• robby1

    Zdar potřebuji poradit, je modrá značka z Pusteven (vede v blízkosti lanovky) sjízdná na pevném xc nebo je to rozbombardované? Jel jsem zelenou a ta je suprovní, jen asi 10ti metrový úsek jsem nedal, jsou tam kořenové schody. A pak jsem to bouchl z masívu kněhyně po žluté, tu jsem jel poprvé, je to výživné, ale šílený padák rovno dolů-jinak pod tou mysliveckou chatou je taky úsek co jsem nedal hodně rozbité a prudké. Tak co  ta modrá?

    0 0
    • Extremist  

      Vsechny trasy jsou u nas na HT sjizdne. Je to spis o bikerovi, ktery na to bud ma, nebo ne… :-)

      0 0
      • robby1  

        jsou věci které bys nesjel ani na DH mašině. nemám rád mladé rybízky, co hrajou machry a ví hovno.

        0 0
        • pitos  

          Ještě jsem nepotkal turistický chodník(v Bes­kydech) co by nešel sjet na HT…Extremist má pravdu,je to o technice ne biku.

          Jinak,modrou z Pusteven jsem ještě nejel.

          0 0
          • robby1  

            Pitos nemá pravdu ani náhodou! Jednak nemluví o turistických trasách a jednak nemluví ani o Beskydech. Mluví obecně: Vsechny trasy jsou u nas na HT sjizdne. Což je neskutečná blbost. Hodně turistických tras vede ve skalách, bych ho chtěl vidět jak je jede!! Hlavně s tím Olpranem co má v profilu!! Souhlasím s tebou, že v Beskydech se dají na pevném xc rámu sjet všechny turistické chodníky, ale s tím dovětkem, že některé jejich úseky prostě nedáš!! Proto se ptám na tu modrou z Pusteven, zda tam ty úseky nejsou a dá se to rychle slítnout.

            0 0
            • cekanka  

              „Vsechny trasy jsou u nas na HT sjizdne.“

              Myslím, že Extremist mluví o Beskydech, protože odtamtud je.

              0 0
              • robby1  

                Vážně?? Nerad bych se někoho dotknul, ale mám takový pocit, že asi uplně nevíte o čem píšete. Všechno se sjet na pevném xc kole vážně, ale opravdu vážně nedá. Klidně podam důkaz a nemusím chodit (jezdit) daleko: Kousíček od Pusteven je kopec, který má krásně poetický název Čertův mlýn. Z něho vede na již zmiňované Pustevny červený turistický chodník. Je to dobrá prasárna. Rád bych viděl, jak si tuto chuťovku na pevňácích týpci dávají!!!! A podle toho co píše Pitos, tak by se tam zabil i s tím Norečkem (pokud by tam vyjel). 

                0 0
                • spyder  

                  Ten  červený chodník z Čertova Mlýna na pustevny je  sice náročný  ale  tak 95% se toho dá sjet úplně bez problému. Já sem tam některé úseky radši sešel ale  myslím že by se to s troškou odvahy sjet dalo …  Já  si zas radši kousek šlápnu pěšky než bych riskoval že si rozbiju držku …

                  0 0
                • jIrI___  

                  Tak řeknu ti, že ten chodník není až tak náročný, potože ho jezdím dolů i já a zas se nepovažuju za nějakého extra technika.

                  0 0
                • snowfil  

                  Nedovolil bych si tvrdit, že něco nejde dát na HT, zvlášť když se podíváš, co se na HT jezdí. Tu červenou z Čertova Mlýna jsem dal na XC HT s cca 5 cm chodu vepředu (sice možná jen proto, že jsem se tam pustil, aniž bych věděl, co mě čeká, pak mi přišlo bezpečnější to jet než seskakovat a přiznám, že jsem se bál:-)

                  0 0
                • 777rada  

                  Taky jsem to už jel na HT a to jsem spíš silničář. Už si to moc nepamatuju, ale severní sjezdovka na Lysé mi přijde náročnější.

                  0 0
                • gazman  

                  Tak zrovna tadle trasa mi přišla napoprvé hodně zábavná tak jsme si to s klukama vytlačili a dali ještě raz.

                  0 0
                • honzarb  

                  hele tak zrovna tohle na xc pevnym kole uplne v pohode…tos nedal moc dobrej priklad:)

                  0 0
            • pitos  

              tak sice nevím v které oblasti ty trasy myslel(předpod­kládal jsem Beskydy,když už je o tom thread) a já zase nic nepsal o XC kolech ale pouze o HT.

              Jinak jsem ještě v Beskydech nenarazil na chodník ani jeho část co bych na HT nemohl sjet.Třeba zrovna ta modrá z Pusteven a  kořenová část je docela v pohodě a věř že pro lidi co takový terén vyhledávají to není nic extra obtížného,navíc v Beskydech jsou daleko náročnější úseky než tento.Ale nedivím se že máš zkreslený pohled když takové věci moc nejezdíš.

              0 0
              • robby1  

                Na začátku jsem se chtěl jen dozvědět, zda ta modrá z Pusteven (kterou vůbec neznám) se dá bez problému sjet šusem je lehká a žádná záludnost, nebo tam jsou nějaké vychytávky, kde hrozí zrakvení nebo jsou tam nějaké díry, schody, kus skály či co. Rád bych aby napsal někdo kdo to alespoň jednou sjel ( ne sešel před 10 lety) a ty si dej tu červenou z Četová mlýna. Nezapomeň mě ale pozvat, až to pojedeš!!! Rád bych pak dal na BF nějaké fota pro pobavení ostatních.  

