• Darkson

    Když už máme tu okurkovou sezónu a řeší se tu všelicos, docela dost třeba právě zdravotní neduhy, které ke sportu samosebou patří, co najít mezi sebou toho největšího lazara a třeba i hypochondra? Máte jedinečnou možnost se pochlubit, co všechno vás bolí a kde máte jaký bebí. fotografická dokumentace vítána:-)

    0 0
    • JancA  

      tak já začnu: je to možná proto, že celá moje široká rodina je zdravotnická, ale od tý doby, co mi to aspoň trošku začalo myslet, mi pořád „něco“ bylo:)…Nádor na mozku, rakoviny, trombozy, embolie a pokaždý následoval test, kterej všechno vyvrátil. Na pár měsíců byl klid, pak sem si vymyslela něco novýho. Od tý doby, co se snažim jezdit na kole mi kromě pár nachlazení atd nic moc neni a hlavně si to nevsugerovávám:(­.Teď mě prostě reálně bolej záda a ruce, když dlouho sedim na kole, občas stehna.Takže tak:)

      0 0
      • Daf  

        Teda hrozna to predstava mit doktory v rodine :)

        0 0
      • Gorgov  

        na zacatku mluvi pravdu, prada ji neco bylo a je, pak ale otoci a uz si vymysli, dal si totiz vsugerovava vsechny mozny nemoci co zna:)

        0 0
    • rock  

      Aktuálně jsem nechutně zdravý a s přihlédnutím k mé výkonnosti, ročnímu období a počasí i celkem ve formě :-)

      0 0
    • Beeda  

      1,5roku zpatky jsem si promackl tihovej vacek na loktu pri strecingu – tzv. bursitis. Letos v blbejch bezkarkejch botach boruvky a po mesici odpadly dva nehty. Ted v tejdnu kvuli jsem nachlazeni nejezdil a mel 3dny krece pri chuzi jak jsem prudce vypad z tr. B.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravím všecky majitele modré knížky… :o) Já sem v pohodě, koleno se zlepšuje ťukťukťuk, přestal sem brát i prášky na epilepsii, snad už to tak zůstane…

      0 0
    • rasto  

      na leve ruce na prstu, na kterem se nosi snubni prsten, mi spatne narostl nehet + mam natrvalo otekly kloub. zaver: prsten nosim na prave ruce :-(

      0 0
      • Milenius  

        Nez ti otece i ten, pak si ho povesis na krk a nechci domyslet, co se stane pak :))

        0 0
    • Toams  

      Momentalne atypicky zapal pluc v regresii … ale kto vie:-))), dnes sa dozviem vysledky kontroly, takze ta regresia uz mozno neplati:-(

      0 0
    • McBlacky  

      mi teda ted docela překáží sádra :) kromě standartních civilizačních chorob a následků pádů bych teda ještě zmínil alkoholismus :)

      0 0
      • blue  

        sem myslel, ze alkoholismus je hobby, pokud teda nejsi alkoholik nedobrovolne :-)

        0 0
    • vili  

      pred tydnem sem se na fyzioterapii se zadama dozvedel, ze mne na rameni chybi jeden sval …prej tam mam diru :-))

      0 0
    • mastihuba  

      Se hlásím do klubu modrejch knížek poněvač jsem fyzicky slabej. Vysoký tlak, cholesterol, nadváha, žaludeční vředy atd. snad v dnešní době ani nestojí za řeč.
      Jo a v mladické nerozvážnosti jsem si při fotbale odrovnal kotníky(2× fraktura+utržený vazy). Nicméně poslední lékařská zpráva říká plně rozcvičeno plná zátěž povolena.

      0 0
    • petebike  

      sem docela zdravej – problemy zpusobeny na kole – 4novy zuby (kuli nim nemuzu moc tvrde kousat:-( ),asi 45 stehu v obliceji,levej loket – kdyz je hodne zima tak proste boli :-(, jinak klasicky jizvy na nohou a kolenech.....

      jinak si myslim ze jsem v pohode

      0 0
      • fousmen  

        smarja cloveve, nejel ty si na podzim orientak Po stopach Jacka Ferneta na jihu Cech? jednoho podobne rozebranyho nestastnika jsme tam potkavali..

        0 0
        • petebike  

          ne ne to bylo na jinym zavode:-) uz je to dyl ale stalo to za to :-(

          0 0
          • RUMcajs  

            Vypravej! Prehanej!

            0 0
            • petebike  

              Kolo pro Zivot – tento krat to bylo o zivot ! – Plzenska 50 – 2003, po startu asi 1 km, jedem lesem -rychlost pres 30 km/h, dostanu loktem a letim primo na bradu a oblicej na zem, nasledoval prevoz dvema sanitkama do nemocnice, 5,5 hodiny na operacnim sale, naseldna hospitalizace 5 dnu na stomatochirurgii – kapacky, vysledek – 45 stehu,brada,pu­sa,jazky,ruka, 1,5 zubu venku,dalsi dva vylomeny,takze 4 novy, mesic a pul k jidlu jen kase :-(, kolu se toho moc nestalo – prevodniky,zadni rafek a sedlo na kasi :-(

              0 0
              • Beeda  

                tak nevim zda napsat „bud rad ze nejel Lempl“ nebo „zlatej Lempl“.B

                0 0
              • Luka  

                :) budu na tebe pilne vzpominat.na stomatochirurgii jdu 8.brezna a nalezite si to uziju… 5–8dni hospitalizace, pak 2 mesice bez tvrde stravy.

                0 0
                • petebike  

                  jo ale pak to bude neco, se tesis ne ?

                  0 0
                  • Luka  

                    No to si pis, ze se tesim.. a kdybys videl jak se tesi Habib… ma realnou sanci ze minimalne mesic nebudu moct poradne mluvit, tak si snad od me ukecanosti odpocine.

                    Jinak na to potom se fakt tesim, jeste nemam jasno, cim se budu zivit… ale tak minimalne presnidavky a rozmixovany vyzivny polivky by myslim sly, a pak se uvidi, jestli celist sroste rychle, pak samozrejme co nejdriv poradne papu. Ale pripravuju se na toto obdobi peclive… 10kg nadvaha oproti normalu, to by mi melo stacit na dva mesice hladoveni :))

                    0 0
                    • petebike  

                      ja shodil na tech kapackach za pet dnu 9kg, dobra kura, myslim ze to pujde dost rychle dolu…jinak mi rekli at hodne piju jointaky, jedl sem presnidavky „takova nostalgie“, kase, no proste samej humac :-(

                      0 0
                      • Luka  

                        TYJO, 9KG DOLU? Supeeer!… :) to vis, musim si najit neco veseleho na te chmurne budoucnosti :)

                        Nojo, jontaky rikas? Okok, zapisuju si.

