Brýle s dioptrickým adaptérem

40 nepřečtených
  • Maskyč

    Protože oči už nejsou co bývaly, tak sháním brýle do kterých se dá nacvaknout dioptrický adaptér. Nemáte nějaké zkušenosti ? Viděl jsem jen jedny od Rudy Project, ale nevim.

    0 0
    • pali  

      už sa to kdesi písalo o brýlích ja mám dobré skúsenosti zo značkou BRIKO KLIP mám ich už 4 roky a vyhovuje mi aj univerzálna farba zorníka používam ich aj na lyžovanie – spokojnos?

      0 0
    • Loner  

      Axon dcělá dva typy s klipem. Oba mám, žádný z nich není určen na přehlídku módních trendů, ale jsou za pár kaček a skutečně plně funkční jak na kolo, tak na lyžování.

      0 0
      • vasek  

        Zajímalo by mě jestli při sjezdech za ty brýle s adaptérem moc nefouká, když jsou díky tomu adaptéru dál od očí. Chtěl bych si je taky pořídit, protože jezdim v diptrických a přijedu dolů z kopce uřvanej a taky zaslzený oči toho moc nevidí.

        0 0
        • Daf  

          To ani ne, ale po vyjezdu na kopec kdyz se zamlzi tak se jen tak neodmlzi. Ale existuji nejake pripravky proti mlzeni ale to jsem nikdy nezkousel.

          0 0
        • vasek  

          Mam od Axonu s adaptérem, s foukáním problém nemám, zamlží se, akorát když zastavíš, trochu mam problém s potem na dioptrickej vložce, ale za to brýle nemohou. Jsem s nima spokojenej.

          0 0
      • Volf  

        Plně se podepisuju pod to co tady píšeš. Jsou za pár kaček, ten klip vydrží na věčný časy a brýle koupíš za pár kaček.

        0 0
        • Volf  

          Jinak ještě používám tyto, ale nevím jestli se dají koupit u nás, ale co mám info tak v některých optikách určitě. Všechno je výměnné, včetně jednotlivých skel, nožiček, klipu atd. Tři barvy, tmavá, světlá a oranžová. Proti Axonům úplně jná liga, ale nevím kolik by stály, protože jsem je dostal. http://siegel-shop-gbg.cp-solutions.de/?…

          0 0
          • Volf  

            Chybička se vloudila. Ty s označením PowerView.

            0 0
      • rock  

        Předpokládám, že já mám ten druhý :-) … i když „za pár kaček“ je pojem VELMI relativní, se sadou výměnných zorníků a osazením dioptrického klipu mne ta sranda vyšla na cca 1500 …

        0 0
    • rasto  

      na dioptr. bryle se podivej do archivu. zda se mi, ze se to na tomto B-F probiralo min. 2×. vozim RP s klipem. zamlzuji se jenom v zime – kdyz mrzne, pri zastavenich. maj f-ci odvetravani („vyklopne“ zorniky). RP jsou drahe, ale kvalitni. viz za co platis. po 1,5letem pouzivani konstatuji totalni spokojenost. vubec nechapu, jak jsem mohl do te doby vozit jenom civilni bryle… ;-)

      0 0
    • MartinS  

      V některých specializovaných optikách se dají koupit speciální dioprické brýle určené na sport, osobně vlastním brýle Alpine. Skelet je z nějakého kompozitu, do něho jsou napevno vsazeny dioptrické skla a zvenku je připnutá barevná plastová fólie, kterou je možné vyměnit podle určení. Tmavá na slunce, žlutá např. do lesa a pod. Cena kolem 3–4 tis., ale vydrží hodně kruté zacházení.(pád z windsurfu v 50 km/hod přímo na obličej)

      0 0
      • pali  

        Zo zamlžovaním je to asi tak že, pri intenzívnom vydýchavaní cez ústa ak to vydýchneš smerom hore tak tie sklá zamlžíš.Brýle ktoré používam držia aj pri drsneších zjazdoch a nepodfukuje ich.

        0 0
        • Tomus  

          Poridil jsem si bryle s dioprickym klipem a ted premyslim jaky skla dat do toho klipu, jestli obycejny skleneny, nebo plastovy, mam 3,5 dioptrie. Muzete me nekdo poradit, kdo s tim mate zkusenosti ?

          0 0
          • rock  

            Kvůli váze doporučuji plast …

            0 0
          • Pavca  

            Zkusenosti s diop. brylema nemam, ale rekl bych, ze v pripade padu by meli plastove bryle udelat mene skody.

            0 0
          • Maskyč  

            Ja jsem nakonec poridil ty Rudy Project s vkladacim adapterem a pohoda. Jen v optice na me koukali blbe, kdyz tam meli dat skla, protoze mam na jednom oku 4 dioptrie, ale nakonec to zvladli. Ber jednoznacne plastovy. Sice se muzou spis odrit, ale jsou lehci a nerozflakas je.

