• pos3k

    nerad bych sem zamerne tahal politiku, ale jedna se o navrhy tricek, nejlepsi budou prodejne. Zatim je kolem 261 motivu, zel ani jeden s bikem :-( Jelikoz je uzaverka navrhu 31.5.05, tak uz se asi nikdo nejaky napad nevytvori. Nicmene hlasovani je do 15.6.05 online na www.dekomunizace.cz/web/galerie/ „kazdy ma pouze jeden hlas“.

    o co go http://www.dekomunizace.cz/web/o-soutezi/

    osobne si myslim, ze nektere navrhy jsou velmi podarile a nestydel bych se je verejne nosit

    peace a zdar bajk

    0 0
    • kandik psi zub  

      co se tyce koamncu, nejde o politiku , jses tu s tim , myslim , spravne

      0 0
      • pelt  
        Ruda hvezda jako modrej ptak…

        KLDR je demokraticka a ODS obcanska.

        0 0
        • Radek Broz  

          Kdyz myslis, tak si jdi do KLDR.

          0 0
          • pelt  

            No… rekneme ze bych tam radeji poslal tu ODS… ale opravim se

            ODS je obcanska jako KLDR demokraticka.

            Doufam, ze uz je jasny, co jsem chtel rict:). Pokud ne, zkus si precist par vyroku jisteho V. K. na tema obcanska spolecnost, nevladni organizace a podobne – jak kdyby mu to psali Husak s Breznevem.

            0 0
            • spipi  

              souhlas ;)

              0 0
            • cabbage  

              nevladni organizace jsou cirkve, sekty a spousta snazivejch smejdu(uznavam ze se dovedou dobre organizovat), takze skupina lidi kterou by volilo 0.05% populace ma vliv jako 15% a to demokracii silne odporuje. ale verejna kontrola byt kazdopadne musi kdyz se politici(a svine nejvetsi- urednici) snazej o malou(nekdy hodne velkou) domu. treba ekologicky organizace jsou hodne dulezity, pokud se nezamerujou na Temelin. s vyroky V.K. souhlasim, predevsim ohledne E-ustavy…

              0 0
              • pelt  

                No, nevladni organizace jsou treba takovy ti smejdi, co se staraj o bezdomovce, zakladaji si hnusne soukromou rezervaci (www.zachranles.cz), sdruzi se k vyznaceni a udrzovani nejake cyklotrasy a hlavne odporne koukaji politikum pod prsty.

                Jejich „mandat“ odpovida tomu, ze zastupuji primo obcany a vyjadruji jejich nazor – vlastne to JSOU obcane – coz je takova ta vec, kterou vsichni (krom pana prezidenta) povazuji za ZAKLAD demokracie. Vtip je v tom, ze na rozdil od statnich instituci a samospravy nemaji zadnou moc jinou nez obcan, tudiz ani nepotrebuji byt voleni (protoze jen reprezentuji nazor svych clenu).

                Paradoxni je, ze zatim co ve statech, ktere maji s demokracii dlouhou zkusenost, jsou tyto organizace povazovany za PILIR DEMOKRACIE (podobne jako angazovanost obcanu), u nas jsou SUPERDEMOKRATEM V. K. povazovany za jeji ohrozeni.

                Mimochodem, jeste jedna perlicka – V. Klaus je clenem vedeni nejake neziskove/nevladni organizace. Pokud si to tak clovek da dohormady, tak se nam mozna snazi naznacit, ze je hrozbou pro demokracii.

                0 0
                • spipi  

                  souhlas ;)

                  0 0
                • pos3k  

                  libi se ti aspon nejaky navrh tricka? :-) jo a jedna se o Trikem proti komunismu je nenásilná výtvarná akce, která upozorňuje na nebezpečnost komunistické ideologie. Trikem proti komunismu je kampaň za snížení popularity a volebních preferencí komunistů a komunismu v České republice. Nechceme, aby ochota některých našich politiků spolupracovat s představiteli KSČM, spolu s nezájmem mnoha občanů o účast ve volbách dospěla až k opakování komunistické diktatury. Po volbách, které by KSČM katapultovaly k moci, by mohlo být už pozdě. Trikem proti komunismu je cesta jak moderním způsobem oslovit velké množství lidí, nebo? triko jako jedna z nejrozšířenějších součástí oblečení představuje obrovskou reklamní plochu. Navíc je oblíbenou součástí šatníku mladých lidí, kteří již „na vlastní kůži“ nezažili komunistický režim a měli by se zamyslet nad jeho nebezpečností.

                  nemam rad komunismus, tj. ** nemusim ** mit rad KSCM mam rad demokracii, tj. **nemusim ** mit rad napr.tvoji proklamovanou ODS…zatim

                  0 0
                  • pelt  

                    Kouknul jsem, zahlasoval jsem, nektery ty navrhy nebyly spatny.

                    Jen jsem chtel ukazat, ze nejen komuniste jsou hrozba pro demokracii, ale jsou tu i jini s prinejmensim velmi nebezpecnymi nazory a praktikami (viz. treba referendum o odsunu nadrazi a jeho organizace a interpretace opet pod taktovkou ODS).

                    A jeste jedna poznamka – program ODS je az prilis podobny realite, ktera vedla ke vzniku ideji komunismu (on kapitalismus 19. stoleti byl hodne veci, ale selanka fakt ne) – takze se jen lze domyslet, kolik udela ODS u koryt svymi skutky pro podporu komunistu – nebo se toho spis bat. Komuniste jsou myslenkove nekde v roce 1917, ODS o padesat let driv:(.

                    0 0
                • dalimil  

                  myslím,že bilboard „Stydím se za svého prezidenta“ je hodně aktuální…

                  0 0
              • Radek Broz  

                Komentare V.K. k nevladnim org. jsem bohuzel moc nestudoval, ale je prokazano, ze organizace s malym poctem clenu a zastupujici male procento populace, dokazi sve nazory prosazovat mnohem silneji na ukor vetsiny – kdyz se totiz uzitek rozpocita mezi mensi pocet lidi, je na toho jednoho cloveka mnohem vetsi a proto jsou tito lide sve nazory prosazovat mnohem silneji. Timto zpusobem jde mnoho nevl. org. proti vetsine a tim i proti demokracii. 8mil. lidi chce dalnici, 5 ekoteroristu si koupi nekolik prouzku pozemku a ta vetsina ma smulu.

                0 0
                • cabbage  

                  no s tema pozemkama je to uz neco jinyho, jednim ze zakladu demokracie je pravo na soukrome vlastnictvi a vyvlastnovani ve „verejnem“ zajmu je spise znakem totality. problemem demokracie je ze 50% lidi je podprumerne inteligentnich.

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Mas tam statistickou chybu :) Treba je vetsina lidi nadprumerne inteligentnich, ale par debilu (to je diagnoza, nikoliv nadavka) v jejich cele srazi prumer :)

                    0 0
                    • cabbage  

                      potrefena husa?:)

                      0 0
                      • pos3k  

                        ne Padlista to nebude, neni v cele :-)

                        0 0
                        • cabbage  

                          jaky cele? predbezneho zadrzeni?:)

                          0 0
                          • pos3k  

                            :-) no maximalne, je Padlista v „čele“ b-f, v tom pripade // ale par debilu (to je diagnoza, nikoliv nadavka) v jejich cele srazi prumer :) // tady neco smrdi :-)

                            0 0
                            • cabbage  

                              pa-dlista zapomel ze si je sam(no, bylo jich vic:) zvolil, tak at se nevymlouva.

                              0 0
                    • pelt  

                      No, mam dojem, ze zrovna distribuce inteligence v populaci je vcelku gaussovska (ona se vlastne urcuje statisticky (tedy IQ), takze je to i logicky:))). Navic krom tech debilu (diagnoza) jsou i lide nadprumerne inteligentni…

                      Jo a demokracie ma jeste jeden problem – co si budeme nalhavat o inteligenci prumerneho cloveka (tedy zejmena s prihlednutim k jeho zajmum).

                      0 0
                  • Radek Broz  

                    Jinak jsem samozrejme 100% proti vyvlastnovani – takhle to rozjodne vznit nemelo. Ekoteroristi proste vyuzivaji vsech dostupnych prostredku.

                    0 0
                    • pelt  

                      No – podivej se na to, jakym zpusobem v te veci postupuji politici, jak jsou ochotni diskutovat o variantach dokud nezbyva jen jejich a o ruznych alternativach, jak respektuji prava obyvatel a prirodni hodnoty… na hruby pytel hruba zaplata.

                      A ke zvastum, ze se kvuli „ekoteroristum“ (ti pravi ekoteroriste tu nastesti zatim nepusobi) lide trpi – je zajimave, ze nikdo neobvinuje treba vladu, ze ti lide trpi kvuli neschopnosti vlady zavest vhodne mytne, pripadne jine reseni. Ze vetsina zbozi je kamiony prepravovana z duvodu nepatrneho zvyseni zisku nadnarodnich retezcu a spolecnosti ani nemluve.

