• Schumi

    Nazdárek, chystá se někdo 30. dubna na tuto akci. Chtěl bych tam jet. Stojí to za to? Napište své názory – zkušenosti. Díky.

    0 0
    • grafik  

      Z doslechu vim, ze je to dobra akcicka. Sjizdi se tam hoodne bikeru a hobiku. Pokud mi to vyjde pojedu.

      0 0
    • Santus  

      Byl jsem tam minulej rok. Bikeru tam moc nebylo, asi proto, ze zrovna ten den se jela kousek od tama Sela maraton. Priprav se na skutecne velkou masovku, prevazne po asfaltu a s turistama a rodinkama s detma.Tech lidi tam bylo dost, to jediny mi tam vadilo, a sjet mimo vyznacenou trasu jsme si netroufli,ale jinak dobry.
      Tento rok jsme tam chteli jet taky a lehce vyzkouset nejak bocni trasy, ale neco do toho vlezlo, tak nejedem.

      0 0
      • Krutohlav  

        Z povolených tras nevybočujte ani nakrátko k nejrůznějším objektům či zbořeniskům, kde může dojít ke kontaktu s nevybuchlou municí či úrazům. Opuštění povolených tras je trestáno pokutou do 1.000 Kč.

        0 0
    • vlk  

      je to nahouby samej asfalt-i když často rozbitej a nebo kostky.Jinak hromada lidí.Z tras raději nevybočovat, docela se to hlídá a pokuty jsou vysoké.Strašná nuda.je to tak pro rodinky, aby se podívali jak to tam vypadá.

      0 0
    • Spawncz  

      Ja jezdim libavou kazdej rok a neni to zase tak strasny. Takovej prijemnej vylet na kole (nemusite taky porad trenovat ne?) Letos chci vzit kamaradku a jed tu nejdelsi trasu cca 100km tak doufam ze vyjde pekne pocasi a ze to uslapnem.

      0 0
      • Schumi  

        Chci jet letos poprvé. V propozicích je psán zákaz fotografování, myslíš, že se to opravdu kontroluje ?

        0 0
    • Leo  

      Pokud bude hezky, tak jedu s přítelkyní taky. Je to hezké zahájení sezóny (sice plno lidí a svátečních cyklistů, ale zase cestou potkáme pár přátel).

      0 0
    • Hanes  

      Asi pojedu pokud bude přijatelný počasí. zavspomínat na vojnu…

      0 0
    • Martin  

      letos je focení povoleno.

      0 0
      • zbartos  

        Bílý kámen 2010 se jede 1.5.2010 a propozice jsou tady: http://www.akcebilykamen.cz/index.php .

        Zvláště upozorňuji na nově nařízenou povinnost, aby během akce B.K. 2010 ve VVP Libavá měli cyklisté bez rozdílu věku při jízdě na hlavě přilbu ! Bez přilby ani nebudete s kolem vpuštěni do vojenského prostoru.

        0 0
        • daymaker  

          Ty fota tam mluví jasně… Takový vojenský Václavák… :-)

          0 0
        • vladaza  

          to s přilbou je ovšem klasická BUZERACE !!! – při vší úctě k pořadateli, bude mi 53, jezdím bez přilby a je to čistě moje věc, ostatně zákon mi to nenařizuje. takže se na akci, kterou mám docela v oblibě budu muset po hanácke „vesrat“ a do prostoru vniknout v jiný termín nebo podvádět a objet vstupní kontrolu a hrát si na starý kolena na partizána :-))

          0 0
          • witmar  

            Když chceš jít na závody taky musíš mít helmu… Bohužel si stále někteří lidé neuvědomují souvislosti s tím že to je kvůli jejich bezpečnosti… já už mám helmu 3tí a vždy mi pomohla od úrazu který by nevznikl mým zaviněním…

            Nejvíce mě zaráží že rodiče učí tyhle věci i děti..Tím neříkám že to děláš Ty.. Nikdo Tě nenutí aby jsi tam jezdil jsou prostě dány pravidla a já osobně snimi souhlasím arespektuji je. Je tam obrovský pohyb lidí a to hodně zvyšuje pravděpodobnost kolize…Toť můj názor a tímto jej nikomu nevnucuji…

            0 0
            • vladaza  

              Libavá je každoročně pohodovou turistickou vyjížďkou pro všechny generace, to nejsou žádné závody, je přece potřeba diferencovat a nenařizovat přilbu strejdovi, který se chce do prostoru jednou za rok podívat a provětrat ukrajinu. to, že se na zámečku a spoustě dalších míst točí cyklistům pivo, to Ti vůbec nevadí, že? to by měkdo přišel o kšeft. buzerovat, tam, kde to nic nestojí to jo, to by pořadateli šlo, ať se jde vycpat!

