• jaski

    chci se zeptat jestli nevite o nejakejch cyklo mapach.ale takovy kdesouz primo vyznaceny stezky v lese apod.hlavne Krusny hory.dik

    0 0
      • MARIN  

        ale vsechny cesty tan vyznaceny nejsou a to snad ani na vojenskych mapach protoze lesaci si nove cesty delaji samovolne

        0 0
        • gumid  

          Cyklomapy v měřítku 1:75000 nejsou špatné, mě se ale nejvíc zamlouvají mapy vydávané KČT v měřítku 1:50000, které vycházejí právě z vojenského kartografického ústavu. Ne proto, že by mne zajímala hloubka řeky apod, ale je tam vše pro orientaci, ne jenom značky a vrstevnice jako např. v mapách Schocartu. Jsou tam samozřejmě i cyklotrasy, navíc lze vyčíst z mapy spoustu věcí, které ostatní vydavatelé opomíjejí.

          0 0
    • BB  

      Cykloatlas od Shocart 1:50000, pokryva celou republiku, jsou to oddělené listy, takze se perfektne kopiruji na berevne kopirce a jsou tam cyklotrasy, které jsou vyznačené v terénu a taky doporučené trasy pro MTB, které jsou pouze v mapě. Nic lepšího u nás neznám.

      0 0
    • zbartos  

      Vzhledem k tomu, že jsem se podílel na některých informacích o povrchu/sjíz­dnosti cest uvedených v nových cyklomapách Shocart 1:60000 č. 144 a 145 (Mor. kras a Drahanská vrchovina), upozoeňuji na fakt, že tyto mapy je již možné koupit. Viz www.shocart.cz/…p/select.php?…

      0 0
      • PepikW  

        Prozraď jakým způsobem se k mapování může člověk dostat. A daj ti za to aspoň sadu map :).

        0 0
        • kolombo  

          Asi tak dva roky zpátky proběhl dotaz, jestli je někdo ochoten to dělat.

          0 0
        • rock  

          Čirou náhodou :-) (alespoň já) … a ano, dostal jsem (mimo jiné) několik výtisků mapy, na které jsem se podílel …

          0 0
    • zbartos  

      Zeptej se v Shocartu, zda ještě mají zájem o spolupráci v oblasti, kde jsi schopen dodat přesné informace.

      0 0
    • rock  

      Bez ohledu na osobní zainteresovanost :-) doporučuji kouknout po právě vycházející edici ShoCartu 1:60000, vyznačená sjízdnost od místních znalců nejenom na turistických značkách se může docela hodit … anebo ve specializované prodejně na mapy pohledat ještě něco podrobnějšího mimo edice (např. Moravský kras existuje v měřítku 1:25000, třeba i pro Krušný hory něco takového vyšlo) …

      0 0
      • Palo TT  

        Ked uz si osobne zainteresovany, preco maju tie mapy taku cudnu mierku?

        0 0
        • rock  

          Vím já ? Já je nevymýšlel, jen úplně pranepatrně a zanedbatelně se podílel. Nicméně jsem si kladl tu samou otázku a po prvním použití jsem zjistil, že je úplně fuk, jestli má jeden kilometrový čtvereček na mapě 20mm nebo jen 16.7, za chvíli Ti to nepřijde (pokud nepotřebuješ brýle na čtení). A takto se mapa líp vleze do kapsy šortek nebo dresu.

          0 0
          • kolombo  

            Asi jim připadala 75tka málo podrobná a na 50tce je zase, pro cyklistiku, zbytečně moc detailů. To kouzlo té nové edice by mělo být ve vyznačené sjízdnosti a v lepší poskládatelnos­ti mapy.

            0 0
            • PepikW  

              A tady je problém, právě v tom vyznačení pro cyklisty. Alespoň v oblasti Labských pískovců (V Lužických myslim taky) je spousta chyb (zpevněná super vodorovná lesní cesta, podél potoka, s jemným štěrkem je značená fialovou přerušovanou a přitom se hodí i pro silničky a nadruhou stranu kamenitý a písčitý krpál, kde všichni tlačí většinou i dolu, je plnou čarou), u ostatních neznačených cest spousta vede jinak na mapě a jinak v terénu, pěkné, sjízdné (a používané) trasy nejsou fialově vyznačeny, stejně jako některé značené (radroute) cyklostezky v Sasku. Čekal bych, když jsou ty mapy nově vydané, že budou lepší a jak inzerují, skutečně ověřené místními znalci. Přijde mi, že toho chrlej moc, bez nároků na kvalitu. Jsem zvědavý, co mi ze ShoCartu odepíšou na dotaz ke spolupráci. Nejlepší je, si mapu nakreslit sám :o))).

              0 0
        • aldomoro  

          Odpoved je jednoducha. Chteli jsme co nejpodrobnejsi mapy, chteli jsme zachovat stavajici klad listu a prekryvy (ty jsme diky zmenseni padesatky rozsirili) a museli jsme se vejit na urcitou omezenou velikost papiru. Chapu, ze se nad tim nekdo muze podivovat, ze je to v padesatce udajne lepsi, ale „rock“ to napsal presne. Ctvercova kilometrova sit je v podstate stejna a navic je na „cyklositi“ mezilehla kilometraz (useky vetsi nez 500m). Takze je vlastne v praxi uplne fuk jestli je to padesatka nebo sedesatka. Nebo nekdo vozite milimetrove pravitko ci buzolu s meritkem 1:50 000 a behem svihu si premerujete co vas ceka? Verte, ze jsme nad tim hodne premysleli, meli hodne variant a vysledny format je vysledkem dlouhych debat na toto tema.

