• moratii

    Kupovali jsem na kliky prevodniky?…jste spokojeni? Rad bych si nechal poradit co za prevodniky – jestli Gebhardt,apod…dik

    0 0
    • Meesha  

      No, tak k tomu Gebhardtu. Koupil sem loni od nich 22,32,44. malej a stredni vydrzely asi 5000km a pak sem je menil. to by mi az tak nevadilo, ikdyz to neni moc dlouha doba. Tak sem koupil znovu G. 32z asi za 600 a po vikendu (130km) byl naodpis. Zohybany zuby, vytlacenej atd. Tak sem to nes na reklamaci, tam mi to v ramci zarucni opravy narovnaly klestema a poslali domu s tim, ze muzu bejt rad. Pak se to ohlo jeste jednou a to sem si to uz radsi narovnal sam. Po cca 3000km je prevodnik na plech! Malu placku sem si koupil Viavelo asi za 90kc a maximalni spokojenost. I kdbych ji mel s kazdym retezem menit, tak je to v poho. Nevim jak ted Gebhardt a jejich CNC prevodniky, ale po tehle zkusenostech uz u me Gebhardt never more!

      0 0
    • Vilém  

      Osobni zkusenost mam s Gebhard, 2XM a Race Face.Gebhard si uz nekoupim,je to blato, 2XM super zivotnost (jsou z chirurgicke oceli) bohuzel uz se nedelaji.Race Face mam model race rings jsou duralovy,masivni krasne frezovany nabehy,zatim cca 2000 km se neprojevuje nejake vetsi opotrebeni.Z lev­nejsich vypadaji solidne BBB,ale nemamm odzkouseno.Vsak on urcite nekdo napise dalsi tipy.

      0 0
    • PePu  

      Co takhle Middleburn www.middleburn.co.uk nebo u nás www.yarroline.cz ? Životnost nemůžu komentovat, mám jen krátkou zkušenost s 32z Hardcote with Slickshift (asi 1500km) – jen lehce ošoupané zuby, nový má horší shazování (po zajetí ok).

      0 0
      • moratii  

        akorat www.yarroline.cz nema zadnou nabidku na strankach…)(((

        0 0
        • PePu  

          Pravda, já s nimi mailoval, ale komplet nabídku nemám (můj 32z HC+SS stál kolem 1300kč). Vybrat si můžeš na angl. webu.

          0 0
      • LUCCA  

        Ahojte, mam niekolkorocnu skusenost s Middleburn prevodnikmi, potiahnutymi teflonom, su velmi dobre a dlho vydrzia. Poslednu sadu (44,32,22) mam 5 rokov a nemam s nimi ziaden problem, co sa tyka preskakovania retaze a tak podobne.

        0 0
    • Mamutt  

      Boone Ti

      0 0
      • panacea1  

        člověče, já ti našel ve starým pelotonu fotku jeho klik co vyráběl – BOONE TWIST! , to je nádhera…tak jsem hnedka napsal přímo BOONemu do USA, on už ale dělá jen z ocelí prsteny, šperky a zakázkové práce na CNC..poslední kliky vyráběl v 1996 a všechny je pak prodal do Velký Británie do nějakýho šopu…mám adresu, ale je to už skoro 8 let… jsou nádherný… jinak převodníky dělá i teď, ceny má na svejch webovkách a myslim že nejsou tak strašný na titan…

        na ebay někdo v roce 2004 dražil Titanový kliky ONZA, to byla rarita nad rarity…mám fotku v časopise, vydražily se za neuvěřitelných 850 USD !!!! nevim jestli novy nebo jety…jojo to byly časy, teďka tam někdo draží kliky PRINCIPIA a ty vypadaj dooost podobně jako ty ONZA, a stojej zatím cca 40Euro…

        0 0
        • Mamutt  

          Bacha s tou ocelí, prstýnky (mimochodem třeba vykládané mokume berou dech) jsou taky titan :o)

          0 0
    • Gatier  

      sa mi pozri na zimaka.. su fajn chromovane, nemozem si spomenut ako sa volaju. Na S… A nenechaj sa zmiast, ze ich mam na zimaku :)

      0 0
    • panacea1  

      nemůžete někdo uveřejnit jakoukoli fotografii – aby bylo něco vidět převodníku od firmy 2XM ??? nebo kde na netu ji lze najít…přes google jsem nic nenašel a chtěl bych vidět jak vypadaj v tom laku…ocelový…díkes, napište i zkušenosti s nima.,.

