24hours MTB maraton Liberec-Vesec

75 nepřečtených
  • achilles

    bikeři, jezdí někdo 24hodinovku MTB maraton v Liberci? já se začal připravovat na příští rok, tenhle rok si ještě netroufnu a obávám se, že si netroufnu ani sám a proto bych uvítal spíše závod dvojic. jak jste na tom? www.24hours-mtb.com/index_nove.php?…

    0 0
    • Medunka  

      neco malo najdes tady www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      0 0
    • Zerocool  

      v čem spočívá tvá příprava?

      0 0
      • achilles  

        jsou to především dlouhé vyjížďky a až se trochu oteplí, chci zkusit to, že si nařídím budíka na 2 ranní a vyjedu na 50km u nás v terénu. pak zkusím 12hod přes den. mám na to rok a půl a mrknu samozřejmě na zkušenosti ostatních. preferuji však závod dvojic.

        0 0
        • McBlacky  

          když jsem jel v 2006 solo tak jsem zhruba dva měsíce před tím jezdil cca 1 týdně delší vyjíždky tak 8–10 hodin. Největší problém jsem neměl ani tak s tím, že bych nemohl, ale s přísunem jídla a tekutin a později i bolestí kloubů.

          0 0
        • Rychlej turista  

          Závod jednotlivců nebo závod dvojic jsou dva naprosto rozdílné závody a nedají se míchat dohromady jen proto, že v názvu mají 24 hodin. Nemůžeš trénovat na dvojice či čtveřice a pak jet sólo. Obráceně by to sice šlo, ale výsledek by taky nebyl valný.

          0 0
        • haty  

          cus, vitam te do klubu fandu24, kdyz budes mit dotazy k organizaci 24 ve Vesci tak se neostychej a hrn to na me. K tvemu respektu k zavodu – osobne si myslim ze nema cenu cekat cely rok a pul. Kazdy rocnik ktery zajedes ti da strasne moc zkusenosti. v dvojce to neni zas tak hrozny, naberes zkusenosti a pak hura do sola. p.s. nepisu to abych te uhnal mezi startujici, ale je to spis doporuceni

          0 0
          • jecnak  

            Ja si dokonce myslim, ze pokud clovek nema nejaky ambice a chce si jen dokazat, ze na to ma, tak pri patricnem vyuzivani limitu na kolo to objede snad kazdy slusne trenovany biker. Chce to jen si sehnat dost info aby clovek vedel do ceho jde a pak se podle toho taky chovat pri zavode.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Pokud se bude držet na uzdě a nebude závodit (hlavně prvních pár hodin), tak by to měl zvládnout bez problémů a další ročník se podle toho už může zařídit.

              0 0
              • Medunka  

                jeste chvilku a zmenim nazor jet solo ;-)

                0 0
                • achilles  

                  můžeme jet spolu :-)

                  0 0
                • Darkson  

                  ??? :-)

                  0 0
                • kámen úrazu1  

                  Tenhle rok dej ještě v týmu a příší rok sama za sebe, nebuď měkká. ;-) S Marťas taky plánujeme na příští rok sólo. Čím víc bab tím líp, aspoň budete mít motivaci. Já nepojedu na pořadí, jen si dokázat, že na to mám. Žádnou speciální přípravu neplánuju, občas si vyrazím na dlouhý výlet, jak to dělám běžně. Prostě si to chci zkusit. :-) Jela byhc i letos, ale kryje se mně to s jinou akcí a ta mě láká víc. Příští rok si od ní aspoň psychicky odpočinu.

                  0 0
          • achilles  

            díky za povzbuzení, ale bohužel nemám kolegy. nejraději bych ten svůj premiérový ročník jel ve 4 a pak ve dvou, ale jelikož jsem byl vždy spíše solista, nemám v cykl. branži přátelé a mí kámoši moc kolu nedávají :-) snad se mi podaří letos někoho sehnat a příští rok nebudu chybět.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Jestli jseš zvyklý jezdit sám dlouhé vyjížďky a ročně najedeš kolem 10 000 km, tak bych se toho nebál.

              0 0
              • achilles  

                chci si to napoprbvé užít a omrknout to, ne tam chcípnout :-). navíc mám letos naplánované maratony.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Je to jen můj názor, na který ses ptal, nic víc. Do ničeho tě nenutím, sám musíš vědět, co chceš.

                  0 0
            • kámen úrazu1  

              Proč? Nemám s 24h vůbec žádný zkušenosti, ale i tak si troufám tvrdit, že jet čtyřku znamená do 24 hodinovky jen nakouknout, nasát atmosféru. Fyzicky to s 24 hodinovku nic nemůže mít. Jestli je čtveřice zhruba na stejný výkonnosti, stráví každý na kole cirka 6 hodin. Což není nic zvláštního, na některých těžkých maratonech jezdí i borci dýl. Takže oproti klasickýmu maratonu to bude rozdílný jen v přerušované zátěži a pár kolech jízdy ve tmě. A v atmosféře. Kvůli tomu bych na 24 hodinovku nejela, tam buď sama nebo ve dvojici.