                        0 0
                        • fousac  

                          aby z tebe vubec neco zbylo.. ;))

                          0 0
                        • petebike  

                          to jde tak rychle dolu, davali mi konzervy 3× denne a stejne sem mel hlad :-(

                          0 0
                          • Luka  

                            No, s tim hladem, to jo, to se pripravuju ze to bude tyrani… ale snad to bude dobry, no … prezili to i jini…

                            0 0
              • pos3k  

                ouuha

                byls pri vedomi? nebo te krisili?

                0 0
                • petebike  

                  docela si neco i pamatuju, ale behem pobytu na chire tak sem upadl do komatu – jen si mamatuju jak mi vyndavaj jehlu ze zadku s nejakou ozivujici kapalinou…

                  0 0
              • Medunka  

                Dvema sanitkama? To jsi byl na dve pulky?

                0 0
                • petebike  

                  ne ne, jen jednou me svezli z trate a druhou sem si jezdil po plzni nez zjistily do jaky nemocnice me hodej :-))

                  0 0
    • cabbage  

      kaslu na vsechno, doslova…:///

      0 0
    • pos3k  

      muzu se pridat? je pravda ze uz otravuju ve vicero prispevcich, TotallyCriplin­g story:

      pred 2 roky: zacaly me bolet strasne kolena, prave vic pri jizde na kole (v te dobe uz jediny sport, beze zmeny posedu), vic nez 50 km neslo dat abych druhy den mohl vyjet, vecer infralampa a namazat (najel jsem tak za prazdniny cca 1800 km), na podzim ortopedie-posun nikam (kdyz jsem prisel a byl tam tak koleno nebolelo, pouze pri zatezi, kroutil hlavou, rikal neco o nejakem vyrustku-rase nebo co), doporucil MSM a prijit kdyz to bude bolet, rikal ze by pak pomohla artroskopie-to jsem zamitl ja (zeptal jsem se na nmr-to zamitl on), dostal jsem se na rehabku-laser (bolelo me to pak vic i v normalu, pres zimu jsem papkal gelmodel atd a pravidelne zatezoval nozky (aby to v lete nebyl zahul), na jare-lete prvni vyjezd na kole- bolest nejvetsi jako v rijnu, koleno bolelo i pri normalni chuzi po meste cca mesic tak zase ortoped, ze chci artroskopii, poslal me na NMR (nalez negativni), pak pichnul nejakej sajrat do kolena (nejakej spespl olejicek :-) a odjezdil jsem cele leto jako minule,jen svihy mohli byt intenzivnejsi. Pak jsem si na konci sezony pohral s posedem, dal jsem sedlo hodne dozadu, byl jsem mimo optimalni posed, horsi jizd av terenu) zybtek a dalsi sezonu jsem mel pokoj. Prelom prisel letos, v rijnu jsem menil sedlo, posed sel jinak, soupnuti do zadu bylo na nic, neslo moc „manevrovat“ v terenu, tak jsem dal sedlo dopredu, bolest kolena se vratila, dalsi laborovani s posedem, jeste vic dopredu a kolena po svihu nebolela, pak prisel osudny den (cca 4 tydny po upravach posedu na novem sedle) jsem se nechal ockovat proti chripce vice nize (prevzato z mych zprav znamych po icq (omluvte skrabopis)

      14.10.05 jsem byl naposledy na bike, vikend doma v klidu, celou dobu kolena nebolela, chodil jsem normalne,v pondeli prijezd, pravidelne ockovani proti gripce kolem treti hodiny odpoledne, vecer kolem pulnoci tlak v koleni, pichani pri kazdem pohybu, namazal jsem masti a dal puncochu na koleno, rano jsem ani vstat z postele nemohl, napsal jsem par sms a po pul hodine jsem sedel u pc, v utery byla moje kolejni MUDr od 13:00, volam tam, kolem druhe me navstivili na pokoji osobne, pichli epiduralku a koleno namazali sajrajtem a stahli (s doporucenim n aklid, nohu nahore a navstevu u meho ortopeda), na pokoji ani vedle zatim nikdo, takze muj pohyb byl omezen na bolestne vstavani, hopsanii (zachod, doplneni sklenice s pitim, lednice) a zpetne usazeni do bolestive pozice. Koleno musi byt natazene, pokrcit nende (obvaz, voda v koleni..). Muze se jednat:

      1. koleno jsem si nejak pokurvil a "inkubacni doba " byla 3 dny
      2. koleno je zdanlive dobre a vakcina mohla vyvolat prudkou zanetlivou reakci
      3. koleno je v poradku a vakcina si vybrala moje silnejsi koleno (tj se kterym jsem nebyl u felcara-nebolelo)
      4. byl jsem unesen UFO a delali na me pokusy…(priznejte se potvory!)

      pokracovani: ve stredu jsem byl v horeckach jen v posteli, ve ctvrtek „sasakrna“ volal jsem dolu MUDr. at mi zavolaj sanitu, sanita prijela do hodiny, pak nevedeli na kerou internu me soupnout, z prvni nas vyhodily , tak do druhy, tam si me prozkoumali, a poslali na chirurgii, tak jsem tam pul hodiny skucel v kresle jezdicim, v pruvanu, pak do ordinace se svalovyn tresem a zimnici, no vzali si ze me 80 ml sajrajtu, ja tam kricel jak pri porodu, sestry tam delali hovno a furt jen kybicovali ze jsem nejvetsi rvoun, ze to pan doktor umi…(doktor ani nerekl co bude delat, jak atd. sestry jen komandovali natahnout povolit, nekousat se do ruky…, pak jsem nafasoval listky na leky, transportku na patek do spitalu, ortezu a berle…no pak lezel pulhodiny na chodbe na prijmu, v pruvanu a bez prikryti (kratasy dole, obycejny ponozky, nahore teplo z moiry duo a ultralight), pak to zacalo zase brat a prijela sanita, tam uz 2 pacienti, ukecani at mi vyzvednout veci v lekarne (maji to zakazane) nehlede ze ani doktor nerekl ze budu doplacet (mel jsem u sebe poslednich 50 kc, zdrzeni cca 15 minut, pak transport na kolej s 3 korunama v kapse, v patek kontrola,milion lidi v cekarne, po hodine aspon sezeni na radu, koleno zase natekly, al enejak nechteli znova drazdit koleno, tak namatlali nejakou octovou mast a vyhodili me, objednal jsem si odvoz a cekal pres dve hodiny na odvoz (tentokrat s 2 trekovejma ponozkama na nohou, teplakach, zabalenej do moiry), po hodine na tech pricnach jsem se vysoukal na lezak a lezel nez prijela sanita… zitra zase do spitalu, voda bude asi pryc, prozatim me zacina zlobit i druhe koleno (s nim jsem mel par vetsich bezskodnych restu v minulosti, ale nesnasi soucasnou zatez), teplota se mnou hraje divnou hru (37–39) cely tyden, kdyz vidim to pocasicko :-( aspon ze mam bajka prykryteho prehozem (smutne na nej koukam) jsem zvedav jestli jeste letos vyjedu

