Zrušené fórum na Cyklobazaru (?)

55 nepřečtených
  • djx

    Nevíte, proč na cyklobazaru (cyklobazar.cz) ze dne na den zmizelo diskusní fórum, kde se diskutovalo ohledně fejků, podvodníků, zlepšení atd.? Je to možná už několik týdnů, já to zaregistroval pár dní zpět…

    0 0
    • mr.garisson  

      Chápal bych to ve spojitosti s novým tlačítkem „Nahlásit inzerát“, ale to tam chybí, takže je mi záměr provozovatele taktéž záhadou.

      0 0
    • Coural  

      Já bych řekl, že právě proto. Hodně se tam upozorňovalo na fejky a nepoctivé prodejce. A peníze majiteli nesmrdí, takže udělal to nejlepší pro sebe. Pokud by měl zájem na pořádném fungování, udělal by třeba tlačítko nahlásit a sám by mohl takové inzeráty blokovat.

      0 0
      • 2130R  

        presne…pan z otrokovic ,mel prodejnu na kola, ta nesla …a zjistil ze se da prividelat na netu…tak prodava reklamu,inkasuje za zvyhodneni inzeratu,regis­traci,toleruje fejky aaa---pod…

        0 0
    • admin  

      Dávejte inzeráty do bazaru sem :-) Pár prodejců fejků jsem už mazal. Když si všimnete dalších nebo jiných nepoctivců, budu rád, když mi napíšete – třeba sem nebo soukromou zprávou. Díky.

      0 0
    • lalajda  

      Nevím, ale mě cyklobazar.cz už ani nejde načíst. Tady se bazar hodně zlepšil.

      0 0
      • Martin  

        třeba jste si, stejně jako já, dovolil v diskusi stěžovat na ten bordel co tam vládne a tak vám zablokovali IP, stejně jako mě, přitrouble přes ht access.. takže kdybych měl vůbec zájem tam ještě lézt, snadno to obejdu anonymizérem

        0 0
        • pelhrimov  

          Tak jednoduché to mít nebudeš :) Anonymizerů zadarmo, které umí formuláře, zase tak moc není. Několik Ti jich zablokují a už to budeš mít zdlouhavější zase nějaký najít. Z Tvého příspěvku je také cítit, že jsi potížista.

          0 0
          • Martin  

            Tak jsem to nemyslel, myslel jsem to tak, že KDYBYCH tam chtěl lézt přes blokaci, mohu použít anonymizér. Možná jsem potížista (asi jako každý, kdo se snaží něco řešit a jde proti tlupě blbců a (nebo) lotrů či ignorantů) ale každopádně, jak jsem již uvedl, cyklobazar pro mě naprosto přestal existovat a potřeby cykloinzerce si řeším zde.

            0 0
    • Hanyz1  

      Admin nechtěl mazat fejky, které byly zvýhodněné (tedy jemu zaplacené). Párkrát smazal upozornění na tento fakt, pak raději celou diskuzi. Tedy fejky jsou zlé, pokud z toho nic nemá :-)

      0 0
      • ELx  

        Spis si myslím, že to zrušil kvůli one man show fejko bijce – Martina Hejnyho. Ten ted ukaji svoje grafomansky choutky tady pod nickem Trepifajxl :-D

        0 0
        • Hanyz1  

          Řekl bych, že já popsal příčinu a ty důsledek :-)

          0 0
        • pelhrimov  

          Přesně tak, to fórum bylo otřesný, už to asi začalo uživatele odrazovat, ti šílenci byli schopni obvinit z krádeží a podvodů kohokoliv.

          0 0
        • Coural  

          Jo , to byla sranda číst. Na druhou stranu pokud to neřešil admin, bylo jen dobře, že se tam vytvořila menší komunita, která na to upozorňovala. To samé se týkalo podvodných prodejců ze zahraničí přes Western Union a lidí kteří inzerovali kola jetá dívenkou 25kg, jedno letní odpoledne, po zametené cyklostezce a pak se z toho vyklubal naprostý šrot.

