Nějaký pěkný vyjížďky v terénu kolem Brna ???

22 nepřečtených
  • gomolka

    Prosím, je tu nějakej znalec terénu a tras kolem Brna??? Hledám stál něco nového … díky :o)

    0 0
    • Ceslo  

      Kolem Brna to znam docela dobre. Upresni odkud jsi (ctvrt) a jak dlouhou trasu chces. Popr jakym smerem od Brna by to melo byt.

      0 0
      • Roman  

        Jak, co a kolik tras se dá jezdit z Vinohrad? (Za podmínky minima asfaltu).

        0 0
        • Ceslo  

          Vyjed na Hady, po zlute k pomniku S.K. Neumana, perfektni sjezd k Obranskymu hradu (je to vohubu) a podel Svitavy do Bilovic. Po cervene do kopce smerem na Babice. Je to do dobryho kopce, jeden technickej sjezd a cca 100 m tlaceni. Z Babic po zelene kolem Alexandrovy rozhledny z kopce do Adamova. Z Adamova doporucuji vyjezd po zlute k Machovu pomniku (proveri tvoji zdatnost v kopcich). Z Machova pomniku na zacatek Oloucan a po cervene na zacatek Rudic. Z Rudic po zelene do Krtin. Ze krtin je perfektni stojka po cervene smerem na Bukovinku, krajem Breziny na Nove dvory. Sjezd na Hadek a udolim Ricky zpet do Marianskyho udoli.

          Cela trasa cca 50 – 60 km s nekolika perfektnima stojkama i sjezdama.

          Pozn: pisi to bez mapy po pameti.

          0 0
          • Máca  

            Su z Líšně – tam, co píšeš to mám taky obšláplí a můžu vřele doporučit (koneckonců první Merida, co se konala vedla taky skoro tama). Přes Hádek se dá celkem slušně taky do Jedovnic (přes Lhotku a Bukovinku)a pak po značkách Meridy, odpojit se a dojet třeba do Mariánskýho údolí. Záleží na tom kolik má člověk sil, kolik chce najet kiláků a kolik na to má času. Solidní je taky: Palačák – Kuřas(Kuřim)- Prýgl (přehrada). Údolí Bílýho potoka (případně okolní kopečky – viz. Starobrno) je taky celkem dobrá výzva pro „brodaře“. Dá se skoro všude.

            0 0
      • gomolka  

        … jsem z Bohunic … a lákají mě vyjížďky na všechny strany :o)

        0 0
    • RS  

      sever Brna z líšně: moje oblíbená lokalita, začíná moravský kras, začíná se výjezdem po silnici na kopec hády, pak už jen cestičky po lese směrem na ochoz a pak sjet do mariánského údolí zpět do brna, nebo směrem na bílovice a vracet se do brna přez maloměřice. cca 30Km

      jiho-západ Brna z bohunic: směrem na ostopovice, pak údolím bobravy lesníma cestičkama do střelic, přejet nádraží, pak lesem do omic v omicích serpentýnama dolů na silnici, a vrátit se údolím bobravy domů. cca 40Km

      západ: na přehradu, pak kolem přehrady a zpět domů, nebo pokračovat dále za přehradu do veverské bytýšky, na šmelcovnu a do údolí bílého potoka, je tam spousta brodů, nejlepší je jet až je teplo v létě, to už je spíše celodenní výlet.

      0 0
    • RomanH  

      Kamenny Vrch – Kohoutovice – Komin – Medlanak – Kurimska Baba (zde se muzes spostet vsemi cestickami, nektere jsou zajimave), – Kurim – pres pravy breh prehrady zpet na Brno, nebo dale Veverska Bityska (sjezd Krizove cesty) – dale treba Bily Potok

      Kamenny Vrch – Velka cena (po tur. znacce) – Jaburek – Smelcovna – nahoru, pak po znacce Sarka (nekolik moznosti)

      Kamenny Vrch – smer Velka cena (po tur. znacce) – Omice – dale na Ivancice a zpet, treba zkombinovat s udolim Bobravy

      Docela technicky se jde vyradit i v pisareckem a v kohoutovickem lese, no a pak samozrejme opacna strana Brna s Marianskym udolim a cesty do Krasu.

      Tezko se mi to takhle vysvetluje – potreboval bych mapu. Vetsinou po tur znackach (vem si mapu a pochopis). Za tech 8 let, co jezdim, uz ale nektere casti jezdim jinudy – chce to hledat a nebat se neznacenzch cest – kolikrat zazijes prekvapeni (a nekdy se i projdes – hodne novych cest projizdim na podzim a na jare, kdy jeste neni vysoka trava a jsou videt i slabe cesticky (zrovna tak v lese), obcas zkusim casti cest jet obracene.

