• Komi

    Zajímalo, kolik bikerů si měří TF a jak toho využíváte :-))) (to je asi divnej dotaz, žel zkuste se s tím poprat :-))) )

    0 0
    • Meesha  

      Merim. Laktat udelanej nemam, ale uz vim jak si muzu dovolit jet.

      0 0
    • zwwak  

      Měřím, ale hlavně na silničce, na biku jen když mám náladu na delší trasu a nechci to přehánět. Laktát mám změřený.

      0 0
    • sun7dots  

      Měřím. Trochu mi to chrání před vyš?avením, ale hlavně mám spustu dalších číslíček, se kterými si můžu hrát. Spálenej tuk např.:))

      0 0
    • chupas  

      merim, na delsi cesty mi to pomaha se nezmasakrovat na prvim vyjezdu. vim tak co snesu. na krivky jsem jeste moc „mladej“ az pristi rok. merim to lidlmetrem :))

      0 0
    • MlokCZ  

      Měřim, pomáhá to při delších vyjížďkách a hlavně při dlouhých kopcích (když jsem jezdil bez sportestru, tak jsem se hrozně často nechal strhnout tempem v kopci a přepálil, takhle často na začátku kopce ztratím, když si držím svoje tempo, ale poměrně často ostatní ještě před koncem kopce dojíždím). Na laktát nechodím a chodit nebudu, nejsem závodník a nějaký cílený trénink neprovozuju, takže presnou hodnotu prahů vědět nepotřebuju. Občas si akorát udělám Conconiho test, kterým si s přijatelnou přesností zjistím ANP.

      0 0
    • Lister  

      Nemám pulsák dlouho a jak jsem si z počátku mylsel, že to pro běžného turistu nemá význam, tak teď už ten pocit nemám. Pokud ho totiž člověk poslouchá, tak se mu jede mnohem líp. Sice jezdím trošku pomaleji, ale zase se domů vracím naprosto v pohodě a hlavně druhý den už nevstávám rozlámanej, jako bych přeházel vagon uhlí. Nohy prakticky nebolí a můžu opět vesele vyrazit. Když jedu dejme tomu první 2 hoďky do 80% maxima, tak si potom klidně můžu dát 30–40 minutový úsek kdy to dřu na 90% a pohoda, nohy jsou rozjeté a vůbec nejedu na krev, prostě pohoda. Vyšetření jsem neabsolvoal a ani to nemám v plánu. Jednotilivé pásma jsem si určil podle toho univerzálního odpočtu a pak je jen lehce upravil podle toho jak jsem se při daných hodnotách cítil na kole – ale i tak se to lišilo asi jen o 2–3 tepy a s tím se dá žít. Nemám pulsák k systematickému zlepšování kondice, ale jako hlídač proti vyš?avení :o)

      0 0
      • golem  

        uvazuji o jeho nakupu… kde ziskam info jak si na sebe vypocitat metr.. :) resp. ten univerzalni odpocet?? dik

        0 0
      • Smazaný účet  

        Kupil som si ho aby som si ustrazil max. zataz, ale nakoniec som zistil, ze ked idem „podla chuti“ tak zvacsa sa drzim v treningovom rozpati. Takze teraz to mam len na ustrazenie dlhych tvrdych stupani a na hranie si s cislami. Bolo by to inak ak by som nahanal vykony.

        0 0
      • Toams  

        Nemeram a ani po nom zatial netuzim, kedze druhy den rano rozlamany po bajkingu nie som, jazdim tak, aby som nekotvil, ale zase nie na krv … proste do zdravo-sportovej pohody:-)

        0 0
    • rb  

      ne

      0 0
    • Kit-kat  

      Na silnici měřim,ale v terénu to pípání jenom kazí náladu., btw nevíte někdo, jestli se někde v Brně dá udělat ten laktát a hlavně za kolik?