          Teď tam může přijít někdo neznalý problematiky a radovat se, jak výhodně koupil karbonovou sedlovku nebo řidítka a pak se bude divit, že má kus tý super sedlovky v tlustým střevu.

          0 0
        • Martin  

          ale hochu, hochu… kterépak svoje choutky tady ukájím??? mohl bys být konkrétní? na které muří oko jsem ti šlápl?

          0 0
    • 2130R  

      cyklobazar je des,nejen ze smazal diskus jen proto ze nekdo opravnene kritizoval podporu prodeje fejku a padelku kde se to hemzilo sem a tam,take zacal prodavat reklamu a placenou inzerci,me smazal inzeraty jen proto ze se mu nepozdaval muj nick,napsal ze se jedna o divne jmeno a zbozi bez prokazani puvodu,prodaval jsem jezdene boty a nove plaste…des po me reakci proc to smaznul pripsal ze si mam koupit ucet na komercni inzerci,se nedivim …kdyz mrknete na bazar je to samy force prodejce a pod…inzeruji uz jen tady

      0 0
    • Martin  

      Vážení pánové, k tomu mám hodně co napsat, protože diskusní fórum na Cyklobazar.cz bylo zrušené kvůli mě. Delší dobu jsem tam dával varování před fejky a kradenými koly, jistě mnozí ví, že tam vesele prodávala a prodává v Rakousku kradená kola banda ze Slovenska.

      Postupem času jsem začal upozorňovat přímo majitele webu, resp prostřednictvím administračního mailu, nebyla však žádná reciproce, jen tu a tam postesknutí admina na fóru, že takové množství inzerátů nelze kontrolovat (bez ohledu na to, že jsem já a mnozí další posílali konkrétní varování).

      Nakonec jsem se naštval, vypsal na fóru inzeráty, které admin nebanuje, ač jsem na ně upozornil a jsou prokazatelným podvodem a přidal k tomu i informaci io nicnedělání admina. Na to mi přišel email, kde mě majitel webu vyzval, abych podobné činnosti zanechal. Po dalších upozorněních na podvodníky pak zavřel diskusi.

      Asi 14dní poté mi přišel výhružný dopis od jakéhosi právníka, že Cyklobazaru způsobuji škoda a že mě budou žalovat atd., odpověď, kterou jsem mu poslal si za rámeček nedá. Kdyby měl někdo zájem, mohu mu celou tuto komunikaci přeposlat.

      Následně jsem ještě Cyklobazar, jakožto vědomého podporovatele pdovodné inzerce nahlásil celní správě ČR a na COI a tím pro mě extempore s Cyklobazarem skončilo.

      0 0
      • xcbike  

        +1

        0 0
      • kubad  

        good

        klidně to sem vlož, protože to co se děje na cyklobazaru je hnus

        0 0
      • 2130R  

        vyborne…obcas tam kouknu a je to cim dal horsi…

        0 0
      • black.horse  

        jo, taky mi přijde, že tam je dost špíny a žádná snaha to čistit:-(

        0 0
      • jIrI___  

        Je moc fajn, že jsi se v podstatě zasloužil o budoucí zánik (dle tvé poslední věty tipuju, že dřív nebo později to příjde) jediného českého bazaru na netu, který za něco stál. Fejky tam byly poslední dobou čím dal častěji, o tom žádná, ale nechal bych na inteligenci nakupujícího, zda koupí fejk či kolo nejasného původu bez dokladů…

        0 0
        • tonik666  

          Tak vznikne nějaký další.

          Stejně byl cyklobazar vždycky naprd, žádné pořádné třídění, hledání atd. Stačí se podívat na mtb-news.de, jak lze hezky udělat bazar, a to nemluvím o tom, že mtb-news.de má líp udělané hodnocení a průběh nákupu než třeba aukro a ebay.

