• actus

    nazdar nema niekto tech. nakres rockringu, alebo aspon foto? planujem si ho dat spravit v jednej dielnicke, lebo sa mi za taku somarinku nechce davat liter, ale vobec netusim ake su rozmeri medzi vnutornimi sroubami a jaka ma byt hrubka. dik

    0 0
    • Pá-dlista1  

      No rozmery jsou takovy, aby to slo pridelat ke klikam, ne? (u 4 hranu obvykle 104mm, u Suntouru myslim 106mm, proste si to zmer ne?) Design jakej si navrhnes. Veeeliky vyber pro inspiraci je na taiwanskych strankach. Velikost asi pres prevodnik s retezem. Tloustka podle materialu a pouziti. Muzes dat 2mm stejne jako 10mm. Nezapomen na zahloubeni pro srouby. Vubec nechapu co chces na tomhle jako radit. Kdyz o tom nic nevis, tak si nech poradit v krame a kup si uz hotovej.

      0 0
      • Shamick  

        To bylo kruteee…Stacilo rict,at si na matrijal obkresli prevodnik…Zas na druhou stranu,uz vidim,jak ve sveraku reze 10mm sirokej kus plechu…

        0 0
        • actus  

          no na vecsinu veci som prisiel sam, len som chcel vediet ci si mam dat na nieco pozor alebo take daco. inak mozem vnutorny rock prichitit o sroubi najmensieho kolecka na pile?

          0 0
          • Vilém  

            Podivej se prosim aspon na naky stranky vyrobcu,abys vedel jak to ma vubec vypadat a kam to prichytit.Montuje se na srouby misto velke,pripadne vedle velke pily.Za srouby male pily to pouzivaji nekdy trialisti jezdici jen s malou pilou.

            0 0
          • Pá-dlista1  

            Teoreticky ano. Prakticky se ti tam nevejde kvuli ramu (pri rozumne retezove lince a velikosti prevodniku)

            0 0
          • wroum  

            vnitrni rockring se vetsinou pridelava k napinaku (netoci se)

            0 0
          • Vrci  

            Já nevim, jsem jen blbej silničář, ale nemá rockring chránit největší převodník před kontaktem se zemí. Takže něco jako vnitřní (mezi plackama) rockring by asi jen vadil při řazení.

            Ale možná se pletu jsem jen žiletka.

            0 0
      • LUCCA  

        Sorry, ale uz dlhsie sa pohybujem po tomto fore a ty sa mi zdas velmi premudrely. Na vsetko mas, povedzme, az arogantnu odpoved typu:„…ja som najmudrejsi a vy ostatni ste odpad…“ Myslim, ze by si mal zatiahnut brzdu a zacat sa chovat slusne, toto je forum a nie divadlo pre takych hercov, ako si ty. Kontroluj sa…

        0 0
        • wroum  

          on je od admmina placenej za to, ze uklizi ten mistni odpad tam, kam patri.

          0 0
          • LUCCA  

            Tzn.ze kazdy, kdo je „menej fundovany“ (otazne je, kto je brany ako referencia fundovanosti, hadam nie on?), ako on, je odpad? Mam tomu tak rozumiet? Dufam, ze nie…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Fajn. Nekdo mu to, ale snad rict muze ne? Jak by znela tvoje odpoved? Docela jsem na tebe zvedavej :)

              0 0
              • LUCCA  

                Tazko povedat, akoby znela moja odpoved, kazdopadne si myslim, ze Tvoja komunikacia na tomto fore nie je prave vo ferovom duchu, ak vies, co tym myslim. Apropo, aka by bola Tvoja odpoved?

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Ja uz jsem napsal tu nejlepsi odpoved jakou jsem na takhle pitomou otazku svedl.

