• Gumicuk

    Tak se nejak nudim a po precteni nekolika prispevku a shlednuti zprav na TV Nova, me napadl tenhle prispevek… Jak jste na tom vy a piti alkoholu pri vasich cyklo vyjizdkach? Podle tech prispevku, to vypada ze vam je to nejak sum a fuk, ale myslim si ze je to dost nebezpecne… Hlavne pri jizde po silnici to musi bejt hazard… Ja se priznam ze na kole jezdim vyhradne s cistou hlavou (v aute jedine pod vlivem alkoholu a nebo jinych omamnych latek, nejlepe oboji najednou:-))) v tomhle jsem naprosto netolerantni, jde preci o muj zivot, zdravi a ohrozuju tim i okoli…

    0 0
    • RapMan  

      Ja kdyz jedu autem nebo na kole, tak zasadne alkohol nepiju, ne ze by mi nejaky to pivco nechutnalo, ale citim ze to ma na me proste vliv a reflexy se zmeni. Tak nechci ublizit sobe ani ostatnim…

      0 0
    • saly  

      No, ja si na kole to jedno pivko dam. Nijak se o tom moc nemluvi – ze by se to nesmelo a nekde po lese s alkoholem z jedny dvanactky nikomu skodu nezpusobim.

      Naopak – alkohol jenom umocnuje zazitky a zazotky z kola stoji za posileni. Navic je pro me pivo neco jako dopink…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Alkohol odstraňuje strachové buňky a zjemňuje pilotáž.

        2 0
        • Kolík  

          Souhlas!! :-)) Za volantem nikdy a na kole si pivko dám. Nejezdím ale po silnicích ale v terénu.

          1 0
    • DyEm  

      alkohol ne, Ne, NE! Proč?: když se „náhodou“ něco stane, první věc, co zajímá policii je to, zda jsi pil a je jedno zda jsi jel po hlavní..... Má výhoda :) je, že naprosto nemusím pivo a spol.

      0 0
    • dedek55  

      s alkoholem na kole velmi opatrně…už jsem viděl dost zkrvavělejch ksichtů právě po tý jemný pilotáži…1000× se nic nestane po tisicíprvý…o(((

      0 0
      • saly  

        Samozřejmě není možné ohrožovat svojí blbostí jiný lidi. To platí hlavně pro ožralé motoristy. Jedno pivko myslím velkou škodu nenapáchá. A kdyby – ta i ty šrámy se pak snáze snášení, ne ? :-)

        0 0
        • Lister  

          NE :-(( Dehydratovaný borec, dá si pivko, ještě pěkně na sluníčku a má dost. Subjektivně se cítí v pohodě, ale rozhodně není.

          0 0
        • wroum  

          obavam se ze to plati pro vsechny ucastniky. je jedno jestli jedes na kole nebo autem, alkohol je spatnej ridic. ale moc se mi libi ze TY si pivko das, ale ze to plati hlavne pro ozrale MOTORISTY. opilych ridicu jezdi min nez opilych bikeru – aspon v lete.

          0 0
          • saly  

            Ozralej magor v aute udela vic skody nez manik (s jednim pivkem v sobe) na kole. Ten si spis privola nestesti na sebe, ale manik v aute muze setsakramentsky mit vliv ne ostatni nevinne.

            Nijak neholduju alkoholu ani dalsim pscho… latkam, ale s malym mnozstvim pivka na kole mam jedine dobre zkusenosti. A navic na silnici skoro ani nevyjedu, takze nikoho neohrozuju.

            Kdyz se tak a vejlete stavim nekde u kiosku, je pivko mezi cyklisty velice casta vzpruha, kterou se dopravaji…

            0 0
            • wroum  

              jenomze po jednom pivu je jedno co ridis, jestli auto nebo kolo – oboje v pohode uridis. po deseti pivech neuridis ani jedno (ja aspon ne). takze nesrovnavej cyklistu s jednim pivem s ozralym ridicem. dalsi vec je ze ridic jakozto plnohodnotny ucastnik provozu ma trochu jinou moralku a soudnost nez biker kterej lita celej den po lese (a hospodach) s kamosema a pak si to jenom zkrati domu po silnici. to s tema nasledkama je pravda, ale kdo rika ze se nemuze ridic rosekat kvuli ozralymu cyklistovi? no to je jedno kazdopadne podle me nepatri alkohol v jakemkoliv mnozstvi na silnici – a je jedno jestli na kole nebo za volantem.

              0 0
              • saly  

                Jo, je mi jasný, že alkohol asi na silnici nepatří v jakémkoli nositeli (chdec, motorista, cyklista). Už to nebudeme dál rozebírat.

                Ale jak to tady čtu, vcelku se pivku nikdo moc nebrání a spíš ho nepijou z důvodů vlivu na výkonnost atd. (těžknou nohy).

                P.S. Znovu – po jednom pivu není průměrný pivař ožralý. A navíc – se stejnou dávkou alkoholu se dá napáchat bych řekl v autě v nekolikanásobně vyšší rychlosti víc škod než na kole – kde nestačí jenom idiotsky šlápnout na pedál a machrovat co to dokáže.

                0 0
                • wroum  

                  ok

                  ad PS – k idiotskemu slapani pedalu – zalezi co mas mezi usima a ne na tom kolik mas vypito (samozrejme do urcite miry). a s tou skodou – ano, ale to neni duvod pro obhajovani alkoholu za riditkama.

                  0 0
                  • Vrci  

                    Ožralej cyklista něni tolik nebezpečnej, když nejede po silnici, ale veme to po chodníku přes park nebo dětský hřiště. Čim víc piv tim rychleji zastaví, když zpoza rohu nebo keře vyjde chodec nebo malý dítě. Takovým bych doporučil jezdit hlavně v místech, kde si hrajou jejich děti nebo sourozenci, aby tu malou škodu pocítili na vlastní kůži.

                    Alkohol za volantem nebo řidítkama nemá co dělat stejně jako cyklista na chodníku.

                    0 0
                    • cabbage  

                      já osobně si myslím že cyklista patří víc na chodník než na silnici. (to že patří do lesa se dá zanedbat vzhlem k ploše lesa ve městě:)

                      0 0
                      • Vrci  

                        To si jako cyklista nemyslim a jsem si tím jist jako chodec a řidič.

                        0 0
                        • cabbage  

                          v tom případě s tebou nemohu souhlasit..... osobně se domívám že mohu jezdit všude tam, kam se s kolem dostanu:)

                          0 0
                          • wroum  

                            :-) a ze se da dostat vsude…

                            0 0
                            • cabbage  

                              jak kdo, ja se se svym umenim jizdy sem rad ze se dostanu na obrubnik…:-/

                              0 0
                          • Vrci  

                            Tak to doporučuju nějakou honičku s ochrankou v prostorech supermarketu nebo nějakej frekventovanej žezniční tunel. Tam se s kolem dostaneš.

                            Další místa, kde získáš určitě spoustu sympatií, jsou hřbitovy, doporučoval bych víkend 29. a 30. října nebo středu 2. listopadu.

                            0 0
                        • slayer  

                          To bude tím, že nejsi z Prahy. Já jezdím taky většinou po chodníku, nejsem sebevrah.

                          0 0
                      • saly  

                        Kokám, že tady jsou samí měš?áci a asi diskuse nikam nepovede. Já jsem z jižních čech, kde vjedu do lesa a třeba 2 hodiny nikoho nepotkám. To je něco úplně jinýho než kličkovat někde v parku mězi dětma, psama, na silnici autama…

                        0 0
                        • onixik  

                          jo, jo na jihu čech fakt stačí zajet do lesa, a nikdo nikde.

                          0 0
              • enjoy  

                hele ja se zeptam,vazne me zajima tvuj nazor.huleni je na tom jak?taky nebrat?

                0 0
                • goofy  

                  No ja mam takove zkushenosti, ze kdyz si zahulim, tak jsem o hodne opatrnejshi… A hlavne taky se mi zda, ze lesem ukrutne letim, ale v realu se vlecu jak svina, cili na zavody v DH by to nemelo byt ono… :o)

                  0 0
                • wroum  

                  tak to ja ti rad odpovim. je to kazdyho vec jestli jezdi zhulenej nebo ozralej. kdyz udelas pruser (a prijdou na to), vysledek bude stejnej. ale zjistit alkohol je 100× jednodussi nez zjistit THC v krvi – na to nestaci fouknout do balonku, ale musi se udelat relativne casove i financne narocnej test krve. co se me tyka, ja si dam spis jointa nez pivko, ale skakat bych zhulenej opravdu nesel, mam se rad. pri nejaky turisticky vyjizdce na to ani nemam chut, nicmene po ni si dam a rad :-) takze brat nebo nebrat? nebrat! ale kdyz uz ses zkourenej a udelas pruser, mas nekolikanasobne vetsi sanci ze ti to projde nez kdybys predtim chlastal.

                  0 0
                  • enjoy  

                    no tak ja bych asi neuvazoval tak,ze budu uzivat to,co mi spis projde.bych mel asi charakter mirne v neporadku:-)

                    0 0
                    • wroum  

                      tohle neni moje uvazovani, ale fakt. na kole nehulim (moc mi to pak nejede), po kole ano (samozrejme vyjimka potvrzuje pravidlo, moznych nasledku si jsem vedom). charakter mam v poradku, Mirek Dusin by mel ze me radost :-)

                      0 0
            • kralovek  

              a co kdyz ten tvuj biker s jednim pivkem v sobe jede po silnici, diky tomu jak je „v pohode“ neudrzi rovnovahu, spadne a auto co jede za nim to reflexivne strhne do leva, kde zrovna projizdi kamion … ne,ne … biker „s jednim“ pivkem neni vubec nebezpecnej

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Prosimte… a co by se asi tak tomu kamionu stalo? :)

                0 0
                • Man  

                  no strhne riadenie doprava a tam prechadza prave vlak…:-)

                  0 0
                • Luwa  

                  Mám kolegu v ČSAD a ten takhle zabil chodce co mu tam vlitnul v zatáčce co šel z hospody. Kamionu se nic nestalo ale kolega si psychické následky nese do dnes i když jeho chyba to nebyla a teď uklizi na dílně .

                  0 0
              • saly  

                No, ten „muj biker“ – pochybuju že by po jednom pivku neudržel rovnováhu. To by musel bejt leda dlouhodobej abstinent kterej zrovna před chvílí změnil živitní názor a prdnul do sebe jedno pivko…

                0 0
          • macaziza  

            No myslim, že to je dost subjektivní,koho jezdí víc. Já když jedu na silnici, tak pivo ani jiný alkohol, rozhodně ne. A když jsem s kámošema někde na biku, a stavíme se v hospůdce, tak to si jedno dám. Ono záleží kam pak jedeš.

            0 0
            • Lister  

              By mě zajímalo proč ti záleží na tom kam jedeš. Předpokládám, že prto, že policajtů po lese moc neběhá. Jinak nevidím rozdíl mezi ridičem, který smete někoho na ostůvky a tím když to ve čtyřicítce na kole nabouráš do školky dětí na výletě v lese.