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Myslim, ze lide diky socanske vlade trpi, je naprosto zrejme;-)

                        0 0
                        • dalimil  

                          no nevím,nemám pocit nějakého trpění :-)

                          0 0
                        • pelt  

                          Me taky neprijde situace tak nesnesitelna, jak ji tu nadsene kreslis… pockej na Modrou sanci, to bude teprve veselo, mozna i zjistis, co si mas predstavit pod trpenim… tedy pokud nepatris mezi top 5 procent…

                          0 0
                • náčelník  

                  Ano, přesně takto si vykládám názory V.K. na nevládní organizace a souhlasím s ním. Čítankovým příkladem je obchvat Plzně. Obecně – systém svobodné soutěže politických stran ve volbách nelze nahrazovat občanskou společností.

                  0 0
                  • pelt  

                    Nikdo NENAHRAZUJE zastupitelskou demokracii obcanskou spolecnosti – ta ji ale vhodne doplnuje. Konec koncu za komancu taky byly „volby“, ale ze by za nich byla demokracie, to jsem jeste neslysel…

                    Zadny politicky system neni dokonaly, demokracii nevyjimaje, takze produkuje ruzna selhani (treba proto, ze politici i v tom nejlepsim systemu jsou jen lidi, navic lide omylni, mnohdy vedeni osobnimi zajmy, bez hlubsi znalosti problemu (viz. obcasny amaterismus vlady) a bez moznosti zohlednit vsechny faktory). V okamziku selhani se muze jako jeden ze „zachrannych“ prostredku objevit prave obcanska spolecnost jako zpetna vazba. Nemluve o tom, ze treba proti lobbystickym skupinam, ktere jsou imho pro demokracii nekdy skutecnou hrozbou (pro svou realnou a nemalou ekonomickou moc) panu Klausovi rozhodne nevadi, spise naopak. Ze maji nektere nadnarodni spolecnosti zisky presahujici rozpocty nekterych statu snad ani nema cenu zminovat.

                    Mimochodem – co takova prima demokracie? To je taky nedemokraticka spolecnost, protoze v ni chybi soutez politickych stran? (odhlednem nyni, ze se nehodi pro moc velke meritko a recke mestske staty antiky pro ni byly maximem)

                    0 0
                    • náčelník  

                      Náhradu zastupitelské demokracie občanskou společností prosazuje např. Václav Havel, bohužel nekriticky obdivovaná osobnost. Lobbystické skupiny dělají to samé, co občanská sdružení, t.j. prosazují svůj zájem. Názor, že lobby jsou nebezpečná pro demokracii a občanská sdružení mají vždy pravdu, je sám o sobě nebezpečný a zavání totalitarismem. Přímá demokracie je ve většině případů nepoužitelná – jak by asi dopadlo referendum o zrušení daní …:)

                      0 0
                      • pelt  

                        Jedno referendum neni prima demokracie – a o jeji funkcnosti – takove anticke Atheny fungovaly vcelku dobre… nejaky problem?

                        0 0
                        • náčelník  

                          Otrokářská společnost fungovala dobře ??? Tak to končím s touto debatou.

                          0 0
                          • cabbage  

                            na tehdejsi dobu docela pokrok,nemyslis?:)

                            0 0
                          • pelt  

                            Proste to ber tak, ze meli ponekud odlisnou definici obcana. Nejde mi o aspekt otrokarstvi, ale o primou demokracii, resp. jeji funkcnost. Otrokarstvi, jakkoliv je zavrzenihodne, nema v teto souvislosti vyznam – je to jako rikat, ze nam sice demokracie nejak funguje, ale pouzivame ropu (otroci tenkrat meli v podstate stejny status, jako dneska technologie a tudiz i stejny vyznam pro funkcnost politickeho (to slovo je ostatne odvozene od reckeho polis – mesto) systemu).

                            0 0
                            • náčelník  

                              Pokud část obyvatelstva hlasovat může a části je toto právo upíráno, tak to není demokracie, a už vůbec ne přímá. Z termínu „odlišná definice občana“ mě mrazí :)

                              0 0
                              • Volf  

                                Zdravím starého komunistického pohlavára viz. příspěvek níže. To fakt nemá význam se s nima hádat. Však oni z toho vyrostou. Rozhodnul jsem se k této diskusi přistoupit následujícím způsobem: [Cicero Marcus Tullius] Kdo by měl rád to nestoudné a drzé mládí?

                                0 0
                                • dalimil  

                                  mládí není výsada a stáří není zásluha.Mě je přes třicet,komanče jsem zažil a jestli jsem si z tho něco odnesl,tak to,že ze sebe nenechám slepě rozhodovat ostatní,a když můžu tak projevím svůj názor.Vás to asi zasáhlo trochu více,že ?

                                  0 0
                                  • náčelník  

                                    Zasáhlo nás to tak, že chápeme a ctíme základní principy fungování parlamentní demokracie. Dál nebudu reagovat, jen bych se opakoval.

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      A já ještě dodám, že ctím vyšší princip mravní, který mi neumožní dělat některé věci ikdyž jsou zákonem povoleny, ale zároveň mi brání je zakazovat někomu jinému.

                                      0 0
                                    • pelt  

                                      Jinak receno – komunismus vas zasahl do te miry, ze slepe ctite parlamentni demokracii a to ve forme, ktere neodpovida jeji podobe v zemich, ktere s ni maji podstatne vetsi zkusenosti?

                                      0 0
                              • pelt  

                                Kazda doba ma svoje a kazda si pod pojmem obcan predstavuje neco jineho. V antice nebyli za plnopravne obcany povazovani otroci, to same v USA, zeny taky dlouho nemely hlasovaci prava i v zemich jinak demokratickych. A v soucasnosti nemaji hlasovaci prava lide mladsi 18 let – protoze nejsou jeste plnopravnymi obcany.

                                Nerikam, ze souhlasim s antickym vykladem pojmu obcan, ale proste v te dobe to tak bylo a v kontextu tohoto chapani pojmu obcan demokracii meli. At se ti to libi nebo ne.

                                0 0
                • pelt  

                  No tak s tema 8 milionama lidi, co chteji dalnici bych si tak jisty nebyl, navic stran dalnic panuje dost mytu, o kterych se nediskutuje (jako treba ze dalnice jsou uzitecne a prinasi ekonomicky rozvoj – coz nutne vzdy neplati). Navic existuji jine alternativy reseni, kdyby snad nekdo mel zajem se jimi zabyvat (prece jen strihani pasek na dalnicich je efektnejsi nez kombinace mytneho a treba podpora dopravy kamionu po zeleznici).

                  Nemluve o tom, ze ja jako cyklista bych vyrazne uprednostnil udrzbu normalni silnicni site, zejmena toho metru u krajnice:)))…

                  Btw. kdyz je vetsine neco jedno, tak neni problem vyhovet tem, kteri neco chteji… – kdyby mela vetsina nejaky jiny zajem, taky by se ozvala…

                  0 0
                  • cabbage  

                    rozumnej nazor:)

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Uf, už se se bál že se budu muset taky vložit do debaty o dálnici a ekoteroristech… napsals to za mě… ale stejně eště přidám… „8 milionů je pro dálnici a 5 ekoteroristů proti“ – se divim jak to mohl Radek Broz vypustit z klávesnice. Neb nikdo se nikdy nikoho neptal esli tu dálnici chce, pouze „námi zvolení“ zastupitelé odhlasovali že je to v našem zájmu. Pod různé petice proti stavbě se taky podepisuje o něco více jak 5 lidí. Pokud někomu vadí že „ekoteroristi“ skupujou pozemky a prosazujou svůj mrzký zájem, má ***** stejnou možnost – a? si taky koupí pozemek a radostně ho pak předá státu! Od toho je demokracie. Ale je snad nějaká skupina (nezávislá na státu) lidí která by prosazovala stavbu dálnice? U nás nedávno proběhla petice pro stavbu D8 organizovaná ovšem „seshora“ obecními úřady… což mi příde docela absurdní.

                    0 0
                    • Volf  

                      No nejsem si jistej, že tento tvůj názor by byl třeba v Plzni přijatej s velkým aplausem. Tady je problém, že bolševik vytvářel stát bez infrastruktury. Kdo měl za totáče auto, stát byl zadrátovanej jak starej kameninovej hrnec, takže sem dohromady nikdo nejezdil. No a dneska se řeší spousta věcí najednou a já nevidím rád situaci, kdy pár zneuznanejch géniů, kteří se nejsou schopni dostat do parlamentu fungují v rámci něčeho co možná nikdo ani nechce a chovají se jako sekty i s klasickým vymýváním mozku. Je jen s podivem, že vlastně stejnejm lidem, kvůli kterejm se dusí lidi třeba v Plzni, tak těm tleskáme a na druhou stranu oni se zasazují za to, že třeba nesmím do Krkonoš tak kam bych klidně mohl, ale v tu chvíli už jsou pro nás kokoti. Ono je totiž nejjednodušší bojovat proti něčemu co se týká úplně někoho jinýho a ně mojí osoby.

