Zrcadlovka Canon 450D vs. Olympus E-520-obrazová kvalita

94 nepřečtených
  • Madman1

    Zdravím, hodlám si pořídit zrcadlovku, ale váhám mezi těmito dvěma těly.Canon je oproti olympusu 12Mpx, Oly jen 10Mpx, jenže Oly tělo se dá sehnat za necelých 11 tisíc, kdežto Canon za 12,5 tisíc…o to by třeba až tak něšlo.Poradíte někdo plusy a mínusy těchto dvou těl zrcadlovek, znáte-li je někdo? případně vložte i fotky.Co se objektivů týče, pujdu asi do Makro objektivu.Nebo vzít v úvahu i Nikon D60?

    Anketa: Který vzít?

    28x
    85%
    3x
    9%
    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • dieegoo  

      Žádný rozdíl v obrazové kvalitě nepoznáš, desetinové výřezy a nebo tisky na A2 formát předpokládám dělat nebudeš.

      Jinak já bych šáhl možná po tom Olympusu, už jen proto, že všechny „levné“ zrcadlovky od Canonu na mě pusobí jak plastové hračky, zpracování Olympusů je trochu jinde.

       

      Jinak není snažší najít si recenzi a podívat se na vzorkové snímky v plném rozlišení, než se ptát tady, kde je šance, že má někdo oba dva foťáky k dispozici, téměř nulová?

      0 0
      • marapara  

        Canona 450D mám a nepůsobí na mě jako tak plastově jako 400D. Jem s ním spokojen. Oly jsem v ruce neměl. Jako jediné + pro Olympus bych viděl rozměr, je prostě malý a skladnější. Nic víc. Jinak vše pro hovoří pro Canona, hlavně nepřeberné množství a použitelnost objektivů. Otázka je, jak moc se člověk focení chce věnovat a jestli je připraven krom investice
        do těla foťáku investovat i do objektivů. To je to nejdůležitější. Můžeš mít Canona 50D, ale pokud ho degraduješ setovým objektivem 18–55, tak bude dělat horší fotky, než 350D se slušným objektivem.

        0 0
        • dieegoo  

          450 je na tom co do zpracování možná lépe, když to říkáš, ale co jsem měl v ruce 400D a 350D, tak jsem myslel, že je to jen špatnej vtip. Hodnotněji působí i levnější kompakty.

          0 0
          • Jogador  

            Stim mohu jen souhlasit, obzvlášt Canon 1000D, sice jsou možná lehoučký, ale ten plast vypadá hůř, než na hračkách… Ať žijí kovový Pentaxi:)

            0 0
          • marapara  

            jj, 450D je na tom líp. Když jsem měl v ruce 400D, tak se mio nelíbil takový laciný plastový design.

            0 0
        • Blind  

          trochu dotaz mimo mísu, ale, co znamená ta funkce „předsklopení zrcátka“ ?

          0 0
          • Endurix  

            předsklopení zrcátka znamená, že při zmáčknutí spouště se nejprve zvedne zrcátko uvnitř těla, chvíli (cca 5 sekund) zůstane otevřené, pak se exponuje snímek. Po expozici se zrcátko sklopí dolu.

            Používá se to hlavně při focení dlouhými expozičními časy ze stativu. Minimalizije to rozechvění fotáku které by mohlo vzniknout prudkým pohybem zrcátka.

            0 0
      • vitan  

        ten kov není jen výhoda, pokud například fotíš v chladu.

        navíc zpracování plastů je teďka na vysoké úrovni, není to jako bakelit.....!

        0 0
        • dieegoo  

          Tělo nemusí být kovové, ale je plast a plast. Schválně vedle sebe postav Olympus E420/520 a vedle něj Canon Eos 400/350 a uvidíš o čem mluvím.

          0 0
    • vlk  

      Olympus:

      +je menší, pokud uvažuješ jen o setových objektivek tak jsou kvalitnější, Má vymakanější automatiku a programy-takže pro lidi co si s tím nebudou hrát a budou chtít jen mačkat spoušť je to výhodou

      • pokud budeš dokupovat profi objektivy jsou dražší

      Canon:

      +Má větší hledáček, je to příjemnější, levnější profi objektivy

      • velikost, pokud budeš mít setové objektivy -mizerná kvalita
       

      Kvalita fotek co se týká chipu je kvalitativně stejná.