                0 0
                • pitos  

                  červenou z Čertova Mlýna a vlastně i z Kněhyně jezdím pravidelně minimálně jednou do roka…žlutá co navazuje je také docela výživná.Jel jsem to i na HT a i dnes jezdí se mnou lidi na HT co to dávají s přehledem,tím nechci říci že to je jednoduché,jen s trochu slušnější technikou a vhodným bikem jetelné.

                  Já tyto extrémější úseky vyloženě vyhledávám a nejtěžší v Beskydech je dle mě asi sjezd z vrcholu velkého Stožku,to je asi 500m hodně náročného klesání pro mnohé težko schůdné i pěšky ale dá se to i na HT.

                  0 0
                  • robby1  

                    Jak píšu hned v úvodu, jel jsem žlutou z Kněhyně, tak vím o co jde, nezdá se mi to těžké, jen úsek pod myslivnou jsem nesjel. Umím si ale představit že s jiným kolem, by to šlo. Tobě ale nevěřím, že to dáváš. Kecat je lehké, ale pak to dát, tak jsou plné gatě nebo v lepším případě kotrmelce!!! Trénuj a někdy ti ukážu nějakou Beskydskou šlajznu, ať víš jak vypadá hard core!

                    0 0
                    • Scotty  

                      Boože,co ty seš za chudáčka…  Vyptáváš se na hovadinu (když jsi takový machýrek,hard core z Beskyd,tak si to sjeď a omrkni sám),když se ti někdo snaží odpovědět,tak tady vyhrožuješ,že mu budeš ještě něco ukazovat… navíc když netušíš s kým mluvíš!!! chjo…

                      0 0
                    • revish  

                      Pitose znam sice malo ale myslim, ze je zkuseny biker, ktery nemele kecy ale jezdi, porle jeho prispevku o Beskydech, kterych je tu nezpocet, je ma pekne projete. Nevim proc se do lidi navazis aniz bys kohokoli znal. Na to jak dlouho tu jsi zaregistrovany uz bys mohl vdet s kym tady diskutujes, to nemluvim jen o pitosovi. navic co je lehce sjetelne pro jednoho nemusi uz tak jednoduche byt pro jineho, je to o hranici, kterou jsi schopny prekonat. proto ti tady lidi rikaj o tom, ze nic neni nesjetelne na HT.

                      0 0
                    • gazman  

                      Ty si fajny lulínek.

                      0 0
            • jIrI___  

              Ty jsi asi hodně ostrý klučina, co? Když ani pořádně nevíš s kým tu diskutuješ…

              0 0
          • McBlacky  

            jestli ti přijde demonstrovat chabou znalost Beskyd cool tak jsi to napsal dobře

            0 0
            • pitos  

              ?.

              0 0
              • McBlacky  

                šlo mi o to, že nejsem místní a rozhodně vím o místech, která jet nejsou a je jedno jestli na HT nebo trailbiku. Například cca kilometrové kamenné pole na žluté Lhotská-Klepačka, závěrečný úsek po žluté ze Smrku na Šance, zelená z Javorového do Oldřichova – serpentinky.

                napsat, že jsi zatím nepotkal místo na TZ které by nešlo jet tedy znamená, že to moc dobře neznáš. Tím bych se nechlubil.

                0 0
                • pitos  

                  Že tyto místa co jsi popsal považuješ za nejetelné na HT je tvůj problém.

                  Lhotská -Klepačka sice neznám ale Smrk a tebou zmiňovanou žlutou znám dobře(pravděpodobně myslíš ten spodní úsek kde sjíždíš z cesty kolem skal co máš po pravé straně)

                  No a serpeniny na zelená znám také výborně jelikož jezdím dosti často na Javor sjezdovat.

                  Jestli máš problémy z těma serpentinama tak se není o čem bavit,tam to jezdí v pohodě i holky co jsou natom po technické stránce trošku lépe.

                  A ani po dvou letech(což je doba co jsem předchozí text psal) jsem nenarazil na nic, co by se nedalo sjet na jakémkoli kole,takže si za tím pořád stojím.

                  Napadla mě tedy jediná problematická část a to na Pustevnách, ten skalnatý svah který se dá objet po asfaltu(jak je tam ta kaplička)To se sice sjet dá také, ale bude to už pro většinu lidí nejetelné.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak zrovna tohle misto na Pustevnach jsem uz nekolikrat obhlizel a vyslo mi, ze sataci mit gumy ktere podrzi a zvolit si sikovne stopu(u te kaplicky by to sslo projet sikmo k drevenemu zabradli a pak podel nej) a nemuze to byt problem.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      A hlavně tam člověk musí jet jen když je extrahnusně, protože jinak je to mezi turisty nemožné sjet na čemkoliv :)

                      0 0
                      • beeker  

                        Chodci ti uskočí hned když tě uvidí, zajímavější je to na lyžách :DD

                        0 0
                  • McBlacky  

                    mrkni na tu žlutou z Klepačky a uvidíš. Javorový si asi teda s něčím pletu. mám na mysli serpentinky podel skal, je to někde u Javorového určitě. A tu žlutou ze Smrku myslím ten spodní úsek podel skal, zvlášť tu část od silnice prvních cca 30 metrů.

