Tým eD'system-ZVVZ skončil, Ženíšek byl obviněn z daňových úniků

3 nepřečtené
  • M@rtin

    Český cyklistický profesionální tým eD'system-ZVVZ se rozpadl a jeho manažer Jiří Ženíšek byl zadržen policií a obviněn z daňových úniků. Ženíšek tuto skutečnost ČTK potvrdil, ale doufá, že se mu nejasnosti v účetnictví se podaří vysvětlit.

    Tým eD'system-ZVVZ působil v posledních letech ve druhé divizi týmů UCI vedených jako profesionální kontinentální tým, pro rok 2006 Ženíšek plánoval, že kvůli finančním problémům bude působit ve skromnějších podmínkách o patro níž.

    Cyklisté klubu se měli dnes sejít při zahájení soustředění na Mozolově nedaleko Milevska a podepsat nové smlouvy. To se však nestalo. „V současné době, abych neudělal více zla než dobra, jsem se rozhodl vše zrušit a klub končí. Pověřil jsem Jana Třesohlavého, který byl zodpovědný za sportovní činnost týmu, aby to oznámil jezdcům i ostatním členům doprovodu,“ řekl Ženíšek.

    „Podle vyšetřovatelů jsou v účetnictví klubu nějaké nesrovnalosti, podezření z daňových úniků. Já však doufám, že se to vysvětlí,“ řekl Ženíšek.

    Ženíškovo zadržení potvrdila Mladé frontě Dnes policejní komisařka Lucie Uhlířová. „Dvaapadesátiletého muže z jižních Čech, který byl jednatelem společnosti působící v oblasti cyklistiky, jsme obvinili, že v letech 1998–2001 zahrnoval do daňových přiznání faktury za služby, které podle dosavadního vyšetřování nebyly provedeny ani zaplaceny,“ uvedla. Obviněný tak měl způsobit daňový únik ve výši devíti milionů korun. Po zadržení v noci na středu je nyní vyšetřován na svobodě.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.