        

      To jen tak zhruba. Více si yvčti z recenzí a na fórech.

      Kdyžtak dobré recenze bývají na http://www.dpreview.com/ a není špatná diskuze-česká na www.digineff.cz

      0 0
    • TomasJ  

      Olympus bych nebral. Jejich koncept 4/3 povazuji od zakladu za spatny. A to zejmena diky malemu snimaci. Pro amaterske ucely bych ti doporucil Canon EOS 450D. Novy setovy objektiv 18–55 IS je opticky velmi slusny. Za ty penize nema konkurenci. S Canonem budes mi zaroven otevrenou cestu k fullsize snimaci, pro pripad, ze by ses chtel foceni v budoucnu vice venovat a zaroven nechtel menit vsechny objektivy.

      0 0
      • fíha  

        Naznacujes, ze sa podarilo zvysit obrazovu kvalitu medzi EF 18–55 a EF 18–55 IS 2 a viac x? Vzhladom na to, ze stoji priblizne tolko, co niektore slnecne clony je ale cena/vykon vskutku vporiadku. Jedine ze by tie slnecne clony boli predrazene, to ma nenapadlo..

        0 0
      • marapara  

        Taky bych to tak viděl. Co se týče toho Canon seťáku novější generace, tak ten není už tak tragický co se týče výsledné obrazové kvality a má navíc stabilizátor. Ale pořád má vůle, je to plasťák, působí hodně lacině a třeba o třídu lepší sklům Sigma nebo Tamron pro Canony se nemůže rovnat. Ale tam je to samozřejmě otázka peněz. Seťák stojí 2500 a lepší obj. Sigma 17–70 nebo Tamron 17–50 od 7000 nahoru.

        0 0
        • TomasJ  

          Ten novy setak EF-S 18–55 IS je podle me opticky vynikajici. Koupil jsem jej na foceni v nepriznivem pocasi, kdy nechci tahat drahe objektivy. Vysledek me mile prekvapil. Na 18mm je krasne ostry z rohu do rohu, ostrosti prekonava i me 17–40L. Pouze Canon EF 20 f/2.8 USm je ve stredu obrazu o neco lepsi. Oproti tem drazsim sklum ma samozrejme nizsi kontrast a ne tak pekne barevne podani. 3rd party objektivy vubec nekupuji, drzim se pouze znacky Canon. Podle toho, co jsem mel moznost vyzkouset, tak za Tamronem 17–50/2.8 nezaostava. Opticky stabilizator jsem mockrat ocenil treba pri foceni v kostelech, kde jsem nemohl rozlozit stativ. Dalsi jeho vyhodou je nizka hmotnost. Pri lezeni v horach jsem usporu hmotnosti citelne pocitil.

          0 0
          • marapara  

            Já se sigmama nemám problém. Mám Sigmu 17–70/2.8–4.5 a Sigmu 10–20 EX. Širokáč je super věcička, je s ním úplně jiný pohled na krajinu a perspektiva. Optická kvalita a kresba je slušná. Sigma 17–70 je taky fajn.

            Zkoušel jsem obj. Canon 17–85 IS a docela nemile mě překvapil. Je sice lehký, ale působí hodně lacině a plastově. Oproti tomu Sigma, ta má úplně jinou třídu ve zpracování, to velmi dobré a příjemné. Co se týče kresby a ostrosti je na tom asi stejně jako Sigma, ale všiml jsem si, že tahá barvy do modra. Oproti tomu Sigma mírně do teplejších tónů, což je pro mě příjemné.

            0 0
            • TomasJ  

              Se Sigmami mam sve zkusenosti. Kdysi jsem se snazil koupit ke sve prvni DSLR EOSu 10D Sigmu 12–24 /4.5–5.6. Bohuzel se ukazalo, ze kvalita natolik kolisa kus od kusu, ze ty objektivy bylo prakticky nemozne koupit pres internet. V kamennych obchodech se mi podarilo vyzkouset 3–4 kusy, ale vzdy bud objektiv spatne ostril nebo bylo spatne centrovani. Pak prisla podobna zkusenost se Sigmou 15–30/3.5–4.5. Pak jsem jednu Sigmu koupil, byla to S 20mm/1.8. Ukazalo se vsak, ze oproti Canonu 20/2.8 je slaba, a proto jsem ji po 3 dnech prodal. Dale jsem koupil Sigmu 24/1.8, ale zluty nadeh a mirny BF me donutil se ji opet zbavit. Muj znamy v te dobe prodelal spoustu penez kvuli Sigme 70–200/2.8, kdyz mu v AWH nedokazali uplne odstranit BF. Dilenske zpracovani skel Sigma me taky nenadchlo, upadavajici krytka me pila krev. Diky tomu uz Sigma na ma tela nesmi a drzim se pouze objektivu Canon. Krome par pevnych skel a jiz zmineneho 18–55 IS se drzim pouze eL rady a jsem maximalne spokojen.

