• Mark1

    Prosím o názor na použití adaptérů představce (BBB, ACOR), třeba ASM 706 na web stránce: http://www.velo-cz.cz/acor/main.php?…. Je to použitelné na XC s alespoň jakousi bezpečností ?? Vidlice je XC-PRO-D-RL (modifikace pružin a vnitřního tlumení) s ocelovým krkem (prosím nekomentovat model jako takový, jeho kvality znám, ale tato záhadně slouží, by? na záložním kole).

    Přelisování krku nepřipadá v úvahu (aspoň předpokládám), jediná cesta je uvedené řešení, tedy jediné které znám, mám k dispozici pro představec 2 cm, což je sotva pod první šroub, takže proto mě napadl uvedený adaptér/nádstavec.

    0 0
    • Mark1  

      http://www.velo-cz.cz/acor/main.php?…

      Ten link v úvodním příspěvku nejede, respektive je tam navíc na konci tečka.

      0 0
      • Vrci  

        Uchycení v krku vidle je bezpečný. Toho bych se nebál. Představec ti z toho taky nespadne. Vozil jsem to na silnici a tam jdou všechny rány do představce rovnou a netlumený. Měl jsem to ale v závitovej hlavě, takže nevim jsetli s tim vymezíš vůli A-head hlavy. Pokud se ti povede dovnitř narvat ježka tak to bude bez problémů.

        0 0
        • Mark1  

          To právě netuším, fyzicky jsem tento díl nikdy neviděl, jen v diskuzi se píše že do BBB to nepřipadá v úvahu (narvat ježka), vymezovací šroub je příliš vysoko, možná u toho Acor, ale to zase nemám páru co je to zač, ale dle diskuze by to snad jít mohlo.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Chvilku jsem vozil ten Acor, ale s Diatech slozenim, ktery se stahuje pomoci rozperky, takze nepotrebujes jezka. Pevnosti na XC bych se nebal. Jsem s tim normalne skakal. Na stahnuti bych pouzil bud truhlarskou svorku. Nebo si sehnal ten rozperny bazmekt mezi hl.sl. a predstavec. Nebo tu rozpernou nahradu jezka, ktera se po povoleni da bez problemu vyndat vrchem. (Nevim jak to bude fungovat u toho BBB, protoze vypada jinak reseny.) Normalniho jezka bych tam necpal, protoze jinak mas adapter ve vidlici jednou pro vzdy nebo ti da hodne prace dostat z tama jezka, treba pri povoleni adapteru. A bojim se, ze to nevyresi ani duty jezek pro vedeni bovdenu.

            0 0
            • Mark1  

              Zkusím a dám zprávu, vyrazím na nákupy, respektive někde sehnat ten Acor, rozpěrného ježka a uvidím co to bude dělat.

              0 0
              • Vrci  

                Brnkni do „Acoru“ a oni ti řeknou,kdo v tvým okolí od nich bere.

                0 0
          • Vrci  

            Já to měl v rozměru pro 1". to znamená ta širší horní část má vnější průměr 1" ta spodní odpovídá světlosti palcovýho krku. Ta rozšířená část je vysoká 4 cm. Na konci té rozšířené části je to zevnitř zavařený víčkem, o které se opírá šroub, který utahuje ten rozpěrnej mechanizmus na konci

            Tlouš?ka stěny ~ tlouště krku vidlice. Můžeš použít ježka pro palcové krky, ale pak ho budeš muset při změně výšky odvrtat nebo použít rozpěrnou náhradu od exu.

            0 0
      • Gatier  

        S tym bbb sa da jazdit. A pokial to nebudes mat moc vysunute, tak ani na pevnosti moc nestratis.

        0 0
        • Mark1  

          U toho BBB bude problém s ježkem, alespoň to jsem se dočetl v historii, máš nějakou osobní zkušenost ??

          0 0
    • skibob  

      Reaguju na spodní část dotazu. Pokud nemůžeš přelisovat krk, tak jej můžeš směle navařit. V nějakém krámě s kolama a servisem vysomruj zbytek z uřízlého krku a šikovný svařeč ti to v plazmě (jako u hliníku) bez poprskání krásně prohřeje a provaří. Nemusíš se ani bát zbrousit svár na původní průměr krku. Nezní to asi moc důvěryhodně, ale mám to odzkoušeno na bobanech, pokud nemohu výstružníkem upravit díru představce. Jestli chceš toto dál řešit, dej echo. Můžeme to promajlovat. Jen by se musel udělat jednoduchý přípravek zaručující souosost obou trubek, abys nasadil po zbroušení sváru kroužky hlavového složení na krk. A jediný problém by byl, že bys asi v budoucnu nemohl spodem bezbolestně vytlouct ježka. Namáhání v této oblasti krku by to mělo snést.

      0 0
      • Fisi  

        Ježek jse dá vymladit i vrchem ale nejde už použít..

        0 0
      • Mark1  

        Původně jsem nad něčím takovým taky přemýšlel, ale přijde mě to hodně zranitelné, zkusím jestli uspěju s tím extendérem či adaptérem nebo jak se to správně jmenuje a uvidím, toto je vždy jako další možnost. Otázkou je jestli ale je schopne svár na krku udržet tu páku, kterou si užívá v hlavové trubce, pravda je, že by to mohlo být fatální při nečekaném narušení spoje.

        0 0
        • skibob  

          S ohledem na to, že původní krk zasahuje asi do půlky výšky představce + faktor, že vaření by se dělalo v plazmě, kdy se svár dokonale prohřeje a slije materiál obou kusů, bych byl v klidu.

          0 0
          • Mark1  

            Dokážeš odhadnout náročnost tohoto výkonu v nějaké profesionální dílně ?? MYslím tím, včetně zabroušení, prostě stav jako vidla s dlouhým krkem, by? vařená.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.