zdraví-problémy se sedací partií!?

40 nepřečtených
  • V neděli jsem se vrátil ze svý první letošní projíždky cca.60km(před tím jsem 4 měsíce neseděl na kole)s značnými problémy se sedací partií.Myslel jsem si, že to do druhýho dne přejde, že zadek není ještě zvyklý, ale částečná bolest a ještě k tomu jsem si nahmatal v oblasti konečníku na straně něco jakoby nepravidelná boule.Teplotu nemám, ani žádnou krev jsem v stolici nezpozoroval. Setkali jste se někdy s něčím takovým?Vím, že bych asi měl navštívit lékaře, ale raději bych od Vás slyšel, že je to třeba namožený a vstřevá se to.Díl za radu a názor.Ahoj

    0 0
    • wroum  

      navrhuju temer univerzalni zdravotnicky postup: pokud se to do cca tydne nezlepsi nebo se to jeste zhorsi, navstiv lekare. jinak nevim co by to mohlo byt. vsiml sis toho az potom, nebo uz to tam bylo predtim a diky vyjizdce to jenom zacalo bolet? mas sedavy zamestnani?

      0 0
      •  

        Všiml jsem si toho až po vyjíždce, před tím to bylo asi v pořádku, moc to nebolí, spíš je to nepříjemný pocit a sice sedavý zaměstnání mám, ale mám i dostatek pohybu (závodně hokej a fotbal), kolo a v neposlední řadě 2 malý děti.

        0 0
        • orca  

          doporučuji zabrousit do historie dotazů na téma „prdka“ napsáno mnohé + léčebné postupy. Dále poprvé hned dát 60 a myslet si že bude fše OK je také nelogické. Dále co máš za kalhoty či spoďáry ? a co švy nejsou v místech „boulí“ A co sedlo ? je nové či „zajeté“ minulou sezonu ? Myslím že se to po nějaké době spraví… Já mažu měsíčkem před i večer po a je to mnohem lepší :-))

          0 0
          •  

            Kalhoty volný s vložkou od Foxe, zajetý přes jeden rok a sedlo Fizik Dolomity jetý už 3 rok.Nic lepšího, než aby se to spravilo si nepřeju-nepříjemnej pocit.

            0 0
    • Trek  

      Zdravím, asi to bude tzv.zlatá žíla – hemeroidy.Máš to ,,tam,,rozdrážděné a tak se to zvětšilo. V lehkých stádiích to nekrvácí.Tento problém má v dnešní době spousta lidí.Je rozhodně lepší to podchytit v začátcích, a? se to nerozjede.Jestli chceš,tak mi napiš na e-mail. :-))

      0 0
      •  

        No, když si teď vzpomenu, co jsem toho v období před a o velikonocích sežral, samej karbanátek,řízek a bramborovej salát a kolik piv každej večer vypil, no nevím ale je možný, že tahle kombinace spolu s první delší vyjížkou udělala svý.zatím ahoj.

        0 0
        • Trek  

          Alkohol,kořeněná jídla,spocený zadek – kombinace,která tento problém ,,zviditelní,,­.Osobní zkušenost.Ale ,,rozluštění,,pro­blému dá až opravdu lékař. :-))

          0 0
          • hydrant  

            tyjo, to zatraceně dobře znám, úplně mám staženou prdel, když to všechno čtu, moje noční můra, že se to vrátí. A ono se to vrátí :o( Nekořeň, nesol, nepij, jez zeleninu a ovoce, nečti si na záchodě cyklistický časopisy, nebo dojedeš akorát tak na chirurgii. Doktorovy prsty ve svý řiti, nakonec skalpel, dlouho bez kola, hrůza, hrůza, hrůza děs.

            0 0
            • Trek  

              Je fakt,že se to vrací.V průběhu několika let jsem byl asi 2× na chirurgii (skalpel).Jak se to jednou objeví, tak se to vrací.Musí se to hlídat a jak jsi psal,tak vyhýbat se určitým věcem. :-((

              0 0
              • hydrant  

                byl skalpel, loni i laser, ale pak se stačí začíst na záchodě do VELa a může to být zpět. Blbý taky je, že mi čím dál víc chutnají kořeněná jídla apod., přesně to co se nesmí :o(