              0 0
              • witmar  

                Neřekl jsem že jsou to závody… Je to akce kterou někdo organizuje a má právo stanovit pravidla.. Podle mého si i strejda na ukrajině může odvézt zranění hlavy a ta přilba to může minimalizovat­..Pokud neco někdo organizuje předpokládám že tohle riziko minimalizovat chce… A strejda s ukrajinou by se holt měl podřídit..Pokud by pravidla nebyly za chvili tam muže jet strejda i na motorce ne??? Přece se jedu jen kochat a vyvětrat fichtla..

                ale to je jedno v tomhle se názory různí… Snad to všichní absolvují v pohodě a bez újmy…Libavé zdar

                0 0
                • vladaza  

                  jak už jsem napsal, kdyby pořadatel chtěl skutečně minimalizovat rizika, tak by nejen nařídil přilbu, ale zakázal by v celém prostoru podávání alkoholu cyklistům, protože tomu tak v zájmu kšeftu nebude, zůstávám u termínu „buzerace“ a končím s diskuzí na téma Libavá 2010

                  0 0
                  • witmar  

                    myslím že tady je napsán důvod proč jsou helmy povinné pochopitelně pro všechny a já s tím naprosto souhlasím…

                    http://www.akcebilykamen.cz/news.php

                    0 0
                  • Masterboy  

                    Konkrétně u této akce to je podmínka AČR, aby se ta akce uskutečnila. A zřejmě mají k tomu své důvody, pokud se to někomu nelíbí, tak má možnost volby. Jinak čistě obecně každý rozumný člověk si tu přilbu vezme, když někam jede. Je to něco podobného jako v autě s bezpečnostními pásy, ty používáme automaticky i kdyby to nebylo v zákoně. A jinak pokud by si někdo nabil, tak určitě bude to dávat za vinu nejdřív ostatním a svůj podíl těžko přizná. Takže ty důvody celkem chápu.

                    0 0
      • Hejdik  

        Byl jsem loni a napráskal spoustu fotek,že by to bylo nedovoleno jsem nikde nezaznamenal:-)

        Loni bylo krásný počasí a byl to fajn výlet,jestli mi to letos vyjde časově,tak určo jedu znova.

        Je to takový napohodičku.

        0 0
        • Martin  

          možná se tam někde potkáme. letos beru kamarádku a troufáme si na „dlouhou“ :-)

          0 0
          • Hejdik  

            No já bych zase chtěl vzít i dcérku,už jsem na vozík namontoval odpružení,myslím,že se bude hodit :-)))

            0 0
          • kolda  

            bacha na meze, jsou jeste studeny, at pak kamaradka nemarodi :)))

            0 0
            • Martin  

              asi bychom si měli vzít deku :-D

              0 0
      • Masterboy  

        Jak tak to sleduju, tak letos to vypadá, že asi pojedu sám, což se mi zase samýmu moc nechce. Pokud vyjde počasí a nebude hnusně tak bych jel, pokud by se někdo přidal.

        0 0
        • witmar  

          Já určitě pojedu z nějskýma lidma z Olomouce tak se tam potkáme :-)

          0 0
          • Masterboy  

            Klidně můžeme se domluvit kdy a kde přesně pak v tom nevidím žádnej problém.

            0 0
    • eukalipt  

      není to náhodou 1. května ?

      0 0
    • Scully  

      Já letos asi pojedu jen nějakej raní okruh. Protože musím být v poledne doma. :-(

      0 0
    • Smazaný účet  

      letos jedu :D

      dlouhej okruh je pěknej, dá se vidět plno zajímavého… ale asi pojedem něco krašího a zpět údolím z Domašova přes Hlubočky.

      0 0
      • zbartos  

        Na http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?… najdete jednu povolenou okružní trasu pro 1.5.10, kterou pořadatel J. Koš ohodnotil takto: „Uvedená trasa jde přesně po povolených komunikacích a je velmi dobře volena se startem ve směru na Barnov. Z Potštátu následují nejobtížnější partie již v první třetině celého okruhu – vřele doporučujeme! Je­rry“

        0 0
    • Majkrosoft  

      ví někdo kolik stojí ten platný kontrolní ústřižek? nějak to tam neumím dohledat :o

      0 0
    • zbartos  

      Letos se Bílý Kámen jede v Ne 1.5.2011 a v sobotu 27.8.2011. Info na http://www.akcebilykamen.cz i na http://www.facebook.com/event.php… .

      0 0
      • Martin  

        a pořadatelé shánějí sponzory, utáhnout dvě akce je prý problém – cituji mail od Jerryho Koše:

        Budou dva Bílé kameny…

        Budou dva Bílé kameny?