      0 0
      • Vilém  

        Vyfotit muzu.Maji vybornou vydrz,nemaji nabehy.Prostredni mi vydrzel 13000 km nez jsem jej vlastni vinou zlomil,i po techto km nejevil vetsi znamky opotrebeni.Toto se tyka oceloveho,jeste byli v titanove verzi,ale tu jsem nezkousel.Horsi je ze uz je tezko sezenes, uz se nedelaji, vyrobce to zabalil a prodal posledni zbytky.Leda nejakou ulozenku nekde z shopu.

        0 0
      • Paja  

        2XM pokud vim stranky nemeli, jen e-mail a telefon na chlapika, ktery je posilal na dobirku. „neco“ je videt taky na biku v mym profilu, prostredni zlutej prevodnik je 2XM, na novym je barva i na zubech, ta se hned odre a od te doby vypada prevodnik porad stejne, zadny velky opotrebeni nepozoruju, momentalne ma najeto 12000km (musim zaklepat, deore, LX/XT vsechno necelych 8000km konec). Krome festovnejsiho materialu jsou zuby o neco sirsi nez u shimana, takze pro hladky chod je potreba prevodnik udrzovat cisty. Zaverem, bezproblemova, odolna vec a jestli uz je fakt nedelaji, je to strasna skoda:o(

        0 0
        • panacea1  

          jo, sehnal jsem pár novejch 2XM z výprodeje za pěknou cenu a jsou faakt pěkný, sice ten práškovej lak nic moc, ale jinak bych řekl, super. Perfektní obal a podložky k tomu…na 8 rychlostí max. kvalita…a odolnost. Na mailu 2XM ten pan Ing. stále ještě má nějaké skladové zásoby, tak si mu napište a on na dobírku zašle…

          0 0
          • Paja  

            Ja ho jezdim s devitkou a taky slape…dik za informaci, zkusim mu napsat, treba jeste neco zbylo

            0 0
            • panacea1  

              pak dej vědět co ještě má, taky mě to zajímá…vím že na rozteč 110/74mm ještě má placky…na jiný nevím, tak napiš. Hlavně jestli má i velký 44,46,48z…třeba i z AL…

              0 0
              • Paja  

                V tabulce s cenama, kterou mam ja(z r. 2003), byl nejvetsi prevodnik 36z. na 5packu 58/94mm, takze ani nevim jestli vetsi vubec delali, 110/74mm je taky bikova 5packa, ale jina? Ja budu posilat dotaz na 4packu 104/64mm a ten podle te tabulky delali jen 22 a 32z.

                0 0
                • panacea1  

                  jojo 5ti packa 110/74mm je STANDART rozteč. Ten ceník z 2003 už je jinej, ale údaje o rozměrech seděj, akorát ceny jsou lepší. Ten nmobil mu funguje, můžeš mu i zavolat… dej vědět jak si dopadl…díky..

                  0 0
                  • Paja  

                    Aha 5packu jsem nemel tech 94/58mm bylo na cem? 44z. na 4packu pry delali jen alu a bylo jich jen malo, takze asi ne. Standartne delali 32 a 22 na 4packu 104/64mm, prohrabe pry sklad a do pondeli se ozve. Ptal jsem se i proc uz se nevyrabi. Pry clovek nemuze delat jenom to, co by chtel, ale taky ho to musi uzivit, kdyz jsem namitl, ze v dnesni dobe smejd vyrobku, kdyby o tom vedelo vic lidi…v tom pry problem nebyl, ze zajem o ne byl dost velky, dal uz jsem nevyzvidal, tak nevim, kde byl zakopany pes…

                    0 0
    • Pekáček  

      Zatím dobrou zkušenost mám s převodníkama Truvativ Stylo. Teď je včetně řetězů a kazety po sezóně a půl přendávám na zimáka a sehnal jsem Truvativ Firex, snad něco vydrží.

      0 0
    • mechanik  

      Myslím že i FSA CNC budou dost trvanlivé…a hlavně jsou krásné:-)

      0 0
      • enjoy  

        no,vlastne se tu zatim vsichni jenom domnivali.. co vim,tak zadna zvlast dlouha osobni zkusenost.