              0 0
              • fíha  

                No dobre, aj tu sa ho snazia v ramci rozsahu akoze teda nestrhat uplne: http://www.photozone.de/…port--review

                Ale ze by som sa ho este stale trochu nebal, to netvrdim.

                0 0
              • marapara  

                Taky jsem se dočetl na fotofórech, že kvalita objektivů Sigma je věc kusu. Moje 17–70 je OK. Širokáč 10–20 jsem koupil z druhé ruky za 6600 a chlapík mi k němu poslal UV a CPL filtr zdarma, asi se ho chtěl zbavit. Objektiv byl ale se zárukou, špatně ostřil AF. Měl jsem k němu ale všechny papíry, tak jsem jej poslal do AWH servisu a nakonec jsem od Hamy dostal úplně nový kus a ten je OK. Takže u mě spokojenost.

                To je asi pech chytnout takovou řadu špatných objektivů.

                0 0
                • vlk  

                  Kukám, že tu hodně lidí máte zkušenosti se Sigma nebo Tamron objektivy.

                  Potřebuji nějakou hodně levnou zrdcadlovku i s objektivy­.Nicméně ani se tak nechci zeptat na tělo zrdcadlovy-o tom již vím dost ale spíše ohledně objektivů.

                  Co si myslíte, že lépe kreslí objektiv Tamron AF 18–200 mm F/3,5–6,3 Di II Macro(zvažuji ho pro Pentax) nebo Zuiko objektivy ZUIKO DIGITAL ED 14–42mm 1:3.5–5.6 + ZUIKO DIGITAL ED 40–150mm 1:4.0–5.6.

                  Těla neřešte jen kvalitu objektivů-se mi ten Tamron zdá nějak podezřele levný.

                  Díky za jakoukoliv radu

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Tady je docela povedená recenze na Tamrona . Není to žádný optický zázrak, ani rychlost údajně není kdo ví jaká, ale zas je to slušný univerzál za výborné peníze. Pokud to nechceš na focení sportu, ale na běžnou fotografii, pak proč ne.

                    0 0
    • Hornet  

      zalezi co chces fotit… ak si vyberies olympus a k tomu jeden objektiv (ci uz zakladny alebo nejaky s vacsim rozsahom) tak je to jednodhcha a pravdepodobne lacnejsia forma.. ak beries canon, tak pocitaj s nekonecnym mnozstvom prislusenstva – taktiez s tym ze na to mozes pouzit niekolko rocne objektivy ktore kupis v bazare za par drobnych… mam 450D a som s nim spokojny ak porovnavas: 450 ma 9bodovy AF, lacnejsie pamatove karty, velke mnozstvo aj lacnych objektivov, zaklady objektiv ma stabilizator E-520 – je mensi lahsi, ak ho kupis ako zakladny setovy vyjde lacnejsie… a odporucam si precitat vstky clanky z tejto serie – http://www.fotografovani.cz/…lrmap07.html

      tolko odkaz od mojho synovca, osobne sa mi paci ta 450D, E-520 som nedrzal v rukych, nemozem porovnavat, myslim ze ked kupis hociktory, fotky budu pekne :-) zvyknes si nan a budes spokojny ;-)

      0 0
      • Madman1  

        díky všem moc, je pravda, že ty Canony vypadaj fakt jak hračky s tím plastovým zpracováním:(, já sám mám jen kompakt Canon A720IS, a jsem spokojen, až na jednu že to hrozně moc žere baterky:(, a jinač mě se vzhledově ten olympus taky líbí víc a co jsem koukal na jejich stránkách kde maj fotky je to paráda, což z canonu po upravě budou stejný asi.. jen jediný a to že ten canon má asi fakt víc příslušenství, no uvidím, až mi příjde katalog od Olympusu.Uvidím

         

        kdo všechno dělá objektivy pro olympus?

