• HonzaV

    zdroj: idnes.cz

    16.02.2005 13:19 – P a ř í ž – Žijící legenda cyklistiky Lance Armstrong, jenž se loni představil i na závodech v Praze, se letos pokusí posedmé vyhrát nejslavnější cyklistický závod Tour de France. „Na Tour už se těším. I na šanci vyhrát ji posedmé,“ řekl třiatřicetiletý Armstrong, který loni k šestému titulu přidal i pět etapových vavřínů. Americký fenomén Armstrong, který loni vybojoval na Tour rekordní šestý triumf za sebou, nad svým startem dlouho váhal. Dnes potvrdila Armstrongovu účast jeho stáj Discovery Channel na své internetové stránce. Armstrongovi k úspěchům v americkém týmu US Postal, který před touto sezonou změnil název podle nového sponzora, pomohl i český profesionál Pavel Padrnos. Armstrongův start v letošním ročníku Tour, který se uskuteční od 2. do 24. července, byl dlouho nejistý. Až teprve zveřejněný itinerář pro první polovinu sezony ukončil spekulace, že by mohl „Starou dámu“ vynechat a místo toho se zaměřit na další velké závody Giro d'Italia a Vueltu.

    Do pelotonu se Armstrong zařadí poprvé 6. března v etapovém závodu Paříž – Nice, v dubnu bude startovat v belgických Flandrech a pak na domácí půdě v Tour de Georgia. „Už se těším, až se znovu posadím do sedla a začnu závodit, i když moje současná kondice má daleko k ideálnímu stavu,“ uvedl populární Texasan, který v minulosti vyhrál boj s rakovinou.

    O jeho fyzičku se bude starat převážně manažer stáje Johan Bruyneel. „Na jaře na tom zapracujeme a možná ještě nějaké závody do našeho kalendáře přidáme,“ dodal Armstrong.

    No a ja jsem se tesil, ze ho konecne uvidim vyhrat Giro nebo Vueltu :-((

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.