• Jerry

    Nazdar Bikeři, právě přecházím ze silnice na Bike a trápí mě dvě věci. jednak jaký vybrat kolečko, abych ho využil a odpovídaly cena a kvalita a jednak jak se zbavit svý silničky. Mám vybraný kolo od Jamis – dakar sport, je to celoodpruženej bike s vidlí Manitou Splice Super 100–130 mm, tlumič – Fox Float R 90 mm, rám 7005, Celý je to na deore, brzdy AVID BB5 disc, a cena je za 26.990,– trochu jsem ho i projel, ale jsem spíš zvyklej na silnici, tak mi chybí přehled. za každý váš názor, zda do něj jít nebo se ještě poohlídnout jindy budu rád a to i názory o ceně. díky za vaše odpovědi. Pzn. chci kolo pro všechny situace a? cross nebo relax, prostě do pohody i nepohody…

    0 0
    • FAF  

      Urcite by som kupoval MTB a nie cross ani cestny.Na cestach je dnes dost vela aut.Ochudobnil by si sa keby ze sa chces prejst v nejakom narocnejsiom terene.Ale celoodpruzeny by som nekupopval. Radsej by som volil pevny kvalitny ram a kvalitnejsiu vidlicu , XT naboje a kluky.

      0 0
    • vladaza  

      Nechci bejt moc chytrej, ale mám dojem, že uvedený peníze bych raděj koupil pevný kolo s vidlici. Celopéro za 27 tisíc se mi zdá až moc levný. Domnívám se, že skutečně funkčního fulla moc levněji, jak za 40 tis. nekoupíš. Ostatně- projíž´dka kolem obchodu ti moc neřekne, raději si zkus zjistit kolik takový kolo váží, myslím, že to nebude daleko od 15 kg a s tím bych se teda terénem tahat nechtěl. Jen takovej drobnej TIp – pro syna stavím HT s využitím rámu SPYDER/najdeš snadno na netu/ – jen proilustraci smateriálu EASTON ULTRALITE tě vyjde na 5500,–, ze značkovýho Columbus ZONALU je ještě o litr levnější. Nebyla by to cesta i pro TEBE – postavit si kolo přesně podle svých představ? Osobně zjiš?uji / Po cca 15 letech ježdění na MTB/, že mi žádná konfekce prostě nevyhovuje.A dneska je tak velká nabídka komponentů, že bych si hotový kolo asi nekoupil.

      0 0
      • JMT  

        to kolo stoji normalne bez slevy 40 :-) je to fakt bomba !

        0 0
    • JMT  

      di do toho, super bike i za normalni cenu (coz je 40tis) za cenu 27 (coz je sleva jako…) je to naprosto super, za ty prachy nesezenes ani lip osazenej hardtail, natoz fulla, splice staci, bb5 sou druhy nejlepsi mech disky (po bb7-a za ty bych se mozna i popral-rozhodne lepsi nez hydraulickej odpad ve smyslu hfx9 a deore…) tlumic fox nepotrebuje komentar-nic lepsi na xc neexistuje, plaste sou sice spotrebni, ale ty co tam sou, tak sou super a navic ta nadherna povrchova uprava PROSTE DO TOHO DI ! jesli sezenes nekde neco lepsiho tak ses asi superman :-) Jedinej negativni clanek na celym procesu je akcebike :-) …jesli to beres prez ne…

      0 0
      • JMT  

        fakt SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER p.s. s jamisem nemam nic spolecnyho :-) rozhodne daleko vic poznas fulla nez kliky…(v pozitivnim slova smyslu)

        0 0
        • Otto  

          Vždycky když čtu příspěvek jako jsou tyhle od jmt, tak si tipnu věk. Málokdy se mýlím… až dnes. Tipl jsem 16..a ono 19

          0 0
      • Martinson  

        BB-5 – Psali ve Velu že sou druhý nejlepší, ale když jsme je štelovali na kámošově kole tak mě moc nenadchly. Takový titěrný kotouče a štelování jen nepatrně lepší než u Hayesu MX-2. Proti hydrám bazmeky.

        0 0
    • vojtechposmourny  

      Jo, pěkný kolo. I za těch 40 je to dobrý, no a jestli ho můžeš mít za 27, neváhej a ber.

      0 0
    • vojtechposmourny  

      A jestli je to přes akcebike.cz, zkus se kouknout i na jamise xlt za 35. Ten je ještě o notnej kus dál.

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Teda pokud Ti stačí 17 velikost u toho xlt.

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Teda pokud Ti stačí 17 velikost u toho xlt.

      0 0
    • Martinson  

      Jezdím Jamise Dakar, má stejnej rám jako Dakar Sport ale pružinovej tlumič Fox. Kupoval jsem to kvůli rámu a přeházel MX comp vidli a hydry Deore. Kolo není nejlehčí ale poměrně univerzální. Jezdím na tom po asfaltu do práce ale technický cesty na Točný. Občas nějaký zvuky ale to je u fulla normální. Mechanik akcebiku mi zvuky odstranil dotažením a máznutímčepů. Prodejci lživě uváděj průmyslový ložiska, ty mají až vyší modely XLT a XC, tohle má kluzný a jen jedno průmyslový. Model XLT je už dost do freeridu je bytelnější ale i těžší.

      0 0
    • 0v0ce  

      nechtel by jses pochlubit gde za takove penize lze toho Jamise koupit?? Nebo neni novy??

      0 0
    • well  

      Jamis dělá super cel. kola. Tady jsou i slušný ceny http://www.phenix.cz/

      0 0
    • Meesha  

      Jo, tohle vypada dobre.

      Celkove mi ale Jamis nic nerika a nelibi se mi.

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Svezl sem si dva vyšší modely, tedy xlt a xc, a musim říct, že xc mě příjemně překvapil a to ve všech směrech. Tebou vybraný SPORT už bohužel není až tak zajímavej vzhledem k vidli a mechanickým kotoučům (netvrdim samozřejmě, že je to ňákej SHROT). Pro tvoje potřeby bude jistě lepší, zvolit spíš lehčí a líp osazenej pevnej rám, nebo si připlatit a pak už můžem polemizovat.

      Jinak tydle slevy na JAMISe sou přímo od dovozce a tak platěj všude.

      Stavba vlastního bika přichází ke slovu čím dál tim častěji, protože např. APACHE WAKAN by mě vyšel levnějc i s prací (nic proti němu), ale o všech kolech se to říct rozhodně nedá a poslední variantou sou stroje s dobrejma komponentama, za dobrou cenu, kde stačí vyměnit pouze rám.

      0 0
    • Honzajs  

      Taky jsem se na něho mlsně díval, máš už nějaký praktický zkušenosti ??

      0 0
      • well  

        Slevy na Jamise nebudou věčně! Dovozce toho dovezl víc než zatím dokázal prodat. Příští rok bude hůř a ceny tak dolů nepůjdou. Součaná nabídka je SUPER!

        0 0
        • Pavlos  

          hmm dovez spoustu Dakaru XLT 17" ale v 19" je vyprodany:(

          0 0
          • Honzajs  

            Nebo tady jsou samý vysoký lidi, chtěl jsem XLT v 19" a není. No tak jsem nakonec vzal za vděk tím SPORTEM a těším se, ale ještě mi musí potrdit, že vůbec je. Divnej přístup obschodníků, v půlce roku kolo nekoupíš. Chudák ten, kdo o kolo příjde a chce nový

            0 0
            • Pavlos  

              zajimave ze v prodejne aut se ti v pulce roku nikdo nedovoli rict pockejte si na jaro

              0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.