• Meesha

    Tak je tu znova… Co na nej rikate?

    Workshop to neni, ale me se docela libi – hezkej design; na to, ze si misto musis koupit je tam docela dost veci; webovy adresy u veci. Myslim, ze pro cloveka kterej kolum a vecem zas tak moc nerozumi a chce si koupit kolo v hodnote xy je to fajn prehled. Najde se tam i nejaka ta chybicka – napr. str.116 – RM Tornado. Taky bych si tam urcite neco vybral! :-))

    0 0
    • rb  

      Eště sem ho neviděl,ale předpokládám,že bude stát za hovno jako minulé dva nebo tři…

      0 0
      • Lance  

        Zatim mam vsechny, vice mene ze setrvacnosti,ale letos si rikam na co? Potvrdte mi,ze jsou to vyhozene prachy:)

        0 0
        • mastihuba  

          No já si jej rád prolistuju, ale abych ho musel mít doma na záchodě? :))

          0 0
          • Lance  

            No zrovna Velo na zachod neberu:))

            0 0
          • Seveřan  

            Taky se rád v tom přehrabuju, všechno mít člověk nemůže, tak proč se aspoñ nepodívat :-)

            0 0
        • marapara  

          Jsou to vyhozené prachy, kupoval jsem jej naposledy. Je v něm sice 2500 produktů obrazem, ale v podstatě je to od každého pár základních modelů a to je vše. Psaným slovem taky nic moc.

          0 0
          • Lance  

            to sem si potreboval precist:) nemam ho a nekoupim ho!

            0 0
      • Mnemonic  

        Myslim že jedinej kterej mě fakt zaujal byl ten první, byla tam spousta kol a i dost detailní popisky jestli se nepletu, pak jsem koupil ještě asi 2 a úroveň znatelně klesla, přibylo reklam a ubylo kol. Koneckonců každej tu má jinaj bike, takže katalog už máte, stačí se mrknout do popisu detailů o lidech tady :)

        0 0
    • gumid  

      No jo, to chápu – ten lesklý papír ......

      0 0
    • HonzaV  

      Nastesti se mi ho loni podarilo se ztratou 10Kc prodat, letos uz neprodelam, protoze si ho letos nekoupim. Neverim ze se zlepsil oproti lonsku, predlonsku…

      0 0
      • miki  

        Nebylo by na škodu aby tyto reakce si přečetl vydavatel a začal s tím něco dělat.Nebo o tom ví a je mu to jedno??

        0 0
        • Pá-dlista1  
          1. je spravne.

          Delas jako bys neznal Velopostoj. „Jsme jediny tudiz automaticky nejlepsi“ :)

          0 0
    • RomanH  

      A uz je to tu zase :o)

      http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      Stojim si za svym, ze bez geometrii, vahy jednotlivych komponentu a www odkazu je to katalog na nic. Nicmene chapu, ze to by dalo vice prace a zabralo by to o tretinu vice mista. Tak proc s tim neco delat, kdyz se to docela dobre prodava, ze ?

      0 0
    • pavelr  

      Letos jsem si ho prvně neobjednal. Reklamní letáky si posbírám na výstavách, zbytek najdu na internetu.

      0 0
      • Máca  

        Přesně tak, nemusím si kupovat reklamu za kterou už zapatil její zadavatel.

        0 0
    • o.ndra3  

      Co kdyby udělali uživatele bike-fora svůj katalog v on-line verzi? Jeden člověk zjistí informace o klikách, druhej o ráfkách, třetí o Meridě, čtvrtej o ponoškách… každej by zpracoval jednu tabulku a mohlo by to bejt i s obrázkama, odkazama. Kdyby to bylo třeba součástí těchto stránek.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Krasna myslenka. Priznam se libilo by se mi to. Ale, kdyby fungovalo tohle, uz davno predtim by fungovaly recenze a hmotnosti a z toho by se daly ty informace ziskat a nejen pro aktualni modelovy rocnik. Nekdo by musel pomerne presne urcit vsechny informace, ktere se maji o produktu ziskat, aby to bylo pak vzajmne porovnatelne a melo to i jednotnou kulturu. V podstate podrobna tabulka, kterou by stacilo vyplnit.

