• kolda

    omlouvám se nebajkerské téma, ale probíraly se tu i běžky a dost lidí se tu skialpu věnuje,takže mi snad někdo poradí. Sháním skialp. lyžáky – chtěl bych spíš tužší model do sjezdu,ale aby chůze nebyla porod,slušná váha a pokud možno i cena.Mám v merku Lowy Struktury, Nordicu TR 12, případně nějaké Scarpy. Máte někdo OSOBNÍ zkušenosti? Dík

    0 0
    • nadrazak  

      :) tak takovy pozadavky bych mel taky… sem zvedavej, co sem kdo napise.

      co se tyce osobni zkusenosti, tak ti muzu vrele nedoporucit raichle concordia – mekky, tezky jak svina, chuze je porod, snad jen ta cena je ok. ale taky se v nich da ujit relativne v pohode treba 60km na snehu nebo 10km po asfaltu… je to takovej dobrej posilovaci nastroj, vhodny doplnit tezkym vazanim, lyzema :)

      sem ti asi vubec nepomoh, snad nekdo jinej, taky by me to celkem zajimalo…

      a kdyz uz sme ty skialpy nakousli – jaky lyze? lehky, carvingovy, vhodny i na tvrdou sjezdovku – hagan glider, blizzard tc evolution, tfr challenge, neco jinyho? dik za vase zkusenosti a nazory…

      kuba

      0 0
      • FAH  

        Hele a kde se daj Ty Raichle Concordia sehnat? Kamos si je oblibil a stary mu doslouzili. Ma ale trochu vetsi mohu.

        0 0
        • nadrazak  

          novy netusim, tezko. ale sou docela v bazarech, v praze maj asi neco v namche, ja je koupil v bazaru u kohinoru, meli je v pomi. prakticky uplne stejny sou jeste jedny raichle na prkno, takze hledat i v snb regalech…

          0 0
      • kolda  

        lyze mam spis freeridy – Stockle Stormridery,kupoval jsem je jety. Jsou trosku tezsi,ale jsem s nema spokojenej – ve sjezdu super.

        0 0
      • tchurillo  

        Ak chces lyzovat aj nieco vaznejsie, nielen slapat hrebenovky, urcite nekupuj lahke lyze. Lahka makka lyze rychlo straca svoje vlastnosti a po 2–3 sezonach je na extremnejsie veci a tvrde povrchy takmer nepouzitelna. Mam Fischer H.Kammerlandrer a po 2 sezonac uz dost trpim. TOP je urcite Voelkl (Snow wolf, Mountain), dalej napr. Atomic (R:9, MX9), K2 (Ascent). Hagany by som nebral, vela znamych malo problemy s kvalitou (trhali sa hrany a pod.). Inak ber 100% carvingove, o inych nema vyznam v dnesnej dobe uvazovat. Len si k nim treba kupit aj carvingove pasy, inak sa v traverzoch smykas.

        0 0
        • kolda  

          ještě k tvé odpovědi na boty – nezdá se mi, že by Garmont Adrenalin byly na touring. podle katalogu bych to viděl na topmodel se zaměřením na freeride.

          Ad lyže – souhlas, určitě carvy, ale u pásů si tak jistý nejsem. A) vysoká cena

          1. když je chceš složit do kapsy, tak v rukavicích,mrazu atd. asi bude náročné trefit presne to vykrojení, aby ti nezůstala volná lepicí plocha.

          A v náročných stoupáních a traverzech je lepší dát pod vázání mačky

          0 0
          • tchurillo  

            Moje nervy…PREPAC, pomylil som si ich s GARMONT Dynamite. Adrenaliny su naozaj freeridova spicka!!! A na to ake su masivne su fajn lahke. Az budem velky, kupim si ich. ;-)

            Pasy: viem, je to palka, ale oplati sa. vravim z vlastnej skusennosti. Iste, da sa to prezit aj s rovnymi, ale smykas sa ovela viac. S tym skladanim je to taky oblubeny mytus. Vies, ked fuci, snezi a ty sa ponahlas, nezlozis nikdy poriadne ani tie rovne…Ten konfort pri vystupe za to stoji. Inak macky na viazanie – tie som zatial este ani nepouzil :)

            0 0
            • kolda  

              to je pravda,ale tuto sezonu musim prezit s rovnyma. jsou dulezitejsi veci… kam jezdis? Ja rohace – Smutne Sedlo a okoli, Ziarske Sedlo, Chopok – do zlabu

              0 0
              • tchurillo  

                Z Blavy je najblizsie cca 2h autom masiv Schneebergu (2010m), tam je plno super moznosti. Inak Mala Fatra – na pohodu. Rohace, Nizke T., no ako to pride.

