• Petr_67

    Jak se Vám líbí tohle krosové kolo?http://ww­w.merida.com/s0_glo­bal/main_control­.php?group0=bi­kes&group1=cros­s&bikeId=60 Já jsem z něj úplně unešený a asi do něj půjdu. Nemáte ho někdo? Mám ho vzít?

    0 0
    • Petr_67  

      Jo a stojí asi 26000.

      0 0
    • fousac  

      vypada dobre.. jezdil sem driv meridu crossfire 8700 a bylo to super kolo, tak myslim, ze ani tohle nebude spatny..

      0 0
    • Volf  

      Hele vím, že to tady není bazar, ale pokud bys chtěl funglovku crossway 8800 tak se ozvi.

      0 0
    • kedi  

      mám loňský model,jsem s nim spokojenej.muzu jen doporucit.

      0 0
    • Vymi  

      je moc peknej taky se mi moc libi… :-))jdi do toho! :-)

      0 0
    • Ekscel  

      Ale vsadím se, že od „vidláků“ specialistů budou nějaké připomínky právě k vidlici Suntour NRX7500 LOCK OUT. Jak jednou napsal Pádlista u bajkové verze této vidlice „místo lock outu by ji měli spíše rozchodit“. (Ale protože vidlicím rozumím jak koza petrželi, dodávám, že negativní komentáře se týkaly nejspíše modelu SF-XCP75-LO a je možné, že crossová NRX7500 se od něj kvalitativně a funkčně liší :-)

      0 0
      • Petr_67  

        Tak po pár měsících provozu mohu potvrdit, že ta vidlice není úplně OK, je příliš tvrdá, skoro jako by nepružila, přitom ve výjezdech se strašně houpe. Ale mám ji dotaženou na doraz, zkusím to povolit. Jinak kolo je super.

        0 0
    • Floydie  

      ja myslel, ze uz jednoho krose mas? to kupujes kazdej rok novyho?

      0 0
      • Petr_67  

        Jak každý rok novýho? Ta Merida je můj první kros, předtím jsem kombinoval silničku a bike. Po pár měsících si myslím, že jsem neudělal chybu, pravda jezdím hlavně po silnici, ale chystám se ho otestovat trochu i v horách. Jen ta vidle je strašně tvrdá :-/

        0 0
        • 7LK  

          Že by někdo další do CROSS klubu? A ještě k tomu dezertér z biku? Buď vítán každý kdo prozře :-)

          0 0
    • kurýr na bajku  

      Tak zajednak todle asi nebude special edition, protože ta má XT kliky, dešto na obrázku sou Deore, a za druhak ta vidle stojí skutečně za kulo a za třetí crossy Merida sou dost těžký. Jinak ale souhlasim, že se na nich dobře jezdí, protože geometrie je příjemná. V každým případě bych s nákupem crossu počkal alespoň na Sportlife, kdy už bude spousta novejch věcí k mání, a že se je v týdle kategorii opravdu na co těšit. Např. vidlice Manitou Empire by měla bejt špičkou v týdle kategorii a Suntour připravil taky spoustu novejch věcí, i když nevim, esli u nich to znamená ňákej pokrok. V neposlední řadě de i o to, že ceny obecně všech modelů 2006 budou příjemně nízko.

      0 0
      • Petr_67  

        Je to Special Edition, když jsem ji objednával, tak jsem se nad těma klikama taky podivoval, ale ujistili mě přímo z Meridy, že je to chyba v katalogu – patří tam Deore. Jinak vše ostatní je XT. Jezdí se na ní super, po cestě sviští, v terénu jsem ještě problém neměl (až na tu zatraceně tvrdou vidli, nevím, co s tím) a to jsem od krosu očekával a to se mi splnilo. Ted si můžu dovolit kombinovat trasy tak, jak to dřív nešlo, chvíli terénem, pak třeba 50 km po cestě a pak domů zkratkou polnačkou. To je obrovská výhoda a jsem spokojen. Pravda, v terénu moc neumím a toho bika jsem pořádně nevyužil. Zdravím 7LK a jeho kross klub :-)

        0 0
        • kurýr na bajku  

          No tak teď sem se na tom zasek a asi máš pravdu, ale co je to potom za bordel když na levnějším modelu (8900) je LX holowtech II a navíc v posledních dvou letech měl Special Edition dycky kliky XT. Jinak crossům a "29 zdar.

          0 0
          • Petr_67  

            A hlavně na tom nižším modelu je řazení Dual Control, což jsem nechtěl, tak jsem musel jít do toho spešlu. Když jsem se tak díval na Tvé kolo, budeš si kupovat nové? Bude to zase kros a jaký? A hlavně jakou vidli? Stejně je skoro všude Suntour :-/

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Já mám náhodou dobrou vidli a nevim co se ti na mým kole nelíbí, je totiž otázkou zda-li má smysl na takovej záhul mít všechno např. na XT, když to furt měníš. Jistě že možná jo, ale to uvidim až si to teď ověřim. Budu mít "29 Superiora (mix LX a XT který hodlám vyměnit za SRAM x.9) s vidlí Rock Shox Tora, ale na tu se v Čechách asi netěš. Po SPORTlifu by už možná mohla bejt k dostání Manitou Empire 60mm LO, ta bude sice dost drahá, ale jistě perfektní.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.