vakl v ose - řešit nebo neřešit

13 nepřečtených
  • mosquito

    v ose mam mirny vakl tak 1mm kdyz to budu brat na mezi konci klik, je to zrejme nejake STX z 98tyho po 23tisich km, mam to nechat az se to zhorsi (je to bezne?), nebo to mam radeji vymenit za novou osu, oprava zapouzdrene osy je asi mimo misu

    0 0
    • R.1  

      ak sa prave nechystas na dlhu turu tak jazdit kym sa to nezhorsi a potom vymenit. …tak bych to videl jaaa… :)

      0 0
    • Daf  

      Dojezdi to. Ale ono to asi odejde dost rychle. Me osa vzdycky odejde hodne rychle. Nejspis tim ze se do ni dostanou necistoty, trochu to tam vyrezne a po par vyjizdkach je hotovo :)

      0 0
    • Mamut  

      Alivio z 97 (tusim je to ta ista osa) sa da rozobrat a nsatvit, dnu su konusy. Takze to rozober a pohraj sa s tym. Par rad: vsemozne plastove krytky sa z toho stahuju bez zavitu, zda sa mi, ze prva matica zvonku, ktoru sa to rozobera ma opacny zavit (ale nie som si uplne isty). Ked som mal ja tento stred, tak som rozoberal raz rocne.

      0 0
    • jecnak  

      Oprava rozhodne neni mimo misu: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      0 0
      • mosquito  

        WoW diky – podle obrazku i popisu by to mohlo byt vazne rozebiratelne, takze to hodim do servisu at to vycisti – stahovaky doma nemam takze bych to asi nedal

        0 0
        • jecnak  

          Problem je, ze v servisu te poslou do haje, protoze osa je oficialne nerozebiratelna…

          0 0
    • BH  

      nevim co resis , nova osa stoji od 250 kc a abych k vuli tomu skrkal retezem o presmyk a trnul, ze se nekde na svihu ev. kousne… vymen ji, uz si to zaslouzi.

      0 0
      • Cipan  

        nová osa sice stojí od 250 kč, ale nenejede na ní ani půlku toho co na té z 98-mého. Takže může jenom litovat toho že si to nerozebral dřív a pravidelně nemazal. Každopádně ještě není nic ztraceno, jestli jsou dráhy v kónusech vyjeté rovnoměrně, tak má velkou pravděpodobnost že na ní ještě nějaký ten tisíc natočí.

        0 0
        • BH  

          rec byla pravdepodobne o zapouzdrene ose, tj osazene prumyslovymi lozisky (pokud to neni tzv.pseudo zap. osa, tedy klasika s konosy v plastovem pouzdre).Urcity typ zapouzdrene osy je serizovatelny (tusim SH 31), ovsem pokud jsou v haji lozisla tak oprava, ci serizeni neni mozne(vyjam slozite vymeny lozisek- ale to by snad podstupoval jen blazen).Klasicka konusova campa osa me vydrzela snad 50 tis. km,to bylo na mem prvnim F1 osazenem campa record.

          0 0
    • vlk  

      hele zajdi do Onroadu v Kateřínské ulici a chtěj osu na čtyřhran od firmy modus.Kupoval jsem ji tam.Ve vnitř má průmyslová ložiska, a je téměř nezničitelná.Stojí 300 kč.Jen si kup tu správnou délku.Už na ní jezdím 2× tolik co na lx ose-a je furt jak nová.

      IT a Biku zdar.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.