      0 0
      • davevi  

        V Brně na Favoritu za výstavištěm. A cena byla myslím před dvouma rokama 1.500,– – ruku do ohně za to nedám :-))

        0 0
    • xstefi  

      Merim, jednou za cas laktat. Ne ze bych najizdel desetitisece, ale musim rict, ze kdyz vlezu na kolo pro 14 dnech premejsleni o tom, ze bych na nem mel jezdit tak aspon nemam ambice se znicit, pac ta mrcha furt pipaaa :)) Kdyz jedu zavod, dam si vzdycky predsevzeti v jakym rozsahu tepu bych chtel jet, pak prijde prvni kopec vsichni se zenou kupredu, ja taky, tep radsi nesleduju, protoze to rozmesi jsem prekrocil uz hned po startu :))

      0 0
    • Volf  

      Koupil jsem tepák v Lidlu a měřím. Vždycky jsem myslel, že se to dá poznat jak na tom jsi, ale škaredě jsem se mýlil. Je fakt, že teď se neutavím v prvním kopci jen proto, že mám pocit že to dobře jede. Na laktát kašlu, ale hlídíní tepovky je fajn.

      0 0
      • MartinX  

        Souhlas, mám to taky tak! :) S lídlometrem jsem také spokojen a na to moje ježdění bohatě stačí. Víc ho ale využiji při zimní běžecké přípravě!

        0 0
    • davevi  

      ano měřím, zrovna zítra jdu na zátěž testy- laktát.Hlavně to používám v zimní přípravě. Ale i během sezony jak na silničce tak na biku.

      0 0
    • vlk  

      Mám lidlmetr(Runtech) 2× jsem si letos dělal conconniho test.Snažím se nejezdit přes horní hranici.Dřív jsem se vracel po celodenním příjemně unaven dnes se vracím a jsem zcela v pohodě.

      0 0
      • lidumil  

        Nemáš někde odkaz na Conconni test a hodnocení? Díky.

        0 0
      • lidumil  

        Už jsem to našel v historii.

        0 0
      • chupas  

        me by spis zajimalo jak si to provedl (to mereni) s lidlmetrem. to jako jedes a zapisujes si to behem jizdy? nebo delas ten bezeckej test?

        0 0
        • vlk  

          Mám cyklocomp a ten tepák.Jel jsem vždy určitý počet kol v určité rychlosti, kterou jsem postupně zvyšoval a zapisoval si tep.Pak si udělal křivku a bylo to.Krásně se to ukázalo v jeden okamžik prostě došlo k výraznému zlomu.Největší problém vždy bylo udržet tu danou rychlost ty 2 kola okruhu.Nyní mám již praxí-ježdění v terénu tu hranici i ověřenou.

          0 0
        • MlokCZ  

          Běžecký test nedělej určitě (teda pokud to nechceš vědět pro běhání), ANP pro běh je jiný (bývá vyšší). Nejjednodušší je dělat test na trenažeru. Pokud na kole, tak jedině na okruhu, jinak nezaručíš stálé podmínky a výsledky budou nepřesný nebo se ti nepovede test vůbec.

          0 0
        • Kit-kat  

          Mam dotaz:jak byste ten Conconniho test delali na trenazeru? Zvysovat postupne frekvenci pri stejne brzde nebo spis pridavat brzdu? Dal bych chtel nekoho poprosit, jestli by mi nejak strucne nevysvetlil co je to lakt. prah a jestli se da taky nejak podobne zmerit?

          0 0
          • Kit-kat  

            Sory, tou frekvenci sem samozrejme myslel slapani:)

            0 0
          • MARIN  

            Ja ho delal na trenazeru tak ze jsem nastavil odpor a postupne zvysoval rychlost. Musel jsem to nejdriv 2× zkusit na necisto abych mel spravny odpor a prevod. Jinak tady je popis:

            Kolo
            pro zachování standartních podmínek nejlépe ergometr nebo dráha.Potřeby – trenažér, cyklocoputer s ukazatelem průměrné rychlosti a ujetých kilometrů, sporttester, tabulka nejlépe na milimetrovém papíře do které budeme zanášet naměřené hodnotyProvedení – po pětiminutovém zahřátí začínáme test na rychlosti 30km/hod a zapíšeme TF. Každých 400m zvyšujeme rychlost o 1km/hod a opět zaznamenáme TF.Tak pokračujeme až do maximální rychlosti, kterou jsme schopni vyvinout. Hodnoty rychlosti a jim odpovídajícího tepu zaneseme do grafu a spojíme. Od počátku probíhá spojnice lineárně, v hodnotě kdy dochází k jejímu zlomu se nachází ANP. Viz. obr.