                    0 0
                    • pitos  

                      Pokud vím tak nikde v okolí Javorového se žádné skály nenachází a serpentiny po značeném chodníku také ne.Jediné jsou tedy ty které jsi popisoval po zelené do Oldřichovic.Potom co by se dalo ještě nazvat serpentinama se nachází nějakých 12km jižně po hřebenu,konkrétně z Ostrého do Tyry,ale ty z Javoru jsou technicky náročnější.

                      Úsek který popisuješ ze Smrku(těch cca 30m)je sice obtížný(hlavně začátek) ale jetelný.

                      Kdysi jsem trávil dosti času nad mapou a hledáním právě těch nejsložitějších sjezdů v Beskydech,sice nemohu říci že jsem projel vše ale 90% z české strany celkem znám a vlastně všechny úseky co se mi v mapě zamlouvaly jsem navštívil.Zrovna oblast kolem té zmiňované žluté patří k těm z mála nenavštívených míst a to z důvodu který jsem už tady uvedl.I dnes když přemýšlím jak bych tuto část zapojil do vyjížďky aby mi to vyhovovalo mě toho moc nenapadá a pravděpodobně se tam budu muset vydat autem, konkrétně jenom na tuhle akci s tím že se poté cestou nejmenšího odporu vrátím k autu a pryč.

                      Dnes se snažím spíše zaměřovat na objevování polské strany Beskyd která je pro mě co se týče bikingu velmi atraktivní.Na české straně jezdím už spíše trasy co mám osvědčené a ani tak je všechny za sezónu nesjedu protože nemám tolik času a věnuji se i jiným formám bikingu než xc či enduro.

                      Tento příspěvek jsem napsal protože jsem zatím neměl možnost poznat značený chodník v těchto horách který by byl těžko zdolat na ht či trail biku.Vyjímkou je zatím pouze ta část na Pustevnách(myslím že to z BF sjížděl zatím jenom Hanz) no a možná ten „váš“ úsek,tomu budu ale věřit až to navštívím sám a nebo někdo, koho znám a vím jak jezdí…takže gazmane,doufám že to tam navštívíš dříve a já se tam nebudu muset trmácet:)

                      0 0
                      • gazman  

                        Na pustevnách? Nevím co myslíš už tu v tom mám chaos.

                        0 0
                        • pitos  

                          Myslím ten výhledový altánek na Pustevnách kolem kterého jdeš na Radhošt.Jde především o sekci nad altánkem a kolem něho.

                          0 0
                          • Maynard  

                            kdy se tam jedem kuknout???;)

                            0 0
                            • goofy  

                              Ihned jak zesleze snih… :o)))

                              0 0
                              • pitos  

                                už máš snad složeno, že chceš někam jet?:) navíc tohle ti asi zakážeme,rádi bychom si s tebou letos pořádně zajezdili a tohle by se tvému ramenu nemuselo líbit,takže když tak až na konci sezóny:))

                                0 0
                              • gazman  

                                Jel bych taky,ale možná pozdějc až ty od chození ohlazené šutry uschnou:-)

                                0 0
                                • KRAJIC  

                                  Tam bude jeden zásadní problém a to ty nenávistné a rakevpřející pohledy pěšáků a ta nenávistná energie desítek očí se přemění v kinetickou a prostě tě nějakým způsobem shodí přímo ksichtem na špičatý kámen.

                                  0 0
                                  • Dav...1  

                                    JJ clovek tam musi jet tak kolem 8 hodiny vecer pres tyden.

                                    To potkas cestou z Radhostě na Pustevny treba 1–2 lidi.

                                    0 0
                          • Corbett  

                            To je brnkačka – po asfaltu z leva :-))

                            0 0
                          • Chiron  

                            Na tomhle sme se loni hecovali, ale nakonec sme to objeli. Na můj vkus moc prudké a hlavně ty velké schody. Na XC je to aspoň pro mě za hranicí kde už mě ani zdravý rozum nepustí.

                            0 0
                          • khenia  

                            Jel jsem to už celkem 4× ale není o co stát. Snad by to ale nějaký trialista ocenil.

                            0 0
                      • Scotty  

                        mám lepší nápad…uplně se na to vykašlat :)

                        0 0
                        • pitos  

                          výborně…píšu si tě jako prvního účastníka zájezdu:)

                          0 0
                      • Treeper  

                        Žlutou z lyse směr Ivančenu sjíždíš celou?? ( myslim hned ten začátek až k rozcetí Malchor) Je tam strašně hodně velkých kamenu a přes víkendy hodně lidí, na fullu se mi to zatim nepodařilo sjet

                        0 0
                        • beeker  

                          To je modrá značka a ne žlutá..

                          0 0
                          • Treeper  

                            nejsem si jist, nepamatuju si z hlavy to označeni ale k rozcesti Malchor vede zaroven zluta i modra podle mapy , modra pak vede na tu Ivančenu

                            0 0
                        • gazman  

                          Z lysé na Ivančenu je to fajn.

                          0 0
                        • pitos  

                          Takové sjezdy kde se předpokládá hodně turistů a chceš si to dát bez omezení se jezdí v dobu kdy jich tam bude co nejméně.Tedy k večeru,brzo ráno anebo v pracovních dnech.

                          Někdy tam jezdím,ve vlákně o Beskydech si můžeš dohledat jednu neznačenou trasu která dále navazuje,je to tam popsáno celkem podrobně.