        0 0
        • Pebe  

          To by nemusela být taková utopie, každý dostane jednu značku a vyplní dle stránek výrobce.

          0 0
      • DeX  

        jj bylo by to mooc hezke, ale rekl bych tak trochu UTOPIE :)

        0 0
      • TinkTink  

        To neni utopie, to je docela mozny – Admine, az budes mit cas, zamysli se nad tim :)

        0 0
        • náčelník  

          Chudák Admin – nejdřív ho zbuzerujeme, a? udělá sekci TRASY a pak tam skoro nikdo nepřispívá. S katalogem by to dopadlo asi stejně :)

          0 0
          • DeX  

            jj presne proto rikam utopie ! jak uz nekdo rekl sekce recenze a hmotnosti taky neni preplnena.

            0 0
        • admin  

          to by musela bejt spoluprace konkretnich lidi kteri by to sepsali a dali dohromady. pak by se dala udelat nejaka database ale sam to delat nebudu :))

          0 0
          • Pá-dlista1  

            No to je jasny :) Jen jestli tomu das stabni kulturu a prevedes do nejake rozumne elektronicke podoby?

            2 All: A jen kola (to je uz v podstate na mtbs) nebo i komponenty (za to bych byl spis)?

            0 0
            • grafik  

              jasne, mam lonske cislo katalogu a kol je tam habakuk, ale komponentu /krom vidli/ poskromnu. Chybej mi tam prevodniky + kliky, presmyky, pumpy na vidle, prehazky, presmyky, stredy, slehace atd. Obleceni bych ani nemusel, na to je tu spousta dalsich katalogu …

              0 0
            • Máca  

              Spíš jinak : Potřebuje člověk, kterej umí hledat na netu a má setříděný odkazy vůbec nějaké takové souborné skoro až knižní dílko? Co aktuálně potřebuju si s aktuálníma cenama atd. nejdu a můžu uložit. Proto si letos ten papírovej katalog porvé nekoupím – protože už teď ta tištěná verze nemusí být aktuální, není tam ani zdaleka všechno, co bych chtěl a kromě toho, vzhledem k tomu, že je to v podstatě reklama, tak to stojí pěknej ranec. A? si ten Velokatalog koupí ten, kdo ho potřebuje nebo ten, kdo chce utrácet za neaktuální a neúplné informace s chybama(jako každý rok)! Já nepotřebuju ani ten elektronický, tam taky nebudou aktuální ceny, výprodeje atd. K poisu produktů by bohatě stačila naplněná sekce recenze(ta tam má i hodnocení) – na co katalog?

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Mohlo by to pomoct ve vyberu, kdyz v jedne sekci napr. pedaly budes mit vsechny u nas letos dostupne pedaly, tak kolikrat narazis i na neco o cem bys jinak vubec neuvazoval a nenapadlo te hledat.

                0 0
              • zwwak  

                Souhlas.

                0 0
          • TinkTink  

            Hlasim se.

            Jsem taky pro ty komponenty – to je dobry napad.