            Běh nejlépe na atletickém ováluPotřeby – sporttester, tabulka nejlépe na milimetrovém papíře do které budeme zanášet naměřené hodnotyProvedení – po zahřátí začínáme počáteční rychlostí 10km/hod (6:00 na km), kterou každých 400 ( u pomalejších začátečníků 200) m zvyšujeme o jeden km (v případě 200m o 0,5km) Přepočet rychlosti na čas potřebný k uběhnutí každého 400m (200m) kola si každý předem snadno spočítá. Na konci každého okruhu zaznamanáváme TF. Takto pokračujeme až do maxima, které jsme schopni zvládnout. Vyhodnocení je stejné.

            0 0
            • lubos  

              Kdyz uz tady rozebirate conconiho test, jak se ten test vyporada s tim, ze pri rychlostech nad 30km/h kazdy 1km/h navic badatelne zvysuje aerodynamicky odpor a tudiz linerani zvysovani rychlosti nelinearne zvysuje potrebu vykonu.

              0 0
              • MlokCZ  

                S tím se nevypořádává nijak, proto je ideální ho dělat na trenažeru. Já ho dělal vždy pouze na trenažeru s nastavením konstantní zátěže a zvyšování rychlosti (důležité trefit správnou zátěž, lepší volit těžší převod, trefil jsem a správně změřil až na 3. pokus, teď už pokaždé bez problémů napoprvé). Když se bude dělat na kole, tak ideální by byl dlouhý konstatntní kopec, což je ovšem nereálné v praxi. Na dráze to ale podle mého názoru změřit půjde taky bez problémů. Díky nutnosti rychlejší zvyšování výkonu než lineárního nebude začátek křivky přímka, ale bude se trochu blížit k exponenciále. Zlom v ANP (na logaritmický průběh) by tam měl být vidět ale úplně stejně. Kdo to testoval na dráze, a? případně potvrdí nebo vyvrátí můj odhad.

                0 0
                • lubos  

                  Ja jsem to jednou zkousel na trenazeru ale by lo to nanic (nejspis blby trenazer), pak na rovince na bajku, ale tam to bylo taky nanic. Asi bych mel u bajku posunout hranicu z 30km/h na 25km/h .. nevim.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Jak jsem psal, tak venku na kole jsem test nezkoušel (na to tu ani nemám nikde podmínky). Když už bych to někdy zkoušel, tak bych rozhodně nezačínal na 30km/h. Těch 30 může být tak pro nějaký namakance při testu na dráze na silničce. Na silničce bych u sebe začínal tak na 20–25, na biku tak na 15–20. Jinak bych tam 3/4 grafu neměl a nic bych z toho nezjistil.

                    A co konkrétně se ti na trenažeru nedařilo? Chce to být před měřením dostatečně odpočatý. Při testu se pak nejprve řádně rozcvičit, pak se nejprve rozjet, a? se tělo dostane trošku do tempa. Pak zvolit správný převod, aby pobral při dobře ušlapatelném rozsahu kadence celý potřebný rozsah TF (jak jsem psal, tak 1. 2 pokusy se mi nepovedly, špatně zvolený převod, měl jsem příliš vysokou kadenci v závěru testu, kterou jsem už nestíhal). Tahle část se ti při pár pokusech povést musí.

                    Pak vyneseš celý test do grafu. Pokud má graf špatný tvar křivky a nic z něj nevyčteš a přitom křivka grafu je až téměř k tvojí maximálce, tak s tím už ti neporadím, tam by musel poradit během testu nějaký odborník a říct, co děláš špatně.