            0 0
          • kámen úrazu1  

            Plastový. Jsou lehčí a vydrží mnohem víc, jen tak se nezničí. Mám vyzkoušeno, že vydrží i kopnutí koněm. Narozdíl od hlavy. .-) Jen jsou náchylnější na poškrábání.

            0 0
          • zdenek  

            Rozhodně plast. Sklo mi v optice ani nenabízeli. Ověř si, že těch 3,5 dpt bude vyhovovat. U některých brýlí je maximum kolem 3 (asi kvůli tlouš?ce skla). U některých to maximum není uvedeno vůbec a mohl bys zjistit, že nevyhovují, až po vyrobení. Můj případ…

            0 0
          • BostonGeorge  

            dej si tam plastový skla. Jednak jsou lehčí a lepší na „údržbu“ a hlavně plast není tak nebezpečný při rozbití a víc vydrží.

            0 0
          • sraldo lattrinny  

            Používám několik let Briko, vsadil jsem obyčejnej plast, všechny ostatní filtry mají vnější skla.

            0 0
    • BostonGeorge  

      Zdar, mám RP Kerosene s klipem jsou bomba. Dříve jsem vozil normální dioptrické sluneční brýle, ale teď je ten komfort daleko lepší.

      0 0
    • sraldo lattrinny  

      Zdar, několik let vozím BRIKO a maximální spokojenost. Brýle si musíš hlavně pořádně vyzkoušet, ne všechny ti budou sedět ale to asi znáš.

      0 0
    • Martin  

      CCa 3 roky vozím brejle s klipem od Relaxu – modrý – a naprostá spokojenost. Plasty stály 800+nechat si udělat skla.

      0 0
      • gumid  

        Bohužel, kvůli financím, jsem zvolil Axon. Vnitřní klip docela brutálně dře originální zorník zevnitř v místech, kde se dotýkají a samotné usazení klipu na nosníku je vcelku tragické. Chtěl bych zkusit brýle BBB, díval jsem se na net, nemáte s nimi někdo praktickou zkušenost?

        0 0
        • Tomus  

          Ja jsem ted prave take koupil ty Axony Spectacle, tak jsem zvedav. Jinak ty BBB Powerveiw jsem zkousel v prodejne, ale zdalo se my, ze ten klip je uz moc blizko oci.

          0 0
          • Tomus  

            Tak se musim pochlubit s prvnimi zkusenostmi z tim klipem. Poridil jsem si bryle Axon Spectacle se 3. vymenymy skly a klipem do ktereho jsem si nechal udelat plastove tvrzene cocky za 1000 Kc,mam 3,5 dioptrie-cylindry. Bohuzel musim konstatovat ze po prvni vyjizdce na kole jsou me zkusenosti s temito bryly velmi spatne :-( Nejen ze bryle nejak moc nechrani pred vetrem coz byl hlavni duvod kvuly kterym sem je kupoval, ale take pres ten diptricky klip vidim dost spatne, nevim jestli udelali nekde pri vyrobe chybu, ale s temi skly sice vidim relativne ostre, ovsem obraz je jaksi zkresleny a mam problemy zaostrit na predmety, takze po par minutach me z nich pekne boli oci. Pritom mam jeste dvoje obycejne doiptricke bryle se stejnymy parametry skel a s temy nemam zadny problem. Pravdepodobne to bude zapricineno zahnutim toho klipu do oblouku. Takze vysledek- vyhozeneych 1600 Kc a opet dal jezdim v obyc. diptrickych brylych :-( Jeste jsem uvazoval ze bych ty skla v klipu sel reklamovat, ale nejsem si jisty jestli tohle uznaji.

            0 0
            • Maskyč  

              Reklamovat bych to ani nezkoušel. Já měl a mám stejnej problém. Když si je nasadim, tak si oči musí nějakou chvíli zvykat. Šel jsem s tim do optiky, ale tam zjistili, že je to udělaný podle předpisu, ale problém je právě v tom ohnutí klipu a velikostí dioptrií.

              0 0
              • Tomus  

                Jako zkuseny brejlovec si myslim, ze si na to zcela urcite nezvyknu, mam pocit jako bych v tom silhal a jeste 1–2 hodiny potom mne z toho boli oci. Podle predpisu to asi udelany maji, ale je s tim videt blbe, prece jim muselu byt jasny ze kdyz je to zahnuty, tak opticke vlastnosti cocek budou jine – daval jsem jim ten klip i vcetne celych bryly. Samotny bryle sedi na obliceji celkem dobre, ale to je asi jedine co se da pri kupovani hned poznat.

                Jeste jsem uvazoval na kombinaci, kterou jsem videl v jednom cisle Vela, kdy mel nejakej biker, na hlave dvoje bryle, jedny obyc. dioptricke -nejake lenonky a pres ne jeste slunecni -adidasy. Nepouzivate tohle nekdo ?