                0 0
                • kolda  

                  no jo, mate proste daleko vic moznosti nez my…uz aby poradne napadlo,slehlo a muzem vyrazit. uz se nemuzu dockat!

                  0 0
        • pitelboy  

          Hagany mam uz asi 5 let a este z druhy ruky a sou furt uplne v poho. A stravim na nich mrte casu--

          0 0
          • tchurillo  

            co som videl, to davam dalej… Konkretne sa u vsetkych ludi jednalo o tie lacnejsie modely kupene cca 2000–2. Vsetci reparovali hrany na tych istych miestach. (ak nemuseli rovno lyzu vyhodit)

            0 0
        • nadrazak  

          dík. jak sou na tom tyhle lyže na tvrdý sjezdovce? dá se jezdit rychle? je mi jasný, že obřačky to nebudou, ale chtěl bych zároveň něco, na čem se dá slušně zalyžovat i na pistě. chvíli sem brouzdal po netu a třeba u těch volklu sem našel komentář, že se na nějaký moc rychlý ježdění nehoděj. o těch ostatních se mi v podstatě nic zjistit nepodařilo… máš nějaký zkušenosti? lyžuju celkem slušně. teď mám jako skialpy carvingový sjezdovky z bazoše, ale sou krátký a měkký, tak se poohlížím po něčem, co by posloužilo jako skialpy a zároveň dobrý sjezdovky… a nevážilo tunu. pásy taky vozim rovný, v případě potřeby nasazuju haršajzny, přijde mi to lepší než drahý pásy…

          dík kuba

          0 0
          • tchurillo  

            Zial osobne skusennosti nemam. Ale vravim, sam mam momentalne lahke makke lyze, ktore robia prave na zjazdovke ci tvrdom snehu problemy, tak usilovne hladam nieco lepsie. Tieto co som menoval by mali byt v pohode. Tie Voelkl urcite – to je skialpova spicka. Ale vsetko su samozrejme freeride/skialp lyze, kt. by vsak mali zvladat aj tvrde a nejaky cas vydrzat. Jasne ale, ze na vysoke rychlosti na piste budu najlepsie nejake supertvrde specialky… S tymi sa ale zas blbo lyzuje v hlbokom ;)

            0 0
            • pitelboy  

              sou tvrdsi. na zmrzlim se na nich da, kdyz maj ostry hrany. Ja je mam 160cm dlouhy a merim 178, takze rychle se na nich opravdu jezdit neda..

              0 0
              • nadrazak  

                a jaký máš? vyhovuje ti dýlka nebo by si teď bral delší?

                0 0
              • tchurillo  

                tak to mas 100% tou dlzkou. Asi sa ti na nich dobre skace v zlabe, ale na rychlost to moc nebude. Ja meriam 179, vozim 173 lyze a na rychlost ci drzanie stopy sa rozhodne stazovat nemozem. Ale chcelo by to asi troska kratsie – prave do tych zlabov… ;-)

                0 0
                • pitelboy  

                  to ja vim ze je tou tou delkou. mam nekolik let stary, jeste nevykrojeny. sirka pod botou je asi o milimetr mensi nez na spicce.

                  • bral bych tak 165cm ..
                  0 0
    • sraldo lattrinny  

      www.horydoly.cz www.climbweb.cz To by mělo pro začátek stačit.

      0 0
      • nadrazak  

        neprijde mi, ze by zrovna tyhle weby prekypovaly hodnotnejma informacema. spis bych kouknul na telemarkski.com – tam sou nejaky „recenze“ (neco spis pr clanky z casaku :) ale neco se z toho neco vykoukat da…

        0 0
        • pitelboy  

          ty nordyky sou docela tuhy, na sjezd supr,ale na chuzi mi moc nesedly. Ted mam TOUR-LITE od Dynafitu a v tech se chodi vyborne, sou hodne meky, ale jezdeni je v nich narocnejsi…

          0 0
      • tchurillo  

        www.horydoly.cz :tak to je poriadne humoristicky server. Od tych by som s radit rozhodne nenechal…

        0 0
    • itai  

      Lowa structura som mal po cca 200 km mi praskli vnutorne jazyky. Nastastie som to vyreklamoval. Nordic TR 12 by som osobne nebral aj napriek slusnej cene. Teraz mam Scarpy a je to o niecom inom. Pokial sa tomu chces fakt venovat tak nesetri.

      0 0
    • forest  

      nazdarek, ja mam taky OTbikersky-dotaz: jake pouzivate hulky na skiaply (dvoudilne, tridilne, znacka, spokojenost)?

