Vhodny plast do blata/listi/shotoliny

57 nepřečtených
  • Luka

    Zdravicko. Jsem pevne rozhodnuta dnes koupit plast na predek (misto stavajiciho Ritchey InnoVadera ktery absolutne nevyhovuje). Jde mi o neco cca 2.1, ne moc tezke, ne moc drahe, hodne dobre. Mam tipy Conti Exlorer, Ritchey Z-max, Phyton – nebo ani jedno? Musi to drzet stopu, klidne at je to drat,neustrelovat, neklouzat na blatu/korenech/ka­menech, aspon prumerny valivy odpor… Diky!

    0 0
    • kovar  

      TAk to o Pythonovi ani neuvazuj, toho s klidnym svedomim vyskrkni ze seznamu. JE drahy a drzi jen na asfaltu. NEjvice se mi zamlouva ten Explorer, ale zkusenosti nemam, pouze s Verticalem, coz je dalobyse priblizne rici vetsi Explorer.

      0 0
    • PietroUL  

      Mám teď vepředu Maxxis Calibos, drží dobře i na blátě, ale s valivym odporem to asi nebude žádná sláva. Asi zkusim Maxxis Medusa, šířka 1,8 a recenze nejsou špatný.

      0 0
      • jakub  

        kalibos sem minulej tejden vymenil za Rubeny Acris ty sou dost goood fakt sem s nima nad miru spokojenej, ty Kalibosy necham tak na sjezd nebo na poradny sr..... – clovek se na nich fakt hrozne nadre

        0 0
        • Luka  

          Slyshela jsem o Acrisech pravy opak: klouzou a rychle se sjedou… :/

          0 0
          • jakub  

            ja sem na nich teda jel ledacos, jinak si myslim, ze jezdeni je taky tak trosku o technice a to i v tom esli klouzou

            0 0
            • Luka  

              No, ja nemam techniku buhvijakou, takze radeji bych neco, co odola i memu jezdeni (50kg a co prudke zastaveni to smyk pro radost) :)))

              0 0
              • Pá-dlista1  

                prednim kolem? To musis mit techniku docela slusnou.

                0 0
                • kovar  

                  no kdyz mi zasmykuje predni kolo, tak me polije studeny pot a naskoci husi kuze, to je ma technika :-)

                  0 0
                • Luka  

                  Me chcesh zabit??????? :)))) … myslela jsem techniku jizdy vsheobecne vzato…

                  0 0
              • jakub  

                Gdyz sem se na toto tema bavil s lidmi co jezdej (jesdili) za Meridu, vzdycky mi odpovedeli, ze stejne zalezi na tom, jakym zpusobem na tom jezdis a i tedkom, kdyz uz za Meridu nejezdej, tak mi Rubeny chvalili. Muj nazor je, ze to sou takovy universalni plaste, podrzej v bordelu a po silnici uhanej.

                0 0
                • TinkTink  

                  Hele…jezdeni je sice o technice, ale nevim proc chces Luku zabit – ty Acrisy jsem testoval…porovnam s Mythosama XC a Tiogama 1,95" XC…rozhodne maj dost dobrej zaber v suchem lese- rek bych o fous lepsi nez Mythos…da se na ne ve sjezdu spolehnout…neni problem…ale todle plati pouze do chvile nez potkas prvni mokro – ty plaste na mokru a bahne proste klouzou…to co ti udela predni plast kdyz vleti na bahno je nehorazny…dost dobre si pamatuju posledni lonsky zavod, kdy byla 4 km trat skoro cela sucha, ale 200m sjezdu se jelo po bahne…mel jsem acrisy…a muzu rict, ze to byl porod se tam nevysekat…teda…z 5ti okruhu jsem 2× vyletel mimo trat…coz je imho hodne spatny…todle by mi treba ty Tiogy neudelaly…ale je to dan za vlastnosti…nemaj vzorek, kterej by podrzel, nejsou na to proste delany – priznava to i Rubena…tak proc by je mela vozit do blata? Ja bych ji doporucil treba tu Tiogu…napredu se da zkousnout i valivym odporem (tedka ma parecek moje polovicka…nestezuje si…ma to tak, ze je ma krasne pohodlny :) )

