdycky libil a libi, ale kdyz ono… uplne se to tady stydim rict… je to maly :)

            0 0
            • bubo  

              I tak je to možné vidět…Pro 2–3 lidi a kola dovnitř to stačí, ale chce to toho delšího :-))), pak v tom v pohodě i přespíš. Kamarád má Transita – dlouhý rozvor, středně vysoký – 5 lidí + kola úplně v pohodě a s obrovským komfortem, ale na parkovišti u super-hypermarketů zabereš skoro 2 místa :-( (na délku). Na normální jěždění po městě a párkrát za rok na kola je to dost velká stodola…

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ja to vidim takhle… s kolama toho najezdim asi vic nez bez nich a hlavne kdyz se vevnitr nepostavim ani ja, tak to neni auto :) a spat se musi dat napric. Jinak se to tam moc dobre nevejde… no ja mam jasno :-D … jen nevim jestli to je jeste k tematu o tom malym aute… z pohledu kamionaka asi jeste je ;)

                0 0
                • bubo  

                  JJ, s kamionem jsem se párkrat svezl (rozuměj – řídil), takže ti rozumím :-). Je to přesně tak, jak píšeš – pokud toho najezdíš s kolama víc jak bez nich, tak je velikost na prvním místě, ale to už je fakt diskuse o něčem jiném… PS: že by Iveco TurboDaily s dlouhým rozvorem? BTW: v Plzni je firma na obytňáky a má v nabídce vestavbu do Daily i s garáží :-) (samo že kuchyňka, spaní, WC sprcha atd…). Jen je to pro mě finančně off topic :-)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    To pro me taky :) Mam neco daleko skromnejsiho, ale presto by se tam vesla vetsina zminenych aut jako rezerva :)

                    0 0
            • Radek Broz  

              Me by jako takovy kompromisni prijatelne maly auto, kam se kola nejak naslapou, docela stacil;-) K vasemu trucku uz to chce nejakou pidipixlu na popojizdeni.

              0 0
          • JJ  

            Obycejnej transporter je dobrej, ale ted sem se povozil v Transporteru 4×4 a ten je jeste lepsi:)

            0 0
    • pos3k  

      ted je medialni masaz na Opel, 24 hodin Opel

      0 0
      • wroum  

        kazdej trotl ridi opl :oP

        0 0
      • rasto  

        novy passat plny prassat :-)

        0 0
        • lubos  

          hehehe, tohle je dobryyyyy :O))

          0 0
    • DX3,5  

      Bral bych Mazdu 2 nebo 3…zaplatis sice vic ale je to bozi karka…nebo se zkus podivat na Toyotu Yaris

      0 0
      • goofy  

        Trojka ma strasne malo mista vzadu…

        0 0
    • Lance  

      jinak vcera byly v Mlade fronte Dnes zverejneny vysledky TUV z cehoz vyplyva nebrat francouze:)

      0 0
      • pepek  

        Pěkně se tam seřadili na konci tabulky. Ale ta Dacia bude určitě spolehlivější :-) Frankofilové budou argumentovat, že TUV není objektivní.

        0 0
        • rasto  

          TUV neni objektivni!! samozrejme, uprednostnuje Nemce!! :-))

          0 0
          • pepek  

            To je pravda, bere údaje jen z německých (hladkých)silnic. Na těch našich se Renaultu ta elektrika vyklepe ještě daleko dříve.

            0 0
    • Lister  

      Takže včera jsem si byly prohlídnout pár těhdle autíček a do užšího výběru zatím postoupili: C3 – to musím přítelkyni vymluvit, jak jsem si to pořádně prohlídl a sedl si do toho, tak je to fakt nahovno, blee. Ford Fusion – horký favorit, příjemné malé autíčko s použítelným kufrem, uvnitř taky slušne prostorný. Ale co mě naprosto nadchlo tak to byla testovací jízda s novým Nisanem Note – malé autíčko, které má ale třeba větší rozvor kol než nová oktávka, dobře vymyšlený interiér – perfektně ergonomicky vyřešený kokpit, nikam se nemusíte nahýbat, vše je po ruce, hodně protorný pro posádku, posuvná zadní lavice, dvojité dno kufru. Díky obrovskému rozboru stabilní a velmi dobře ovladatelné, skvělý výhled do všech stran, velmi slušná základní výbava, jen cena je trošku vyšší. Je to sice takové ošklivé káčátko, ale jinak moc sympatické auto. Motor tam byl 1,4 benzín, sice to nebyla raketa, ale na bezpečné předjetí to stačí, navíc hodně pružný, po městě jsem ho v pohodě točil kolem 1800 otáček a neprostestoval. Prostě tohle se Nisanu povedlo.

