• keybee

    Zdravim,

    koukal jsem, ze v jednom threadu nekdo psal, ze rozebiral střed Truvativ. Na bajk.cz byl nejak navod na deorka tusim… Zkousel jste se nekdo dostat do Truvativ ISIS GigaPipe DH? Co bych k tomu potreboval? Mam tam vuli v pravym lozisku, tak jestli to jde dotahnout, nebo ho mam rovnou vyhodit?

    Dik…

    0 0
    • Zdyn  

      Smula. Tohle rozebrat nejde.Leda vylisovat osku,ale to je krapet obtiznejsi zakrok,kterej se moc nevyplati.

      0 0
    • Stancek  

      Tak po kratsim boji se mi povedlo osu rozebrat a stahnout loziska… problem je ze u nas v obchodech nic takovyho nemaji a ani na netu nemuzu nic najit :-( Kupoval nekdo loziska do stredu truvativ giga pipe team sl , model BB-03GFSL-113–68(E)/73 ??? daji se nekde sehnat? Nebo poradi nejaky strojar, jaky oznaceni by melo lozisko 21,5 vnitrek, 31 venek a 7 vyska? Diiiik.

      0 0
      • mara53  

        je to na 1000% speciál do téhle osy podle výkresu – prostě výkresové nestandartní lož., nejblíž k tomu jsem Ti našel pod označením 6804 DD (v rozměrech:20327mm) japonskou značku NSK – kvalitativně přímo konkuruje SKF, ale cenově budeš asi příjemně překvapený … Je to jediné řešení nechat stočit o těch několik desetin (0,75) osu a napasovat tam tenhle v uvozovkách „průmyslový“ typorozměr – na venkovní průměr – tam asi napasovat víc lepidla a nebo vymezovací mosazný plátek, nebo něco podobnýho.. písnu Ti zítra, až budu v kanceláři, za kolik Ti je prodám, pokud je budeš chtít …

        0 0
        • Stancek  

          Ahoj, kdyby se sehnala aspon priblizna nahrada s tim ze se to malicko upravi, tak by to bylo super, ono kolo pujde po zime asi do sveta, tak uz se mi do toho nechce vrazet nejak moc penez nebo prace. Venkovni prumer by mozna sel v miskach upravit na 32, ale mam strach stacet dutou osu o 1,5 mm , nemusely by poradne drzet kliky protoze by se musel vzit i ten tisicihran a taky ta stena neni nejak extra silna a nevim nevim jestli by to vydrzelo moji „pekelnou“ silu v nohach :-) spis kdyby se naslo neco s o neco vetsim vnitrnim prumerem a dodelat mezi osu a lozisko vlozku.

          0 0
          • kubad  

            mám obavu že slušné ložiska se budou blížit cenou nové ose Truvativ – za tu cenu to riziko úpravy určitě nestojí. Jinak tyhle ložiska se používájí v osách American Clasic rozměry 21,5317 mm. Dají se objednat jako ND na www.cykloprofi.cz cena tě ale nepotěší cca 330kč/ks

            0 0
      • vojtechposmourny  

        Taky jsem ta ložiska sháněl, stejný výledek jako Ty. Atyp vyrobený v číně pro Truvativ. Jedině nechat stočit osu, ale nevím, jak by na tom potom byla s pevností.

        0 0
    • Smazaný účet  

      vem si velký kladivo…

      0 0
    • Stancek  

      Vytahnu to z hlubin, abych podekoval tem co nabidli radu nebo pomoc. Mara si dal praci a prez mail nabidl loziska a kubad nasel co jsem nenasel ja, original loziska. Bohuzel cena obojiho je vetsi nez cena komplet nove osy, tak se to nevyplati. Vykuchal jsem loziska, na leve strane jak je jen jedno lozisko, tak to melo nejvesti vakl a navic se do neho dostal bordel a kulicky orezavely, tak pri par dnech v klidu zatuhlo. Sundal jsem utesneni, vypral v benzinu, vyfoukal, dal novou vazelinu a slozil. To nejhorsi lozisko dam na pravou kde jsou dve na vnitrni stranu, tim se doufam dostanu na nejakou prijatelnou fci aspon prez zimu a na jare koupim novou komplet, ted na zimu se mi nechce davat na bika nic novyho.Diky kluci.

      0 0
      • jecnak  

        Ja jen dodam, ze i kdyz je to tezke rozhodovani, tak se vetsinou vyplati ty loziska vymenit za neco kvalitniho, jelikoz jejich zatesneni a zivotnost byva podstatne lepsi nez u tech cinskych smejdu montovanych seriove.

        0 0
        • jecnak  

          Nejak se nemuzu vymackout.

          Proste ze i kdyz to stoji vic nez nova osa, tak by ses s novou oskou mohl za chvili dostat do stejne situace…

          0 0
          • mara53  

            POD TOHLE SE PODEPÍŠU – a není to proto, že mě prodej ložisek živí… Ale spíš proto, že si dokážu představit,jak to v takových výrobách chodí – výrobce si jen řekne:… „ložiska tam napereme co nejlevnější a hlavně atypická, ať se nám vrací poptávky na repase a budem si jen mnout ruce ze zisků“ … ale ty kucí šikmooký neznají český zlatý ručičky – co si často se vším poradí tak nějak po svým!!! MÁŠ PRAVDU – viděl jsem takhle dvakrát reklamovanou stejnou osu a průšvih byl právě v ložisku-tenkrát se prodejce pěkně kroutil a dovozce prý tvrdil něco o špatné sérii ložisek z výroby apod.blablabla Občas se to stát může, ale …

            0 0
      • mara53  

        Rádo se stalo… At¡to šlape celou zimu… :)

        0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.