• spipi

    jen preposilam..

    Vazeni,

    preposilam vysledky ranniho zavodu auta, MHD, kola a motockyl. Zavodnici vyjizdeli v 7:30 rano ze sidliste Dedina na Praze 6 a z Cerneho mostu. Akci poradal Cesky rozhlas – Radiozurnal.

    Zcela zretelne z toho vychazi kolo jako zcela nejrychlejsi dopravni prostredek v Praze (trasa z Dediny) v podani cyklistickeho paralympijskeho viteze Jiriho Jezka. V tesnem zavesu za nim motocykl a MHD. Automobily v obou pripadech dopadli zcela nejhur. A to presto, ze vzdalenosti byly tentokrat velike. Zaroven dodavam, ze podle dopravnich vyzkumu z Evropy je cca 1/3 jizd autem ve meste kratsi nez 3 km a polovina jizd kratsi nez 5 km a co je nejzajimavejsi ve meste je na tyto vzdalenosti kolo bezkonkurencne nejrychlejsi dopravni prostredek.

    Zaroven bych Vas rad upozornil na stredecni tiskovku projektu Auto*Mat v kancelari Oziveni (11:00, 21.9., Snemovni 7, Praha 1), kde chceme prezentovat cisla o podilech jednotlivych dopravnich prostredku v evropskych velkomestech a zaroven pozvat na Cyklojizdu, ktera projede Prahou ve ctvrtek 22.9. tedy na Mezinarodni den bez aut. V tento den probehnou oslavy Dne bez aut i v desitkach ceskych mest.

    Preji pekny den

    Jan Bouchal (776 295 954) mluvci projektu Auto*Mat www.automat.ecn.cz

    0 0
    • bikemanx  

      V nedávném čísle světa motorů bylo podobné srovnání dop. prostředků.

      0 0
    • Meesha  

      Jirka Jezek je rychlik! To by musel autem jet Kresta a na motorce taky nekdo takovej. A divim se, ze byl ten motorkar pomalejsi.

      0 0
    • blue  

      takovej test je sice peknej, ale prislis subjektivni, hodne zalezi na aktualnich podminkach… pokud bude slabej provoz a cyklista bude striktne dodrzovat predpisy (chodniky, semafory, jednosmerky), tak to zas tak jednoznacny neni

      0 0
      • Meesha  

        jo, kdyby ten motorkar jel tak jak normalne jezdej, tak v klidku stihal kaficko :-)

        0 0
    • orca  

      No hele s tím cyklistou to nebude zas tak moc objektivní … Viděl jsem Ježka jezdit na Rokycanském kritériu a možná my fšichni tady by jsme mu s dvěma nohama nestačili .To zaprvé. A za druhé slovo dopravní prostředek si představim že dojedu do práce na kole a pohoda a né že přijedu schvácenej a ještě hodinu nepopadnu dech a nutná sprcha atd.. Např viz Amsterdam kde se jezdí na kole i v obleku což asi Ježek nejel ve fraku nebo ano ???

      0 0
      • Vrci  

        Jako celkem objektivní hodnocení výkonosti hobíků Jirky Ježka doporučuju výsledovku Král Šumavy Silnice 250 km.

        0 0
      • borda  

        no ja nevim, do prace jezdim kazdy rano na kole v obleku. a v pohode…

        0 0
        • orca  

          fajn tak napiš vzdálenost a rychlost , jel jsi stejně rychle jako Ježek ??

          0 0
          • borda  

            no, vzhledem k tomu, ze jezdim na stary esce (i kdyz je to krasnej, zachovalej kousek, singlespeed:-)), protoze biku, krosa i silnicky je mi lito, tak na jezka asi nemam (no, nemel bych na nej ani na zavodnim kole). Ale na kole je to proste lepsi. V aute sedim cely dny a docela ho nenavidim. Tech 5 kilaku denne po meste je podle me proste mnohem lepsi na kole (i kdyz v aute bych byl pravdepodobne tak o tri minuty rychlejsi, protoze v osmanactiti­sicovym meste zacpy nehrozej. ale urcite je to kazdyho vec.

