Nejlepší funkční materiál alias Zima od noh

21 nepřečtených
  • RomanH

    Při nízkých teplotách mám velký problém s prsty u nohou. Drříve jsem používal tlusté ponožky od moiry, tretry a návleky, ale pořád mi bylo po dvou hodinách při teplotách pod –5 zima. Vloni jsem začal místo teplých ponožek používat dvoje tenké moiry – bylo to o kapánek lepší, ale stále nic moc. V sobotu jsem vyzkoušel dát pod vložku bot noviny (5 vrstev), dvoje tenké moirové ponožky a na špičku tretry (mezi trtru a návlek 5 vrstev novin). Takhle jsem byl při –12 přes dvě hodinky venku, a pohoda, žádná zima od noh. Takže pro mě jsou nejlepším „funkčním“ materiálem noviny.

    0 0
    • MartinXC  

      Mám shodnou zkušenost (už v koncentráku měli noviny vyzkoušené). Jezdím s Klimatex.ly­žařskými podkolenkami, na nich středně tlusté ponožky, tretry a navrch neopren. návlek. Při –5 výdrž tak 90". Když jsem špice zabalil novinami pod neoprenem, výdrž se zvýšila na 2h30". nevýhoda je , když musíš chodit ve sněhu, tak ty noviny navlhnou a pak studí. Ještě vyzkouším neopren vyměnit na zateplený návlek, uvidíme rozdíl.

      0 0
    • BB  

      (1) o dvě čísla větší zimní boty (2) tenkou ponožku a na ní tlustou Termo moiru (3) dobrý návlek, ne neopren, nejlépe duté vlákno (4) mezi botu a návlek na šičku boty noviny

      a můžeš jezdit na Sibiři

      0 0
      • RomanH  

        Když budeš mít o dvě čísla větší tretry, bude se Ti jezdit blbě v létě – to by jsi musel mít dvoje a v tom případě si můžeš klidně koupit zimní tretry. A co konktrétně si představuješ pod bodem 3 – pro MTB, ale stejně většinou v zimě jezdím tak půl na půl silnice/terén. Příští rok si chci koupit nové návleky, tak chci vědět které. Díky.

        0 0
        • BB  

          kdyd rikam, zimni tretry

          0 0
          • MartinXC  

            Tak to já myslel ty vsechny vrstvy na letni tretry. Kdyz do toho cpat vetsi prachy, tak jsem uvazoval o trekovych botach s tuhou podrazkou, ktere bych obetoval na kufry (zatavit do podrazky a dotahnout sroubem skrz). Asi by to vyslo levneji nez zimni tretry.

            0 0
            • RomanH  

              S těmi trekovými botami mě to už taky napadlo, letos mi pravděpodobně doslouží ledny LOWY, tak to možná příští rok zkusím. Kupovat zimní tretry se mi nechce – i když jezdím celoročně, tak ve velkých mrazech toho najezdím tak 800 Km (prosinec-únor). Jen mám strach, že ten kufr nebude v podrážce držet, a vrátit se ke klipsnám nechci.

              0 0
        • BB  

          tim bodem tri myslim navleky, ktery jsou delany jako spacak, to znamena povrch je gore, pak vnitrek vycpano dutymmi vlakny a vevnitr nejaka bezna latka. Mam takove od fy CHIEBA a super. Ale nejdulezitejsi jsou ty vetsi boty, prsty se musi hybat, samo mam tretry zimni od Northwave a letni.

          0 0
    • Dico  

      Problem je v tom, ze teplo unika zospodu cez kufor, navyse pri pohybe nohou nahor tretra „dycha“, nasava studeny vzduch okolo kufra. Vlozil som pod vlozku do tretry este jednu vlozku vystrihnutu z nejakej penovej plastickej folie (ca 2 mm). Trochu to pomohlo, ale po hodine a pol pri –5 uz nohy zase oziabu (aj napriek neoprenovym navlekom). Skusim este utesnit kufor silikonovou pastou, uvidim.

      0 0
      • RomanH  

        Jestli u Tveho reseni nebude problem v tom, ze penova hmota nedycha – zaparis se, voda zustane uvnitr a pri nasati studeneho vzduchu pres spicku boty to pak zebe. Vyzkousej nejaky „hrejivy“ tisk, ja jsem byl fakt prekvapenej.

        0 0
        • MartinXC  

          Vcera vecer me napadlo, ze misto „amaterskych“ novin by „profesionalneji“ vypadala plstena vlozka do navleku – obdoba vojenske zimni vlozky do kanad. Vzpominam, ze na vojne to fungovalo. Zkusim vyrobit ze stareho klobouku a dam vedet vysledny efekt.

          0 0
          • RomanH  

            Neuvěřitelné, dnes cestou do práce jsem myslel na totéž – vzpoměl jsem si totiž na tu plstěnou ložku, kterou mám v botách na běžky po tatovi (jelikož on má jedenáctku nohu a já 8.5) Dej vědět, jak dopadneš, já se teď bohužel na bika asi 14 dní nedostanu.

            0 0
            • mastihuba  

              a bylo by kvůli té vložce potřeba větší návlek? nebo to vejde po klasickou velikost?

              0 0
              • MartinXC  

                Návlek mám neopren UVEX o dvě čísla větší, tretry Adidas ElMoro. Noviny se mi tam podařilo nacpat bez většího úsilí, ten neoprén docela pruží. Tlouš?ku té plsti vidím maličko tenší (3–4mm ?), takže tady bych problém nečekal. Spíš mám obavu, že všechno to zateplování shora a zepředu nebude nic platné, protože spodem přes kufr ta bota vždycky vymrzne.

                0 0
              • RomanH  

                Tu vložku z běžkařských bot bych samozřejmě nemohl použít, protože je velká – musel bych ji ostříhat – tím jsem myslel ten plstěnej matroš. Ten matroš by přišel do boty pod normální vložku (případně míto ní) a dala by se našít (případně na suchý zip) na spodek horní části návleku nad nárt boty)

                0 0
          • MartinXC  

            Tak jsem udelal a vyzkousel vlozku do neoprenoveho navleku:

            • plst jsem nesehnal tak jsem rozstrihal starou Alu-matku (1,5mm polyuretanova folie + z jedne strany hliník.folie – pouzivalo se to i na izolace) a nalepil jsem ji na predek boty a strcil vlozku pod orig.vlozku do boty dovnitr
            • vyzkouseno dnes cca 3hod (51km) kolem Brna ve snehu pri –2stC (Klimatex.tluste ponozky, boty Adidas, vylepseny neopren)

            = FUNGUJE TO, jak potvrdila i moje draha polovicka, kdyz jsem ji vylepsil boty taky a vytahl ji na vyjizdku

            • ma to navic vyhodu, ze se neopren lip nazouva
            • odhaduju, ze to zlepsi vydrz o cca 50%

            PS: kdo z Vas se pohyboval dnes (v sobotu 31.1. po 13h) na trase Žabiny-Palačák-Medlánky-Řečkovice-Soběšice-Ořešín-Útěchov-Jehnice (a zpět) ??? pár bikerů jsem potkal…

            0 0
    • Mamut  

      Clanky akeho zameranie hreju najviac?

      0 0
      • RomanH  

        No mě osobně nejvíce rozpálí ty články o „reformě“ socanů :o))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.