• hasart

    Velice vážně uvažuji o zřízení e-shopu s cyklo věcmi.Ale alfou i omegou jsou nákupní ceny z velkoskladu,a ty dokud nemám ještě zřízenej živnos?ák nikde nezjistím.Jáký máte na to názor?Mám do toho jít.Dá se vůbec cenami konkurovat zavedené konkurenci?Nechci na tom zbohatnout,jen si něco přividělat.Díky za názory a rady

    0 0
    • Meesha  

      no, konkurovat takovejm spickam jako je Bikestore a Koloshop bude asi hodne tezky a nebude to hned. Samozrejme pro nas jako zakazniky je nejzajimavejsi konkurence cenova. Oni uz sou zabehly a maj svy dodavatele a urcity odbery, coz ty mit nebudes a tak bych rek, ze asi nebudes moc schopnej ze zacatku cenove konkurovat… nevim. Kazdopadne hodne stesti! :-)

      0 0
    • Vision  

      hodně štěstí :D

      0 0
    • wlk  

      podle mě to je tak trochu „hazard“:-)…pro tebe samozřejmě…přesně, jak tu bylo řečeno, bikestore, bikezone, koloshop a je hooodně dalších, měl bys to hodně těžký, zkus se schválně mrknout v historii, už se tady myslím okolo prázdnin cosi takovýho řešilo…hnoj se tady na něco takovýho ptal.

      0 0
    • MartinXC  

      Každý byznys typu e-shop má velmi nízkou tzv.bariéru vstupu – tj. obrovský počet potenciální konkurence. Současně je nízká i hranice loajality zákazníků – prakticky vše se rozhoduje v ceně … zbytek si doplň. Na „usazení“ (tj.zavedení se u kritické masy klientů, kteří to uživí) bude potřeba aspoň 3–4 roky. V současnosti je bikových shopů docela dost a k tomu připočítej ještě další spoustu kamenných krámků, kteří to ještě nezkusili ale časem (za 2–3 roky) budou muset. Šanci bych viděl v e-trzích jako Rumunsko, Bulharsko, Ukrajina, Bělorusko – pokud tam funguje spolehlivá distribuce a máš tam někoho, kdo ti s rozběhem pomůže. Do ČR bych se už nepokoušel, jedině cestou odkoupení někoho zavedeného (nebo více shopů).

      0 0
      • Vrci  

        Cesta by tu byla – připojením se k nějakému „obchodnímu domu“ typu mall nebo kasa, které už kola mají.Využil bys jejich jejich zákazníků, distribučních kanálů a fungujícího marketingu, ale nic samozřejmě neni zadarmo.

        0 0
        • TinkTink  

          Kasa – bikestore…myslis ze budou chtit jeste dalsi? :)

          Preju hodne stesti :)

          0 0
          • Vrci  

            Samozřejmě ne, to jsem bral jako popis „obchodního domu“. Volný je snad jenom patro a možná vltava.

            0 0
      • BH  

        skoro uplny souhlas, jen v posledni casti prispevku vicemene popiras drive uvedene, pokud budes mit ty nej ceny, tak vzhledem ke zminovane nizke loajalite zakazniku, jsi schopen ziskat zakazniky od „zavedenych eshopu“ i v CR. ma to vsak hacek, musi se o tobe vedet a to dnes stoji spoustu penez, vice nez vytvorit e shop.E bike shopy vsak maji take dalsi limity,napr.celkem logicky se rada dovozcu -vyrobcu brani v umistovani jejich produktu do interenetovych obchodu. je tu totiz realne nebezpeci laviny podsekavani cen a likvidace kamennych obchodu, nebo take odliv kamennych obchodu od znacek prodavaneych pres net.Tento proces ted prave u nas zacina probihat a je otazka jak to cele dopadne.

        0 0
    • Fidoo  

      Myslel jsem na to taky, ale po zběžným propočítání sem se toho vzdal. Pokud nemáš zajímavý vstupy tak to půjde těžko (rozuměj nepude). Jedině kdyby ses dokázal dostat na méně obvyklý zboží, který je na e-shopech špatně k sehnání. Nedávno sem třeba kdesi na e-shopu viděl Ti-rámy Airborne. ty jdou u nás blbě sehnat takže tam bys šanci eventuelně měl – otázkou je jaký má takový zboží kupní potenciál. Každopádně s běžnými produkty shimano a spol. se asi v současný konkurenci nechytneš. Možná snad zvaž nějakou specializaci (dirt, 4×, atd.)

      0 0
    • Vrci  

      Další problém bude, že web starej pár měsíců a ŽL na kterým ještě nezaschnul ingoust nevzbudí moc důvěry a ta je na internetu základ.

      0 0
      • hasart  

        Všem moc díka za vaše názory.Pomalu začínám uvažovat,že to asi vzdám.

        0 0
      • ehvie  

        Tak by ma zaujimalo, aky mozu mat obrat zavedene cykloshopy – netusi niekto?

