Sfinx v Kateřínské, jak jste spokojeni?

58 nepřečtených
  • MartinX

    Kámarádka reklamovala v tomto servisu kolo (resp. vidlici – zaseklý LO zde oblíbené Suntourky) a se zlou se potázala! :-( Je to náhoda a pan Pavlík se pouze špatně vyspal a musel si na někom schladit žáhu nebo je to firma na baterky, které by se měl každý vyhnout?

    0 0
    • wroum  

      uz sem to tu psal asi 5×. takze naposled.

      ve sfinxu mi rekli, ze mi v Blacku vymenej krk. prej v pohode. Prace trvala sjednanou dobu a stala sjednany penize. Po cca 150 km (XC) sem pootocil riditka, predstavec byl ale uplne utazenej. protacel se krk v korunce. doma sem krk z vidlice rukou! vyndal a nestacil se divit. krk byl doslova spajen ze dvou trubek naprosto prasecim zpusobem. sem rad ze sem to odhalil a nezabil se na tom. takze ve sfinxu me nikdy uz neuvidej, i kdyby to byl posledni kram na zemekouli.

      0 0
      • náčelník  

        Když začal Manitou dělat lisované krky, tak v manuálu přímo stálo, že krk se přelisovávat nesmí. Jak je to u současných modelů, nevím.

        0 0
        • wroum  

          nevim o tom co je psano v manualu. ale ciste logicky: jak je tam danej krk? nalisovanej, tzn. nejdriv byl krk a korunka, ty se daly dohromady lisovanim. kdyz krk vyndam, tak mam zase krk a korunku, stejne jako napoprve. ani krk a ani korunka nejsou nijak specialni, takze si myslim, ze pokud vyndam krk bez poskozeni korunky, tak tam musi jit nalisovat jinej. napriklad Bartonicek meni krky bezne. a zrovna v tomhle nevidim mezi vinetouem a M nejakej rozdil. navic ted tam mam uz asi rok nalisovanej dalsi krk (diky profikum z Fyzikalniho ustavu akaademie ved) a naprosto v pohode. Kdyby mi ve sfinxu rekli, ze to neudelaj, nereknu ani slovo, ale oni se tvarili ze bez problemu a pak toto.

          0 0
          • náčelník  

            Podle mého je postup Sfinxu chybný. Při lisovaném spoji dochází k deformaci („vymačkání“) spojovaných součástí, takže k dosažení opětovného pevného spoje by se měl použít krk s o něco málo větším průměrem. Něco jako druhej vejbrus :) Např. Shimano dodává ze stejného důvodu pro opakované nýtování řetězu nýty s nepatrně větším průměrem. Osobně si myslím, že přelisování krku vydlice je nebezpečné – a ty jsi to poznal na vlastní kůži.

            0 0
            • wroum  

              az na posledni vetu souhlasim a tu posledni vetu bych napsal takto: Osobně si myslím, že ODFLAKNUTE přelisování krku vydlice je nebezpečné. kvalitne provedene prelisovani by nemelo mit na vydrz, bezpecnost a pevnost vliv. musi byt dobre spocitane presahy, aby to drzelo (ale nesmi byt moc velke aby to neprasklo). v podstate si myslim, ze tak kvalitne nalisovany krk, jako mam ted z Fyzikalniho ustavu, neni ani na originalnim blacku. nebojim se toho

              0 0
              • Volf  

                S tím lisováním si nejsem jistej. když jsem se svýho času na toto ptal, protože jsem měl možnosk koupit jetou vidlici od svýho kámoše, která měla ale krátkej krk tak mi bylo řečený, že to můžou vyměnit jedině i s nohama. Osobně bych si krk přelisovat nenechal.

                0 0
                • wroum  

                  to je ale neco jinyho. ty bys musel nechat i vyndat ten kratkej krk a tam je velky riziko poniceni korunky. ja mel korunku v pohode – nastesti. navic jestli ses ptal nekde v ofiko servisu, tak chapu ze ti rekli to co ti rekli. pro ne to je mnohem jednodussi a vic na tom vydelaj a v podstate bez prace. jinak opravdu nechapu v cem by mel byt rozdil a myslim si ze je jedno jestli ti to nalisujou ve fabrice nebo nekde jinde, za predpokladu ze je korunka OK a prace kvalitne provedena.