      cesta zpatky v sanite byla docela … bylo mi blivno, jeden starik cekal na sanitu pres 3 hodiny, furt skucel v cekarne ze chce pryc a pak na zachod, no a nakonec se tam i ve voziku pocural, jeste ze me vyhodili ze sanity jako prvniho, ta pani co lezela a jen chrcela mi taky na dlouho utkvi v pameti …jo jinak cest sanitou bylo vic, ta zminena byla nejsilnejsi, i kdyz ta pani co mela nohy natekla ze mela jednu nohu jak ja trup, a celou cestu delala aaaach, aaaaach, aaaach a to ji vezli domu

      po dalsi navsteve (celkem 3 vycucy kolena za 2 tydny) na chirurgii jsem byl odkopnut jinam sem volal na tu revmatologiil a objednaci doba je tak mesic! jsem se doprosoval ze nejsem zdejsi a ze tam mam pres 14 dni furt vodu tak se smilovali a mam tam zitra mezi 10–12 delat obliceje do cekarny aby me vzali, nemam moc radost

      no zajimave, se tem doktorum delat punkce moc nechce, jenom chirurgove jsou reznici a jdou do toho za kazdou cenu, no vodu mi tam nechali, vcera se mi udelala na druhe noze na stehne nad kolenem takova boulicka (jsem myslel ze nejaka praskla cefka z toho jak dupu po jedne noze), se toho uplne zhrozil, ze to vypada eane, ze to asi nejak infekce, namazali mastickou smradlavou, koleno prosmatlal, poslal na rtg (obou kolen), zitra rano kref a moc, neco mumlal o streoidech a kortikoidech, napsal prasky oblbovaky (aspon se muzu vyspat, aaach)

      tak uz jsem ze spitalu, neco se jim nelibi na krvi, dostal jsem zase antibiotika, vodu mi uz z kolena vzali (musim rict ze doktor byl hodne moc sikovnej, ne jak ten reznik chirurg), vodu poslali do laborky (prej neveri vysledkum z chirurgie), mam lezet nebo sedet, papat prasky a ledovat jo a o jeste me poslal znovu na rentgen, tentokrat na SI skloubeni (kycle), prej ze kdyz se neco posere v tele (zanety atd) tak prvni co to odnese je tohle, takze se z toho da leccos vycist, … uz mam sundat ortezu a zahodit berle…to bude zuuuzo, nemuzu koleno vubec ohnout (proc mi doktori lamou koleno, kdyz vi ze jsem ho mel skoro 3 tydny zafixovany?, a to jim rikam ze nohu uz ani nezvednu) hura pokroky, kolenu se moc nechce ale kdyz to rika pan doktor, tak ohejbam jak bender

      …po 14 dnech…jinak koleno mi uz napichli 5× , naposledy minuly utery (14 dni noha bolela, ja pajdal, ale voda nikde), proste bum a voda, zase testy vody, krve voda spatna, zase zvysena zanetlisvost, kref spatna-sedimentace atd. takze po preleceni antibiotikama, uz tyden papkam kortikoidy, chodim na odbery a zkoumaj vsechno uz (borelie, moninukleozy atd), chodit aspon muzu, ve skole jsem ale na svy praci nebyl, chodim jen prozaicky kdyz vedu laborky jako asistent), vesmes doktori nevi co to je, cim to je → berou to ted jako reaktivni artritidu v cekarne u revmatologa je to taky vesele, clovek si „pokeca“ (nechci bejt starej), prumerny vek osazenstva je v rozmezi mezi 20 let v duchodu a tesne pred smrti :-( vsichni belhaji a narikaji vic nez ja,

      navic: po 14 dnech lezeni me vzali zada, preiserne, krcni pater je muj dloholety kamarad, 2 mista utoku- krk-lopatka a pak kriz, jestli si mel nekdy narazena zebra, tak vez ze to je to same, na posteli jen lezet jak drevo, prevalit se na bok nebylo mozne, ma to zajimave tendence 3 dny boli z toho jeden jsem total kripl, pak 2 dny se muzu hejbat tak dokola

      ..hura..dneska 1.12.05 mi pan primar zakroutil krkem a vyrval pater z tela :-) , takze bloky jsou vcudu a muzu aspon zacit posilovat nejak zada

      hm tak bolest zad neustoupila at cvicim jak cvicim, furt jsem jak krypl, kteryho kopnou do zeber

      14.12.05 hura… vsechny testy negativni (kliste, zloutenky atd), po tom co mi vzali snad uz pullitru krve behem 14 dnu se necitim ve forme ani pri me posledni zalibe – studovani stropu nad posteli a tapety na zdi (zacina mi hrabat)

      uz hledam vsechno co me kdy pichlo, i pres ty oblbovaky citim z eme boli papule-zuby, kdyz jsem vynechal, takmi huba natekla jak po uspesnem ataku boxerem, papkam tedy dal a nezapominam, neda mi to spat, koukam do huby zrcatkem, rikam ze ta 8 roste nejak dlouho, pocitam zuby-ejhle, tam kde to boli je osmicka od 18, co to tam boli? Po kontrole dalsi den nachazim vyrezlou osmicku na druhe strane papule! vzpominam ze me totam taky kdsi zabolelo, no pri kontrole u doktora uvadim nove skutecnosti… ziskavam doporuceni na stomatologa

      sveho zubare mam rad, chodim k nemu od malicka, ma vzdycky natriskano, ale nikdy me u nej zakrok nebolel (a tech plomb a vtrani a tahani), pravidelnou prohlidku v rijnu jsem musel stornovat kvuli konferenci, dalsi termin 11.11.05 (po telefonatu ze am nejaky trabla, zanet atd, preobjednan na 6.1.06 :-( , tak ted to bude bojovka, zkusit jest epred svatky vtesnat se do cekarny, nafouknout papulu a knucet a cekat na slitovani (no musi to nejak takhle fungovat, jak by bylo jinak mozne prijit na radu 3 hodiny po dohodnutem-objednanem case,ze)…uz mam taktiku…reknu ze mi roste devitka, tomu zadny zubar neodola.....

