TLUMIČ SID race. Negativní komora.

19 nepřečtených
  • pero1205

    Dobry den vsem.Poridil jsem si prvni vzduchovy tlumič ( predtim jsem mel pruzinovy X-fusion ) a mel bych dotaz na negativni komoru a jeji HLAVNI ucel. Pozitivni je jasna – cim vice nafouknu, tim tvrdsi bude, ale co negativni ?? Predem dekuji za pripadne reakce. Petr P.

    0 0
    • mawerick  

      tlumení… a pokud jde o seřízení tak by to mělo být napsaný v manualu… Buď poměr anebo přesné hodnoty vzheldem k tlaku v pozitivní…

      0 0
    • wroum  

      ta funguje jako negativni pruzina ve vidlici. cim vice nafouknes negativni komoru, tim bude tlumic citlivejsi. precti si ale manual, protoze tlak v negativce ma byt v urcitem rozsahu vzhledem k tlaku v pozitivni komore. takze to je v podstate tak ze pozitivni urcuje tvrdost a negativni citlivost.

      0 0
      • pero1205  

        I já bych to takhle pochopil. Proto pokud mi pri slapani propruzije, tak bych si mel dat mensi tlak do negativni, aby tolik nereagoval tlumic na slapani a nebo to nebude mit vliv a bude to mit vliv jenom velikost prekazek, der ci korenu. Diky Petr P.

        0 0
    • well  

      Proč měníš pružinu za vzduch??

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Ačkoliv nafoukání negativní komory způsobí trochu blátivost tlumiče (větší citlivost, někdy třeba až nechtěnou), doporučuji ji přesto foukat. To proto, že když je prázdná, chodí tlumič při zpětnym rázu nadoraz, by? ne tak razantně z důvodu možné regulace páčkou nebo kolečkem. Tohle vracení má za následek postupné drcení dorazového silentbloku, odlamování kousků gumy a zanesení olejových kanálků. Tlumič se pak přestane uplně vracet a pokud nemáš střeva rozebiratelný, je to na vyhození a nebo na drahou a dloooouhou opravu v autorizovanym servisu.

      0 0
      • pero1205  

        Tak jsem to natlumil dle doporuceni puvodniho majitele – poz: 170 PSI, neg: 70PSI pro moji vahu 88 kg. Tlumic se mirne pohupuje a zda se mi mene citlivy nez puvodni pruzinovy. Jeste to bude asi chvili trvat nez doladim. Petr P.

        0 0
        • MaPa  

          Tady ti posílám link na nastavení.

          http://www.sram.com/…ickStart.pdf

          No s takhle malým tlakem v negativce to moc citlivé nebude. Dle toho „manuálu“ je na XC 50–80% tlaku pozitivky, na enduro 90–110%. Já to vozím na 100% a pohoda.

          0 0
          • wroum  

            ja jezdim SID dual air od roku 2001 a nejakym zahadnym zpusobem mi negativka nefunguje a je spojena s pozitivni (vsude stejnej tlak), takze mam 2 ventilky na foukani jedny komory. na funkci to nema vliv (pruzi a tlumi). ale v podstate to mam „nastaveny“ stejne jak ty.

            0 0
            • pero1205  

              Spoj se s Romanem Kovarem s Jablonce – 607 827027. Dela servis TLUMICU RS – temer na pockani. Petr P.

              0 0
              • wroum  

                dik, ale ten tlumic funguje a ja na nej s..u, protoze je na ramu kterej praska a jako komplet to asi hodim ze skaly. opravovat nic nehodlam.

                0 0
            • Brouk_Pytlik  

              a nemůže to bejt tim že je v pytli O kroužek, kterej obě komory odděluje? Pak by to vysvětlovalo že mezi komorama propouští tlak a ten je tudíž u obou pořád stejnej.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ja to nejak nechapu. Kdyz si predstavim takhle porouchanej tlumic jako injekcni strikacku s dirou v pistu… pak muzu temer bez odporu pohybovat obema smery… tudis vzduchovy tlumic by jaxi nepruzil.

                0 0
                • Brouk_Pytlik  

                  Sem ale neřek že tam ta gumička neni vůbec :-). Pokud je tam jen malá netěsnost, tak se po nafoukání časem tlaky vyrovnaj a je potřeba to zase dofoukat na danej poměr. Každopádně i s malou netěsností tlumič funguje, ale postupně měkne. Pak je ale taky možný, že je v pytli těsnění jak vstupuje píst do tlumiče. Takže si pak tlumič přicucává z venčí a negativní komora se tak plní. Opět se tedy tlaky vyrovnávaj :-).

                  0 0
          • pero1205  

            Tak to je presne ten document co potrebuji. Prostuduji a nejak uz to doladim. Diky moc. Petr P.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.