              0 0
              • wroum  

                v tom lese je pravdepodobnost mensi, ale na 100% souhlasim.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Hele to co tu píšete je pravda na obě strany. Kdo říká, že ožralej chodec nemůže hodit tlamu do silnice a tim způsobit onu tragedii s kamionem? Kdo říká, že když si dám doma 10 piv, usnu u fotbalu, začne hořet připravovaná potrava a následně schoří celej barák a tím nezabiju desítky lidí… To jsou prostě extrémní nesmysly. Pravděpodobnost, že po jednom pivu pojedu čtyřicítkou po lese, kde zrovna pujde školka a já vlivem alkoholu nezvládnu řízení a zabiju nějaký děcko, je stejná, jako že mě spadne strom přes cestu a já se zabiju o něj. Všechno má svý hranice a u mě jedno i tři piva před cestou z hospody domu mezi dvěma vesnicema po polní cestě nebo lesní, to je jedno, není vůbec nic čeho bych se bál. Souhlasim s tim, že na SILNICI alkohol neopatří.

                0 0
                • wroum  

                  tak jinak pojedes na vyjizdce a treba se srazis s nekym jinym a jemu se neco stane, resi to policie, pojistovna to zacvaka a vse je OK.

                  verze2: jedes na vyjizdce, mas 3 pivka, sejmes nekoho a zranis ho, resej to policajti, zjistej ze nejses uplne strizlivej, udelaj krevni testy a? a pojistovna vse zaplati, ale vymahat to bude po tobe. kdyz bude mit zranenej trvaly nasledky, muzes to platit do smrti.

                  ono totiz i kolo treba na cykloztezce s ozralym „ridicem“ je nebezpecna zbran. nejen na silnici. alkohol je svinstvo a snad jenom ozralej pesak neni okoli nebezpecnej (pokud neni po chlastu agresivni). takze alkohol nepatri ani za volant ani za riditka, ani na silnici ani na pole.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    To takhle jede cyklista po polňačce +/- 3promile v krvi a srazí se s protijedoucí cyklistkou. Slečně se naštěstí nic nestalo, ale on uhradil helikoptéru + pokutu. Finální částku jsem se bohužel nedozvěděl, ale od té doby jsem dotyčného neviděl na kole pod vlivem. :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Bože… Když si dám jedno (někdo tři, podle typu člověka) pivo, tak přece nikoho nesrazim, nezabiju, na 99.9999% neohrozim, neporazim žádnou školku, atd… To bych taky mohl najet po jednom pivu nákupnim košíkem ženský přede mnou na paty, nebo srazit basu piv někomu na hlavu…

                      0 0
                      • wroum  

                        to vsechno muzes udelat i strizlivej. nebo si myslis ze pokazdy kdyz se neco stane, je nekdo ze zucastnenych na sracky?

                        0 0
                      • mastihuba  

                        pod vlivem mám na mysli 10 piv a více. :) po 2–3 pivech jsem zatim nikoho v průseru nepotkal.

                        0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Tvoji jistotu bych chtel mit. Ze ty ses nalitej i ted? Krom toho na kazdeho jedno pivo ma ruzny vliv, ale nejaky ma. Kdyby nemelo zadny, tak by jich prece nevadilo ani deset (jednoducha matematika 10×0=0). A podle stejneho vzorce stokrat nic umorilo osla :) Co kdyz prave ten maly vliv byl rozdil mezi zivotem a smrti. Tohle rozhodne neni o stesti. Tohle se da snadno merit.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          kdyby nemělo, proč bychom ho pily? že. žena pije aby byla ožralá, chlap proto aby nevystřízlivěl.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          bléé, to je právě to co říkám… POpsané nehody způsobí střízlivý člověk stejně často jako ten co si dal 1 pivo… Trvám na tom, že na silnici alkohol nepatří… a trvám na tom že jedno pivo (pro trubky: u normálního člověka, kterej si občas pivo dopřeje) do lesa klidně může… Tywe to by ses nesměl ani unavit na tom kole aby si se mohl pořádně soustředit na řízení, nebo? únava má taky velkej vliv na reakce člověka. podle těchhle radikálních názorů, bych musel každejch deset kilometrů spát v lese abych si odpočinul.

                          0 0
                          • saly  

                            Přesně tak. Apropos, každej by se měl snažit nechovat se na úkor ostatních (tzn. samozřejmě aby nikoho neohrožoval) a každej by měl znát hranici, kdy je v takovém stavu, že na to může myslet. (tzn. jedno pivko/ jenom lok od kámoše/ tři pivka). Mám úplně stejnej názor na srovnatelnost vlivu jízdy na bikera s účinky alkoholu (únava, hormon štěstí :-))… atd…

                            Nechme toho…

                            0 0
                      • enjoy  

                        no hele,me jedno pivo docela ublizi.jsem ten typ ze 5 piv konecna a sesty=savle.na biku jsem si dal jedno pivo snad jenom jednou(mozna vickrat),z ciste experimentalnich duvodu:-) a nebylo to o.k. ale kdyz je nekdo notor tak da 15 a je vic v klidu nez ja po dvou.delam v nonstopu na nocni,vim o tom hodne:-).

                        0 0
                    • mm  

                      Kamarad „jel“ po lesni ceste se zakazem vjezdu, mel necely tri promile. po padu stravil naky cas a JIPce a platil 2000pokuty a 10000 pojistovne. chvilku byl hodnej, ted je zase ozralej skoro furt :)

                      0 0
                  • well  

                    Je vidět, že nemáš s alkoholem na kole žádné zkušenosti :-). Jedno pivo vypotíš za pár minut šlapání, po druhém až pátém tuhnou nohy a nehrozí rychlost vyšší než 15km/h. Kdo zvládne deset kousků, bude mít problém na kolo vůbec vlézt a po prvním spadnutí ho radši povede. Cyklista valící to čtyřicítkou po lese je nebezpečný pro okolí i střízlivý. Na silnici cyklista nepatří bůbec!

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jo, souhlas

                      0 0
                    • saly  

                      Co člověk to názor. Souhlas.

                      0 0
                    • jizby  

                      Celkem souhlas, až na „nehrozí rychlost vyšší než 15km/h.“ Ono se taky dá jet z kopce.

                      0 0
                    • McBlacky  

                      no nevím, kolikrát jsem pospíchal z radotína domů po víc pivech (5–10) a avg přes 25. mám to 16km po rovince a 2km do kopce :)

                      0 0
                    • fousmen  

                      Cyklista v lese je nebezpecny, cyklista na silnici nepatri vubec.. Kde bys cyklistu nechal jezdit? Kazdej neni Jan Tleskac, aby se moh pohybovat na kole tam, kde ti to nevadi..

                      0 0
                    • Vrci  

                      Vím, že dráha nebo BMX má svoje kouzlo, ale cyklista na silnici patří.

                      0 0
                      • well  

                        Cyklista na silničce mi připadá jako jezdec na supersportovní motorce. Nikdy nevíš, jestli se z vyjížďky vrátí. Cyklista patří do lesa, na chodník ve městě (opatrně) a na cyklostezky. Je to jen můj názor, ale silnice je hodně nebezpečná a čuchat auta taky není žádnej vodvaz. Nezlobte se na mně :-).

                        0 0
                        • Vrci  

                          Pokud se cyklista na frekventované silnici bojí, tak na ní opravdu nemá co dělat. Proto má několik možností: jet jinou méně frekventovanou, jet cyklosteskou nebo hodit kolo do auto. Na chodníku jen vedle kola a tlačit. Měla by se tomu začít věnovat policie. Je to stejný, jako by řidiči skůtrů a babet, které jsou pomalejší než cyklista, prohlásili, že se na silnici bojí a začali jezdit po chodníku.

                          0 0
                          • Vrci  

                            …nebo hodit kolo do auta. Na …

                            0 0
                            • well  

                              Já radši jezdím v přírodě. Někde jsem četl, že je jízda na kole po chodníku dovolená, pokuď neohrožuješ chodce. Nevíte někdo jak to je??

                              0 0
                              • fousac  

                                po chodníku nesmis, muzes jenom po znacene „stezce pro chodce“…

                                0 0
                    • enjoy  

                      s cyklistou valicim to ctyricitkou je to stejny jako ma kazdy hranici v chlastu jinde.

                      0 0
                  • Alibaba  

                    …no to je relativní, já jsem se jednou „zakecal“ s klukama v hospodě při sedmi dvanáctkách a pak jsem vzpoměl, že musím taky domů. Cestou (pole a les) tma jak v pytli, že jsem neviděl na metr a půl před sebe a musel jsem jet po paměti. Spadl jsem 2× a to jen když jsem zastavil (a „nestihl“ vyndat nohy s klipsen) abych počkal na ostatní. Kdybych nepil, byl bych na šrot (les = mraky pařezů, kořeny, stromy). Takže na pole a les si klidně dvě pivka na žízeň dám, do města a na silnici jedině čistý.

                    0 0
                • Lister  

                  Se školkou to byl samozřejmě přehnaný případ, ale nevím teda kde se pohybuješ ty, ale já za jednu vyjíždku v průměru potkám několik desítek až stovek pěšáků, hlavně v sezóně. Nejde o to, že bys třeba nezvládl řízení, ale dáš si dva kousky( pro mě až nad hlavu) a máš pocit, že jsi king, normálně bys před točkou přibrzdil, ale neuděláš to, protože to přece v pohodě dáš, kdo by tu přece chodil, a hele jsou tam tři pěšáci vedle sebe a jsi v průseru.

                  0 0
                  • well  

                    Nepiješ pivo a schází ti vitamíny. Jinak by tě nemohli napadat takové kraviny, že po pivu se cítí někdo jako king, po pivu bolí nohy a jak! :-)

                    0 0
                    • hanz  

                      přesně tak…když si někde dám jedno pivko tak ho proklínám ještě 10km.....

                      0 0
                      • Lišák  

                        Jsem asi jeden z mála, ale na mě fakt jedno pivo působí positivně :-) Mě nohy netěžknou!

                        0 0
                        • goofy  

                          Mne tez ne, ale jenom prvnich 300 metru… Pak nadavam, ze sem si to pivo daval… Proto si davam pifko az na konci jezdeni v hospudce 350 m od baraku, kde se bez problemu dostanu po chodniku az domu… :o) P.S.: najdou se i vyjimky, ale to uz sem vetshinou tak pod parou, ze kolo tlacim a stavaji se max 2× do roka…

                          0 0
                          • well  

                            Jedno je v pohodě, ale nesmíš si dát druhý. Je to vyzkoušené :-). Lepší třikrát jedno, než jednou dvě.