      jeste dodatek: za 14 dni jsem zhubl ze 75 kg na 70 kg, tuhle vahu uz drzim vic nez mesic (vsichni rikaji ze po tech kortikoidech priberu, chute na jidlo mam v normalu ale)

      tak co v lednu noveho: u zubare jsem „nepochodil“, musel jsem si pockat na radny termin. Po rtg cele papule, nezjisten zadny zanet, pouze jeden novy kaz a vyhubovani ze jsem tam dlouho nebyl. Blombicka za 14 dni. Belejsi nez moje zuby, mi pan doktor rika jak mam krasne bile zuby, divne, bryle nenosi a zuby podle me bile nejsou. Nikdy mi pred vrtanim nedali injekci, mel jsem premieru. Po obrne pulky obliceje se dal do prace, za chvili bylo po vsem. Sestricka si makla vic nez pan doktor, protoze po „prikazu vyplachnete si prosim“ jsem capl kelime, nasosl a zvykem zacal v papuli trepat. Nic me neomlouva, ze kdyz jsem mel pul huby kaput, ze jsem cely obsah papule vybryndal mezi kreslo a odtok. Po malem faux paux, jsem se jako nezkusenec zeptal kdy konecne ucitim papuli. Po ubezpeci ze maximalne do tri hodin uz nebudu vedet kde jsem byl, jsem po 10 hodinach s polohubou tezce usinal. Ze tri hodin se vyklubalo 10 hodin bez citu (pak spanek), druhy den uz jsem citil, bohuzel i bolest horni celisti. Dasli den uz bylo i po teto bolistce. Zacinam mit obavu o reakci sveho tela na injekce s „ulehcujici“ naplni.

      zbytek tela si dopraval rehabilitaci. Na koleno jsem vyfasl koupani v pseudovirivce a ultrazvuk a na zada telocvik u fyzioterapeuta. Postavanani ve vane a machani nohou? Hm diskutabilni. Diky tomu se mi opet obnovily (resp tam zacaly) bolesti leve nohy (dlouhodobejsi potize) takze bolely obe. Ultrazvuk jsem mel rad, clovek dostal k dispozici cely pristroj, na hlavici mi kydli gela nastavili pristroj. „Jezdil“ jsem si na koleni jak " o zavod", po tydnu kdy me bolelo i druhe koleno, jsem si ho zacal ultrazvukovat taky. Mam rad jednoduche pristroje a u tohoto soudruzi s NDR chybu neudelali. 4–5 minutek navic, ale pssst. Po ultrazvuku zlepseni. Ted mi v koleni jenom necekane pichne az jdu do kolen (schody v metru-spousta lidi-mnamka). Stale bastim medrol. Na telocviku bylo veselo. Ohledne meho neustaleho piskani v usich (z patere) se zacalo u krcni. Po hmatech chvatech, bodovych tlacich atd jsem druhy den nevstal z postele, dalsi uz musel na dalsi dil muceni. Vyhoda virivky po ranu je ze si umyjete nohy :-) V druhe etape rehabilitace jsme se dopracovali k lopatce.Vyklubalo se z toho blokle zebro. Fyzioterapeut se snazil sebevic ale nic mi nepomohlo (samozrejme jsem druhy den nevstal). Pp skonceni RHB, kontrola a porada s lekarem. Rysovala se navsteva u „zadare“. Navsteva specialisty byla nejaka rychla. Pan doktor lital z ordinace do cekarny (stale okupovana radou duchodcu a mnou), sestricky mu nezavisle napsaly 2 pacienty na stejny cas (chybka v systemu). Pri prekorceni prahu jsem mel videni-bude to bolet. Svlikani nebolelo,oblekani ano. Kouknul a prosmatal me vsude, pak me vyslechl (zacinam mit tendenci zkracovat svuj pribeh :-), tu picha ,to nemuzu, pak doktor zavre pusu a pracuje na me), behem lezeni na stole obslouzil jeste jednoho pacienta vedle v ordinaci u kolegy, vyridil 2 telefonaty a me zlamal celou pater. Odblokoval mi opet krcni p. tak i hrudni a kostr. Pan primar (jiny ustav) v prosinci udelal neco spatne, tohle bolelo a po 3 tydnech zvykani patere na to jak ma co byt se dostavilo zlepseni o cirka devadesat procent. Ceka me zitra kontrola s pripadnou rehabilitaci. Musim jeste nastinit to piskani, vypada to ze jehlickam se nevyhnu (to bude vitr v penezence).

      jeste jsem si vzpomnel na Vanoce, s pritelkyni jsme snedli neco blee a bylo nam blbe do silvestra, zachod nas kamarad nejvetsi, uhli endiaron atd.

      Dneska nemuzu hejbat hlavou, boli zada jak cert, navic zmena pocasi… bolest v krku. Uz nevim co zrat driv, co setrit vic…

      0 0
      • pos3k  

        jeste doplnim, dnes se mi zdalo ze jedu na kole!! pichalo mi trosku v kolene, ale jel jsem, jen jsem byl smutnej z toho ze moc na ty lehky prevody nenajedu dot km :-)

        0 0
      • blue  

        hustej pribeh :-)

        0 0
        • fousac  

          ty si to cet??

          0 0
          • Hanz_Zlin_CB  

            cteni psani je predmet v prvni a druhe tride myslim ze bys ho mel absolvovat :DDD aspon se naucis cist a mi ti za odmenu budeme psat pomalu jelikoz vime ze neumis rychle cist :DDDD

            0 0
            • fousac  

              nahodou cist umim.. a kdyz se hodne soustredim, tak i trochu psat umim.. ;)

              0 0
          • pos3k  

            obrazky neumim :-) mozna se naucim…

            pro tebe asi nezakladnejsi: jsem pres 4 mesice bez alkoholu :-)

            0 0
      • Meesha  

        no nevim jestli si vyhral „Hypochondra bike-fora“ nebo neco podobnyho, pze sem to necet a asi nebudu (mozna si to vytisku na jezdeni metrem) ale autora nejdelsiho prispevku urcite! :-)

        0 0
      • HonzaRez  

        No ty woe – Nebudu to číst celý, jdu se rychle oběsit, tohle teda v tomhle životě zažít nechci…

        0 0
    • goofy  

      Tak se taky podelim: 3× nastiply kloub palce na prave ruce, zlomene oba malicky, zanet v lokti (doted poznam, kdy bude zmena pocasi, a lepsi uz to prej nebude), asi 2× prst na noze, a najeky ten otres mozku, a pak asi 2× sesivana brada, sramy na xichtu jak od tygra, a pak nejake ty jizvy, ktere ani nema cenu psat, ale furt sou videt. Jinak co se tyce celkoveho zdravi, tak sem celkem OK. Sice sem tam nejake to lehke nachlazeni, ale preventivnim palenim cerva se mi nejake vaznejsi nemoci vyhybaji… ;o) No nic, musim to zaklepat… Tuk, tuk… :o)

