• Krutor

    Chci si koupit nějakou bundu jako „pláštěnku“ = složitelná do balíčku, použitelná na dojetí v dešti. Na pohled se mi zamlouvá Axon Biker (cena kolem 1700,–, výrobce uvádí „nepromokavá“), akorát bych nerad utratil prachy za něco co nefunguje. Máte někdo s touhle bundou zkušenosti? nebo poradíte něci jinýho, co aspoň trochu funguje? Podotýkám, že to chci jako záchranu na dojetí tak, abych neprodojil.

    Díkec

    0 0
    • Vojtíšek  

      onehda jsem v ní jel silničního KŠ (tuším 2001) chcalo asi 3/4 trati a bunda OK.

      0 0
    • K2  

      Mám Biker2 poměrně krátce,takže nemůžu moc referovat. Střih spokojenost. Co se týká promokavosti, tak jsem zatím zažil jednu brutální bouřku. Měl jsem pod ní spocené věci, takže se to těžko odhaduje. Neměl jsem pocit, že by propršela (bylo mi teplo a necítil jsem, že by bylo více mokro než od potu), ale na rukávech se mi mokrá látka přilepila na ruku ale neprotíkala. Zatím krátká zkušenost v hodně extremních podmínkách.Kdyby byla delší, tak mi chrání celý zadek.

      0 0
    • Paja  

      Kamarad ma Axon Jan – stejny material jako Biker (ale nevim jiste, jestli ta jeho par roku stara je z toho soucasneho materialu) a vetsinou si ztezuje, ze je to fakt plastenka, sice nepromoka ale prodysnost minimalni. Na vlastni kuzi muzu doporucit plastenku z Porotexu (Gumotex breclav) ted z toho materialu sije Kalas, nepromokave, pomerne prodysne, levne.

      0 0
      • Krutor  

        Nepromokne? Mně spíš připadala jako „windstop“ …

        0 0
        • Paja  

          Aha, tak soucasnou biker jsem nemel v rukach, ale jeho je cistokrevny sustak s nejakym zaterem (tj. taky ne uplne nepromokavy – ve srovnani s napr. Goretexem)

          0 0
    • mosquito  

      koupil sem od vietnamcu za 240kc jednovrstvou silonovou bundu na doporuceni ze je to spolehliva plastenka (bez viditelnyho poteru) .. jednu sezonu zvladla a fakt promokly jen konce rukavu a ramena, letos ale stacilo malo a voda byla skoro vsude … asi na to striknu impregnaci ze spreje a uvidime, 1700 bych za plastenku ale nedal

      0 0
    • juli  

      O Axonovi toho sice moc nevim, ale na plastenku se mi 1700,– zda trochu moc. Sam mam nepromokavou bundu od Atexu a proti desti funguje bezvadne, nepromoknou ani svy. Ven se teda nedostane taky nic. Je to bunda do deste. No a urcite jsem za ni nedal vic nez 600,–. Teda pred tremi lety. A nebo si porid FOX Fluid Rain Jacket – 31010
      - speciální nepromokavá pláštěnka do deště a bláta vhodná na MX / ENDURO / DH / BMX........

      • odvětrané boky, reflexní pruhy, vpředu na zip , na zádech velká hlava FOX. Za 660,–
      0 0
    • RomanH  

      Nechci Ti to rozmlouvat, ale ja po zkusenostech s ruznymi materialy a budami uz nevozim do deste nic (ale premyslim o koupi skladne plastenky z pevneho igelitu a odvetranim – hodne jsem jich videl ve Francii v Alpach). Pokud prsi, tak nevyjizdim, a pokud me to zastihne po ceste, tak podle intenzity se schovam bude nekde po ceste, nebo to vezmu co nejkratsi cestou domu). Netvrdim, ze bunda nebude fungovat, ale stejne se pod ni zaparis a nepromokavost zavisi na materialu – horsi / lepsi, navic je to oproti te male plastence hodne neskladne. Specialni bundu do deste bych si na bika nekupoval. Zvaz, jestli neni lepsi bunda proti vetru z windstoperu, obycejna vetrovka (pertexka) a outdoorova goretexova bunda na treky ci na lyzovani.

      0 0
      • Volf  

        Přikláním se k Romanovi. Jezdit cíleně v dešti je blbost a něco nepromokavýho a zároveň prodyšnýho je spíš fikce nebo za nekřes?anský peníze. Normální pláštěnu na kolo a máš to vyřešený.

        0 0
    • sorak  

      cau, mam ji, jednou se mi „povedlo“ jet v opravdu brutalni prutrzi mracen asi hodinu a pul a kdyz jsem dojel domu, tak jsem zjistil ze na nekterych mistech uz propoustela… jo a je neprodysna, takze spis do chladnejsiho pocasi, ale jinak spokojenost…

      0 0
      • myscho  

        ja mam BikerI od slov. Nyna co je vlastne Axon, kupoval som ju minulu jesen za 1400,–sk [zlava], skladna je naozaj do maleho pytlika ,do dazda dobra,ale s tou priedusnostou je to nanic,ked ju casto neoperes tak sa objavi nejaky ten flak od potu na krku a ked mas podnou iba dres tak ti rukavy hucia ako keby si pustal sarkana :{{

        0 0
    • BB  

      posledni dva roky mam velmi dobrou zkusenost s cyklovetrovkou www.czbmi.cz/katalog.htm 990 Kc. Vozim ji s sebou porad jako neprofuk a plastenku. Je lehka (ale ne moc skladna), perfektne dycha a vodovzdorna. Nevyhoda je strih, takovy divny, uzsi v ramenou a dolu se rozsiruje. Ale s tim jsem se smiril. Vsechny drahe bundy od Sugoi a Gorewear co mam, lezi ve skrini a nepouzivam je.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.