• rajtyš

    chápu, že nejlepší je kolo nikde nenechávat bez dozoru, ale přesto: jaké kdo používáte zámky na kolo? mám klasickej cyklo zámek, ale pár už jsem jich viděl přestřiženejch a používám ho opravdu jen v nouzi. sháním tedy něco odolného vůči štípačkám a podobnejm svinstvům. he?

    0 0
    • blue  

      proti stipackam treba asi wedlock od speslu… http://www.specialized.com/…edlock_c.jpg

      0 0
    • Luka  

      :) asi tolik:

      http://www.lukabike.com/…p9040720.jpg http://www.lukabike.com/…p9040721.jpg http://www.lukabike.com/…p9040722.jpg

      20 minut… jsme si paka ztratili na dovoleny klic od zamcenych kol u stromu… strom by byl za spoustu Eur, kdybysme ho porazili ⇒ tak jsme si pujcili nastroj na 3.obrazku a i se shanenim kladiva, rozbijeni kamenem a pokusem o odemceni FABky jsme se do tech 20ti minut v pohode vesli. Ted jsme bez zamku a to tohohle uz fakt nejdu.

      0 0
      • rajtyš  

        hmm, tohle jsem mněl zrovna na mysli. taky přemýšlím o nějakém řetězu + visací zámek…

        0 0
        • Koala  

          Už to tu jednou někde bylo: http://www.cykloserver.cz/…/CsClNfo.Asp?… Zámek s alarmem a otřesovým čidlem. Když mi ukradli kolo, tak jsem se naštval a šel to do Bauhausu na Pankrác taky koupit (asi 850Kč). Je fakt, že kravál to teda dělá pěknej, ale taky je to docela dobrý těžítko :o)

          0 0
          • jihra  

            K tomu Alarm BikeWatch ABA-168. Kdo to zná tak nemá problém s ukradením kola. Lanko se dá speciálními (malými!!) kleštěmi přecvaknout. Stačí tedy odstranit izolaci na lanku, místo, které chci přecviknout, přemostit kouskem drátu – a pak cvik a kolo je moje. Co se týká otřesového čidla – to reaguje na otřes, nikoliv ale na pomalý a opatrný pohyb. Takže záměk v klidu přecvaknu, opatrně odložím a jedu. Podotýkám, že kola nekradu. Toto se stalo jednomu mému klientovi.

            0 0
            • Koala  

              Jo, to mě už taky napadlo :-) Jenom si ve své naivitě myslím, že 90% těch zlodějskejch parchantů nemá na tak hluboké úvahy prostě mozkovou kapacitu (a v kapse elektrikářskou výbavu) a třeba si z toho stojanu vyberou radši nějaký snazší úlovek.

              0 0
      • mosquito  

        WoW konecne vim k cemu jsou ty kleste u Prolock-u :))

        0 0
    • Volf  

      Podle mý informace se zamčený kola kradou tak, že se metrovejma pákovkama přestřihne zámek, lanko nebo to čím je zamčeno. No a proti tomu nemáš obrany protože tak se dá přestřihnout i 16 mm kulatina.

      0 0
    • rasto  

      pro nouzove ucely pouzivam podkovu abus (mam ji asi 5 let). je tezka cca 1(2?) kg. stala asi 2,5k kc. vozim ji bud v batohu nebo v specialnim nosici na kole. dle vyjadreni kriminalistu podkova = nejodolnejsi zamek na kolo. male zlodeje by mela odradit.

      0 0
    • mastihuba  

      http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…

      všichni tři naráz už je nepotřebný luxus. :)) uznávám že na delší vyjížďky vozím obyčejnej lankovej zámek.

      0 0
    • sraldo lattrinny  

      Když už musím někde bike zamknout tahám zámek na motorky. To se dá cvaknout jedině autogenem. Stejně pokud na kolo nevidím tak jsem jako na trní.

      0 0
    • JohnLee  

      Ja videl na jednom kole klepeta.Zda se mi to jako pohodovej napad,i kdyz je ucvakne tam,kde se spojujou jednotlivy naramky,tak pokud to ma clovek chyceny za rafek+plast,tak to neprojde skrz vidli…samozrejme mu nic nebrani v tom aby tam nechal jen rafek a zbytek ramu odnesl,ale jako nouzovka to je myslim v pohode…

      0 0
    • actus  

      no viem ze to neriesi tvoj problem, ale ja jazdim po meste, doskoly a na nakupi na starom bajku, o ktory neni vobec zaujem a zacvaknem obycajnym zamkom. a ked idem jazdit tak na novom a ten bysom nikde nezamkol

      0 0
    • jihra  

      Jsou „nepřekonatelné“ zámky, ale jsou drahé a těžké. Takže záleží na tom, jak si kolo cením a co jsem ochoten sebou tahat.

      0 0
    • Martyss  

      Pokud ti někdo bude chtít něco ukrást, tak ti to ukradne a nezastaví ho nic, pokud se bavíme o možnostech ochrany normálního občana. Čili tvým účelem je znapřijemnit tu krádež, aby šel ukrást jiné kolo. Spíš se ti povede kolo ochránit nějakým masivním zámkem před náhodnejma nenechavcema. Ty většinou při sobě metrový pákovky nenosí, ale před někym, kdo jde pro kolo asi moc ochrany neni:-/

      0 0
    • Pekáček  

      No silnej zámek zloději ukradli i s kolem, další dva klasický cyklozámky se válely kolem přestřižený. Takže kdoví jak překonali ten silnej. Nikdy nenechávejte kola bez dozoru, zvláš? na hromadných akcích. Na GT maratonu 04 se toho „ztratilo“ hodně.

      0 0
    • RUMcajs  

      Lepší než lankový zámky jsou podkovy a pak takový ty s lankem chráněným ocelovými válečky (vypadá t jako bovden Nokon), ale ty válečky mají v průměru cca 1,5cm a jsou z kvalitní ocele.

      Jeslti si bika necháváte ve sklepě, nebo někde v paneláku na chodbě atd., tak se hodně vyplatí koupit takovej zámek, ale ne s klasickou „fabkou“ ale s profilovaným klíčem.

      Fabku opravdu není těžké otevřít, svedou to i cikáňata…

      0 0
    • Honzin  

      http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… – firma CAD ET. ted maji ale nove stranky: http://www.cadsafe.cz/

      0 0
      • Dub  

        Jo, tohle jsem koupil a bud mam od te doby neuveritelne stesti nebo to vazne funguje. Jedinou chybou je vaha. Mam retez 1,2m + ten lepsi zamek a ma to skoro 2 kg. :o(( Ale po trech ukradenych kolech uz odmitam delat kompromisy…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.