            0 0
            • orca  

              aha , už se začíná vyjasňovati , jednak jedeš starým kolem (na pohodu) dále jen 5km a ještě malinkaté město a tuším že to bude rovina že ?? Pokud se nemýlim tak pokus se tu dělal v Praze a to uznáš je drobátko něco jiného. Však já taky do práce na kole 10km ale jako THP-dělník

              0 0
        • George25  

          Ja jsem jel jednou do skoly v riflich a kolo mi lohli…

          0 0
    • juli  

      No, kolmo asi tezko povezu velky,desetikilovy balik z posty na vzdalenost pet kilaku. Stejne jako za prijemneho pocasi asi nepojedu do pohodove hospudky v lese deset kilometru daleko autem nebo autobusem. Pitomost je korzovat po meste na sedadle vozu stejne jako vozit si krumpac a lopatu do prace na kole. Myslim si, ze kazda aktivita chce svoje a tyto testy moc o nicem nevypovidaji. Omezeni dopravy ve mestech bude vzdy za cenu nejakych represi, vyjimek a kompromisu a mnohdy budou omezovat i samotne priznivce ekodopravy. Takoveto demonstrativni akce podle mne nikam nevedou. Mnozi jsme zkratka lenivi a bude to trvat jeste peknych par patku nez nam dojde, zebychom s tim meli neco delat.

      0 0
    • jecnak  

      Ale jo, za urcitych podminek. Normalne se da z CM dostat do centra za 20 minut autem po jizni spojce (primo z baraku do baraku). Za cca 35 minut metrem (taktez) a za 35 minut na kole (taktez) + u kola je nutny pridat sprchu a prevleceni = 50 minut na kole. Casy jsou ale dost nezajimavy, protoze na kole se clovek aspon protahne, procisti hlavu a do prace dorazi v dobre nalade. Kazdopadne jak mi udelaj sprchu, tak zas jezdim na kole…

      0 0
    • enjoy  

      no tak ja teda do toho zas tolik nevidim,ale zdravej rozum mi rika ze motorka je naprosto bezkonkurencni­.i s babetou by mel biker velky potize.

      0 0
      • cabbage  

        s motorkou je to na chodniku trochu tezsi, ikdyz lidi asi uhejbaj ochotneji:o)

        0 0
        • enjoy  

          chces rict ze ten cyklista jezdil po chodniku???a k cemu ten test teda byl???aby ho nekdo zdrbnul kvuli porusovani dopravnich predpisu? ps:i po silnici je motorka rychlejsi,naprosto nesrovnatelne.nevim jestli to neko nechape.. mozna jeste nevidel motorku:-)

          0 0
          • pelt  

            No… jednak u kola muzes zcela legalne objizdet kolonu zleva, druhak existuje ona kouzelna konverze cyklista – chodec – cyklista, coz nekdy musi plechovkarum priserne drasat nervy:)

            0 0
            • enjoy  

              myslel si zprava?

              0 0
              • MlokCZ  

                Určitě myslel zleva, protože zprava se to nesmí. Za to už jsem dokonce jednou málem dostal pokutu. Zprava kolony běžně nepředjíždím, ale kdysi jsem dojížděl k semaforu za hroznýho počasí a byla tam hodně dlouhá fronta. Protože tam byla ohromná louže v který jsem nechtěl zastavit, tak jsem zprava předjel cca 3 auta (z asi 30). Ve frontě stáli policajti, viděli to v zrcátku a hned mě za ty 3 předjetý auta chtěli dát pokutu. Naštěstí jsem to ukecal.

                0 0
                • enjoy  

                  to si,promin mi,delas prdel??hodne let ziju v silnym domeni ze smim stojici kolonu a dokonce i pomalu jedouci objizdet zprava.a dost si za tim teda furt stojim:-)

                  0 0
                  • pos3k  

                    kazdopadne zprava :-)

                    0 0
                  • jizby  

                    jo, je to v zákoně. Auta, stojící v řadě před semaforam smí cyklista předjíždět zprava.

