• JR

    Prošel jsem si poctivě archív, ale přesto nejsem schopen se rozhodnout jakou pumpu pořídit na RS Duke XC. Kamarád nedávno zkoušel tři pumpy (na jinou vidlici), ale dvě z nich při odšroubovávání hadičky z ventilku upustily tolik vzduchu, že to bylo vlastně k ničemu – zřejmě je to o laborování typu přefouknu a při sundání hadičky mi to snad sjede, více méně, na přijatelný tlak, to se mně však moc nelíbí. Máte někdo tuto vidlici, čím ji foukáte a jste s tím spokojeni? Děkuji za názory.

    0 0
    • MARIN  

      V Cykloservisu (asi 6) je clanek o nove pumpe na vidle od naseho vyrobce VELA. Je tam nejake udelatko aby to prave pri odsroubovavani neuchazelo a cena tusim 860,–

      Jinak ja foukam vidle uz pres 8 let origpumpou od Marzocchi a jen jsem dodelal redukce (na tlumice na slahounek na mic – jehla a nechal vyrobit redukci na SIDa)

      0 0
    • kovar  

      ono zalezi jak moc trci trn z ventilku, je to ruzne. pokudd trci hodne tak vzduch pri osrubovavani ujde vsechen, ale zadna tragedie, jde to snadno dat do poradku, do hlavice slausku vlozit dalsi maly O-krourek nebo vymenit stavajici tesneni za vyssi.A vzduch neunikne, tak jsem ted vyspravil nejakou no name tlumicovou pumpu (vlozenim O-krouzku)

      0 0
    • MartinXC  

      Mám pumpu RS, co jsem dostal se SIDem. Viděl jsem fungovat i jiné pumpy – vždycky je to stejné – při sundávání to upšoukne. Na druhou stranu: pokaždé, když foukám levou nohu na potřebných 140psi, mi manometr pumpy po našroubování ukáže 132psi ⇒ což je asi úbytek z vidle do hadičky. Pumpu jsem si kontroloval s nožní pumpou na duši (obě proti sobě a kontrola tlaku) – vykazují shodné hodnoty. Vidle mi tlak neztrácí – nejdelší interval mezi foukáním byl 10 týdnů, nejkratší 3 hodiny – a vždycky stejně Tomu pšouknutí při odšroubovávání z vidle jsem taky moc nevěřil, ale myslím, že je to tlak z hadičky na straně pumpy. Vidle má přece ventil, který při šroubování nahoru zavírá, pak odlehne těsnění v ústí hadičky a pšoukne to.

      0 0
    •  

      mam orig RS kterou jsem koupil s Duke XC a funguje bezvadne , pouzil jsem ji asi trikrat vzduch vubec neuchazi, psuknuti neznatelne

      divim se ze ji nemas ma se pordavat v cene s vidlici

      0 0
      • rich  

        mam author (vyraba ju pre dalsich x nejaka firma) a unikne mozno tak najviac 5psi

        0 0
        • JR  

          Ještě by mě zajímalo, kde jsi vidlici s pumpu koupil?

          0 0
          •  

            Koupil jsem ji po vsech vyjednavanich v e-shopech nakonec uplne normalne v Programcyclu u p. Kletzla za nejnizsi cenu s montazi a samozrejme pumpou… kdyz jsem se divil ze je pumpa v cene, lehce se pousmal se slovy… porc by vam ji nabizeli v cene kdyz vam ji muzou prodat za litr

            0 0
            •  

              dodavam ze cena byla 9200,– vcetne pumpy a montaze..... bikestore chteli nejakejch 13000, nejbliz byl koloshop 8900 ale bez pumpy :-)

              0 0
              • MARIN  

                Ze by konecne nejaka konkurence i-shopum :)

                0 0
                •  

                  musim rict ze by me v zivote nenapadlo lezt do programcycle kdybych nemel rolfy..... ale zjistil jsem ze presto ze je to jeden z nejluxusnejsich podniku u nas vubec, tak narozdil od jinejch ( sterba) neni drahej a sezenou vsechno...... ( to neni reklama :-))

                  0 0
      • JR  

        To jsem si myslel taky, ale vidlice byla součástí nového kola a dovozce mého Garyho Fishera – Bretton, mi na písemný dotaz odpověděl, že se pumpa k vidlici nedodává (možná jen k samotně koupené vidlici, nevím).

        0 0
    • BB  

      neni pravda, ze unik vzduchu je zalezitost ventilku vidle a ze utece pri pouziti kazde pumpy. Mel jsem pumpu, kterou jsem dostal se SIDem a ta upoustela strasne moc. Nyni mam pumpu Wrench Force a na stejnych ventilcich neujde vubec nic.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Chces prozradit to kouzlo? :) Je to tim malym cudlikem v pumpicce, co macka ventilek otevreny. Kdyz ho s rozumem pribrousis bude upoustet min. Kdyz ho ubrousis vic, hrozne se nadrez :)

        0 0
        • kovar  

          no jo, mi se brousit nechtelo, nemam na to frezku nebo nejaky jiny nastroj, tak jsem tam soupl dalsi tesneni , ktere ten vlastne cudlik oddali od ventilku a O.K.

          0 0
        • BB  

          to kouzlo neni az tam zajimave, zajimavejse je to, ze firma klidne vyrobi vidli a pumpu a ono to moc spolu nefunguje. To bych cekal u naradi z Tesca.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            ale tohle je prece RS! :)))

            0 0
            • MARIN  

              To same ale delala moje pumpa od Marzocchi s jejich vidli tak co si mam o tom tady tolik vychvalovanem M tedka myslet ? :)

              …(ze by suprmaket zbozi? :)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Vzdyt to delaj italove. Bud rad, ze maj vnitrni nohy mensi prumer nez vnejsi :) Dneska mi prisla dalsi italska kraska. Za par dni dam vedet kolik toho vydrzela.

                0 0
              • lubos  

                Me to dela tez. Ale to bude nejspis tim,ze ty pumpy delaji cinane, a jenom prida nizko-vysoko tlakovy meric , nalepi ta spravna nalepka a je to :(

                0 0
    • pit  

      Mam MX Comp ETA a pouzivam pumpu od AUTHORa…trosku sice unikne, asi ako u kazdej pumpy, ale inac som s nou absolutne spokojny.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.