          0 0
        • wilda81  

          Zanikne, vznikne nový. Neviděl bych v tom problém. Když porovnáš cyklobazar s bikemarktem, tak stojí za *****. Přitom by stačilo zavést hodnocení prodejců a bylo by rázem po problémech. Jenže o to někdo očividně nestojí.

          0 0
          • tonik666  

            Jasně, na mtb-news.de je vidět, že za bazarem stojí komunita, třeba na tom, že lze vyfiltrovat obchodníky, takže vidíš jen privátní nabídky

            0 0
          • tonik666  

            Třeba se chytne tady admin a cyklobazar postupně nahradí :D

            Ale to by chtělo více se přiblížit tomu co umí mtb-news, aby byl na první pohled výrazně lepší než cyklobazar a lidi šli nakupovat radši sem.

            0 0
            • admin  

              Myslím, že bazar je tu teď docela rozumně funkční a i podle počtu poptávek je docela velká šance tady prodat. Popravdě, mohlo by být více inzerátů a to se snad časem zlepší.

              Budu rád, když k bazaru napíšete náměty nebo tipy co vylepšovat, postupně bych určitě vždy něco udělal a snad se to tu zlepší.

              A pokud se objeví fejky – snažím se je mazat. Když si všimnete, tak pomůže, když mi o nich napíšete třeba zprávu, mail přes kontaktní formulář nebo do diskuse a smažu to tak rychleji.

              Díky!

              0 0
              • tonik666  

                Stačí okopírovat mtb-news.de…

                Ale abych byl konkrétní:

                Šlo by zlepšít kategorizaci kol a hlavně rámů – teď se překrývá kategorie „hardtail“, „full“ a „sjezd, free,…“

                Například:

                První úroveň – Horské, Silnice, Trekové, Elektrokolo, Cyklokros, Dětská, Ostatní

                Druhá úroveň (u bajku) – Celopéro, hardtail

                Třetí úroveň (u bajku) – Xc, AM/Enduro, Sjezd, Dirt/BMX/fourcros­s/ostatní, et­c…

                0 0
              • wilda81  

                mě by pro začátek stačilo:

                • možnost odfiltrování „obchodníků“ (KuciDH apod.)
                • možnost ohodnocení nákupu (obdobně jako na aukru/bikemarktu)
                0 0
              • Martin  

                přesně tohle je reakce, kterou bych očekával od admina, který má zájem něco se svěřeným webem dělat

                0 0
              • alinceb  

                Mně třeba (kromě jiného) chybí datování vložení inzerátu.

                0 0
        • Martin  

          hele, neviděl bych to tak černě, mou snahou bylo přimět admina webu k tomu, aby postihoval podvodníky a to všechny stejnou měrou, zatím došlo jen k uzavření diskuse, nepsal bych rovnou o zániku

          pokud někdy někdo ze státní správy vyhodnotí, že se tam dějou nekalé věci, o čemž pochybuji (ne o tom, že se tam dějí, ale o tom, že se tím bude někdo skutečně zabývat) a web skutečně odstraní, nebude to moje vina

          0 0
      • jecnak  

        Hezky. Fejky jsem resil parkrat primo s dovozcem, ktery na inzerenty poslal Celni spravu.

        0 0
        •  

          uvědomělý občan co plní svou občanskou povinnost – takových jako šafránu:-)

          0 0
      • scalar  

        Mám takový dojem, že majitel Cyklobazaru (jednatel společnosti CYKLO s.r.o., který Cyklobazar provozuje) Zdeněk Kohoutek je bratr Petra Kohoutka, prezidenta Asociace specializovaných prodejců kol :-)

        0 0
        • nitraq  

          Asi kvalitní organizace, nikdy jsem o ní neslyšel (narozdíl od Asociace výrobců a dovozců kol, tu jsem už párkrát někde potkal zmíněnou) a ani web jim očividně nejede.