      0 0
      •  

        Co takhle Suzuki Ignis? Skoro stejný jako Fusion, navíc levnější s kompletní výbavou.Ahoj

        0 0
        • Lister  

          Je menší, nemá tak dobře vymyšlený kufr, přímé srovnání, tam kde jsem byly, jsou ty autosálony asi 30m od sebe :o)

          0 0
    • yoggi  

      nebudem sa vyjadrovat k jednotlivym prispevkom je toho vela ale zhrnem to v celku. motor 1,9 TDI-PD je na spotrebu a tah. ako moze niekto povedat ze je to tazky motor ved ma vykon a krutak. takze jeho vyssia vaha je zanedbatelna. motor 1,2 HTP. majitelia motorov MPI sa necudujte ze 1,2 HTP 47kW ide lepsie. je to o sprevodovani. to HTP nie je az tak lenive ono sa to nezda. motor 1,4 16V to su dobre motory a su dva 55kW a 74kW. osobne by som doporucoval 55kW verziu. ta 74 kW verzia ma problemy so spotrebou oleja. v kazdom teste pisu ze najlepsia varianta je ta 1,4 16V 55kW. a niektori co tu riesia dynamiku a porovnavaju favorit s HTP ta to tu nerieste na autorevue sa to riesilo. favorit nema sancu uz len preto ze je podstatne horsie sprevodovany a zastarali. mame fabiu combi 1,4 16V 55 kW s klimou. skusenosti mam ze v aute islo 5 ludi klima naplno a auto nemalo problem pri predbiehani po okreskach a 130km/h bez problemov. kup si nejakeho 16V alebo TDI a mas pokoj od majitelov favoritov ktori si budu chcet dokazovat das im papa aj plne nalozeny.

      len tak pre zaujimavost: kopec kde je povolena 60km/h tak som tam isiel tolko a nervozny majitel favorita blikal a vsemozne daval najavo ze zavadzam a zacal predbiehat. aute boli 4 ludia a plny kufor, vo favorite boli dvaja. tak som podradil do trojky a pridal a nasledne dal stvorku a favorit v dialke za mnou :)))) takze nerobte s favorita raketu.

      0 0
      • lubos  

        Fabia combi, 55kw, 5 ludi a klima, a nebol problem s akceleraciou ? Kua, asi som uz privelmi narocny :)

        0 0
        • yoggi  

          lubos: pozri to je vec nazoru. jasne 200 ti to nepojde, ani passata 1,8T nepredbehnes ale pre normalnu jazdu v pohode. neviem ci si videl buracku novej octavky v 160-ke. ale ver tomu ze ked vidis take obrazky tak ta rychlost auta nezaujima.

          0 0
          • yoggi  

            skusenost fabia HTP 40kW ma obehla ako nic. natrel mi to pekne kym som sa spamätal bol predomnou. lenze ked ide niekto podohovych 90km/h a sialenec 140km/h tak hadam mam rozum aby som hral nahanacku a ukazal mu ze mi to lepsie taha nepotrebujem sa zabit. nechal som ho nech ma radost mna vseobecne nezaujimaju takyto zabijaci.

            0 0
            • lubos  

              Eee, tak som to nemyslel. Ale akceleraciu ako pasivnu bezpecnost, ale asi si to myslel inak :))

              0 0
              • Lister  

                akcelerace ve smyslu bezpečného předjetí patří mezi aktivní bezpečnost :o)))

                0 0
                • yoggi  

                  jasne to ja viem. musis mat odhat na vzdialenost. ja som chcel povedat len to ze aj s klimou to zrychluje jasne ze trochu horsie. ale zas na druhu stranu motor s objemom 1400cm nie je 3,0 6V :).

                  0 0
                • lubos  

                  sakra … pravda, jsem to nejak poplet :)

                  0 0
    • pelt  

      No tak jestli shanis male nove auto, tak koukni na www.matchbox.com ;-).

      0 0
    • Lister  

      Ta konečně máme nový auto doma, naše cesta za novým alým autem nakonec skončila u Fordu Focus II Trend 1,6TDCi – mám z něj radost, je to skvělý autíčko. Jediné co teď ještě rešíme tak je dokoupení mechanického zabezpečení převodovky. Nabídky je bohatá, musíme si vbrat jestli mám někdo nějaké připomínky tak je uvítáme :o) Construct bude asi jstota, ale pokud by bylo něco levnějšího a stejně kvalitního tak se tomu nebráníme.