         
        0 0
        • Hornet  

          Mozno by to mohlo pomoct, keby si si v predajni vyskusal uchop, porovnat si ich ako ti sadnu do ruky, pred par dnami som tusim v datarte skusal niekolko Olympusov-zrkadloviek, a bol tam doost velky rozdiel, ale bohuzial, neviem uz ktora sa mi drzala dobre a ktora zle, nechystam sa totiz kupovat :-D, ale urcite viem ze tie lacne sa drzali na prd :-D

          da na to zvyknut, ale porovnaj si trebars aj to

          0 0
          • dieegoo  

            Spatne se ti urcite drzel levnejsi model E410/420, protoze nema zadny grip. E520 uz grip  ma a drzi se velmi dobre.

            0 0
          • poiko  

            také sjem chtěl doporučit Datart. Překvapilo mě, že sjem mohl na jednom místě vyzkoušet úchop velké spousty zrcadlovek v ceně do 20 tis. Problém tam byl, tuším, jen s upevněním foťáků k zabezpečovacímu systému.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • goofy  

              Jo taky jsem pred nedavnem nahodou do tohoto obchodu zavital, a aspon jsem si mohl odzkouset na miste rozdil v uchopu mezi D90/50D a potvrdil jsem si, to co jsem si myslel: rozdil je to teda obrovsky.. Canon u mne jasne vedl.

              To jenom tak off topic :-)

              0 0
      • Madman1  

        jo a mám to jen asi na focení makra, později třeba i něco víc…

        0 0
    • Tomcat  

      To bude zase flame

      0 0
    • pepko  

      nad tymito zrkadlovkami rozmyslam aj ja … ale tiez sa neviem rozhodnut … tak som zvedavy co vyjde z tejto diskusie … mimochodom ste zatial nejako vynechali nikon … D60 som nemal v ruke, ale s D40 som fotil viackrat a bol som velmi milo prekvapeny rozdielom kvality voci fotkam z mojho kompaktu panasonic FX07 …

      a co si myslite o nikon D90 … je sice o dost drahsi ako tieto tu, ale zase vie tocit HD video, obcas by som to vyuzil …

      0 0
      • Tomcat  

        D90 je jinaj level, pořidil si jí kolega z práce, to video je zajímavý, spousta nastavení atd…

         

        Jinak si koupil někde v Drážďanech  cena o dost lepší.

        0 0
      • madcat  

        Nikon D40 bych vynechal, to je u Nikona úplnej low-end. D60 bude fotit slušně, ale vynechal bych ho taky, hlavně pokud bys chtěl posléze dokupovat další objektivy – budeš odkázanej pouze na ty, který mají vlastní zaostřovací motor, protože tělo D60 nemá zaostřovací hřídel na ovládání objektivů, který nemají vlastní motor. Takže to je takový imho docela důležitý omezení. Nikon D90 je teď můj sen, i když je trochu dražší.. Koupil si ho kamoš, a prý oproti předchozímu modelu D80, kterej měl předtím, je to nebe a dudy, fotky z toho lezou nesrovnatelně lepší. Koupil si to s tím setovým objektivem 16 – 85 VR (stabilizovanej), což je spíš dražší set, cca 35 tisíc, ale nelituje toho ani okamžikem. Ten CMOS čip je prý fakt výrazně lepší, hlavní displej s rozlišením 900 000 bodů, hladina šumu na vysokých ISO… prý prostě super foťák.

        0 0
        • pepko  

          no tak asi budem dalej setrit na D90 :-)))

          tu absenciu motoru pri D40 by som nevidel ako problem … kamos si dokupoval objektiv tusim 18–200 a kedze chcel stabilizovany a ultrazvukovy tak aj tak musel kupovat taky co ma vlastny motor … k starym objektivom nemam pristup a ani by som ich nekupoval …

          0 0
          • jf  

            Stare objektivy… Mam stare MInolty XD7 2× a k tomu furu objektivu. A k cemu mi jsou dnes, kdyz zmenili bajonet? Ted mam Nikon. Kdybych tehdy sel do Nikonu, mohl bych dnes leccos pouzit. Treba muj 500 mm zrcadlac. Nebo 15 mm sirokac. U tehle objektivu je stejne AF na nic.