                          0 0
                        • goofy  

                          Zluta z Krasne je pekna na vyslap :-) Na kole to ale podle me musi byt nuda, pac to pak klesa porad rovne dolu…

                          0 0
                • goofy  

                  Tak zrovna tu zelenou z Javoroveho jezdim velmi rad (je proslapla i v zime), a jezdival jsem ji uz kdysi na XC kole.. Jasne, ze na XC biku to nejde projet tak rychle, ale jinak nevidim problem. Po zkute ze Smrku jsem sel jenom pesky a uz si to moc nyvybavuju.

                  0 0
          • robin!1  

            Zlutá Lhotská – Staré Hamry, tak ten úsek vedoucí korytem potoka, to na kole fakt sjízdné není :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zrovna tahle cesta je na seznamu cest, ktere bych chtel projet:). Diky za tip, pojedu bez pritelkyne:)

              edit: hehe, kostlivec.)

              0 0
              • robin!1  

                Šel jsem to 3 roky zpátky a to ještě přes ten potok bylo dost stromů pořezaných a neodtažených – místy se to i pěšo šlo blbě. Ale jinak usek od Lhodské je krásně lesem (vyjímečný v Beskydech že to je celkem plochá část) a dál pak klasická lesní cesta a nakonec několik km asfalt.

                0 0
                • beeker  

                  tvl tak to je mazec, to je něco pro mě, v létě tam valím, tohle mě baví i když musím kolo nést :O :-)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak tam by mne draha mila zabila a ja si to asi taky moc neuzil. Takze skrtnuto,a le jak se znam, v nekde v euforii minu znacku a stejne tam nnekdy naletim:D

                  0 0
                • goofy  

                  To vypada na pekny technicky sjezdik :-)

                  0 0
                  • gazman  

                    Maslím že to půjde zmastit dost rychle.

                    0 0
                  • Darkson  

                    pokud se nemýlím a je to ten „sjezd“, co jsme nesli dolu loni na jaře, tak to je na XC naprosto unreal. Teoreticky si dovedu představit, že někdo dá kus v plný zbroji na sjezďáku nebo nějaký trialista, u toho bych chtěl tedy být…ty šutry jsou fakt velký, fotka to dost zkresluje:-).

                    Blacky by to měl mít na fotkách i s kolama;

                    0 0
                    • McBlacky  

                      to je ono. až to Pitos pojede na HT tak se pojedu podívat.

                      0 0
                      • Dav...1  

                        Poradne nechapu o co ti jde. A taky nevim jak se muzes prezentovat jako etalon toho co se da a neda sjet na biku pro vsechny tady na B-F. (ono to bude hodne individualni nemyslis ?)

                        0 0
                        • McBlacky  

                          kdybys ta místa znal tak bys věděl jak to myslím. To není o tom, že to nesjedu já, nebo někdo jiný. To je o tom, že to nesjede nikdo, protože to není kombinací sklonu/překážek pro kolo prostupný.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Podle fotek by to sjet slo. Jenom by to chtelo DH masinu 200+/200+ a nekde to rozjet tak na 60km/h + ostranit nejake vetve a kmeny:DD

                            Jinak to je spise trialovy zakusek.

                            0 0
                        • Darkson  

                          já se do toho nechci plést, ale konkrétně tenhle úsek žluté jsem loni „jel“(nes bika) a jsem přesvědčen, že z BF tam na kole s XC geometrií(prav­děpodobně ale i na FR/DH) nikdo nesjede víc jak cca. 20 metrů v kuse. zkušený biker nehodnotí terén podle fotek, neb ví, že dost zkreslují.

                          jakýkoliv pokus o vyvedení mne z omylu vítám, těším se na videa nebo fotky:-)

                          0 0
                          • pitos  

                            Jen by mě zajímalo, zda jsi byl v těch Beskydech s McBlackym a jeli jste také ten Smrk a Javorový na kterých uvedl ty nejetelné trasy.

                            Jestli ano, tak by mě zajímal Tvůj názor na tyto úseky.

                            0 0
                            • Darkson  

                              s Blackym jsem v Beskydech byl, ale ty zmíněný úseky jsme nejeli.

                              loni jsem v Beskydech na HT jel např. zelenou a modrou z Travnýho nebo žlutou z Lysý, ale tenhle úsek je z hlediska MTB naprosto jinej level, to je absolutně nesrovnatelný;

                              0 0
                              • beeker  

                                z „Lysý“ :DDD

                                0 0
                              • pitos  

                                Zmiňovaná žlutá je jedna z mála cest kde jsem nebyl ani pěšky.Je to pro mě sjezd který se mi zatím nikdy nehodil spojit s žádnou vyjížďkou.Na fotkách jde vidět jenom bordel a škaredý kamenitý sjezd ,což mě moc neláká.Jediný důvod proč tam zajet je tvrzení že to je skoro nesjízdné, takže se asi letos přemůžu a pokusím se to tam zahrnout do nějakého výletu.

                                Můj názor je podle fotek takový že pokud to má trochu sklon (což podle fotek má)tak by neměl být problém,jestli to je na placce nebo jen v mírném sklonu s velkými šutry tak to bude trial a bude to obtížnější.Až to objedu tak dám tady vědět.

                                0 0
                                • Chiron  

                                  Taky sem zvědavý na tu žlutou, nikdy sem tama nejel ze stejného důvodu. Jinak první fotka toho moc nevypovídá, není pořádně vidět kde je ten chodník nahoře, je to samá větev na zemi, tak akorát na vypárání výpletu. Druhá fotka vypadá jako v pohodě slalom i na HT. Třetí fotku bych nesl bajka na zádech… Jinak na HT se dá sjet skoro všechno s pořádnou technikou, jen vám to HT toho tolik neodpustí jako trailový full.