                  0 0
                  • Volf  

                    No právě bych měl strach z toho co jsi napsal sám. Jde o ty přesahy. Myslím si, že díra v korunce už bude o něco větší než původně a krk bude mít stejnej průměr jako do výroby. No ale je docela možný, že říkám blbost, fakt nevím.

                    0 0
                    • wroum  

                      tak to sme si nerozumeli. krk je samozreme nutno vysoustruzit novej a presahy spocitat podle materialu. to znamena ze se v podstate dostanu do stavu jako by vse bylo nove. samozrejme ze nemohu pouzit stary krk. takze vse se musi uzpusobit nove montazi. krk bude o nejakou desetinku tlustsi, protoze dira v korunce bude o neco malo vetsi (vse je ale v radu desetin mm). ve vysledku by mel byt stejne kvalitni a stejne pevny spoj.

                      0 0
                      • náčelník  

                        Tak jsem to myslel. Potřebuješ krk pro „druhej vejbrus“ :)

                        0 0
                        • hydrant  

                          v tý Kateřinský tam asi museli dát origoš krk od výrobce vidle, pak to zkusili „slepit“ a jsme doma…

                          0 0
      • Daf  

        Se divim ze ti vubec u te vidlice nekdo krk vymenil. To je prece lisovanej spoj ne?

        0 0
        • wroum  

          bartonicek klidne krky prelisuje a taky to je lisovanej spoj. nevidim v tom problem. jediny co se nesmi stat, je ze se poskodi korunka.

          0 0
    • jjirka  

      Já si na ně nemůžu stěžovat, přístup ke mně vždycky velmi vstřícný občas si tam něco koupím – pouze drobnosti, ale v servisu jsem tam nic neměl. Pan Pavlík mi přijde jako velmi slušný člověk a Kuba Nepraš taky.

      0 0
      • MartinX  

        To jsem chtěl asi slyšet a pokusím se s ním ještě domluvit, protože ječet na holku po telefonu není žádný hrdinství a i ty jeho argumenty mě připadají dost mimo mísu…

        Ale tu vidlici raději šoupnu někam jinam! Nevíte v Praze o někom, kdo odblokne LO na Suntour 04 XCP-75?

        0 0
        • MartinX  

          Vím jak se všichni díváte na suntourky, ale vážně se nenajde nějakej šikovnej (pokud možno autorizovaný) servis v Praze nebo i v okolí, který by tu vidlu odblokoval?

          0 0
          • wroum  

            ja suntouru docela fandim (vazne), ale nevim o zadnym servisu v praze, kterej se tim zabyva. zkus jakejkoliv lepsi servis a zeptej se. Ja bych zkusil klidne Sterbu. Pripadne kontaktuj Milana 1 a jestli ten to nezvladne, tak uz fakt nikdo.

            0 0
            • palladin  

              zkus to tady www.cykloadam.cz

              0 0
              • wroum  

                ja nic nepotrebuju :-)

                ale kdyz sem neco potreboval a obvolaval sem kramy v praze a okoli, tak Adam byl 2. nejdrazsi a s nejdelsim terminem. ale je fakt, ze to byl pomerne nestandardni pozadavek.

                0 0
          • Pebe  

            Jelikož mi přišla patrona s olejem v týhle vidli zbytečná, klidně jí věnuji. Není nová, ale funkční, nepoškozená.

            0 0
          • sann  

            Ahoj zkus novy kramek www.atombike v Neklanove 8 pod Vysehradem

            0 0
            • Meesha  

              Jednou…ok! Ale tohle uz je moc!

              0 0
            • Rampage  

              Ty si z nás snad dělaš srandu?? Ty si opravdu obchodník, že se mi chce brečet…

              0 0
            • JMT  

              dybys to napsal takle: prines mi to do myho kramu, zkusim na to kouknout. tak by to bylo ok, ale ty se asi snazis odpudit vsechny zakazniky debilnim pristupem z treti strany…

              0 0
      • lempl  

        kuba je opravdu v pohode- pradi ale zaroven nikomu nic necpe a uzna treba i mozny nedostatek… Pavlik no nevim rekl bych ze docela opak -hlavne v tom ze nekomu furt neco cpe a nebo to co zrovna propaguje je vzdycky bezchybny a nejlepsi… a za super cenu… jinak ramy maj genialni!!!!!!!!!!­!!!!!! ale to vlastne nedelaj onico? :/ !

