Dá se karbonová sedlovka zkrátit aniž by hrozilo její znehodnocení? Jednoduše zaříznout a opilovat nebo něco speciálního? díky
Dá se karbonová sedlovka zkrátit aniž by hrozilo její znehodnocení? Jednoduše zaříznout a opilovat nebo něco speciálního? díky
Jednoduše zaříznout, ale chce to co nejjemnější a nejlépe novou (=obzvláš? ostrou) pilku, aby vlákna příliš netrhala. Myslím, že na stránkách Easton-u byl i nějaký rozepsaný návod ke krácení karbonu, ale není na tom nic světoborného.
díky, zkusím to
A co flexa?
Taky ji chces zkratit?
Ja bych to vzal pokosovou pilou s nejakym jemnejsim multi-material kotoucem, bude to krasne kolmy a neda se to zkazit.
Před řezáním olepit páskou, třeba malířskou maskovací a pak řezat přes ni, míň se štěpí vlákna.
Ano + otáčet při řezu…
Pilka na železo je v pohodě. Ruční řezačka na trubky taky funguje i když ji někteří nedoporučují. Řez pak začistíš smirkem a je to. De facto stejný postup jako u hliníku.
Škoda, že jste mu to neporadili před 20 lety :)
A jejda, archeologické datum mi uniklo :-) .
Řezačku na trubky už nikdy…
Hodně špatná zkušenost? Řezal jsem sedlovku a sloupek vidlice a vše ok, řez hezky čistý.
Ano, řezačka z Alzy, od té doby už jen řežu pilkou, dělám si vše sám, brzy mě čeká zkracovat sloupek vidlice…
Tak to asi není operace, na kterou by se měl člověk nějak psychicky připravovat nedejbože se jí bát :-) Hlavně dobře a několikrát měřit.
Nebojím se, pár krků u všech těch svých kol už jsem řízl…
Na kov ano, na karbon nic moc. Take nemam u karbonu dobrou zkousenost.
Flexa, 1mm kotouč na železo, vžum a hotovo. Osobně pak ten řez ještě přetřu dvojsložkovým lepidlem, přebrousím, když vytvrdne a nikdá jsem neměl problém.
7.7.2005 22:25
dvacet let, dva měsíce a jedenáct dní :D asi už to uřezal
nikdy nevíš třeba je značně nerozvážný :D
Stačí vteřinové lepidlo na ten karbon…
Když ta dvousložka dělá takovej činaně hladkej finiš.
Bez problémů. Jako cokoliv jiného včetně krku vidlice. Řezu to bez oblepování páskou ne pilkou na železo ale plátkem na plast, který není zvlněný a žádné otřepy se nekonají. Tak jako tak, pak to vezmeš lehce smirkem a máš hotovo.