• baycheck

    Mám tuhle vidlici dva roky, nemá vakl, ale nějakou dobu už jsem ji používal bez těch gumových nasazovacích gufer (kdysi jsem je zlikvidoval omylem i s prachovkama, ve kterých byly zalezlé – přefik jsem je nůžkama. Vidlice ještě bere tak 4 centimetry. Teď ji chci dát na starý kolo a nemůžu se rozhodnout, jestli ji tam fiknout tak jak je, nebo se pokusit ji rozebrat, vyměnit olej a sehnat gufera – v několika cyklošopech mi ale řekli, že je nemaj, tak nevím. Možná bych se na ní naučil jak se vidlice rozebírá, ale nevím, nechci do toho vrážet peníze. Co myslíte, mám s ní něco dělat?

    0 0
    • bouchač  

      S tím jestli se dají sehnat ty gumový kroužky ti neporadím, ale donedávna jsem ji měl, rozebral a zjistil, že olej se v tom měnit nedá – teda aspoň mě to tak přišlo, a tady se o tom určitě někde dočteš, je tam taková "bombička"kterou nerozděláš. Já bych, být tebou do toho nešel, nechal bych ji jak je dojezdil. Prachovky tam jsou celkem k ničemu, akorát se v nich drží svinstvo,a ty kroužky (těžko říct, jestli se tomu dá říct gufera) jsou podle mojí zkušenosti na nic, vůbec to netěsní. Já když ji měl, tak šla hodně ztěžka a taky mi nikdy nevzala víc než tak 6 cm, a ty štelovátka, s těma jsem točil a přišla mi tuhá pořád stejně:-)

      0 0
    • Pekáček  

      Nevím jakej model máš, je to ono? http://www.bike-forum.cz/…25152140.jpg Stíráky a manžety si nemůžu vynachválit, do vidle bordel neleze ani náhodou. A chodí suprově.

      0 0
      • baycheck  

        Jo to je ona

        0 0
        • Pekáček  

          Tohle je XCP-E, tvoje XCP-D má plastový pouzdra a proto vnitřní nohy ne 30mm, ale 28,6mm. Manžety i stíráky má od výroby řešený jinak, třeba na stírákách nejsou po obvodě stříbrný pružinky. Proto ti do ní leze bordel. Koupil jsem si jí v dobrý víře, ale když jsem zjistil co je uvnitř, vrátil jsem jí. Typ pouzder je je jak u XCP-75(LO). Ale to jsem ti jí nechtěl hanit, v té době supr levná olej/pružina.

          0 0
          • baycheck  

            A dá se to někde koupit? Na té Rubeně tenhle rozměr není, chtěl bych to koupit jedině za pár korun, jinak s ní nic dělat nebudu.

            0 0
            • Pekáček  

              To ti nevím, rozměr je jiný. Vem si ty co jsou tam a vyraž do obchodů.

              0 0
              • baycheck  

                No každopádně díky. Problém je právě ten, že já ty kroužky nemám, tak s nima nemůžu vyrazit:-) V bikeshopech mi všude s despektem řekli, že na takovou hle vidlici gufera fakt nemají, ve smyslu jako vyhoď ji:-)))

                0 0
                • Pekáček  

                  Pokud si dobře vzpomínám, nejsou tam stíráky jako mám já – viz http://www.bike-forum.cz/…25152140.jpg Jen takové čepičky co se nasadí nahoru na konce monobloku pouzder co koukaj ze spodních nohou. Proto asi budeš mít problém sehnat kompatibilní stíráky. Leda z těch novejch XCP-75(LO)? Něco podobnýho jsem viděl na RST a Axelech, podívej se po tom.

                  0 0
    • Martyss  

      Zjisti si rozměry gufer a u nás je vyrábí třeba rubena – www.rubena.cz

      0 0
      • baycheck  

        Asi blbej dotaz, ale jak zjistím rozměr? Změřit obvod nohy vidlice?

        0 0
        • baycheck  

          Tak jsem koukal na stránky suntouru a pokud mě angličtina nemate, má to být 28,6 to by byl ten vnitřní rozměr, nevíte někdo, kdo ji máte, jaký je rozměr těch gufer přesně?

          0 0
          • bouchač  

            Spíš to budou stírací kroužky, než gufera, ne? Kdyžtak mě opravte, ale to co je u týhle vidlice z měkký gumy a dá se to normálně vytáhnout rukou, je podle mě stírací kroužek a ne gufero. Kroužky jsou velké 30 mm, to bude ten vnitřní, vnější teda nevím.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.