      0 0
      • goofy  

        Asi jsem klepal nejak malo… Momentalne mam uz rok problemy s ramenem. Rpiste radeji nic psat nebudu :o)

        0 0
    • Luka  

      Hm, k ostatnim drobnostem co se cloveku uz staly: v koleni dira, par bolistek po zlomenych soucastech (zapesti, prsty na rukou), natrzeny achilovky (obe dve :/, ale uz to neboli, skoro), zlomena kostrc z koleckovejch brusli, alergie skoro na vsechno (hlavne ten jod, po tom mi oteka krk; nejaky kozni alergie na kosmetiku, pak na prach, na roztoce, ale to ma kazdej), taky jsem si pred par lety uhnala zanet zil na nohach, pry z prilisneho namahani (dve prace – jedna sedava, druha na baru a bikovani v mraze proste nebyly dobra kombinace), nejaky ty koprivky z nervu jeste ve skole. Pak atopicky ekzem, to je fakt vesely. Chybejici dva zuby (ceka me brzo lamani celisti a dodavani chybejicich zoubku) a jeden urazenej do pul ( to nastesti neni z kola, a je to bajecne spraveno zubarem). Pry slaby ledviny, ale to jim neverim :)) … no, odreniny, narazeniny a jine prechodne stavy vyjmenovavat nebudu, to bych tu byla do rana :) Zapomela jsem na neco?

      0 0
      • pos3k  

        koukam ze aspirujes na lazara b-f :-)

        by me zajimalo co se stane kdybys proti bolesti v krku pouzila jox…

        0 0
        • Luka  

          Bylo by po me… pomerne rychle...... tuhle alergii mi zjistili uplne nahodou… na vsechno me testovali a pak jednou jsem dostala na neco betadine a uz to bylo, otekl mi jazyk. Nastesti jen mirne, takze se jen telo branilo usnout a ja nespala tyden v kuse. mazec.. az pozdeji jsem prisla na to ze to bylo jodem… a tak se vyhybam vsemu, co se dava do krku a ma jod. jinak treba na odreny koleno si jodisol dam, to jo, ten nijak moc nevadi, je toho malinke mnozstvi :)

          ja nechci bejt za hypochondra…

          0 0
          • pos3k  

            tak to se modli at neni jaderna valka, netriske nekde elektrarna a ty to „prezijes“ :-) ci nebydlet u atomky, lidi tam dostavaji pro pripad katastrofy jodove tablety…

            a co morske prisery atd? to nemuzes? ja bych bez morskych ryb umrel na nudnou stravu ceske domaci kuchyne..

            0 0
            • Luka  

              no, ty kupodivu muzu, a moc mi chutnaji. myslim ze v rybe takova konska davka jodu neni… takze i u more jsem byla a koupani mi taky nevadi. :)

              0 0
      • Páník  

        …tak to je pomerne rozsahly seznam…ja uprednostnuji nechodit k lekari dokud to neni akutni – hlavne ne na ty vseobecny prohlidky – tam totiz clovek zjisti,co je kde spatne…nasadi se brouk do hlavy a je konec (=clovek je naprosto zdrav,dokud se nedostane do rukou lekari)

        0 0
      • Krutohlav  

        Ako sa ti stalo to s tymy chybajucimi zubami? Bez dvoch zubor sa da zit nie? To lamanie celuste znie hrozne…

        0 0
        • Luka  

          :) ako? Geneticka chyba… mlicnaky byly a pak kdyz uz nebyly tak se zjistilo ze ve v celisti uplne chybi… no a vzhledem k tomu, ze to jsou horni dvojky, (a ze uz mam zivotniho partnera peclive pripoutaneho 25-letou hypotekou) tak holka ktera vypada jako veverka to ma fakt tezky… takze za 14 se to uz konecne vyresi a ja budu mit svuj celozivotni mindrak konecne pryc.

          A k tomu lamani: to je tak, kdyz ti zubar v detstvi prehlidne, ze ti spodni celist prestala rust a je mensi nez vrchni. No, muzu mu jen a jen podekovat, panu dr.Fryckovi. Mohlo se to jeste pred 7mi lety vyresit pevnymi rovnatky. Vzhledem k tomu, ze uz davno nejsem v rustu, tak uz ted muzou tak akorat prerovnat zuby rovnatkama, a prelomit, vypodlozit, predsadit a nechat srust…

          To je divny, cim vic se me na to lidi ptaj, tim vetsi strach z toho zacinam mit ;)

          0 0
    • Meesha  

      koukam, ze sem celkem zdravej! :-)

      Tak ja mam siroky narty s vyronem kloubních pouzder u malicků a v zime mi to vzdycky v preskacich otece a pak mam problem se dostat do normalnich bot. Ale za par dni to splaskne, takze do treter v poho :-) No a pak sem mel diry v jabku v kolenu a boleli me kolena. Mel sem to z florbalu, kterymu sem se osm let dost intenzivne venoval. Pan doktor mi rek, at toho necham, nechodim po tvrdym podkladu jako je napriklad chodnik, nosim kanady a obcas se projedu na kole… a tim to zacalo… :-D

      0 0
      • goood  

        Takze ty nechodis po chodniku ??;-P To se v Praze docela blbe provozuje ne ?

        0 0
      • Darkson  

        tak dones doktorovi účtenky za všechny ty komponenty na bika. předepsal ti to, tak ať to hradí pojišťovna :-)

        0 0
    • Martin  

      Já nejsen hypochondr, já jsem nemocnej:-) Taková klasika – vyhozený obě ramena (2 pády na kole), zničenej loket z tenisu, kolena z hokeje a záda ze sezení v práci. Jo a modrou jsem dostal na astmatické brinchitis s kombinovanou ventilační poruchou (radši nevzpomínat, kolik ta diaknoza tenkrát stála)

      0 0
    • Krys  

      #################
      2008 #################

      Momentálne sa cítim tak na hovno, až som našiel tento starý a veselý thread. Je to len obyčajné prechladnutie, ale tečie mi z nosa, dutiny mám plné a škriabe ma v hrdle. Najradšej by som zliezol do postele a prespal tých pár dní, kym to prejde.