                                  0 0
                                • Darkson  

                                  my touhle žlutou sjížděli z červené hřebenovky. on to tedy žádný zázrak není, jsou tam i hezký pasáže, ale asi 1–2 km nošení + dole hodně zklesaných metrů po asfaltu, což mi vždycky rve srdce, obzvlášť po té dřině vyškrábat se nahoru.

                                  zkusim najít fotku s lidma, aby byla vidět reálná velikost těch balvanů, nejsou to žádné kamínky ale v průměru 0,5 –1 metrový šutry a celý to právě nemá moc velký sklon;

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Nedna prihoda z nataceni. Chteli jsme s kamosem sjet zlutou a jako spravni bajkeri jsme se rozhodli, ze se po zlute vydame i nahoru, at vime do ceho jdeme. Kdyz to vemu odspodu jak si to vybavuju, tak po odbocce z asfatlu nasleduje docela typicke beskydske peklo vzhuru-samy volny surt. Po neajke dobe se to uklidni,a le jenom aby mohl nasledovat snad este prusti vystup lesem. Tam jsme v mnoha mistem postupovali stylem zabrzdit kolo, jede ci dva kroky, vytahnout kolo a znova zabrzdit. Kdyz se prekona i tahne cast, nasleduje uzka klikata cesticka ozdobena boruvcim a velkymi sutry(po stranach) koncici asi 300m pod vrcholem vyjezdem na asfaltku(dalkove metry).

                                  Asi nejlepsi po te ceste nahoru bylo, ze jsme preleteli odbocku na zlutou a uz se nam nechtelo vracet, tkaze jsme to vzali kolem zavory smerem na Visalaje. Musim se na tu zlutou nekdy vratit.

                                  0 0
                          • gazman  

                            .

                            0 0
                    • gazman  

                      Zkušený biker a fotograf terén z fotek klidně zhodnotit zhruba může,neb ví jak fotky zkreslují a proto provede dle této zkušenosti patřičnou korekci.

                      0 0
                • KRAJIC  

                  To vypadá dobře.

                  0 0
                  • sihomaja  

                    čus, no jo přesně pro Tebe, jeden špatně postavený šutr-letecký den-druhý kotník v háji :)

                    0 0
                    • KRAJIC  

                      Ty umíš zatnout do živého – kotník je už v klidu – je potřeba zapracovat na něčem jiném ať můžu všechny otravovat svým kňučením.

                      0 0
                • Buf  

                  Z žlute značky má význam jen ta placatá část s přejezdem koryta potoka . V minulosti tady vedla trasa Beskydtour MTB když se jezdilo přes Smrk. Jelo se od Trojačky neznačenými cestami a najelo se na tu žlutou nad korytem kde na biku neni co hledat. Pokud něco hledat tak přejezd na Kozi hřbety ( v zimě jsem to dal na běhulích)a na Javořinku . Pěkné končiny a sjezdík obrázkovou cestou na Samčanku k saňkářské dráze, v zimě běžecké trasy, to je rozhodně zajímavější na průzkum než žlutá nesjízdným korytem potoka a pak opruz po asfaltu.

                  žlutá z Bečvy viz trasa Beskydtour MTB . Poslední úsek na Kladnatou krajem lesa cesta lokotošokoleje. Sjezd z Martiňáku po žluté na Prostřední Bečvu je super, hlavně závěr nad lomem. Dříve taky trasa Beskydtour MTB. U chalup se jelo mezi ploty a přes lávku na chodníček a zpět na Martiňák aniž vyjedeš na hlavní silnici.

                  Červená určitě od Bumbálky za chatou na Třeštíku do lesa starý chodník pak přes lesní cesty na křižovatku, strmý výjezd červené se dá objet od chat vpravo, pak rezervace kde zelení vysadili zmije a dolů do bažinatého sedla Kladnatá, dále na Martiňák vedl tady také Beskyd tour MTB, opačně jet sjezdy po červené značce, ale něco se musí tlačit.

                  0 0
                  • beeker  

                    Nemáš lepší popis té cesty od Trojačky na žlutou a taky cesty od Bumbálky na Hlavatou? Na stránkách Beskyd tour už je jenom současná trasa, ty staré ne…

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Si tam zajeď a podívej se na vlastní oči jak vypadá :)

                      0 0
                    • Buf  

                      Trojačka se dá objet když pojedeš od Srdce Beskyd z obou stran. Ale vždy musíš z lesní cesty které končí buď v bažině nebo strmě do kopce k vrcholu odbočit na lesní stezku a tou pokračovat, až narazíš na tu žlutou značku. Celá oblast je bez turist. značení a mapy nejsou přesné. Možná tam ještě uvidíš staré značení, červené kolečko a bílá šipka.

                      Z Bumbálky je to po značce , jen to strmé stoupání za křížovatkou silnic objeď doprava kolem chat kousek dolů dvě zatáčky a doleva nahoru . Drž se stále vlevo až se napojíš zpět na červenou.Ve směru Bumbálka Martiňák je to tak téměř celé jetelné . Naopak asi nedáš pasáže za studánkou na kladnaté a za Grapama.

                      0 0
            • beeker  

              A nevíš, jak ta žlutá vypadá na druhou stranu na Horní Bečvu a taky ta červená z Kladnaté do Hlavaté?? dík…

              0 0
              • robin!1  

                Hlavatá – Martiňak jsem šel v létě..

                Počátek kolem chat pohoda.. pak pár rozjižděných baheních koupelí, ale pohoda asi.. pak jak je přírodní rezervace byl zákaz kol (vtipné na cyklostezce) a Kladnatá je bažina.. ale nějak se to projede.. ale pak z vrcholu kladnaté je uzký prudký sráz.. tam by to šlo i dolů těžko.. (pokud si to pamatuju dobře)

                0 0
                • beeker  

                  takže tu žlutou na horní bečvu neznáš??

                  0 0
                  • robin!1  

                    neznám

                    0 0
                  • Hynas  

                    Žlutá je v pohodě, jede skoro celá z kopce…z bažinaté Kladnaté sjezd bokem louky s lesním napojením na Kudlačenu a dolů lesní písčitou cestou s kamenama, nájezd mezi baráky a obecní asfalt. Pohoda. Nahoru dřina (viz kus trasy BeskydTouru).

                    0 0
                    • l-e-t-o  

                      souhlas. žlutá nahoru není zrovna med.

                      0 0
                      • KRAJIC  

                        Pěkný výjezd na Martiňák je po té druhé žluté z Horní Bečvy – více směrem na Prostřední Bečvu – pamatuju na ty pocity, že mi jebne srdce, které se v tu chvíli nacházelo v krku.

                        0 0
              • Dav...1  

                Tu cervenou Martinak kladnata Hlavata jezdim docela casto, ale doporucuji to jet timhle smerem je to hodne nahoru dolu sem tam tlacis. A chvilema je to docela spatne znacene, kdyz to neznas ale jinak zadne superprasarny tam nejsou.

                Jinak dik za tip tu zlutou musim v lete prubnout podle fotek to vypada zajimave.

                0 0
                • spyder  

                  Ta žlutá ze Lhotské dolů začíná krásným singlíkem – fakt paráda, ale ten úsek co je na mapce vytyčený je podle mě fakt nesjízdný. Na těch fotkách to tak ani nevypadá ale ve skutečnosti je to koryto potoka s místy docela hodně velkýma kamenama, navíc kluzkýma a ke všemu to nemá moc velký sklon, takže i dolů musíš makat. Ale i tak to nemá moc význam je tam co pár metru spadlý strom – furt se přenáší – skoro to nemá smysl nasedat z5 na kolo. Jinak když jsem tam loni jel, všiml sem si že je tam i pár odbočujících chodníčků mimo tu žlutou – třeba tam někde vede neznačený chodník víc ve svahu – pak by to bylo parádní svezení. Tím korytem to ale fakt neni ono …

                  0 0
                  • Dav...1  

                    Dik za info. Kazdopadne uvidim na miste – rad jezdim mista kde sem jeste nebyl.

                    0 0
        • Fak  

          myslim ze tim mladym rybizkem co vi hovno jsi ty- robby 1 !

          uklidni se a bud rad ze ti nekdo v tebou zalozenem threadu odpovi… zvlast kdyz si hrajes na machra a o Beskydech jak tak ctu vis hovno

          Jinak Extremist jako mistni urcite vi o cem mluvi.

          A ja taky – tu modrou jsem kdysi sjel na HT a v pohode, trochu technicky zavatek, ale jinak OK, da se to.

          Takze se bud nauc jezdit na biku nebo drz hubu :)

          0 0
      • capis  

        Zbytečně děláš ramena a přitom o nic nejde, jen se ptal.

        0 0
    • Tušnak  

      Tak my jsme tu modrou z Pusteven jeli loni na podzim a je to jetelné celé, ale jsou tam úseky, na které člověk potřebuje techniku jízdy… jo a viděl jsem tam hošany, kteří si to na HT dávali celkem slušně!

      0 0
    • zdenek  

      Se taky zeptám: Dáváte někdo ten výjezd z Konečné po červené směrem na Bumbálku?

      Ptám se proto, že já jsem vyměkl. V tom horku jsem měl dost i pěšky. :-)

      0 0
      • spyder  

        Loni sem tam byl a nedal sem to – bylo mokro. Jel sem to zse dneska a dal sem to po tu zatáčku jak je po levé straně chatka. Tam mi to podklouzlo na šutru a už sem tlačil … :-)

        0 0
      • McBlacky  

        jo dá se to. Docela hustota je taky z Hlavaté na Kladnatou, dva zvedáky poměrně ve sklonu. Největší peklo jsme ale jeli na hřebenovce Ropička-Slavíč 26% v šutrech.

        0 0
    • Lusetta  

      Takže frajere, nevím jestli si tady hraješ na Beskydsupermana, ale tys tady založil thread s tím, že chceš poradit.No a podle mého názoru, tak zatímco ti tady každý radí, všechny jen shazuješ a kritizuješ.Hm takže, se ptám na co se tady vlastně ptáš?Jen že sice nikdo konkrétně nepíše na tu modrou, ale i jiné trasy jsou třeba lepší, a proto proč být tak agresivní?

      0 0
      • l-e-t-o  

        Souhlasím s Pussynkou. Nevím proč všechny tady všechny odsuzuješ, že by jsi chtěl vidět toho a toho jak sjedou tu a tu turistickou značku na HT. Asi jsi fakt „borec“ A pokud jsi opravdu takový „borec“, tak tam vjeď a zkus to. Však uvidíš jestli se tam někde zrakvíš nebo ne. (pokud by se to stalo, tak by mi to asi nevadilo) Já sám jsem z Beskyd. Bydlím ve Frenštátě, na Pustevny to mám pár kiláčků a tu modrou jsem ještě nejel.

        0 0
      • gazman  

        .

        0 0
    • tomfree  

      To je zase flame :-)).Super čtení,ale rád bych věděl jestli někdo jel dolů z pozůstatku toho skokanského můstku co je na cestě Pustevny-Martiňák,okukoval jsem to a nějak furt nevím.

      0 0
      • Windblow  

        Ta modrá je v poho, ale jinak se tu prezentuješ jako pěkný blb. S pitosem naprostý souhlas.

        Tome, ten můstek jsem už jel a Totem se potil stejně jako mé čelo:)

        Dnes super poježdění v Karlovicích, polety jak sviňa a kámoš si zlomil 2 prsty.

        0 0
        • tomfree  

          :-)Čau Patriku,škoda že jsem u toho nebyl,já jsem byl v sobotu s chrtama na 140km výletu a musím říci že se mi potilo nejen čelo a na čele pelotonu jsem rozhodně nebyl:-).

          0 0
    • karel*2  

      Modrou z Pusteven jsme jeli loni několkrát ale ne na ht, nýbrž se zdvihem 140/140mm. Myslím, že je těžší (určitě strmější) než červená z Čertova mlýna. „Rychle slítnout“ bych si ji teda nedovolil :-) Věřím ale, že někteří borci ji sjedou na ht v pohodě. Sjezd z V. Stožku je zajímavý tím, že je to dosti dosti strmé velmi dlouhou dobu, jede ale stále rovně z kopce. Možná budou ale i nějaké technic­ky náročnější sjezdy ? :-)

      0 0
      • pitos  

        Možná ano a jestli něco objevíš tak to dej tady:)

        0 0
      • JSt  

        nevim, jestli strmejsi, ale technictejsi asi jo. musi se tam i zatacet ;-). nicmene pro prumernyho bajkera (ja) sjizdny oboje. ale estli nedal certuv mlyn, tak si imho ponosi i na te modre :-)).

        0 0
    • Smazaný účet  

      Oziveni:)

      Potreboval bych trochu poradit. Protoze se leto vzdaluje jak cigan s kusem kabelu, planuju posledni letosni vyjizdku do Beskyd…

      Cil je jasny, hrebenovka Mosty u Jablunkova-Konecna a pak prujezd Methylovicema(tam bude cekat obcerstovacka, svetla na kolo a tak) a jestli do Frydlantu/FM na vlak do ovy, nebo do ovy po vlastni ose uz nehraje takovou roli.

      At cumim do mapy, jak cumim, porad ne a ne to vymyslet. Rozhodne nechci z hrebenovky sjizdet na Na Bilem Krizi, protoze ten sjezdik na Konecnou jet musim:)

      Z konecne se nabizi vyjet na Bobek pres slovenskou stranu. Tady uz trochu zacinam premyslet o „navratu“. Ale modra z Bobku neni nic jineho nez priresny parak po sotoline/suti a to je trochu skoda vyskovych metru. Navic z Hamru by slo akorat objet Sance po prave strane(mimo hlavni cestu) a pak je to uz trochu nuda.

      Pokracovat dal na Bumbalku by bylo fajn, ale to bych asi zdechnul. No proste nevim a nenapada mne jak to vymyslet.

      Snad jako posledni je nepokracovat za Konecnou po cervene, ale sjet kousek po modre(nebo se nekde po lesnich cestach, je jich tam dost) a pomotat se pod Lysou (nahoru s emi chtit uz nebude)…no nevim a potrebuju nejaky tip kudy a kam:) Diky!

      0 0
      • pitos  

        No to máš blbé když ti sezoná na horách končí právě v době, kdy tam začíná být na kole nejlépe:)Já se na podzim těším každý rok, je to pro mě takový vrchol xc sezóny.

        A s trasou neporadím bo takové štreky už nejezdím:)

        0 0
        • Smazaný účet  

          No, ja mam taky vrchol, konecne sem po zime nasbiral sily a na horach je porad hezky, ale bohuzel opet na konci razi odjizdim do Francie.

          Co to vzit na Maly Polom a po stare cervene az na Ostry (o hnusnem kousku slavicem a Kaluznym jsme cetl), starou cestou na OStry a pak po stare na Tyru a nebo to sjet „rovne“ smer Plenisko?

          Taky jsem s edival na Cantoryji, cestu nahoru mam vykoumanou, ale nevim na kterou stranu se pak po cervene pustit..jestli na jablinkouv nebo naopak…

          0 0
          • pitos  

            Z toho všeho co jsi napsal bych asi volil ty Polomy a pak směr na Kalužný.Tam buď na Ostrý a dolu směr Tyra nebo Košařiska.

            Anebo pokud to chceš protáhnout tak dále směr Javorový a dolů po nějaké dh trati a pak na vlak a přemístit se alespoň blíže k domovu.

            Výhodou je vlak, na který můžež skoro s jakéhokoli místa na této straně hřebenu sjet.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Na Javcu jsem pred par lety byl a uprime na to, abych si to uzil, bych musel jet vicekrat at si tu trasu trochu nakoukam a muzu zkusit jet trochu rychleji:)

              Kaluzny a Ostry mne lakaji, jeste jsem tam nebyl. Do Tyry to asi bude solidni padak co? Tyru bych zkusil po byvale zlute primo z vrcholu(vim. na bajku by se tam nemelo).