                      0 0
                      • cabbage  

                        ses si tak jistej ze se v plzni dusi kvuli ekologickejm aktivistum? myslim ze problem je v skaldbe dopravy- stat vydava spoustu prostredku na zachovani zeleznice ale aby ji podporil i jinak to ne. do nakladu dopravy se buhuzel nepocita devastace silnic, prostredi, atd.. vem si takovy Velky Popovice- do pivovatu vede vlecka ale vlak sem tam videl jen pri dni kozla- naopak silnice spojujici popovice s D1 pripomina bohnickou bikrosku:/ nejlepsim resenim by byla diskriminace nakladaku- vysoke myto, prisnejsi technicke a emisni kontroly(zamezit korupci) tim by se usetrily silnice i pracovni mista na draze- stat usetri. jeste setrnejsi je lodni doprava- je sice pomala ale na spoustu veci je dostacujici. bohuzel se prosazuje nesmyslna stavba jezu misto vyvynuti vhodnejsich lodi- to co jezdi dneska sou plechovy necky. navyc takova lod schopna vyrovnat se s obtiznejsim prostredim by byla bobrym vyvoznim artyklem(narozdil od jezu:)+ praci by dostala kvalifikovanejsi sila nez kdyby si na stavbe jezu namastilo kapsu stavebnictvi(10 se­fu a 1000 Ukrajincu) do Krkonos nemuzu kvuli zprave krnapu a ne kvuli ekologum- zase urednici:/ povazuji za spravne ze se v nejdulezitejsi casti CR se neda jezdit, akorat by tam meli omezit vstup a hlavne vjezd motorovych vozidel(lucni bou­da)

                        0 0
                        • cabbage  

                          sem tam chyba, snad to prectete.....

                          0 0
                        • Volf  

                          To je asi zbytečná diskuze. Podívej se po celý Evropě. Tam není tak hustá doprava ne kvůli menšímu počtu aut, ale právě pro mnohem hustější sí? silnic a dálnic. Myslíš si, že jsou míň ekologičtější. Prostě já vidím ten problém v tom, že se svatí bojovníci za návrat do jeskyní snaží ovlivnit životy lidí neparlamentní cestou a pro mne neparlamentní znamená totalitní. A řeči o lodní dopravě na těch našich potocích, kdy se dá pro stav vody jezdit tři měsíce v roce je asi zbytečný už jen proto, že opět smečka ekoteroristů zablokuje jakoukoliv snahu o prohloubení koryta daný řeky. Podívej na větrný elektrárny. Moc dobře si pamatuji jak se o nich psalo jako o spáse lidstva a nejekologičtější výrobě energie. Troufnu si tvrdit, že ti samí lidé dnes argumentují smrtí ptáků, hlukem a ekologickou zátěží až se budou jednou rozdělávat. Prostě třeba takovej Krčín měl štěstí, že tato sebranka v jeho době neexistovala, nebyl by třeba Ba?ův kanál, nestála by Petřínská rozhledna a tak bych mohl pokračovat donekonečna. Prostě svatí bojovníci za návrat do jeskyní budou hledat nepřítele stále a všude. Pamatuji si jak za totáče bolševici používali heslo za mír budeme bojovat do posledního muže. No a stejnejma nesmyslama se zabývá určitá část ekoteroristů, hlavně že budou bojovat.

                          0 0
                          • dalimil  

                            Nevím o jakém návratu do jeskyní to proboha meleš ? Tu jsi snad hradní mluvčí Hájek :-) To,že někdo nechce dálnici přes CHKO,když existují i jiné varianty (tunel,vlak apod. )znamená,že je ekoterorista ? Zkus se zamyslet než něco plácneš.

                            0 0
                            • Volf  

                              Hájka jsem si vážil dokud byl v Reflexu. Jinak budu pořád tvrdit, že ekoteroristům nejde o konstruktivní dialog, ale pouze o boj. Oni nejsou schopni dialogu. Proto vznikají varianty A, B, C a vždycky najdou něco co je špatně. Myslím si, že jim jde pouze o konečné řešení ve smyslu nic nestavět, nic nedělat. Jo a vyprošuji si to plácání jo.

                              0 0
                              • dalimil  

                                Vyprošuj si co chceš,věta jako „neparlamentní znamená totalitní“ plácání prostě je.Nechat všechno rozhodování na technokratických kádrech,to bychom dopadli špatně…

                                0 0
                                • Volf  

                                  No vidíš. A já si naprosto to samé myslím, že není možné nechat rozhodování třeba o mé osobě nějakým santusákem, kterej není schopen racionálně uvažovat. A pokud chceš tvrdit, že jsi demokrat, tak se musíš smířit s parlamentní demokracií a hlavně s místní samosprávou. Na každou věc, která se týká regionu a hlavně jen lidé z toho daného regionu by si měli rozhodnout. A bohužel každý do absurdity zahnaný ismus je škodlivý. A možná nejvíc škodí tím, že spousta lidí věří, asi stejně jako ty, že je to pro jejich dobro.

                                  0 0
                                  • cabbage  

                                    hlavně s místní samosprávou. Na každou věc, která se týká regionu a hlavně jen lidé z toho daného regionu by si měli rozhodnou tady je nejvetsi riziko v zaujatosti.

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Otázka zní jestli ta zaujatost nebude zaujatostí pouze v případě, že samospráva rozhodne jinak než by chtěli ekoteroristé. V druhém případě by to bylo vítězství rozumu a glorifikace stejných rozhodovatelů. Proto je potřeba, aby rozhodl naprosto nezávislý / z tvého úhlu pohledu / naprosto cizí člověk neznalý místních problémů. No před takovým pojetím demokracie mi naskakuje husí kůže.

                                      0 0
                                      • cabbage  

                                        spis jde o to ze zadne rozhodnuti se netyka pouze jednoho regionu.

                                        0 0
                                      • pelt  

                                        Nebo jestli treba nahodou nekteri lide vidi rude, jen zahlednou trosku zelene – aniz by vedeli, co vlastne ti druzi rikaji…

                                        Pripomina mi to, jak jsem si kdysi myslel, ze odpurci globalizace jsou zpatecnicky hovada, co jezdi rozbijet mesta a vylohy u mekace. No a ono za tim je prekvapive docela dost zajimavych myslenek a ne vsechno je tak, jak se snazi tvrdit teorie zastavane mnohdy oficialnimi zastupci a media.

                                        Mimochodem, jedinou kvalifikaci k vladnuti je v dnesni dobe schopnost zaujmout dostatek lidi – ne mit nejakou znalost jakekoliv problematiky krom manipulace davu. Jedna z nevyhod demokracie.

                                        0 0
                                    • náčelník  

                                      Proboha a to o tom má rozhodovat někdo z druhé strany republiky ??? Ty tímto popíráš právo občana svobodně rozhodovat o svém regionu. To je to omezování svobod a nebezpečí, o kterém mluví V.K. v souvislosti s EU a nevládními organizacemi.

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        Náčelníku to nemáš šanci nijak vysvětlit. Jedním ze základních rysů ekoterorismu je účelové odskakování od témat. Prostě oni když řeknou, že listí je modrý tak je modrý do doby než se jim bude zdát výhodnější třeba červený. Oni maj ve svý podstatě smůlu v tom, že vidí poze černo nebo bílou.

                                        0 0
                                        • náčelník  

                                          Kamaráde, to bude věkem. Koukám, že jsme stejně staří. Kdybysme byli mladší, tak taky sedíme v kavárně a vedeme antiglobalistické, ekologistické a podobné řeči. Jenomže my jsme zažili komunisty na vlastní kůži. Takhle to uvedl nedávno v rozhovoru Václav Marhoul a já s ním plně souhlasím.

                                          0 0
                                          • cabbage  

                                            a hele, dva stari komunisticti pohlavari se nasli:))) je mi jasny ze az budu stejne starej jako vy tak budu hajit svoje koryto a klid, ale zatim mam dojem ze spousta veci se tu deje neni „koser“. komunismus mel taky nejvetsi podporu u starsich obcanu a studenti jim ho zborili:) zatim si ani nevysvetlil jaky vidis rozdil mezi ekoligii a ekologismem. a aspon tohle by si mohl zkusit a ne porad neco mrmlat o nevysvetlitel­nosti. a slovo ekoterorismu nech podplacenym urednikum z magistratu.

                                            0 0
                                            • Pá-dlista1  

                                              Jasne a valka byla, protoze nam zastrelili Ferdinanda pani Mullerova :)

                                              0 0
                                              • cabbage  

                                                aha, tak nam rezim svrhla CIA.:)) na to sem zapomel… necham se poucit, myslim ze v historii to neni a ve skole nas to neucej.

                                                0 0
                                              • cabbage  

                                                to vysvetleni nebude?:)

                                                0 0
                                            • náčelník  

                                              Nehájím svoje koryto a klid, ale svou svobodu. To právě nejseš schopen pochopit a to je velice smutné. Ekolog je vědec (badatel), ekologista je stoupenec určitého názorového směru. Asi to vysvětlení není zrovna nejlepší, ale lze použít analogii sociolog-socialista.