              0 0
              • jecnak  

                Jenze vzhledem k tomu, ze si po cca 1:15 jezdeni zdycky tak na 2h odpocines tak tech 6h v sedle je v sakra vysokym tempu.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Jak jsem psal – sólo a dvojice (čtveřice) jsou dva naprosto rozdílné závody.

                  0 0
                • kámen úrazu1  

                  To jo. Fyzicky náročný to bude, a to hodně. Ale čas strávený se zdaleka nepřiblíží dvacetičtyřem hodinám. Atrktivní a těžký závod to bdeu i tak.. Ale jestli někdo přemýšlí o sólu a bojí se a chce si 24 hodinovku, jeslti by na to FYZICKY (tak mně to ze zakládajícího příspěvku připadá) měl, tak mu čtverka v ničem nepomůže.

                  0 0
          • achilles  

            také mě trochu „vystrašil“ ten limit na projetí jednoho kola 200min. je to sice šnečí tempo,ale třeba to vylučuje krátký spánek či relax. i když je fakt že při 24h by se mělo jet a jet, ale 2 a 4 se také střídají a pravidelně odpočívají.ale vlastně mluvím jen z patra, nevím jak to chodí, a hlavně si to nedokážu představit.

            0 0
            • jecnak  

              2ky a 4ky maj kratsi limit na kolo a u 4ky musi byt porad jeden na trati. Rekl bych, ze vetsi pohoda je singl. Jedes sam za sebe, jedes si podle svyho. 4ka je prace pro team se vsim vsudy.

              0 0
            • kámen úrazu1  

              Tak teď si mě dostal. Myslela jsem, že ten limit se počítá od doby vyjetí na okruh a vrácení se. A že po návratu nemusíš vyjet do dalšího kola, ale dát si pauzu, která se do limitu nepočítá. Musím si pravidla ještě jednou pročíst.

              0 0
              • achilles  

                třeba to tak je, poklud jo, je to jiné kafe a vcelku to mění můj pohled na solo zavod. v tomto případě není žádný limit,ale pouze ujet co nejvíce. co na to haty??

                0 0
                • Medunka  

                  Sólisti mají maximální čas na kolo 200min. Delší čas mezi průjezdy dojezdovou branou bude považován za odstoupení ze závodu.

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    To jo. Tohle mně je jasný. Ale musíš jako sólista do toho kola nastoupit, nebo si třeba můžeš dát dvě hodiny oddech a pak si teprve stoupnout na start?

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      I když ono to s přestávkou na dvě hodiny vychází i tak – tj. 120 minut volno a pak 80 minut na projetí. Těch 80 minut za světla, pokud není velká krize nebo těžko řešitlený technický problém, asi žádný problém. Aspoň oc koukám na časy, které jezdí baby. I když jsem na tom výkonostně hůř, myslím, že bych se do 80 minut měla ve dne vejít.

                      0 0
                    • Medunka  

                      Mas 200 min na kolo, pokud ujedes kolo za 60 min, mas 140 minut na relax Projedes cilem a mas 200 min nez jim musis projet znovu, musis si odhadnout kolik casu ti zabere kolo, do ktereho nastoupis po odpocinku tak aby si to stihla v limitu

                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        Jojo, achilles měl pravdu. Už chápu jeho obavy – ale myslím, že ani tak by to nemělo dělat těm, kteří jsou zvyklí na dlouhý vyjížďky, problémy. Jen možná potřeba spánku – ale tipuju to, že adrenalin nedovolí spát. Z týhle stránky je asi nejhorší rozednívání a brzké ráno. Pak se to nějak doklepe. Druhá stránka je fyzička, ale jesti někdo jezdí pravidelně 10, 12 hodin čistý jízdy, tak by ho prodloužení nemělo po vytrvalostní stránce překvapit. Po vytrvalostní, co by na to říkaly klouby, ruce, psyhcika je věc druhá. Ale asi i tak do toho příští rok jdu, láká mš to. :-) A na nezařazení speciální přípravy zatím trvám, nevidm důvod, kdy nemám žádný ambice a chci to jen překlepat.

                        0 0
                      • Howgh  

                        Tož to je na figu pravidlo. Tady to řeší tak ňák lidštějc : www.volny.cz/montanatk

                        0 0
                        • Howgh  

                          abych to upřesnil – termín „vzdát“ neexistuje. Je každého věc , kolik ujede kol. Klidně můžeš celou noc spát. O to míň ujedeš. Klasifikován je každej kdo urazí minimálně jedno kolo. (má 21 km.)