                            0 0
                            • goofy  

                              No mne nekdy i potom jednom stezknou nohy. Hlavne kdyz uz s nima mam neco nalitano…

                              0 0
                • saly  

                  jako bys mi mluvil z duše…

                  0 0
    • Lister  

      Alkohol na kole?? No jistě, pár těch lahváčů z obchodu uvezu, ale občas se to fakt proveze :-)

      0 0
    • mastihuba  

      Alkohol ano, ALE!!! každej by měl zvážit situaci jestli je to vhodný a jestli toho nebylo moc. Odstrašující případ pro mě bylo zapadení jazyka asi 500m vod baráku. Za život děkuju kamarádovi, který i po 20ti pivech nelenil a dokázal mi povolit zakouslou sanicu a jazyk vytáhnout. Druhej odstrašující příklad je jeden známej, kerej jel nakalenej po dálnici od Kývalky až k Makru a nestát tam policajti tak by jel až do Vyškova.
      Když vyrážíme s partou na kolo tak se s pivem počítá. Za dědinou vypadneme do lesa a stejnou cestou se taky vrátíme, žádný ježdění v provouzu, prostě typickej lont. Ve městě bych se kalit neodvážil.

      0 0
    • orca  

      Je zajímavé že většina odsoudila pivo na kole ale u každé hospody je tolik kol…žeby je domů vezl taxík ?? Chi chi nestyďte se za to že skoro koždej dá po švihu to jedno na žízeň ještě než je doma :-))

      0 0
      • Lister  

        Pivo na žízeň :-D. Pivo dehydratuje. Já si dát na kole jednu desítku tak jsem vyprahlý jak sahara.

        0 0
        • Shamick  

          Já si po jěždění klidně na to pifko,pět zajdu,pak už mě čeká jen 500m domu…Ale že bych kalil při ježdění?Unavuje mě pak každý šlápnutí a to šlapu vesměs jen z kopce…Včera sem zažil zajímavou příhodu.Byl sem s kámošem na dirtu,něják odpoledne,po hodování…Ten kluk to tam párkrát vyslal,pak začal něco pérovat,že mu to nejede nebo co a nakonec sem zjistil,že mu to ani moc nechodí a taky to přežil…Jó,veli­konoce chtěj svý…

          0 0
        • Smazaný účet  

          Hehe, muj fogy nic jinýho než pivo nepije a ještě nepošel žízní :o)

          0 0
    • Medi  

      Pivo dám jen když mám chu?, ale zásadně desítku a většinou až v místě dojezdu. Během jízdy mně pivo nesedá ( vrací se, těžknou nohy ) a reflexy jsou nižší i po jednom kuse.

      0 0
    • tjuren  

      Pivo k cyklistice patří. Po pár desítkách nikdo není ožralej a tekutiny s malou dávkou alkoholu jsou na delších vyjížďkách užitečné. Mimochodem už se nemůžu dočkat až otevřou zahrádky!!!

      0 0
      • saly  

        Tak tak. Zahrádky maj něco do sebe… :-)

        0 0
        • Matts.  

          Včera som navštívil dve, už boli otvorené. Ale sú blízo domu, takže pivko v pohode.

          0 0
      • Volf  

        Během švihu bych po pivu umřel, ale na konci jezdíme kolem krásný rybařský hospody na břehu rybníka a tam se vždycky končí jedním až dvěma kouskama. Je to pro nás celkem kultovní místo a sjíždíme se tam vlastně všichni co znám / dokonce i silničky, protože je tam zpevněná cesta /.Je fakt, že jsem nikdy neuvažoval nad tím, že dělám něco špatně. Jinak při návratu jen přejíždím jednu lokální silnici / k domu cca 3 km /.

        0 0
    • kralovek  

      Typicky vliv alkoholu na organismus je potlaceni sebekriticnosti … tj. dotycny si parve mysli, ze „to ma pod kontroulou“ … coz je ovsem pekna blbost.

      Argumenty jako … v lese tim nikoho neohrozim … maximalne sebe … hmmm … a jak by se do toho lesa asi dostal … v aute? Navic nase lesy nejsu zas tak rozsahle a silnicni sit az tak ridka, aby se tem silnicim dalo uplne vyhnout. Nic mene je fakt, ze srazka auta s cyklistou VETSINOU neskonci hur pro to auto … pomackane plechy to auto ale taky nepotesi.

      Jsem jednoznacne pro to, aby byl alkohol za volantem povazovan od urcite hodnoty za trestny cin … tj. minimalne podminecny trest odneti svobody. Co se kola tyce … tam je to preci jen asi slozitejsi. Onehda jsem videl ve strepinach (videno dvema) nazor policajta, ktery navrhoval prave toto … a poslance Langra, ktery naopak nechtel, aby se z CR stal „policejni stat“, kde nas budou plicajti otravovat na kazdem rohu … myslim ze Langr je debil.

      0 0
      • Vymi  

        myslim ze rikat jedno pivo me prece nezabije neni zase tak velka blbost… jen schvalne pozorujte kdyz si date po delsim jezdenim jedno pivko tak se tezko jede ze… :-))))))

        0 0
      • macaziza  

        No tak to si kolikrát můžeš myslet i bez alkoholu. A jak už jsem napsal výše, záleží kam jedeš, já vypadnu z baráku a na silnici s provozem ani nepáchnu a klidně si můžu dát 100 km švih. A jinak k tomu Langrovi, myslim si že debil není. Sám studuju práva, a s tím tr. činem to není tak jednoduchý. Až ta naše policie bude mít určitou úroveň, tak pak to bude možný, teď ne. Nedávno mne stavěli na kole, a ani nevěděli, že je nová vyhláška o pravidlech silničního provozu. A tvrdili mi že musím kryt na řetěz (např.). To o čem si vypovídá. Jinak každopádně souhlasim s tím, že alkohol na silnici, NE!

        0 0
    • Martin  

      Tak nějak mě překvapuje, kolik lidí je schopno si na kole NEDAT pivo:-))))

      0 0
      • wroum  

        a dovedes si predstavit, ze sou lidi co si ho nedaj VUBEC?

        0 0
        • mastihuba  

          no jo někdo ten celostátní průměr kazit musí.

          0 0
        • Martin  

          to jistě ano. Ale měli by se o to aspoň pokusit:-)))

          0 0
          • wroum  

            kdyz sem este studoval, mel sem prumer tak 30 piv/tyden. uz nestuduju a pivo mi pomalu prestalo chutnat. jedno si dam, nekdy dve, ale pak mi prestane chutnat. prisel sem na chut cervenymu vinu. navic mi strasne zacal vadit smrad hospod, kombinace pivo+ciga+neve­tranej prostor je pro me natolik odpuzujici, ze se nezucastnuju ani tridnich srazu v hospode. navic opitej clovek je fakt neprijemnej a otravnej a i na dobry kamarady sem bud hnusnej nebo proste du pryc kdyz se opijou.

            0 0
    • R.1  

      Pivo ano.Proste ano. Kdyz jedu klidek, mimo hlavnich cest, po cyklostezkach.

      0 0
    • marapara  

      Když jezdím, piju kofolu. Rád jezdím s čistou hlavou a navíc kofola obsahuje kofein a cukry – povzbuzující látky a tak se mi dost často stává, že mě to ještě nakopne (povzbudí). Pivo piju po až vyjížďce, když se vrátím domů, stavím se na zahrádce a klidně si jedno dvě dám.

      0 0
      • macaziza  

        a když ji miluješ není co řešit:-). Myslim, že to k tomu švihu patří stavit se s kámošema někde, pokecat, pobavit, od toho je to zábava a koníček.

        0 0
      • Aviatik  

        Kofolu používám jako regulérní doping, když už jsem všechno, co jsem měl s sebou, snědl a vypil a domů je to pořád ještě 30km :)

        0 0
    • Darkson  

      tak to já si jedno dvě na vyjížďce v pohodě dám. Zaprvý mne to neožere a zadruhý se snažím spíš silnicím vyhýbat. Přehnal jsem to párkrát-jednou jsem se teda ožral na koupališti Šeberák, 10 piv na prudkým slunci v 35'C a pak domu po hlavní, kterou lemuje pár křížků…dneska už bych si to asi nedal…doufám:)

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Pivo si dam rad, ale az po jezdeni. Alkohol za riditka nepatri, dost na tom, ze ridim ja :)

      0 0
    • kralovek  

      Cetli jste uz tohle?

      http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?…

      Co to je za kretena ten Vavra? Vypil kafe od Marysi, nebo co? Podle ty jeho teorije nam snad jeste budou policajti platit za to, ze dodrzujeme predpisy. Myslel jsem si, ze budu volit ods, ale ted uz fakt nevim.

      0 0
      • kralovek  

        Jeste me napadlo … to by taky mohli zasilat omluvny dopis ridicum „neuspesne“ merenym radam … … „Vazeny ridici, hluboce se Vam omlouvame za nase nehorazne podezreni, ze jsme si dovolili pochybovat o Vasi zodpovednosti a drze jsme si dovolili zmerit Vasi rychlost. Prijmete techto 100Kc jako vyraz nasi hluboke omluvy. Ujistujeme Vas, Vazeny pane ridici, ze uz se tato nase chyba nebude NIKDY opakovat. S nehlubsi uctou, Vasi zahambeni policiste“

        0 0
        • wroum  

          ja bych byl taaak bohatej. jezdim kolem radaru tak 15× tydne :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hehe, to bych v noci nedělal nic jinýho než jezdil mezi hospodama a stal by se z toho lov na policajty a ne lov na opilé řidiče :o))

            0 0
          • Pá-dlista1  

            Ale za prekroceni by se porad vybiralo, ne? :)

            0 0
            • wroum  

              ale ja o tom radaru vim, takze bych jezdil ciste pro prachy :-)

              0 0
      • mastihuba  

        tak to je síla. Za 6let co rozvážíme zboží už sem zažil různý průšvihy s opožděním dodávky, ale todle by mě facht nenapadlo ani jako možná varianta. :)))

        0 0
    • hmi  

      Cyklista ma bejt veselej;) Pivaka rozhodne jo!

      0 0
      • dalimil  

        a jízda má mít říz :-)

        0 0
      • RapMan  

        Teda kdyz to tak ctu, tak bych vas alkoholem omameny bajkery potkat nechtel… kdyz si clovek da na drzku sam, tak do toho mi nic neni, ale pri predstave ze bych nekam slapal do kopce a sejmul by me napitej vul, co by jel s kopce, tak to kdybych se svednul tak bych si sel do nej jeste kopnout, protoze takovy chovani nema obdoby… a reci typu „na me to jedno pivo nema zadny ucinek“ jsou kecy…

        0 0
        • hmi  

          kdyby nemelo ucinek, tak to nepiju…;) jasne ze nechci nikoho sejmout, ale pivo si proste cestou dam.