          0 0
      • 2130R  

        Zdeněk Kohoutek…cyklo­bazar.cz

        Garant divize cyklistiky

        Zaměření: cyklo akce a zájezdy…

        O sobě: „Jsem fakt pohodář“

        0 0
    • Martin  

      s radostí, akorát že to bu-bu-bu od jakéhosi právníka (AK Pavlíček) mám písemně, napřed to zítra v práci oscanuju a večer to sem hodím i s mou odpovědí

      0 0
      • Martin  

        kauza viz přílohy:

        0 0
        • alinceb  

          Ty jsi taky docela střelec, že to sem dáš se všema údajema…

          0 0
          • Martin  

            no co, nejsem patnáctiletá holka, abych se měl bát, že někdo zná mou adresu a k tématu diskuse to snad i něco objasní

            0 0
            • alinceb  

              No co jsem tak koukal na tvojí „stáj“, tak jsou obavy i na místě…

              0 0
              • Martin  

                tak jasně, ale mám ta kola na různých adresách a především, nejsme na facebooku, tak nějak nepředpokládám, že sem lezou zloději a šmejdí tu po adresách k vykradení no a do třetice ten „advokát“ mi vyhrožuje žalobou a přitom si ani nezjistil adresu bydliště, na které by mě musel de jure obesílat

                0 0
          • Smazaný účet  

            tak stejne je to prece adresa sportovniho klubu, jestli jsem to spravne pochopil a sve jmeno cele pouziva uz docela dlouho.

            0 0
        • gerrard  

          Respekt ze se o neco takoveho snazis, ale porad si nejsem jisty jestli to za tu namahu stoji.

          0 0
        • sYs  

          Držím palce :o)

          jen pro zasmání něco z půlky letošního dubna…

          0 0
          • Martin  

            logika, Maňas, neasi…

            0 0
        • 2130R  

          dnes kolegine zazila toto

          ma registraci na cyklobazar.cz

          rozhodla se z fin.duvodu prodat svoje nove postavene kolo,nafocene tam kde ho skladali

          vcera dala na cyklobazar.cz fotky a clasicky inzerat,zdarma

          dnes se rozhodla jej topovat,a jakmile poslala platbu cca do 10minut zablokovali ucet i inzerat viz foto…prej ma obchod a ma si zaplatit komercni registraci…o matko… holcina na materske co prodava kolo ktere ted nevyuzije…

          takze,kdyz nahodou mate neco na prodej ,automaticky mate u cyklobazar.cz obchod a porusujete bezplatnou i kdyz dotovanou inzerci,to ze ten truba admin na cyklobazar fotku povazuje za vlastnictvi cykloobchodu jen ukazuje kam to vede,bych dal krk ze u toho pan majitel sedi sam…jouda

          0 0
          • tonik666  

            Tak v prvni rade nez to zalokoval se mel zeptat, kdo je inzerent, zda firma ci soukroma osoba.

            0 0
            • 2130R  

              no mne zarazilo ze to zablokoval az po zaplaceni toho topovani…jinak to tam holka mela furt

              0 0
              • Martin  

                tak přesně tohle nasralo všechny cyklisty z mého okolí, které náhodou nenasralo množství fejků a kradených kol, stačí, aby člověk prodával kolo po dílech, může prodat brzdy, rám, kliky, pedály a přesmykač, ale sotva nabídne i šaltr, již je obchodník a zaplať nebo máš smůlu

                0 0
          • Tencovozikmin  

            Jouda to je to mas pravdu. Me uz zablokoval uplne,nesmim vkladat inzeraty. Akorad to jouda nejak neposefoval,staci se zaregistrovat znovu a funguju vesele dal,ale seru na nej na joudu z Otrokovic. Asi sem si to zavinil sam,kdyz jsem mu neco vytkunl tak se sice vyjadrit nebo vubec nejak odpovedet nedokazal a radsi me hned zablokoval. No co uz nepokakam se.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.