                0 0
                • Trek  

                  Jojo, taky mám rád kořeněná jídla a nějaká ta kapička taky není špatná.:-)) Je nutné to ale uhlídat, protože potom to ,,řezání,, atd. na záchodě není ani trochu příjemné. Kdo nepoznal tak se směje. Každý tlak v ,,té,, oblasti to jenom zhoršuje.No nic,jdu na panáka a ďábelský salát :-)) Bude hezky,tak mnoho kilometrů o víkendu.Ahoj

                  0 0
                  • hydrant  

                    sem se před chvíli vrátil z tzv. „otvírání hospůdek“. 8 pivrnců, trochu slivovice, hranolky, guláš, klobása. Nic moc. Jestli jdeš na kapičku, připij na zdraví prdelí všech cyklistů. A nejen jejich.

                    0 0
                    • Trek  

                      No já se taky zas tak moc nešetřím :-)).Když jak se říká,zakázané nejvíc chutná. Tak a? nám to vydrží co nejdýl.

                      0 0
    • tjuren  

      jestli je to hned vedle konečníku tak je to hemeroid, tedy křečová žíla v cévní pleteni kolem konečníku. Nepříjemná záležitost, ale dost rozšířená. Nejhorší je na ni jakékoli sedění na měkké podložce(para­doxně), takže bych doporučoval sedlo s tvrdším povrchem, kde výstelka nezajede mezi půlky. To pak vede k omezení krevní cirkulace a zhoršení. To platí samozřejmě i mimo kolo. K režimu patří i úprava jídelníčku a stolice.

      0 0
      •  

        Ty jsi snad doktor, jak jsi to přesně popsal? Vypadá to,že je to přesně ono. Co by jsi doporučil, stravu už jsem částečně upravil a hodlám v tom pokračovat co se týká tý boule, vstřevá se to a přibližně za jakou dobu a jestli je doporučené nějaké omezení pohybu, případné léčiva?Může na to mít vliv i sedlo, které mám více skloněno špičkou k zemi?Moc děkuji.Ahoj

        0 0
        • Trek  

          Také to doprovází svědění u konečníku.:-))Dobré jsou kapky myslím že HEMOVAL (asi 150Kč),koupele z dubové kůry, při mytí v oné části jen vlažná nebo studená voda (stahuje) a bez tělového šampónu nebo mýdla !!!Dobře vysušit :-)) Trošku Avirilu. Vstřebat se to může, záleží na tom,jak je to velké.Toš tak asi.

          0 0
        • tjuren  

          Jistěže se to vstřebá. Za několik dnů je po problému. Ale ne natrvalo, je to rozšířená a zanícená žíla a problémy s ní se většinou vrací. Takže pro další prevenci je důležitý se vyvarovat zácpy, po každé stolici si umýt ři? vodou(jedno jakou), nejíst kořeněný. Po umytí je dobrý si tam máznout něco jako Aviryl baby nebo Pityol. Špiní to trenky, ale to se nedá nic dělat. Sedlo tvrdý co neleze do zadku a sedět na sedacích kostech. Sklon sedla myslím nehraje v tomto případě roli.Pohybu spíš více a nesedět na prdeli :-)

          0 0
          • kovar  

            ano, hygiena po každé židlici je zásadní. I v případě, že není stříbrná tepna přítomna. Držím se této zásady, a neznám problémy ani s Vlkem.

            0 0
    • Darkson  

      sakra, chlapi, do těď mě bylo fajn a po přečtení téhle diskuse cítím bolest na prdeli. snad je to jen syndrom hypochondra:-)))

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Byt tebou neotacel bych se :)

        0 0
        • Darkson  

          sakra, pádlisto, já u compu naštěstí sedim:). že ty stojíš?!

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Moje japonske vedeni zastava nazor, ze kdo sedi nepracuje.

            0 0
            • Darkson  

              tak to je nesporně zajímavá teorie-vsadil bych se že tvé japonské vedení vymysleli tuto tezi vsedě. nebo zrovna koukalo na sedící sekretářku v mini, či snad při pohledu na sedícího Pádlistu?! :-)))

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Se smejes, ale koukni jak to vypada u nas v kanclu http://www.hw.cz/…toly_600.jpg Ta zidle je kolegy co si teprve zvyka. To vis, driv byl statni zamestnanec :)

                0 0
                • vlk  

                  zajímavý a jaký je ten obor v němž děláš.

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Ja sem Stojan Jakotyč :) To byl vtip. Tohle je z japonsky tovarny na rele. U nas sedi i uklizecka, prach na skrinich a reditel ten pude sedet co nevidet :))

                    0 0
                    • Darkson  

                      žel ne vždy znamená „sedět“ mít zadek v bezpečí! :)))

                      0 0
      • Trek  

        Napsal jsi to hezky :-))),když si přečtu tvůj příspěvek tak se musím smát(bez ironie,od srdce). Fakt dobrý.Ta představa jak soustředěně zkoumáš pocity ,,tam,, dole. :-)))

        0 0
    • Martin  

      Pokud si jel po 4 měsících 60 km tak to moc neřeš. Máš ten zadek prostě namoženej. Je to sval jako každej jinej. Ty boule je něco podobnýho, jako když ti třeba vytuhnou lejtka. o týdne by to mělo být pryč. Pokud ne, počkej ještě týden a pak zajdi k dochtorovi.

      0 0
    • widlicka  

      Ja som dal po 5 mesiacoch nejazdenia 30km lesom a rit ma bolela jak keby ma do nej jebal neger…

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Tak, ale k tomuhle uz snad jedine „dobre vam tak lenosi!“ :) 5 mesicu nesedej na kole a fuuurt jsou zalogovany na b-f vyletnici svatecni :)

        0 0
        • Indian  

          Navštiv hned Proctologa třeba přes obvodáka. Hemoroidy ti dnes odstraní navlečením gumiček v konečníku a za tejden jedeš na kontrolu na biku. Vůbec se neboj skalpela. Dnes už se to neřeže. Hemoroidů se nezbavíš jen tak bez zásahu oni se sice zmenší,ale zase se vyklubou jen jak to budeš nejméně čekat. Také tam můžeš mít fisuru, to se léčí vpíchnutím injekce přímo do té prasklinky a ona se ti do pár dnů zahojí, neboj to se dělá taky v čekárně.Kaž­dopádně bych to nepodcenoval já si zažil své. Měl jsem už obojí. To víš bike je bike a ten konečník nemá v lásce. Důležité je nestydět se. Mudr mě říkal: 80%lidí nad 30let má problém s konečníkem a 90% z nich nejde k lékaři,protože se stydí…

          0 0
        • widlicka  

          Bohuzial nemam moc vybavu na jazdenie v zime… V zime radsej boardujem a chodim do posilky zhodou oolnosti som stihol este polamat ruku taze som vlastne rad ze uz teraz mozem v pohode bajkovat…A uz ma aj rit prestala boliet:-)

          0 0
    • Mata.Lan  

      Měl sem hemeroidy – krev z konečníku a tak. vše mi zpravili za pár dnů čípky. Pár let na to se objevilo něco podobnyho, akorát bez krve. Po pár dnech to ale zplasklo. Je to už dávno, od té doby nic. Nedělal bych si hlavu, dokud ti to nezačne krvácet či to nebude trvat příliž dlouho. Určitě se to vstřebá… ale nepodceňoval bych to

      0 0
      • sachil  

        Já bych teda řekl, že je nejlepší jít s tím k doktorovi co nejdřív – doktor je přece zadarmo a prášky na předpis levnější:-) Nám umřel starej doktor a je tam 25ti letá baba, tak jsem tam s tím nechtěl jít, ale nakonec jsem se odhodlal. Sice to neprasklo, ale z počátečního svědění to začlo pálet, cítil jsem tlak, jak když mám v řiti něco strčenýho, musel jsem si tam pak strkat čípky, což byl nejhorší můj zážitek s medicínou zatím. Lepší fakt zubař a vysekávání zubu dlátem:-D Pokud se ti nechce k doktorovi, předepsala mi Faktu mastičku a Faktu čípky, což pomohlo. A žral jsem ještě nějaký čípky. Trvalo to asi 14 dní. A nejlepší je taky jíst tak, aby to šlo ven řídký:-) Nejlíp sennesové lusky – udělat si z nich čajík.

        0 0
        • Mamut  

          Lekár predpíše policajtovi čípky proti zápche. Policajt nevie čo s nimi, tak ich užíva ako tabletky. Zápcha sa zhoršuje. Lekár mu predpíše ďalšie čípky. Zase ich zje a keď príde k lekárovi tretí krát, lekár uz podráždene reaguje: „Do boha, čo tie čípky žerete?“ Policajt: „No nie, pchám si ich do riti!“

          0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.