      Čo sa týka mojích dlhodobých až trvalých neduhov, tak sú to väčšinou tie, ktoré nie je vidieť, takže mi kvôli ním nikto neuvoľní miesto v električke. Tak­že:

      • alergie: seno, peľ (jarné stromy, púpava[pampeliška], palina [pelyněk]…), petržlen, zeler (zaručene vyvolá anafylaktický šok), v poslednej dobe lieskové orechy
      • alkoholizmus, nikotinizmus, kofeinizmus
      • krátkozrakosť a astigmatizmus, na každom oku inak
      • nadváha cca 15kg
      • fyzické poškodenia sa mi celkom vyhýbajú, väčšinou sú to len drobnosti
      • septoplastika nosa (nie po úraze, ale doporučená alergológom)
      0 0
    • nobody  

      mám teď kotník v dláze, natažené vazy + podezření na nalomenou kůstku v nártu (byl to silný kop). Za 14 dnů jdu na kontrolu s tím, že pokud to byly jen vazy, půjde dláha dolů a pokud nalomenina, tak dláha ještě zůstane. Jak dlouho trvá, po sundání dláhy, rehabilitace, než se můžu vydat na kolo? Nebo na kole budu moct s tím, že prve jen silnice?

      0 0
    • Howgh  

      btw – není zdravého člověka. Je pouze špatně vyšetřený člověk.

      přikládám tip na počtení k věci. K dodání u mě za režijní cenu i s věnováním autora. (Telefon v profilu.)

      0 0
    • Tina  

      Information 4 young boys. Štúdia University v CA ukázala, že cca 70% všetkých cyklo zranení v USA je spôsobené priamym kontaktom s bicyklom a nie so zemou. Zvyčajne sa jedná o agonising slam with the top tube

      0 0
      • LRRTM1  

        Veliká výhoda současných enduro – geometrií. Většinou vypadaj skoro jako holčičí rámy :-)

        0 0
    • HonzaRez  

      Vypadá to, že oproti tomu, co tu zaznělo, jsem trapně zdravý, když nepočítám občas nefungující koleno, šlachy v loktech, záda, zablokovaný krk a astma. Takže jediné, na co bych si mohl stěžovat, je plný nos, který mě doprovází už dlouhá léta a je výsledkem aliance alergické rýmy a zánětu u předního implantovaného zu­bu…

      0 0
    • Pavel  

      Tak už i moje žena je zocelena. Brod v Brdech byl její konečnou, následoval přesun k sanitce, odvoz RZ a operace. Zlomená lýtková kost těsně nad kotníkem, fixace sponkama..

      Sedím v penzionu a doufám, že ji zítra pustí z nemocnice. Naštěstí mají dobrou Plzeň :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Prijdes si zitra pro ni jeste nality se slovy, ze te bolela noha i za ni a tak jsi to musel umrtvit?

        0 0
        • Pavel  

          Jako plán to nezní špatně. Blbé je, že mě čekají odhadem 4 hodiny za volantem..

          Nicméně noha mne fakt bolí :-)

          0 0
    • va-bo  

      Tak jsem si přečetl zajímavý článek o Horské službě. V roce 2019 zasahovala HS na horách celkem 7767×, z toho 781× u zranění cyklistů, což je něco přes 10%. V roce 2020 to do prosince bylo celkem 8461×, z toho cyklisté 927×, což je asi 11%. Tak až nám zas někdo bude klínovat hlavu, jak jsou cyklisté na horách nebezpeční, tak ho můžeme klidně tam taky poslat. …

      0 0
    • mastihuba  

      Zlucnik v pici

      Nadvaha

      Loket v pici

      Obe kolena v pici

      Žaludek v pici

      Kotník v pici

      Nervy v pici

      Ale jinak se mam celkem dobre. :)

      0 0
      • plzakj  

        A **** mas?

        0 0
      • Smazaný účet  

        To bude ale většinou souviset s nadváhou ne?

        0 0
        • mastihuba  

          Kotník kolena fotbal, ostatni přišlo s nadváhou a jednostranným zamestnanim

          0 0
      • Breakpain  

        Diabetes – od detstvi

        Kotnik – zlomeny pri fotbale, od te doby ujdu 5–10km a jsem vyrazenej

        Prsty na rukou – zlamany z hokeje vsechny mimo palce, pokud zacnu lezt na stene, zacnou mi vyskakovat kustky

        Koleno – prokopnuty z kickboxu, vystavilo mi stopku pokracovat v tomhle sport, kdyz prezenu zatez, jde to znat

        Neodoperovana blbe srostla klicka – spatne drzi lopatka, rameno v poklesu i kdyz cvicim(vliv na vykon)

        Aterom v hlave – od operace mam problemy s pameti, ale nic se prukazne neprokazalo ⇒ zadne plneni za zpackanou operaci (btw kdyz me pripravovali ptali si, ktera ruka to je, ze ja vul neutekl ze stolu…)

        Tak, to je takovy vyber, ktery stoji za zminku :)

        0 0
    • FoggyGoggy  

      Mě se v létě 31.8. stalo tohle viz. fotky (prestřelil jsem lavici možná o 2 m a spadnul přímo po hlavě na zem, protože mě celkem bolely záda tak jsme projistotu zavolali záchranku kdyby jsem měl něco s páteří (naštěstí vše v pohodě jenom jsem měl narazenou krční páteř tak jsem měl asi 1týden pěnovej límec ale dvě noci potom jsem se ani nevyspal kvůli bolestem protože mě všechno neskutečně bolelo a to že si myslím že bolest snáším době) a ta hezká fotka je asi 1 minut potom co jsem chyti dech a kontroloval jsem si jestli mám všechny zuby :) a jinak teď se mi po tom ještě stále lehce vyklají přední zuby. .

      0 0
    • Jakobo  

      Hoj. Zrejme stale jeste prodelavam akutni bronchitidu. Mel to nekdo tady? Jake byly priznaky?

      Mne to zacalo rekl bych koncem rijna a zacatkem listopadu lehkym pokaslavanim, trvalo dlouho, nez se to rozjelo. Pak jsem mel asi 3 tydny opravdu silny kasel i pres den, obcas davivy. Z pocatku jsem vyplivoval tekute hleny. Navic jsem se citil celkove blbe, nemohl jsem se soustredit, sedel jsem 2 tydny u kompu a stejne nic moc neudelal.

      Ted posledni tyden nebo dva pres den uz docela dobre, ale vecer se spatne dycha a rano mam zuzene prudusky a pak nejakou hodinu trva, nez to vyplivu. Stale vykaslavam hleny, obcas skoro tuhe. Krev v nich neni. Na Covid 19 jsem negativni, jinak CTP bylo mirne zvysene (takze asi spis virova infekce). Doktor to na zaklade popisu identifikoval jako akutni bronchitidu. Na ster ani RTG jsem zatim nesel.