                  (jo…ale treba takovy Mythos XC 1,9" byl v bahne jeste zajimavejsi -resp. je…porad ho vozim – zradi necekane a v nejhorsi mozny chvili – pamatuju si, jak me v bahne na Drasalovi nepodrzel…stejne tak i jeste jednou – zradil 2×, ale hodne to bolelo…)

                  0 0
                  • jakub  

                    ja na nem jezdim i v mokru a v poho , proto

                    0 0
                  • vlk  

                    o těch mythosech ,že tě zradili mluvíš o předním nebo o zadním.

                    0 0
      • fousac  

        hlasuju pro calibos… ridkej vzorek, nezanasi se a v blate prekvapive dobre drzi, velky objem tudiz docela pohodlny… (no je fakt ze foukam tak 6–6,5 atm, nevim kolik je to psi… :) docela maly valivy odpor ale zato dost hodne huci… rychle se sjizdi… hned jak se zbavim velociraptoru ( ne a ne se oject mrsky jedny…), jde na predek znova..

        0 0
        • rock  

          Něco okolo 90 psi …

          0 0
        • Otto  

          Calibos překvapivě drží… Asi neumím jezdit. Mě vždy překvapilo, když náhodou držel.

          0 0
      • borda  

        souhlas, medusu mam vepredu a dobry. drzi skvele a v ty sirce (1,85) to i s valivym odporem slusny. Jo, a je levna.

        0 0
    • Daf  

      Ja bych doporucil toho Explorera. Python se nehodi do blata a Z-Max se moc dobre necisti v blate.

      0 0
    • Siddha  

      cau nejses z Brna ci okoli? mam doma doma temer nejetej Z-MAX 2.1 a doma uz jenom silnicky… jestli mas zajem dam ho levne. kdyztak napis mejl…

      0 0
    • MARIN  

      Z tvych tipu doporucuju toho Explorera. Jinak ale neznam zadny plast ktery by neklouzal na mokrych korenech a kamenech.

      0 0
      • kovar  

        no jo, po korenech by mozna neklouzal nejaky s hrebikama, nez by se otupily.

        0 0
    • Pá-dlista1  

      Co treba Tioga Factory XC ? Nevim jak XC, ale DH jsou dobry plaste. Jen bych vyjadril trochu skepse nad tim, ze „dnes“ zajdes do kramu a koupis plast ktery chces. To se mi jeste nestalo u zadneho zbozi, bez toho ze bych vedel, ze to maji (momentalne) tam a tam. Nicmene preji hodne stesti, protoze predni plast je jedna z nejdulezitejsich veci na kole vubec.

      0 0
      • Luka  

        no ja nevim jak ty, ale ja kdyz neco chci, tak to proste dostanu. Staci obejit centrum Praglu a neco nekde vyshtrachash :)))

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To je jasny, ze neco nekde vzdycky maji, ale nikdy ne to co ty (já) zrovna shánim. A to ani v Praze :)

          0 0
          • Luka  

            No tak to v tom pripade mash pech… stava se to, ale kdyz uz nic, tak vim, kde si muzu objednat co chci a proste mi to sezenou :D No, chce to shtesti, trochu toho lashkovneho usmevu a hned se najde podpultove zbozi :D

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Nekdy se nenajde podpultovka ani pro nezne pohlavi. A nejen pohlavi :) Dost casto ty veci co bych chtel, vubec nevozej nebo je „momentalne“ (celorocne) nemaj.

              0 0
              • Luka  

                Hm… blby. Tak to si pak musish vybrat neco jinyho/podobnyho :D Taky mam na bajku silnicni kotoucovky a brzdej jako das, spokojenost 100%

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Avidy :) Ale tos brala kvuli cene, kdezto nekdy nemaj to co bys chtela ani za milion. Asi jsi malo narocna.

