Pripojisteni (zdravotni) DH/FR

2 nepřečtené
  • peak

    Letos se mi prihodila docela neprijemna vec hned zkraje leta. Zacatkem cervna jsem si pri freeridu strasne nestastne zlomil patu, prevoz do nemocnice, druhej den na operaci. Draty mi vytahli 1.zari a do prace jsem nastoupil v prosinci.

    Nebudu to uz rozpitvavat, uzil jsem si toho dost. Ale ted me tak napadlo, ze by mozna stalo zato se nejak zdravotne pripojistit na tyhle sporty.

    Nez se pustim do nejakyho hledani a badani, jaka je nabidka a moznosti v tomhle oboru, napadlo me zeptat se, jestli nekdo z vas nema s timhle nejaky zkusenosti nebo nejakej tip.

    0 0
    • Kotěnočkin  

      Rady dědy Porady…Zkušenost vlastní nemám, tedy jen teoretickou:-) Co tě zajímá je zřejmě úrazové pojištění a pojištění denní dávky při pracovní neschopnosti. Tyto produkty má řada pojiš?oven, určit co je pro tebe nejlepší je nemožné bez znalosti řady podrobností. Tak aspoň teoreticky: Pokud by jsi měl úreazové pojištění a úraz nezanechal trvalé následky, pak by pojistné plnění za uvedený úraz bylo v řádech tisíců Kč.Záleží samozřejmě na konkrétní pojistce. Nevím, jak dlouho jsi byl hospitalizován, případně v pracovní neschopnosti, ale i tady, pokud by jsi býval měl pojištění denní dávky pro případ prac. neschopnosti nebo hospitalizace by bylo plnění v řádu tisíců. Samozřejmě v závislosti, jak dlouho jsi byl nemocný, jak dlouho v nemocnici atd. Tolik teorie. K doporučení konkrétního pojištění – to nejde seriózně bez podrobných znalostí o tobě…Kdo to udělá takto na mail, je šarlatán. Každopádně pro tebe bude handicapem, že už jsi tento úraz měl a pojiš?ovny budou velice opatrné…Pokud by jsi měl další úraz na stejném místě a ten byl ještě komlikovanější (což ti samozřejmě ani boha nepřeju), dovedu si představit tu snůšku argumentů, jak se budou vytáčet a bránit nějakému extrémnímu plnění a odvolávat se na souvislost s tím předchozím úrazem atd. Je možné, že i na eventuelní pojistné plnění za léčení v souvislosti s tímto starým úrazem bude výluka! Asi jsem tě moc neopotěšil, samá nic neříkající teorie, ale to je seriózní odpověď na tvůj dotaz:-) Tak a? ti to jezdí bez zranění!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.