• fireman01

    Zdar, poraďte kam se vydat na cyklo dovolenou, mám zatím 5 lokalit, šumavu ale tam je to spíš taková pohoda, potom krkonoše, oravu a súlov na slovensku no a beskydy jen mám problém sehnat nějáké dobré ubytování pro dva. Nemátě někdo tip. A měl by to být trošku těžší terén né extrém (jedu s přitulkou) ale taky ne asfaltky v lese viz: šumava

    0 0
    • Andrzej  

      jed do beskyd, na orave bych si nebyl jisty pruchodnosti stezek(ale snad to tu nekdo upresni, byl sem tam jenom jednou…) v krkonosich je moc lidi, na sumave taky a navic tam je ten asfalt… s ubytovanim by nemel byt az takovy problem, podivej se treba na www.beskydy-info.cz

      0 0
    • gobike  

      Taky bych zvolil Beskydy, je to tam na kole moc pěkný, je? tam! Si myslím, že ubytování seženěš.

      0 0
    • fireman01  

      jo taky jsou u mě favorit č1 beskydy jen musím zvolit takovou lokalitu aby tam bylo i něco k vidění nějáky hrad, památka nebo něco (kvůli mojí kočce) nemůžu po ní chtít aby denně drtila 50 v terénu :)) musí mít i nějáké kulturní vyžití, našel jsem jednu chatku poblíž vysalají tak přemýšlím že tam.

      0 0
      • Andrzej  

        jee, ted se divam na fotku tvojeho kola a konecne vim kde to je :)) jezdis tam casto?

        0 0
        • fireman01  

          JJ je tam pěkně žadní lidi a dolů k tomu rybníku je to pěkný sjezdík, potom taky na kotlině tím lesem směrem do poslka tam se též dobře jezdí vídím že taky merida :)) se můžem někdy domluvit

          0 0
    • croscountry  

      Súľov je veľmi pekný, ale nemáš tam kde ís?. Na to stačí jeden deň. Vo Vele písali niečo o Beskydoch a pekných trasách smerom do Polska. Jukni na mapu. Ja už som to pozeral, myslím(podľa mapy), že by tom mohol by? pekný biking. Podobne aj na Orave, ale Andrzej píše, že by mohol by? problém s priechodnos?ou. Ak chceš kľud, zaujímavá lokalita by mohla by? aj okolo Rak. hraníc. Myslím niečo ako Česká Kanada.

      0 0
      • kungpao  

        Súľov – nemáš kám ís??????? Kokso tak práve som oprskal monitor matovým čajom! Vačšiu hovadinu som v živote nepočul.Na každý jeden smer zo svetových strán máš X možností bikova?, v blízkosti aj rovina, v blízkom okolí 3 mestá (ZA, BY, PB), min. 3 hrady o ktorých viem (no je pravda že sú to zrúcaniny hradov ale aj to može by?, nie?), lacné krčmy a o prírode ani nehovorím. No a priamo súľovské skaly sú nádherné na pešiu turistiku.

        0 0
        • croscountry  

          Však sa nerozčuľuj. Konkrétne som tam nebol, ale čítal som niekde v rámci prospektu a lákania na maratón, niečo v zmysle „národný park, inokedy v roku tu jazdi? nemožete a nedostanete do najkrajších častí.“ A skutočne som tam preto nešiel, hoci som na to mal minulý rok veľký zálusk. Ale ak si domáci a hovoríš, že je to tam bezproblémové o to lepšie.

          0 0
          • kungpao  

            Autor prospektu nevie o čom píše. Kľudne príď, sú to kecy.

            0 0
            • climber  

              Kungpao má recht. Ví o čem mluví, je místňák. Na Súlove, resp. v okolí Žiliny je naprosto fantastický biking (žil jsem tam 4 roky). Chce to, ale trochu znát. V historii najdeš popisy trailů v okolí Žiliny, které jsem na B-F zveřejňoval a Kungpao ti jistě poradí nějaké další.

              0 0
        • Palo TT  

          No ja by som si Sulov ako zakladnu pre dlhsiu cyklo dovolenku tiez nevybral (cyklo dovolenka= cyklo partia a vacsina casu na biku). Sulovske skaly nie su zrovna velke. Uprednostnil by som skor ubytko niekde, kde sa da vyuzit aj doprava vlakom (spominana ZA,PB,BY a moja oblubena Cadca). Potom sa nemusia robit okruhy a hned ma clovek viac moznosti. Ked do Sulova, tak na 2–3 dni pojazdit vsetko okolo a potom sa presunut inde. Pokial sa vsak jedna skor o rodinnu dovolenku (bikovanie len ako jedna s moznosti) tak aj tyzden v Sulove je v pohode.

          0 0
    • BB  

      ted si nedelam pr*el, ale Praha. S podporou auta, nebo vlaku si z Prahy udelam fajnovou dovolenou v oblastech Hrebeny, Brdy, Karlštejnsko, Krivoklatsko. Je to muj davny sen si takovou dovolenou udelat, ale vzdycky si rikam, kdyz uz si beres dovolenou, tak preci nekam pojedes a nebudes sedet doma a hoblovat furt stejny kopce. Ale pokud nekdo neni z Prahy, tak supr jezdeni.

      0 0
      • pedrod  

        Souhlasim, a to samy plati treba o Plzni, zejmena smer Rokycany nebo na sever podel Berounky nebo ke Strele. A muzes to vylepsit o Klatovsko a sumavske podhuri (tereny Krale Sumavy). Tyhle oblasti maji jednu vyhodu, tezko se tam budes dostavat do konfliktu s pesaky, obzvlast ve vsedni dny. Vsichni jsou totiz na Sumave, v Beskydech, na Sulove atd. :-))

        0 0
        • Andrzej  

          :))))))))))))­))))))))))) tak v plzni to teda neznam, ale to co se tu pise o praze mne dostalo, stejne jako pesaci v beskydech. v praze sem na kole jezdil, a ty kopecky kolem jsou dobre tak na silnicni kolo, je tam spousta peknych asfaltek s malym provozem, ale na biku to je fakt nuda, to mi nevymluvite

          0 0
          • BB  

            to si bud delas srandu, nebo si na bika v okoli Prahy nesedl. Tocna nuda ? Cukrak nuda ? vyznacena trat brdskeho maratonu nuda ?

            0 0
            • Jenda  

              No jo jenze to porad neni duvod byt kvuli tomu v Praze. Na me to dela dojem ze rozumne se da bikovat na jih a zapad od Prahy ale sever a vychod je trochu na pikacu takze proc nebyt trba v Dobrisi nebo v Beroune nebo tak nejak. Navic treba od Karlstejna na zapad je asi desetinasobne nizsi koncentrace lidi nez smerem ku Praze. Proste Praha jako takova fakt ne:-) To uz radsi Kladno:-))))))))

              0 0
            • Andrzej  

              uznavam, ze na tocne sem nebyl. na cukraku jenom jednou, schvalne sem se tam motal asi hodinu a i kdyz sem to vyjel a sjel dvakrat, pokazde jinou cestou, vetsinou mimo stezky a cesty tak to bylo slabe(este musim taky uznat, ze nekdo kdo to tam ma dokonale projezdene tak by nejake zajimavejsi mista objevil). Rozhodne to ale nemeni nic na tom, ze ty kopce nemaji skoro zadne prevyseni a kdyz se nekde nahodou objevi nejaky technicky narocnejsi usek, tak se delka muze merit desitkama metru. pokud nekdo zkusil jezdit v horach a v poradnem terenu, tak ho takove litani nahoru a dolu po temer hladkem povrchu nemuze poradne uspokojit… asi bych nereagoval tak prudce, kdyby tady v threadu o beskyd touru nepsala vic jak pulka lidi (hlavne z cech) ze sjezdy museli snaset. tak at si poridi krosove kola a vozi se kolem prahy… ted jenom doufam, ze to cele nevyzni moc rozcilene :)

              0 0
              • jecnak  

                Az budes nekdy v Praze s bikem, tak se ozvi, rad te vyvedu z omylu.

                0 0
          • jecnak  

            Si dela srandu, vezmi nekdy to silnicni kolo a jed s nami na biku. Uvidime kam dojedes.

            0 0
            • Andrzej  

              jenom si me spatne pochopil, myslel sem jezdit radsi po normalnich cestach, ne v terenu(ten tam za moc nestoji)

              0 0
      • Jenda  

        neee Praha fakt neee, to uz radsi Beroun nebo Pribram pripadne dale zminovana Plzen. Osobne mam rad okoli Rabstejna nad Strelou.

        0 0
    • Martin  

      Byl jsem letos v RakOuzku, v Itálii, ve Švýcarsku a nejlíp z toho všeho jsem si zajezdil v Beskydech. Takže mohu vřele doporučit.

      0 0
      • pedrod  

        Potvrzuju, a k tomu dodavam, ze urcite za stejny penize se muzes vic rozsoupnout.

        0 0
      • Andrzej  

        no, taky uvazuju nad tim, ze letos s kolem do alp nepojedu, vubec nestiham behem jedne sezony projet oblibene trasy, navic furt objevuju neco zajimaveho, kdyz chci neco poradnejsiho, tak mne nedavno nadchla mala fatra. je treba taky projet i ostatni casti beskyd a celkove te nejblizsi casti karpat… pri porovnani financni narocnosti jsou na tom beskydy taky o dost lip. jenom prozit celou dovolenou doma se mi nechce… :)

        0 0
    • TinkTink  

      Broumovsko-Adrspach…

      Tras tolik, ze je nestihnes projet ani kdyz se pos****…vcera jsem se z tama vratil s polovici a uplna nadhera…nemuzu nez doporucit…

      Tip na ubytovani mam tez ;)

      0 0
    • rock  

      Poslední týden v srpnu se chystám do Beskyd na dovolenou … sólo, takže trasy a denní dávky budou omezovány jen případnými záchvaty lenosti :-) …

      0 0
    • Palo TT  

      Namiesto Oravy by som dal radsej Kysuce, co su vlastne Beskydy zo slovenskej strany. Super je trasa je CR – SK hranica (Velkeho Polomu az po Javorniky) a najviac sa mi pacila SK-PL hranica (Skalite/Zwardon – Velka Raca – Hora Rycierova). Nieco o Beskydoch tu: ulr:www.cykloart.cz/…/default.htm O Kysuciach tu: http://www.velkaraca.sk/leto/index.php?… (super je trasa c. 10)

      0 0
    • Krutor  

      Já ti – jako správnej patriot – přidám do vytipovaných lokalit ještě jednu: Moravský Kras. Zrovna včera jsme se ženou konstatovali při návratu z Podyjí (BTW je tam na kole taky moc pěkně, i když pohodově), že to naše okolí je na ježdění na celej týden. Blansko (resp. něco okolo) jako centrum, do 30 km máš Brno, Vyškov. Dost k vidění jako doplněk k tomu kolu. Moravský Kras je prezentován jako cykloturistická lokalita, ale na biku se tady jezdí fakt dobře – kopečků je tady dost a dost na všechny strany. Kdo chce, můžu poradit náplň a ježdění na celej týden a bude 100%-ně spokojenej Kopečky na všechny strany …

      … Konec reklamy :-D.

      0 0
      • Martin  

        Poskytnu mapu a můžeš si cvičně zkoušet letošní Bike-Adventure:-)))

        0 0
    • fireman01  

      Tak po přečtení všech doporučení jsem se nakonec rozhodnul pro ty beskydy, už jsem objednal jednu chatku na visalajích zatím nevím jestli bude volná, pokud né tak zkusím třeba kotař nebo slavíč uvidím.

      0 0
        • Daf  

          Presne tady jsem byl ubytovanej pred dvouma rokam a muzu jen doporucit.

          0 0
          • Pablo  

            Můžu se zeptat jakým stylem jsou uschovaný kola, jestli je možnost vařiče na pokoji případně jak vařej (jak velký porce, jestli je výběr (nejradši těstoviny na milion způsobů :))? Uvažuju o tom letos, asi s polopenzí, ale jsme docela rozežraný, tak jestli to má smysl nebo jestli rovnou uvažovat o vlastním vaření..

            0 0
      • Martin  

        Trasa Visalaje – Lysá Hora je mooooooooooooc­......po projetí doplň sám:-)

        0 0
      • kochese  

        Jeste bys mohl zkusit treba chatu Kamenity – chata je v super miste kousek od Slavice, www.chatakamenity.cz ,je tam stare cislo mobilu, nove je 775025683 nebo neco v udoli lomne-dolni ci horni lomna. Nekdo z B-F tu loni bydlel, mozna se ozve se svym tipem. Zdar

        0 0
    • rock  

      Ad Beroun: Čeká mne pár dní (pondělí a úterý) na služebce v Berouně. Stojí za námahu si vzít sebou bike a vyrazit třeba už před víkendem, spojit příjemné s užitečným ?

      0 0
    • Ice-goofy  

      Ja jezdim na tyden vzdy do Jeseniku a spojim prijemne s uzitecnym vezmu rodinku a u toho si i zajezdim po horach ;)

      0 0
      • fireman01  

        Díky všem za návrhy, už máme s přitulkou pár lokalit vytipovaných ale nejspíš to bude to Slovensko-Česko-Polské pomezí.

        0 0
    • SIROKY_ZABER  

      fakt odporucam ist na cyklo dovolenku do okolia ziliny…mate tam nespocetne mnozstvo kombinacii, kam na cykloturistiku…spo­meniem len malu fatru, lucansku malu fatru, sulov, javorniky, mozno aj velku fatru, treba vsak auto…teren je fakt rozmanity…kto chce asfaltky ma asfaltky…a tazsi mistai az extremny teren je v tychto pohoriach stale…v okoli je vela zamkov a hradov ale aj vodnych ploch…avsak odporucam tam ist az od polovice maja(po cesky tento mesiac neviem-5ty v roku..:D), kedy predpokladam ze horske chodniky budu uplne suche od roztapajuceho sa snehu......

      0 0
    • konik  

      @fireman01 Ahoj, muzu znat termin kdy na dovolenou jedete? Planuju s pritelkyni taky MTBcyklodovolenou prvni 2 tydny v cervenci) a mame vybrany podobny lokality co vy. Treba bychom mohli bikovat spolecne. Loni jsme byli tady www.bumbalka.cz a muzu doporucit. Supr pani domaci a supr jidlo.

      0 0
      • fireman01  

        Čus, jo te nejni špatný nápad jen musím zjistit kdy přitulka dostane dovolenou, pracuje totiž v jedné zahraniční firmě a tam je mají přesně naplánované a když chce vybrat jindy je někdy problem :( Zeptám se a dám vědět.

        0 0
      • fireman01  

        Čus tak jsem konečně zjistil kdy má ta moje tu celozávodní dovolenou a vychází jí to od 14srpna což vy chcete jet asi dřív co?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.