• madcat

    je to dost OT, ale třeba se tu někdo kdo v zimě tohle provozuje najde… snowscoot mě hodně zajímá a koupit nějaký starý prkno v bazaru není problém, ale jak vyrobit tu kostru? není někde k dispozici nějakej návod nebo výkres jak to má přesně vypadat? nebo nedělá to přímo u nás někdo za lidovku (výrobci koloběžek), případně nějakej rámař, kterej by byl schopnej to povařit..(mrázek)? vím že se dá koupit i novej, třeba FORT, ale 15 000,– se mně za to dávat moc nechce… :-/

    0 0
    • skibob  

      čao, rozesmál jsi mě s tou lidovkou. Jenom hlavové bezúdržbové složení z nerezi na skibobu mě vyjde cca na 1000,– včetně materiálu!!! buď si to v garáži po obšlehnutí rozměrů a úhlů polepíš sám s kamarádem-svářečem s diskutabilní kvalitou svárů, o materiálu nemluvě. a to s použitím komponent z koloběžky. nebo to necháš udělat u fachmana, který tě bez přípravku pro vaření pošle do p*dele a pokud ti to udělá, tak za centimetr opravdu kvalitního prohřátého sváru zaplatíš kolem 10 kaček. začínám už dělat skiboby na sklad, než se lidi zase s prvním sněhem zblázní, ale skulinka by se našla. pokud něco budeš chtít, nezávazně mi pošli echo na emila, co vlastně chceš a šli bychom z B-F do ústraní, toto téma patří na jiná fóra. Snad by se našel zdravý kompromis.

      0 0
    • skibob  

      v případě vašeho zájmu o tuto problematiku mám návrh pro uživatele internetového on-line připojení. můžete se kontaktovat na můj emil a já vám rozešlu film z testování prototypu v sezoně 2003/04 (popř. fotky) přes bluetone-depo. upozorňuju, že film má cca 25 mega a stahovat se může dle vašeho připojení poměrně dlouhou dobu. to vše nezávazně a zdarma, práce mám dost. .. klepu na dřevo…

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Prototypu snowscootu?

        0 0
        • skibob  

          ne, dělám skiboby, jak již zmíněno. tedy SB. starší syn po mně chce ještě jiné vozidlo na blbnutí, takže mám od jara rozdělané něco mezi snowscootem a skibobem. od SC se to bude lišit uložením lyží z důvodu ovladatelnosti a kontaktu prken se sněhem. SC je má nafest. já dělám na kloubech s omezením maxima polohy lyže. dále demontovatelným sedlem. do dalšího stavění SC nepůjdu, neuznávám to. je to paskvil. můj názor pramení možná z toho, že mě prkno moc nechytlo, ikdyž skateboard jsem slušně ovládal (normální asfalt-ride). ta případná stavba dalšího SC by byla z nouze – co budu dělat s druhou polovinou předního prkna, až to říznu? sám sobě slibuju, že to klukovi dodělám.....

          0 0
          • Pá-dlista1  

            aha. Takze pripadne spis snowbike nez snowscoot. Snowscoot je takovy paskvil jako BMX z pohledu downhillera. Proste je to jen jina disciplina. A predstava, ze se rozrizne snowboard… trosku naivni, ale jako prvni z mnoha prototypu vynalezce… :)

            0 0
            • skibob  

              no, neřekl bych snowbike. snowbike je konkrétní výrobek firmy Brenter. Všeobecně se užívá spíše skibob nebo schibob. nechám poučování z názvosloví, že jo. má se to podobat právě snowscootu s již popsanými výhodami (?nevýhodami?). co se týká zkracování lyží, dělám to běžně/naivně pro klienta, co nechce carvit a bojí se náklonu v rychlosti. totéž platí i u S-boardu. všechny použité materiály jsou vodovzdorné a řez se ošetřuje pouze z důvodu estetiky, nikoliv ochrany proti vodě. problémek je někdy způsoben nepřítomností insertu v těle lyže v místě, které potřebuješ, takže se musí kloub lyže uchytit jinak. i to se dá řešit. tady bývá horší situace u vypěňovaných ly­ží.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Pak tedy snowscoot je konkretni vyrobek firmy Sunn, ale o to nejde. Spis mi slo o to, ze snowbike je spis jako kolo s lyzema, s naklapecima lyzema pripadne odpruzenim atd. Kdezto snowscoot spis jako kolobezka se sirokejma lyzema. A s tim rezanim snowboardu… osetreni te uriznute hrany byla posledni vec na kterou jsem myslel.