                0 0
                • Bunda  

                  Já mám už druhej rok Axon New Gear s klipem (-4,5D, taže skoro jogur?áky), oči si zvyknou za pár minut a pohoda. Používam i v zimě na lyže. A? mží nebo mrholí, se zamlžováním není problém, jediná nevýhoda je, že sjíždějí z nosu, to je daný posunutým těžištěm od klipu. A nato zase prodávaj gumičku na kebuli…Takže pro mě poměr ceny a užitné hodnoty naprosto OK.

                  0 0
                • Hurka  

                  To je kvůli cylindru. Mám –4,5 a do Spectacle mi skla udělali. Musím si asi minutu zvykat, ale pak OK – lyže i kolo. Manželka má –1,5 ale má větší cylindr a v té samé optice to odmítli udělat, takže má smůlu. jediná varianta je hledat brýle s dioptrickou vložkou bez zakřivení – RP je má pouze do cca –3, Adidas je zakřiven stejně jako Axon, snad BBB, ty jsem neměl v ruce…

                  0 0
            • zdenek  

              Mám stejnou zkušenost. Problém je patrně v cylindrech a v menší vzdálenosti od očí než u obyč. brýlí. Pro jistotu bych si nechal brýle přeměřit na střed a osy. Pokud řeknou, že je to v toleranci, tak je každá rada drahá. Mně nabídli vyrobení skel s menšími cylindry, ale nešel jsem do toho. Bylo to bez záruky a asi by to byly vyhozené peníze. Klip jsem vrátil, takže mě ta legrace stála 1 kKč za skla. Nakonec jsem šel do čoček a nemůžu si stěžovat.

              0 0
            • genia  

              Já si pořídil Rudy Project Perception a pro výrobu diopt. skel u nich je takový plastový udělátko s dírkama a křížkama. Podle to ho asi v optice věděli jak mají ty skla přesně vystředit. I ty barevný skla mají mít správnou osu, jak jsem vyčet v návodu. Používám je i do auta a pod., černý a oranž. výměnný skla. Spokojenost je 100% Jen ta cena :-(

              0 0
        • Pils  

          Mam je od jara a zatim spokojenost, provedeni je docela dobry. Tomus ma pravdu, ten klip je fakt blizko, ale po deseti minutach si oko zvykne. Zase pod ne vubec nefouka. Musis ale dat skla o trochu slabsi. Ja mam normalne –5,5D ale v klipu je –5 a mohlo by byt jeste min.

          0 0
        • Pils  

          Nejblbejsi je, ze kdyz se cestou stavim v hospode, bud tam sedim jak debil v cernejch brejlich nebo nevidim ani na jidelni listek :-). To jsou zase lepsi kontaktni cocky.

          0 0
    • black.horse  

      Já vozím brýle RPJ (levná serie od Rudy Project, cena kolem litru) a fakt spokojenost… proti větru chráněj, je přes ně dobře vidět, sou pohodlný atd… tak k těm nevýhodám:

      • nemaj výměný skla(takže jen tmavý)
      • když mi ukápne pot mezi „skla“ tak musím zastavit, rozebrat a vyčistit, za jízdy to člověk neotře…nebo přečkat až uschnou…
      • jelikož mám před očima o sklo víc, tak někdy proti sluníčku mám pocit, že se světlo láme víc… takovej ten klasickej efekt, když se člověk podívá přímo do světla a to se na brýlích zablýskne…

      Jinak doporučuji…:-)

      0 0
    • piskot  

      Já mám Adidasy, zkoušel jsem si několik značek, ale tyhle mě padly nejlíp. Sice byly relativně dost drahý (kolem pěti litrů), ale ten rozdíl oproti klasickejm brýlím je k nezaplacení.

      0 0
    • goood  

      Ja jsem ted na zavodech koukal na tyhle: http://www.r2.cz/products.php?… . Vypadaly moc pekne a za slusnou cenu. Jen mi vadilo ze nemely zluty skla

      0 0
      • luke777  

        ahoj presne tyhle mam, kopil sem je na zavode za 770 a neco plastove skla me staly 660. ted sem je mel na olomoucke burince a dekuji za ten napad si je poridit uvazoval sem totiz o cockach ale zavod olomoucka burinka me presvedcil jedine brejle,skla jsou vymenna na zavode sem mel modre mam jeste pruhledne a dnes zkusim sehnat zlute

        0 0
        • 0v0ce  

          Muzu jenom doporucit zde jiz zmineny Rudy Project http://www.rudyproject.cz/

          za ty penize jsem nenasel lepsi a pokud mate hromadu penez tak jsou bezkonkurencni Bolero ty uz ale vyjdou odhadem okolo 6tisic bez dioptrii.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.