          0 0
    • zbartos  

      Subjektivní vnímání sjizdnosti povrchu a možnost nekorektní spolupráce externích dodavatelů informací (příp. jejich nezpůsobilost) je daní za použitý způsob aktualizace map. Tomu se prostě nedá vyhnout, pokud se má ekonomicky přijatelně zjistit sjízdnost a vedení cest pro cyklisty na celém území ČR v poměrně krátkém čase. Každý orientačně zdatný uživatel těchto map, by se pak měl snažit (podle mne), aby upozornil Shocart na všechny nesrovnalosti, které v těchto mapách najde, protože tím pomáhá ostatním cyklistům.

      0 0
      • PepikW  

        To, o čem jsem psal, neni o subjektivním pocitu (tím to omlouvá i p. Linhart), to je prostě špatně. V létě jsem na Vlčí Hoře dostal cykloturistický mapy vydaný letos Krajským Úřadem (copyright ShoCart) a značený cyklostezky (i ty po silnicích) vedou místy jinudy, nebo chybí. Správa NP Český Švýcarsko vydala krásnou pětadvacítku se super místopisem, ale ten mapový podklad je hrozně nepřesný. Příště prý zkusí jinou firmu. Rád bych se podílel na mapování, ale raději třeba pro KČT. Shocart mi přijde jako taková „hypermarketovka“.

        0 0
        • kolombo  

          Trochu problém bude v tom, že KČT žádné mapy pro cyklisty nevydává a občas mám pocit, že by byl nejraději, kdyby se tu žádná kola neprodávala :-)

          0 0
      • McBlacky  

        problém je taky kdo tu sjízdnost měří :)

        0 0
        • kolombo  

          Sjednocení názoru na cesty je taky trochu problém :-( Když jsem to konzultoval s kolegou, tak to co já měl čárkované, tak on by tam kreslil tečkovaně a vykřičníky. Jizerky a panelovky, podle mě je to plná, skoro pro silničku, ale některý lidi z nich mají děsy a viděl jsem i nepěkný pád při nezvládnutí středové prohlubně :-( Ale určitě by neměly být neprůjezdné úseky plnou čarou a podobně. Ještě je otázka, jestli je nekvalitní úsek třeba 100 metrů, tak to je do mapy 1:60000 nepodchytitelné.

          0 0
      • cabbage  

        pro zacatek by stacilo aby shockart obslehnul turusticky znacky z map KCT a nevymejslel si vlastni…

        0 0
        • kolombo  

          Tak obšlehnout se to dá, ale ani KČT to nemá vždycky dobře. Dokonce vím o úseku, kde to má v mapách blbě i zadavatel, tj. krajský úřad. Navíc jsem byl na jednání, kde šéf značkař KČT vykřikoval, že pokud přijde na to, že jim to někdo obkresluje z map, tak bude zle.

          0 0
    • zbartos  

      To PepikW: Zdá se mi, že se nechceš dopátrat důvodu, proč je něco špatně, ale kritizovat Shocart. V původním mailu jsi poukazoval na špatně uvedený „cyklopovrch“ cest v nových cyklomapách 1:60000, teď do toho taháš nějaké reklamní mapy krajského úřadu a špatné vedení značených cyklotras. To je úplně něco jiného. Vedení značené cyklotrasy by mělo být známo z projektové dokumentace nějakého povolovacího řízení a pokud je i tam chyba, nebo se v průběhu doby trasa změnila (ale vydavatelství o tom nebyla informována či to sama nezjistila), je jasné, že v mapě to bude blbě. Každopádně by „místní znalci“ měli spíše dodávat povrchy cest (příp. vůbec existenci a průběh v mapách neevidovaných cest a pěšin), než kontrolovat zda je jakékoliv značení tam, kde má podle projektu být… Cesty většinou zůstávají na svých místech (i když nepoužíváním zarůstají), ale značení se překládá, krade či ničí.

      0 0
      • PepikW  

        Pro ten případ map od Krajského Úřadu máš asi pravdu. Já tam prostě viděl značku vydavatele, neznám podrobnosti zadání (a jako uživatele mě vlastně nezajímají). Máš tedy pravdu, že vydavatel nemusí kontrolovat data od zadavatele (na svý mapě má tuhle trasu myslim OK). Možná do toho zbytečně šťourám a prudim, vždyť já si stejně jezdim po vlastních trasách a bloudit v lese mi moc nevadí :o))) .

        Howgh.

        0 0
    • PepikW  

      Po mé kritice cykloturistické 60tky mě zkontaktoval p.Linhart ze Shocartu. Výsledek po výměně názorů je tento: cesty Jetřichovice – Královský smrk a Dolák – Kamenická Stráň jsou v mapě označené špatně, chybu uznal, v příštím vydání opraví. Chybějící cesta po hranici NP u Jetřichovic byla prý vypuštěna po dohodě se správou CHKO (nechápu). Cyklostezku v Sasku mají značenou, v tomto případě se za nařčení omlouvám.

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.