                0 0
                • skibob  

                  domnívám se, že snowscoot dělají švajcaři ve firmě Snowscoot + nějaká písmenka. nechce se mi to hledat. modifikace snowscootu se dělá i se sedlem. viz internet. poptával jsem ve Sportenu výrobu spešl lyží ve svých barvách. carvy byly v pohodě, ty taky montuju beze změn. u prken s délkou cca 1 m bych musel odebrat nějaké tisíce párů, aby se vyplatilo dělat kopyto v ceně 300 tisíc kaček. takže „moji“ nacarvisti nepohrdnou zkracovanýma lyžema, obzvláš?, když nabídnu i alternativu v zajištění originálů z Rakouska v ceně obou párů něco pod 300 EUR. Podobné by to bylo, kdybych chtěl dělat plagiáty snowscootu a potřeboval bych půlprkna. viz poptávka ve Sportenu .

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Tys me nepochopil. Ktera cast ti pripada jako urizla deska snowboardu? http://www.snowscoot.co.jp/…oduct03.html Me teda zadna.

                    0 0
                    • skibob  

                      to je teda prdel! asi si úplně nerozumíme. ty píšeš o origoš lyžích na snowscoota a já podle souvisejícího příspěvku o zkrácení boardu, který má madcat doma s vyhlodanými inzerty pro šrouby. proto se zajímal o jiné využití poškozeného boardu a případném levném postavení plagiátu. sada lyží z tvého odkazu asi za lidovku nebude…

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Nevim o cem pises ty. Madcat o zadnym prkne co ma doma nepise. Podle me si to oba predstavujete jako Hurvinek valku. Snowscoot uz davno neni v zacatcich. Kdyz si vemu kolik stoji snowboard a kolik BMX kolo nebo treba jen slusnej ram, tak tech 15 za snowscoot neni nijak prehnana cena. Sice za vyzkouseni… Prijde mi to jako na kolobezku varit sedlovou a stredovou trubku a snazit se udelat kolo. Asi tak to potom bude vypadat v porovnani s predlohou :)

                        0 0
                        • skibob  

                          samo, popletl jsem si nick u posledního příspěvku : SNOWBOARD vychozené závity pro vázání? ale i tak to chce madcat z bazarového prkna..... tedy za lidovku, že jo. střelím odhad ceny těch orig. lyží – tak 6–8 tisíc.

                          zkus si na netu ověřít, že to sedlo někdo montuje a má to opravdu štábní kulturu. nechci se sázet, ale vypadalo to jako modifikace originálu. pokusím se to najít.

                          s cenou souhlasím taktéž, ctím nápad autora.

                          popravdě se mi na snowscootu líbí snad jen příkladné zpracování a pěkné ohyby trubek.

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            Tehlech trubek? http://www.schlickjumper.de/…41dirty1.jpg Nebo tehlech trubek? http://www.dirtmag.de/…ot_dirty.jpg http://www.dirtmag.de/…ot_compo.jpg :) Do kol to ma jeste krucek… skibob to uz asi predbehlo :-D

                            Jinak je mozny, ze nekdo na snowscoot montuje i sedlo, ale ty nejlip musis vedet, jaky je to pozitek pro zadek a pater dostavat herdy primo do onech mist :)