        0 0
        • MartinXC  

          Obrat nebo profit ?

          0 0
          • ehvie  

            Obrat, ten ma vacsiu vypovedaciu schopnost. Z obratu zhruba vypocitas kolko na tom budes mat zisk, zatial co profit moze byt aj nula, zalezi co povazujes za naklady.

            0 0
            • HoK  

              To je hodne relativni, muzes mit velky obrat a pritom byt ve ztrate. Je to hlavne o nakladech.

              0 0
            • MartinXC  

              U kamenného krámku (tj spousta vázaných peněz) bych se zajímal o profit, tj. jakou má životaschopnost. U e-shopu (minimum vázaných peněz) pak spíš vypovídá obrat, s mírou zisku jsou na tom všichni zhruba stejně.

              0 0
        • Fidoo  

          já myslim, že otočí dost slušnou sumičku – druhá věc jsou jejich marže a ty budou naopak dost nízko....... stejně jako náklady (což je zase dobře)

          0 0
        • Volf  

          Najdi si firmu, která ten e-shop zřizuje a potom na Justici / pokud je to právnická osoba / si najdeš jejich výsledovky a obrat lehce zjistíš.

          0 0
    • Kohout  

      Myslim, ze ted uz to nema smysl. Tak pred 10 lety asi jo, ale ted uz ne. E-shopu s cyklo sortimentem v CR pusobi snad pres 20. Jedina sance by asi byla, kdybys za sebou mel nejakou zahranicni nadnarodni firmu, ktera by z duvodu velkych obratu mela moznost mit lepsi ceny nez se daji ziskat z velkoobchodu. Ale to ty asi nemas… Docela by me zajimalo jestli vubec budou nektere e-shopy dale fungovat a jestli ustoji konkurenci. Treba takovy Akcebike se z klasickeho e-shopu zmenil na takovy prapodivny hybrid. Maji 2 prodejny po CR, ale dohromady v nich nic nemaji. Nabidka na webu je taky takova divna. Polovinu veci nejsou schopni vubec dodat. Pritom platit najem za 2 prodejny musi byt docela palka a tim podle me ztraceji hlavni vyhodu e-shopu a to jsou nizke naklady na prodej. Jeste uvidime, kdo vsechno prezije.

      0 0
    • ferry  

      No jestli ti můžu radit z vlastní zkušenosti základ je mít kamenný obchod ze servisem, který je už tak nějak zavedený. Je jasný, že dnes už nemůžeš jen tak lehce konkurovat e-shopům. Mi jsme e-shop zřídili, ale spíše pro informaci našim zákazníkům, aby nemuseli pořád jezdit a ptát se. Takže je to taková reklama a rozšíření informací o druhu zboží. Základ je jak jsem psal kameňák a servis. Další věcí je věčná aktualizace cen, srovnávání cen s konkurencí na netu a to už se bohužel nedá dělat pár hodin. Mi vidíme jasně cíl v kvalitním servisu. Možná bych být tebou obešel obchody ve tvém okolí a nabídl spolupráci přes net. Rozjíždět to sám bez ničeho je dle mého ztráta času. Naše stránky záměrně neudávám, abych nebyl osočen z reklami. Přeju hodně štěstí.

      0 0
      • BH  

        bohuzel nemas pravdu. pro eshop servis nepotrebujes, dulezite mit super nakupni ceny=zajimave finalni ceny, sortiment,profi SW, velkou reklamu a hlavne to delat hodne profesionalne co se logistiky a pod. tyce.tak to vidime MY …Pokud se tyce kamanaku tam je skutecne zakladem kvalitni servis, s tim souhlas, ovsem kazdy e-shop je pro kamenak dalsi konkurence.za chvili to bude tak, ze do kamenaku se bude chodit na cumendo,necha se odborne poradit, vse vysvetlit a hura na net udelat objednavku za nejlepsi cenu (takto to dela sposta lidi nakonec i ted a nejn v cyklobusiness). Pak zustane kamenaku asi jen ten servis, tak si ho opecovavej

        0 0
        • MartinXC  

          … kazdy e-shop je pro kamenak dalsi konkurence … E-shop je jen další obchodní kanál (nebo jiný obchodní model) pro stejné zboží. Kdo jej vnímá jako konkurenci, zbavuje se dobrovolně těchto příležitostí. Kdo staví jen e-shop, chybí mu servisní zázemí a je tím v sortimentu nabídky omezený. Nechci ukazovat konkrétní příklady v ČR, ale jsou tu e-shopy, které už dávno dělají servis, drží sklad, rozšiřují prostory a nabírají rysy kameňáku. A taky kameňáky, které nechtějí jen nechat lidi očunovat, ale vytvářejí i e-nabídku. Perspektivní bikový shop musí jít všemi cestami na trh.

          0 0
          • BH  

            takze perspektivne tu bude cca 2–5 tis eshopu ?

            0 0
            • Vrci  

              Asi ne klasických eshopů, ale 2–5 tis pasivních stránek s ceníkem a možností objednání přes e-mail nebo telefon tu možná časem bude.

              0 0
            • MartinXC  

              Nevím, kde jsi vzal počet 2–5 tisíc eshopů, bariéra vstupu na trh je tak nízká, že jich to může zkusit třeba 30 tisíc. Otázka je, kolik jich přežije (a přesáhne hranice ČR). Ale kameňák ani jinou cestu nemá jak nabídnout co nejšířeji zboží co má na skladě, pokud se nechce omezit na to, že „zákazníkovi objedná“. A „servis pouze“ se neuživí, resp.chybí mu sklad dílů. Jiná je pozice dovozců, kteří mají v prodeji biků a dílů takovou „přidruženou“ – jejich hlavní byznys je import. Trochu s tím zamíchá přechodu na EMU, hlavně ve velkých městech.

              0 0
        • K2  

          Stalo se mi v jednom ne úplně malém obchodě na východě USA, když jsem se zeptal na vidlice – tak mi řekli, že se jim nevyplatí prodávat, a? si ji objednám na Internetu. Na druhou stranu e-shop, který měl v té době nejmasívnější reklamu v časopisech měl na západě cca tři vlastní prodejny.

          0 0
        • TinkTink  

          Nesouhlasim s tvrzenim, ze na cumendu se chodi do kamenaku.....naopak a vyzkumy to potvrzuji – casteji je to presne naopak…podivaji se na internetu a koupi v kamenaku…

          0 0
          • Toams  

            hmmm, ja to mam radsej viac komplikovane:-) … najprv si najdem na nete, co vsetko je k mani, potom to idem ocumakovat do kamenaku a nakoniec to objednam za sranda-cenu na nete … ale ked daju super-zlavu v kamenaku, tak treti krok vynechavam:-)

            0 0
          • BH  

            ted jsi me vazne pobavil. Kde na to chodis?Uz vidim beznou sizuaci v kamenaku, kde prijde zakaznik serfar na netu a rika :" toz ogari, tuto vidlu maju sice na netu za 3 litry z nejakyho tinktita nebo jak sa ten ogar menuje, ale ja si ju radeji kupim u vas za tech 10 litru, toz hlavne ze sme zravi ne? a ten tinktity , stejne sa menuje jak ten pes z toho serialu, at si trhne nohu"

            0 0
            • MartinXC  

              NO už jsem se setkal s tím, že mi řekli, že mi seženou za cenu jaká je na netu nejnižší …

              0 0
              • tomek  

                Já si myslím, že hodně důležité je mít vše ihned k odeslání. Takové to:" já vám to seženu, ale počkejte týden", se taky už nenosí… Takže rozhodující je nejen cena, ale i plný sortiment..

                0 0
                • grafik  

                  tak to kazdopadne, minuly tyden jsem si v PATEK objednal triko z anglickeho shopu a v PONDELI rano jsem ho uz mel v rukach; … no mazec :)

                  0 0
            • TinkTink  

              A ty jsi pobavil me :o)))…byla to normalni studie…takovych je na netu docela dost…odkaz nemam…nebavim se navit o serfari z netu, ale o prumernem zakaznikovi…serfar neni prumerny bajker… :)

              Zatim jsem znal jenom Tintina z toho komiksu…co je ten pes? :o)

              0 0
              • BH  

                re.tinkin ,vsak vis ze autenticky Valach to ma v hlave popletene, ne,?.Pokud se tyce vztahu kamenak-eshop-zakaznik, tak si myslim, ze ta tva studie je volajaka cudna,myslim si, ze to funguje prave naopak .

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  No nevim jak u koho, ale ja jsem v kamenaku prakticky jeste nevidel nic co bych si chtel koupit… takze stejne musim nejdriv na net a pak si teprve muzu vybrat zpusob jakym se k tomu zbozi dostanu.

                  0 0
                  • pegal  

                    .. podobna zkusenost .. maji tam akorat brzdovy spalky za 60,– , nejvyssi sadu alivio, helmy ze bych si na hlavu zadnou nevzal a cca 150 ruznobarevnejch a pestrejch dresu ..

                    0 0
            • wroum  

              neni to poprve co mam dojem, ze zijes nekde uplne jinde (rozumej na jine planete).

              0 0
    • pavelsacha  

      zkusit to muzes. Jak se rika, za zkousku nic nedas, bud se to rozbehne nebo se to nepovede. Velkym problemem ze strany spravce e-shopu jsou ceny jak se tady vsude uvadi. Koncovy zakaznik hleda samozrejme nejnizsi ceny. Pro tebe jako obchodnika to muze byt znacny problem, neb nektere e-shopy ceny podsekavaji vic nez je dohoda mezi dodavateli – takze se budes pri nejmensim potykat s nekoretnimi prodejci pokud budes mit stejny sortiment. Ale treba umis vzbudit duveru jinou nez nepoctivou cestou a jak bylo receno – za zkousku nic nedas.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.