                    0 0
                  • Volf  

                    To podle vzhlášky můžeš. Jen bych chtěl vidět ****** kterej to do vyhlášky dal, protože pokud jedeš na plnejch světlech doprava, tak musíš dát přednost chodcům, kteří za křižovatkou mají zelenou a přechází silnici. No a do toho ti podle pravýho boku proletí kolo.

                    0 0
                    • enjoy  

                      no tak od toho mas pravy zrcatko snad.. a i kdyby to nepomohlo tak ti preleti pres a kdyz nebude dost prizabitej tak mu das jeste po tlame a ujedes.

                      0 0
                      • Vrci  

                        Tak mu dáš po tlamě a zavoláš policajty, protože cyklista předjíždějící zprava nesmí nikoho ohrozit – v případě nehody je viníkem cyklista.

                        0 0
                    • jizby  

                      Z toho, co ten zákon povoluje neplyne, že cyklista může tímto stylem i vjíždět do křižovatky. Navíc je tam to o té opatrnosti. Trochu mysli sám, než začneš nazývat druhý debilama.

                      0 0
                      • Volf  

                        Představ si, že myslím do roku výroby 1985 nemuselo být osobní auto vybaveno pravým zpětným zrcátkem. Prostě je spousta starejch škodovek a žigulíků, který říděj starý lidi, kteří ani netuší, že je může někdo předjíždět zprava ve chvíli kdy neodbočují doleva. Proto si myslím, že ten kdo to tam dal nebyl úplně při smyslech.

                        0 0
                        • jizby  

                          To jsme si asi nerozuměli. Ty mluvíš o možnosti kolize při pokračování předjíždění tímto stylem i za hranicí křižovatky. Já to ustanovení chápu tak, že že za hranicí křižovatky neplatí, ale uznávám, že formulace v tom smyslu tam není. Zda by tam být měla, či ne, to? otázka. Selským rozumem musí každý zdravý člověk tohle pochopit, a policajti by Ti asi taky výmluvu na tohle ustanovení při kolizi v křižovatce neuznali. Takže bych to jako špatnou formulaci nebral. Jinak -tohle je jedno z mála, možná jediný nový pravidlo, který nás v něčem zvýhodňuje, je škoda to hanět. Pak se na nás s dalšíma výhodama vybodnou.

                          0 0
                      • RomanH  

                        Vim, ze podle vyhlasky mohu na kole z prava predjizdet stojici nebo pomale jedouci kolonu. Drive jsem to delal zcela bezne, dokavad jsem jednou v aute v pomale jedouci kolone neobjizdel kanal a z prava se mi tam nevrnul cyklista. Nastesti jsem jel zpozoroval, ale pekne ve me hrklo. Vim, ze to byla moje chyba, nicmene se kvuli chybam ostatnich nechci nechat zmrzacit.

                        0 0
                      • fousek  

                        No podle me je tohle predjizdeni zprava taky pekna *********, vsichni smi predjizdet jen zleva, jen pak cyklista zprava, to fakt nevim proc to tak je, kdyz cyklista se dokaze dostat na krizovatku jako prvni i kdyz vsechny predjede zleva a tak nejak to vetsina ridicu ceka vic, nez zkyz je vezme zprava

                        0 0
                        • jizby  

                          předjíždění zprava je fakt *********, souhlasím. Když je to v normální jízdě. Tenhle zákon asi vychází z práva objíždět překážky, tam je přístup trochu odlišný. Trochu problematické mi připadá stanovení „pomalosti“, kdy to jde. Mělo by to být povoleno jen na popojíždění v koloně, kdy je jisté, že auta budou hned zase brzdit. Já jsem jednou udělal pěknou pi*ovin, když jsem vzal zprava auto s vlekem, co byl o dost širší než on a on pak začal zrychlovat a nevěděl o mě a začal mě hrnout:) nakonec jsem se nějak propasíroval zpátky mezi zábadlím a tím vlekem, ale pěkně jsem si nadal a poučení bylo významné.

