• michal

    kolik vydrží?zatím jsem používal jenom LX kazetu,sem četl že by měly vydržet víc než Schimana

    0 0
    • lubos  

      Najel jsem na ni asi 6000km, a bez problemu. Sic ted mam novou, ale nevyhodil jsem ji, asi se k ni casem vratim. Jedine co jsem zaregistroval bylo preskakovani retezu ke konci jezdeni na poslednich dvou pastorcich, ale mozna to bylo taky retezem, uz byl dost natazenej , tak 133mm. Jinak jsem s ni problemy nemel, novej retez po asi 2500km (predtim dva retezy), retez na 133.2 … docela se mi zamlouvala. Tez razeni nahoru, jenom sem tam nejaky sram od retezu (razeni v zaberu je dost zatez), vaha klesla na nejakych 310g (nova ma asi 320).

      0 0
    • HonzaV  

      Vydržela mi 5,5tis. km, řetěz jsem měnil poctivě. Předtím jsem měl LX, vydržela mi 8tis., teď testuju XT, tak jsem zvědavej.

      0 0
    • Daf  

      Myslim ze otazky na zivotnost kazet, prevodniku a retezu jsou vcelku zbytecne. Zalezi na spouste okolnosti aby bylo hodnoceni objektivni. Me treba kazeta vzdy vydrzi dlouho. Pro zajimavost LX 18000km ted mam XT najeto 16000km a jeste je OK.

      0 0
      • Tomcat  

        Tak, tak Já sem ji roztrh( 4 pastorek) a měla tak 500Km

        0 0
      • Pekáček  

        Každý to řeší jinak. V pětadevadesátým v Brně mi takový fajn starší chlapík na švihu říkal že střídá dokolečka několik řetězů tak dlouho až to všecko začne střílet. Kazeta i převodníky stárnou pomaleji a takhle se to srovná, prostě novej řetěz se rychle vytáhne podle starých převodů. Myslím že mu říkali „Badoj“. A tak na silničce střídám 3 a na biku 4 řetězy po 500ti km a mě to funguje.

        0 0
        • zirecek  

          to je pravda, ale tim zrichtujes aj prevodniky, takze pak kupovat nove prevodniky, retezy i kazetu, to je celkem dost, vychazi to i pres to levnejsi?

          0 0
          • lubos  

            No a co se stane s temi prevodniky, pokud budes jezdit jenom jednu retez a kazetu az do uplne vytahanosti retezu ? Prevodniky jsou prevazne z hliniku, kdezto kazeta z ocele. Kdyz retez vytahas uplne, myslis , ze prevodniky budou ok ?

            0 0
          • Pekáček  

            Já používám levný věci :o) Ale vážně, nepočítal jsem to, pro mě je hlavní že předejdu střílení novýho řetězu na kazetě a přilepování na převodníkách. Na závodním biku jsem doteď najel 7000 km (od loňskýho jara) a tuhle sezónu to v pohodě zvládne, no a pak se to komplet hodí na zimáka/bahňáka, koloběh materiálu. Příště zkusím střídat 5 řetězů, oni v terénu fakt stárnou rychlejc.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.