          0 0
    • cabbage  

      sme kdesi(vtm) cet ze dizlexie(jak se to pise?) na na rychlost reakce priblizne stejny vliv jako alkohol obsazeny ve dvou pivech. tak kolik vas tu je dizlektiku?:))

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ale kdyz odepisu uz takhle brzo, tak se usvedcim :)

        0 0
        • enjoy  

          tak s tvoji reakcni dobou budes jeste navic disgrafik a ze si disortografik uz vime davno:-). no a ja s moji reakcni dobou budu asi disdebil.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Nesmis se tak podcenovat. Trochu sebeduvery do toho. Proc ty zbytecne predpony? :))

            0 0
    • kolombo  

      Hele, odsuzovači jednoho piva, postřehli jste, že jsou státy, kde se toleruje 0.5 promile? Domnívám se, že jedno pivo normálně rostlého cyklistu nemůže podstatněji ovlivnit, obzvláš? je-li teplo a podává výkony a potí se a spaluje dodanou energii. V té televizi ukazovali 0,7 promile a to zase není jedno pivo.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ano. Vsiml jsem si te „tolerance“. Je to zverstvo. Problem bude nekde jinde. Dizlektik ma spozdeni dve piva a nalitej dislektik uz ma takovy spozdeni, ze jeste jezdi povozem… a to uz je prilis. Dokavad nebudou merit rychlost reakce, tak je kazda tolerance hazard :))) A pri hlasite hudbe se reakcni cas zkracuje....., ale snizuje se periferni videni… tak ted ozrala babo raď :(

        0 0
      • wroum  

        a postrehl si ja funguje legislativa ve statech kde je to jedno pivo povoleny? v pripade nehody ses branej jako vinik ty, pokud je to jen trochu sporne. a od pojistovny nedostanes plne plneni, pripadne se podilis na uhrade skody. takze v principu je to podobne jako u nas, jenom trochu mirnejsi.

        0 0
        • kolombo  

          Samozřejmě, že pokud uděláš *******, tak je to přitěžující okolnost, ale dát si po obědě jedno pivo není zločin, a? naši imunitou chránění poslanci říkají co chtějí. Po pivu sice nepolezu do auta, ale na kole si ho klidně dám.

          0 0
          • wroum  

            kolo je stejne jako auto dopravni prostredek, kam je alkoholu vstup zakazan. v pripade ze udelas pruser pod vlivem alkoholu, nikoho nebude zajimat, jestli si jel autem nebo na kole.

            0 0
            • jizby  

              Myslím si, že první věta platí jen v silničním provozu. Co to je viz vyhláška. Jezdit opilej jinde trestné samo o sobě není, trestní odpovědnosti podléhají až následky. To už je je ale stejný princip odpovědnosti, jako při jakékoliv činnosti, kdy opilost sama nevadí, ale při průšvihu je to přitěžující okolnost. Proto policajti nemají právo měřit a pokutovat za alkohol někde mimo silnici. Při vyšetřování nehody ovšem již měřit mohou -pro účely soudu a pojiš?ovny.

              0 0
    • Luka  

      :) Pivo neni alkohol :D Jedno dve se daji v pohode. ale kazdymu dle jeho sil, ja jezdim skoro vzdycky z vyjizdky minimalne s jednim „cuknutym“ … a nevim, proc by mi to mel nekdo vycitat… nevim jak vy, ale jak se rika u nas doma " je nutne obcas vyrovnat hladinu alkoholu v krvi" :D

      0 0
      • Lišák  

        Taky používám úsloví, že „Pivo není alkohol“, ale pět piv už alkohol je :-) A na kole se mě po pivu (na rozdíl od všech mých spolucyklistů) šlape daleko líp! Říkají, že jezdím na pivo, tak nevím… :-)

        0 0
    • sedlis  

      Ja chci zit zdrave, proto do hospody jezdim na kole.. :-)) Teda, ze nazranej nemuzu na kole jeste chapu, ale ze zakazali jizdu na koni pod vlivem alkoholu!?Kun preci zustane strizlivej. Prece mi nikdo nechce tvrdit, ze bych mohl dechem ozrat kone… To uz by mohli zakazat i chuzi pesky. Kazdej kdo by se nachmelil by musel do rana v hospode i vystrizlivet. Zkratka „Ozralej – ni krok!!!!“ :-)

      0 0
      • mm  

        kone ridis stejne jako auto ci kolo, ne?

        a do rana stejne nevystrizlivis, nedrzis-li se pri zdi

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Znam to jen z vypraveni, ale kone neridis! Kun si dela co chce. No mozna mezi zdejsimi technicky nadanymi bikery plati, ze ho ridi stejne jako kolo, ale to nic nemeni na tom, ze si jede kam chce.

          0 0
          • Vrci  

            Koně neřídíš? Proč teda koně skáčou přes překážky, proč jdou tam kam jezdec chce, proč mají uzdu a udidlo? To musela bejt ve středověku sranda, když ses někam vydal na koni nevěděl kam dojedeš. Vůbec netušim jak fungoval pony expres v USA, když koně jeli kam chtěli.

            Samozřejmě, že koně i koňskej povoz řídíš.

            0 0
    • mosquito  

      v autoskole jsem nejakej ten patek uz nebyl, ale myslim ze na NOVE kecali, odebirat ridicak cyklistovi za chlast zrejme nema oporu v zakone, pokuta je vec jina, ale stejne to nebude takova palka jako za jizdu autem, rekl bych ze to bude klasifikovano jen jako prestupek takze spis nejaka stovka max litr v zavislosti na mnozstvi, a pokud to nebudou uplny gumy s mindrakem tak by pivko mohlo projit ustni domluvou … rrece jen cyklista vetsinou nikoho nezabije max. sebe, autem to konci tragicky vetsinou prave pro ostatni

      0 0
      • kolombo  

        No, z hlediska zákona jsi jednoznačně řidič a to stejný, jako kdyby jsi jel v autě. Prakticky to asi nikdo tak nepřehání, velikonoce jsou asi opileckej extrém. Docela by mě zajímalo nějaké měření, u řidičů už se to dělalo, pití a jízda na trenažéru. Asi by to šlo i u cyklisty, změřit rychlost odbourávání a vlivu na reakci a chování.

        0 0
        • fousac  

          z hlediska zakona jsi ridic NEMOTOROVEHO vozidla, ale ridicak te opravnuje k rizeni MOTOROVEHO vozidla.. takze ten o toho netahejte, ten s tim mema vubec co delat.. a navic jeste jenom na pozemni komunikaci.. na poli nebo v lese je to uplne putna..

          0 0
          • kolombo  

            Existuje něco jako způsobilost k řízení. Pokud budeš pravidelně přistižen opilý na bycyklu, přijdeš o papíry stejne, jako v autě. Při smůle klidně hned.

            0 0
        • jizby  

          To měření: Za zajímavý výsledek, získaný ze statistik nehodovosti, považuji zjištění, že přídavné riziko nehody, spadající na vrub vlivu lihu, je u cyklisty cca třínásobně, oproti řidiči auta, když je budu srovnávat při stejných hladinách.

          Myslím, že se to dá vztáhnout i na motocykly, protože je celkem jasné, že ten vyšší vliv je způsoben hlavně skrze narušení rovnováhy. Tohle srovnání mi připadá v principu dobré, bohužel nevím, jestli je to vztaženo na ujeté km, nebo čas. Ale asi čas, jinak by to byla blbost. Pokud někdo ví přesněji o tom výzkumu, a? to sem dá..

          0 0
          • kolombo  

            Myslel jsem spíše testy rychlosti odbourávání při jízdě a intenzivním pocení, než vliv na nehodovost. U nehod má nepochybně značný vliv to, že na kole se jezdí na pivo zcela běžně, autem ne. A nepochbně to nikdo nesleduje podle počtu promile.

            0 0
    • luboa  

      Kdyz jedu na kolo,tak na zaveru cesty si pivo rozhodne dam.Samozrejme vseho s mirou.1–2 piva neni zadnej prohresek.Ovsem takovejm jako je Kralovek a jemu podobni bych doporucoval opravdu nepit,jinak by se mohlo stat nejaky nestesti.

      0 0
    • zwwak  

      Ty nemáš rád pokec v putyce nebo na zahrádce? Já jo a mnozí dlaší taky ( viz. jih Prahy – Kocanda, U Zdenky … ).

      0 0
    • tomas++2  

      asi takto:http://mujweb.cz/www/bikes/

      0 0
      • saly  

        Hmmm, kazdej ma v ty cyklistice koukam neco jinyho – svyho…

        0 0
    • cabbage  

      vzhledem k špatnému vlivu alkoholu na reakce cyklisty dnes určitě na bike nevyrazím:)

      0 0
    • Delkim  

      Šup zapnout TV. Máte slovo na toto téma, to bude úroveň :)))

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hele jako alkohol na kole radeji ne. Ridit jednou rukou je ridkantni, jeden snadno vybrynda. Radeji ty tri ctyri kousky vypit v sede na lavicce a v klidu se vydat dom…

      0 0
    • d69  

      POZOR PRAŽÁCI z dnešního METRA Akce MP PRAHA 16.7–29.8 Šlapejte bez alkoholu více viz ten šedý rámeček vpravo dole

      0 0
      • xtonda  

        Vtipný jak píšou kdy a ke budou kontroly, tedy pokud to není léčka a nebudou jindy a jinde.

        0 0
      • Kharbon  

        Díky :)

        Schválně se tam zajedu podívat, co provádí.

        0 0
        • d69  

          Já jezdím kolem přehrady skoro denně,tak uvidím . Spíš by MP měli u přehrady kontrolovat ty davy ožralejch ruskejch juvenilů, co tam pravidelně,když se udělá trochu hezky, okupujou pravej břeh, dělaj ohně a neskutečnej bordel …

          0 0
        • Kharbon  

          Tak dneska (úterý) jsem tam jel trochu před šestou večerní a potkal jsem jejich odjíždějící auto, takže tam asi opravdu bývají.

          0 0
          • d69  

            kde přesně to bylo ?

            0 0
            • Kharbon  

              Na křižovatce ulic Vltavanů a K Jezu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                to souhlasí – obvykle se zašívají (parkujou, nic nekontrolujou) před tou starou čističkou, nebo co to je kousek nad zdymadlem (50.0061692N, 14.4017736E)

                0 0
    • mastihuba  

      RESPEKT!!!

      https://www.bezfrazi.cz/respekt/

      To co píše Tesař o nesmrtelnosti a alkoholu tisíckrát podepíšu.

      0 0
    • va-bo  

      Podle včerejších zpráv poslanci opět smetli ze stolu (pokolikáté už) návrh na povolení určité hladinky pro vodáky a cyklisty. Argumentem byla statistika, která dokládá, že třetinu nehod zaviněných cyklisty, mají na svědomí bikeři pod vlivem. Mám tomu rozumět tak, že dvě třetiny nehod zaviní střízliví cyklisté ?

