• Andrew

    Čím odstraňujete starý vosky z běžek?. Zkoušel jsem to tech. benzínem. Jde to dobře, jenom mám strach, aby to nešlo za chvíli i se skluznicí.

    0 0
    • Daf  

      Existuji pripravky rika se jim smyvace :) Budou to mit v kazde ski prodejne. Benzinem to snad jde taky, ale pry to dost vysusuje skluznici.

      0 0
    • Jenda  

      vubec se toho neboj, lze koupit i odstranovac vosku (napr. Skivo) ale je to vlastne jen smes benzinu, toluenu a xylenu takze si to muzes klidne namichat sam:-)

      0 0
    • Neil100  

      Jak už tady bylo řečeno,prodávají se spec.smývače vosků. HLAVNĚ,nepoužívat benzin!Dá se na běžky typu,POLAR,RUBÍN… Ale na ty lepší to extremně vysušuje skluznici a ničí její schopnost absorbovat vosk.

      0 0
      • Jenda  

        nejak nechapu, jednak smyvace ten benzin obsahuji, navic je tam toluen a xylen a to bych rekl ze jsou daleko vetsi sragory. Vysvetlete mi nekdo co se na te skluznici vysusi (vzdyt je to vetsinou neco jako teflon plneny castecne grafitem?

        0 0
        • Matts.  

          Asi takto, keď jazdíš napr. na zjazdovkách dlho a nevoskuješ, sklznica vyzerá tiež vysušená. Ona je vlastne jemne zrýhovaná a povodná farba sklznice sa mení šedobielu. Stačí ju však navoskovať, zažehliť a má opäť povodnú sviežu farbu. Takisto je to s bežkami, umyješ benzínom a vyzerá ako suchá, pretože zo všetkých pórov si dal von vosk. Stačí opäť navoskovať, zažehliť jemnú základnú vrstvu a je po probléme. Ja používam zásadne technický benzín a žiadny problém.

          0 0
        • kovar  

          ono ta škodlivost vysušování patří do lidových pověr – jak u skluznic, tak jsem tento podivný argument slyšel zde i u praní řetězů, stačí namazat a vysušenost je okamžitě pryč. MAtts to dostatečně vysvětlil.

          0 0
        • Daf  

          U tech plastovych skluznic je to jedno cim to smyjes. U grafitovych svym spusobem taky. Jenze nove, nebo prave vysusene skluznici chvili trva nez se dokonale napusti voskem. Idealni je to az po nekolikatem parafinovani. Tim ze to vymyjes i z poru proste odstranis veskery vosk a to neni dobre, protoze pak ti tam ten novy vosk nevydrzi tak dlouho.

          0 0
    • Eila  

      jj pouzivat jen smyvace, po benzinu ti treba pokud mas grafitouvou skluznici sleze…

      0 0
    • McBlacky  

      fen nebo horkovzdusna pistole, sterka a hadr… ale neni to tak rychlý jako chemie a trocha zbyde

      0 0
    • Andrew  

      Díky za rady. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli odstraňujete vosk po každé vyjížďce nebo to mažete přes sebe. Rozumný je asi to vzít pokaždé jen škrabkou a ne tím smývačem, že?

      0 0
    • Pytlik  

      Jen takova uvaha: Predpokladam, ze potrebujes sundat vosk z klasicek. Ten by mel byt namazany jen v mazaci komore. Na suchou lyzi chyta vosk daleko lepe nez nez na na naglajdrovanou. Takze bych se vysouseni skluznice v urcitych mistech nebal – naopak je to spise k uzitku – vysusena skluznice lip nasaje nove nanaseny vosk. U skatu bych zadny odstranovac rozhodne nepouzival – cim vice vosku, tim lepe. On se ojede a vespod muzes mit nejaky univerzal.

      0 0
      • Andrew  

        Jasně, jedná se o klasičky. Na stránkáých Nýče jsem četl, že parafinování se dělá mimo mazací komoru, což odpovídá Tvýmu názoru. Takže jsem pochopil, že na skluzných plochách naparafinovat a pokud voskovat, tak nesundávat smývačem a v komoře bez parafinu a sundat smývačem.

        0 0
        • Mamut  

          Ak predsa potrebujes zhodit vosk aj zo sklznych ploch, tak sa odporuca iba handra namocena v zmyvaci a nestriekat to priamo na sklznicu.

          0 0
    • FAH  

      Na bezky kamenacky s vysokou vrsvou vosku pouzit nuz a lehce zabrousit lamelovym kotoucem. Na novy bezky bych to samozrejme nedoporucoval.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.