                          0 0
                  • MlokCZ  

                    Prdel si nedělám ani náhodou, to se mi prostě stalo. Tohle jsem si myslel, že tak bylo ve starém zákoně, ale možná ani tedy ve starém nebylo. Já to nikdy moc neřešil, protože po silnici ve městě jezdím co nejmíň a když musim, tak kolony raději moc nepředjíždím, protože je to dost o držku. Ale v novém zákoně, tam máš pravdu, teď jsem se díval: „Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti.“

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Ještě dodám, že to bylo už hodně dávno, tak před cca 13 lety.

                      0 0
                    • jizby  

                      Jo , v starým zákoně to určitě nebylo, ten je ještě přehlednej. Tam je těch přikázání jenom deset.

                      0 0
              • pelt  

                No jo, zprava:)

                0 0
                • Pivomil  

                  a plati to jen pro kolo nebo i moped ?

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Viz citaci přímo ze zákona o pár příspěvků výše. Je to z části pro cyklisty a i v té větě je doslova cyklista.

                    0 0
      • McBlacky  

        babeta :) za prvé je docela pomalá, za druhý různý schody, obrubníky atd ji taky nedělaj dobře.

        0 0
      • Vrci  

        babeta nejde přes třice → na rovině, z kopce a na krátkých stoupáních (mimoúrovňové křižovatky) je pomalejší než cyklista.

        0 0
        • Fisi  

          Podle toho jaky cyklista???

          0 0
          • pelt  

            No prakticky kazdy, kdyz i ja to dokazu predjet:)

            0 0
        • enjoy  

          babetu mozna das,ale nakonci,no mozna jeste po ceste umres:-)

          0 0
          • Vrci  

            záleží samozřejmě na terénu, vzdálenosti a způsobu jízdy. Pokud by šlo o „umístění na pásce“ tak uvisim přes 50 km (vyzkoušeno) a na konci v pohodě předjedu. Rozdíl je v tom, že já se budu muset převlíkat, přezouvat a sprchovat, ale babetista sleze čistej a navoněnej. Časovka by byla horší to bych měl šanci tak do 20 km po rovině.

            0 0
            • enjoy  

              a aby to vubec cely melo smysl tak bysme museli uvazovat normalniho linyho cloveka,protoze me ani tebe presvedcovat takovym pruzkumem asi neni treba:-). nekdo kdo uvisi pul kilometru a pak v pohode upadne:-)

              0 0
            • orca  

              Tak nevím byl ten test o rychlosti či o pohodlnosti ??? Byl to závod či pouze doprava z bodu A do bodu B ??

              naprosto nelogicke srovnani Při dopravě do zaměstnání či školy jde o to dojet na pohodu čili kolo stále vyjde skorem jako nejpomalejsi at si rika kdo chce co chce …

              0 0
          • Vrci  

            Všichni nesedlaj dvanáctikilový kolo na dvoupalcových podhuštěných gumách.

            Tim se nechci dotknout tvýho kola, jen konstatuju, že na tvým bych asi opravdu umřel někde na cestě.

            0 0
            • enjoy  

              dotknout se me,to se neboj.. protoze plaste rozhodne nevozim podhusteny,nybrz na horni hranici povolenyho tlaku(vzdy):-) nechci se dotknout tvyho ale moje je mestsky kolo asi tak 10× vic nez tvoje,to vubec nepatri k takovymu srovnani.jezdit s nim po schodech,pres obrubniky apod,to snad ne:-)

              0 0
              • Vrci  

                Obrubníky, schody? To bych mu neudělal. to neni kolo do města, ale z města a to hodně rychle. :-)

                0 0
                • enjoy  

                  njn,ten pruzkum byl ale o provozu ve meste nemylim-li se:-)

                  0 0
                  • Vrci  

                    A nezakazuje zákon o provozu na pozemních komunikacích jízdu po chodníku :-).

                    0 0
                    • enjoy  

                      no uz vyse se mi to prave nezdalo:-)

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Asi jel po cyklostezkach a stezkach pro chodce a cyklisty. Ty jsou samozrejme daleko kratsi a tim padem cesta rychlejsi ;)

                        0 0
                        • evilzone  

                          myslim, ze kdyby po desaty brzdil kvuli nakymu chodci/bruslarovi tak by se na ten zavod asi trochu vysral…

                          0 0
                        • Vrci  

                          Asi jak kde, u nás je delší a mnooohem pomalejší. A navíc je na ní brod. ČB – Hluboká / Vltavou

                          0 0
                        • jizby  

                          Škoda, že se to nedovíme. V úvodu zní, že závodníci startovali z Dědiny a z Černého Mostu, ale informace kam mířili, (např. zda start jednoho byl cílem druhého) tam jaxi nény.

