• Invos

    Všem, kdo to letos dojeli gratuluji, též se mi zadařilo skončit v limitu, letos to bylo opravdu přísné… Chcalo až tak do dvanácti, mlha, blato fšude… Peklo na zemi…

    0 0
    • lempl  

      ja taky dojel… jen me sere ze to bylo s tim blatem… ja mam radsi povrch co jede a hlavne to bylo dost tezky i dolu… jinak sem spokojenej… docela sem dojel na pohodu.. a jelo mi to… 51.celkove, 5. junak

      0 0
      • Invos  

        to si dobrý. Jak ta tra? vypadala při průjezdu padesátého? Já se pohyboval hluboko ve startovním poli a bylo to strašné, hrozně to blato bylo rozježděné??

        0 0
        • Cejlon  

          Hergot taky jsem dojel nutno podotknout v limitu.Náročné jak po stránce psychické tak fyzické,tak materiálové.Pře­hazka mi přestala řadit už na Poschlé,přední kotoučovka mi odešla pod Hostýnem ve Chvalčově,zadní kotouč t vzdal asi na 90tém kilometru.Čím budu brzdit?To? otazka.Tak jsem ty brzdy ždímal až do cíle:-)V Jarcové jsem trhnul řetěz,chtěl jsem si očistit převody,ale vdyž jsem viděl,jak to tam čistí nějakým smetáčkem a kýblem se špinavou vodou,tak to teda ne.Asi kilák jsem jel a strčil kolo pod splav v mísním potoce-nádherně vyčistěné,namazal jsem a do cíle to bezproblémově řadilo.To mě Drásal zažal bavit.Jinak bez pádu a pohodě dojezd.Hodně lidí odpadlo,takže to pro mě bude v čase okolo desíti hodin paradoxně na dlouho nejlepší umístění:-)Zdar a cítím se všemi kteří dojeli i vzdali:-)

          0 0
          • Karaya  

            Tebe jsem myslím viděl, okolo Jarcové projel nějaký chlapík s kolem jak z výlohy, až jsme si říkali kudy že to doted jel..

            0 0
    • Pekáček  

      Tedy to počasí stálo za to a smekám před všemi co se vydali na tra? poprat se s nepřízní počasí, a? už závod dokončili nebo ne. http://www.bike-forum.cz/…02162321.jpg

      0 0
      • TinkTink  

        Jak jsi videl…my se vydali :o))).....nicmene jsme to zabalili na Tesaku…to nemelo smysl. :)

        Zitra jdu kupovat dvoje desky :o)

        0 0
        • Cejlon  

          Já jsem své Julie asi poslal nenávratně do kytek.Ještě jsem se na to nedíval(ani se mi do toho nějak moc nechce)

          0 0
          • TinkTink  

            No ja svy Avidy taky zatim jeste nevidel, ale myslim ze budou ok :)))

            0 0
    • pcejka  

      No nenasralo by vas to – 15km po startu sundavan neustále zasrany a zamlzeny brejle (ovsem dioptricky) a pokracuju s trosku rozmlzenym hledim, pak odchazi zad. hydra (moje chyba, mel jsem vcas vymenit skoro sjety desticky), jedu teda jen na predni, ktera postupne jde taky doprdele, na 82.km na obcerstvovacce na Trojaku vazne uvazuju o odstoupeni, ale brzdu jsem s mechanikem trochu promyl a nepatrne za prisernych zvuku brzdi, ovsem jedu z kopcu krokem ci sbiham, aby mne pak na 90.km pri prudkym sbehu vlitl do prehazky poradnej klacek a urval mi patku (myslel jsem si blahove, ze stejnou smulu pro tuto sezonu jsem si jiz vybral na Sele…), dle infa opodal stojicich poradatelu sjizdim jiz mimo trat asi 2–3km do Rusavy a jede mi nastesti hned bus do Holesova (i presto, ze jsem vypadal jak bahenni mumie nebo co, me ridic vzal, asi i proto, ze jeho syn taky nedokoncil pro nakej problem s prehazkou a mel proto pochopeni), takze asi tak, 25 km pred cilem v tom marastu, co mel clovek za sebou, to nasere…(bojim se pomyslet, co mi ceka za tejden v Alpach na Salzkammergut Trophy).

      0 0
      • TinkTink  

        No tak to je fajn teda…todle fakt nezavidim…ja jsem uz na startu stal s ohnutou patkou, takze duchodce byl nemozny, ale tam kde to bylo na duchodce jsme stejne tlacili :)

        0 0
      • Invos  

        Já prvních 40 km taky trpěl (kromě blata) mě ten bordel sral na dioptrické brýle. Čočky se měl sebou (pro sychr), ale neměl jsem tu odvahu si je nasadit. Nezbývalo než vždy tak po 2 km zastavit a brýle vyleštit o spodní tričko (měl jsem na sobě dvě). Hrůza. Ještě, že jsem před týdnem shodil kotoučovku zepředu a nandal jsem si tam V-brake… Tolik lidí, co jsem viděl, že šli pěšky z Kelčáku dolů, když jsem kolem nich valil 40-cítkou, to jsem ješte neviděl… Špalíky jsou za závod na odpis, ale nestěžuju si, ubrzdil jsem všechno… Ale ty prsty, ty jsou dneska tvrdé, jak beton… lépe řečeno, jako lýtka… :-)

        0 0
    • Demon  

      Tady je par fotek: http://www.rzhelmets.com/fotky/drasal05/

      Obdivuju vsechny, co se mi ocitli pred objektivem, asi to nebyla prdel…

      0 0
    • Karaya  

      Taky jsem dojel, trvalo mi to 9 hodin.. Technika to snad přežila, akorát zadní špalku budu muset vyměnit.. btw. proč se říká, že jsou do bláta lepší kotoučovky?? Tolik pískajících a nefunkčních brzd a nadávajících majitelů kotoučů jsem pohromadě snad ještě neviděl.. U Véček si nikdo nějak extra neztěžoval.. Ale kláním se borci na Spešlu, který se v Jarcové ptal borca s olejničkou „jestli je ten olej minerální“ chlápek netušil a odkázal ho na servis na Trojáku..A Spešl pravděpodobně vyjel celý Pržno s neustále brzdícíma koutočovkama…Klou­bouk dolů..

      0 0
      • TinkTink  

        Do blata jo…do pisku ne :)…v pisku je to fest spatny a zrovna toho je tam docela kotel…taky jsem si rikal, ze bych v tu chvili chtel mit u sebe vecka s koolstopama, ale kdyz jsem videl to mnozstvi bahna, ktere zas ty kola u vecek brzdilo… :o) (ja mel na kazdy strane na zadni stavbe min 15mm mista :o).

        0 0
      • buracek  

        No ja to vcera odjel tesne pod 9 hodin a s veckama na prednim i zadnim.To ze mam spalky probzdeny mi bylo jasny uz tak od pulky, ale to ze jsem ten zbytek brzdil prakticky celisti brzdy o plast jsem zjistl az dnes.:-)Divim se ze to prezil.:-)

        0 0
        • Karaya  

          No já brzdím z kopců jen velmi střidmě :-) Měl jsem naštěstí skoro nový Barradine, zadní jsou bez drážek – sjetý, přední jenom lehce jetý..Ráfky to přežily bez ztráty kytičky..

          0 0
          • buracek  

            Tak to ja se mam nejak moc rad,takze z kopcu jezdim trosku opatrneji a brzdy se obcas docela hodi.;-)Jinak to byl muj druhej maraton v zivote. Na www.buracek.net/clanky.php jsem napsal maly clanek o zkusenostech nezkuseneho bikera, tak se treba kouknete.:-)Je tam i par fotecek.

            0 0
            • goood  

              Covece, sem dojel 13 vterin pred tebou :-))

              0 0
              • buracek  

                Fakt?A ja se te zrovna snazil na konci porad dojet a nejak mi to uz neslo neslo.:-)

                0 0
    • Darkson  

      jsem fakt nasranej, od začátku jsem se na to chtěl vybodnout, ale když už člověk jede přes celou republiku, tak jsem chtěl dojet. od začátku mi nefungoval tacháč, kterej trochu zmoknul, destičky u přední brzdy mi odešly asi na 10.km, přehazka a zadní brzda cca. na 15.km, každých 10 minut jsem stavěl a čistil zamlžené, zablácené a mokré dioptrické brýle, abych po 2 minutách zase viděl na 3 metry před sebe, nicméně vůli jsem měl furt. jinak se mi jelo vcelku dobře, jel jsem svým tempem, překvapilo mne, že do cca 30 km šlo vše vyjet i sjet i skoro poslepu. zlom přišel na cca 35.km, když jsem přijel ještě z jedním neš?aštníkem znovu na občerstvovačku, kde jsem byl už před hodinou. značení mi vůbec přišlo bídné, zvláš? v tomhle počasí se fakt nedá koukat na značky na stromech, organizátoři nestáli vyjma přejezdů silnic nikde. tak jsem se na to vysral a zabalil to. příště buď nepojedu vůbec, anebo se budu snažit dojet, a? tam nechám třeba celý kolo. nejhorší varianta je nastoupit na start, nedojet a stejně zničit kolo:-(((

      0 0
      • petryk  

        Moje řeč, já jsem balil nad Rusavou a kromě toho, že jsem šíleně zklamaný, že jsem musel skončit mě taky trochu točí, že jsem za deset kilometrů zničil tolik materiálu jako ještě nikdy ani za celý závod…

        0 0
      • goood  

        No, aspon si mel cely odpoledne na spani a na pivka :-)) Pred chvili jsem prijel z projizdky, kolo uz je OK, nakonec to teda odnesly jen desticky, lanka a dostal se pisek do naby. Takze nejvetsi skoda je ta podsedlovka s multiklicem, kterou jsem po ceste ztratil…a protoze jsem v ni mel i Drasaly, tak jsem v cili nedostal gulas a pivko :-(

        0 0
    • Beeda  

      Dobra umrtnost, 460 dojelo a 350 nedokoncilo..:-)

      0 0
    • Beeda  

      Jo, kdo tu rikla neco o easy Znovinu, tak at koukne na tohle :-) http:////www.bi­keboy.cz/spor­t/znovin05_vys­l/(31)v.jpg http:////www.bi­keboy.cz/spor­t/znovin05_vys­l/(59)v.jpg

      PS: jsem to o vikendu s ziletkou vychytal :-) B

      0 0
      • lempl  

        normalne bych te nakopal! mel si jet taky a ne ted koukat na forum a smat se nam:-) si mi podstrcil odvoz abych si znicil kolo a nemohl jezdit:/ :D byla to velka zkusenost za hodne penez… ale dobry je si vyzkouset vsechno… rozjebal sem : orech, rafky, novy spalky, vidli a mobil… proste srandy kopec… az beeda zas nekam „nahodou“ nepojede, tak uz vim ze to nema slysl tam jezdit… a pudu s nim na silnicku:-)

        0 0
        • quassar  

          Taky mobil? hehe tak to jsme dva, taky tedka smutne koukam na displej pod kterym je bahno :)))

          0 0
          • hydrant  

            já vozím mobil vždycky v mikrotenovým sáčku, abych ho ochránil před agresivním potem. a kdyby bylo víc vody a bahna, tak by snad pomohl i proti tomu marastu… Vozíte mobil na ostro ? :-)

            0 0
            • quassar  

              No ja ho mel taky v sacku ale byl mu trochu malej no :((( Ale ted me napadlo v cem by bylo asi dost dobry vozit mobila, je to gumovy a natahuje se to na jistou cast tela :))))) Akorat by to mozna vypadalo trochu divne na startu pri „oblikani“ mobila :)))

              0 0
              • hydrant  

                jestli myslíš ovčí střívko, tak to by bylo asi 100%ní, ale raději zůstanu u toho igeli?áku :-)

                0 0
            • cabbage  

              jestli // na ostro // znamena bez krytu a klavesnice, tak je to lempluv pripad:)))

              0 0
          • Marry  

            na zavody mobil uz z principu nevozim :-)

            0 0
          • lempl  

            no tak a ted muj mobil zase frci jako kdyby nic(3330 bez krytu s deravou baterkou:-) takze myslim ze ji vozim na ostro:-)

            0 0
    • Darkson  

      takže právě jsem sundal brzdové destičky z kola. upozorňuji, že jsem ujel cca. 35 km závodu. Vzadu jsem měnil desky před závodem a jedna destička je sjetá na kov, na druhé zůstala vrstva asi desetiny mm. šok mě čekal u přední brzdy, u který už před závodem byly destičky slušně jetý. jedna kovová destička je probržděná naskrz, to jsem ještě neviděl!!! a to jsem se divil, že se mi netočí přední kolo:-)

      0 0
    • quassar  

      No tak ja jsem taky dojel, 257. misto (nejhorsi letos) cas neco okolo 9:15. Jinak asi po patnacti kilometrech mi prestala brzdit predni hydra, na 37. kilometru prvni defekt, zhruba na petasedasatym druhej (ale jenom to uchazelo, takze jsem asi 5× dofukoval, lepit se mi nechtelo v tom marastu by to stejne asi neslo), no a zhruba od sedmdesatyho jsem jel ve predu jenom na prostredni placce…padu jsem mel asi sest, poslednich 5 km jsem jel po rafku (v tom sjezdu jsem mel diky tomu nejhorsi pad z celyho zavodu), no a posledni kilak a pul jsem dobihal po svejch. Jinak, organizace super, znaceni dobry, lidicky nejlepsi, zabezpeceni na vybornou = velkej zazitek..... Z tech zavodu co jsem letos absolvoval, byl drasal bezkonkurencne nejlepsi, i kdyz jsem nedopadl uplne podle predstav… No a tady mate zablacenyho quassara par minut po dojezdu: http://www.cryoworks.com/tmp/drasal.jpg

      0 0
    • nachti  

      Jel jsem Drásala dvakrát a letos jsem byl hrozně natěšený. Ještě večer před startem jsem byl na Lázech v lese a bylo tam sucho. Tak jsem se přihlásil, ale celou noc pršelo a co bylo horší, že i ráno chc..o, tak jsem nestartoval. Ted když to tady čtu, už nelituju že jsem nenastoupil. A před všema co to jeli fakt smekám.

      0 0
      • zapi  

        Je otázka co je lepší zaplatit pět stovek a trápit se nebo vyhodit pět stovek do koše-obrazně.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Jenže závod v takovým počasí, jako bylo v sobotu, Tě pravděpodobně bude stát víc než jen startovný. Ono vrážet do kola i několik tisíc kvůli jednomu závodu v bahně… To radši nechám těch pár stovek za startovný propadnout.

          0 0
          • quassar  

            NO hele, zavod me pravdepodobne krome startovneho a dopravy na misto (jsem z Liberce) prijde jeste na peknych par tisic, ale opravdu nelituju, protoze zazitek a zkusenost to byla natolik velka, ze to za ty penize stalo!!!

            0 0
        • nachti  

          Věř mi, že jsem se ráno dlouho rozhodoval a celý den se mnou nebyla řeč. Ale když pominu finanční stránku, kdy by mě to navíc stálo minimálně destičky + možná kotouče + kdoví co ještě. Tak jel jsem Drásala v bahně už jednou a mě to prostě stačilo.

          0 0
      • RomanH  

        Taktez. Jeste pred startem jsem byl na vazkach, ale, kdyz se okolo 7:30 spustila ta kratka prudka sprska, tak jsem se na to vybodl. Kdyby tam byl alespon naznak lepsiho pocasi, aby se clovek mohl kochat krajinou… No ale protoze jsem tam zustaval i s rodinou az do vcerejska, projeli jsme si casti trate i s dcerkou a s vozikem. Jako mavnutim kouzelneho proutku bylo od sobotniho vecera krasne.

        Smekam pred vsemi, co meli dost moralu nastoupit.

        0 0
    • cabbage  

      je to DRÁSAL, tak si nestezujte, byli ste varovany:o)

      0 0
    • Daf  

      Jak to tak ctu, tak vzpominam na Sudety 01. Tusim ze z 800 prihlasenych dojelo asi jen 200 lidi. Ja tenkrat do cile dorazil po vic jak 10h s nebrzdicim a neradicim kolem, ale stastnej ze jsem to dojel :)

      0 0
    • ivovi  

      No, Sudety 01 byl muj prvni stovkovej maraton, Drasal 05 druhej. Az se zas na nakej maraton prihlasim, budu vas varovat… ;-)) Jsme blbouni s kamosem zaplatili v patek, no pry bylo takovych vic a v sobotu to vzdali na Tesaku, nedalo se… Nejdriv se me namotaval malej dekl, tak jsem z Rusavy jel uz jen na prostredni, ale pak se zacal namotavat i ten. (Co se da proti tomu delat krome permanentniho cisteni?) Jak pise Daf, na Sudetech dojela ctvrtina, taky sem byl tehdy stastnej ze sem dojel, takze jsem vedel co by me asi tak cekalo, chozeni v bahne s nefunkcnim kolem… Nevim cim to ze Drasla dojela polovina, na Sudetech me precejen kolo prestavalo fungovat az za pulkou trati, tady uz v prvnim vyjezdu… Kazdopadne gratulace vsem co dojeli i tem co se postavili na start a aspon to zkusili.

      0 0
      • Darkson  

        ehmmmm, na jaké akce se v letošní sezoně ještě chystáš? že bych si upravil program :-)))

        0 0
        • hydrant  

          ivovi tady dělá bububu s bahnem, pak tam nikdo nepřijede a vítězství mu budou padat do kapsy samy jedno za druhým ! Nenech se zviklat !

          0 0
      • Karaya  

        Taky jsem platil v pátek, od Rusavy jsem taky namotával kašpárka, prostřední šel v pohodě, možná taky proto, že to je Stronglight a ne nějaký blbý šimano..

        0 0
        • Pekáček  

          Já už musel odstavit i tác XT04 32zubů (44z už dávno), se mi namotával i za čista :o( Japonec ušetřil na „správným“ místě.

          0 0
        • hanz  

          to jeko že stronglight má lepší zuby než šimáno?…jako nenamotávací.­.....hohoho

          0 0
          • Karaya  

            Než to co tam bylo předtím rozhodně!!! Za to dám krk.. (Deore LX – hlinikovej strep – znicen pri Sobesicke Mulde, po necele sezone)..

            0 0
    • Corbett  

      I já gratuluji všem co měli odvahu se pustit do závodu v takovém počasí. Já se na to vyprdl (i když jsem měl zaplacené startovné) a nelituji. Nemám za sebou tým, který by mi zainvestoval údržbu kola. Kámoši co jeli a dojeli mají totálně v hajzlu kola od A do Z a teď brečí, protože nemůžou jezdit a nemají dostatek financí na to aby kola dali do pořádku. Před těmi co ale dojeli hluboce smekám.

      0 0
    • Pospa  

      Já jsem ten závod jel a dojel, sice čas nic moc, ale spokojenost. Zkoušel jsem tam nové řazení SRAM X.0 a nové avidy 7 a s oběma spokojenost. Řadit jsem mohl všechno i když s obtíží, ale na ten terén super, moje staré Lx by přestalo řadit po 10 km a brzdy vydržely, akorát musím koupit nové desky protože jsem je ojel až na kov. Ale na co bych se chtěl zeptat je, jestli to někdo odjel s novíma dualama (XTR,Xt,LX) a jaký to bylo ?

      0 0
    • Fido  

      po 2 letech zase marathon, docela jsem se těšil… po zkušenostech ze sudet 01 jsem to chtěl už před startem zabalit a ušetřit si opravu kola, ale nálada v teamu byla tak heclá, že to nešlo… Výsledek: nové brzdové desky Avid 7 vzadu zmizely-podotýkám, že jsem defakto nabrzdil, přední kupodivu jen polovina, neřadilo to vůbec, trvale s dioptrickými brýlemi jako pod vodou… na tesáku jsem to zabalil… kolo jsem rozdělal do šroubku včetně ložisek v nábách, nevěřil jsem kolik bordelu bylo všude… ložiska jsem rozpohyboval…ovšem zadní stavba Merida mission – 6 ložisek k.o. a 2 na hlavním čepu těsně před smrtí, nové desky, řetěz se prodloužil o 2 zoubky na měrce, všechny nové tahy, přehazka do šroubku, ořech… nebyl jsem akorát ve vidlici a ve středu…práce cca 8 hodin…o penězích pomlčím…fakt prima zážitek…příště poslouchám instinkt a dám si sprite … klobouk dolů před těmi co dojeli i těmi co nedojeli a zejména blahopřeji těm co zkušeně ani nevyjeli…

      0 0
      • Corbett  

        Dobrý, na to že jsi ujel 25 km jsi toho stačil zničit docela dost. Já se nesměji ani mě neber jako nějakého chytráka, ale dle tvého soudu jsem na tom líp jak ty, protože i když jsem se těšil a měl zaplacený startovný vyprdl jsem se na to.

        0 0
      • TinkTink  

        To je v klidu…ty loziska jsou normal ISO…tak si je v klidu kup :)

        Mne toho teda odeslo min :)

        0 0
        • Fido  

          jo díky, těch 6 malých 608-ček jsem už nalisoval, ani nebyly drahé cca 40 kč kus, ale ty na hlavním čepu jsou mírně nestandartní a taky kapku dražší cca 350kč kus, nicméně měly plastový krytování, tek jsem je rozdělal a vyčistil a máznul a chodí dobře bez vaklu, tak si myslím že na ty malé exkurse to stačí, jinak ztuhlá stavba se přihlásila odtržením hlavy šroubu na pravé objímce, zakoupil jsem raději tahové šrouby, byla tam nejaká šufánková ocel… jinak přiznávám, že jsem je neměnil 3 roky, tak ten drásal to dorazil…

          0 0
          • TinkTink  

            Odtrzeni hlavy sroubu na prave objimce – to mi pripomina to, kdyz se mi zadni stavba kousek od tohoto mista zlomila…nezlomila se Ti taky? :) Jinak kvalita sroubu na Meride je fakt desna…

            0 0
            • Fido  

              no, pozoruju přímo v housence sváru prasklinku cca rok, je cca 10 mm dlouhá, nemění se, vlasní stavba bez prasklin… TO luboš: utrhla se hlava šroubu

              0 0
          • lubos  

            ty srouby nebo loziska ?

            0 0
            • Fido  

              jo, až těď jsem pochopil cíl Tvé otázky, tak sorry ten horní vzkaz v odpovědi tinkovi celou dobu jsem neměnil ložiska, ani šrouby, nebylo třeba… ta hlava šroubu praskla asi proto, že se ložisko zadřelo, a otočný pohyb nastal mezi objímkou stavby a zevním kroužkem ložiska, což asi ta hlava neunesla…

              0 0
              • lubos  

                Ja to taky nemenim. Ale hlavni cepy mam zalite silikonem, pac kdyz mi menili zadni stavbu tak vypadali hodne spatne. Mam dva ramy. Na jednom se taky utrhla hlava sroubu jako tobe. Druhy drzi ale taky ma prasklinku pod sroubem. Ale jinak nevim jestli je to tim loziskem .. mne se hlava utrhla po asi 6mesicich jezdeni a nijak moc po blate jsem nejezdil … lozisko asi zadrene nebylo, zadni stavba chodila. Ale je to dost mozna, ze by to tim loziskem mohlo byt.

                0 0
                • Fido  

                  …dobrý tip s tím silikonem, myslím že to taky provedu… jinak jsem včera zjistil další problém, začaly se ztuha točit kliky…tedy připisuji ještě střed na účet pepy drásalů…

                  0 0
                  • lubos  

                    Jsem zjistil, ze mi horni cepy drhli, jsem to prestrikal a je to podstatne lepsi. S tim silikonem jsem zvedav az to budu rozebirat, nakolik to pomohlo. Jinak pokud se dostane to co vyprchava ven ze silikonu nez stuhne, na ocel, tak ten kov koroduje.

                    0 0
    • xtrava  

      Byl to můj první stovkovej maraton. Od Tesáku jsem brzdil silou vůle. I přez to se mně zapekla destička v zadním třmenu nějakým způsobem ke kotouči. Musel jsem to od sebe vymlátit šutrem a na zadní brzdu zapomenout… Na konec jsem dojel, čas nic moc, ale to mně bylo už jedno. Drásal je super, za rok jedu zase! zdar

      0 0
    • johny.h  

      Já taky dojel na svoje nadšení pro vyhlášený závod. Ve vidli vyjela prachovka taže byla podrápaná a plná bahna- kupuju novou, přehazka proběhla několika drátama poté co zatuhly kladky a řetěz jsem vyhodil už namístě. Teď měním všechny lanka a bovdeny. Příště si dám radši pár piv navíc!

      0 0
      • TinkTink  

        No to je taky docela masakr :)))…

        Jako ze Ti vyjel ten vlepenej stirak? (pocitam, ze je vlepenej, kdyz ji mel M.S…)…to je docela masakr…

        0 0
    • alfons007  

      Nové páčky, bovdeny, XT přehazka, kazeta, řetěz, destičky, vidle plná vody, 5 hodin práce … Čas nic moc, ale dojel jsem. Já mám podobný podmínky rád (samozřejmě až s odstupem času), aspoň je na co vzpomínat. Štve mě ale, že to co vydrží člověk, nevydrží technika. Mám pocit, že je to čím dál tím choulostivější. Přemýšlím o stavbě zimáka – bahňáka, co myslíte co tam dát za odolnější osazení? Co takhle nějaký Alivio nebo podoné sady, nebude to lepší?

      0 0
      • Fido  

        pravdou je, že jsem do loňska jezdil s STX.RC přehazováním . nyní alivio tedy 8 rychl, přehazka XT s krátkým ramínkem a avid V brzdy a musím podotknout, že i ve sračkách to docela řadilo i když zasrané a taky to brzdilo, co jiného od kola chtít, že???

        0 0
      • kolda  

        taky přidám svůj seznam: ráfky, kazeta, řetěz, 2 převodníky, komplet lanka+bowdeny,špal­ky…řazení mi naštěstí spravil kámoš. vzdal jsem v Jarcové – došly špalky. Příště se na to vyseru. Ale na druhou stranu výrazná vzpomínka.

        0 0
        • johny.h  

          Tak tam jsem čekal na odvoz po prasknutí patky přehazky a drátů, tak jsme se tam možná viděli. Hodně lidí tam u servisáků kupovalo nový špalky.

          0 0
      • Invos  

        Já jel na kole, na kterém mám Aliviových komponentech. Někdo by si mohl myslet, že je to shit, ale v tom bordelu to prostě jelo. Všecko řadilo (ikdyž zadek občas přeskakoval na dvou nejmenších kolečkách, bo byly plné bahna), brzdy V-brake se odvědčily, ke ztrátám počítám jen zadní brzdové špalky (byly z měkké směsi) a asi budu muset vyměnit bowdeny, ale na to jsem se už stejně chytal, protože na nich mám asi 4.300 km… ???

        0 0
    • Hanes  

      Jo jo byl to děs. Touto cestou bych chtěl poděkovat borci,který mě před Jarcovou vytáhl s ostružin. Samotnýmu by mi to šlo hodně těžce. Zadek bolel po nárazu sedla. Připadal jsem si jak kdyby mě znásilnil černoch. Jinak zničený řetěz, špalky a ráfky taky dostaly co proto. A stejně mě trošku žere, že jsem to v Jarcové zabalil ale ta bolest zadku to rozhodla.Snad příště.

      0 0
    • Otto  

      Hm, tak já jsem to zapíchl s nebrzdícím zadním véčkem pod Tesákem. Hlavní důvod bylo ale nachlazení s kašlem a nedělní odjezd do Dolomit. Zbytek závodu jsem dělal dobrovolný servis Invosovi a pár dalším š?astlivcům kteří dojeli na Prženský vršek na občerstvovačku. Taky zajímavý úhel pohledu. V Dolomitech jsem zjistil probržděný ráfek, bovdeny v háji atd. Ach jo, na Gardě bylo nádherně.

      0 0
    • zapi  

      Název threadu drásal- očistec je nechtěná ironie, čím víc bahna a špinavější závodníci tím věrší očistec:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.