• sun7dots

    Ahojky, chtěl bych si koupit do novou sedlovku a chtěl bych zkusit karbonovou. Protože se mi za sedlovku nechce dávat čtyřku, přemýšlím o sedlovce od amoeby. Máte s ní někdo nějaké zkušenosti? Dá se karbonu za tuhle cenu věřit? Nerad bych to někde ulomil a natrhnul si prdel. A jěště jeden dotaz – nevím jestli jsem to z obrázků na bikeshopech dobře pochopil, ale ta sedlovka drží sedlo dvěma šroubama, ne jenom jedním, že? Jenom jednomu šroubu už bych se nerad svěřoval, protože (ač muší váha) jsem ho několikrát ulomil… Předem dík

    0 0
    • scret  

      Ja bych teda karbonu od Amoeby neveril, mozna uz z toho duvodu, ze jsou to jeste levnejsi veci nez moje z hliniku, ale treba se pletu. Ja byt tebou, jdu do PELLSu, je vyzkousenej, nikdo si na nej neztezuje, nestoji moc.

      0 0
    • jecnak  

      Akorat bych ti nechtel kazit radost tim, ze ta sedlovka je myslim skoro jiste duralova trubka opletena karbonem. Stejny je to i u levnych riritek.

      0 0
      • pinot  

        Kámoš ji zlomil a žádnej hliník tam kromě zámku nebyl.

        0 0
        • Mamutt  

          Teď si jen vybrat, jestli to vážně znamená doporučení ;)

          0 0
          • pinot  

            Já netvrdím,že ji doporučuji.Sám mám hliníkovou USE Alien a jsem s ní spokojený.

            0 0
        • sun7dots  

          Tu amoebu nebo pells?

          0 0
          • Jogador  

            Jednoznačně pells, ale nevim kde ji sehnat, nebo spíš kde ji shlédnout, pells ji na svých stránkách nemá, ale můžeš jim napsat, to Ti jí jistě rádi pošlou. Jinak o karpon sedlovkách už tu pár zmínek bylo, dej vyhledávat, závěr z toho byl, že jenom proděláš protože praskaj, a skoro nepruží.Jestli chceš pohodový sezení kup si dobrý karbonový sedlo, tlustý pláště, a jestli to je málo tak odpruženou sedlovku, ale karbon neni spásou.

            0 0
            • sun7dots  

              No už jsem na to koukal a nepřišlo mi, že by se tam lidi shodli, že praskají – to tam tvrdil hlavně gartier (myslím). Nechci to ani tak kvůli pružení, jako spíš kvůli tomu, že se mi to líbí, chtěl bych to zkusit, a něco z váhy dolů taky není špatný. Takže uvažuji o tom pellsu (amoebu jsem po Vašich příspěvcích vyřadil).

              0 0
              • lubos  

                Jeste se podivej na meridu – ike, delaji veci z karbonu, sice zrovna mtb sedlovky moc designu nepobrali, ale … kdo vi. Ale jestli to i vozi .. nevim :(

                0 0
    • wochomurka  

      Zdarec. Mam na biku amoeby karbonohliníkový vlaš?ovky a zatím bez problémů. Jsou levný, lehký, tuhý, dost dobře vypadaj a taky prd pružej. Od pellsu byly taky řiditka skoro za takovou cenu, ale nebyly k sehnání. Jestli je ta sedlovka taky kombinace hliník karbon tak bych se toho nebál. A Syncros taky drží na dvou šroubech a je bezproblémovej, ale asi to záleží hlavně na kvalitě šroubů a zámku.

      0 0
    • BB  

      nechci ti kazit radost, ale karbonovou sedlovkou nic neziskas, pokud ocekavas nejake vyrazne zvyseni pohodli, nebo ubytek vahy. Je to takova finta, jak tahat z lidi penize. Mluvim z vlastni zkusenosti, poridil jsem si titanovou sedlovku a prd jsem poznal. A to v testech ta Morati titanova sedlovka vysla jeste lepe nez ty karbonove.