                    0 0
                    • lubos  

                      Aha! Tak v tom byl hacek, ze jsem uveril tem 30km/h Hehe, no tak priste zkusim od tech 20 asi. Pripadne min. Kadenci bych ale mel mit stejnou, takze radit (no, zas budu muset nahodit kadence kit)

                      Trenazer – no, jednak je blbej ten trenazer, a taky se na nem neumim dostat na tepy, ktere bezne jezdim na bajku. Nevim proc. Nesnasim trenazer :)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Ještě pár úvah, které mě napadly. Pokud si někdo myslí, že jsou nesprávné, a? mě opraví:

                        Při testu na kole není důležité, aby jednotlivé úseky byly stejně dlouhé, ale je důležité aby délka úseku vyhovovala těmto 2 trošku protichůdným podmínkám:

                        • každý úsek musí být dostatečně dlouhý, aby TF na konci úseku se stačila dostat na adekvátní hodnotu odpovídající dané intenzitě (když bude moc krátký, tak tep se nestačí tak rychle zvýšit a nebude na konci úseku změřená hodnota správná).
                        • úseky musí být dostatečně krátké, aby nedošlo k předčasné únavě a zakyselení svalů a tím byl znemožněno dosáhnout správných hodnot na konci testu v nejvyšších intenzitách. Tohle platí zejména kolem a nad ANP.

                        Ta vzdálenost co se udává byla navržena, aby vyhovovala správnému provedení pro určitou výkonostní skupinu a konstantní délka úseku pak přibližně těm výše uvedeným podmínkám vyhovuje (s narůstajíc rychlostí se čas na vyšších intenzitách na úsek zkracuje), ale také je volena k jednoduššímu provedení testu, aby např. mohla být průběžně hlášena TF zapisovateli, pokud testující nemá vyšší model sporttestru, ze kterého by to zpětně vyčetl např. v počítači (a pak není nutné nic zapisovat).

                        Kdybych si dělal ten test venku na kole, tak si dovedu představit problém, kvůli nesprávné délce úseku pro mojí menší výkonnost. Problém s délkou úseku 400m na nižších TF mít nebudu, tam naopak jak pojedu pomaleji, tak bude dostatek času, aby na konci úseku byla TF správná pro danou intenzitu. Delší doba v nižších intenzitách nevadí, tím se neunavim a budu i lépe připraven na závěr testu. Ovšem jak dosáhnu ANP a pak ho překročím, tak může být délka úseku příliš velká, dojde k předčasnému zakyselení a tím ke konci testu nedosáhnu nárůstu výkonu při malém nárůstu TF a tedy té zlomové části křivky, podle které se právě ANP má určit. Jako řešení vidím úseky od vyšších intezit zkrátit tak, abych se dokázal zvyšováním intenzity dostat aspoň trochu na dosah TFmax a ještě nebyl úplně vyřízený, abych dostal aspoň několik správných hodnot nad ANP do grafu.

                        Proto si myslím, že je také lepší dělat celý test na jeden převod a zvyšovat kadenci. Tím dochází koncem testu k rychlejším nárůstu TF a zkrácení času testu kolem a nad ANP. Tím se napomůže eliminaci výše popsaného problému s předčasným zakyselením svalů a nemožnosti správně naměřit hodnoty na konci testu.

                        0 0
                        • Kit-kat  

                          Jeste bych mel jeden dotaz: pri jake TF mam priblizne ten ANP cekat?

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tak to je hodně individuální. Takový aspoň orientační nepřesný odhad je 85–90% z maximální TF. Pokud nevíš ani orientačně svojí maximálku, tak nejjednodušší klasický vzorec 220-věk. Tohle je ovšem vše velmi nepřesné a může se lišit klidně o ±20–30 tepů. Já osobně mám na kole ANP 173 (maximálka pro kolo 192). Takže u mě ty nepřesné vzorce sedí dobře, ale pouze pro kolo. Např. na squashi zatím přesný hodnoty nevim, ale maximálka je o dost více, minimálně 198, to jsem včera viděl, takže to bude ještě tak o 5 tepů více). Ale u několika kamarádů, co se mnou jezdí jsou ty vzorce úplně mimo.

                            0 0
                  • MlokCZ  

                    Včera jsem měl prvně sporttestr na squashi (velká chyba, že jsem ho dříve nenosil) a sice jsem tam nedělal žádný test (to by ani nešlo), ale hezky jsem si ověřil zlom křivky během hraní. Nejdřív jsme chvíli lehce trénovali a postupně lehce přidávali tempo a tepovka hezky pomalu rostla.

