• Assphalt_lover

    Zdar,

    na miste viz foto ma predni brzda (br-r7000) vuli, oproti zadni brzde vyrazne vetsi. Da se hybat levym ramenem brzdy i dopredu a dozadu, primo na miste je pohyb asi 0,5 mm dopredu dozadu.

    Ma to jeto asi 12000 km, sracky uplne ne. Mam pocit, ze to pocituju pri brzdeni jako vibrace, puvodne jsem to přicital odrbanemu rafku.

    Podle Shimana se ta vule neda seridit, mate s tim nekdo zkušenost? Da se tam hodit podlozka na vymezeni? Mate tam taky vakl? Kolik?

    Dik

    0 0
    • milan.v  

      Spotřebák, 12.000 km není málo, nové čelisti nestojí ranec…

      1 0
    • Vilém  

      A ten sroub je utazeny?

      0 0
      • Assphalt_lover  

        Ano je utazeny. I zadni ma tu vuli, u jineho kola na téže brzdach je ta vule uplne stejne, predek vice. Hadam ze namahani cepu je vpredu nasobne vetsi. Brzdovy celisti by imho nemely jit takhle rychle pryc, tak se ptam, jestli je ma nekdo taky.

        Treba Shimano pedaly po 60k km ( a to jsou bazarove, takze vic) jsou bez vule a krom estetiky jak nové

        A i kdyz nova celist je pod litr, tak fakt nechci zjistit, ze tan ten vakl bude hned znova

        0 0
    • jecnak  

      V místě šipky bývá u Ultergry a Dury čelní kuličkové ložisko u kterého je možné vymezit vůli dotažením šroubu a kontramatky. Jestli je to případ i 105, nevím. Na rozkresech se Shimano neobtěžuje ukázat kompletní rozborku, takže se budeš muset podívat.

      0 0
      • kubad  

        přesně tak, měl sem rozebranou Duru a šlo to pěkně seřídit

        0 0
        • Assphalt_lover  

          prave ze ne, je to tam explicitne napsane, ze to nejde, tusim ze tam je ten cep proste nalisovany, nekdo na netu to uz zkousel vyndat :D netreba rikat, ze to bylo ko

          0 0
          • jecnak  

            U levných sad šly ramena odšroubovat a dostat se ke kluznému bronzovému pouzdru. To se dá vylisovat, vyrobit nové a to nalisovat. Na cenu práce se můžeš zeptat, než koupíš novou brzdu.

            0 0
          • Honzis  

            Já mám vakl třeba v zadní staré Ultegře, vliv na brzdění ale zásadní nepociťuju. Zkus vyměnit jen přední zaplet, seřídit špalky aby doléhaly ve stejný okamžik a tím vyloučit, že problém je skutečně v čelisti. Nižší sady mají obvykle zpracování poplatné ceně, ale 105ku už neberu jako nic moc.

            0 0
            • Vrci  

              A co zkusit prohodit přední a zadní brzdu? Nebude to rychlejší?

              0 0
              • kubad  

                to neklapne, délka šroubu, musel by je prohodit, a při tom komplet rozebrat

                0 0
                • Vrci  

                  U některých brzd stačilo vyháknutí pružiny a čelisti na max k sobě nebo od sebe a šroub šel vyndat. Věřil jsem, že je to tak i u téhle.

                  0 0
    • tříčtvrťák  

      Ahoj, tak mi to nedalo a šel jsem juknout na 105 s nájezdem do 500, který jsem nahazoval na rám. Pocitově jasná přední větší vůle než zadní a o proti Ultegře s nájezdem do 1000, trochu větší.Žádný problémy při brzdění jsem nepozoroval. Ještě mě napadá z vousatech časů Vček ,že se dávaly špalky tak, aby dosedaly na ráfek nejdřív ve předu, měly i různé druhy tvrdosti za sebou, tak jestli to ta malá vůle neřeší?!

      Když by při brzdění nebyl problém, tak bych neřešil.

      Na druhým kole s ultegrou to zkouknu, až budu na baráku, mám tam ještě starou duru, cca50000.

      Dám vědět. Milan

      0 0
      • Assphalt_lover  

        Diky!! To jsem chtel slyšet. Tak to zatim necham byt.

        0 0
        • tříčtvrťák  

          No jsem na baráku, Ultegra cca5k má zhruba stejnej vakl jak ta 105 s 0,5k. Blbý je, že 15let starý Dury maj vakl menší:-) Byly to trochu jiný brzdy, nicméně ani u jedněch nebyly při brzdění problémy. Tak jezdi!

          1 0
        • Honzis  

          Vakl ultegra 6500 přední velký, zadní minimální. Já bych to nijak zvlášť neřešil, fakt to může být že máš lehce vlnu na ráfku a první dosedne nějaká strana a ono to jako cukne, při vyšší rychlosti to může být nepříjemné.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.