      0 0
      • Eda-Velo  

        A co takhle sedlovku od WOODMANNA nebo GASSE? Vozim Woodmanna na biku a je to paráda, mám tam průměr 31,8 a v duralu to byl kostitřas. Karbonu bych se nebál, když prdne dural tak nevaruje, u karbonu se nejdříve objeví nitky ve struktuře…ale to jsem viděl jen při zátěžovim testu na 700 kilech, ty duralový v přímém přemosu vloni na Velokempu a to ten člověk co mu prdla říkal že jí má chvilku. Tak nevím možná je to jiný u rodel, jde hlavně o pocit že pracujou v rukách, ale sedlovky jsou spolehlivý

        0 0
        • scret  

          Presne tak, chci jit do Woodmana, protoze uz to tu taky nekdo psal, ze je famozni, krasne tlumi vibrace a lehkej je asi taky a o kvalitu bych se nebal. Takze az nesetrim, jdu do nej.

          0 0
          • sun7dots  

            To bude ale asi celkem palka, co? Na kolik tak vyjde a kde se da sehnat? Jinak po to co jsem tady cetl za reakce, zacinam preci jen uvazvoat, ze na konec koupim nejakou dobrou duralovou… Nejake doporuceni? Jedine co bych po tom chtel je at sedacku drzi aspon dva srouby a vaha at je pokud mozno mensi:)))

            0 0
            • Eda-Velo  

              Ten Woodmann je pod 2 tis. kaček, to je stejný jako kvalitní duralovka a váhově je na tom taky podobně. Dodává to firma RD Cycles.

              0 0
              • scret  

                To je pro me taky duvod, proc si koupit karbon. Hlinik nevaruje a rupne a ja nechci dopadnout jako Rehula. Karbon napraskne, ale porad jeste drzi. A v dnesni dobe u kvalitnich vyrobcu karbonovych komponentu se nebojim verit karbonu.

                0 0
                • náčelník  

                  Řehulovi prasknul šroub, upadlo mu sedlo a zranil se o zámek sedlovky. To se ti stane i u karbonové sedlovky, protože zámky jsou také Al. Al sedlovka sice praskne bez varování, ale v místě největšího namáhání, t.j. tam, kde vystupuje z rámu. Taky mi praskla sedlovka pod zadkem, ale protože mám nízký rám, tak nedošlo ke kontaktu zadku se sedlovou objímkou. Nohy to „dopružily“.

                  0 0
                  • sun7dots  

                    Proto chci sedlovku kde sedlo drzi aspon na dvou sroubech. Uz jsem sroub (fakt to nechapu) ulomil trikrat:(( Zatim se to nastesti obeslo bez zraneni:)

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Ja ti nechci brat iluze, ale u tohohle system ti taky staci, kdyz ti povoli jeden sroub a zamek se rozpadne. Ver mi, osobne odzkouseno a nechtel bych to znovu zazit. Navic ty srouby jsou daleko slabsi nez u jednosroubove „klasiky“. Kdyz ja namaham sedlovku nejvic, tak uz davno nestojim nohama na pedalech a kdyz i ona povoli, tak… zkratka je to neprijemne :) Jestli mas z toho fobii, tak bych ti doporucoval ten typ co ma objimku stazenou sroubem a v ni rozpuleny valecek a v nem sevrena pera. Nebo jak to popsat:) Sice to vubec nedrzi, ale zase ti sedlo bez sroubu neupadne. Me se osvedcilo jakekoliv pretrzene srouby z kola, nahradit kvalitnimi ze zelezarstvi.

                      0 0
                      • sun7dots  

                        Huh… Tak a jsem tam kde jsem byl:) Doufal jsem, ze kdyz koupim sedlovku se dvema sroubama, ze to bude lepsi. Mozna to nakonec bude tak ze budu srouby jednou za cas proste preventivne vymenovat a na kole necham to co tam mam. Kupujes nejaky tvrzeny srouby s primesi titanu nebo ceho:)?

                        0 0
                        • Daf  

                          Nemas treba sedatko na lizinach upnuty moc vpredu, nebo vzadu to by tomu mohlo dost pomoct. Jinak pokud chces hodne bitelnej zamek tak podleme jeden z nejlepsich ma roox. Je na dva tlusty srouby.

