• zac

    Potrebuju sundat Alivia kliky a nevim kolikatka je potreba klic a nemam ho doma a nechci koupit blbe velikost tak prosim jestli nekdo nevite velikost. Predem dik!

    0 0
    • fousac  

      24 a 17

      0 0
    • Mamut  

      A este imbus 8

      0 0
    • BH  

      Oproti „Fousacovi“ a spol. bych asi kliky na Aliviu, kde je klasicky ctyrhran a dotahovaci sroub na inbus, stahoval-sundaval asi jinym technologickym postupem, ke kteremu rozhodne nepotrebuji klic 24 a17?Na demontaz dotahovacího sroubu klik k ose potrebujes inbus c. 8(nejlepe dlouhy), pokud neni inbusovy sroub tak nastrcku 14–15 na sroub/matku se sestihranou hlavou.K demontazi klik pak nutne stahovak, k original shimano stahovaku potrebujes ploche klice 17 a 19.No a pokud budes jeste demontovat pedaly, potrebujes plochy klic 15.

      0 0
      • fousac  

        ze je potreba 8 imbus nebo 14/15 orech, to sem tak nejak predpokladal jako samozrejmost.. 15 na pedaly (nebo 6 imbus), to se muze taky hodit… vlastni stahovaky sem si byl prave ted premerit a vsechny tri co tu mam, tzn. jeden kovys a dva puvodu neznameho, jsou na 24 klic a trn je na 17 klic… mozna ze to nejakej vyrobce dela jinak, ale osobne mi prijde zvlastni, delat pro cca 22 zavit sestihran na 19 klic… treba se pletu…

        0 0
    • zac  

      abych to uved na spravnou miru tak to jsou kliky alivio a na tom deore prevodniky a je to na octalinku… ta dira je evidentne imbus ale ja nevim prave cislo… (nejak s tim nemam zkusenosti)

      0 0
      • Pekáček  

        Lze pouzit stahovak na 4 hran, ale musi se dokoupit takovy kolecko co se nasadi na osu, aby trn stahovaku na 4 hran nelezl do osy. Shimano ho vyrabi.

        0 0
      • BH  

        o klikach Alivio s Octalink jsem neslysel

        0 0
        • Pekáček  

          Takový ty plný Deoréčka se žlábkem na klice a nalisovanou 4packou a plechovýma tácama, myslím že byly v testu klik a byly nejměkčí.

          0 0
          • zac  

            http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?… to jsou oni… jsou fakt hooodne mekky ale jeste chvili musi vydrzet…

            0 0
            • Pekáček  

              Myslim, ze ty prevodniky na ne patri, bohuzel se davaj i na dute kliky Deore a to je opravdu skoda. Pak se to navesi na kolo kde je prehazka TX a kliky s ocelovyma prevodnikama :o(( Jsou strasne tezky, koupil jsem si je za babku na zimaka.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Nevim jak se liší upevnění na octalinku a na 4hran, já mam alívka na 4 hran a původně tam byly šrouby na imbus 8, poté co sem je vyčvachtal jsem je vyměnil za šrouby s 6hrannou hlavou, na kerý je nástrčka 14, jak pravil BH. Docela mohu doporučit takovoudle výměnu, operuje se s tim mnohem snáž než s malym imbusem. Na druhou stranu se imbus možná líp dá sehnat v případě nouze. Na stahovák neoriginální bych musel mít 22 a 13. Jen tak bokem. Stahováků je asi hafo.

      0 0
      • McBlacky  

        hlavně potřebuješ ten imbus delší a větší pákou, třeba takovým tím na multiklíčích to nemáš šanci dotáhnout, to se za chvíli povolí, takže když se ti to stane na races, tak jsi dojel… Otázka je kdo by sebou zase vozil 14 nástrčku :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          já… :o)) jako fak. koupil jsem za sedum pětek takovou mini ráčnu, na to tu nástrčku. jako běžně to nevozim, spíš jenom do servisního ba?ůžku na závody, kerej nechám na startu. s sebou pouze když jsou kliky čerstvě nandaný, ony si někdy sednou až po pár km. není to o tolik větší, resp. těžší než ten imbus. a dotahuje se s tim mnohem snadnějš, i když to je zhruba stejná páka, jak to drží jistějc tak se do toho dá víc opřít.

          0 0
          • McBlacky  

            krutý :-) já vozil oboje v několika vydáních a matka držela vždy, imbus se mi párkrát povolil, naštěstí na races nikdy.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No, já jednou na Točný obcházel modeláře, esli nemaj imbusy v nářadí, páč sem jeden šroub málem vytratil. Naštěstí se jeden našel. A na jaře zas, a to při závodě, řikám si hergot co to tam cvaká, a vona se viklala klika. Tak sem tam dal ty s těma šestihrannejma hlavama a pod ně nějaký podložky vroubkovaný napružený a drží to festovně.

              0 0
    • zac  

      Diky vsem! Uz se jenom ram a vidle a bude novy kolecko… :)

      0 0
      • Přemda  

        Minuly tyden jsem kupoval stahovak EXU, ktery je na ctyrhran i na octalink. Prisel me na 169,–

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.