      0 0
      • gomolka  

        díky moc za rady … snad jen ještě jeden dotaz, kde se dají sehnat nějaký ty mapy??? Díky :o)

        0 0
        • Ceslo  

          Existuje ji ch hned nekolik. Dle meho subejktivniho nazoru jsou nejlepsi turisticky 50-ky (meritko 1:50 000, podklad z vojenskych map). Jsou na nich nakresleny turisticke znacky a na tech novejsich i kilometraz. Okoli Brna je rozdeleno na 4 casti : Brno-zapad (Ivancicko), Brno-severozapad (Svratecko), Brno-severovychod (Moravsky kras) a Brno-jihovychod (Slavkov). Pro MTB ma cenu kupovat pouze prvni 3. Slavkov jsou jen pole a rovina. Cena map je cca 80,– Kc.

          Z ostatnich map co jsem mel se mi neosvecila Cyklo-mapa Moravsky kras (prilis male uzemi). Pouzivam jeste Cykloturistickou mapu (mapa 1:100000 + knizka s popisem tras a prevyseni) Okoli Brna – sever ale jenom pro silnicku. Pro MTB jsou vyznacene trasy moc jednoduchy spise pro treka a pritelkyni.

          0 0
          • Lišák  

            Jo, cena map je cca 8pětek ale nesmíš je kupovat v Gemě na Mendláku! Tam mají pro nás nejpoužívanější mapy tj. okolí Brna + Žďárský vrchy kolem 150,– Docela nářez, co? Osvěčila se mě malá prodejnička, mám pocit, že patří Geodetickýmu ústavu, nebo tak něco, ta je na Václavské, když jdeš z Mendláku, tak na pravé straně v takovým forhózu.

            0 0
      • MartinXC  

        Sakra, to mi nedá, abych nedoplnil tu první trasu: Kamenny Vrch – Kohoutovice – Bystrc – Medlanak – Kurimska Baba: tady to teprve začíná :) – Kurim – Lipůvka – Blansko -(po zelené) – Boskovice – (po modré myslím) – Blansko -(Máchův památník) – Adamov – Vranov – Ořešín – Řečkovice – Malá baba – Kníničky – Bystrc-prasata – Kohoutovice a Kameňák. Celkem poctivých 120 km, 90% po turistických značkách a cca 3200+m do výšky :-)

        0 0
        • mastihuba  

          kolik cca km je to z Adamova do Bystrce?

          0 0
          • MartinXC  

            No v uvedené trase Adamov (od nádraží) do Bystrce (prasata) = cca 33–35km terénem, když zkrátíš po silničkách co jde tak 25–27km

            0 0
    • Loner  

      Hledej třeba pod autorem Loner a MartinXC.

      0 0
      • MartinXC  

        To bylo na minulém BF. Sem jsem to ještě nevkládal, čekám bude-li samostatná sekce o trasách.

        0 0
    • gomolka  

      … dobrá poznámka pro Admina … :o)

      0 0
      • admin  

        pokud me nejakou trasu zpracovanou poslete rad to na B-F pridam.

        0 0
        • MartinXC  

          Nemyslel jsem to nijak ve vztahu k Adminovi. Před časem to diskuse o trasách šla a z ní jsem si odnesl, že možná budemem mít extra sekci na trasy. Proto se do rozepisování zde moc nehrnu.

          Jinak rád sepíšu a pošlu, jen nevím 1)v jaké struktuře 2)kde a jak je potom budeme hledat ?

          Pozn: Hodně tras co znám se větví i vícekrát a není mi jasné jak by to čitelně šlo strukturovat v textu, aby nemusela být každá kombinace vypsaná. Ideální by byla mapka s textovým popisem vedle, ale to by bylo asi dost náročné na pořízení a správu.

          0 0
          • admin  

            tak prave tu strukturu taky nevim jak udelat, proto nechci zatim delat zadny online vkladani tras mozna casem az se struktura a styl nejak usadi :)

            asi by bylo rozumny trideni podle kraje, mesta … v popisu trasy by byla mapka z vyznacenou cestou popis cesty , narocnost, charakter…

            • pokdu mate fotky.
            0 0
          • Loner  

            Prostě když pojedeš něco co tě zaujme kdekoliv, tak to sem ve zkratce hoď – však si to zájemci najdou.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.