                                              0 0
                                              • cabbage  

                                                svoboda? to je hodne relativni pojem(predevsim absolutinsvobode neexistuje), a hlavne si nemyslim ze prohanet se s autem po dalnici pres cesky raj je projev svobody. prave naopak projev nesvobody je nemoznost se projevit proti stavbe resp jeji trase. vesnice v okoli jsou proti, ekologove jsou proti(nejen hnuti ale predevsim vedci) a stejne povede pres protoze nekdo(kdo?) rozhod za nas. to je svoboda? ano?tak to chci totalitu.:/

                                                0 0
                                                • Pá-dlista1  

                                                  V totalite by ta dalnice vedla pres tvuj pozemek :) No tvuj. Pres nas. Tedy pres pozemek pracujiciho lidu :)))

                                                  0 0
                                                  • cabbage  

                                                    dneska ti tam postavej prumyslovou zonu, ktera by mohla stat misto rozpadajicich se starych tovaren, v tomhle moc rozdil oproti minulosti nevidim- tehdy bys taky dostal nejaky odskodneni.

                                                    0 0
                                                • pelt  

                                                  Nemluve o tom, ze vetsinou jde o svobodu kamionu z Nemecka jet do Rakouska…

                                                  0 0
                                              • pelt  

                                                Hajis svou svobodu tim, ze upiras svobodu obcanu vyjadrovat se k rozhodnutim volenych zastupcu a bojovat za svou svobodu? Jsi si jist, ze je to skutecne boj za svobodu?

                                                0 0
                                            • Volf  

                                              Cabbage dole v jednom příspěvku mne napadáš z nejakého osobního útoku, který si ovšem neuvědomuju. No a zde jsi mne nazval starým komunistickým pohlavárem. Víš můžeš mi klidně říct, že jsem ***** a jen se zasměju, ale mího dědu bolševici umučili ve svým lágru, nesměl jsem jít na žádnou střední školu ve svým kraji, proto jsem šel po roce na učňák protože díky represi nás starejch komunistickejch pohlavárů naši neměli co do huby, natož na moji školu. Střední jsem mohl dodělat až v roce 1986 a vejšku až po listopadu. Ekologie je klasická vědní disciplína, která svojí aplikací pomáhá udržet v rámci možností relativně slušné životní prostředí, ochranu přírody atd. Nechci to tady víc rozebírat. Ekoterorismus je otázkou těch santusáků o kterých jsem psal, jejichž zivotním posláním je prudit a dělat bordel. Ale opravdu nehodlám pokračovat v komunikaci s člověkem, pro kterého jsem starý komunistický pohlavár.

                                              0 0
                                              • cabbage  

                                                jestli je tvuj zivitopis pravdivy, tak je moje oznaceni tebe // starým komunistickým pohlavárem// stejne trefne jako tvoje oblibene Ekoteroristi jednak nejsou Eko-(mam namysli ty so se privazujou ke kolejim) a teroristi uz vubec ne (nemuzes srovnavat cesky svaz ochrancu prirody s Al-kaidou). oznacovat nekoho ovlivnenym je zavadejici pokud nevis jak jses sam ovlivnen.

                                                0 0
                                                • náčelník  

                                                  Tak tohle jsi teda přehnal. Nemáš úctu ani k mrtvým.

                                                  0 0
                                                  • Volf  

                                                    Náčelníku kašli na něj. Někdo kdo je schopen mluvit o holocaustu tak jak mluví zaslouží pouze přes dršku a ne se s ním snažit ještě diskutovat. Prostě pro mne je to už jen vymatlaný pako, který nejspíš díky rodičům lehkej život a z nudy kope kolem sebe. Jo a děda by to rozchodil. ale i tak dík.

                                                    0 0
                                          • pelt  

                                            Ano, zazili jste komunisty a vase nazory se odvozuji jen a pouze vymezenim vuci nim, mnohdy velmi povrchnim – soude podle vasich prispevku. Ekologisti jsou lidi, co se privazuji ke kolejim (co na tom, ze to je jen spicka ledovce), antiglobalisti strikaji slzak na policajty (jak vypada odvracena stranka globalizace vas nikdy nenapadlo – treba ty kamiony jsou jeji neoddelitelnou soucasti). Staci, aby vam nekdo rekl, ze se nekdo chova „jako komunista“ a vam to staci jako duvod k odsouzeni.

                                            Znate skutecne to, co kritizujete?

                                            0 0
                                          • kovar  

                                            no jo, začínáte senilnět.

                                            0 0
                                        • pelt  

                                          A co zakladni rysy libertarianskeho ekonomismu? Myslis, ze existuje nejaka neviditelna ruka trhu (tedy ze existuje nejaky volny trh)? Ze cim vykonnejsi je ekonomika, tim lip se vsichni maji (slyseli jste nekdy o rozevirajicich se nuzkach)? Ze pro zachraneni prirody je nejdriv nutne ji znicit? Prohlednete si, co hajite a jake nazory zastavaji vasi souperi – a mozna zjistite, ze i jen jejich kultura diskutovani je podstatne vyssi, mene dogmaticka a bez unfair diskreditace soupere misto polemiky s jeho nazory.

                                          0 0
                                      • pelt  

                                        Hele, ber to tak, ze V.K. v podstate hlasa uplne stejny centralismus, jaky tu odmitas.

                                        0 0
                                  • dalimil  

                                    santusák ?!? ty seš tedy exot :-) Na parlamentní demokracii potažmo místní samosprávu se bohužel vždy spolehnout nelze a naštěstí tady existují i mimoparlamentní a občanská sdružení a spolky,které dovedou na nesmyslná rozhodnutí upozorňovat.A jes­tli ty se slepě spoléháš na nezkorumpuvatel­né,čestné a za všech okolností spravedlivé volené zástupce tak já tedy ne.

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      pokud ty se chceš spolehnout na anarchii tak je to tvůj problém a zapla? Bůh, že naštěstí naše společnost není tak blbá, že by to připustila. Jinak pokud věříš na čestné, nezkorumpované a nikým neplacené ekoteroristy tak jsi jsi stejně naivní jako datel na betonovém telegrafním sloupu.

                                      0 0
                                      • dalimil  

                                        kdo tady mluví o anarchii ? jenom si myslím,že všechno není tak jednoduchý,jak to vidíš.Eko=tero­rista,poslanec=stud­nice moudrostí,rad­ní=neúplatní.Nik­dy jsem nepsal,že podporuji ekoterorismus,vše hnané do krajností je kontraproduktiv­ní,ale za ekologa se považuji.

                                        0 0
                                      • cabbage  

                                        vasvetli mi kdo muze potporovat ekology? kdo je muze podplatit? kdo na tom muze mit zajem? oproti podplaceni uradu je to jen malo ucinne.

                                        0 0
                                      • pelt  

                                        O jake anarchii mluvis? Je snad anarchii svoboda vyjadrit svuj nazor a bojovat za nej v mezich zakona? Nebo je svoboda slepa duvera v to, co reknou politici?

                                        0 0
                                  • pelt  

                                    Kazdy ismus… to treba taky zastupitelsky demokratismus? Nebo ten ma nejakou vyjimku?

                                    0 0
                                • náčelník  

                                  Pokud neparlamentní (lépe říci nevolené) struktury mají mít politickou moc, pak je to opravdu totalita. Já s Volfem souhlasím téměř ve všem, co zde k tématu napsal. Naopak z mnoha ostatních mám pocit, že vůbec nechápou princip zastupitelské demokracie.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    No, to, že si lidé někoho zvolí, ale neznamená, že pak budou 4 roky mlčet, ne? Co když mnou zvolení zástupci nedělají to, kvůli čemu jsem je zvolil? Co když se mnou volení zástupci nedostali do funkcí aby mohli rozhodovat? Měl bych držet hubu a podřídit se většině? Je toto zastupitelská demokracie?

                                    0 0
                                    • náčelník  

                                      „Bohužel“ ano. Je to nedokonalý systém, ale nic lepšího neexistuje. Vítězi voleb přísluší mandát plnit po volební období svůj program a to je nutno respektovat. Účet je jim vystaven v dalších volbách. Je to běh na velmi dlouhou tra?. Nepokoušejme se tento systém měnit, takovéto snahy vedly vždy do pekel.

                                      0 0
                                      • dalimil  

                                        myslím že do pekel vede neangažování se v klasických občanských sdruženích a spolcích.V tomto jsme asi opravdu komunismem poznamenaní,v sle­pém poslouchání a v držení huby a kroku…

                                        0 0
                                        • náčelník  

                                          Pokud si nevolené struktury budou uzurpovat politickou moc, tak budeme v pekle co by dup.

                                          0 0
                                          • dalimil  

                                            co sem pleteš politickou moc ? myslím,že debata je o ekologii

                                            0 0
                                          • pelt  

                                            Porad jsi nevyjadril, co je to politicka moc. Povazujes ovlivnovani verejneho mineni jen za vysadu zvolenych politiku? Ma obcan drzet hubu a jednou za rok hodit karticku?

                                            Nezamenuj moznost ovlivnit politicke deni zpusobem odpovidajicim vyznamu (a kvalite nazoru) te ktere skupiny a podil na vykonne moci. To jsou dve ruzne veci. Prvni je jednim z piliru demokracie – zakladem demokracie nejsou politici, ale OBCAN. Ten moc sveruje do rukou politiku, ale nevzdava se ji a stale zustava obcanem se svymi pravy. Neziskove organizace jsou jen nejake mnozstvi obcanu, kteri vyuzivaji sva prava jako obcane.