      Leky na to myslim nejsou, paralen mel 0. ucinek, tak jsem asi po 5 dnech prestal. Doktor nabizel nejaky sirup, ale udajne obsahuje morfium, tak jsem slusne odmitl. Hodne piju zazvorovy caj. Byl jsem se v tydnu 2× projet na kole s prevysenim asi 500 m s dovozem nakupu, co pak ze me letelo radsi nebudu popisovat, ale pomohlo to asi vic jak cokoliv jineho, pekne se vycistili prudusky. Jinak jsem spis doma.

      Zvuky pri kaslu se meni, pisklavy, sipavy, tupy atd. Vecer, kdyz lehnu tak se mne fakt dost blbe dycha a dlouho do noci kaslu. Teplotu nemam. Ted uz posledni dobu necitim krev v ustech pri kaslani. Jo, mel jsem take natekle prave koleno, jestli to spolu souvisi (mozna hnusny destivy chladny podzim, nachladil jsem se).

      Teda fakt pekny hnus, nikomu to nepreju. Dofam, ze to brzy prejde. Pokud ne, musel bych asi po vanocich na podrobnejsi vysetreni.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zkus si najít v okolí prověřeného léčitele a zajít k němu. Na klasickou medicínu se vyser (!) … ta tě ve finále zahubí … běž raději do alternativní / celostní medicíny …

        0 0
      • plzakj  

        Nemel, ale Na ty hleny mi vzdycky pomuze rozpustny ACC – rano a hodne pit celej den.

        Na drazdivej kasel cucat tablety vincentka a vlhkej vzduch v loznici.

        Bacha taky na to, aby te ten zazvor nebo jiny bylinky naopak nedrazdil ke kasli.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Jestli to už z tebe lítá ven a je to tuhé, tak je to asi nejlepší, co se ti mohlo stát a už to asi máš za sebou. Takže zbývá to už jen dovyčistit. To zadýchání je na provětrání průdušek a vzdálených zatuchlých plicních sklepů opravdu velmi účinné a do týdne by z tebe měl vyletět poslední a velmi kvalitní chrchel. Natrhej jitrocel, roste celoročně venku i v lékárně, na uvolnění hlenů a odkašlávání pomáhá opravdu fest.

        0 0
      • Zbyněk  

        Měl jsem asi v 16 nebo 17 letech. V lednu nebo na přelomu leden/únor. Průběh podobný plus astmatická dušnost (jednou v noci musela přijet i rychlá). Dušnost se projevovala při zvýšené zátěži i dlouho potom, takže nějaký intenzivní pohyb jsem mohl až někdy v létě. Pohyb na čerstvém vzduchu v mírné zátěži je ale prospěšný. Ostatní symptomy typické pro infekční choroby zmizely vcelku rychle. Podávané léky si už nepamatuji.

        0 0
        • Jakobo  

          Tak to mam stejne vcetne asi te dusnosti. Ptal jsem se tady, pac jednak jsem mel z popisu na internetu pocit, ze je to zalezitost jednoho tydne az 10 dnu a ja to mam uz 4–5 tydnu a dale, ze v teto dobe je leceni vseho krome covidu brano jako nedulezite, takze jsem nic moc vysetreni nemel.

          Dik moc vsem na odpovedi. Uvidim pres vanoce, jestli se zlepsi hlavne ty noci, kdy se mne blbe dycha a pokud ne budu muset k lekari, at me posle na podrobne vysetreni, at se vylouci jine nemoci.

          0 0
          • Zbyněk  

            Tady by snad trochu pomohlo neležet úplně v horizontální poloze. Prostě dát víc polštářů pod hlavu. Sice to není moc dobré pro páteř, ale dýchání by to mohlo usnadnit.

            0 0
    • Kejmil  

      Tak se taky pochválím – bolelo to jak cyp.

      0 0
      • psbiker  

        Au.

        0 0
      • Jakobo  

        No potes, tak hlavne se dej brzy do kupy. Tu vyztuhu mas docasne nebo naporad?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ta se vytahuje až z popela …

          0 0
        • Kejmil  

          Dík, nedávno mi měnili tu výztuhu za kratší a pry bych to měl mít v noze dočasně (rok,rok a půl) a zůstat by tam měly jen ty drátky.Z popela se vytahuje, ale starým lidem, mě to urychlí.

          0 0
          • nomecz  

            Mam v noze prakticky to stejne, na 2× zlomena steheni kost a ted po 2 letech by to konecne melo jit ven .. az kokotovid dovoli … tak preju rychlou rekonvalescenci ja se na kolo dostal cca po pul roce od urazu

            0 0
            • Kejmil  

              Rotoped už zvládám, nohu ohnu až pod řiť.Ale bolí mě a lupe mi v koleně dost, takže jsem si naordinoval Alavis, tak snad pomůže.Jenom že po třech měsících rehabu mi museli celý ten hřeb měnit za kratší takže reoperace byla menší zbrždění, teď jsem k tomu dostal jako bonus „ptačí chřipku“. Tak to jsem rád že můžu poznat někoho kdo měl to samé.Snad začnu pajdat po svých co nejdřív, už je to půlrok od nehody.JJ zlomenina krčku z tříštivou stehenní kosti tak mi museli puzzle skládat a drátkovat dohromady.Zatím to mám bez došlapu, měl jsem jít na pooperační RTG ale z důvodu pozitivního přístupu k chřipce se mi všecko odložilo až na nový rok.Byl to nejbanálnější pád/podklouznutí v mokré zatáčce (červeně natřený pruh pro cyklisty – jak led) na asfalt, a pry velká kynetická energie a noha povolila.Jsem se ani nepodřel a noha v pytli.Takže pozor na asfalt.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Chce to jen trpělivost a postupovat k „normálu“ po malých kouscích (latinsky: per partes). Já měl kdysi kotník „na kaši“. Měl jsem obuté nové trekkingové boty, které jsem potřeboval rozšlápnout (aby vánoční výstup na Lysou byl bez problémů), ale furt se mi dělal na pravé noze puchýř na patě. A pak mě napadlo, že to stáhnu o pár „dírek“ níže. A pak přišel den D a já ve tmě šlápl na zmrzlou kaluž (a ještě k tomu běžel). Po měsíci jsem zahodil podpažní berle a přešel na francouzské. A zkusil hned sednout na kolo … a ono to šlo (!) 10km po rovince, pak pauza v teple (do knajpy … byl zrovna přelom roku bez mrazu a sněhu), a pak zpátky domů. Když jsem sesedl, tak kolo sloužilo jako „berle“ a já se mohl o něho opírat a nezatěžovat tak moc tu dojebanou pravou nohu. Ve finále to bylo 3/4 roku nemocenská (2 operace: dráty dovnitř + dráty ven), spousty rehabilitací (a podobných kokotin), které mi daly určitě méně než to, že jsem hned (jak to šlo) sedl na kolo a začal jezdil.

                0 0
                • Kejmil  

                  No jo, máš pravdu trpělivost ta třeba , ale ubývá jí svinským krokem.Jsem byl zvyklý každý den někam vypadnout, tedkom už skoro půl rok doma, to je na hlavu.Myslíš si že aspon poctivě dodržíš odstup od lidí a stejně si tě Netopýří chřipka najde :D.Ohledně těch kotníků…, jsem ležel teďkom ve špitále a spoubydla jen blbě se postavil doma na nohu během převlíkání, a celý kotník otočil o 180st, kotník vypadal roztrhnutý jak by šlápl na minu + hrozila mu z toho amputace chodidla… no fuj.Jako fakt při jakékoli kravině se jde dobře dojebat.

                  0 0
                  • iron.hide  

                    tak tu koronu mas zrejme prave z toho spitalu, ak tam chodis pravidelne na kontroly.

                    spitaly su semeniste korony, aj kolega to ma odtial, chodi tam pravidelne kvoli problemom s ledvinami.

                    Keby som musel ist ja do spitalu, napriklad kvoli urazu, tak si dam rousku + respirator + velke bryle + tyvek, a kazdu chvilu si dezinfikujem ruky

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      … ještě bych si (pro jistotu) dezinfikoval i ocas(žaluda) … :-))

                      0 0
                      • iron.hide  

                        jo vlastne ja zadny tyvek nemam :( poprosim Jiriho, nech mi jeden posle, on ich ma doma tucet

                        0 0
                    • Kejmil  

                      Spiš od brachy ze školy, byl o 5 dnu dřiv kantare než ja…Ale už mi zase chutna a voni kalvados, takže je to na dobre cestě.

                      0 0
                      • iron.hide  

                        jeden znamy mal stratu cuchu len 2 dni.

                        a dalsi ju zase maju aj mesiac po uzdraveni

                        0 0
                    • Esi  

                      No ruce budiž, ale hlavně dezinfikovat krk, třeba slivovicí :-)

                      0 0
            • Kejmil  

              Jak dlouho si prosím tě marodil?

              0 0
              • nomecz  

                Stalo se mi to na vanice, podstate po 4 mesicich prvni rehabky v bazenu a lehkej doslap, pak za mesic rotoped a v cernu sem zacal jezdit na silnici za dalsi mesic sem si troufl do lehkeho terenu

                0 0
      • iron.hide  

        Co sa ti stalo?

        0 0
    • 123J  

      Oproti ostatním je to banalita, trápí mě rýma. Celý rok v létě v zimě, vloni jsem měl zánět dutin. Po vyléčení a antibiotikách dva týdny klid, po této době opět rýma.

      0 0
    • Lance  

      20 let sem nemel anginu . Loni od dubna do letosniho ledna 7×… na dne jsem.byl kdy sem se v patek rano po 10 dne ATB nechal od pondelka vypsat, ze sem ok a ten samy patek vecer sem chytnul.dalsi… takze tonsilektomie

      0 0
      • iron.hide  

        Ach jo, z tohto vlakna chytim aj ja nejaku chorobu :/

        0 0
      • Jakobo  

        Kolem me je asi od listopadu 2019 hodne lidi, keri nikdy moc nebyvali nemocni a ten posledni rok dost casto, nebo banalni rymy apod. maji vazny prubeh. Bud je to shoda nahod nebo nejaka prima / neprima souvislost s tim posranym covidem. Fakt posledni dobu s kym mluvim. Ja taky, od letosniho unora furt neco.

        0 0
        • Lance  

          Jj..ta prvni angina byla v dubnu, dalsi hned v kvetnu. Pak prelom cerven cervenec. To uz sem.byl.psychicky v pici… v srpnu zanet v zubu tak ATB na to a pak v listopadu dalsi s tim patkem rano ok vecer v hajzlu. To uz mi bylo fakt do breku na to jak sem se hlidal. Uz sem ani nezil, jen se snazil prezivat at neco nechytnu, takze prosinec ve strachu a hned 4. Ledna dalsi, ale to uz sem.vedel, ze me operace nemine… no.uzil sem.si hodne

          0 0
    • rumik  

      Letos to začalo lednem angínou ale s nahovno průběhem čili abces na mandli a vyřezávání v nemocnici. Ňam:) no pak pár prkotin a 23 září ustřihnutý prsty. No snad už ten rok 2020 nějak doklepu :D

      0 0
    • Feďa  

      Připojím se za sekci hypochondrů (mj. včera mi skončila karanténa – COVID test negativní).

      V posledních letech navštíveny tyto pracoviště: alergologie, neurologie, kardiologie, chirurgie, gastroenterologie, interna (EKG), kožní, ORL, plicní, stomatologie, urologie, ortopedie (určitě jsem na něco zapomněl).

      Závěry různých lékařských zpráv:

      • Junkce epitelů je ostrá, kardie nedovírá, jezírko biliózní, řasy jsou autoplastické, sliznice je ve fundu, na angulární řase ai v antru klidná, pylorus je okrouhlý.
      • Konfigurace obou mozkových hemisfér přiměřená, diferenciace šedé a bílé hmoty je normální, mozková tkáň bez ložisek.
      • Subarachnoidální prostory supratentoriálně i infratentoriálné nerozšířeny.
      • Patrny počínající spondylogenní změny obratlových těl bederní páteře, v tomtéž úseku i artrotické změny drobných intervertebrálních kloubů.
      • Durální vak je fyziologicky uložený i konfigurovaný. Kauda bez zvláštností. Foramina intervertebralia ve vyšetřeném rozsahu volná.
      • Lehká mitrální regurgitace při prolapsu předního cípu, lehká trikuspidální a stopová aortální a pulmonální reg.
      0 0
      • plzakj  

        Hele a je ti vlastne neco?

        0 0
        • Feďa  

          O tom je hypochondrie – prakticky jsem jednou nohou v hrobě, ale zatím mi toho moc potvrdit nechtějí;-)

          Je mi všechno z té ilustrace – zelené položky mám odstraněné, s ostatními se léčím.

          Z chronických záležitostí to je astma, píštěl, zmíněné kardio problémy, boule na noze či časté močení při jízdě na kole. Nicméně léky beru akorát na cholesterol (asi měsíc zkušebně) a nepravidelně léky na astma.

          0 0
          • Jakobo  

            Zase nebyt hypochondru tak vetsina lekaru skonci u lopaty :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.