                    Při zápase i když jsem hrál na co nejnižší intenzitě to šlo, byla neustále TF hodně vysoko, už těsně nad ANP (i když nevim přesně svůj ANP pro squash, bude dost odlišný oproti kolu, maximálku jsem si hned zjistil na squashi ještě vyšší než při běhání, tedy mnohem vyšší než na kole, ale nad ANP to bylo určitě), protože mám teď mizernou výkonost (měl jsem před červencem 3/4 zdravotní výpadek úplně od sportu a chybí mi stále základní vytrvalost, aspoň mam co zlepšovat přes zimu). Pak jsem měl asi 3-minutový extra intenzivní úsek, hodně velký nárůst intenzity a tep šel už pouze o 5 nahoru (růst tím lineárním tempem začátku křivky, tak by musel vyletět tak o 30).

                    Pro hraní to byla tedy hrozná krize, taková intenzita mě po 10–15 minutách úplně oddělá a konec, ale byla to hezká ukázka ověření nelineárnosti křivky nad ANP (i když to nebylo žádný přesný měření).

                    0 0
              • MARIN  

                Stejne jako kolega Mlok jsem test provadel na trenazeru a jak jsem psal nepovedl se na prvni pokus ale az po zjisteni optimalniho prevodu a nastaveni zateze.

                0 0
    • sfinga  

      Já „bonzáka“ používám. Je to nejdůležitější k řízení smysluplného treninku. Je to hodně důležité.

      0 0
    • SELMIRA  

      někdy. /Když si slíbim, že se jako budu hlídat a jezdit tak jak mam. Ale pak zjistim, že to stejně nejde…/

      0 0
    • tjuren  

      Já neměřím. Možná z lenosti, možná z pocitu nesvobody, možná z nedocenění výhod. Pamatuju si na radu kamaráda z dětství, kterej chodil do Favoritu Brno, kterej říkal, že jim radí, aby jezdili o jeden pastorek lehčí převod, než se jim zdá , že se jim jede nejlíp. Proti vyš?avení to pomáhá a je to levná a pohodlná metoda :-)

      0 0
      • civetta  

        Desetikolecko na horaka??? 8-))))))))

        0 0
        • tjuren  

          Já mám starý sedmikolo a stačí. Oproti trojkolečku a jednomu tácu z dětské esky je to generační změna! A hlavně myslím, že storttester je určen hlavně na silnici.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak s tou silnicí si to nemyslim. Na biku mi připadá pro běžné hlídání u hobíků stejně důležité (u mě osobně skoro ještě víc). Na biku v terénu je totiž mnohem snažší se dostat nad ANP a moc brzo se úplně oddělat.

            0 0
            • Volf  

              S tím bikem naprostej souhlas. Na silničce si bez problému odjezdíš dlouhý úseky na zvolený tepovce. Na biku v terénu je to skoro neuskutečnitelný. Proto taky bikeři odjezdí největší podíl tréningů právě na silnici, kde můžeš smysluplně a cíleně zvyšovat výkonost.

              0 0
          • civetta  

            No me prave nekdy nestaci ani to devitikolecko co tam mam, tak jsem to myslel… Jinak tepak jsem prave prodal, ale kupuju okamzite novej – bez toho (a bez zmerenejch prahu) to nejde, resp. nekdy asi i jde, ale je to metoda pokus/omyl, a na to uz nemam ve svym veku cas. Laktat zmerenej mam (dneska cerstvej 8-))).

            0 0
    • Tubby  

      Poprat? Proste merim, hlidam se, bych dele vadrzel na svihu, navic merim i profil trate, porovnavam s TF, mam nejake okruhy, ktere muzu srovnat, je to zajimave, nicmen zadne extra zavery z toho nedelam, neb nemam vykonnostni ambice, ale pomuze mi to znat, jak na tom jsem. Laktat zmereny nemam.