                                            0 0
                                      • pelt  

                                        Ale tenhle system je prave doplnovan zpetnou vazbou, ktera je odrazem postoju volicu v obdobi mezi volbami. Politici je mohou samozrejme ignorovat, ale prave jejich cinnost prispiva k tomu, jaky ucet bude slozen – protoze jinak zustane uz jen propaganda vladnouci strany… nebylo to tu uz nekdy?

                                        Mimochodem, o vztahu politiku k nazoru obcanu – co treba to Brnenske referendum, ktere sice bylo neplatne, ale vysledkem bylo, ze skutecne nezanedbatelna cast brnanu s odsunem nadrazi nesouhlasi – vysledny vyrok politiku, ze je videt, ze je jeste musi presvedcovat (cti vymyvat mozky) byl snad dost varujici…

                                        0 0
                                  • pelt  

                                    Politickou moc – nebo moc vykonnou? Moznost ovlivnit nazory volicu a pripadne i politiku – to je snad pravo kazdeho, tedy samozrejme tam, kde zrovna nebuji vicemene skryta totalita. Je to jako kdybys zakazal predvolebni kampan neparlamentnich stran, protoze je nikdo nezvolil. Pravo prosazovat a vysvetlovat svuj nazor ma kazdy.

                                    Vykonnou moc – jakou vykonnou moc maji podle tebe jakekoliv neziskove spolecnosti? Muzes to presne specifikovat? Co konkretne mohou rozhodnout? Mohou ovlivnit nazor politiku, ale rozhoduji prave tito politici a urednici. Pokud se nechaji ovlivnit, je to jejich rozhodnuti.

                                    0 0
                              • cabbage  

                                a uradum nekdy o dialog slo? ty taky nejsou voleny, ale zamestnany. a maj ve vystavbe vetsinou vlastni zajmy(mala domu u stav.prumyslu). takze kdo je tu terorista?

                                0 0
                          • cabbage  

                            opravdu si myslis ze hustejsi sit dalnic neco vyresi? proste se stavajici sit dopravnich cest nevyuziva efektivne- kamiony se vyuzivaj pro mezinarodni misto regionalni dopravu a drahy se nepouzivaj vubec. batuv kanal? jeho pouzivani zkoncilo a zacal zarustat – nema vyuziti(v posledni dobe trochu turistika) a osidlily ho chranene druhy- to asi nebude osudem dalnic po jejich rozpadu. Petrinska rozhledna je divnej priklad, v soucasne dobe by neco tak ekonomicky nevyuzitelneho nevzniklo.
                            z tveho nazoru je jasne ze nechapas ekologii- ekologie je o vyuzivani nejmodernejsich technologii ktere – vem si ze nase supermoderni spolecnost pouzina motory koncepcne stare 150let, k vyrobe energie pouziva ohen(tak asi 1mil. let:), nase domy(zadna velka znema tak 120let) misto, aby spotrebovavaly slunecni energii tak ji odrazeji a ohrivaji nejen sebe ale i sve okoli. a „ekologu“ na demonstracich si nevsimej, ty se dou jen poprat jako vsichni ostatni demonstrati.

                            vzhledem k tomu ze ses biker tak bys mel chapat ze nechci v budoucnu bikovat po dalnicich mezi megamarkety.

                            0 0
                            • Volf  

                              Já taky nechci jezdit po cyklostezkách a na místech k tomu určených. Já prostě jen tvrdím, že budu vždy podporovat demokracii a proto se ptám, proč nejsou schopni se prosadit do parlamentu a potom naprosto legálně prosazovat své cíle, volební programy nebo sliby voličům. Obávám se, že jejich vidění trvale udržitelného rozvoje je prostě pro většinu, která rozhoduje nepřijatelná a proto volí neparlamentní a tím i nedemokratickou cestu. Za svůj život jsem zažil již spoustu teorií o globálním ochlazování, globálním oteplování atd. Všechny tyto teorie totiž těží z faktu, že jsou z hlediska délky lidského věku neověřitelné. Rozhodně nevolám po naprosto nešetrném přístupu k přírodě, využívání přírodních zdrojů atd. Myslím si ale, že na druhou stranu většina lidí se asi nechce uskrovnit jen proto, že by za třeba 500 let mohl vzniknout nějaký problém. Jinak to o čem ty píšeš je pouze otázkou peněz a ty se boužel týkají pouze zlomkového procenta obyvatel této planety. Pak je ovšem otázka co bylo dříve. Jestli slepice nebo vejce, neboli prvně průmysl a potom relativní blahobyt, který povede k ekologickému chování.

                              0 0
                              • cabbage  

                                netusim o jake nedemokraticke ceste mluvis? upozornovet na to ze z nejake cerne skladky vyteka neco co je povazovano za toxickou latku, ze chemicky vypousti neco co jim nepovoluje ani zakon mi neprijde nedemokraticke. ja chapu doucasnou demokracii tak ze kdyz bude neco moje a nikoho tim neposkozuji, tak mam pravo na dalsi uzivani at si zbytek naroda hlasuje o cem chce- vem si ze takovy holocaust byl vlastne domokraticky- vetsina nemcu byla pro likvidaci zidu. a podobne to vidim s vyvlastnovanim. proste kdyz nekdo nechce dalnici pres vlastni pozemek tak se to musi vyresit nejak jinak, sme v 21.stoleti, nemusime problemy resit vsechny stejne. misto dalnice muzou byt 2 mensi ale opravene! silnice +zeleznicni koridor.

                                0 0
                                • Volf  

                                  No s tím holocaustem to beru jako hoooooodně velkou nadsázku. Jinak k tomu co je tvoje to já nezpochybňuji a souhlasím s tím, že by nemělo existovat vyvlastnění, ale taková nabídka, že neodoláš. A potom ještě opravdu skromný detail. Já o vyvlastnění nenapsal ani čárku. Jinak to vykoupení proužků pozemků bych hodnotil jako účelové a spekulativní a opravdu si myslím, že by společnost měla v tomto případě mít možnost se bránit.

                                  0 0
                                  • cabbage  

                                    s tim holocaustem to neni nasazka, v blazinci je normalni byt blazen- proste normalni clovek je tam v mensine, a zrovna takovy je to s demokracii.
                                    a spolecnost by opravdu mela mit moznost se branit proti zneuzivani „verejneho zajmu“.

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Odpovím ti jinak. V blázinci nebude žádný člověk dobrovolně narozdíl od demokracie. Myslím si, že veškerá diskuse s tebou je naprosto ztraceným časem. Jen doufám, že jsi ve věku někde kolem 20 let, protože pak by jsi měl nárok na takový pohled na svět. Pokud je ti víc ja 35 už bych být tebou začal přemýšlet, jestli nejsi někým manipulován. Jo a možná tě ještě překvapí, že pro mne existuje EKOLOGIE a EKOLOGISMUS. Když budeš samostatně myslet možná poznáš a pochopíš rozdíl.

                                      0 0
                                      • cabbage  

                                        nejsem si jistej jestli muzu zit na Marsu…

                                        a zmanipulovan sem stejne jako kazdy jiny, nikdo nezmanipulovany ani nezije(leda neinformovany) ja proste nevidim zadnou vyhodu v tom ze povede dalnice pres kazdou chranenou oblast jen proto ze nam to mozna zvysi obrat. a nechapu proc zacinas pouzivat metodu osobniho utoku misto diskuze. taky netvrdim ze ses clovek zdegenerovanej komunistickou vychovou a obdobim „divokeho kapitalismu“ ktery zmwenily moralni hodnoty spouste lidi. o stari nemluve…

                                        0 0
                                        • saly  

                                          cabbage tady haji veci, ktery by nemely byt cizi nikomu, kdo si uvedomuje svoji existenci a umisteni v prirode. Ekologie je bohuzel diky neuvazenym krokum nekterych extremistu a velkym prispenim medii postavena na okraj spolecnosti. Kdo vidi v ekologickych orhanizacich hruzu a totalitu, at si laskave prostuduje jejich programy , systtem fungovani a popovida si o tom s jejich zastupci (mapr. Cesky svaz ochrancu prirody). Kdyby takova organizace u nas neexistovala, nebyl by tu nikdo, kdo by dokazal lidem neustale pripominat, jak ze to vlastne s nimi je a ze konzumni svet, ktery se stavi za verejny zajem a vede k devastaci vseho, z ceho jsme vzesli, nemusi byt jedina cesta zivotem.

                                          V soucasne dobe hrajou media neskutecnou roli (na ovlivnovani nazoru lidi) a neni nahoda, ze v nich maji nejvetsi slovo ti nejbohatsi – kteri dalnici, vypousteni svinstev do okoli proste potrebuji a by byli jeste bohatsi…

                                          Je mi z toho na nic…

                                          0 0
                                  • pelt  

                                    O spekulativnich nakupech pozemku (s cilem zisku v radu tisicu procent) a naslednym ovlivnovanim volenych zastupcu bych ti mohl vypravet… ale nebudu ti brat tvou iluzi o volenych zastupcich a jejich demokraticnosti.