            0 0
      • pepko  

        tak a je rozhodnute … zviezol som sa na oslabeni madarskeho forintu … 240tisic HUF, cize asi 825eur … no nekup to … prve dojmy su uzasne, robil som zatial iba fotky pri umelom osvetleni, alebo vonkajsie nocne fotky … no a na rozdiel od kompaktu z toho vychadzaju uplne bezproblemove a pouzitelne fotky :-))))))

         
        0 0
    • Meesha  

      Oly jen 10 MPX :-)))

      ani jedno

      0 0
    • Pytlik  

      Taky jsem resil podobne dilema pred cca pul rokem. 450D x E520 x D60. Cetl recenze, nechal si radit a nakonec koupil Pentax K200D. Jsem spokojenej. Dva setovy objektivy (bacha aby byl 18–55 novejsi typ II – velkej rozdil).

      Dle meho vyhody oproti konkurenci: (potrebuju to i na cestovani, aby to neco vydrzelo)

      Nejlepsi setovy objektivy (casem treba dokoupim lepsi, uvidim), opticka stabilizace v tele (nemusis kupovat drahy stabilizovany objektivy) a motorek v tele (dtto predchozi), horcikove telo (vydrzi vic), prachotesny, vlhkotesny, tuzkovy baterie(sice to neni az tak podstatny a zvysuje hmotnost, ale v Indii na treku uz se mi to siklo), dobry drzeni

      Nevyhody:

      Tezsi, o neco vetsi (zalezi s cim srovnavas), CCD chip,

         
      0 0
      • Jogador  

        Tak tak, taky tak, a nemůžu si stěžovat…

        0 0
      • Bully  

        Podobnou otazku jsem resil nedavno taky a vyhral u me prozmenu Nikon D60. Z recenzi jsem vycetl, ze ma jedny z nejlepsich setovych objektivu- jak je vsechno relativni, ze :o))) (mluvit o setakach, ktery je nej a ktery druhy nej apod. je blbost, navic jsem koupil telo s "objektivem, co se dava jako set u vyssich modelu). Stabilizator v objektivu je obecne ucinnejsi nez v tele (takze opet D60)- s vyssi cenou skel se proste smirim a navic nekupuju objektivy nejak casto.. D60 je maly a lehky a se svyma rukama se mi drzi mnohem lip, nez jine modely. Pentax je o neco odolnejsi, zato aspon pro me ma dost velkou nevyhodu v casech pripra­venosti a seriovem snimani, nehodi se tedy moc na rozdil od ostatnich pro pohyb (mozna pro nekoho nepodstatne, ale pro me limit uz jenom kdyz si chci vyfotit vlastniho psa). Baterky vs. aku resit nemusim.

        0 0
    • t29  

      Na rozdíl 12 Mpx vs. 10 Mpx kašli. Megapixely ti řeknou kulové o skutečné obrazové kvalitě.

      Rozlišení monitoru je max. 4 Mpx (širokoúhlé 26" displeje), tisk fotky na A4 potřebuje 9 MPix (300 dpi tiskového rozlišení). Ale hlavně, v dané cenové relaci tě bude omezovat objektiv, který nedokáže dát dost ostrý obraz, takže víc než 6 až 8 MPx snímače prostě nevyužiješ.

      A teď Canon vs. Olympus:

      Kvalitu snímače Canonu vs. Olympusu je těžko řešit. Abys byl férový, potřeboval bys na oba nasadit stejný objektiv, a to kvůli různým velikostem snímače není možné. Výřezy detailů jsou fajn pro recenzenty, ale jejich vypovídací hodnota pro běžné focení je zanedbatelná. Můžu akorát říct, že Canon dává obraz „hladce vyžehlený“, zatímco Olympus má hrubější a ostřejší podání, což je ale zase jenom záležitost zpracování obrazu ve foťáku a JPG výstupu. RAW data si můžeš zpracovat dle libosti.

      Papírově – Olympus je menší a lehčí, přitom mechanicky bytelný. Doporučuju, pokud ti bude stačit zrcadlovka a pár základních objektivů, a chceš hlavně snadno přenosný foťák na dokumentaci výletů. Naopak Canon bych ti doporučil, pokud jsi připravený na utrácení za další a další objektivy a příslušenství a pokud bude focení tvým hlavním koníčkem.

      Pocitově – Zajdi do obchodu (např. ten Datart), zkus si oba foťáky vzít do ruky, podívat se do hledáčku, projdi si menu, funkce, ovládání, a rozhodni se podle toho, který ti bude líp pasovat.

      0 0
      • marapara  

        To srovnání Canon x Olympus jsi ve čtvrtém odstavci vystihl přesně. Díky nepřebernému množství objektivů pro Canony si může vybrat jaké příslušenství chce, pokud je focení hlavním koníčkem.

        0 0
    • rossi001  

      canon je pro me srdecni zalezisotst a i kdyz nemam zrdcadlovku ale jen kompakt starsi a520 uplne parada na svou dobu to byla spica v kompaktech pred4 lety proste sikmoocka  si dali zalezet parada

      0 0
      • Matts.  

        Som za Conon, asi preto, že ho mám. Viď autoportrét. V pozadí ostrov Capraia.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Manas  

      Hehe, tak ja dilema vyresil. Nikon D80 :-)

      0 0
    • Misiak  

      neskumal som hladacik zrkadloviek s pentamirrorom, ale jedno viem isto-nic mensie ako ma pentax k20, tj poctivy hranol, by som nechcel. toto bol dovod preco som nakoniec stornoval nakup k100 a dalsieho pol roka setril dalej. ani zdaleka nelutujem ;)

      0 0
    • Ladap  

      Co D-90?

      No 700 je o něco lepší, ale vzhledem k ceně :-)

        
      0 0
      • zichis  

        to už se kurz Jenu vrátil zpátky na přijatelnou úroveň, že se dá o tomhle uvažovat?

        0 0
        • Ladap  

          No jo, peníze. Takže zpátky na zem.

          Já sáhnu po nějakém Pentaxu až to budu aktuální.

          Ale ta sedmistovka, že jsem jí vůbec bral do ruky. :-(

          Fotky jsem si z ní prohlíd na profi monitoru od Eiza – prostě paráda. Ale co  bych povídal, zážitky jsou nepřenosné…

            
          0 0
          • pepko  

            ja som z D90 uuuuuplne uzasnuty a rozhodne nic ine uz nepotrebujem :-))))))))

            0 0
            • t29  

              Takhle nadšený bys byl z libovolné zrcadlovky, pokud měls předtím v ruce jenom kompakt ;)

              0 0
            • Ladap  

              Jo, D-90 se jim hodně povedla. Tak přeju dobrý světlo a francouzáka od můzy ;-)

              0 0
    • zLevaDobry  

      Pokud Ti jde o obrazovou kvalitu, jednoznacne Canon, pokud o lepsi kvalitu zpracovani samotneho stroje, pak Olympus. Ve vysledku jde ale o fotky… takze Canon ;)

      Olympus ma obecne problemy s vyssimi ISO, tenhle model neni vyjimkou, navic diky ne uplne stastnemu senzoru pokulhava i dynamicky rozsah. Pochopitelne zalezi na tom, k cemu pak fotku pouzivas… pokud je budes mit akorat nekde na netu v rozliseni 800 px delsi strana, rozdil se smaze… ;)

      0 0
    • MaRtYs  

      A co takhle Pentax .o) ? Nějaký čas už taky koukám po nějakém dobrém stroji… a rozhoduji se mezi Pentaxem k20D a Canon 40D… ale vyšší váhu zatím dávám k Pentaxu… Jediná větší nevýhoda je ta, že nemá až tak široký výběr objektivů,ale i přesto na amatérské úrovni se tam dá vybrat… a co se týče ISO, tak ve vyšších citlivostech je na tom o něco hůře než konkurenti… Ovšem zbytek hovoří vše pro Pentaxe .o)

      0 0
      • Misiak  

        pentax DA* 16–50/2.8, sigma ex 70–200/2.8 a si zahojeny. +mozno este nejaky slusny sirokouhly. pentax na vyssich iso nechava viac detailov za cenu vyssieho sumu, co napriklad mne vyhovuje. ak mas rad vyzehlene foto, mozes si to na aparate nastavit. ale tym nevravim ze 40D je zla… :)

        0 0
        • MaRtYs  

          Jasne, 40D je hodne slusna ve sve cenove kategorii. Ale zas nemam jen tak 30tku na objektiv se stabilizaci… coz u Pentaxu je pekny komprosim ten ,ze je ma i v tele… Velka vyhoda Canonu spociva predevsim ve velke nabidce objektivu. A hlavne je to pro lidi co uz chteji fotit pak na vyssi urovni nez te amaterske si myslim… Na 80% jsem rozhodnuty pro Pentaxe k20D a Sigmu 17–70mm f/2,8–4,5. Coz je taky pekne objektivek .o) A casem prijde neco lepsiho sand jeste .o)