                  0 0
      • Radek Broz  

        Ja zkousel jeden cas i predni XC a vlastnosti naprosto vynikajici a PODSTATNE lehci nez DH;-)

        0 0
    • HonzaV  

      Dal bych asi Hutchinson Mosquito 2.0, na predku je super.

      0 0
      • keksik  

        alebo hutchinson spider 2.1 airlight, to by mohlo byt to prave orechove.

        0 0
    • sax  

      a co takhle Schwalbe Racing Ralf ?

      0 0
    • McBlacky  

      A co IRC Serac XC 1,95 nebo 2,1 mrkni na www.irctire.com a tam si ho najdi, zkus kouknout i na Mythos II XC. V ČR je za dobrý ceny prodává www.velotrade.cz

      0 0
      • Darius  

        ten Serac ma velmi dobre recenze na mtbr.com

        0 0
        • McBlacky  

          zrovna jsem na to koukal – slušný 4,65… ale to není samozřejmě směrodatný. Já se pro něj rozhodl, protože je univerzál předek/zadek a protože jsem dřív jezdil kendu s podobným vzorkem a byla super. Někde jsem taky četl, že má hodně malej valivej odpor, což ovšem při pohledu na vzorek není za cenu stability…

          0 0
    • MartinXC  

      Z tvého výběru: Python – určitě ne, to je vepředu pláš? na suchý tvrdý povrch (uježděná hlína). I když se vzadu na něm dá i v blátě a sněhu (jsem s ním docela spokojený), dopředu raději ne. Má tu vlastnost, že se do bláta jeho spousty hran zakousnou … a nepustí – bláto tě jakoby chytí. Vzadu to tak nevadí, bike ti prostě jen zpomalí, ale vletět s Pythonem na předku do tuhého bláta, tak jdeš přes rodla. Explorer – jezdil jsem jej pár set km vepředu, terén-dobrý, na tvrdém-hladkém je nepohodlný, pomalý a moc nebrzdí. Ale vede dobře, zvláš? v mokru nebo ve sněhu. Předal jsem je mojí ženě, ta je s ním velice spokojená (celoročně). Pro váhu kolem 55kg, je docela pohodlný (huštění 35psi).

      Pak od kolegů zazněly ještě: Mosquito – do bláta velice dobrý, ale na tvrdém rychle mizí. Je pohodlný (objem jako Python). Nehodí se dozadu, ty špunty s náběhama moc nezabírají. Když se sjede ta 2mm hranka, pak ani vepředu moc nebrzdí. Jezdím je dlouho vepředu kvůli váze, jen jsem si ty špunty trochu upravil – brzdnou hranu jsem na každém zubu nožem trochu zvětšil tím, že jsem náběhu opartně odřízl. Tioga XC – velice dobrý, srovnal bych s Explorerem co do pohodlí, ale je maličko těžší. Kombinace obou Tiog XC přední-zadní je velice univerzální a v terénu tě nezklame, ale pohodlí moc nedají. Pokud jezdíš velkoobjemové pláště, ještě zvaž Hutch.Scorpio 2.0 – do bláta a vlhka a sypkých povrchů je fantastický, hlavně v ostrém průjezdu zatáček – ty široké zuby do boku drží neuvěřitelně. Mám ho na zimákovi (vzadu Mosquito 2,3 s upravenými špunty). Na suchu ale bída, drnčí do rodel, rychle ubývá, maličko těžší než Python, má velký valivý odpor.

      Pro letošek jsem si vybral kombinaci (na pohodlné a tréningové vyjížďky a do hor): předek – Conti Vertical 2.3 zadek – Klein Deathgrip 2.35 Na suché maratony a lehčí rychlý terén asi budu dávat zase předek-Mosquito a zadek-Python.

      0 0
      • Banjo  

        Vede ten Scorpion ve predu dobre? Chtel bych ho jako univerzal na cely rok.

        0 0
        • MartinXC  

          Hlavně jej poznáš pozitivně v kluzkém (bláto, sníh, břečka) a sypkém (šotolina, písek). Drží ty jeho boční špunty. Dobře drží při brždění. Na tvrdém hladkém povrchu (tvrdá hlína, asfalt) je to drncadlo, docela vibruje v řidítkách. Dozadu jako záběrový není nic moc, odpor má taky docela velký, a je z měkké směsi. Na XC a maratony nic moc, na blbnutí z kopce a lehké Free je určitě dobrý.

          0 0
          • Banjo  

            Dik moc, asi do nej pujdu. Muzu ho mit kolem 600, takze proc ne.

            0 0
    • guma  

      A co takhle WTB Weirwolf 2.1, mám ho vzadu a v kombinaci s Tiogou Factory XC 1,95F vepředu to nemá chybu.

      0 0
      • dawa  

        A co IRC Notos 1,95 na předek

        0 0
      • Hadilow  

        A kde se dá koupit a za kolik??? Chtěl jsem ho a v Pells mi řekli, že jej od WTB do ČR nedováží :-(

        0 0
    • Char  

      me se nejvic osvedcil corratec diamond peter v blate drzi fest

      0 0
    • Nikdo  

      Kdyz uz tady zaznely Factory XC od Tiogy, tak proc se spokojit s malem a nejit rovnou do Extreme – je akorat sirsi (2.1) tezsi snad jen o 20g (podle vyrobce) a dokaze cloveka podrzet. Valivy odpor je samozrejmne vetsi nez u nejakych slicku a vzorek taky ubyva rychleji nez na kamenych barumkach co mam na Jawe :o), ale vzhledem k cene 300Kc …

      0 0
    • Meesha  

      Mam Explorery i Z-Maxe. Explorery nejsou do toho co chces. Moc nepodrzi a v mokru dost klouzou. Ten Z-Max je lepsi – vozim ho v zime na zadku a v pohode, ale na predek bych ho asi nedal. To uz by byl moc tank.

      0 0
      • pos3k  

        Jezdim tedka z-maxe jak na predku tak na zadku (takze takovej malej tank (foto bike durateca carrera jeste nemam ale az umyju to vecny blato, tak to sem soupnu) No na sfaltu to jede :-) (na celodenni vylet to neni) a pri brzdeni trha asfalt, na sotoline mi to drzi a na bahne taky (ale jsou to 2.1 a ne 1.9 a jde to znat).Samocisti se hur ale stale to jede.Pak to z nej lita jedna radost (hlavne me do obliceje).Jinak na predku ten vzorek ma tendenci fakt vyhazovat vsechno. Na vetsich kamenech, napr.do kopce to jede jak pasak. Zdar bajk

        0 0
        • K2  

          Z-Maxy 2,1 jsou z mého pohledu jedny z nejuniverzál­nějších pláš?ů. Jedou dobře jak na asfaltu (kulatý profil) tak i v terénu (trošku horší samočíistící schopnost). Teď jsem jezdil celkem z méhho pohledu nic moc Panaracery Fitre XC Pro a už se těším až zase nasadím Z-Max (doufám, že seženu celočerné 2,1 provedení v kevlaru, modré boky nechci. Pokud někdo máte tip na www shop, tak uvítám.

          0 0
    • misj  

      A co Ritchey Z.E.D. Race ? Mate s nima nekdo zkusenosti?

      0 0
    • Martyss  

      Osobně bych mrknu na tuhle trojku Tioga Factory XC, Maxxis Mofo XC a IRC Mythos. Osobně vozim Mofa a tohle počasí jim celkem sedí.....

      0 0
    • Karaya  

      Podívej se taky na WTB Motoraptory, ten ti neustreli v zadne situaci, 2.14 a stoji 300,– v dratu…

      0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.