      0 0
      • Lance  

        Gratuluju, super volba, sice bych chtel benzin, ale proti gustu zadny ........:) Jdi do construktu – mam ho taky nebo medved blok ajeste davam z psychologickeho hlediska paku na volant – spojka:)

        0 0
        • Lister  

          no vidíš já zase radší naftu, i když je to jen 66kW tak to jede překvapivě dobře, jsem měl strach, že to bude na to auto slabý, ale pocitově mi to přijde stejně dynamický co oktávka 1,9tDi – objektivně to tak nebude, ale za volantem z toho mám prostě fajn pocit :o))))

          0 0
      • wroum  

        dobre si vybral, moc dobre. At slouzi

        0 0
      • Lister  

        tak dealer fordu mi nabídl Defent-lock i s montáží za 7,5 – nevím jak se teď pohybuje konstruct, ale co vím tak stál kolem 10–11tis.

        0 0
        • Lance  

          co to uz je tak drahe? me stal construct 5,58 tis myslim pred ctyrma rokama,ale dostal jsem ho zadara diky tomu,ze jsem vzal to auto

          0 0
        • Lance  

          Heled Listere nevis jestli uz rostou v Jesenikach hriby? Uvazuju,ze bych zajel o vikendu jezdim do Stare vsi na chatu, znas to tam trochu?

          0 0
          • sportovni_biker  

            :-) Jo jo, hříbky se už sbírají, ale o víkendu si myslím, že už bude pozdě. Ale klidně můžem nějak vyjet, jsem domluvenej i s wbikerem, když se přídá ještě Lister, tak už budem pěkná partička :-)

            0 0
        • sportovni_biker  

          Jo jo, taky gratuluju k novému autu. Jinak Defend-Lock za 7,5 je super cena. Normálně se to montuje kolem těch 10.

          0 0
      • mar_tin1  

        focus forever!!! my mame jeden z prvni generace, taky naftu, kombi. spotreba po meste na kratke vzdalenosti (do 20 km) kolem 6l, na dlouhe trasy kolem 5l. spokojenost.

        0 0
      • onegear  

        Co zamek na pedaly cca 3 tis Kc a ze by to nekdo zlamal bez klicu si neumim predstavit navic bez zasahu do konstrukce vozu pri montazi

        0 0
      • Lister  

        no ještě fotečka abyste viděli jaký to je fešák :o)))))

        0 0
      • Vrci  

        Já mám na autě Defend táta Construkt. Pojišťovny to nerozlišují, takže záleží na ceně kterou sezeneš. Jediný rozdíl je v zamikání defend se zamáčkne a otočí prstem, do construktu je třeba použít klíč. K cenám ti nic neřeknu, protože jsme ho dostali k autům „zadarmo“. Jen jedna rada na začátek, klíč od něj si dej na klíče od baráku (bytu) a ne na ty od auta. Mě se celkem často stane, že nastartuju a zjistim, že mám zamčené řazení. Takže než znovu vypínat a startovat motor, je lepší šáhnou po druhých klíčích.

        0 0
        • Lance  

          Mne se to stalo pouze jednou

          0 0
          • Vrci  

            mě se to stává docela často (jednou týdně), ale předtim jsem jezdil 5 let s autem které ho němělo

            0 0
            • zdenek  

              Na to se dá celkem dobře zvyknout, když budeš startovat s vyhozenou rychlostí.

              0 0
        • wroum  

          ja mam Construkt a za dobu co mam tohle auto (2 roky) sem ho nepouzil. Podle me to je dobry akorat pro pojistovnu, ale kdyz uz nekdo chce to auto slohnout, udela to i s tim. Lepsi auta se kradou tak, ze je daj na odtahovku a nazdar a muzes mit zamknuty cokoliv. dokonce jsou schopmi i odjet na zpatecku za roh a tam to hodit na nakladak.

          BTW: tete nekolikrat chteli ukrast auto a nikdy se jim to nepodarilo proto, protoze parkuje mezi autama a uplne u zdi – odtahovka nema sanci. nejlepsi zabezpeceni je zaparkovat tak, ze je problemova manipulace s autem.

          0 0
          • Lance  

            tj. jasny, ale pokud budou vedle sebe dve stejne auta a to jedno bude mit zabezpeceni a druhe ne, tak pujdou po tom nezabezpecenem – psychologicky efekt