            0 0
          • BH  

            Muzu Ti poradit? elektronicka podoba katalogu je asi to nejlepsi co lze dnes vytvorit. negativa Velo katalogu v tistene podobe jsou jasna, predevsim neprehlednost,po­merne male zastoupeni znacek dodavanych na trh v CR (kazde policko je placena reklama (cca 1500 Kc/1 obrazek), coz rozumne investory odrazuje..Stejny problem je u elektrockych katalogu napr. Cykloservis, ten tam zase zarazuje pouze znacky inzetrentu anedava obrazky, MTB server zase znacky svych zanamych(asi). Pokud bych nemel co na praci jako Admin, na zacatku roku bych obeslal vsechny dovozce-vyrobce, dal bych jim vyplnit jednotny formular v exelu a predepsal bych jim format pro fotky .Pak bych tyto udaje dal na stranky (po patricnem SW osetreni), s tim, ze u kazde znacky bych dovozcum -vyrobcum nabidl nejaky reklami baner za urcite penize, cimz bych uhradil prislusne naklady spojene s touto akci .A vsichni by byli spokojeni. Admin by vydelal a zatraktivnil sve stranky,dovozci vyrobci by meli zajistenou jednotnou a prehlednou presentaci svych produktu na jednom miste vcetne reklamy za predpokladam zlomlovou cenu Velokatalogu a zajemci o cyklovyrobky by konecne meli moznost nekde ziskat vycerpavajici a uceleny prehled vyrobku z cyklobranze dodavanych na trh v CR. Je smutne, ze doposud nic takoveho neni a tak mas prilezitost Admine do toho vletet.Tady je spousta pomazanych hlav, kter by Ti poradily jake udaje jous u kol a dilu ty nejdulezitejsi a jak by to melo byt optimalne resene z hledidka vyhledavani, razeni a pod.

            0 0
            • BH  

              jeste poznamka, pokud o to nemas zajem, tak to pristi rok spustim jako samostany projekt e-cyklokatalogu, ja Ti tady davam know -how toho projektu jen proto, ze na to zatim nemam vubec cas a BF se me zda proto vhodna platforma, lepsi nez samostatny server.Nebranim se na particpaci na tomto projektu s hlediska marketigu a pod.

              0 0
              • admin  

                uz jsem o tom taky premejslel, ale problem je stejnej jako u tebe – s casem :) Nicmene rad bych neco takovyho udelal.

                0 0
            • ddreamon  

              Kdyz uz jsem se dneska pustil do diskuze o Velu, tak me zaulaj i Katalog. Predne, to co BH pis eby bylo zase predevsim o penezich (reklama) a Admin to neudela zase jen kvuli penezum (nema cas), takze jsme v bludnem kruhu. A jestli si dobre pamatuju, tak Velo slibilo do mesice zverejnit cely katalog kol na svym webu, takze trochu zbytecna prace. Kdyz vidim psedudokatalog na mtbs, kde opravdu neni skoro nic a taktez je, jak je zrejme, vsechno dusledne zaplaceno musim se smat vnitrositove zabednenosti (navic provazanost informacniho webu s vlastni komercni cinnosti – Norco, je hrube prostitucni a ostatni udaje cini zcela neduveryhodnymi – vlastne to vypada ze mtbs udelalo katalog a natahlo tam za penize par hlupaku aby si vhodne a zadarmo odprzentovalo svoji znacku – tak to proste chodi. A tak pres veskerou kritiku zase bude katalog Vela nejlepsi a o milovy krok pred ostatnimi. Nebo se do toho Admin pusti?? )))))))))))))­)))))))) tesim se na vycet chyb...... ktere jsou tak zavrzenihodne v pripade, ze svou praci prezentuje nekdo jiny…

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Jestli Velo zverejni svuj katalog na webu v podobe jako tisteny, tak to vubec neni zbytecna prace :)

                0 0
                • vlk  

                  všichni stále jen plácáte, ale když pak přijde na věc tak nic.Podobně to bylo se skcí trasy na bikeforu.Sem zvědav jak bude vypadat ten katalog vela na webu.

                  0 0
              • admin  

                ale jo chtel bych to na pristi rok zkusit.

                0 0
    • Eila  

      no ja ho akorta prinesla domu, neni spatna ale az moc dobrejch veci tam proste ignorujou, takze akorat kouknu za par minut na obrazky a zalozim ho nekam kde uz ho nenajdu:-)

      0 0
    • stréc od piva  

      kókám,že zde prezentujete jen své zamindrákované ego.Vždy sem napíšete jak je to na hovno,a že víckrat ne a vždy ti samí za rok napíšó sténó diskuzo vo tem,že už jej majó doma a jak je to o ničem…

      když se vám to nelíbí, tak proč si to kupujete?jen abyste mohli nadávat co? a proč nenapíšete do Vela,že by se to dalo udělat jinak? líp…určitě jste daelko inteligneněšjít a kreativnější…

      0 0
      • TinkTink  

        Pekne se pletes.