        0 0
        • jecnak  

          Genialni ramy – no az na ty navarky co? :-)

          0 0
          • Alesh  

            Jaky navarky mas na mysli? Mam od Pavlika uz 4 roky Zonu a jestli myslis navarek na kotoucovku, tak u mne je OK. Pri zimnim prelakovani mi tam Bares naletoval i vcelku pekny „navarky“ na vedeni hydrauliky (az na to, ze ty krajni an spodni ramovce bych tam letoval opacne :-)))

            0 0
            • cabbage  

              navarky? no proste tam nejsou…

              0 0
            • jecnak  

              Jde o vedeni lanek k presmyku a prehazce.

              1. nejdou prekrizit tak, aby mohly bowdeny vezt od pacek k navarce s minimalnim krizenim (jako je to treba u Cannonu)
              2. na zadni vidli od stredu k prehazce – lanko zaclani sirsim plastum, takze s RR 2,25 si asi neskrtnes
              3. s letovanim navarek si mohli dat vetsi praci – vypada to misty dost hnusne
              0 0
              • lempl  

                no to s tema navarkama na bowden ddocela nevosefli… pak docela neosefli kdyz sem pri vyrobe ramu(top model) chctel navarek na kotouc uplne 100% si na to pamatuju jejich mechanik jeste rekl ze to je rozumny do budoucna- a ve finale tam neni a mluvl na me jak na uplny howado…ze sem to nerikal) nebo kolo melo bejt dodany za 2 mesice(pri objednavce lehce naznacili ) ze by mohlo bejt i driv a ve finale bylo o dost pozdejc(asi 14–21dni?) mel sem jiny sedlo nezz melo bejt..... Pavlik do me furt hustil vidli s 10cm zdvihem(do ty doby sem to nemel a chtel sem 8cm…nakonec mam 10a vubec to nevyuzivam mozna pro to mam furt zaplou etu… genialn v ty geometrii jak „jebacky“ ma tu vidli… je dost polozena.. je to super…

                0 0
        • cabbage  

          v// pradi //si napsal a misto u :))

          jinak k tematu: neumej udelat cepy tlumice na fulla:/

          0 0
    • Meesha  

      Bika sem tam mel v servisu jednou a v pohode – Kuba je sikovnej. Jako kram mi to pripada dost tragicky – spis jen na „jejich“ ramy.

      0 0
      • pelt  

        Proc „jejich“? Vyrabi to, nebo ne?

        0 0
        • wroum  

          nekdo to vyrabi, ale neni to sfinx.

          0 0
          • jecnak  

            je to Bares

            0 0
            • wroum  

              ja vim. jenom sem to nechtel rict ja.

              0 0
              • zirecek  

                Tak proc Bares v oficialnim dotazu, zda-li vyrobi MTB Dedacciai, rekne, ze dlouha dodaci lhuta trubek a ze Zonu trubky az za mesic?? Nejak nepobiram… .

                0 0
                • hydrant  

                  asi nějaká dohoda či smlouva mezi B. a P., ne ? P. má dnes lepší jméno a přivádí zákazníky. Někdo je obchodník a ten druhý má zase šikovný ruce.

                  0 0
                  • Alesh  

                    Pavlik akorat dela geometrie. Ramy vari Bares a lakuje nejaka autolakovna (ale docela pekne musim rict) – zkratka outsourcing zasahl jiz i bajkovy svet :-)))

                    0 0
                    • pelt  

                      To uz davno, kdyz vezmes, ze nektery firmy „vyrabi“ kola tim, ze na tchaiwanskou produkci nalepi par samolepek…

                      0 0
                    • jaradal  

                      Ne ne! Lakuje mu to Štěrba!

                      Jinak k originál dotazu musím říct, že když mi do rámu osadil hlavové složení vlastnoručně pan Pavlík, tak jsem s ním (tou hlavou) měl asi tak rok dost problémy. Pak jsem koupil novou a nechal si ji vyměnit u Kerna. Když jsem hotovou věc vyzvedával, tak kroutili hlavou, kdo že to před nima tak doprasil, že to ani neofrézoval! Prý mám kliku, že ten rám je ocel, protože bejt to hliník tak ta trubka prdla!!!! Od té doby NEVER MORE! Rám je OK, ale přístu pana Pavlíka je velmi specifický. Myslím, že přežívá díky reklamě, protože osobně spíš odrazuje zákazníky od toho, aby si u něj pořídili cokoli dalšího…

                      0 0
                      • MartinX  

                        Takže můžu děkovat jeho horké hlavě – že kámošku i s kolem vypráskal ze servisu a ne***vil tu vidlu ještě víc! :-)

                        0 0
                      • Alesh  

                        Pokud vim ja, tak mu to Sterba LAKOVAL. Kdyz mi delal v zime novy kabatek, pujcil mi domu brutalne tlustej vzorkovnik jedny autolakovny, co mu to dela. Sam Pavlik mi rikal, ze laky uz mu Sterba nedela. Navic snad Sterba pouziva mokrej lak a ne autolak, ne?