            0 0
            • wroum  

              to asi jo, ale ja neverim tomu, ze by nekdo jen tak sel a rek si: dneska si slohnu nejakyho Fokuse a pak si rekne ze tenhle ma defend, tak si vezmu jinyho. Ja myslim a slova kamose pracujiciho ve firme vlastnici prez 15000 aut to jen podporuje, ze jdou na jisto a v okamziku kdy pro to auto jdou, tak o nem vedi vsechno a nejaka tycka s napisem je nezastavi. to samozrejme plati u drazsich a novejsich aut. Jako jediny a nejefektivnejsi reseni vidim vyhledavani vozidel typu Sherlock, coz ti umozni to auto najit i kdyz ti ho slohnou (ale i to neni diky laksnosti policie na 100%). No a v posledni dobe se rozmaha corka aut na dily a to ti nepomuze asi nic (mozna tak garaz). kolikrat se to auto najde hned rano, treba par set metru od mista corky a na aute neni nic – palubka komplet pryc, dvere, haubna, svetla a blinkry, narazniky… vsechno co se da sundat a prodat na vrakaci. Takze abych to shrnul – defend a spol sou dobry hlavne kvuli sleve u pojistovny, ale jako ochrana proti kradezi to neni 100%ni, parkovat tak aby neslo s autem jednoduse manipulovat bych rek ze zajisti vetsi ochranu, ale ne vzdy to jde takhle udelat. GPS vyhledavani je nejvetsi jistota, ale cenove trochu jinde (ale nevim kolik da pojistovna slevu z pojisteni – takze jak u kteryho auta to bude vyhodny nebo nevyhodny). ja bych si defend nechal dat do auta pouze v pripade, ze sleva z pojisteni bude vyssi nez porizovaci hodnota – tzn nebude me to stat ani korunu a mozna este neco vydelam. no a stejne bych to asi nezamykal…

              0 0
              • Lance  

                jeste jsem to necet cele, ale je jasny, ze na zakazku cornou vsechno, jjde o to, ze je to proti kriplum typu „prilezitost dela zlodeje“ jinak opravdu ukradne se vse a je jedno co tam mas a kde to mas videl jsi 60 sekund?) unos aut?:)

                0 0
                • wroum  

                  jasne ale prilezitost dela zlodeje asi nebude platit u lepsich aut. navic takovej clovek by asi nevedel co s tim autem potom. podle me, kdyz nekdo krade auta, tak uz dopredu vi, co s nima pak bude delat – kdy, kde a komu to preda, kdo to rozebere, preveze pres hranice… a ne ze nahodou ukradne auto a pak bude vymejslet co s nim. vsechny lepsi auta kradou organizovyny skupiny a pokud ho slohne nejakej prilezitostnej vocas, tak se auto vetsinou najde a to docela brzo. Prilezitoste se budou krast tak akorat starsi auta – lehko otevritelny a jednoduse nastartovatelny – 120, favorit, felicie… a ty se casto najdou uz druhej den s prazdnou nadrzi na velkym parkovisti ve meste nebo odstaveny nekde kousek za mestem.

                  0 0
              • Krys  

                Uz som pocul aj take pribehy, ze si chlapik kupil nejake fajn auto aj s GPS. Vecer pekne zaparkoval v garazia a rano bola garaz prazdna a na zemi lezal ten GPS cip. Je to sice frustrujuce, ale ukradnut sa da naozaj vsetko. Dokonca som pocul o pripade, ked vytesenemu majitelovi noveho super auta zavolali, ze ked zaplati nejaku sumu tak mu to auto neukradnu a ani nikto iny. Aj tak sa da „podnikat“.

                0 0
                • wroum  

                  a v Auto Porsche kdysi prodavali auta, ktery meli ve zpetnym zrcatku novej klic a novy doklady. to auto se ztratilo do par tydnu od prodeje a uz se nikdy nenaslo. prislo se na to tak, ze nejaka sikovna slecna urazila hned prvni den u Golfa zrcatko pri zajizdeni do garaze a vypad klic a papiry…

                  jinak vsechno je mozny a ten cip se da odstinit a vsechno se da vochcat, ale ver tomu, ze kdyz se nekdo takovej k tomu autu dostane, tak neni obrana. proste neudelas nic.

                  0 0
                • wroum  

                  a asi nejhustsi pribeh co sem takhle slysel bylo to, ze se nejakymu zamoznymu frajerovi ztratilo novy Volvo, vse nahlasil na fizlech i v pojistovne a za tyden se auto objevilo u nej pred barakem. s plnou nadrzi a s omluvnym dopisem, ze to neslo jinak a ze si to auto musel pujcit a ze to zachranilo zivot…blablabla a mimojine tam byly jako omluva listky do narodniho divadla na nejaky super predstaveni. on si rek ze teda jako OK, vzal manzelku a sli do divadla. a kdyz se vratili, tak meli totalne vybilenej barak a garaz.

                  a karavany se vykradali tak, ze se navrtala dirka a skrz ni se pustil rajskej plyn. pak vybilili karavan a hotovo. bezne se to delalo na odpocivadlech v noci u dalnic.

                  0 0
      • Lister  

        Tak nakonec tam je Construct, navíc jsem si nechali i opískovat skla. Jinak podle prvních naježděných kilometrů to vypadá na spotřebu někde mezi 5,5–6 a to jezdíme teď hodně s klimou – dnes asi 230km a z toho klima zapnutá tak na 80% času. Ani jeden z nás nemá lehkou nohu :o). Takže spokojenost.

        0 0
    • maly bob  

      fiat ma skvele diesely halvne 1,3 multijet

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce