Znáte něco horšího než SUNTOUR?

136 nepřečtených
  • kurýr na bajku

    Jestli nějaký značky v cyklistice považujete za něco horšího než SR SUNTOUR, tak bych o nich rád věděl.

    0 0
    • jihra  

      Olpran a Joko. A proč nemáš rád Suntour? Třeba odpružené vidlice jsou co do poměru cena-kvalita celkem slušné.

      0 0
    • cabbage  

      M-wave santus neni zdaleka to nejhorsi.....

      0 0
      • mastihuba  

        ??? s jejich pětidyodovým světlem jezdím od listopadu a vše OK, svítí možná trochu hůř než Author Xrey(nebo jak se menuje), ale nemusí se přidělávat na řidítka elektrikářskou páskou. A jinou věc od nich neznám :)))

        0 0
    • Cortez  

      Suntour je naprosto v pohode, pro ty co nemaj na drazsi a lepsi je idealni, u vidlic treba oproti rst! S ostatnima vecma od suntouru nemam zkusenosti, ale brachovi vydrzely SR kliky pet let uplne v poho.

      0 0
    • Pekáček  

      Znám. Kurýra na bajku S tím starým Suntourem co mám jsem maximálně spokojenej, stará XC-Pro-E chodí suprově, jednou za měsíc jí utřu pod manžetama a jednou za rok měním vazelínu. Bordel do ní neleze a regulace tlumení má velkej rozsah. Po 15000km jsem mírnej vakl vyřešil výměnou spodních nohou (MG-91) a chodí dál. Není to Tamagoči jako Marzocchi abys kolem ní běhal po každý jízdě :oD Škoda že má jen 80mm zdvih.

      0 0
    • McBlacky  

      vzdej to, je mraky věcí horších než SR. Alespon napiš jakej přesně jsi měl model co šel tak do kopru…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Zlomil jsem troje kliky Suntour, né že by praskla klika sama o sobě, ale zlomilo se spojení mezi velkým a prostředním tácem. Model bohužel neznám, ale byly na Twisteru CrossCountry 2003. Zničil jsem už tři vidlice, dvě CR a jednu NEX 4000, která neměla s pružením nic společného ani když byla nová. Ne že bych měl takovou zálibu v Suntouru, ale bohužel to cpou na každý druhý kolo a těch já mám velkou spotřebu. Např. RST se Suntouru nemůže rovnat ani smykem. Pro vidláka Pekáčka: Patnáct tisíc za dva roky? Tak ty jsi teda jezdec…

        0 0
        • Pekáček  

          Pro VIDLÁKA KURÝRA: používám dva bajky, tolik najel jeden z nich. Vidle byla cca rok na závoďáku a rok na zimáku, kdybys nebyl zabedněnej, našel by sis fotky. Ale ty seš tu vlastně novej, nebo taky ne…

          0 0
        • Raydowe  

          a teraz mas na biku Suntor..:)))

          Preco radsej neinvestujes do drahsieho biku, ktory ti vydrzi a nemusis mat taku spotrebu. je to lepsie ako cakat od niecoho nieco, na co nebolo stavane.

          ono ani nejde o tu spotrebu, ako o tvoje zdravie, ak davas biku tak zabrat, ze sa lamu komponenty, v zaujme tvojho zdravia by som siajhol hlbsie do penazenky, lebo sa to raz zlomi prave tam, kde by si nechcel a nemusi to dopadnyt happy endom.

          mama rad tyhle frajery, u nas tiez jazdia nejaky borcy „freeride“ a vyhlasuju o sebe, ze ho nejazda na freeride bikoch. No prajem im vela zdravia… Dufam ze nie su natolko blby, ze jazdia bez helmy, niekde maju aj stranky

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Teď jsem si upgradnul Twistera vidlí MEKS karbon olej/pružina a dozadu jsem si hodil XTR šaltr, kliky jsou na řadě. Pekáčkovi bych se chtěl omluvit za toho vidláka, ale dokázalo mě to fakt vytočit. Když jsem hodil na ivelu diskuzi „značky, které už nikdy ne“, tak bylo vidět, že každý něco nenávidí. U mě je to prostě Suntour, hotovo, tečka. V září nebo říjnu budu mít novýho Superiora 2006 "29, fotky pošlu.

            0 0
            • Raydowe  

              ale zase nemozes chciet, aby suntor konkuroval vidlam ako marzzochi a pod, suntor ma politiku zameranu na cena/vykon, a je fakt, ze v tejto kategoriji toho moc lepsie nezozenies.

              A co beries za kliky? ak XTRkove tak to je dost masne.:))) ale budes urcite spokojny.:)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Známej mi říkal, že levný vidle od marzzochi dělá suntour, je to pravda?

                0 0
                • Raydowe  

                  tak o tom nic neviem, ale podla mna je to blbost. Marzzochi je dost velky koncert, ktory robi vidle hlavne pre motorky. Nevidim dovod preco by mal vyrobu prenechat suntoru, aj ked dneska je mozne vsetko.

                  Nemal suntorku? :))) Alebo nema rad marzzochi :-))

                  Mozem sa mylit, ale myslim ze je to blbost.

                  0 0
                  • davidak  

                    no myslim že se to rady na BF řešilo a že to může bejt pravda- tušim že šlo o ty nejnižší elastomerky.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    No je to známej, kterej pracuje jako vedoucí jedný velký cykloprodejny… suntourku nemá bo má headshock… Právě protože pracuje tam kde pracuje, myslím, že by si to nevymyslel… řikal, že ty nejlevnější vidle vyrábí suntour pro marzzochi.. nevim no

                    0 0
                    • wroum  

                      vyrabi a nejen elastomerky.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        A ty vidle, které vyrobí pro marzzochi jsou stejné jako ty co vyrábí pro sebe, jenom v nápisechse liší? Nebo pro ně vyrábí úplně jiné?

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Vyrabi Marzocchi vidlice samozrejme, podle Marozocchi patentu a Marzocchi norem. Nevim cemu se tak divis v dobe kdy vsechna kola vyrabi asi tri tovarny.

                          0 0
                          • kurýr na bajku  

                            Tak co já vim Cannondale má svojí fabriku stejnak jako Devinci a Morati. To už sou tři.

                            0 0
                            • pegal  

                              a SCOTT. ctyri :)

                              0 0
                              • hydrant  

                                tak abys byl v obraze, jsem koupil letos SCOTTa, iluze jsem si nedělal, ale trochu mě přece jen zaskočilo, že zespoda na středový mufně je bílá papírová nálepka s černým nápisem MADE IN TAIWAN a sedlo s logy SCOTT má zespoda VELO a MADE IN TAIWAN. Že to tam tak vystaví by mě nenapadlo. Takže pořád možná jen 3 výrobci … :-)

                                0 0
                        • Pekáček  

                          Já viděl vidli Marzocchi co měla seřizování předpětí pružin jako Suntoury, ale bez těch sklíček („teploměrů“) co Suntour používá. Někdo tuším psal něco o mírné vůli v pouzdrech, takže ta vidle mi přišla jako 100% Suntour s kovovýma pouzdrama s nápisy Marzocchi. Vnitřní nohy ocel a zátky na klíč Suntour, nikoliv golu jako Marzocchi. Byla to elastomero-pružinová vidlice.

                          0 0
            • Pekáček  

              Díky za omluvu, já se ti omlouvám že jsem si tě spletl s někým jiným. Co se týče toho co nenávidíš, tedy Suntoura, měl bys ho líp poznat. Shimano taky není nanic jen proto že dělá SISka na kola z Teska apod. A dřív dělalo nějaký držáky (Deore DX, XT).

              0 0
            • Pá-dlista1  

              Jak snadno se daji sehnat MEKS vidlice a kolik ta sranda prijde? Hlavne by me teda zajimala 20" :)

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Stála 5000 a přitáhli ji chlapi z Dukeláčů (ebicycle.cz) z Holandska, nevim přesně odkud, ale už je vyprodaná.

                0 0
        • McBlacky  

          já teda nemám takovou výdrž zůstávat u značky která mě zklame. A jestli vážně děláš kurýra tak ti mohli kolegové poradit co jo a co ne… bajk na tuhle práci se dá postavit i tak že vydrží.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Nechci do tebe nějak rejpat, ale zkus mi teda poradit… (po 5 letech aktivní služby)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Heh, bavíš mě :o) Asi jseš na svou aktivní kurýrní službu opravdu hrdej…

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Na co seš hrdej ty ? Mimochodem budu rád dyš mi někdo poradí.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No já nevim… No bud si klidně hrdej, mě to je jedno, jenom je srandovní jak je to cítit ze všeho co napíšeš… Je to jako kdyby si třeba někdo dal jako nicka „ten co podniká ve velkým“ nebo „řidič co má najeto už 500 000km“ nebo třeba „kurýr na biku co má za sebou 5 let aktivní služby“ :o) Promiň no, neber si to tak :o)

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Dyk to je přece super, že sem hrdej na svůj byznys. FAKT TO NEMŮŽE ŘÍCT KAŽDEJ !!! Dyš máš rád kolo, tak hledáš práci kolem něj, nebo ne ? :-)))

                    0 0
                • miťo  

                  „no tak to mate vazeni stesti, ze jdu prave kolem, protoze jsem ten pravy odbornik,ktereho potrebujete…“ Tak nejak to rikal Hanzlik ve Slavnostech snezenek :)

                  Rada zni: KUP SI VIDLI, KTERA MA KOVOVY FUTRA. To je prvni impuls na kvalitni vidli. No, ne ze by treba SR Axon byla superkvalitni vidle, ale vakl to nema, pisek do nej taky nepada, kdyz se ti zda, ze moc pruzi tak ho zavres, nebo nafoukas, diru do nej sul taky neudela… Maruskou MX Comp taky nic nezkazis. Za ty prachy je to porad lepsi nez RS Pilot. Nebo se poptej po RS Duke, lidi jsou s nima spokojeni. Nebo si po vzoru Zirecka nech postavit pevnou CRMO vidli u Sfinxe :) A kdyby se ti z ni oloupal lak, tak ji v zime potirej olejem :)

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    RS TERA olej/vzduch nebo pružina teď nevim ! Zapomínáš, že já jezdim "29 a "29 REBA se k nám ani nedováží. Tim se nám zúžil výběr na SR 9100 RLO a Manitou SOUTH, protože RS TERA se eště nevyrábí. Spokojenej sem teď s tou karbonovou MEKSkou, která sice nemá LO, ale zavřít de úplným dotažením.

                    0 0
                    • miťo  

                      A co Bomber 29"?

                      0 0
                      • kurýr na bajku  

                        Možná kecám, ale pokud vim je to stejnej problém jako s REBOU.

                        0 0
                        • miťo  

                          Uz jsem videl asi tri jezdit v tydle republice. Zkus Spermonicka, teda Bartonicka v Plzni, je to nejakej privilegovanej dovozce :)

                          0 0
    • black.horse  

      Co je horší? Tyhle blbý kecy… Zkus řešit něco inteligentnějšího a nebo si vem provaz a jdi se zastřelit do rybníka…

      0 0
      • stribrnak  

        Svatá pravda… :-) Nejhorší jsou tyto kecy naprosto o ničem.

        0 0
      • Pavlis  

        To nechapu. Na co si brat provaz, kdyz se jdes zastrelit do rybniku?:))

        0 0
        • Raydowe  

          mne to tiez prislo divne.:-). nejaka mafianska smrt, Slucka okolo krku, privaze sa okolo kamen a este sa pred potopenim streli do hlavy..:))

          0 0
        • Otelo  

          a preco by sa chodil zastrelit do rybnika?

          0 0
      • Mustafa  

        Skoro jako Dionysios Vivo ale ten to zkousel na skale.

        0 0
    • miťo  

      „No ja si myslim, ze Skoda Fabia a Octavia jsou pekny sracky, protoze jsem mel starou stodvacu a ta stala za h***o.“

      …tolik k hodnoceni znacky pri zkusenostech s produkty z nizsich pater nabidky.

      Nic proti, ale RST je o hodne vetsi shit. Mel jsem tu cest s Gamma EL. „RSTecko nikdy vice, radej kulku do palice.“

      0 0
      • R.1  

        Fobia a Koktavia su sracky, mozme porovnat nie len s S 120 L.

        0 0
        • miťo  

          Jo vlastne vidis, ja zapomnel ze vetsina populace v ČR a SR jezdi ve srackach a ne v autech… Ty mas predpokladam Béčko, nebo Audinu, nebo neco jeste lepsiho?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Hele s tema Skodovkama to nebyl dobrej priklad. Dat mi nekdo vybrat z uplne novy Skodovky 120 a Fabie… no bylo by to asi tezky rozhodovani.

            0 0
      • kurýr na bajku  

        Mi?o chtěl říct, že nebude o Superbu tvrdit, že je to shit jen proto že Fabia stojí za h…o, je tak Mi?o ?

        0 0
    • R.1  

      Tak aj ja,ako zatvrdly marzocchista musim povedat, ze stara elastomerova suntourka, i ked vyzadovala vycistit,odvodnit a namazat tak raz za 2 tyzdne, mala len minimalny sok-absorbcny a vibroizolacny ucinok,ale vydrzala 3 dlhe roky a teraz ma vytocene nove puzdra a sluzi na nejakom biku manzelke kolegu :)

      0 0
      • vlk  

        v dobách elastomerů patřily suntoury mezi nejlepší elastomerové vidle.V době olejové se jim tak nedaří.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Teda ja ti nevim. Uz si to zas tak dobre nepamatuju, ale v dobe kdy jsem Suntour zaznamenal na trhu s vidlicema, tak uz zacinal tim, ze hral druhe housle s elastomerkama jako nejlevnejsi varianta odpruzene vidlice a davno rozbehlym olejovkam nebo do te doby v elastomerkach kralujicimu RST se nemohl rovnat. Ted se snazi o olejovky, protoze to uz jinak nejde, ale kvalitou zustava v drevnich dobach. RST slo do kopru i u elastomeru tim, jak se snazilo usetrit.

          0 0
          • Pekáček  

            Ale třeba tehdejší elastomerku MG-91 nemůžeš srovnávat s dnešní XCP-75 a podobnýma výrobkama co maj plastový pouzdýrka nakliknutý jak součástku v propisce. „Emgéčko“ je ještě poctivá vidlice. Kdysi jsem na něm jezdil, brácha měl elastomerovou RST Gamma a to by shit jak má bejt. Nejdelší interval zadření 14dnů. MG-91 chodí dodnes, i když už na ní nejezdím. A nohama z výprodejový MG-91 jsem omladil svou zlatou starou XC-Pro-E 2002. Rok nato se to se Suntourem nějako zvrtlo.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Srovnavat ani nechci. Jak stara je MG91? V te dobe uz po elastomeru neskytnul pes. Pak uz se u elastomerek vyvyjela jen cena, aby byly konkurenceschopne na nejlevnejsich kolech, kam patri.

              0 0
              • vlk  

                mám pocit že to bylo v dobách kdy byly v EXR elastomery

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  To uz byly EXR? Tak to uz jsme uplne nekde jinde. To prece uz daaavno vladl olej. O dobe elastomerove nemuze byt rec.

                  0 0
                  • vlk  

                    no v dobách těsně po pádu komunismu, když se k nám dostaly horská kola si vzpomínám jen na vidlice balistic, suntour a nějaké duotrack.Ty lepší značky, které se objednávaly jen z katalogů měly nejvyšší modely na oleji.Tak to jsou doby o kterých mluvím já tenkrát byly suntour označovýny sr, mg apod+čtyřmístné číslo a stály nekřes?anské peníze.

                    0 0
            • Želwmaister  

              jeee, diky:) konecne nekdo:)

              0 0
            • Otelo  

              nie ze by som obhajoval RST, ale ked sa tu pise ze sa zadru po par dnoch, co sa tym mysli? jednu totiz mam (celkom podareny kus, s plynulym chodom) a uz 3 mesiace ju relativne aktivne jazdim bez vacsich problemov. po kazdej jazde utriem nohy a zastrieknem tesnenia TF2-kou, nic viac.

              0 0
              • Pekáček  

                To byl starší model, Gamma. Po zadření se z ní dala vykydat hrst bláta a písku. Vakl ohromnej. Já si tenkrát pořídil MG-91 a žasl jsem jak je jiná :o)

                0 0
    • black.horse  

      Grrrrr, áááááh, bžííííbžuuuu, bžooooo, vrnvrn, hrn, drnnn, žižižáááá:-D

      0 0
    • Cejlon  

      MOZO a ZOOM:-)))

      0 0
      • Pekáček  

        Zoom řidítka používám od doby co mám bajka, po 2 letech měním a pohoda. Viděl jsem hodně prasklejch, ale silnostěnný Zoomy ještě ne ;o) (ale chápu že síla stěny neznamená všechno).

        0 0
    • Tomcat  

      SR Suntour nepovažuji za nejhorší, ani u vidlic ani u komponentů sloužících k pohonu.

      co takovej Fastrack , Si(y?)nc , případně zupermarket only

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Sync Ale Fastrack History bych do toho netahal. To je uplne jina liga a srovnavej ji s vyrobky ze stejne doby. Myslim, ze by hrde obstala i v porovnani s dnesnimi RST nebo SR.

        0 0
    • davidak  

      N´Sync. Ta vidle chodila asi 2 cm při nejměkčím nastavení a to mám 80kg.. Vypadala slušně ale měla asi 4 kg. Konkrétně model Elixir.Mam ale pocit, že to je součást koncernu SR Suntour.

      0 0
      • davidak  

        sakra, je to „In Sync“ sem si to splet s tim boyz bandem:))

        0 0
      • Pá-dlista1  

        Firma co delala In Sync letos vytasila pod vlastni znackou par lehkych XC modelu v lakavem designu. Bohuzel jsem je nazivo nevidel, nezkousel a nazev zapomnel :) Jeden model se snad jmenoval EDGE. Konecne VELOuni by to mohli vedet. Tam se o tom psalo.

        0 0
    • JMT  

      mtb ram typu hardtail :-)

      0 0
    • Vision  

      Třeba Rubena ta je fakt na 3.141592654 sem si jednu dobu říkal třeba se to už naučili a ono nee jinak Santur nejsou zdaleka tak špatný ale pokud čekáš od vidle za 3000,– zazraky tak se pak nediv …

      0 0
      • cabbage  

        rubena je na 3,14? a uz si zkousel RR? pak teprve poznas plast na h****........ ted testuju charybdis a asi nejlepsi co sem kdy vozil.

        0 0
    • Volf  

      Mnohem horší jsou ty keci o něm kolikrát od lidí co ho nikdy neměli.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Tak to já fakt nejsem.

        0 0
      • Pekáček  

        Jen se přidávají k „silnější“ skupině řvounů a neslyšej že Suntour taky vyráběl lepší kousky. A ty nový lepší se daj tunit, ale stojí to peníze. Tedy v poslední době jsem viděl dost rozbitých vidlí Manitou, Marzocchi má taky mouchy, RS taky, skoro si říkám že lepší je vytuněnej novej (vyšší model) Suntour :o)

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Všecko stojí za prd a proto jedině Maverick ,–). To víže sem u nás zaznamenal tři vyteklý Marzocchi, ale vydržely poněkud dýl. Myslíš, že např. u vidlice za 8000,– je skutečně nejlepší výběr SUNTOUR ?

          0 0
          • Pekáček  

            Nemyslím. Pro mě byla nejlepší koupě XC-Pro-E 2002 za 2780kč, slouží doteď i když už má jiný nohy jak jsem psal jinde. Nejsou s ní žádný problémy a nemusíš se o ní starat (v porovnání s Marzocchi). Slyšel jsi někdy o předělávání Suntourů? Byly tu o tom dost dlouhé diskuze a hádky, ale jde to. Ale musíš si za to něco zaplatit. Zeptej se Hanze, ten má zkušenosti s XC-Pro (asi 2003) předělanou na olejový mazání a vychytanou patronou, je to jiná vidle. Fousáč říká, že (lepší) Suntourka vydrží víc než kterýkoliv jiný vidle. Má Duro-E, ta konstrukcí vychází z tej mojí XC-Pro-E 02, ale má moc silný pružiny a asi horší stíráky. Tlumení jsem nezkoušel, jen Duro-D a to bylo přetlumený (Duro-E má regulaci, ovšem netuším v jakým rozsahu). Nechci tu zabřednout do nějaký debaty co už tu několikrát byla, dost to tu dovede rozproudit krev :o) Takže podtrženo sečteno, s mojí vidlí jsem spokojenej a slouží mi dobře. Ty nové se daj upravit, ale není to zrovna levná cesta. Zvláš? když můžeš mít za tu cenu Splice a nebo MX Comp. Ale ty maj taky mouchy. Záleží na vkusu a rozhodnutí i zkušenostech každýho bikera.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Teďka u nás hodně lidí nafasovalo XCP75 a AXONky D, taxe po zimě ozvu, kam to s nima dotáhli… (pokud si teda měl na mysli tudle cenovou hladinu)

              0 0
              • Pekáček  

                XCP75 je vidle naprd :o( a Axon D jsem zkoušel a moc jsem z něj nadšenej nebyl. Ale má určitě 30mm nohy, takže asi lepší pouzdra. Brácha má Axon vyšší řady, už rok. Vcelku ujde až na to že je málo tlumenej. Ale aspoň v něm není „SPV“ jak u mě když jdou stíráky nasucho :o))) Bráchův Axon za tři tisíce za kolik ho má vcelku dobrej kup, když to tak vezmeš. Jenže on stojí normálně skoro dvojnásobek. Milan 1 zde popisoval rozdíly mezi Axonem a Xc-Pro, jednoznačně ve prospěch druhé jmenované. Ale potřebuje vytunit. Poslíčkům bych dal na kola výprodejový MG-91, nebo Manitou SIX, kdybych chtěl ušetřit. Určitě by vám tam vydržely víc. U toho Axona pozor na pravidelnou údržbu a XCP-75 asi budete vyhazovat poměrně brzo. Napadá mě ještě, jak by vypadala vidlice třeba Marzocchi kdyby měla stát dva litry na krámu. Lidi by z nich byli šokovaný jako z těch XC-60 apod. Tyhle vidle se prostě pro sport nehodí a je škoda že se dávají na sportovní kola i ve vyšších cenových hladinách.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  No ja jsem sokovanej uz z tech levnych M co delaji ted.

                  0 0
                • milan1  
                  • Odstraneno na pozadavek usera –
                  0 0
                  • cabbage  

                    do 10kkc? tak to bych byl v klidu pac reba se da sehnat uz za 9kkc:-) a zaroven bych si nemoch koupit jedinyho zajimavyho santuse:)

                    0 0
                  • lubos  

                    cena a kvalita dnes nejdou spolu ruka v ruce.

                    0 0
                  • Volf  

                    Milane dost často tady čtu tvý příspěvky kolem vidlic Suntour a jsou mi celkem sympatické. To co píšeš o kurýrovi je naprostá pravda a já jen připojím, že nejen nemá vztah ke kolu, ale osobně si myslím, že se jedná o infekci zvanou Jarinismus, která se většinou ze skrytého stádia proměňuje v akutní stavy právě v období prázdnin. Jinak by mne zajímalo jestli jsi se někdy setkal se solí rozpuštěnou vidlicí Suntour nebo se skutečností, že jsou komponenty Suntour přímo nebezpečné.

                    0 0
                    • milan1  
                      • Odstraneno na pozadavek usera –
                      0 0
                      • Volf  

                        Já jsem nikdy snad proti tvým úpravám nevystupoval a donedávna jsem byl i uživatelem Suntour XCP-D/ 2002 / a musím říct, že dost spokojeným. Pokud mám být upřímný, tak teď jezdím s Blackem Elite 2003 a zase tak výrazný rozdíl v poměru v rozdílu v cenách nevidím. Je fakt, že je celkem sympatický útlum, ale v roce 2003 stál Black kolem 14 000 a XCP-D do 4 000,–.

                        0 0
                        • milan1  
                          • Odstraneno na pozadavek usera –
                          0 0
                        • Pekáček  

                          No, XCP-D má jeden velký nedostatek. Ani nevadí že nemá regulaci tlumení, ale má plastová pouzdra jako XCP-75(LO). Toho nejsem moc příznivcem. Vím to, protože jsem si jí loni koupil na zimáka a jak jsem to zjistil, vrátil jsem jí do obchodu. XC-Pro-E už nešla sehnat a tak jsem sáhl po Marzocchi :oE

                          0 0
                          • Volf  

                            Někdo mi říkal, že kovový pouzdra měla XCP – E. Jinak co jsem se ptal neměl by být problém ty plastový pouzdra koupit a vyměnit za pár peněz. Jinak pokud ji občas rozděláš a namažeš, tak to nebude s vaklem nijak žhavý. Když jsem ji tenkrát kupoval, tak prodejce tvrdil, že má kovový pouzdra a tak jsem jezdil v blahý nevědomosti až do doby, kdy jsem ji poprvý mazal, ale je fakt, že vakl nebyl.

                            0 0
                            • CZiko  

                              na mojí XCP-75 jsem dostal vakl jak blázen po měsíci… A z mých zkušeností je ty pouzdra naprosto nemožné sehnat…

                              0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Milane, tak nevim, esli si děláš ři?, nebo esli si v životě neslyšel o kurýrce… My si kola samozřejmě kupujeme za svoje prachy a vybíráme si je sami ! To že lidi nafasovali tydle vidle znamená jen to, že byly na kolech, který si koupili.

                    Ty tady ze mě děláš normálně odpůrce cyklistiky či co ?

                    0 0
                    • lubos  

                      To sem zvedav, jestli ti odpovi :)

                      0 0
                    • enjoy  

                      nekteri kuryri musi byt fakt hlavicky kdyz vidim na cem jezdi:-)

                      0 0
                      • kurýr na bajku  

                        enjoyi, no to je pro ně hrubej byznys a nic jinýho !!! Ke kolům nemaj absolutně žádnej vztah a dělaj to jen pro prachy, i když kolikrát bys čuměl kolik rejžujou.

                        0 0
                        • enjoy  

                          ja vim ze na kole setrej jak muzou,ale ze to delaj fakt za kazdou cenu,nad tim bych se byt jima zamyslel.nekdy vidim jak se na tom kole uplne trapej:-).