          0 0
          • Misiak  

            co sa tyka ponuky skiel, tak na canon sa pentax nechyta, to je jasne. ale mne ako amaterovi bohate postacia 2–3 slusne (f=const=2.8) zoomy a som vyskereny. este na ne zohnat peniaze… :) inak skus namiesto sigmy zvazit aj pentax 17–70/4. ma to ultrasonicke ostrenie a je vraj slusne spracovany. a obrazky tiez nerobi skarede :)

            0 0
            • MaRtYs  

              Jasny… ja to rikam to same :o) A hlavne chci fotit v horach a Pentax ma vyhodu i v tom, ze ma vodoodolne telo a prachuvzdorne… Ten objektiv jsem zvazoval… ale vychazi o par tisic draz… a v setu jsem ho nevidel nikde… aspon ne za rozumnou cenu… Jinak bych nad nim take uvazoval…

              0 0
              • Misiak  

                no jasne, prachy su hlavny limitujuci faktor :) kazdopadne v drvivej vacsine pripadov pekna fotka vznika vdaka elementu medzi fotakom a zemou a nie vdaka objektivu.

                0 0
                • MaRtYs  

                  kdyz to beres takhle tak jasny :o)) A ty mas co za stroj ? :o)

                  0 0
                  • Misiak  

                    px k20 :D

                    0 0
                    • MaRtYs  

                      Tak je to jasne :o)) Nemas nejaky svuj web s fotkama ? :o) Neco pro inspiraci :o))

                      0 0
                      • Misiak  

                        na disku mam toho kopec, ale bohuzial nemam vela casu na postprocess, takze pridavam len sporadicky a je toho malicko :-/

                        0 0
                        • MaRtYs  

                          Hmmm, hodne pekne :o) skoda, ze jich neni vice… A koukam, ze si rad hrajes v PC jeste s nema .o) Jaky mas objektiv ci objektivy :o) ? Toho Pentaxe 17–70 mm ?

                          0 0
                          • Misiak  

                            jo dik :) mas pravdu s tym hranim sa, preto je toho tak malo bo na to nemam cas. nemam velmi rad „suche“ obrazky zachytavajuce „realitu“… vsetko az na 1 obrazok je to robene zakladakom druhej generacie 18–55/3.5–5.6, co je zatial jedine sklo ktore mam. pracuje sa na dalsich kuskoch, ale je to zlozite…

                            0 0
                            • MaRtYs  

                              Jojo to mi povidej… vsechno chce cas :o) a pak budou i prasule .o) Zivit kolo, fotak a dlasi veci moc nejde :o)

                              0 0
                              • Misiak  

                                no a este ked sa ti na krk zavesi zenska tak amen tma… :D

                                0 0
                                • MaRtYs  

                                  jj naprosto rozumim :o))) Tak aspon na duchod budem vzpominat s peknyma fotkama a snad jeste lepsima zazitkama .o) Ke vsemu me chytla v posledni dobe VHT a nejake to obleceni taky neni zrovinka levna zalezitost.o( Pro dnesek koncim…takze at to poradne foti a doufam, ze za nejaky ten tyden ci mesic budu moct preposlat taky par snimku :o) zdarec

                                  0 0
                                  • Misiak  

                                    vht? ja tiez, ale zas to nie je az tak financne narocne na vybavu – da sa aj v tricku :D ok, tak vela zdaru pri vybere fotitka a daj vediet. hoj.

                                    0 0
                                    • MaRtYs  

                                      JJ… letos pokud to konecne vyjde, tak bych rad do Alp… zatim shanim nekoho kdo ma nejake vetsi zkusenosti s jistenim a ledovcovym vystupem… pokud se podari nekoho sehnat ,tak urco pojedeme… Jinak aspon Tatry jsou jasne .o) To triko schvaluji :o)) ,ale jsou i podminky, kdy je zapotrebi dobre bundy, ktera neprofoukne a je odolna desti .o) S fotakem dam urcite pak vedet… sam jsem zvedav, u jakeho kousku zakotvim… nejspis to bude K20D.

                                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.