                  0 0
                  • LUCCA  

                    Hmmm, tak to teda si moc velku dieru do sveta neprerazil…Nevadi, debata s tebou nikam nevedie, zatial si mi riadne ani raz neodpovedal a potom, toto nie je miesto na rozoberanie takychto veci, mali by sme sa bavit o bikoch…

                    0 0
            • Bleda tvar  

              klidek ja rad ctu jeho odpovede, jako jsou povetsinou vtipny a taky ti da i odpoved…

              0 0
            • wroum  

              nechapu co te jebe. pokud chce nekdo korektni odpoved, musi polozit korektni otazku. pokud nekdo schani tech. vykres na rockring a z otazky je jasne, ze vubec netusi ktera bije, co jineho mu odpovedet aby se zamyslel a priste byl o neco chytrejsi – ne v tom jak se dela rockring, ale jak se inteligentne zeptat tak, aby se dozvedel to, co potrebuje. jestli ti to vadi bratko slovaku, vubec nikdo te nenuti i nadale cist tento web.

              0 0
        • Radek Broz  

          Nevim, co se ti na ty odpovedi nezda a sam bych byl taky moc rad, co bys mu poradil ty. Tazatel chtel technickej vykres na neco, o cem poradne nevi, jak to funguje, k cemu to je a jak se to uchycuje, ale chtel to z nejakeho duvodu vyrobit, protoze se mu to zdalo drahe. Ja osobne jsem mu chtel odpovedet neco dost podobnyho (to je Padlista proti me jeste dost korektni), ale narozdil od Padlisty, kterej tady ma jako jeden z mala dostatek energie odpovidat i na blbe a neustale se opakujici otazky, jsem ja moc liny. Me ta odpoved prisla naprosto ok.

          0 0
          • Matts.  

            Veru tak, Pa-dlista už dávno nepoložil otázku, on len stále odpovedá, odpovedá a odpovedá, a pestuje si kult osobnosti. A niektorí mu to tu pekne papkáte a hladkáte si ho.

            0 0
            • Jogador  

              Já se tu nikoho nechci zastávat, mě je to ostatně jedno, ale podle mě je lepší odpovědět, i když s tou omáčkou, než mlčet. To že se Pádlista na nic neptá, bude asi i tim, že nemá žádné otázky a když jo, tak si je řeší jinde snikym fundovaným, a ne s námi amatery,ktery umíme jen komandovat,ale technicky neporadit.

              0 0
              • DeX  

                Ja bych rek ze Padlista se drzi hesla na veselou otazku jeste veselejsi odpoved :)

                0 0
                • Jogador  

                  Neboli na blbou otázku blbá odpověd:) Ale všimni si, že se ozývaj jen Slováci, asi nám závidí osobnosti jako je Cimrman, Pádlista a další:)

                  0 0
                  • DeX  

                    Tak muzem zkusit nominovat Padlistu na nejvetsiho cecha :)) Mohl by uspet jestli teda neni vymyslenej :)

                    0 0
                  • Matts.  

                    napr.: Novotný, Gottwald, Jakeš …

                    0 0
          • Jogador  

            Myslels něco takového? :) http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

            0 0
      • deyvas  

        Zdravím, Suntour má podle mě taky 104 – MD rozteč… Páč mám na kole Suntour Duro kliky a byl tam ten hnusnej plastovej průhlednej rockring, zkoumal jsem to a měl jsem strach že tam jinej pasovat nebude, ale pak jsem to risknul a koupil Shaman Racing Race rockring (ten bílej co vypadá jako kotouč z pily) a sedne tam jako prdel na hrnec :-)…

        0 0
        • Vilém  

          Nevim proc si to po 6ti letech vytahl, myslim ze uz to Padlista vyresil:) Jin doplneni roztec 104 neni MD, teda pokud pod MD myslis MicroDrive. MD se znaci roztec 94/58mm.

          0 0
          • deyvas  

            Protože jsem řešil to samý a jaksi jsem nikde nenašel info jestli jsou teda suntour 104 nebo 106mm… Páč to psali pokaždé jinak… Tak kdyby to někdo googlil jako já, tak aby to našel ;-). Jinak díky za upřesnění s tou roztečí, to se mi nepodařilo najít pořádně nikde, tak jsem myslel že to je tak, jak jsem to psal.

            0 0
            • Vilém  

              Hlavni rozdil je v tom, ze MD byla 5ti derova. Pak byla jeste starsi 5ti packova roztec 110/74. 4packove kliky, maji snad vsechny, krom par atypu jako nektere modely XTR, vzdy roztec 104/64mm.

              0 0
    • actus  

      no uznavam ze to co som napisal vyzera akoby som chcel novu hracku. skutocnost je taka ze potrebujem vnutorny rock aj vonkajsi rock. teraz mam len vonkajsi a ten nie je urceny pre napinak, ktory som si stihol kupit aj s novym bajkom a zistil som to az potom. ten tech. nakres chcem preto, aby v tej dielni vedeli co maju spravit. sam by som to asi nakreslis dost naprd. no nevadi, dam im foto s rozmermi. inak sorac ze som tu vyvolal taku hadku, ale snazil som sa co najstrucnejsie napisat to co by som od vas potreboval.

      0 0
      • Bleda tvar  

        pre buducnost, strucnost je na prdy .)

        0 0
      • Pá-dlista1  

        Ty se nemas za co omlouvat (skoro:). Tu vymenu nazoru jsem zapricinil ja. Dost by pomohlo, kdybys o tom podal co nejvic informaci a uplne nejlepsi je prilozene foto. Jinak i takova banalita jako rockring ma tolik moznych variaci, ze ti obecne nedokaze nikdo odpovedet (teda aspon ja ne). Precti si znova treba tenhle svuj prispevek. Ty myslis, ze to z toho nekdo pochopi? Tak ty potrebujes i vnitrni rockring, protoze tam nemuzes mit vnejsi? Tobe to dava smysl?

        0 0
    • vili  

      ehm, nerad bych dopadl jako actus (Pa-dlista už se tady bohužel nevyskytuje), ale chtěl bych se zeptat. Nemá někdo ze zdejšího osazenstva doma výkres nějakého vnějšího rockringu? Potřeboval bych to na singla na 32 zubů, 4 packy a klasická rozteč. Líbí se mně velmi ten co má v nabídce zdyn, ale nechce se mi za to dávat 8 kil když mně ho můžou udělat tady ve fabrice a navíc bych ho chtěl z hliníku. Díky

      0 0
      • assassin  

        fabriky jeste furt delaj nekde zadara jo? mno nevim ja bych asi vzal kruzitko, udelal dve kruznice a odmeril kam prijdou srouby a je to ne? co na tom vymyslet za vykres, zvlast kdyz ti nakreslim rockring na svoje kliky tak na tvoje nebude sedet, nebo bude malej/velkej…

        padlista v zastoupeni:) jinak slusnej revival, 5let stary tema..

        0 0
      • Tomcat  

        ty seš případ :-D

        0 0
      • DaSnail  

        keď kúpiš chlapom vo fabrike nejakú flašu, tak to možno ani nebude moc lacnejšie jak truvativ

        0 0
    • docid  

      nevim jestli to už někdo nenapsal, nechce se mi všechno číst, ale jestli máš 3tí tác starej, tak si jen prostě obruš zuby a máš rockringa zadarmo a svůj účel splní výborně. Když jsem zamlada jezdil ve městě po lavičkách zidkách a tak, tak se mi výborně osvědčil. Mám ho někde doma tak ho vyfotim. Čest pracujícím, flákačům v práci též

      0 0
      • Vilém  

        Za 3 dny to bude presne 6 let, co ten dotaz polozil:)

        0 0
        • docid  

          no tyvo.. to sem si ani nevšim ale někdo sem nedávno napsal takže se aspon oživilo théma.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.