        Ano. Tuto radostnou zprávu jsme s velkou chutí rozeslali do všech koutů naší vlasti. A radostné odezvy i od vás se dovídáme téměř denně. Letitá touha pořadatelů a především cykloturistů se konečně naplňuje a my jedeme Kameny dva.

        Jarní a letní.

        Je zbytečné popisovat složitou peripetii této progresivní změny, budiž ale zaznamenáno, že jeho povolení je zásluha především bystřického starosty – jinak sportovce a vyznavače Bílého kamene Marka Pazdery. A jedním dechem dodáváme: bez pochopení přednosty vojenského újezdu pplk. J. Dřímala by to možné nebylo. Cyklistická veřejnost po této možnosti léta prahla, protože projíždění vojenského prostoru v pozdním létě má svůj nesporný půvab – zcela jiný od toho prvomájově jarního. Tedy určitě nepojedeme v zimních rukavicích, ráno nebude 0°C a to malé (někdy i velké) pívo bude chutnat líp…

        O tom premiérově letním Kameni si jistě ještě mnoho povíme – a bude to zajímavé povídání, to vám již dnes můžeme slíbit. Dnes je však na programu dne zcela jiná, pragmatická otázka: Jak vše – v této nové a nezvyklé situaci – dobře zajistit?

        Organizátoři z Autoveloklubu to řeší již několik měsíců – vše se zvažuje, propočítává, kalkuluje a přiznejme si: jsou tu problémy – ty podstatné hned dva a my se vám tímto zpravodajem o ně podělíme.

        Ten méně závažný je v počtu pořadatelů.

        Málo platné, koncem srpna jsou ještě nějaké, již dávno plánované dovolené a z původní sestavy padesáti ochotných lidí Kámen odsloužit za rok dvakrát jich zákonitě několik z pořadatelských postů vypadá. Nějak však věříme v cykloturistickou soudržnost všech Bílokameníků, jak souhrnně nazýváme všechny ty více-méně pravidelně se zúčastňující absolventy hromadného polykání libavských kilometrů. Doufáme, že když se obrátíme na tisícovku cyklokamarádů z Olomoucka s prosbou, že by bylo záhodno, aby absolvovali Bílý kámen jednou v tom opačném gardu ve funkci těch zajišťujících, že se jich potřebných deset – patnáct najde. Věřte, že to má svůj půvab vartovat někde uprostřed vojenského prostoru, kam se tím pádem podíváte zcela výjimečně svým autem a můžete v klidu sedmé hodiny ranní naslouchat zvukům lidmi i bohem opuštěných libavských hvozdů. I na letos tak drahý benzin vám nějakou korunu přidáme – zvažujte už dnes, kdo se k nám přidáte – myslíme, že jsme dobrá parta.

        Ten druhý – podstatně závažnější – je otázka nákladů.

        Málo platné, buďme pragmatičtí – je jasné, že jen malá část cykloturistů (asi jen ti skalní) pojede Kámen jak na jaře, tak v létě. Náklady na pořádání dvou akcí se však pochopitelně násobí, protože počet účastníků je neovlivní a je třeba vše zajišťovat stejně jak v květnu, tak koncem srpna. A nedej bože, aby nevyšlo počasí jako loni – to je pak pro pořadatele na špagát…

        A je zde samozřejmě problém se sponzory, protože ti jsou ochotni (zaplať pánbůh za to!) přispět jistými částkami jedenkrát do roka a je jim šumafuk, kolik Kamenů jedeme.

        Obracíme se proto na vás s prosbou o zajištění sponzorů. Víte-li o někom (nebo patříte-li přímo mezi ně osobně), kdo by chtěl do tohoto podniku nějaké finanční prostředky vložit, nasměrujte ho na nás – máme po stránce účinné propagace mezi tisíci cykloturisty svým partnerům co nabídnout.

        Z výše uvedených důvodů jdeme proto v tomto roce, kdy dochází poprve k uspořádání dvou Kamenů, cestou jistoty a k zajištění tohoto náročného projektu navyšujeme účastnický vklad o desetikorunu, to jest na 30,–Kč za osobu. Věříme, že Bílokameníci toto opatření pochopí jako nutnost, potřebnou k zajištění této v republice ojedinělé akce – je všeobecně známé, že stávající vklad za účast na Bílém kameni je v porovnání s ostatními obdobnými cykloturistickými podniky u nás stále minimální.

        Dva Bílé kameny letos tedy opravdu budou a my – za spolupráce s vámi – můžeme odmazat ten otazník z dvojnadpisu dnešního zpravodaje – a za to i vám dík.

        Za pořadatele

        J.Jerry Koš

        0 0
    • Orsi99  

      Dobry den, letos se chystam na tuto akci. Chtel bych poprosit nekoho kdo se jiz zucastnil jestli by mi poradil nejakou kvalitni trasu. Casu bude asi dost cca 8 hodin. Diky moc

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.