      0 0
      • vespa  

        K tem hulkam, na skialp sou lepsi dvojdilny – maj vetsi tuhost a precejenom je tam jenom jeden spoj.Ale je to zase dalsi „litr“ do vybavy. Da se to odchodit i s tridilnejma a nebo se u tech co vic zavodej videj i bezecky. Ty se ale nedaj nastavovat a tak treba v traverzu nemuzes tu vrchi hulku zkratit.A rozhodne ve spojich kovovy zavity – lacinejsi „shitky“ maj plast a to je vetsinou na pruser zadelano. K tem botam – ja sem ted koupil Lowy struktury.Docela dost znamejch mi je doporucilo. Ale obecne je u bot dulezity zvazit na co je budes vic pouzivat. Takze neni mozny jen tak neco doporucit. Musis zvazit jestli ses spis lyzar – chodec – nebo bezec :-) Podle toho se pak taky porizuje vazani.

        0 0
        • milhaus  

          ty zkkracuješ hůlky? jezdím fakt dlouho a nikdy jsem to neudělal.dají se držet třeba v půlce. stejně je do kopce vedra a rukavice do –10 nepouzivam

          0 0
          • vespa  

            no je fakt ze sem je zkratil asi trikrat :-) a to jenom kdyz se melo jit kilak jednim smerem. Ale ta moznost tam je, ne? :-)

            0 0
      • Peter82  

        Podla mna su najlepsie klasicke bezkarske palice (s gripmi na zjazd)… Koniec koncov, nikto na pretekoch nepouziva x-dielne palice. Pricin je viac.

        0 0
    • milhaus  

      no cau,na zimu super tema. Jezdim uz nejaky patek a jezdim na dynafitech. mam uz treti v rade a nemenil bych. da se v tom i lozit, chodit i do hospody:-) ale hlavne lyzovat. Samozrejme ze Skarpy, nebo Nordicy jsou mnohem vhodnejsi na sjezdy, ale ta vaha. Kdyz je dorves na fest, da se v tom slusne jezdit. do kopce pak povolit vrchni prezky. Hulky mam Salevy trojdilne a docela jdou. Az budu kupovat nove, mam vyhlidnute Kompreli dvoudilne, ale spis je to o vkusu.

      0 0
    • nadrazak  

      když už se to tady takhle rozjelo a je tady pár znalejch, tak bych měl ještě jeden dotaz: mám dost pomalý pásy a napadlo mě, že bych je moh zkusit namazat sjezdovým voskem – děláte to někdo? pomůže to? nesjede se to po pár metrech? nezničím je? ale třeba je to úplná volovina…

      dík kuba

      0 0
      • kochese  

        Opravdu to moc dlouho nevydrzi, spis je dobre ty pasy takhle navoskovat kdyz je misto snehu takova pozdne jarni brecka.

        0 0
    • milhaus  

      na pásy jsou nějaké spreje. Nemám s tím zkušenost, vím že existují dva druhy pásu a to moherové – pomalé, ale mají větší stoupavost a pak nylonové, které jsou trochu rychlejší ale húře stoupají resp. sem tam ti podklouznou. Samozřejmě vždy kdy to nečekáš, v prudkém stoupání. Je dobré mít pevné hůlky a? se zapřeš a šlapat švihem a dlouhý krok. Ty ruce ti musí pochytat hodně úprocent, asi 20.
      Já bych pásy ale rozhodně nemazal voskem…

      0 0
      • kolda  

        tak jsem projel weby a po zvážení svých požadavků mám tyto favority: Scarpa Denali – tam mám strach z těch plast. přezek,máte s tím někdo zkušenost? Garmont Adrenalin, G-Ride Lowa Struktura EVO

        chci tuhé boty,co podrží ve sjezdu (hodně jezdíme prudké žlaby), ale zase aby pochod nebyl utrpením. Chce to vyzkoušet,mám pocit,že obzvláš? u skialp. bot to je hodně individuální. Kdÿž už jsem se psych. smířil s tím, že do bot navalím skoro 10 litru, tak musí sedět jak pr… na nočníku! Jo, dá se skialp. bota cvaknout do lyž. vázání (Atomic race, špička jde zvednout)? Pásy bych osobně volil spiš stoupavější, rozhodně víc potřebuješ, aby tě podržely do kopce. a až se ošoupou, tak budou rychlý ažaž:)

        0 0
        • tchurillo  

          Scarpa Denali je najtvrdsia skialp lyziarka na trhu. Skvele si zalyzujes, ale hore kopcom to bude dost brutal… Garmont G-Ride ma kamos a na to co popisujes sa podla mna hodi akurat. Adrenaliny su viac na touring ako na extremne zjazdy. Vsetky skialp topanky sa daju cvaknut do normalneho viazka. Vynimkou je snad iba Dynafit TLT4.