                            0 0
                            • madcat  

                              ehh :-)) abyste mě teda voba pochopili – snowboard kterej mám doma zatím není v tak zoufalým stavu, abych ho s klidným srdcem jen tak rozpižlal a možná zjistil, že tudy cesta nevede.. :-) normálně se na něm snažím jezdit a moc nepadat, ale říkal sem si, že by se dalo koupit nějaký notně jetý bazarový prkno za 500, třeba i pro děti a to pak zprznit a pokud by to šlo, tak třeba i nějak připevnit na možná trochu modifikovanej rám z nějaké koloběžky nebo i nově povařenej rám – plagiát originálního snowscootu. pochopitelně by to ani zdaleka nebylo ono, ale na vykoušení nebo pro začátek by to SNAD stačilo a když by mě to chytlo, tak by v cestě zakoupení origoš SC nestálo už nic, leda čekání na vánoční prémie :-))

                              0 0
                            • skibob  

                              pádlisto, stejně bych v této diskuzi pokračoval, až porovnáš chování obou sněžných vozidel. pak bychom mohli debatovat jako zasvěcení. toto je takové plané teoretizování opřené na tvé straně o něčí názory a o informace z netu. zkus to na vlastní kůži a nebudu tě mít za filozofujícího laika (právě v problematice skibob X snowscoot). nic ve zlém…

                              0 0
    • Dumbo  

      ano… jasne že sa to da vyrobit doma na „kolene“

      chce to len stare prkno, nejaku beemixku a davku odvahy :)

      http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…

      toto vyrobil nejaky typek… fotka j z www.bikemagazin.sk

      0 0
      • skibob  

        na „made in garage“ to nevypadá špatně.

        0 0
      • madcat  

        no, tohle by skoro šlo!! :-)) ještě protáhnout tu kostru víc dozad, aby bylo prkno víc opřený, případně přidat štanglu na supermany a bude to! :-) to si vyrobil ten týpek sám doma nebo mu s tím pomáhal nějakej svářeč nebo konstruktér?? :-)

        0 0
      • Radek Broz  

        Da se to udelat i lepe;-) http://www.tbb-bike.cz/index.php?…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Takhle nejak bude vypadat supermarketovy snowscoot. Vychazim z rozdilu mezi snowboardem a superhypersnow­boardem o par stovek lacinejsim, ale o mnoho kvalitativnich trid nize :)

          0 0
    • kubajs mtb  

      mrkni na tohle stojí to 8900,– http://www.mibo.cz/…/MIBOB_1.jpg

      0 0
      • madcat  

        ta vidle s takovýmhle hlavovým úhlem je tam imho úplně na prd… a je to tak trochu mix snowscootu a skibobu… ale taky bych se na tom svezl kdyby byla ta možnost…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          S tim prdem jsi to vystihnul presne, kdyz uvazim jak malo staci, aby se ta vidle zlomila na kole s normalnim hl.uhlem…

          0 0
      • Radek Broz  

        Ten uhel myslej vazne? Docela bych to chtel videt v „akci“.

        0 0
      • skibob  

        sním či bdím??…

        0 0
        • chobot  

          :)) pokud se povzneses na tuto zhovadilou kombinaci a predstavis si jenom ten ram ( jehoz jsem vlastnikem ),myslis ze by se na nem dal postavit snowscoot?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ja myslim, ze pri trose fantazie by se neco podobneho snowscootu dalo, ale prijde mi ten ram maly.

            0 0
            • chobot  

              jak to myslis malej?v cem? ja kdyz na nem jedu,jenom se vezu ( z kopce ) tak se vlezu obema slapkama na „desku“.tos myslel?a co jsem videl,tak na scootu se jezdi s nohama u sebe,nepletu-li se :))

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Mozna se to jen zda z fotky.

                0 0
                • chobot  

                  si myslim :))

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Proste mi to pripada daleko mensi nez tohle: http://www.snowscoot.co.jp/…cmg02-13.jpg uz jen kdyz porovnam sirku riditek a to na tom hybridu urcite nejsou nijak siroky.

                    0 0
                    • chobot  

                      jako vaz slova jo :)) samotnej ram ( pokud ho pouzivas jako ram na kolobezku je hodne v pohode ),zalezi jak ho osedlas ( kolecka,riditka atd. ) tezko srovnavat velikosti jen z obrazku,to by chtelo v realu :-P kazdopadne bych chtel ten ram promenit na neco,na cem by se dalo jezdit na snehu asi tak :)

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse