Velikost batohu na celodenní vyjíždky?

30 nepřečtených
  • Ahoj, potřebuji spíše než radu, tak konzultaci ohledně velikosti batohu na celodenní vyjížku.Na krátký cca 4–5 hod.švih mám super ledvinu od Deuter, na delší vyjížky mám vyhlídnutý VAUDE Splash Vent 20+5 l nebo Vaude Hyper Vent 14+3 l a rozhoduji se vzhledem k velikosti obsahu. Není 20+5 l moc velkej? Občas beru na vyjíždku i děti s vozejkem, tam by se to mohlo hodit, ale mám strach aby mi ti moc na zádech nepřekáželo poloprázný. Díky za názory a zkušenosti.Zdar

    0 0
    •  

      Opravuji Vaude zůstává, ale typ Splash Air a Hyper Air – lepší ovětrání zad Aeroflex

      0 0
    • kovar  

      mi je někdy málo i 21 dm3 . 14 dm3 bude stačit leda tak snad na pěněženku.

      0 0
      • grafik  

        ja si beru na celodenni vylet jen tu penezenku :) Mini sadu klicu, lepeni, mobil ulozim v zadnich kapsach na dresu, dusi prilipnu na sedlovku a mam vystarano …

        0 0
      • fousac  

        souhlas.. mam exitrek 13l a to je fakt malinky… vak, vetrovka, naradi.. dost casto vozim 35l doldy, a i ten se mi nekdy zda malej…

        je fakt, ze teda sebou taham samy zbytecnosti.. :)))

        0 0
        • blue  

          to je stara znama poucka, ze at mas batoh jakkoliv velkej, vzdycky ho naplnis :-)

          0 0
          • vojtechposmourny  

            Naprosto souhlasím. V sočasný době mám bágly tři. Dirt bag asi pět litrů, Neilpryde patnáct litrů a Karrimor pětatřicet litrů. No a stále čestěji tahám ten největší:-)

            0 0
      • radek z BF  

        Ty Michale, kdyz jsme spolu jeli po trase Mlynice a ja jsem videl, co mas na zadech, tak jsem nechapal… Nebo ses fakt „zamecnik“ a vozik vercajk s sebou? :-)

        0 0
    • McBlacky  

      asi je dobrý mít batohy dva… mám axona 5+2l a určitě si pořídím něco většího na delší výletý když je trochu proměnlivý počasí (jaro/podzim)

      0 0
      • blue.sun  

        Tobě se 5+2 zdá málo? Já do svýho Axonu narvu všechno, co potřebuju a ještě mi zbyde místo na mobil:)

        0 0
        • McBlacky  

          no jasně ale pokud jedeš na celý den a chceš si vzít bundu a pár věcí, jídlo atd, tak máš problém :-) někdy vozím i lezačky na bouldering, mágo a pár jinej věcí a to tam prostě nenarvu s oblečením navíc…

          0 0
    • jonas  

      Ja mam batuzek 25l. Vetsinou ho vozim temer prazdnej, ale to mi neprijde moc na zavadu, da se stahnout. Naproti tomu neni problem do nej nacpat krome beznych veci s rezervou spoustu dalsiho – dlouhe kalhoty, mikinu, vetrovku, coz se nekdy hodi.

      0 0
    • vinca  

      mám ten Splash Air 20+5 , je super, sem s nim maximalne spokojenej, uz ho mam 2 roky, a je furt jako novej, pefektne sedi na zadech, ta velikost je taky akorat, ve skuecnosti je mnohem hezci, nez na jejich obrazku, opravdu nevim, jak ho pomluvit :-)

      0 0
      •  

        To Vinca: jakou máš barvu? Sám nevím co si mám vybrat – oblečení mám černo červený, něco zase modrý Fox a kolo modro bílý.Přemýšlím o šedým, nebo modrým.Zdar

        0 0
    • RomanH  

      Na celodenni svihy pouzivam Camelbak M.U.L.E. – diky gumicuku a sitce se mi tam vlezou krome 3 litru vody, naradi, nahradni duse, mapy, penezenky a mobilu jeste treba navleky na ruce a kolena a vetrovka. To si myslim, ze bohate staci. Pak mam jeste 30l batoh Tremp PRUML, do ktereho zase v pohode nacpu maly spacak, ultralehky stan + veci na prevleceni pri dvoudenni akci. Jinak si myslim, ze je bezezbytku pravda, ze cim vetsi mas batoh, tim vice zbytecnosti povezes (proto jsem zene do Indii koupil jen 55-ti litrovej bagl).

      Jinak, pokud chces vozit i neco pro deti, tak bych doporucoval ten BlowFish nebo Doldy Zion.

      0 0
      • MaPa  

        Ziona jsem teď pořídil, ale na biku ještě nevyzkoušel. Má ten systém odvětraných zad sí?kou, což je asi super, ale na úkor objemu. Těch 23l tam asi je, ale musí to být měkké věci, protože celá komora je prohlá podél těch zad. Jinak prsák, bederák, kapsička s karabinou, ve dně pláštěnka, boční sí?ované kapsy a taková ta plachta pro uchycení všeho co se nevešlo dovnitř. Zapínání na zip (dva jezdce). Chce ho ale vyzkoušet v prodejně, je takový „kratší“ a sedí vysoko na zádech. Barevná kombinace docela ujde – tedy ta černo-červeno-bílá. Kupoval jsem ho v Holanovi (Praha) něco přes 1tkč.

        0 0
    • vili  

      mam nejakou gemu,asi 32 litru a naprosto mne vyhovuje,je dost vysoka a da se stahnout hodne popruhama takze neodstava tak od zad a hlavne kdyz sebou nekde maznu tak perfektne chrani zada ,protoze tu zadni cast ma pevnou a supr tvarovanou,akorat do ni myslim nejde dat vak na vodu.

      0 0
      • McBlacky  

        vak jde dát snad do všech ne :-) když má dva jezdce na zipu tak protáhneš hadičku mezi, na popruh se to dá uchytit na několik způsobů. Ne že bych to zkoušel, ale tahle možnost tu je.

        0 0
        • blue  

          jedinej malinkej problem je, ze se ten zip pak muze rozjizdet… ale samozrejme se to v nouzi da

          0 0
    • Lister  

      Vozím dva batohy. na běžné ježdění Hydrapak Owerflow 8 litrů, ale tam leze do prostoru pro náklad hodně naplněný vak tak oběm pro věci je asi měnší, ale sbalit se do toho dá. Pokud jedu třeba na chatu, tak beru Boll Raod Runner 29 litrů, do něj vak z toho hydrapacku, nebo tam přímo hodím celý Hydrapack. Do něj se v pohodě sbalím na několik dnů. Pokud se nedokážeš rozhodnout tak kup něco se slepou kapsou. To je už ten výše zmiňovaný Camel blowfish, ale určitě se dá sehnat i nějaký jiný

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.