                          0 0
                          • kurýr na bajku  

                            Jejich věc…

                            0 0
                            • miťo  

                              No ber to tak, ze kolo je zdroj tve obzivy, takze jde vlastne o profesionalni pouziti, tudiz by byl vhodny profesionalni pristup a servis. Klidne treba spinavy, ale s namazanym retezem a serizene na 100%

                              0 0
            • Pá-dlista1  

              Jako konstrukce XC-PRO je bytelna… oproti nekterym jinym XC vidlicim. Takze treba SL by konkurovat mohla, kdyby fungovala. Ale u NS uz jsou levnejsi a tezsi materialy a co do vydrze uz nemuze konkurovat stejne urcenym konkurencnim vidlicim… a funkci.. :)

              0 0
            • pivař  

              Musím přispět se svým hlasem, protože s vidlí XC-Pro-E 2002 za necelých 3000kč jsem kromě výměny oleje neměl nijaký problém. Je to takovej tank, co vydrží.

              0 0
              • Fisi  

                musim jedině souhlasit mám ji na svém biku ještě dnes a to byla zakoupena 2002 má něco už za sebou.....SR Suntour XC Pro E..

                0 0
    • JohnLee  

      Miluji Suntouuuuuuuu­uuuuur…:)

      0 0
    • Kohout  

      Znám něco horšího než Suntour. Jsou to lidi, co na něj furt jenom nadávaj.

      0 0
      • mechanik  

        Souhlasím!!! Vidlice Suntour jsou skvělé a zpracovánim rohodně lepší než značková konkurence,která je ale uplně jinde cenově. Samosřejmě mají své chyby (přetlumenost špatné těsnění)

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Vidlice Suntour jsou skvělé a zpracováním rozhodně lepší než značková konkurence ?!?!?!? Už sem tady čelil lecčemus, ale co ty si vyblil ???

          Dokonce sme se už sešli v Praze Mi?em a probrali to. Doufám že sme dospěli k jakémusi kompromisu, ale to co tady tvrdíš ty, je opravdu příliš !

          Dál se k tomu nehodlám vracet a todle téma považuju za vyřešený.

          0 0
          • Gatier  

            Vy mate problemy!!! Sam som jazdil na RST 460. Nez som sa ju naucil rozoberat, bolo neskoro na vychutnavanie kvalit odpruzenej vidle. Zahrdzaveli nohy a vakel viac nez velky. Potom RS Q21, horsia nez RST ale ten zdvih. Potom Sid, zdvihu plna prdel, bolo to cosi neuveritelne. A potom nasledoval ooobrovsky krok kupredu a jazdil som asi rok na pevnej. Casom som k nej dokupil M Z2 Xfly a mrzi ma, ze taketo vidlice uz prestali vyrabat. Este som jazdil chvilu RST Delta, velmi dobra vidla. Zo SR Suntour som videl z blizka len jeden z novsich modelov. Vyzerala celkom slusne, uzatvaratelna vzduchovka. Skoda, ze chodila oboma smermi spomalene. Inak, pokial mas (Kuryr) na biku odpruzenu vidlu koli jazdeniu po meste, tak to radsej ani nebudem komentovat…

            0 0
          • mechanik  

            Souhlasím s Gatierem.Mi­mochodem kolik jsi už měl rozebraných vidlic? Není problém ty dražší fakt chodí lépe,ale je to hlavně o ceně a kdo nemá, tak nákupem SR chybu neudělá.XCP 75 LO kolem 2000 versus JUDY xc asi4000 zpracováním a funkcí jsem pro SR.

            0 0
            • Pekáček  

              Tedy zrovna ta XCP75(LO) je fakt špatná vidle. Tu Judy XC bych spíš srovnával se základním Axonem. Asi lepší koupit v této cenové třídě Manitou Splice bez LO a nebo „dosáhnout“ na Marzocchi MX Comp.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.