                        0 0
                • jecnak  

                  Protoze u Pavlika je to totez…

                  0 0
      • sfinga  

        Já si nemůžu na nic stěžovat. Servis perfektní a vstřícnost taky. Kvalita rámu je nesrovnatelná s ostatníma, prostě precizní a výborná práce.

        0 0
    • klinec  

      milý martine, byl jsem v krámu když tvoje „kamarádka“ (spíš divná osoba) chtěla provést garančku na kolo a opravit vidlici. Ale už si neřekl, že to kolo bylo prodané v Ostravě a ona ho ještě koupila z druhé ruky. Garančka se přece provádí tam kde se to kolo koupí, SFINX s tím nemá nic společnýho!!!!!!! Na pana Pavlíka byla ještě dost hrubá, takže spíš si promluv s ní a nehaň dost progresivní obchod s jemnými lidmi. A krk můžeš vyměnit vždycky, prostě tam prdneš jinej – všichni řešíte píčoviny.

      0 0
      • BUCEW  

        jo jo temná strana těžko vidět je…

        0 0
      • MartinX  

        Nebyl jsem u toho! Ale „jemný“ pan Pavlík má mít autorizovaný servis na kola Maxbike – dle slov hlavního dealera této značky. A argument, že garančka se přece provádí tam kde se to kolo koupí je pěkná pitomost, protože když koupím kolo v Chebu a jsem z Ostravy – tak nebudu jezdit přes celou republiku. A je jedno jestli mám na kole samolepku Author, Trek či jinou… Proto si snad dovozci vytváří sítě opraven! Ale to je tvrzení proti tvrzení. Za peníze by jí tu vidlici bez debat opravil a udělat z neznalé holky divnou osobu, která chtěla jenom pomoci mě příjde dost negentlemanský! Takže NIC proti SFINXU nemám! Je to jejich způsob prezentace služeb klientům a já se jenom snažil dopátrat řešení problému s tou pitomou vidlicí. Děkuji za každý názor! :-)

        0 0
        • MartinX  

          V sobotu si ubohou vidlici vzal do rukou šikovný člověk, v lockoutu vyměnil vyžvejkanou tyčku za uřízlý imbus a vidlice zamyká jako za mlada! Tak asi 5 minut práce a know-how za což pánové ve Sfinxu chtěli 600,–! Howg – domluvil jsem! :-)

          0 0
      • BB  

        divnej, mooooc divnej prispevek

        0 0
        • MartinX  

          Huuuuu! :-))))

          Někdy se na jednoduchý dotaz strhne menší hysterák, ale divnej mě teda osobně nepříjde! Vidlici nakonec rozebere někdo úplně cizí a s chlapci ve Sfinxu se asi už nezkamarádím! :-)

          0 0
      • wroum  

        presne dle filosofie tyhle firmy: Proste tam prdnes jinej – a at se ten vul na tom klidne zabije.

        0 0
      • lempl  

        vsichni ste divne osoby jedinej ja sem normalni.....­............ .............­.............­......

        no na foru se vetsinou resej picoviny.....

        n tahle debata pofiderni uroven maa…(ve srovnani treba s co mate proti arturovi:))

        0 0
        • sfinga  

          no ne vím jestli tahle debata má pofidérní úroveň, každopádně tvůj slovník je docela bohatej. A pokud si vzpomínám, tak na BF se většinou pí**** neřešej. Jsou tu i dobré debaty s kvalitními informacemi :-)

          0 0
        • zirecek  

          Klidni hormon… .

          0 0
      • kurýr na bajku  

        Klinec, nepříde ti náhodou divný, že si se zaregistroval vyloženě kvůli týdle debatě ? Bůh ví jak to s tebou je… Už se rači neprojevuj! V každým případě já mám se SFINXEM dobrý zkušenosti, ale vim, že několik známých se přesvědčilo o opaku.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.