• sosal

    Taxem vcera koupil dva vaky na kolo, abych mohl bajk převést do zahraničí autobusem. S dopravcem mám vše domluvené tak snad nebude větší problém. Máte někdo zkušenosti s takovýmto transportem kola? Dáte tip, čeho se vyvarovat, abych pak něčeho nelitoval?

    Dík

    0 0
    • Volf  

      V některým ze starších Velo to celkem rozebírali. Hlavně doporučovali rám co nejcíc obalit takovou tou topenářskou pěnovou izolací na trubky na ochranu laku před poškozením a taky hlavně dát šprajc mezi patky zadní stavby, aby se někde nezmáčkla, když na ten vak někdo něco hodí.

      0 0
    • Daf  

      Mozna jeste pokud mas hydrauliky tak dat takovou tu pojistku mezi desticky.

      0 0
    • Beeda  

      Kterejs koupil, mas link? Zvazuji i nakej velkej kufr, ale jeste jsem nemel cas proletnou shopy, chce to tak 120×60×40mm.B

      0 0
      • Glum  

        Netušil jsem, že na tak mrňavým kole se dá jezdit! 120×60×40mm bude skvělej kufr, ale tak na fo?ák. Takový kolo je lepší zabalit do kapesníku a dát do kapsy…

        0 0
      • sosal  

        http://www.velo-cz.cz/acor/main.php?…

        koupil jsem ten 96250… Material vypada fakt kvalitne, zpracovani taky. Pekne jsem tam to kolo dal a ani tam nijak nelitalo. Ale musim zvazit tu ochranu rami… To je dobry napad.

        Ty rozporky do vidlic se daji normalne koupit? Desticky do kotoucu mam, prehazovacku sundam…

        Rikal jsem si, ze to tam dovycpu kartonem (pripadne polystyrenem)

        0 0
        • kralovek  

          96002 " Přepravní kufr na kolo s pevnou konstrukcí pro uchycení-vhodné do letadla 1280×880×325mm 13,2kg "

          to „vhodne do letadla“ … pri hmotnosti 13,2kg … mi prijde docela vesely :o))))

          0 0
        • JFB  

          ty rozporky prej mivaj na krame z rozbalenych kol – zkus se zeptat…

          0 0
          • sosal  

            rozporky uz mam, ale problem je, ze do zadni stavby jsou tak o cca 3cm mensi…

            Tak teda fakt nevim,jak to vyresim. Zkusim asi najit ve sklepe starou nabu.

            0 0
    • JIRA  

      http://www.cykl.cz/index.php?…

      Povídejme si teď především o kole. S tím máš mnohé zkušenosti. Začněme s přepravou. Určitě mnozí tvé rady ocení.

      Balení kola bych rozdělil na cestu tam a na cestu zpátky. Na cestu zpátky nekladu takový důraz na kvalitní zabalení, protože když se něco poškodí, není to taková tragédie jako při cestě tam. Na balení kola používáme přepravní vaky. Ty už u nás prodává několik firem. Musí se sundat obě kola a všechno, co přečuhuje a mohlo by se poškodit. Jsou to třeba rychloupínáky, pedály. Přehazovačku vyšroubujeme z rámu a strčíme mezi zadní patky. Někdy stáhneme i kliky. Řídítka také dolů a přivázat k rámu. Do obou vidlic jsou důležité rozporky. Dobrou zásadou je necpat ke kolu další věci. Čím je vak těžší, tak tím hůře a obtížněji s ním letištní personál zachází. Kolo je dobré vystlat karimatkou. Vak samozřejmě používáme tehdy, když přiletíme a odlétáme ze stejného místa. V opačném případě používáme na cestu tam krabice a na zpáteční cestě jej obalíme tím, co seženeme na místě.