      0 0
      • Martin  

        Samozřejmě, evidentně je mnohem nebezpečnější jet střízlivý. Když jsem v květnu letěl na držku, měl jsem dvě piva a byl jsem takový akorát gumový, abych se jen odřel. Být střízlivý, dopadne to určitě hůř :)

        0 0
        • va-bo  

          Přesně tak, moje řeč…

          0 0
        • TK75  

          Místo dvou piv jointa a nejsi ani odřenej

          0 0
        • Pavel  

          Můžu jen potvrdit. Poslední kreš, kde jsem teda zrušil fulla a já byl teda jen domlácen, odřen a s kvácejícím loktem (ale to kolo, ach to kolo), byl za střízliva. A ten „přelomový“ (po něm se už bojím jezdit nějaké vraždy; myslím zejména rychleji:)) před dvěma (?) lety, který končil roztříštěnou lopatkou a zhmožděným krčním obratlem a měsícem v „krunýři“, taky prakticky s nulou v krvi..

          Jezdit v terénu střízlivý je evidentně zdraví i kolu nebezpečné!!!

          NEDĚLEJTE TO PROSÍM! NIKDO!!

          0 0
          • onuce  

            Souhlasím, takovou hloupost bych nikdy neudělal.

            0 0
          •  

            V terenu jestli jsi pod vlivem policii nezajima, tak leda a event pojistovnu.

            0 0
            • RomanH  

              To se bohuzel pletes. Dychnout Ti mohou dat i na polnacce, pokud se nejedna o soukromy pozemek.

              0 0
              •  

                Nechci se dohadovat ale tusim, ze se tezce mylis. Mas odkaz na konkretni vysvetleni zakona ? Podle tve teze by nemel tedy byt pod vlivem ani pesak v lese. Pod vlivem alkoholu by nemel byt zadny ucastnik silnicniho provozu. Ze by pro to platil i les mi jaksi nedává smysl ale tady je samozrejme mozne vsechno. Zlate Nemecko a pod ;)

                0 0
                • TK75  

                  Pak jde o to, jak se v tom lese orgán rozhodne, esli je ta stezka silnice nebo ne. Rozhodnutí bude podle toho jestli máš k panu nadstrážmistrovi příbuzenský vztah apod.

                  0 0
                  • zdenal8  

                    Tvl už to nechlastej ať je to cokoliv.

                    0 0
                    • TK75  

                      Asi tě zklamu, ale alkohol nepiju vůbec.Mám rád čistou hlavu.

                      1 0
                      • zdenal8  

                        Pak nechápu, proč píšeš takovýhle nesmysly.

                        0 0
                        • TK75  

                          Negativní zkušenosti a jestli si ty teda ještě nezjistil jakým způsobem tady fungujou orgány tak žij dál v sladké nevědomosti

                          0 0
                        • TK75  

                          Přečti si v anketě o kradených kolech krásný příklad toho, jak pro známé a kamarády (pochopitelně i příbuzné) je přístup úplně jinačí.Evidentně si ty sám asi čestný člověk a tak tě to provokuje, ale já svůj názor změním až se sám přesvědčím že už doba pokročila a funguje to jinak.

                          0 0
                          • zdenal8  

                            Jako si fakt myslíš, že tě policajt bude stavět někde na polňačce, vymýšlet si, že je to pozemní komunikace a bude ti dávat fouknout, protože nejsi jeho příbuzný?

                            0 0
                            • TK75  

                              Aha,ty jsi nepochopil, že to byl ironický komentář k tomu co napsal RomanH, že ti můžou dát dýchnout na polní cestě + v absurdistánu je možné vše + staré známé nadržování.Já neočekávám že by mě stavěl na poli policajt, ale když už se něco stane tak je naprosto nezpochybnitelné, že dochází k dvojímu metru.A když udělám vtípek na nadržování, tak dostanu radu ať (já alkoholik) už nechlastám.To je výborný přístup

                              0 0
                              •  

                                Dvoji metr je postbolsevicky vydobytek, ktery k memu uzasu pretrvava dodnes, vcetne obecneho neurvaleho chovani. Za sebe jsem rad, ze mohu z ČR pekne a rychle vycouvat.

                                0 0
                                • onuce  

                                  Tu reálnou možnost vycouvání z ČR Vám hrubě závidím. Ačkoli ještě více závidím rodilým Švýcarům, Norům, Němcům, Rakušanům.

                                  0 0
                                • TK75  

                                  Ideálně někam, kde mají lidi smysl pro humor a neberou se tak vážně jako místní furianti

                                  0 0
                                  •  

                                    Tady zatim prevazuje svajnerajn typu Praseci hlava z Landeku a pod. Tady je to na dalsich sto let zabity, bohuzel.

                                    0 0
                                    • Lišák  

                                      To ti pěkně šlápnul na kuří oko, když tady připomenul tvoje výroky o moto-cyklistech z ledna :-))

                                      0 0
                                      •  

                                        Neslapnul, spis jsem nasral sam sebe, ze jsem v podstate „dobrovolne a vědomě“ schopny se potkat s lidskou hlouposti a malosti.

                                        0 0
              • Pavel  

                Pokud je polňačka v módu „veřejná komunikace“, tak ano, jinak ti můžou tak maximálně zasalutovat. ;-)

                0 0
                • osobne  

                  Lesní cesta, polní cesta, to jsou normální účelové komunikace a platí na nich pravidla provozu na pozemních komunikacích, pokud jsou veřejnosti volně přístupné, nezáleží tedy na tom, jestli jsou veřejné nebo soukromé, záleží prostě na oplocení. Pokud je pozemek oplocen, není veřejnosti volně přístupný, stanoví si pravidla provozu vlastník.

                  0 0
                  •  

                    Oploceni pozemku neni povinne ani v Absurdistanu jako je ČR. Jinak se tezce mylis ve vsem.

                    0 0
                    • osobne  

                      Já nepsal, že je oplocení pozemku povinné, ale není-li pozemek oplocený, je logicky veřejnosti volně přístupný.

                      0 0
                      • Pavel  

                        Což ale neznamená, že se jedná o veřejnou komunikaci!

                        „Veřejnosti volně přístupný“ opravdu automaticky neznamená veřejnou komunikaci.

                        Polňačka mezi poli na 99,9 % veřejná komunikace nebude.

                        0 0
                        • osobne  

                          Jak už jsem psal, nezáleží, jestli je komunikace veřejná nebo soukromá, státní nebo firemní, záleží pouze na tom, jestli je a nebo není veřejnosti přístupná.

                          0 0
                      •  

                        Ucelova komunikace musi byt schvalena uredne tzn., ze podleha mimo jine urcite norme. Drtiva vetsina polnich a lesnich cest pokud nevede k nemovitosti, nema statut ucelove komunikace.

                        0 0
                        • osobne  

                          Polní a lesní cesty že nevedou k nemovitosti? A co je tedy pole a les, když to není nemovitost? :-) Je snad pole nebo les movitá věc? :-)

                          § 498 občanského zákoníku

                          Nemovité a movité věci

                          (1) Nemovité věci jsou pozemky a podzemní stavby se samostatným účelovým určením, jakož i věcná práva k nim, a práva, která za nemovité věci prohlásí zákon. Stanoví-li zákon, že určitá věc není součástí pozemku, a nelze-li takovou věc přenést z místa na místo bez porušení její podstaty, je i tato věc nemovitá.

                          (2) Veškeré další věci, ať je jejich podstata hmotná nebo nehmotná, jsou movité.

                          0 0
                          •  

                            Uf, tak k domu s cislem popisnym.

                            0 0
                            • osobne  

                              Zákon o žádném domu s číslem popisným nehovoří.

                              § 7/1 zák.č. 13/1997 Sb.

                              Účelová komunikace

                              Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. …

                              0 0
                              •  

                                Katastr

                                0 0
                                • osobne  

                                  Nesmysl.

                                  0 0
                                • zdenal8  

                                  Seznam pozemních komunikací na příslušném správním úřadě. Žádný katastr.

                                  0 0
                                  • Romancero  

                                    Účelovou komunikací je i pozemní komunikace v uzavřeném prostoru nebo objektu, která slouží potřebě vlastníka nebo provozovatele uzavřeného prostoru nebo objektu. Tato účelová komunikace není přístupná veřejně, ale v rozsahu a způsobem, který stanoví vlastník nebo provozovatel uzavřeného prostoru nebo objektu. V pochybnostech, zda z hlediska pozemní komunikace jde o uzavřený prostor nebo objekt, rozhoduje příslušný silniční správní úřad.“

                                    Tyto definice však samy o sobě tolik neřeknou. Pokud vznikne spor o to, jestli daná cesta je nebo není pozemní komunikace a jestli na ní tedy platí pravidla silničního provozu, je třeba nahlédnout do seznamu pozemních komunikací, který vede místně příslušný silniční správní úřad a tam zjistit, zda se o pozemní komunikaci jedná nebo ne.

                                    pravdu díš! :-)

                                    0 0
                                    • zdenal8  

                                      Si to zkopíroval z autowebu co? :-D

                                      0 0
                                    • Pavel  

                                      Úřad jako úřad… :))

                                      Podstatné je to, že EXISTUJE nějaká evidence, co je a co není pozemní komunikace, takže opravdu ne každá „polňačka“ (ale třeba i asfaltka) je v módu pozemní komunikace, na které platí Pravidla.

                                      Díky za zpřesnění..

                                      0 0
                              • Pavel  

                                Na prvním obr je uprostřed „horizontální“ cesta, na druhém (katastrální mapa), kde jsou zakresleny všechny cesty, ale není.

                                Tady je street view: https://mapy.cz/s/lujobobaja

                                Nejedná se tedy o pozemní, účelovou ani veřejnou komunikaci, na tomto úseku tedy neplatí pravidla provozu na pozemník komunikacích, protože co není v katastru, to de-iure neexistuje.

                                0 0
                                • xtonda  

                                  Podle panoramy tam zcela evidentně je asfaltka. Kde je psáno, že to musí mít extra parcelu aby to byla komunikace?

                                  0 0
                                  • Soreno  

                                    Pokud to v katastru není vedeno jako komunikace tak pak to není veřejná komunikace. Na svým pozemku si můžeš udělat zpevněné plochy, ale to neznamená automaticky komunikaci.

                                    0 0
                                    •  

                                      Presne tak.

                                      0 0
                                    • xtonda  

                                      Ještě jednou, kde se to píše? V Zákoně o pozemních komunikacích je spousta definic, lae o tom, že to musí být samostatná parcela pozemek v katastru nic https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1997-13

                                      0 0
                                      • Soreno  

                                        Ja nepsal o samostatné parcele nic. Jen píšu jak je parcela vedená. Nicméně veřejná komunikace nemůže být vedena v KN jako orná půda nebo třeba trvalý travní porost atd.

                                        0 0
                                        • xtonda  

                                          Koukám pán má problém s porozuměním psanému textu. Kde je to psáno?

                                          0 0
                                          • osobne  

                                            Nikde to není psáno, pán si to vymyslel nebo uvěřil tomu, co mu někdo nakukal.

                                            0 0
                                    • zdenal8  

                                      Katastr s tím nemá nic společného. Musí být na seznamu pozemních komunikací. Jinak je to místo ležící mimo pozemní komunikace a nevztahuje se na něj zákon o provozu na pozemních komunikacích.

                                      0 0
                                      • Romancero  

                                        ..na svém pozemku mohu klidně jezdit ožralý (třeba orat pole traktorem) – ale nesmím z něj vyjet na oficiální pozemní komunikaci, kde platí zákony o provozu na pozemních komunikacích-tam mě už policisté mohou „sejmout“. Je to tak dobře řečeno?

                                        0 0
                                        • zdenal8  

                                          V podstatě ano. Jenom nesmíš nikoho zranit. Pak tě můžou sejmout taky. Akorát to nebude asi řešit dopravka, ale kriminálka.

                                          0 0
                                          • osobne  

                                            V podstatě ne, zákon nehovoří výlučně o řízení vozidla ani o tom, že by místem činu musela být pozemní komunikace a pro naplnění skutkové podstaty uvedené v prvním odstavci není nutné ani nikoho zranit, je to ohrožovací delikt.

                                            § 274 tr. zákoníku

                                            Ohrožení pod vlivem návykové látky

                                            (1) Kdo vykonává ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, zaměstnání nebo jinou činnost, při kterých by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

                                            (2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán,

                                            1. způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 havárii, dopravní nebo jinou nehodu, jinému ublížení na zdraví nebo větší škodu na cizím majetku nebo jiný závažný následek,
                                            2. spáchá-li takový čin při výkonu zaměstnání nebo jiné činnosti, při kterých je vliv návykové látky zvlášť nebezpečný, zejména řídí-li hromadný dopravní prostředek, nebo
                                            3. byl-li za takový čin v posledních dvou letech odsouzen nebo z výkonu trestu odnětí svobody uloženého za takový čin propuštěn.

                                            § 130 tr. zákoníku

                                            Návyková látka

                                            Návykovou látkou se rozumí alkohol, omamné látky, psychotropní látky a ostatní látky způsobilé nepříznivě ovlivnit psychiku člověka nebo jeho ovládací nebo rozpoznávací schopnosti nebo sociální chování.

                                            0 0
                                            • zdenal8  

                                              Přestaň sem pořád kopírovat další a další paragrafy a už si přiznej, že existuje i to místo ležící mimo pozemní komunikaci a ano, může to klidně být i lesní cesta nebo polňačka. A neplatí tam zákon o provozu na pozemních komunikacích.

                                              Stejně si myslím, že čim víc toho sem nakopíruješ, tím spíš to nikdo nečte.

                                              0 0
                                              • osobne  

                                                Trestný čin můžeš spáchat kdekoliv, nemusí to být jen na pozemní komunikaci.

                                                0 0
                  • zdenal8  

                    Polní nebo lesní cesta je místo ležící mimo pozemní komunikaci.

                    0 0
                    • Soreno  

                      ???

                      Tomu nerozumím.

                      0 0
                      • zdenal8  

                        Nevztahuje se na ně zákon o provozu na pozemních komunikacích.

                        0 0
                        • osobne  

                          Co to meleš za nesmysly? Četl jsi někdy zákon o pozemních komunikacích?

                          § 2 zák.č. 13/1997 Sb.

                          Pozemní komunikace a jejich rozdělení

                          (1) Pozemní komunikace je dopravní cesta určená k užití silničními a jinými vozidly1a) a chodci, včetně pevných zařízení nutných pro zajištění tohoto užití a jeho bezpečnosti.

                          (2) Pozemní komunikace se dělí na tyto kategorie:

                          1. dálnice,
                          2. silnice,
                          3. místní komunikace,
                          4. účelová komunikace.

                          § 7 zákč. 13/1997 Sb.

                          Účelová komunikace

                          (1) Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Příslušný silniční správní úřad obecního úřadu obce s rozšířenou působností může na žádost vlastníka účelové komunikace a po projednání s Policií České republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci, pokud je to nezbytně nutné k ochraně oprávněných zájmů tohoto vlastníka. Úprava nebo omezení veřejného přístupu na účelové komunikace stanovené zvláštními právními předpisy tím není dotčena.

                          (2) Účelovou komunikací je i pozemní komunikace v uzavřeném prostoru nebo objektu, která slouží potřebě vlastníka nebo provozovatele uzavřeného prostoru nebo objektu. Tato účelová komunikace není přístupná veřejně, ale v rozsahu a způsobem, který stanoví vlastník nebo provozovatel uzavřeného prostoru nebo objektu. V pochybnostech, zda z hlediska pozemní komunikace jde o uzavřený prostor nebo objekt, rozhoduje příslušný silniční správní úřad.

                          0 0
                          • zdenal8  

                            Právě že četl, ty jsi to ale asi nečetl všechno. Lesní nebo polní cesta nemusí automaticky spadat do jedné z těch tvých kategorií komunikace.

                            0 0
                            • osobne  

                              **§ 7 zákč. 13/1997 Sb.

                              Účelová komunikace

                              (1) Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků.**

                              0 0
                              • zdenal8  

                                Necpi sem porad dokola tu účelovou komunikaci. Je to jedna z možností, ale ne jediná.

                                0 0
                                • osobne  

                                  Je jediná, zákon jinou možnost nezná.

                                  0 0
                                  • zdenal8  

                                    Právě ještě existuje to místo ležící mimo pozemní komunikaci.

                                    0 0
                                  • Romancero  

                                    Pokud vznikne spor o to, jestli daná cesta je nebo není pozemní komunikace a jestli na ní tedy platí pravidla silničního provozu, je třeba nahlédnout do seznamu pozemních komunikací, který vede místně příslušný silniční správní úřad a tam zjistit, zda se o pozemní komunikaci jedná nebo ne.

                                    0 0
                                    • zdenal8  

                                      Teď si mu rozkopal všechny hračky.

                                      0 0
                                      • osobne  

                                        Ale to je také blbost, jsou pozemní komunikace, na kterých pravidla silničního provozu neplatí, to jsou ty pozemní komunikace, které nejsou veřejnosti volně přístupné. Pravidla si tam určuje vlastník.

                                        0 0
                                        • zdenal8  

                                          Tak to už je moje věc, jestli na tu svoji komunikaci někoho pustím nebo ne. Ani nemám povinnost to oplotit. Akorát se do toho zbytečně zamotáváš.

                                          0 0
              • Japhy  

                Dávám pozemšťanovi den maximálně dva než tohle vlákno objeví a zaplevelí.

                0 0
                •  

                  Pozemstan psal, ze pivo nepije a aby po vyjizdce panakoval moc neverim. No uvidime ;)

                  0 0
      • Strakááč  

        Když se podívám do většiny evropských zemí, tak se divím,že náš národ nemá povolenou aspoň půl promile alkoholu,jak za volantem tak třeba promile na kole…

        Vždyť ten napitej jede opatrnejc jak strizlivej rychlík…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak určitě :-D

          0 1
          • Lišák  

            neboť měl v krvi 1,97 promile

            0,5 a skoro 2 je sakra rozdíl!

            0 0
            • Smazaný účet  

              No, těch místních kteří jdou z hodpody s 0,5 moc nepotkáš ;-) Každej si říkáme, tuhle rundu ještě jo a pak jedu, to bude tak akorát atd. atd. :-D

              Tady se mu to navíc všechno ještě potkalo 1,9 + TT + diskotéka :-(

              0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Jedině WhisKola ! Alkoholický, lihuprostý, osvěžující nápoj ;-)

      0 0
    • honzabike  

      Tak sem si hoši dal 4 kousky tuhle v hospodě a skončil sem pak na bajku s rukou v gipsu.

      Doporučuju nesjíždět pak kopce, je to vodržku :-)

      0 0
    • hmm  

      Včera byl Den Bernarda pánové. Kdo byl na pivu za 15?

      0 0
      • Pavel  

        neser.. :) Seděl jsem do skoro půlnoci v práci a pak jsem ještě do 4 tajtrlíkoval na svém…

        0 0
        • hmm  

          Chyba. Základ je brát si dovolenou v pravou chvíli.

          0 0
          • Pavel  

            Kvůli opici? Proč? Třídím mejly.. ;-)

            0 0
    • roman 3D  

      rozumné

      https://www.lidovky.cz/…ln_domov_rkj

      na kole též

      0 2
      • Smazaný účet  

        Že by se Absurdistan posunul po triceti letech o píď kupredu … nicmene změna mentality trvá výrazně dele.

        1 0
      • mr.garisson  

        Otázka, jak to dopadne v praxi, ale zodpovědnosti se stejně nezbaví.

        0 0
      • vaclaw  

        No aby to dohnalo stav občerstvovacích stánků podél cyklostezek, tak bude potřeba povolit jich tak 5 – 6.

        0 2
      • Smazaný účet  

        Co je rozumnýho na povolení chlastat?

        Češi jsou národ alkoholiků. Když lidi běžně řídí se dvěma pivama, „protože to s nima přece nic nedělá“, co se stane, když jim ty dvě povolí? Začnou chlastat čtyři.

        Tohle je úplně mimo mísu.

        7 10
        • Smazaný účet  

          0,00 promile na kole.Já bych nepovolil ani decku.Sorry

          4 5
          • roman 3D  

            Sorry jako, my si s klidem dáme dvě pivka na švihu na kole i elektrokole:-)))

            1 3
            • Smazaný účet  

              Jenže ty jsi retard, stejně jako kdokoli jinej kdo na kole pije alkohol.

              1 9
              • roman 3D  

                Nějak se mě tvůj nedotýká abych o něm byť začal přemýšlel, natož něco měnit na tom že ke kolu dvě pivka patří, jezdíme pro radost:-)

                1 1
              • maajkee  

                Aha, kde to psali? :)

                1 0
                • kubad  

                  piješ pivo na kole? nepiješ tak si v klidu stačí zastavit slézt z kola napít se pak pokračovat v jízdě a nic se neděje :D

                  7 0
                  • maajkee  

                    To je pravda! :)

                    Ale už taky tak neblázním jako za mlada a pivo piju spíš až po kole, nicméně když je přestávka někde u hospody na občerstvení, případně oběd, rozhodně si vždycky radši dám pivo než limo a nebo obojí :) Vžďyt já po jednom nadejchám čistou nulu a po dvou se vejde do toleranční hodnoty omylu alkoholtesteru :)

                    2 2
        • zdenal8  

          No tak to se ale asi pořád tak nějak vejdem do těch západních limitů ne? I s těma 4ma pivkama.

          Takže asi národem alkoholiků za volantem nejsou Češi jako spíš západ Evropy.

          1 1
        • Edwin  

          Nechci tady hájit alkoholismus, ale mám přes 100 kg a když jdu na pivo, tak tam pošlu 10 plzní a jdu v klidu po svých domu.

          Takže věř, že když si dám na švihu 2 piva, tak to se mnou opravdu nic nedělá. Ale samo je rozdíl, když si je dá 60kg střízlík.

          Taky záleží, jestli to valíš 50km/h po frekventovaný silnici, nebo se couráš mezi polema.

          Takže si myslím, že každý dospělý člověk se dokáže správně rozhodnout, jestli si je může nebo nemůže dát.

          Jo, a retardován se necítím ;)

          Samozřejmě se nebavím o řízení auta, tam je to bez debat.

          7 2
          • horolezec  

            Vynechl bych „každý“ v páté větě a souhlasím.

            1 0
            • Edwin  

              Díky :)

              Dospělý myslím i mentálně, takže bych spojení „každý dospělý“ klidně nechal.

              0 1
          • Smazaný účet  

            Mezi ježděním autem a na kole není vůbec žádnej rozdíl. Jsi účastník provozu, a smíš vypít právě NULA alkoholu.

            A nemáš se co rozhodovat, máš dodržovat zákony a nařízení, který si nikdo nevycucal z prstu bezdůvodně.

            A to jsme zpátky u toho českýho chlastání a hledání jakýkoli záminky proč pít.

            2 8
            • roman 3D  

              Mirek Dušín is back:-)

              0 0
            • Edwin  

              To se mýlíš, příteli.

              Motáš totiž dohromady pravidla pro řízení motorových vozidel a pravidla a povinnosti účastníků silničního provozu.

              Courat se na kole mezi polema není ani jedno z toho ;)

              Já nehledám záminku pít. Mně to prostě chutná.

              8 1
            • hawrda  

              Kecas kraviny.

              0 5
            • Thomasek  

              A hodně záleží v které zemi zrovna jezdíš. Tolerance od 0 po neomezeno je docela rozdíl :-O

              https://www.tymbezpecnosti.cz/stranky/129/

              0 0
            • KoudakT  

              Ručím ti za to, že ve svém autě, které má 150 koní a 1400 kilo a jede během chvilky 150 nadělám mnohem větší paseku, než na kole. Takže za volant to nepatří ani omylem, jedno pivo na kole ale nevidím jako problém. Beru, že to můžeš vidět jinak, ale pokud jsou národy, kde to tolerují i za volantem auta, asi to až takový ******* nebude.

              Nulovou toleranci alkoholu za volantem podporuju, i tu oficiální na kole. Za mne by byl ideální přístup: Pij si jak chceš, ale počítej s tím, že jsi tvrdě zodpovědný za to, co způsobíš.

              „Jestli sedneš ožralý za volant a zabiješ děckám tatu, budeš je živit místo něho.“

              1 1
        • dědek mohy  

          „Když lidi běžně řídí se dvěma pivama, „protože to s nima přece nic nedělá“, co se stane, když jim ty dvě povolí? Začnou chlastat čtyři“

          Tento argument jsem už slyšel/četl tolikrát a stále tuto logiku nechápu. Koho toto napadne? Nějakého závisláka

          na něčem, nebo demagoga? Možná jsi oboje, když používáš slovo chlastat ve spojení s malým množstvím alkoholu…

          Já když jsem na kole, tak si někdy dám 1–2 piva. Kdyby to bylo povolené, tak si dám.....1–2 piva. V autě si nedám nic. Kdyby to bylo povolené, hádej kolik si dám. Ano správně, 1–2 piva, dle délky posezení.

          Chlastali by hlavně ti, co už chlastají tak jako tak.

          2 0
          • hawrda  

            Já si dal dneska na bezkach dvě piva, a s nějakým odstupem jsem i řídil domu.

            Kupodivu ziju:D.

            1 0
            • jIrI___  

              To není moc k chlubení, normální je nechlastat ;). Ale aspoň počasí ti vyšlo pěkné.

              0 0
              • hawrda  

                Mě se spis zda, ze normální je nebýt Jiří.

                Navíc se tedy nechlubim, jen konstatuji.

                Co jsi dělal ty dnes, ležel na kanapi v paneláku?

                0 0
              • Lišák  

                Dvě piva na běžkách je chlastání? :-O

                ;-)

                4 0
          • xtonda  

            Jo, taky sem toho názoru, že lidi co si teď dávaj 1–2 nad limit si i pak budou dávat 1–2 nad limit.

            1 3
            • novas752  

              Jedna věc je limit na papíře druhá věc je jaksi svuj limit.

              Když si teď dám jedno, maximálně 2, tak bych si víc stejně nedal i kdyby žádné omezení nebylo. Protože už se jede prostě na prd.

              0 0
              • Smazaný účet  

                A nekomu se jede naprd az po sesti kusech;). Vsechno je vec treninku, vcetne alkoholu do urcite meze. Asi bych promile na kole a u vodaku neomezoval, kdo chce kam pomozme mu tam. Ozraty kolista padne do prikopu s rozbitou lebkou a vodak se pěkně utopí, soupal na bezkach zmrzne. Ideální. „Sportovce“ co potrebuji k lyzovani lano a elektromotor bych ovsem osetril policii primo v tech lunaparcich.

                0 0
                • novas752  

                  No samozřejmě. Právě proto jsou ty řeči o překračování limitu ať bude jakýkoliv úplně nesmyslný.

                  45kg holku co k alkoholu čuchne jednou za 2 měsíce spolehlivě odrovná jedno pivo. A tak si ho na kole stejně nedá, protože ví co by následovalo. Stejně tak 90kg týpek co je docela zvyklej si klidně dá 4 kusy a je v daleko lepšim stavu než ta slečna.

                  Já jsem po jednom pivu schopen v terénu podávat nejlepší výkon (malinko to uvolní muj trochu křečovitej styl a opatrnou hlavu) a dovedu zajíždět nejlepší časy v místech kudy jsem jel 100× absolutně čistej. druhý pivo už pro ježdění v terénu závisí na více okolnostech (když jsem odpočatej, najedenej a neni vedro tak dvě slabší ještě nejsou žádnej problém), ale po třetim už to nikdy neni dobrý a tak si ho prostě nedám ať se děje co se děje.

                  0 0
                  • DDDD  

                    Člověk na koksu taky zajede lepší výkon jak bez něj. To moc argument není :)

                    0 0
                  • xtonda  

                    Tady se ale nebavíme o trailovém ježdění, ale o ježdění v provozu a na stezkách, cesty z hospody, obrážení hospod a sklípků apod. A tady když bude víc povoleno si lidi víc dovolej. Přitom už teď cyklisti lejou strašně, 27 % cyklistů viníků nehod bylo pod vlivem, 23 % přes 1 promile.

                    0 2
                    • DDDD  

                      Lidi budou lejt tak dlouho, dokud to půjde. Kolik kontrol si zažil na kole/v autě? Já snad na kole žádnou, v autě naposled v covidový buzeraci a to je zajímala jen bumážka.

                      0 0
                    • novas752  

                      No to jen pro demonstraci toho, že pod vlivem automaticky neznamená „neschopný stabilní jízdy“. Hovado co se zleje jak prase limit vůbec neřeší, tudíž ho jeho úroveň nezajímá. Dá si 10 ať už je limit 0, 2 nebo 4 kusy.

                      Michodem to taky znamená že 3× tolik % zavinilo nehodu ve střízlivém stavu. :-) Kolikrát jsem na kole daleko méně soustředěnej, když už jsem fakt unavenej (ve srovnání s nějakýma 2 pivama). Nejhorší je samozřejmě kombinace obojího.

                      0 0
                      • Edwin  

                        Přesně tak. Z ty statistiky jasně plyne, že nejmíň nehod způsobili kolisti nad 1 promile!

                        0 0
                        • novas752  

                          Omyl, mezi 0 a 1 promile jsou pouze 4%.

                          0 0
                          • Edwin  

                            Nene. Ze všech podnapilych je 23,% nad 1, takže 77 % musí být mezi 0–1. Tudiz mám pravdu já.

                            0 0
                        • vaclaw  

                          Tak taky počítám, že ty co mají 3 promile a víc jich způsobují naprosto marginální množství, takže bych to dál příkazem…

                          0 0
          • liborg1982  

            Že tu logiku nechápeš, neznamená, že to lidi dělat nebudou. Jestli toho, koho to napadne, nazývat závislákem…nevím. Ze zkušeností však odvozuji, že takových nebude úplně málo.

            0 0
            • Edwin  

              Zcela jistě budou. Ale to jsou lidi bez sebereflexe. Já si dám 2 na chuť, páč vím, že jsem ok a můžu se zvesela ploužit dál. Po 4 bych na kole jet prostě nechtěl, i kdyby jich bylo povolených 6.

              0 0
              • vaclaw  

                To je zase taková ta debata, kde všichni jsou ti slušní a problém neexistuje a zákony nás utlačují. Všichni cyklisti a vodáci si vždycky dají max dvě piva a jsou naprosto ok a neni to nic špatnýho. Co pak potkám většinu vodáků, tak jsou rádi, že na lodi sedí, protože by se jinak na nohou neudrželi (i když k tomu stránku ještě nějak dojdou…) a občerstvení kolem cyklostezek jsou vždycky plný cyklistů s pivama. A kolikátý místo má alkohol na seznamu příčin dopravní nehod? Za mě klidně ať do půl promile je ok, ale pak dělat častěji kontroly a nastavit přísný tresty, protože když pak někoho zmrzačíš, tak už je pozdě bycha honiti.

                1 1
                • Edwin  

                  Píšu o svém pohledu na věc. Pokud někdo jinej chlastá tak, že se neudrží na nohách a pak vleze za volant, na kolo, nebo do lodi, tak je to hovado bez ohledu na to, co je napsaný v zákoně.

                  2 0
                • Smazaný účet  

                  Ja bych v soucasny dobe nepustil za řídítka tak 50%kolistu a to bez ohledu na nějaký alkohol.

                  2 0
              • mastihuba  

                to ze ty bys to nechtel jeste nemusi znamenat ze to nejde :P

                0 0
          • HonzaRez  

            „Tento argument jsem už slyšel/četl tolikrát a stále tuto logiku nechápu. Koho toto napadne? Nějakého závisláka“

            Člověk by neměl zestárnout, dokud nezmoudří…

            0 0
            • Lišák  

              Člověk by neměl zasvěceně komentovat to, co nezná z vlastní zkušenosti…

              1 1
            • dědek mohy  

              Tobě vážně tento argument přijde normální? Jako že není povoleno nic, dám si 2. Když se povolí 2, tak si lidi budou dávat 5. Vážně se pohybuješ mezi takovými lidmi? Já teda ne. Neznám nikoho takového. Nezpochybňuju, že jsou takoví, co si musí dát svých 10, ale těm jsou nějaké normy u ****** už teď. A odmítám je brát jako normu naší společnosti

              5 0
              • kubad  

                jak píšeš

                podle mě se nezmění s povolenou tolerancí nic, ti co nepili, pít nebudou, ti co si 1–2 dali si ho dají zase, a ti co chlastají budou chlastat dál, těm je to fuk

                5 0
              • HonzaRez  

                Kolego, pohybuju se mezi takovými celej život, bez ohledu na to, jestli se problém týká alkoholu, nebo čehokoliv jiného… A taky se celej život pohybuju mezi osobami, které nemají praktické zkušenosti, žijou v určité bublině a s mnoha věcmi se nikdy nesetkali a nerozumějí jim…

                1 1
            • Smazaný účet  

              „Člověk by neměl zestárnout, dokud nezmoudří…“

              To by bylo zestarlych tak 20%;).