                          0 0
                          • Floydie  

                            Kazdy rok je to stejne, cil je v sidle rozhlasu na Vinohradske ulici.

                            0 0
                            • jizby  

                              Dík. Už jsem to taky našel. Ten pesimismus nebyl na místě.

                              0 0
        • lubos  

          babeta jede v pohode i 50.

          0 0
          • Pivomil  

            Presne tak, baba jede cca 50–60 po rovince (i kdyz uz s pretocenym motorem), ale kolem 40 je to bezna cestovka, komu jede 30 mel by navstivit servis :)

            Ja sem z Brna a i kdyz kolo je moje vasen, v zivote bych na nem do mesta nejezdil, jednak je to silenej opruz fetovat ten smrad z aut a potit se jak prase a druhak na babu nalozim aspon nejakej naklad a nemusim se bat ji nekde zamknout, ty se moc nekradou..

            0 0
          • pelt  

            Kdyz ji privazes za auto, tak klidne i 200:)

            0 0
        • wroum  

          tak babetu nahodou mam, obyc dvourychlostni automat a podle tachaku na kolo da na rovine lehce pres 50 km/h, z kopce i skoro 70 a cyklista nema sanci kdekoliv. dokonce i retarder na ni jde preskocit takovym skorobunny hopem :-)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ja ji mel par let a rozjezdy byly obcas pomalejsi (ne o moc proti kolu), ale 55km/h davala v klidu a ten bunnyhop treba pres koleje jsem si taky dal. Teda jako stavena na to nebyla :)

            0 0
            • -b-n-x-  

              Nebyla na to stavena? To mi zni jako ze se nejaky ten bunnyhop nevyvedl. Si predstavuju jak ti pri dopadu na koleje praska ram v rychlosti 55km/h. :-)

              0 0
          • fousek  

            Covece to zni jako vyzva, ja bych zas rek ze baba na me nema sanci kde si o to rekne, tedy pokud by se nejela naka velka vzdalenost (tak max. 5 km), no na kole de ten retarder preskocit taky, dokonce i na silnicnim pomerne v klidu

            0 0
            • wroum  

              :-)

              opravim lanko k plynu a vycistim svicku a muzem dat zavody :-) ale predem ti rikam ze nemas sanci. mozna baba vypada neohrabane a pomale, ale proti kolu ma porad slusnou prevahu (po silnici).

              0 0
              • fousek  

                No zacinam o tom vazne uvazovat:-), jeste takovej dotaz: Z jakyho roku je? Jenom jestly mam zacit chystat celopero, nebo silnicku:-)

                0 0
                • wroum  

                  1992, cervena metaliza, kosik na nosici. najeto cca 4500 km. jako nova. dvourychlostni automat. sem 2. majitel.

                  vzdej to! nemas sanci! :-)))

                  0 0
                  • fousek  

                    No ja uz sem par babet predjel, no par, vpodstate kazdou kterou sem potkal, ale vetsinou na tom sedely tak minimalne 100 kg lidi. No mozna ze bych to prohral, ale docela me to laka, jenom vyresit kde by byl start a kdy:-)

                    0 0
                    • Pivomil  

                      Zalezi v jakym stavu je ta baba, kdyz v dobrym tak tech 50 udela po rovince,musel bys bejt setsakra dobrej cyklista abys ji udelal :) Asi takhle, pokud bys uvisel v haku (a neotravil se), a tesne pred koncem zaspurtoval, mozna bys sanci mel, po rovince, ale staci mirne stoupani cca 2–3% a konec, baba jede porad dal a ty koncis.. Bud z kopce, protoze ten motor se da vytocit tak na 55 a nebo se vezt vzadu po rovince a pak ji udelat :) Nahoru nehrozis. Ale pokud by jste startovali kazdej zvlast, zapomen, to by musel byt extra spatnej kus a ty extra silnej jedinec :)