        0 0
        • panacea1  

          já jezdím na klikách Campagnolo Record OR z r. 1994 placky Campagnolo a jsem zvědavej jak dlouho vydrží.páč až je sjedu, tak nový už asi neseženu…nevim ani jakou to má rozteč, budu muset změřit…ale dva maly nevyměním, páč jsou nasunutý na hřídeli-unašeči a pojištěný kontramatkou…atyp jak sviňa..:-)

          0 0
    • cernoch1  

      Mam zkusenost s Race Face 46,34,24(kliky Turbine) – celkem zivotne, rozhodne zivotnejsi nez duralovy ShimanoLX konkr.32z..Nevim kilometrove,to zjistim u druhe sady.

      0 0
    • navikin  

      Letos jsem měnil kliky a dal jsem na kolo Truvativ Firex SL(snad). Teď jsem po trochu delší době než je zdrávo věnoval čas očistě kola. A co mé oči nevidí – povrchová úprava na velkém převodníku = nános nějakého lesklého chromu, niklu či čeho se mi začal z prvního zoubku odlupovat. Abych řekl pravdu, tak jsem zrovna z tohohle měl trochu obavy, když jsem nějaké takové kliky s malinkýma bublinkama na té převodníku s takovou úpravou viděl v kamenném shopu. Ale říkal jsem si, že to je pod tím asi ocelová placka a já si snad objednávám ALslitinovou. Když přišly a 42 převodník vypadal stejně (ale bez bublin), tak jsem holt bral vyjádření prodejce že i pod tou lesklou úpravou je hliník. Možná ano – ale výrobce umí obě varianty, neviděl jsem je vedle sebe-nemohu posoudit zda je úprava pohledově stejná. Konečně k jádru – máte s tím loupáním vrstvičky povrchové úpravy už dlouhodobější zkušenost – co můžu čekat????? Jinak kliky drží O.K., integrovaná osa se mi líbí.

      0 0
    • blaf  

      zdravim,

      na zimaka shanim silnicni prevodnik 46z 130bcd, puvodne jsem chtel gebhardt, ale vzhledem ke zkusenostem tady na foru a cene bych se radeji podival po necem jinem

      mate zkusenosti s necim trvanlivym a za rozumnou cenu? doporucte pls

      0 0
      • blaf  

        up

        0 0
        • blaf  

          up up

          0 0
          • Jakobo  

            46 jako malou nebo velkou? Velka 46 je myslim na cyklokros, ty az tak caste nejsou tak cena bude vysoka. Nemas lepsi koupit normalni krosove kliky, vcera byly pri te sleve na koloshopu nejake Deore lehce nad 1000 a obycejne Acery i s osou kolem 4 stovek, za to nekoupis ani novy prevodnik. Pokud bys vyhodil malou placku, budes mit 48/36, to by nestacilo?

            Jinak stare MTB kliky jeste 5ti packy v 90. letech byvaly 46/36, ale roztec myslim byla min jak 130, nekde mam par doma XT a Deore.

            0 0
            • destr  

              A řetězová linka bude dost na prd. Asi bych to nechal udělat u Gebhardu, cena byla myslím okolo pětikila, nic lepšího za ty prachy asi neseženeš.

              0 0
              • Jakobo  

                No pokud vezme ty na 4hran, tak linku si uz lehce upravi osou, u tech krosovych je vetsinou 122.5 mm a pri tom velka u techto klik byva od zadni stavby celkem daleko, malou oddela. Klidne muze dat osu 116 mm, mozna i 113 a linku bude mit mezi velkou a stredni.

                0 0
            • Vilém  

              Ty stary kliky mely 110 BCD.

              0 0
            • blaf  

              jako jedinou placku :) nefunguje mi leve razeni proto taky tak malej prevodnik

              nejlepsi reseni bude ten bazar co odkazuje kubad nize

              0 0
          • kubad  

            Specialites TA

            případně celé kliky za cenu placky

            http://www.cyklobazar.cz/…a-cyklokros/

            0 0
            • blaf  

              Specialites TA vyjde prevodnik na vic jak litr, to jsem za to davat nechtel

              ten bazar bude asi nejlepsi reseni, diky za tip

              0 0
              • vladaza  

                Koupil jsem na kompaktní kliky Ca Xenon samostatný převodník Specialites 46 z., převodník stál kolem tisícovky, ale jsem maximálně spokojený, mám teď kombinaci 46–34 a pro moje staré nohy je to naprostý ideál, klasická kombinace 50–34 mi nevyhovovala i z důvodu velkého rozdílu mezi velkou a malou plackou.

                0 0
              • Singlespeed  

                45 zubů bez náběhů za 620Kč

                http://www.cykloskoda.cz/…_detail.html?…

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.