          0 0
          • tchurillo  

            OPRAVA: Garmont ADRENALIN su tiez skvele freeridove lyziarky. Lahke, masivne.

            0 0
      • pali  

        Musím ta poopravit tych pasov je viac druhov co satyka materialu teda aj ich sklz je rozdielny a je treba vediet na ake podmienky ich budes pouzivat.Voskovanie pasov je v urcitych podmienkach nutnost inac ti hlavne po prejdeni cez mokrejsi sneh a a naslednej zmene teploty zacne namrzat sneh azacnu sati tvirit papuce no a nepohnes.Karvingove pasy nepouzivam a to z toho dovodu ze pas sa po case vyderie pod stredom lyze klasika sa da pouzivat dalej tak ze sa pasy posunu bud dopredu alebo dozadu nosna cast pasu je pod viazanim karvingy neposunies koli vykrojeniu.Do traverzou jednoznacne macky je to o istote a hlavne bezpecnosti pohybu.Vyber liziarok je velmi individalna zalezitost inac sedia na nohe v obchode a pri pouzivani.

        0 0
      • FAH  

        Presne naopak, moherove jsou rychle a synteticke pomale. Delaj se i kombinovany. Rozdil mezi nima je misty dost velkej. Pres nizsi zivotnost je podle me lepsi volit skluz a tedy moher nebo kombi a ne „stetinace“. A k tomu vosku – pouzivam ho vetsinou az kdyz uz se to nesnesitelne lepi, na zavody bych to taky klidne pouzil

        0 0
    • tchurillo  

      Nordiky su sice lacne, ale dost tazke. Rovnako su uplne strasne co sa tyka obuvania/vyzuvania. Mam starsi typ TR9, ale kamos vravi to iste o novych TR12. Lowy ma partak – dobre na jazdu, ale tiez hovadsky tazke. Odporucam GARMONTy s papucou G-fit. Cize G-ride, alebo MEGA-ride. Su lahke, dobre sa obuvaju, skvele drzia nohu.

      0 0
      • kolda  

        dik, to je odpoved, jakou jsem si predstavoval:) nordicy – to je pravda, v obchode jsem zkousel TR 12, na noze celkem sedely, ale to obouvani…nebrat. Takze asi ty garmonty – taky to byly moje hlavni favority.

        0 0
        • Gatier  

          tchurillo: na tom Schneebergu al. Raaxe sa mozno stretneme. So snehom je to zatial bieda, tak to zatial chodime na peso, aby sme nepobludili ako minuly rok. Rad by som sa opytal, ake pouzivate pipace, popr. kolko ste investovali do tejto drahej nutnosti, ktoru asi nenosi kazdy.

          0 0
          • tchurillo  

            S partakmi pouzivame Mammut-Barryvox a Tracker II, samoze aj s lopatkami a sondami. Bez pipaku to asi v extremnejsich zjazdoch moc nema vyznam. Je to asi podobne ako s nosenim prilby na bajku – kym sa nic nestane je to fakt hodne zbytocna a zavadzajuca hovadina, v pripade pipaku aj dost draha. Ale statistika smrtakov za minuly rok je jednoznacna. Kopec ludi mohlo zit ak by tu somarinu mali.

            0 0
            • Gatier  

              Pouzili ste uz?

              0 0
              • kolda  

                tak zpět k tématu – koupil jsem Garmont GSM – loňský předchůdce G-Ride. Z 9tis sleva na 6…nebylo co řešit:) tak doufám, že nebudou tlačit.

                0 0
              • tchurillo  

                Akoze ci nas zasypalo? Chvalabohu nie. Obcas s nimi ale trenujeme a vcelku sa da. S tymito digitalmi to ide velmi rychlo a blbuvzdorne.

                0 0
    • nadrazak  

      bych pridal jeste jeden dotaz: kde koupit veci na skialpy? sem si na netu vybral, jak bych si vybavicku vylepsil, ale narazil sem na problem to pak koupit. v praze sem prosel namche, hudac na andelu, alpinus na narodni – neco tam maj, ale treba g-ridy s g-fitem, volkle nebo atomiky nikde. kde se daj takovyhle veci koupit? mate nejakej oblibenej obchod? treba i nekde v rakousku/nemecku cestou do alp…

      0 0
    • alex1111  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.