                      0 0
                      • wroum  

                        presne a este dodam, ze Shell V-Pover racing udela v Babe divy :-)

                        0 0
                    • wroum  

                      nechci te podcenovat ale fakt si myslim, ze bys nevyhral a to ze obcas predjedes nejakou bebetu neber jako bernou minci. 55 km/h po rovine jede porad, coz se o bikerovi rict neda a do kopce ti precijen porad pomaha motor a i kdyz se ti zda ze to jede pomalu, tak takhle rychle bys tam na kole nejspis nejel. jedine z fakt velkyho kopce bys me dal, protoze to v 70 km/h podle zvuku hrozi, ze ojnice+pist natrvalo opusti stroj :-P

                      0 0
                      • Pivomil  

                        co mas proboha vzadu za rozetu ? :) Ja mam 47z ale maximalku nepoznam, protoze se mi zhruba od 50km zacne motat raficka na tachometru jako splasena :) Ale dokud meri rychlost do 50km/h a pocita kilometry tak ho tam necham..

                        0 0
                        • wroum  

                          spocitam a dam vedet. z hlavy nevim. tachometr pouzivam z kola, ale i ten puvodni ukazuje +/- totez.

                          0 0
                      • orca  

                        Přátelé 17.9. kolem naseho baraku na vidieku měli nejakej zavod „kozidechaři“ a přál bych vám vidět tu rychlost ( kolem baráku jeli do kopce mírného) pod cca 50km/h nesel nikdo !!! tipuji ze nekterým to smažilo až 70km/h takže cyklista davno by byl out…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Kdysi byl v TV dokument o nějakejch nadšencích co si u kozího dechu vytunili motor – udělali třeba přívod rajskýho plynu… brutus… se snad mělo dělat nějaký vojenský provedení pro motospojky nebo co, ale sešlo z toho… moc sem z toho neviděl, ale byly tam záběry z nějakýho čb propagačního filmu jak na tom skáčou přes zákopy a kalej to po poli a podobně… neviděli ste to někdo?

                          0 0
                        • náčelník  

                          Tito borci jezdí taky pekelně rychle: http://www.mopedklan.cz/

                          0 0
                        • wroum  

                          docela by me zajimalo kde bydlis. 17,9 sem mezi Rokycanama a štahlavama potkal nekolik kozidechu a pomalu fakt nejeli.

                          jinak kamos se kdysi zucastnoval zavodu na kozimdechu a rikal ze nejvetsi magori maj keramicky pistni krouzky, titanovy ojnice, temer galusky (fakt hodne uzky – ukazoval mi nejaky plaste ktery mohly mit max 3 cm sirku :)… a ze tem nejlepsim to jezdi az 120 km/h. docela narez.

                          0 0
                          • orca  

                            Letkov :-) Třeba přes ves jeli pomaleji … na půl plynu..

                            0 0
      • jecnak  

        Ja byych doporucil tank, ten by myslim byl suverene nejrychlejsi.

        0 0
    • mastihuba  

      jen tak pro srovnání. 25km kombinace dálnice 15km/město 10km Auto – start 6:00 nástup do kanceláře 6:30 MHD start 5:50 nástup do kanceláře 7:20 Kolo start 6:00 příjezd na firmu 7:10 nástup do kanceláře 7:25

      0 0
      • VICI  

        OK, a teď zkus to samé, ale s odjezdem okolo 7:30!

        Za mě: Praha, kolo 16km, auto 22km, MHD něco mezi, vždy dveře – dveře. MHD – 55min, +/- 5 min (vždy) kolo – 45 min, +/- 10 min (podle lenivosti) + převlečení auto – do 6:30 cca 35 min, po 7:30 cca 100 min. + parkování.

        0 0
        • mastihuba  

          proměnných je spousta jak na kole tak autem. Vrozená lenost, uzávěry na silnicích a s tím spojené objížďky atd. Kolo má jednoznačnou výhodu v tom že na něm nejsem ve stresu, což se za volantem říct nedá. ale k věci start 7:40 cca 28km dálnice/0 město = 8:00 příchod do kanceláře.