      0 0
    • steel is real  

      programcycle ma kufry na prepravu kol a pronajima je – celkem brutalni skorepina, prijde mi lepsi nez vak http://www.programcycle.com

      0 0
    • kralovek  

      no ono bacha na hmotnost. Pokud chces letet do ameriky tak je to v pohode, ale pokud jen po evrope, tak by ten vak/kufr nemusel vazit zrovna 5 kilo … kdyz limit je 20 … obvykle na soucet veskerych zavazadel. Ve francii v decathlonu prodavaj takovej docela peknej vak … buhuzel ty 4kg (odhadem) mit nejspis bude. Na jejich netu jsem ho zatim nenasel, ale az tam zase pojedu, zkusim ho vyfotit … no a nejlevnejsi taky nebyl … :o(

      0 0
      • Volf  

        Lítám dost často a mám dojem, že zavazadlo má limit 25 kg a jenom to co jde do nákladového prostoru. Příruční zavazadlo mě nikdy nevážili.

        0 0
        • Jenda  

          ano ano slavny cesky polarnik Pavlicek propasoval do letadla jako prirucni zavazadlo snad 60kg hever:-) k tematu – rozhodne vysomrovat ty rozporky do vidlic, dat neco mezi desticky kotoucovek, slapky namontovat opacne (zevnitr) nebo uplne sundat, kdyz je vyndany zadni kolo tak odsroubovat prehazku (lepsi at se mrcasi na bovdenu nez at se to ohyba na zadni patce). Mozna taky pootocit riditka v predstavci a chytit je nejakou paskou (optimalni jsou ty plastovy kabelovy svorky ) k ramu at jsou v nejaky definovany poloze. Zrovna tak bych zauvazoval jestli nez kola cpat do kapes v ty tasce je nechytit tema paskama k ramu (tak jsem to delal ted s kolem do USA ale mel jsem to zabaleny v papirovy krabici) Jo a zamozrejme vyndat sedlo.

          0 0
        • kralovek  

          zalezi to na spolecnosti. vetsinou 20 … obcas 23. byva zvykem ze tak 3 kila prez se tolerujou. na kolo je podle me (po evrope) nejlepsi smart wings … Muzes mit normalni kufr (do 20kg) + jeste kolo (dalsich 20kg … celkem tedy 40), za ktery se priplati asi 700 (nedavno se to menilo za 600).

          do kabiny je vetsinou limit kolem 5kg (az na Easy Jet … tam neni zadny !!! limit) … ale je fakt, ze to mi taky nevazili ani jednou. Vetsinou jim ani nevadi, kdyz tech zavazadel do kabiny mas vic. Nicmene jednou (prave se smartwings) v parizi ta husa co me odbavovala buzerovala jednu holku, ze ty 2 batuzky, co si chce vzit do kabiny musi spojit do jednoho, nebo jeden nechat normalne odbavit.

          0 0
          • Volf  

            No když jsem letěl poprvý do Káhiry tak jsem jen čuměl co byli schopní Arabové natahat do kabiny. Nějaký rozměry příručního zavazadla je nezajímali a je fakt, že se s nima palubní personál ani nesnažil dohadovat. Dodneška si myslím, že by klidně převezli i ten vak s kolem. No a časem si zvykneš i na to, že ihned jak nastoupáš do letový hladiny, tak zašnou šmejdit po celým letadle a řeknu ti, že jak byl člověk odkojenej hrozbou terorismu, tak jsem měl pěknýho lufta.

            0 0
    • emkaa  

      Trochu z jineho soudku. Vozim casto kolo na strese auta a obcas vidam, ze nektery lidi maj na riditkach takovej kryt/vak pres packy atd. Docela by se mi to libilo, protoze treba drzak computeru HAC4 je pridelanej takovou celkem forovou gumickou a obcas jsem trochu nervozni, jestli to ve vetsi rychlosti neuleti. Asi blbost, ale stejne. Znate to? Kde se to da koupit?

      0 0
    • kralovek  

      Uz jsem to nasel http://www.decathloncycle.com/…oute/pro.asp?… resp http://www.decathloncycle.com/…uit/zoom.asp?…

      Ve vnitr se mi ta fakt libilo, pekne polstrovany, ale ta hmotnost byla fakt vyssi. Docela jsem nad tim premyslel

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.