                          0 0
                    • jecnak  

                      Ujedes prvni kolo za 45m a jakmile dojedes do cile, zacne ti bezet 200 minut. Pokud se neprojedes cilovou branou po 200 minutach od te doby co jsi prijela z prvniho kola, tak jsi out.

                      0 0
                • haty  

                  pravdu ma jecnak, max limit na kolo je od dojetí z okruhu po dojeti z okruhu vcetne pripadne pauzy. Je to takova tradice kterou drzime uz asi 10 let, od pravidel serialu se tim odlisujeme, v serialu zadny max limit na kolo neexistuje. Max limit ma 2 duvody – bezpecnostni (kdyz uz je závodník mimo limit, je mozne ze se vali nekde v pangejtu a potrebuje pomoc) a navic to zvysuje narocnost zavodu (bez limitu by stacilo ujet jedno kolo a pak se placat do hrudi ze jsem to dokazal, to u nas nejde :o) )

                  0 0
                  • achilles  

                    moc díky za vysvětlení!

                    0 0
                  • Pebe  

                    mě by zajímalo, jestli to jde udělat i tak, že si na odpočinek do depa uhnu ještě před průjezdem časomírou a branou časomíry bych projel třeba ve 198 minutě svého kola. Nebo si to prostě musim odhadnout? Protože se mi může stát, že budu mít technický problém na místě neřešitelný, v depu v klidu jde dořešit, ale kvůli tomu že odpočívám na začátku kola mi dojde čas, přestože bych mohl po opravě v depu v klidu pokračovat.

                    0 0
                    • Darkson  

                      mě přijde ten limit tak volnej, že se to musí stihnout jak s odpočinkem i defektem. loni jsem snad neměl ani jedno kolo přes 80 minut včetně odpočinku v depu, takže do nějakých 120 minut to musí zvládnout každý a máš ještě přes hodinku na opravu defektu:-)

                      0 0
                    • haty  

                      trat je mozne opustit pouze ve vyznacenem prostoru v centru závodu. Pokud chces odpocivat v depu je nutne to odhadnout. Ale neni potreba mit z tohoto pravidla strach – limity jsou stavěny tak že jde pohodlne dojit z nejzassiho bodu okruhu pesky.

                      0 0
                      • Pebe  

                        fajn, ono se to asi objasní na místě, až to uvidim. Děkuju

                        0 0
    • ydaho  

      jedeme ve 4, těšim se.......

      0 0
    • jecnak  

      Vsak jed ve 4ce nebo ve dvojici, aspon trochu omrknes jak to chodi.

      0 0
    • skipXC  

      tady jsou popsaný zkušenosti lidí co jeli liberec včtně Pavla Kozlíka tady na BF pod nickem rychlej turista, kterej to předloni vyhrál (je tam i popis jeho přípravy a regenerace) nutno podotknout, že ne každej by se tim měl řídit = nemusel by to přežít) :) www.bikebase.cz/race.php?…

      tady je popis průběhu italský 24h od Zdenka Kříže, kterej loni vyhrál liberec

      0 0
    • petebike  

      nemuzu se dockat startu :-)

      dovoluji si fotku dvou jednotlivcu ze zdejsiho fora :-D

      0 0
    • quassar  

      Jsem na tom hodne podobne, solo asi nikdy nedam ale laka me to ve dvojici, zatim ale nemam partaka :( Loni jsem si vyzkousel dvanactihodinovku na silnicce (v Jablonci) + dlouhej kral sumavy takze si myslim, ze bych to mel fyzicky zvladnout, strach mam jenom ze tmy a z nevyspalosti. A ted dotaz: solisti, dvojkari, nejste po tehle zavodech oddelany na zbytek sezony? Myslim, co se tyce naslednejch klasickej maratonku treba?

      0 0
      • jecnak  

        Ne, je to v pohode. Jel jsem dvakrat singl, myslim, celkem slusne a par dni pote jsem byl ok. Vlastne i po zavode mi nic nebylo, asi jsem nejel naplno ;-)

        0 0
      • Beeda  

        to je slozita otazka, reknu to takhle, pokud mas dalsi ambice v sezone na dalsich zavodech tak pocitej 2–3tydny oraz, respektive vhodne davkovany trenink..

        0 0
      • jonti  

        Co viem, tak vacsina ludi co mala problemy, tak to bolo skor razu prechladenie, zapalene slachy a podobne. Takze by som radil nepodcenovat oblecenie, aspon 3 sady na vymenu, plus na noc teple. Urcite neurobit taku blbost ako ja, ze zostanes v mokrych ponozkach.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.