                                    0 0
                                • Smazaný účet  

                                  No to je právě ta problematika utilitarismu… Kde je hranice mezi tím co je prospěšné většině a tím co je zničující menšině… Tedy máme dva extrémní případy: Na jedné straně stojí člověk, který vlastní lávku přes řeku a každého posílá do ******, stim že je jeho a ostatní kvůli němu chodí 150 km pěšky okolo řeky. Na druhé straně si představ třeba ten tvuj „demokratickej“ holocaust… Vždy to bude o tom najít tu správnou hranici… Čili je ta dálnice skutečně tak potřeba nebo nestojí za to vyvlastňování…

                                  0 0
                                • pelt  

                                  S tim 21. stoletim jsi to IMHO trefil – problem je v tom, ze lide chapou vetsinou stara a jednoducha (viz. murphy – kazdy problem ma jedno jednoduche, srozumitelne a naprosto spatne reseni) – nezajimaji se o moderni alternativy – proste to neni jejich problem, vidi nejaky nasledek (treba kamiony u jejich domu) a chteji ho vyresit – a politici ziskaji vic bodu stavbou nove dalnice (muzou prestrihnout tu pasku a stalo to fakt hodne, takze je jasny, ze udelali maximum), nez aby „lecili“ pricinu – tedy duvod, proc se nepouziva efektivnejsi reseni – a pouzili pri tom postupy 21. stoleti, coz by ovsem vyzadovalo politickou odvahu.

                                  Pokud nekdo upozornuje, ze existuji i jina reseni, pak ho rychle diskredituji jako zpatecnika, ackoliv propaguje prave reseni 21. stoleti.

                                  A jeste jedna poznamka – penize jsou vzdy az na prvnim miste (zvlaste pro nektere politiky) – takze stoji za to se zeptat – qui bono?

                                  0 0
                              • cabbage  

                                a co se tyka oteplovani tak se skutecne otepluje- par stupnu za nekolik let, ale porad je to otepleni. nepr minuly rok ve svicarsku taly ledivce natolik ze mely prebytky el. energie ktere vyvazely. dokonce uvazuji o prekryji ledovcu folii ktera by zamezila tak vyznamnemu tani.

                                blby je ze se soustredujeme na boj proti emisnim kvotam misto aby sme se zamerily na emise.

                                0 0
                                • náčelník  

                                  Momentálně se skutečně otepluje, ale není vůbec prokázáno, že je to způsobeno lidskou činností!

                                  0 0
                                  • cabbage  
                                    1. ani to neni vylouceno:)
                                    2. oteplovani se zrychluje, stejne jako se zvysuje mnozstvi sklenikovych plynu.
                                    0 0
                                  • pelt  

                                    Hele, nerozciluj se, urcite ti to nedela dobre na zdravi… me zase nikdo neprokazal, ze je zeme kulata. Sice par pitomcu z NASA ukazovalo nejake fotomontaze a par pomatenych vedatoru taky neco takoveho tvrdilo, ale kdyz se kouknu z okna, tak az na ty kopce na obzoru je uplne placata. A vlastne kdzy to tak vezmu, tak diky tem kopcum vypada spis jako talir, takze rozhodne nemuze byt kulata. A to oteplovani je taky blbost.

                                    0 0
                                  • alenzo  

                                    Koukám, že tady pan je klimatolog? Bohužel dnes je již definitivně vědecky prokázáno, že oteplování souvisý s našimi emisemi. Stačí si pročíst vědecké ročenky. To, že někdo tvdí populisticky opak, aby se pro něčí kapsu mohly přírodní zdroje drancovat nadále, je hnus první kategorie. Jen bohužel to kvůli těmhle jedincům odserem všichni. Jinak doporučuji jěště vyhledat pojem globální stmívání. Další pojem, který budou naši soudruzi včele s VK vyvracet.

                                    0 0
                                    • pelt  

                                      Globalni stmivani je docela zakerna vec – pusobi castecne proti globalnimu oteplovani, ale ma mnohem kratkodobejsi „zivotnost“ (CO2 z atmosfery jen tak nezmizne – dokud se z nej neudela nove uhli, prach a para ano) – coz se muze projevit vyraznym zhorsenim globalniho oteplovani v pripade pominuti pricin globalniho stmivani. Vlastne si mozna prave kvuli tomuto jevu dosud globalni otepleni „neuzivame“ naplno a o to horsi bude „prekvapeni“.

                                      0 0
                                    • náčelník  

                                      Není pravda, že „dnes je již definitivně vědecky prokázáno, že oteplování souvisí s našimi emisemi.“ Existují vědecké práce, které to vyvrací. Katastrofické scénáře mají vždy větší publicitu, proto u veřejnosti převládá tvůj názor.

                                      0 0
                                      • alenzo  

                                        Pane jo, Ano vědecké práce, které to vyvracejí existůjí. Jen bohužel se již nezávisle prokázalo, že studie vědeckých pracovníků byla financována ze zdrojů z naftařské loby, čemuž odpovídali i výsledky vědecké čti publikační činnosti. Někdy šli peníze přes různé nadace jimi založenými. Takže je jedná o pěkně hnusný PR.

                                        0 0
                                        • náčelník  

                                          Vědeckou práci lze vyvracet pouze vědeckými argumenty. Odsoudit ji šmahem jen proto, že ji financuje ten, či onen, je ubohé.

                                          0 0
                                          • pelt  

                                            Hele, existuje dost „vedeckych“ praci, ktere byly zaplaceny, aby vytvarely nejaky dojem. Toho se da dosahnout vytvorenim nejakeho nesmyslneho pripadu (viz. studie o tom, jak jsou windoze superlevny v porovnani s cimkoliv), pripadne drobnou ignoraci kultury vedecke prace (takove pripady jsou, mnohdy se politicky nebo ekonomicky zajem postavil nad kvalitu vedecke prace a kritika umlcela).

                                            Legracni byla studie, ktera pocitala, jak se globalni otepleni projevi ekonomicky… tak tam proste napocitali africana, ktery umre suchem cenou odpovidajici cca setine ceny americana a vyslo jim, ze to nebude nic hroznyho… ze tam bude par mrtvych… koho to zajima.

                                            0 0
                                            • náčelník  

                                              Tu ekonomickou studii považuješ zcela správně za špatnou z hlediska obsahu ne z hlediska, kdo ji financoval. Takto je třeba postupovat vždy. Takže jsme se vlastně nakonec shodli :)

                                              0 0
                                          • alenzo  

                                            Panebože, je přeci jasné, že nejdříve se posuzavali výsledky té práce. jelikož byly dosti odlišné od stávajících a argumentace se opírala o nesmyslné položky šlo se potom po financích. Není to tak dávno co veřejně prezentovali největší naftařské společnosti názor, že s negativními zprávami musí zatočit a to tak, že si najmou nejlepší PR agentury aby tyto negativní informace ze sdělovacích prostředků vymyzely. Jen pro informaci taky v médiích kolovala zpráva, kterou nechal zadat pentagon ohledně klimatu a vyšla bohužel tak negativně, že prostě nebylo možno ji umlčet. Respektive ji někdo po tajmu zveřejnil a pak už to nešlo ututlat.

                                            0 0
                                            • alenzo  

                                              Jen ještě dodatek. Docela mne udivuje, kolik lidí rádo využívá ke svému životu pocitu jízdy v přírodě, ale je klidně ochotno šmahem všechny lidi co se zabývají její ochranou všechny onálepkovat ekoteroristy. A však leckde tyto lidé zachránili alespoň část přírody proti devastaci. Jinak např: Kauza Plzeňského obchvatu. Než začněte nadávat na ekology raději si přečtěte jak to doopravdy bylo. Né však z radničního tisku.

                                              0 0
                                            • náčelník  

                                              Pak je to v pořádku. Reagoval jsem takto, protože tvůj předchozí příspěvek lze chápat ve smyslu „úplně všechny studie, které vyvracejí vliv lidské činnosti na změny klimatu jsou podplacené.“ Věřím tomu, že jsi to tak nemyslel.

                                              0 0
                                            • Volf  

                                              Alenzo prosím tě a co si vlastně představuješ pod tím slovem nezávislý. V politickém systému to znamená, nečitelný a nepředvídatelný. Proto bych nikdy nevolil nezávislého kandidáta. Ve vědě je to prosím tě kdo. Já jsem si ještě před chvílí myslel, že každý z nás je někým nebo něčím placen / až na pár vyjímek jako je třeba M. Horáček / a pokud jsem placen tak jsem závislý minimálně na tom kdo mě platí.

                                              0 0
                                              • alenzo  

                                                Ano dle tohoto výkladu, jsme všichni na něčem závislí (i na toho pana Horáčka by se nějaká ta závislost našla, neb neš došel svých peněz také byl na někom závislý). Jde jen o to, že i ve světě, kde peníze hrajou prim ve všem se najde pár jedinců, kteří výzkum klimatu provádí bez zjištných důvodů. Většinou se jedná o vědce z národních institucí, kteří si přejí opačný výsledek než, ke kterému bohužel dojdou. Spousta prací vznikla sdružením práce jednotlivých nadšenců, klimatolgů, oceánologů , biologů a jn. kteří studium životního prostředí berou jako své poslání a koníček.