        Minulej rok jsem rekl ze uz si ho nekoupim…

        …no a nemam ho.

        0 0
      • Gumicuk  

        Strec> Covece ackoli s tvejma nazorama se shouju jen malokdy, tak tedka musim smeknou a uznat ze mas uplnou pravdu…

        0 0
    • bagr  

      Je to teda dost děsný.Je tam jen pár firem co si to zaplatily a sou tam špatný ceny.Popisky k obrázkům sou dost všeobecný a i je tam něco jinýho nafocený než co je v popiskách.Stějně si radši každej skočí na netový stránky tý který firmy,kde to má komplet od a do z.

      0 0
    • zwwak  

      Diskuse je zbytečná. Ten katalog není určen pro typy z B-F. A protože těch, pro který je, je daleko víc, a protože ty ho chtěj tak, jak je, tak tak je.

      0 0
      • gumid  

        Všem, kteří o něm mluví jako o sh..u, a naopak bájí o katalogu na B-F jen poznámku: místní testy zrovna nehýří množstvím příspěvků. Proč asi? Neznám z hlavy náklad VELOKATALOGU ani jeho obchodní úspěšnost, co ale vím určitě je fakt, že ne všichni mají možnost sedět neomezeně na netu a šmírovat kdeco. Pokud najde své kupce, pak má na trhu místo. A koho to velmi irituje, může si jich koupit třeba deset a protestně je pálit před redakcí.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Koupit ani jeden, ale to paleni neni spatny napad. Tak kdy? Hlavne prinest nejakej barel. Hubertus a bezprstovy rukavice podminkou.

          0 0
          • gumid  

            to pádlista: jakože já koupím sobě deset, Tobě taky deset za mý káčule a ty si přineseš bezprs?áky a investuješ do sirek? Tak nevím, todle je dost vyčůraný přístup a navíc, mně katalog vůbec nevadí a spíš mne s…u ty kydy univerzálních všehokritiků – proto se raději na něčem takovým nesejdem, nevím, co by pak chytlo dřív........:-)

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Zasejc z toho vycouval srabe :) Kdyz je ten katalog tak skvelej, mel by byt nehorlavej :))

              0 0
          • Alibaba  

            Já bych to neviděl tak tragicky, každopádně je chvályhodné, že se s tím chce někdo dělat. Katalog nikdo nemusí kupovat, každá větší knihovna ho má a tak zasednu – prohlédnu – zaznamenám co zaujme – vyhledám příslušný produkt na netu – mám všechny potřebné info pod nosem – případně kupuji nebo haním. Je to o tom, že bych bez katalogu na velkou část výrobků ani nepřišel, takže u mne A+

            0 0
            • Pá-dlista1  

              To vypada, ze ho nejak hodnotim, ale ja se jen chytnul toho paleni :)

              Nicmene u nas ostatnich cyklistu je to spis tak, ze Velokatalog na velkou cast vyrobku ani neprijde :)

              0 0
              • Alibaba  

                //Nicmene u nas ostatnich cyklistu je to spis tak, ze Velokatalog na velkou cast vyrobku ani neprijde :); //

                To každopádně, zaráží mne jak se zejména u některých komponentů vyskytuje kupříkladu jen jeden dva výrobci. Na druhou stranu zůstávají opomenuty komponenty těch nejzvučnějších jmen (Mavic, Schwalbe, Maxxis, DT ,Roox ,…) takže se zdá, že by „VELOKATALOG“ jakoby předpokládal samozřejmé povědomí o nich. No a uvádí právě ty které (pro mne) nejsou tak známé.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  a potrebuji reklamu, kterou si zaplati… :)

                  0 0
                  • Alibaba  

                    a potrebuji reklamu, kterou si zaplati… :); To je přeci vpořádku ne ? Na každý pád jsem přesvědčen, že ten plátek není určen nadšencům, kteří denně sjíždí net co je kde nového, ale lidem, jenž si chtěj prostě letos koupit kolo a neorientují se. Já jsem vstoupil letos do cyklistiky po cca 5ti pasivních letech, kdy jsem měl spoustu starostí s novými přírůstky do rodiny a nemohl jsem se cyklistice věnovat jak bych chtěl, takže po těch letech míjení je to pro mne užitečná věc, alespoň do začátku než si osvojím soudobé trendy a „cool“ produkty.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Nerikam, ze to neni v poradku. Jen vysvetluji duvod proc si koupis kola Hafasakihasimoto misto Mavicu.

                      0 0
                • Franta  

                  Ale Velokatalog neni o tom, ze redakce v nem obsahne veskere znacky na trhu ci svete. JE to stejne jako jine katalogy – je udelana nabidka obchodnikum (dovozci, vyrobci) a ty bud inzeruji nebo ne…

                  0 0
    • ddreamon  

      Chyby jsem nasel, to ano, ale takhle komplexni prehled o trhu nema ani Bike Markt, z jinych zemi podobnou vec neznam. Me pripada Katalog ja mimoradny pocin, nevyrovna s emu zadny internet ani testy, ani casopis. Nekupuju si ho pro cteni, ale pro anlyzu, porovnavani, vyber novyho vybaveni. A nyvic letos mimoraddna grafika! Chyby ve Specializedu, cenach Campy. Ale kdo zna, odchyti a nenecha se zmast.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Kolik kol je ve Velokatalogu? Kolik jich je na internetu? Nemam dalsich otazek. Svedek je Vas pane Mydlari :)

        0 0
        • Franta  

          Absolutne tady soudite neco z pohledu, ktery tomu neprislusi. Viz muj prispevek vejs.

          0 0
    • Jirik123  

      pokud se nejaky skeptik z prahy chce katalogu zbavit tak ho za kilo koupim:-) staci se ozvat na mail, nebo icq

      0 0
    • ddd - andy  

      Hmm dobry…

      Ale letosni WORKSHOP.. :-) uz vcera sem tim listoval sem a tam a zase sem a zase tam.. stejne jako loni ;-)

      0 0
      • wroum  

        sem si ho chtel koupit v lednu kdyz sem byl ve Swissu, ale pak se zhnusnilo a my jeli domu o den driv a nejak sem to casove nezvlad :-(

        0 0
    • vlk  

      tak koukal jsem na jejich stránky,slibovali že do 2 měsíců bude na internetu v elektronické podobě -ty 2 měsíce již uběhly a stále nic.Asi jen chtěli nalákat inzerenty.

      0 0
    • gobike  

      Maj v tom katalogu hodně chyb! Už několikrát se ve Velu omlouvali.

      0 0
    • JFB  

      velokatalog je fakt o nicem. ale samotny Velo je super casak. a to je hlavni;-)

      0 0
    • martinr  

      dostal jsem echo podivat se sem na vase ohlasy. skoda ze nektere jsou uplne mimo misu, opravdu konstruktivni pripominky bychom samozrejme uvitali a k chybam, ktere se sice objevily, ale v tom neuveritelnem objemu jich zase neni tak moc, jsme se priznali a omluvili se. delaji to jen lidi a preklepnou se, prehlidnou…katalog se pripravuje na internet, je to ale poprve, software se rozpohybovava, nicmene to ucite bude neojobsaznejsi katalog na nasem netu… pravidlenejsi navsteve podobnych stranek jako bikeforum mi brani, krome casu samozrejme, takovy nesmysly jako ze byl driv katalog lepsi a tak, ze mel vic technicke popisky, vic kol – to proste neni pravda.. ale diky vam vsem za zajem o jeho podobu i o velo ahoj martin r

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.