• Daník

    Může někdo porovnat kliky+středové složení uvedených značek? Měl jsem na základě tuhosti jasno – XT Hollowt.II, ale setkal jsem se s několika nezávislými informacemi o netěsnosti zapouzdření – prý je zakrátko v ložiscích děsný bordel…

    0 0
    • Lance  

      kamos ma Truvativy a porad se mu povoluji, celkem drahe na to aby me to tak stvalo, i kdyz design je pekny:-)

      0 0
    • Daf  

      Tohle plati i o XTR. A ja bych rek obecne u prumyslovych lozisek kde se predpoklada ze kdyz je lozisko zapouzdrene tak uz se nikde jinde utesnovat nemusi :( Na starejch octalinkovejch osach tento problem nebyl.

      0 0
      • tutite  

        XT II parádní, trefil jsem jimi hraniční patník, ohnul osu na nášlapu, urval nehet, ale kliky sou furt redy. Jinak ložiska byla po 2000 km jako nová, geniální je na tom ta jednoduchost montáže, žádné stahováky. Jinak RACE FACE Deus sou taky pěkné, lehounce „měkčí“ než XT /podle časopisu na 1 mm vyhnutí 98 Newtonů, zatímco u XT 110 Newtonů/. Ale designově špička. Zdar.

        0 0
    • Pekáček  

      Truvativy Stylo ISIS jsem ohnul jako prd při sklouznutí na blátě, být to XT tak spíš ohnu osu pedálu, ale já ohnul kliku a nejsem první komu se to stalo. Takže zkušenost s jejich top modelem špatná. FSA dělá kliky tuhostí prý srovnatelné s XT. A vás co XT vozíte bych se chtěl zeptat, jestli nemáte kliky moc daloko od sebe (proti čtyřhranu či Octalinku nebo ISISu). Dík.

      0 0
      • Daník  

        Záleží kolik dáš podložek. Co Point – jezdí někdo?A v kterém časáku -číslo- byl ten test?

        0 0
        • K2  

          Pointy jezdí nebo jezdil Tink. Jsou to nejlehčí kliky na čtyřhran za příznivou cenu. Pokud si pamatuju, tak říkal že jsou slušné, ale že mohly by být tuhší – měl/má? je na svém skákacím kole, takže vydrží asi dost. Jinak se nich jako ze všech černých klik šoupe elox, pokud se ti o ně otírá bota.

          0 0
          • TinkTink  

            ja je tam porad mam a ony mrchy porad drzi…to je strasny, co vydrzi… :o)))

            No…jinak jsi to vystih dostatecne dobre.

            0 0
    • Tomcat  

      Tak nevím mému divokému pojetí MTB vyhovuje cokoliv je né Shimano .

      1. Prostě pro určitou kategorii (FX,DH,enduro) je to Shimano moc drahý. 2.Pokud má člověk ISIS musí tam mít podložky mezi kliku a osu už se to tady probíralo 3. Nekombinovat osy a kliky různejch výrobců zrovna Truvavv nedodržel standart o pár setin a s některýma klikami se to povoluje

      Osobně bych doporučil FSA střed + RaceFace , nebo FSA kliky a nebo Stroglite kliky. Na cenu Shi. XT se taky dostaneš. Ale u ISISu máš jistu že střed půjde repasovat. Kdo sháněl originální náhradní díly na Shimano ví proč je v tom velká výhoda.

      Pokud se jedná o Octalink I. a ISIS no pokud se to povoluje tak to dotáhneš, ale Octalink II. je na jedné straně nenalisovaný a až to se povolí tak co? Jako že XT který ukazovaly za5 minut tři čtvrtě na tři sem už viděl.

      0 0
      • dessloch  

        Ja mám uz rok kliky Truvativ Stylo Team so stredem FSA, a je to super, ovela tuhsie ako som mal predtým Deore hollowtech na 4hran. Ak do toho poriadne slapnem tak niekedy mi skrtne zadny kotuc – to bude asi ze ram je makky ale s deorem to nerobil. Uz som s tym aj padol poriadne ale ohnute to nie je. A k tomu povolovani: moje drzia velmi pevne, vobec netreba to dotiahnut, mozno po montázi po zajeti trosku. Kamos ma truvativy aj so stredom truvativ, a uz mu to dvakrát padla lava kluka za 1000km.

        0 0
        • Tomcat  

          To povolování se týká buď absence podložek nebo Truavativ středu ale né Truvativ klik ;-).

          0 0
    • R.1  

      Vo vseobecnosti k Truvatim mozem napisat tolko. Mal som ich na biku seriovo, najlacnesji XC model 5D. Ze su tazke bolo jasne a tak som bol v tom, ze sa vybehaju a vymenim ich za nieco lepsie. Ale po 12t km su stale zuby v super stave (jazdim nonstom cely rok) A tak som si kupil este jednu klukovu sadu :) Ale u mna je priorita vydrz, na vahe si nezakladam.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.