              0 0
        • novas752  

          Nesmysl. Ten kdo jede chlastat si dá 6 piv už teď. Ten kdo jede na kolo a jen se cestou staví ve stánku tak si víc než 1–2 stejně nedá protože by se mu jelo jen hůř.

          5 1
          • vaclaw  

            Jenže na potácení se podél Berounky 8 km/h ti 6 piv nevadí, zvlášť když jsi „zvyklej“ Sice sebou maximálně šlehneš někam do škarpy, ale může se stát, že takový nasportovaný cyklista potřebuje chvilku po silnici a tam už takový potácivý cosi problém je. Samozřejmě lidi, co jedou sportovně, tak o těch se tu nebavíme.

            0 1
            • Smazaný účet  

              Cyklisté nechlastaji jako rusky mužik, to je domenou kolistu. Pletes tu pate pres devate.

              2 0
              • liborg1982  

                Hledám v zákonech termín „kolista“. Neumím jej najít.

                0 0
                  • liborg1982  

                    Jo klidně, to chápu a chápal i dříve. Řeší se tady snad alkohol na kole dle zákona, ne? Pletu se? Tak, prosím, zkus odkaz, kde je ten „kolista“ uveden v zákoně.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Kdybys byl cyklista, takhle by ses neptal. Takže jsi asi aspon kolista a těm odpovidat nehodlam :).

                      2 1
                      • liborg1982  

                        Budu to muset přežít. Nevím jak to zvládnu.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Njn, nic proste nula. Neves hlavu, az se pretavis;) v cyklistu, odpovis si sám.

                          0 0
                          • liborg1982  

                            Ale je to smutné, že takový moudrý mistr cyklistický se nechce podělit o své hodnotné zkušenosti. Je těžké dosáhnout osvícení bez vedení. Bez přísné, ale spravedlivé ruky, která zbloudilcům ukáže tu pravou cestu.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              K osviceni musis dojit sam, priznat sve hrichy, naucit se pokory a pochopeni svych bliznich se sklopenym zrakem. Az zvladnes tyto dovednosti, zatelegrafuj a určitě si najdu termin ;).

                              0 0
                  • xtonda  

                    To je jen takové blábolení, cyklista je osoba jedoucí na jízdním kole.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Osobo, to je hrozně nekonkretni, zavadejici a nevypovidajici tvrzeni. Osoba jedouci na jizdnim kole :)).

                      0 0
              • psbiker  

                Dědek jede z hospody a spadne s kola s částečným nebo úplným zrakvením. Cyklista způsobil nehodu pod vlivem. Tak se vyrábějí statistiky.

                1 0
            • DDDD  

              Záleží na jakém úseku to chceš provozovat. Úsek ku Praze je už celkem frekventovaný a není problém vzít sebou i někoho jiného.

              Naprosto chápu, když někde na vsi jedeš v pátek v noci z místní knajpy, kdy to fakt maximálně položíš do škarpy.

              Provozovat tenhle alkoholový sport kdekoliv na stezkách/silnicích s výskytem jiných lidí je prostě kravina.

              0 0
            • zdenal8  

              A co to změní nějakej limit? Je to přesně jak píše novas, kdo chce na kole chlastat, leje už teď. A je mu fuk, že platí nula. Kdyby bylo 0,5 tak je mu to taky jedno, svoje chování stejně nezmění.

              3 0
            • psbiker  

              Na cyklostezce, kde se vyskytuje kromě kočárků a volně pobíhajících pejsků taky potácivé cosi, nemá cyklista se sportovními ambicemi šanci. No ale je to to sranda chvilku jet za veselou skupinkou a tipovat si, kdo spadne jako první.

              0 0
              • Edwin  

                Sorry, ale jakákoliv stezka neni vhodná pro sportovní ambice. Myslím, že to je zásadní nepochopení na straně atleta.

                2 0
    • psbiker  

      Alkohol a narkotika pomáhají cyklistům vyhnout se smrtelné nehodě: :)

      (https://www.irozhlas.cz/…08020500_jab)

      0 0
    • KoudakT  

      Jedno pivo si klidně dám, pídím se většinou po nějakém slabším, přes jedenáctku nejdu. Ono po tom stejně ztěžknou nohy. Tvrdý mě neláká, na víno kolem komína nenarazím.

      0 0
    • Aviatik  

      Jedno pivo si tu a tam dám, ale potom minimálně hodinu nelezu na nějakou frekventovanější silnici a z kopečka raději jedu jako připos…, ono valit to 50km/h+ se zpomalenými reakcemi není úplně dobrý nápad.

      Kdysi jsem nějakými polňačkami jel za hluboké noci domů po sedmi pivech a bylo to docela dobrodružství završené tím, že jsem při pokusu zavěsit kolo předním kolem na hák ve sklepě hodil záda. Nikdy více! (taky jsem byl na kole na oslavě u jednoho kolegy z práce na zahradě a když začal rozlévat Tulamorku, tak jsem raději prchnul. Po dvou pivech a jednom velkém panáku to už také nebylo ani zdaleka ideální, naštěstí pod vlivem alkoholu nedělám kraviny, jenom jsem jaksi zpomalený)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mohl bys zpomaleně spadnout pod náklaďák.

        1 0
      • liborg1982  

        Nebo si jen myslíš, že neděláš kraviny :-)

        Měl jsme to podobně. Už si to nemyslím.

        0 0
      • zdenal8  

        Hele, jestli s tebou jedno pivo udělá co píšeš, možná by si měl zvážit si ho na kole nedávat vůbec.

        2 0
    • Smazaný účet  

      Moc chlastat by se však při následné jízdě na kole nemělo. Jednou jsem se cestou z baru, neodhadnuv v noci na skládačce s jejíma malýma kolama, kde začíná na chodníku rantl málem přizabil a jednou jsem si zas pěkně, taky v noci na arabovi nehezky ulomil ručku. :)

      Nic z toho (tedy takto závažného) se mi na silničce ani na bajku za střízliva nikdy nestalo.

      0 1
      • Smazaný účet  

        Patris mezi ty šťastné co přijali varování shůry. Vyvolenym štěstí přeje i na skladačce ;).

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ty vole, sem se tenkrát na ten chodník netrefil snad o pět centimetrů. Kdybych si toho všiml, byl bych to byl nadzved. Normální kolo by to i tak přejelo, ale blbej Brompton mě holt nakop. :)

          0 0
    • vzduch  

      Jeden známý jel na elektrokole ožralý. Když jel přes mostek, zvrávoral a spadl asi ze 3 metrů vedle potoka neb tam nebylo zábradlí, které v tu dobu demontovali. Kolo dopadlo na něj a jak byl ožralý, tak nemohl z pod kola vylézt. Nejdříve telefonoval o pomoc synovi, který mu v noci telefon nebral a tak zavolal o pomoc na linku 112. Ale to už je jiný příběh.

      0 0
      • ladys  

        To ještě vysoudí odškodnění, na tom kdo odmontoval zábradlí a nezajistil místo… Mělo by tam být dopravní značení a zábrany.

        2 0
      • hawrda  

        Sekundární problém ecek, jsou proste těžký:D.

        0 0
        • ladys  

          Ono to vypadá na desátou revizi vyprávění :) Zavrávoral na kole, na kole se kličkuje. Spadl a byl tak ozralej, že nemohl sundat elektrokolo. Ale byl na tolik při smyslech, že volal synovi a pak teprve 112. Byl spíš zraněný , i pytel cementu ze sebe snadno shodíš, natož kolo, kde se hmotnost rozloží. Nebezpečí elektrokola je v tom, že na něm se člověk rozjede ve stavu, kdy to již na klasickém nejde

          0 0
      • Aviatik  

        Takhle jsem jednou vymotával z kola opilce, který vylezl z hospody, asi na třetí pokus se mu podařilo nasednout na kolo a rozjet se a asi po 50m vrávoravé jízdy se bez jakékoliv obranné reakce zapíchnul hubou do asfaltu. Teklo z něj krve jak z vola, protože se při té ráně kousnul do jazyka. Ale jinak OK a slíbil mi, že to kolo domů raději povede.

        0 0
    • psbiker  

      Obecně k pití na kole. Pokuta je stejná, jako když jedete autem, ale nepřijdete o řidičák, nedostanete žádné body. Pokud jezdíte pod vlivem i po sinicích, nestačí, že si myslíte, že zvládáte kolo a ‚no problemo‘. Problém jsou ostatní účastníci provozu, jejichž jednání nejste pod vlivem schopní správě odhadnout. V případě nehody půjde vina za vámi, i když jste ji nezpůsobili. Za tu pokutu to nestojí, mluvím jako člověk, který má desítky promilokilometrů.

      1 1
      • DDDD  

        Trochu nepřesností.

        Nejen pokuta, ale i právní postih je stejný. Nepřijdeš sice o body, ale určité víše jde o trestný čin. Proto i na kole, pokud je člověk jak dělo, je lepší odmítnout test na alkohol.

        V případě nezaviněné nehody to tak úplně není, tam se posuzuje mnohem víc souvislostí. Jisté ale je, že min. Spoluvina to bude, opět zase je lepší v případě větší konzumace odmítnout test.

        Nechci to psát jako návod, nesouhlasím s pitím na kole, ale na druhou stranu, ale proč nevyužít platné legislativy

        2 1
        • DDDD  

          Tvl hrubka jako kráva… určité výše… sorry

          0 0
        • Smazaný účet  

          Odmitnout test na alkohol by bylo zbabelé, trapné a nedůstojné pro kolistu.

          2 0
        • Hagner  

          Aspoň ti nezabaví auto :-D

          0 0
        • xtonda  

          Stejnej flastr na kole jako za volantem 40t kamionu je docela dobrá haluz.

          1 0
        • gerrard  

          Tak hlavne za tebou jde pri zpusobeni nehody skoda. Pokud mas pojistku z obcanskeho zivota, tak na alkohol je tam vyluka z plneni.

          0 0
    • psbiker  

      Moje kamarádka výčepní už není k zastižení.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Sooree  

      https://youtu.be/ma84c13hckQ

      To jsou tak zhruba ty mý 4 píva no…

      0 1
    • ZdenekP  

      Výhodu máme my, co si dáme tak 4 piva za rok. Během kola mě to vůbec neláká. Druhá stránka věci je, že jezdím hlavně sám (rád) anebo jen s pár kamarády, co jsou abstinenti :-)

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.