                                                0 0
                              • pelt  

                                Ale to neni nedemokraticka cesta – to je vyuziti prav obcana, ktera k demokracii patri a odlisuji od totality. Neni to v tom, jestli je v cele voleny prezident nebo anglicka kralovna – je to o pravech obcanu.

                                K tomu parlamentu – jednak existuje vtipna 5 procentni hranice pro vstup, ktera vyrazne snizuje pluralitu nazoru, druhak to znamena, ze pokud existuje nejaky lokalnejsi problem, je rozpusten v meritku naroda.

                                Navic nazor vetsiny lidi na konkretni otazky nevychazi z jejich zkoumani a uvazovani (proste je to nebavi nebo na to nemaji cas), maximalne se odvodi od vyroku „nejsilactejsiho“ nebo „nejdemokratickeho“ politika, ktery jim to „vysvetli“. Zajmy lidi jsou navic velmi kratkodobeho razu – kolik lidi realne uvazuje dal nez na par let? Navic lide uvazuji velmi staticky (napriklad kdyz premysli, kam si postavit barak, tak predpokladaji, ze bude furt stejne levny benzin a po te asfaltce furt nebude nikdo jezdit – coz je nepravdepodobne, kdyz se stejne jako oni zachova nekolik tisic dalsich lidi – pak povazuji za sve pravo dalnici).

                                0 0
                          • pelt  

                            Dam ti jednu dobrou radu – nez zacnes osocovat sve soupere, alespon si zjisti, jake nazory zastavaji, nebude od veci si zjistit i neco malo o problematice. Pak mozna zjistis, ze existuji veci jako dopravni indukce, system rizeni poptavky po doprave, jak je to s mnozstvim prepravy po silnicich na zapade Evropy a v USA… a potom bude mozno brat vazne tvoje nazory, jestli jsou dalnice skutecne jedine spravne/mozne reseni (nebo dokonce nejlepsi) a jestli to neni jen jina obdoba betonovani potucku jako ochrana pred povodnemi (funguje to VELMI podobne – takova zajimavustka) a jak je to s tim navratem do jeskyni (znas Olduvaiskou teorii?).

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Ty jo, ale to je dobrý srovnání… když si tak vzpomínám na tom co nám povidali jak vzniká povodeň… o odvodu vody ze spádovýho území… je to vlastně tak… čím rychlejš auta někam odvedem, tim spíš pak v tom místě vznikne zácpa… kterou pak půjde řešit buď dalším vybetonováním koryta v místě zácpy nebo přehradními nádržemi – zpomalením a regulací odvodu (opětovným zbržděním dopravy).

                              0 0
                    • náčelník  

                      „Neb nikdo se nikdy nikoho neptal esli tu dálnici chce, pouze "námi zvolení“ zastupitelé odhlasovali že je to v našem zájmu" – to je ale tvoje chyba, že jsi volil zastupitele, s jejichž programen nesouhlasíš :) Radek má pravdu, i o té dálnici mají rozhodovat lidé, kteří k tomu mají mandát od voličů. Volit je nejen právo, ale i odpovědnost a každý z nás by měl u voleb přemýšlet, komu dá hlas.

                      0 0
                      • pelt  

                        Znas presne program sve strany a souhlasis s ni ve vsem? Nebo volis toho, s kym se prevazne shodujes a na nektere veci mas jiny nazor? Ono kdyz se to tak vezme, tak v nekterych vecech se politici napric spektrem zahadne shoduji a alternativa neexistuje (a nebudeme spekulovat o nove strane – minimalne na to nikdo siroko daleko nema – politika je velky business, ktery se bez prachu neda delat – pak lidi nebudou vedet, jak se stydis za sveho premiera, nebo jak uprimne to myslis).

                        Nemluve o tom, ze jednak spousta lidi nenasla prijatelnou alternativu (nevolili), pripadne volili nekterou stranu, ktera se do parlamentu nedostala (treba kvuli necemu uplne jinemu). V zastupitelske demokracii bude vzdy nejaky problem, na ktery bude mit vladnouci strana odlisny nazor od vetsiny volicu (navic muzou mit i svoje osobni zajmy, ktere pred volbami skryvali, mohou zmenit svuj politicky nazor…

                        0 0
            • náčelník  

              Tobě žádný tričko nepomůže.

              0 0
              • pelt  

                Klídek, náčelníku. Já komanče taky nemusím – ale modrý ptáci nejsou imho o nic lepší. A bohužel se tu rozmáhá tendence volit ODS ze strachu před komunisty, což se mi dvakrát nelíbí. Zajímalo by mě, jestli ve třicátých letech Němci volili taky ze strachu před komunisty.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Budu ti vdecny, kdyz mi poradis koho jineho volit, aby skoncil pred komunisty… a za neco stal (tak a ted je to rovnice co nema reseni:)

                  0 0
                  • pelt  

                    Uznavam, nema:(. Takze snad doufat, ze se tam dostane casem nekdo novy zpod cary a ostatni toho zatim moc nezkazi:(.

                    0 0
                  • pelt  

                    Takze jedine doufat, ze neskonci moc jednoznacne vitezne, aby si nemohli delat uplne co se jim zlibi.

                    0 0
                • náčelník  

                  To nemá cenu – nepomůže.

                  0 0
                • Radek Broz  

                  Uvedom si, ze nikde na svete nenajdes stranu, ktera by 100% kopirovala tvoje postoje – vzdy jde o volbu „nejmensiho zla“. Pokud mas nekoho lepsiho, tak prosim – Socani josu prevleceny komunisti, lidovci by se pridali ke komukoliv a sami vlastne nemaji zadny nazor, US + vsechny liberalni mimoparlamentni strany dokazou vzdy po nejakou kdobu zblnout par volicu na hesla proti ods a proti levici a na svuj znacne stredovy program (nebudu tu rozebirat teorem stredoveho volice) – jelikoz stejne nemaji realnou sanci samy vladnout, tak se musi pridat k jejich nenavidene ODS nebo (coz tyto strany prekousnou radsi) k socialistum, coz je zase neprijatelne pro me.

                  0 0
                  • dalimil  

                    Tvůj jednoduchý pohled na věc ti vskutku závidím. Socani-komunisti,lidovci-bez názoru…Trochu mi to připomíná debatu – bez helmy-blázen,author-k ničemu,cyklos­tezky-pro trouby…

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Co se ti na tom nezda? Vzdyt je to vsechno pravda a je to bez debat :)

                      0 0
                      • dalimil  

                        ne ne ne,jsou to prázdná slovíčka,falešné větičky…

                        0 0
                      • pelt  

                        No tak debatovat by se o tom dalo – veci „bez debat“ jsou vysadou totalitniho uvazovani – demokracie se zaklada prave na tom, ze se debatovat da.

                        Tak treba imho socani nejsou rozhodne komunisti – tedy alespon v te zavrzenihodne casti (nezapominejme, ze ne vsechno, co nekdo onalepkuje jako „komunismus“ je nutne spatne – byt komunismus (jestli s komunismem ovsem mel neco spolecneho, komunistum o skutecny komunismus imho nikdy neslo) byl jako celek zavrzenihodny). Problem socanu bych spis videl v naproste nesystemovosti, zmatenosti a znacnem amaterismu. Lidovci – ponekud bezpaterni. NeODS pravice – holt nemaji radi slepy dogmatismus ODS – takze z toho asi taky plyne jejich koalicni potencial. ODS – zastavaji mnohdy dogmata, o kterych uz bylo prokazano, ze napachaji vic skody nez uzitku a nektere pilire jejich nazoru proste nefunguji, navic v nekterych bodech jsou az fasisticke (vznesene se tomu rika „socialni darwinismus“). Komunisti – naprosto mrtva sila, korytari, kteri ziji z minulosti. Zeleni – misty docela zajimavy program, ale ti lide…

                        Je fakt, ze dneska si vybrat je docela tezky. Nekdy mam skoro pocit, ze optimem je patova situace, protoze kdo nic nedela, alespon nic nezkazi a snad se shodnou alespon na vecech, ktere budou tak nejak vseobecne uzitecne, ne jen nejaky politicky experiment typu „Modra sance“ nebo zmatek typu socani.

                        0 0
                        • dalimil  

                          největší problém vidím v naprostém nedostatku slušných osobností napříč politickým spektrem.Mám pocit že strany jsou plné Grossů,Tlustých,Ka­lousků apod.Nikdo se do politiky nehrne,současná politická scéna je dle mě již naprosto odtržená od reality,pohrdání základními lidskými hodnotami to začíná a zkorumpovanou hamižností končí.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            No tak s tim souhlasim… + způsob politického boje mezi opozicí a vládní stranou…

                            0 0
                            • pelt  

                              Plus politicka kultura zalozena jen a pouze na negativnim vymezovani se vuci politickym souperum a na populismu (odprava doleva, nejen levice je drsne populisticka, jak se nekteri snazi namluvit, maskujice svuj populismus). Rozumnou a aktualni myslenku aby clovek hledal lupou…

                              0 0
                          • pelt  

                            Bohuzel… leda tak zalozit SNCaB (Strana nasranych cyklistu a bikeru), vytahnout pumpicky a sedlovky (levnejsi az napadne pripominaji nektere stredoveke zbrane:))) a vyrazit do parlamentu:)))).

