• Kóča Popovič

    Ahoj, prolezl jsem všechno možný, včetně tohoto fóra a hodnocení obou těchto přileb je příznivá – obě jsou dobré, sedí i na větší hlavu (do 63 resp 64 cm), Supersonic asi o trochu více větrá. Bohužel teď to nejtěžší, jak si vybrat mezi dvěma stejně dobrými. Kterou byste volili Vy? Má někdo praktické zkušenosti s oběma? Díky za každou radu.

    0 0
    • Daf  

      Pokud ti obe padnou, tak je nejlepsi se rozhodnout podle designu, a ten Wing je podle me hezci.

      0 0
      • emiil  

        Nevěřím, že by ti obě seděli stejně.. Teď nevím která, ale jedna z nich je o dost hlubší. Prostě se někam stav a obě zkus!

        0 0
        • Kóča Popovič  

          Musím se přiznat, že jsem ani jednu neměl na hlavě, pouze jsem o nich sháněl informace všude možně. Samozřejmě, odzkoušení je k nezaplacení, ale nebližší krám, kde měli obě pohromadě v L velikosti je v Praze (poctivě jsem to obvolal), což je pro mě dost z ruky – tady v okolí mi ji klidně objednají, ale pouze závazně, takže to bude nákup naslepo.

          0 0
          • mar_tin1  

            urcite si je vyzkousej. obe. pak uvidis, mozna ti jedna nesedne a zrovna ji naslepo koupis a pak budes litovat. a nemusi to byt zrovna v jednom krame, ne? :-)

            0 0
          • Ekscel  

            Nehledej obchod se dvěma současně :-) Vyzkoušej je postupně. Jestli ti sedí nebo ne zjistíš celkem snadno a nepotřebuješ je mít na hlavě obě dvě. Když tak si pro srovnání vezmi třeba jiný model Uvexu, který v tom obchodě zrovna mají nebo zkus úplně jinou značku – získáš představu, kde by mohlo něco tlačit, překážet, plandat a na co si dát pozor při zkoušení v dalším kšeftu. Samozřejmostí je upevnit helmu pořádně na hlavu (doladit všechny popruhy atd.), a zkusit potřást hlavou. Případně si sedni na nějaké jejich kolo a zkus jak přes ni uvidíš před sebe a do stran.

            Dokonce si můžeš nechat udělat fixem kolem hlavy čáru, a? víš kam až která helma dosahuje :-)

            0 0
    • Ekscel  

      Já fandím Supersonicu, protože jej vlastním :-)) Nevím jak jsi na tom s penězi ty, ale u mě výběr Supersonicu významně podpořila také jeho nižší cena oproti Wingu.

      0 0
    • Zdenal^ZUX  

      Vozim Supersonic RS a je to vyborna helma. Perfektne vetra a pri jizde o ni ani nevim. Ale myslim, ze Wing bude jeste o fous lepsi. Vypada hlubsi a i po strance designu je povedenejsi. Takze pokud Ti obe sedi a nejde o prachy, ber Winga. V kazdem pripade ani jednou z nich nic nezkazis.

      0 0
    • konfucius  

      Zdravím, já mám od uvexu Boss, ale tohle výbírání sem zakusil v Lednu: přes net, procházel sem Obchody po Brně,… Pak jsem nakonec zkončil v Blansku, a řekl sem mu zhruba cenu a on jich na mě vybalil strašnou spoustu ale doopravdy mě padla jen jedna!!!!! Ta tlačila tam jina mě nesedla dobře… Podle mě to musíš vyskoušet a ne to kupovat naslepo!!!

      0 0
      • Kóča Popovič  

        Mám domluveno v eshopu, že pokud mi nepadne jedna, pošlu ji nazpátek a pošlou mi druhou (přijdu jen o poštovný). K UVEXU jsem dospěl po „dlouhém studiu“ :-) příspěvků tady i jinde. Výběr pak nebyl komplikovaný. Protože potřebuju velikost nad 61 cm (kvůli šátku nebo čepici) – musel jsem tedy opustit Catlike a MET, kvůli hmotnosti jsem opustil BELL, kvůli ceně Specialized a Casco a zbyl mi UVEX a Giro. Poměr cena-výkon vyšel lépe pro UVEX. Asi zkusím nejdřív Wing, když nesedne pak Supersonic. Na delší shánění to nebude – stará Bell Reebok Pump má odlepenou skořepinu a tedy dosloužila. Každopádně všem děkuji za Vaše příspěvky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.