          0 0
    • wroum  

      zajimavy, ale je to uplne jinak nez to vychazi me na moji trase: chodov – vozovna stresovice

      MHD – 60 – 70 min kolo – 50 – 60 min auto – 25 – 40 min

      kolo vylucuju kvuli castemu prevazeni pocitace a dalsich veci a MHD me vychazi pouze o 15/tam a zpet/ kc levneji nez auto.

      0 0
      • dafe  

        ja vozim na kole i notebook :-)

        0 0
        • wroum  

          kdybych vozil jenom notebook, tak by to nejak udelat slo, ale ja k notebooku vozim jeste spoustu dalsich veci (fotak + stativ, veci na lepeni samolepici reklamy…), proste auto je muj pracovni nastroj a nic me nesmi zaskocit :-)

          0 0
        • jecnak  

          V cem, smim-li se zeptat?

          0 0
          • termit  

            ja taky obcas vozim notas…v nejaky brasne od dicoty, ale davam si sakra pozor, abych se nedostal do situace, ktera by me dostala na krovky…to bych ho asi musel oplakat…ale zatim pohoda…

            jinak ja jezdim suchdol – lhotka a auto cca 45–50min…bus 55min, kolo 60min…dokud se da tak se snazim na kole, jinak busem…pri planovanych vyjezdech za zakaznikem apod. musim vzit auto…

            0 0
          • dafe  

            Batoh na zadech, znacka Samsonite, dostal jsem to od firmy: http://www.samsonite.com/…G3T3E1WMGP3Y?…*041 Myslim ze je na notebooky delany. Ja mam navic malinkeho (Sony Vaio) a tak se to vozi docela dobre, kdyz to neni dlouha vzdalenost. Ake kdybych sebou riznul, tak to nechci ani domyslet.

            0 0
    • Hnoj  

      Obávám se, že ton kdo jel na motorce nevyužil ani malou část jejího potenciálu, protože motorka je v městrkém provozu, zcela neporaziotelná… tedy pokud nebohého motorkáře nesrazí nějakej autař…

      0 0
      • Žofka1  

        Obaváš se mylně. Motorka jela jen trasu z Černého Mostu a byla na této trase nejrychlejší. Přece to tam mluvčí nenapíše. Gramatiku sice neumí, ale tak blbej zas neni. Ty snad jo, že tomu věříš? :')

        0 0
    • filipes  

      To je tendencni bullshit. Vyberem trasy, vyberem casu. 1) nejnevyhodnejsi cesta, kterou lze pro auto vybrat 2) kolo jede velkou cast z kopce – z dediny az na Palmovku to je temer stale z kopce – obracene by to i namakanci trvalo klidne 2× dele, bezny obcan by to jel 2 hodiny – to se sockou nebo autem dostane tam i zpatky :-)

      0 0
      • MaPa  

        To že to srovnání je na houby je jasný. Jezdím podobnou trasu té Dědinské: Hanspaulka ↔ Žizkov (Ohrada). MHD ±45min, auto je od 8.00 loterie (15–40min), kolo na Žizkov 25min (bez sprchy), ale zpátky to rozhodně netrvá dvakrát tak dlouho, ale 30min (stejné tempo). Vzhledem k tomu, že převýšení z Kula?áku na Dědinu a Hanspaulku je dost podobné, tak se to rozhodně nebude tolik lišit tam a zpátky. Zajímavé je, že všemi prostředky jedu skoro stejnou trasu (auto: Kula?ák, Milady Horákové, Letenský tunel, Těšnovský tunel, Florenc, Husitská, Koněvova; MHD: 26-Bořislavka-Těšnov, 133/207-Florenc-Černínova; kolo: Hadovka, Kafkova, Dejvické nádr., Letná, Most přes Štvanici, Karlín, Vítkovský tunel, Koněvka).