      0 0
    • Jenda  

      tak uz mam chvilku lidlmetr, zatim ho pouzivam na rozdil od ostatnich ne abych neprepalil ale abych se neflakal:-) ale laktat zmerenej nemam:-)

      0 0
    • orca  

      Používál od leňské zimy. Používám hlavně přes zimu a jaro v době kdy se tak nějak pokouším krapet systematicky se zlepšit. A jedu podle toho (na silnici) A poznal jsem že to opravdu rapidně pomáhá . Vidim jestli se flákám nebo ne . Přes rok to používám méně . Krásné by bylo to mít napojené na PC + výškometr abych si jednotlivé trasy mohl porovnat . Ale zase se mi nechce investovat – moc drahé…

      0 0
      • Komi  

        No jo, nějakej POLAR za 12k Kč k tomu výškometr … To je můj malý sem :-))))

        0 0
    • Daf  

      Vsechny treninky jezdim s tepakem. Neberu ho akorat na vylety a zavody tam mi jen prekazi.

      0 0
      • RomanH  

        Presne obracene :)

        Mam jej v ramci hodinek Suunto Advizor (pas Polar). Po opadnuti prvniho nadseni jej pouzivam jen zridka (cca 2× rocne pri marathonu, abych neprepalil tempo a vyhnul se krecim a tak 5× rocne, kdyz se mi zda, ze mi to nejak nejede a leze na me nejaka choroba). Jinak si jezdim pro zabavu a odreagovani. Zde mi to az tak smysluplne neprijde. Drive jsem tam mel nastavenu i zvukovou signalizaci prahu, ale to mi teprve kazilo zazitek z jizdy (zrychli, zpomal, pip pip…)

        0 0
    • Luka  

      Laktat mam zmereny, tepak mam, ale nevozim… nemam nervy koukat na ty cislicka, ktery jsou porad vysoko nad doporucenyma hodnotama :)

      0 0
    • Martin  

      Mám HACe a je to pro mě spousta dalších číslíček na hraní:-) A ty krásný grafy!!! Jenom bych potřeboval vědět, co mi tím číslem vlastně chce tepák říct:-)

      0 0
      • jizby  

        Trochu tuším co říkají mě: „Jsem tvé stáří…, pozvi mě dál…“

        0 0
        • tjuren  

          Ještě že to není count down… 10,9,8,7,6,5,­4,3,2,1 – už toho nech!!!

          0 0
    • Troll  

      Pouzivam Polar, ale spis na treninky. Pri bezne vyjizdce podle nej nejezdim. Pokud si ho i tak beru, tak proto, ze spalene kcal davaji celkem obraz o narocnosti akce. Jak vsichni vime, km nejsou vsechno.

      Pokud trenuju, pak jedu na tepy. A to zasadne nezavodim, jezdim jen pro radost. VSechny sporty delam jen pro radost, ale tezko muze mit clovek radost z neceho, co sotva prezije. Takze proto trenink a pulsmetr je zpusob, jak z to otravneho treninku dostat maximum.

      0 0
    • vozejk  

      trenink bez nej si uz nedovedu predstavit,ale na zavody sem ho prestal vozit,a kdyz tak abych nevidel tepy a pak na to koukam po zavode.ale vozim ho na casovky.

      0 0
    • pos3k  

      mam „Tchibometr“, funguje za ten peniz suprove, jezdim s nim uz furt, na laktat se chystam uz pul roku.....

      0 0
    • petryk  

      Ano, používám, mám Polar nějakej jednodušší typ, ale myslím, že mi úplně stačí, jen holt přicházím o ty krásný grafy, co dělá třeba HAC… Jezdím s ním tréninky, na spinningu výdycky, občas i při jiných sportech.

      0 0
    • Staenly  

      nemrim…

      0 0
    • Smazaný účet  

      ne

      0 0
    • golem  

      za kolik penez clovek dostane nejaky rozumny pristroj – nic pro zadneho profika …

      0 0
      • Lister  

        v akcích v supermarketech do 5tikila. Pokud tedy nesji pseudoochránce stromů a v klidu si pro něj dojdeš. Nejsou to žádné imitace, většinou fungují tak jak mají.

        0 0
        • Frankie  

          Merim a vsem, co premysli o pulsmetru, ho muzu jen doporucit + zmereni laktatu, ale samozrejmne se da hezky jezdit i bez nej :)

          S pulsmetrem mas zaruku, ze to zbytecne nekde neprepalis a taky, ze se neflakas.

          Misto drivejsiho honeni rychlostniho prumeru na zajetych tratich ted jedu dle tepu a vysledny rychlostni prumer je pak takovym ukazatelem momentalni formy.