                          0 0
                          • sun7dots  

                            No sedacku mam fakt souplou dost dozadu, ale me se jenom takhle sedi dobre;) Jedine teda mozna soupnout sedlo vic dopredu a koupit treba delsi predstavec. Kua to je alchymie;))

                            0 0
                            • Daf  

                              Hmm… Tak to asi nemuzes pouzit jinou sedlovku nez hokejku, protoze s tim zamkem v ose by ses soupl jeste vic dopredu nez ted. Byt tebou koupil bych asi sedlovku Ritchey WCS nebo PRO. Je to hokejka na dva srouby a kazdej upevnuje jednu lizinu zvlast, takze i kdyby sroub rupnul tak sedatko nevypadne. U WCS se dostanes na hmotnost karbonove sedlovky.

                              0 0
                              • náčelník  

                                Tlouš?ka stěny WCS je 1,4 mm. jednou to taky praskne …

                                0 0
                                • MartinXC  

                                  Tlouš?ka stěny Thomsona o průměru 31,6 je v širší ose eliptické díry 0,8mm… Nečetl ani neslyšel jsem, že by komukoliv praskla, viděl jsem jednu ohnutou, ale proto, že ji majitel přetáhl a ona udělala podélně v objímce maličkou varhánku, a pak se na ní ohnula (asi o 3cm měřeno u zámku). WCSko mám taky, tam je nejvíc choulostivý zámek v místě vlepení do trubky. Když bude sedlo moc vzadu, má tendenci se vyviklat a akusticky praskat. Ale prasklé ? Řekl bych, že nejvýznamější faktor, který ovlivní životnost kterékoliv sedlovky, je hmotnost a výška majitele. Biker se 120 kily a 2metry výšky na podměrečném rámu potřebuje sedlovku z plného materiálu, nic jiného nevydrží. Biker 50kilový může s klidem věřit superlehkým věcem.

                                  0 0
            • scret  

              Necelych 2tis., vaha cca 220g a prej naramne chyta vibrace, uz se na ni tesim. Jinak napis si o cenik na rdcycles.cz, tam je kontakt.

              0 0
    • náčelník  

      Reaguji zde na příspěvek MartinXC – k té tlouštce stěny. Už to bylo mimo monitor. Můj pohled je asi zkreslen tím, že mám nízký rám a sedlovka 350 mm je krátká. Kolo jsem koupil se sedlovkou Avenir 350 mm, tlouš?ka stěny 2 mm. Než jsem sehnal delší, chvíli jsem ji jezdil (opatrně)vytaženou asi 2 cm nad značku. Koupil jsem Syncros 425 mm, tl. 1,8 mm. Praskla po šesti letech používání – zaslouženě :) Teď mám USE 420 mm – tl. 1,6 mm. Uvidíme, jak dlouho vydrží. Taky jsem viděl ohnutou ControlTech s vnitřní příčkou. Praskne všechno.

      0 0
      • Daf  

        Jeste k te tloustce steny. Sirsi prumery sedlovek mivajit podstatne tenci steny nez sedlovky mensich prumeru. Snad to maji dobri vyrobci spocitany. Ale i tak si clovek musi uvedomit ze kombinace vetsi vahy jezdce a velke vysunuti sedlovky neni idealni na ultralehkou sedlovku.

        0 0
      • MartinXC  

        OK, v měření času na biky asi ano. Mimochodem, WCSko jsem dal pryč taky proto, že bylo tak tak na rysce při 350. Potřeboval jsem dlouhou pevnou rovnou sedlovku, chtěl jsem z 1 kusu, Thomson má 410, je kovaný a válcovaný. Jediné mínus je jeho tvrdost. Thomsona jsem hodně dlouho rozmýšlel a pečlivě hledal kdejaké reference po světě, protože je zatraceně drahý. Přesvědčily mě reference za poslední cca 4 roky. Za 5 let budu mít asi jiný rám a pravděpodobně hlavní komponenty taky (i sedlovku). Takže jestli prdne dřív, dám vědět :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.