        0 0
        • jizby  

          Bydlím jen o trochu dál -v Liboci a můžu potvrdit, že při dopravě z těch končin skoro kamkoliv v okolí centra si můžu vybrat z mnoha tras a způsobů dopravy a skoro všechno je časově přibližně stejně blbý. Řekl bych, že to je jedna z typických vlastností dopravy ve městě, pokud to s MHD vychází aspoň na dva přestupy.

          0 0
    • dalimil  

      Moje výsledky Jesenice – Žitná ,všední den Kolo ( 40 – 50 min ) Auto ( 50 – 110 min + problém s parkováním ) MHD ( 60 min + 48 kč za nepohodlné cestování )

      0 0
    • Luka  

      MHD Hostivar-Horni Pocernice 60minut (rekord 42minut) Bike: 35minut cistejch, sprcha netreba, se nestihnu zapotit na 11km :) Auto: 20minut rano, 40 odpoledne pri spicce..

      0 0
    • kolombo  

      Ten článeček je tady: http://motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?… a zajímavá je jedna věc, kterou nám autor přispěvku zamlčel. Auto a MHD uvázli v zácpě po bouračce :-( Jinak, já jsem taky na kole rychleji v práci něž autem, trasa je kratší a nemusím hledat parkoviště. Ale zpátky to mám dokopce a tak celkově to je asi nastejno.

      0 0
    • jizby  

      moje trasa Liboc -Kobylisy: MHD: 50 min Auto: 50 min při ucpané Letné (dycky, ale když ne, tak 30 min) Kolo průměr
      -Evropskou 40 min 16km
      -Šárkou 55 min 19km

      0 0
    • fousac  

      tak ja si taky prihodim.. z domova do prace: Auto – 6 minut Kolo – 4 minuty pesky – 8 minut MHD – n/a

      ;o)

      jinak do centra prahy jezdim uz jenom vyhradne na kole (hlavne co podrazilo mhd) a uz mam zjisteny, ze dostat se do centra (10km dalnice) je rychlejsi jak mhd, tak autem (pokud neni nekde nejaka bouracka), ale nasledne po centru uz je kolo rychlejsi… kdybych resil problem denni prepravy po/pres centrum, nejspis bych volil kompromis v podobe nejakyho skutru…

      0 0
      • mastihuba  

        n/a ?

        0 0
        • fousac  

          to jako ze cestou kolem autobusovy zastavky projdu/projedu, ale at bych jel kamkoliv, tak proste pojedu smerem pryc, dal od prace i domova…

          0 0
      • JFB  

        skutr mi taky prijde fajn, ale nikdy jsem to nezkousel, zajimalo by me jak moc velkej opruz je to v praxi, pri dennim uzivani… navic je na tom clovek docela zranitelnej.

        0 0
    • JFB  

      no moje trasa Jiriho z Podebrad – Staromestska: MHD 8 min. zbytek nema cenu pocitat… na kole nejezdim do prace proto, ze pak casto nejdu rovnou domu, a co pak s nim, ze…

      0 0
    • Floydie  

      Kolovraty – Hostivar 13km kolo – 25min auto – 20 – 30min MHD(vlak) – 40min

      0 0
    • Wizard  

      Liben – Pankrac 11 km kolo: 26 min (po magistrale) auto: 20 – 45 min MHD: 40 min

      0 0
    • Medunka  

      Ja to mam jasny: Jarov – Vaclavak (5,75km) pesky – 50 minut MHD – 25 minut auto – 15 minut kolo – 10 minut

      0 0
    • Honzas  

      Taky si tim nejsem uplne jistej, ze Strasnic ke Staromaku (parkovani v Marriottu) mi to od odchodu z domova po zasednuti k počitači trva autem i MHD zhruba 20 – 25 minut (rano mezi osmou a devatou). Vecer (po sedmy) auto tak 20 minut a metro pul hodiny. Mit na ceste prestup mezi dvema MHD, tak je auto rychlejsi vyrazne. Na kole nevim, nejezdim, pac chodim v obleku, kolo neni kde bezpecne parkovat ani se nemam kde osprchovat.

      0 0
    • beetle  

      Podrobný článek, který popisuje celý závod je na http://www.nakole.cz/…/clanek.php3?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.