          FV

          0 0
    • MaPa  

      ne – taky nemám moc důvod, jezdím pro radost ne na výkon

      0 0
    • Petr_67  

      Měřil jsem, ale mám takovej šmejd (Sigma PC 14), že z tréninku měří sotva 30%, jinak je furt rušenej, i při běhu v lese, prostě za málo peněz.. Dražší bych už ale nekupoval, protože tomuto zařízení už nevěřím a nerad bych se nechal napálit za ještě větší peníze :-//

      0 0
      • Beeda  

        sigmu nemam, ale nektere pasy jsou citlivejsi na pravidelne umyvani + baterie..otestuj, v lese to nema co rusit..B.

        0 0
        • Petr_67  

          Baterku mám v pásu novou, to rušení neustalo, skutečně i v lese ukazuje 3/4 tréninku 0, občas se na chvíli chytne, pás mám utáhnutý až to bolí, pravda, moc ho nemyju ale vypadá čistej, nejhorší je to ovšem na kole-tam mi to ukazuje opravdu velmi sporadicky, občas hledám, co by to mohlo rušit ale nic nevidím. Jedině, kde to uspokojivě funguje, je doma na rotopedu, ale to zas nesmím mít zaplou televizi. Není to už na reklamaci? Ani nevím, jestli mám paragon..Mám to z Bikestore.cz.

          0 0
          • Kit-kat  

            Zkus vic poloh pasu,klidne i nakrivo. Mne taky obcas blbne,ale vic nez televize tomu vadi kdyz je moc suchej(kdyz je venku zima a fouka,tak nekdy skoro nefunguje, ale doma na trenazeru bez vetraku je to uplne v pohode).

            0 0
          • Beeda  

            „moc ho nemyju ale vypadá čistej“ aha, tak zas ze sebe udel **** pri reklamaci…

            0 0
          • Žofka1  

            Někdy je na vyzáblé kostnaté cyklistické hrudi špatnej kontakt za chladného větru. Můžeš ještě zkusit „Elektrodový gel pro vysílač POLAR 260ml Cena: 69,–“ www.allsystem.cz/shop/ nějakej takovej „Gel na elektrody“ prodávaj i v lékárně. Nebo ve zdravotnickejch potřebách?

            0 0
          • MARIN  

            Clovece obdivuju te jak jsi neunavnej. Kolik uz jsi dostal rad co stim a porad si jen stezujes :)

            0 0
      • Frankie  

        Urcite ho zkus vyreklamovat, tohle neni normalni, bude tam nejaka chybka… neni na co cekat, co jsem tady cetl, tak Sigma je promptni ve vyrizovani reklamaci, novy kus muze fungovat 100% a hned na vec budes mit jiny nazor…

        FV

        0 0
        • Petr_67  

          Asi budu reklamovat. Čarování s pásem nepomáhá, je prostě neustále rušený, nebo neukazuje nic. Díky všem za trpělivost :-)

          0 0
    • Martinkaa  

      Ne. Jezdim podle chuti. Myslim, ze telo si samo rekne, co chce :-). Kdyz mi to nejede, jedu pomaleji :-)

      0 0
    • Žofka1  

      Ano.. Opravňuje mě to pak k oslňování dam vědomostmi při salónních hovorech o záludnostech zákeřné otylosti. :')

      0 0
      • Frankie  

        Presne, po precteni KPO jsem v celem svem sirokem okoli zarucene nejvetsi expert pres zdravou vyzivu, redukci vahy apod. :))))

        FV

        0 0
      • lubos  

        Hehe, jenom opatrne. Abys nekdy nedostal pumpou mezi oci od dotycne :)

        0 0
    • MartinXC  

      Mám jeden z nejnižších modelů od Ciclo. Nechal jsem si udělat i laktát, podle toho si nastavil pásma. Na silnici podle TF jde jezdit, na veslu je to výborné pro optimální zátěž, na biku ale převážně jako alert proti zakyselení, když se moc odvážu. Po dojezdu mě vpodstatě nejvíc zajímá TF průměr za švih, který si subjektivně srovnávám s pocitem jak se mi jelo.

      0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.