                            0 0
                          • Volf  

                            S těmi osobnostmi máš pravdu, ale je otázkou zda se vůbec nové tváře můžou díky těm starým nomenklaturám prosadit. Já osobně vidím největší problém naší politiky v naprosté absenci umírněné středové strany na občanské bázi, která by byla volena středním stavem, který by měl tvořit základ prosperity státu. Tento stav u nás vlastně neexistuje a tím zde vlastně vzniká prostor jak pro krajní pravici / ODS / tak i levici / KSČM /. Sociální demokracie bohužel za Grosse jasně ukázala, že neví jestli být víc nalevo nebo napravo a přitom právě ona měla možnost stát se přijatelnou pro většinu občanů. To se bohužel nestalo a náš politický systém se stal korytem pro KDU ČSL, Unii svobody a podobný mikrostrany a co hůř i pro jednoho naprosto no name poslance, který se stává 101 poslancem a defakto řídí celou politiku. No, ale kudy ven to vážně nevím, protože demokracie je právě díky své svobodě velmi zranitelná.

                            0 0
                            • pelt  

                              Souhlasim s tebou – takova alternativa tu chybi – CSSD se projevila znacne amatersky a spis se nekteri jeji clenove hadali o moc a zatim roste moc extremu (na to jsem chtel puvodne upozornit – ze pro jeden (levy) extrem zapominame na druhy extrem (pravy) – a oba extremy jsou nebezpecne, tim spis, ze mohou pro pristi volby podporit extrem opacny.

                              Chybejici misto maji prave moznost castecne suplovat prave obcanske organizace, ktere mohou hajit nazory a prava obcanu tam, kde by to sami nezvladli tvari v tvar politickym extremum – ovsem to vse v souladu se zakony nasi republiky – a zaroven v jejim duchu – res publica je vec verejna, ne vec nekolika politiku.

                              0 0
                    • Radek Broz  

                      Na netu se proste pise vse dost zkracene a zjednodusene, ale mezi KSC, KSCM a CSSD klidne rovnitko dam.

                      0 0
            • Smazaný účet  

              Taky souhlas

              0 0
    • Beeda  

      Zase se na tech motivech urazi prasatka, a ruzny uzitecny hmyz. :-) B.

      0 0
    • Twisp  

      nektery motivy jsou fakt moc pekny. Namatkou coman-thci dopee-tchi a nebo killertubies, mno a tak bych mohl pokracovat

      0 0
    • Smazaný účet  

      Proti komunismu by se mělo vystupovat rozumně v diskuzi a ne symbolikou, nebo? symbolika má v sobě nádech „ukažte mi jak mam smýšlet“. Tedy ne v roce 2005… Kromě toho bych si nebyl jistý skutečným záměrem téhle akce, tedy kdo ji doopravdy inicioval… Nedivil bych se kdyby to byly některé velké politické strany v rámci odrazování toho zbytku mladých voličů komunistů (a tím více hlasů pro sebe)… Politika by měla být o argumentech a ne o trapné symbolice… Například svastika s rudou hvězdou, to je trapný a fašismus, jak ho země poznala, tím byl hodně zlehčen… Upozorňuji, že nejsem příznivce komunismu, to ani náhodou…

      0 0
      • pos3k  

        tve pochyby muzes sdelit organizatorovy (Ondřej Matyáš,Kamila Mráčková, Libor Kleček, tel: 257 313 832, dekomunizace@mowshe.cz ) vcera meli hezke povidani na R1, ktere akci podporuje (neni samo blize na www). Nelze prehlidnout podporu www.zrusmekomunisty.cz juknout kdo je podepsan pod prohlasenim petice)

        ps: stale chybi motiv bike :-(

        0 0
        • Smazaný účet  

          To je dobře, že tam neni motiv bike… Sport a biking navíc, by neměly být využity (nebo i zneužity) k politice :o) To bychom dopadli :o)

          Jinak petice je věc jedna a boj symboly je věc druhá… :o)

          Tak biku zdar :o)

          0 0
        • civetta  

          Treba s heslem Jizdni kola/sici stroje na vecne casy a nikdy jinak! 8-))) Ne – vazne – kazdy triko bude dobry, skoda jen, ze vedou pomerne stupidni navrhy… Pekny jsou treba s tema dopravnima znackama. Smrt komunismu!!!

          0 0
    • pos3k  

      jelikoz jsem ted lazar a nemuzu skoro ani chodit (bnatazeny upony pod kolenem), tak jsem se nemohl zucastnit „modni prehlidky“ navrzenych tricek :-(

      0 0
    • jezevec2  

      kazdopadne diky za snahu, cas, energii a vlastne i tenhle prispevek, protoze komunizmus je – jak se dnes rika – ,,velka vyzva,,. S ceskou letargii se toho moc nezmeni.

      0 0
    • cabbage  

      peknej flame, Pelt vede(rulezzz pro fr/dh komunitu:) pa-dlisto styď se,

      0 0
      • pos3k  

        Peltmanie :-) hezky, ale dlouho se to cte :-)

        0 0
        • pelt  

          Sorry, ze se ti to tu trosku mym prispenim zvrhlo… uznavam, ze komunismus* je hrozbou, ale jsou i jine, pro ktere slouzi bubak komunismu jako klamny cil a pro prezentaci sebe samych jako bojovniku za DOBRO.

          *tedy spise komuniste – ono co si budeme namlouvat, vzdy byli v jejich cele lide, kterym slo jen a pouze o moc a ne o nejaky komunismus.

          0 0
          • pos3k  

            v pohode, od toho diskuze je, ja to dal jako off topic, nazory vitany.

            horsi je to u „bike rad“ atd., to kdyz se zvrtne to by se jeden malem uskrtil na pupecni snure :-)

            0 0
    • slayer  

      Co to tu proboha ty důchodci plácaj? U volfa se tomu nedivím ten už tu se svejma podivnejma názorama a hrozbama „ekoteroristama“ jednou exhiboval, ale von se snad množí. :)

      0 0
      • Volf  

        Hej kloníš se ke skupině která tady hlásá určitý svobody a najednou ti jsou proti srsti mé podivné názory. Víš já se neohnul ani před bolševikem, vždycky jsem říkal co si myslím a teď už to rozhodně nebudu měnit. Koneckonců každý nech? se chová podle svýho vědomí a svědomí. Víš já se jen vsadím, že téměř všichni ti nekompromisní ochránci blaha ostatních se za pár let usadí v naprosto neekologicky postavených a provozovaných domech, budou mít doma v garáži auto a budou ohrnovat nos nad vlakovou dopravou, budou přispívat ke globalizaci světa svýma dovolenýma v exotických destinacích atd. Prostě přirozený vývoj člověka ze západní civilizace.

        0 0
        • dalimil  

          doufám že já to nebudu :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Mě tam taky nepočítej. Ani mezi ochránce blaha ostatních, já hájim svoje blaho.

          0 0
        • slayer  

          Tvoje názory mi snad proti srsti bejt můžou i když máme tu úžasnou demokracii s nepodplatitel­nejma a geniálníma parlamentníma zástupcema co jsme si zvolili a který za nás všechno správně rozhodnou ne? A máš recht nejlepší bude všechnu tu hnusnou zeleň vybetonovat všude postavit dálnice a monstrózní fabriky a? to litstvo konečně vychcípá, třeba po nás přijde nějaká lepší civilizace. Hlavně si mezitím dávej pozor na ekoteroristy aby ti nedali bombu do auta.

          0 0
    • pos3k  

      aktualni info :-) // Vážení přátelé,

      dovolujeme si Vás pozvat na slavnostní vyhlášení výsledků soutěže TRIKEM PROTI KOMUNISMU spojené s módní přehlídkou oceněných návrhů a vernisáží všech 358 soutěžních návrhů.

      KDY? čtvrtek 30. června od 18.00 hod KDE? Loretánské nám. 3, Praha 1

      Po přehlídce následuje: dražba vítězných návrhů s podpisy autorů oficiální zahájení prodeje triček a samozřejmě nějaká ta hudba a levné pivo

      Za organizátory se na Vás těší Libor Kleček, Michal Gregorini, Ondřej Matyáš //

      0 0
      • jezevec2  

        budu se snazit to z prace stihnout a svou ucasti podporit tuto bohulibou akcicku. Jinak diky za vasi snahu

        0 0
    • Martyss  

      Imho něco podobného by to chtělo i na ČSSD. Tam jsou skoro všichni bývalý komunisti:-/

      0 0
      • pelt  

        No jo, ale to bys musel delat na vsechny politicke strany, protoze byvaly komuniste jsou vsude…

        0 0
    • Garfield  

      chvalim vsechny navrhy a k tomu verejnymu noseni bych se pridal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.