              Asi nakonec pojedem autem, tak mne napadlo tohle kolecko:

              http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

              Na cely den by to mohlo byt vpohode, ale nevim jestli nekde nemam nejaky nejetelny pruser nebo naopak nevynechavam hezkou cesticku:)

              0 0
              • pitos  

                Ta trasa vypadá v pohodě,jen bych z toho Ostrého nejel určitě po současné žluté(na ty Košařiska)…je to šotolina.Na začátku tohoto týdne jsem zrovna popisoval ve vlákně Beskydy jak z Ostrého dolů na Košařiska,tak toho bych se držel.Je to částečně upravený trail,menší skoky přes popadená stromy,občas klopka atd.

                Jinak ta žlutá do Tyry zase takový padák není,je to fajný sjezd.Prudší to je jen ve vrchní části ale dá se improvizovat jízdou volně lesem kolem pěšiny.Pokud byste sjeli tama, tak byste mohli hned vyjet zpět na Javor(což je od tama otázkou max 40min po asfaltu) dát si další sjezd a vlakem se přesunout do Mostu k autu.

                0 0
                • pitos  

                  Jo a ta žlutá do Tyry nevede z vrcholu(ani nevím že by někdy vedla.Tama vedla modrá do Oldřichovic) ale začíná kousek nad chatou Ostrý.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Diky, tu zloustou jsi popisovat tady takze budu hledat odbocku v boruvci a pak nekde preletim cestu. Jet dolu po sotoline, to bych si rval vlasy:DD U salase prejedu na modrou a dolu az do Kosariska a pak uvidim jak to pujde na Kozubovou:) No, a pak se uvidi.

                  Jinak mam docela starou papirovou mapu a kdyz se divam na zlutou do Tyry, tak vypada, ze vede uplne stejne. Prepokladam, ze je tam nejaky vyslapany chodnicek paralelne s cestou, ne?

                  0 0
                  • pitos  

                    Tak na tu Tyru jedeš normálně po žlutém chodníku,jen je místy ve vrchní části na pěšině více šutrů, tak jezdím kolem pěšiny lesem jak mě napadne,je to čisté a žádný chodník netřeba…takové FR prostě.

                    Co se týče te trasy na Košařiska, tak jsem ti začátek pro orientaci vyznačil na mapě.

                    Ta cesta co přeletíš je vlastně kousek níže a je to oficiální žlutá.

                    Dolů pojedeš po chodníku a pak to nějak sfičíš dolů,není tam kde sjet jinde než do údolí na Košařiska.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Diky za ten zacatek:) Ono bude stacit jet z kopce a kdyz potkam sirokou cestu, tak z ni rychle zmizet:)

                      0 0
              • goofy  

                Ta zelena z Kozubky asi nic extra nebude co si vybavuju. Ale klidne pak dej echo, jak to projedete. Zrovna tedkom v nedeli jsem na Kamenitym dumal, jak se tam odsat nejpekneji dostat dolu :o)

                A jak pise Pitos do Tyry to fakt padak neni. Naopak ty serpentiny to celkem natahnou, kdyz je clovek jede poctive a nezkracuje.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Padaku se rozhodne nebojim, jde mi spise o to ze vrazet na spravnou stranu kopcu. A z Kozubove smer na Kamenity a z nej to zkusit nekudy lesem dolu, je tam nejaky fajny kousek? Diky!

                  0 0
                  • KRAJIC  

                    Tu Tyru si musíš sjet – jeden z nej sjezdů v Beskydech.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Oukej sefe! Pohledam kudy vede ta stara zluta:)

                      0 0
                      • soap  

                        buřty berete :) ? bych se k vám přidal,kdy a co pojedete? auto není problém.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          22.9. Autem jeden z ovy. Buřty snad koupime nekde v hospodě i s pivem:)

                          Kdyztak mi napis na icq nebo maila:) Urcite budem radi kdyz se nekdo prida, byt tempo bude vrazedne pomale:)

                          0 0
                  • goofy  

                    Z te Tyry zas neni takovy problem se dostat na druhou stranu do Kosarisk. Krapet zajidka to je, ale vicemene po rovine :o)

                    A z kameniteho moc nevim no. jel jsem prakticky jenom po modre do Lomne. zacatek se jede po louce, pak po lesacke ceste, ktera ale neni nijak upravovana, takze to neni aspon takova nuda… Pokud chcete jeste na nejaky druhy kopec, tak bych klidne vyjel po modre z Kosarisk na Kamenity. Ted o vikendu tam budou burcakove slavnosti, tak si aspon pochutnate, a uz vam bude jedno po cem pojedete dolu :o)))

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jedem dalsi vikend…burcaku je deska skoda:)

                      Jinak nevis jak je to s lanem na Javcu? Uz pomalu krystalizuje myslenka z Tyry vyslapout k lanu, sjet si to po lajne, nechat se vytahnout nahoru a pres Javorovy se vydat zpet na Kaluzny. a znova na ostry a sjet to druhou stranou po zlute. Pocitam s cca 50Km v terenku, tkaze celodeni zalezitost po ktere budem na sracky:)

                      0 0
                      • goofy  

                        Jej, skoda :o)

                        Lano jede co hodinu do 17:00. Pravidelna odstavka je zatim v nedohlednu, takze by urcite melo jet.. ;o)

                        Klidne to pak muzete vzit z Kaluzneho smerem na Slavic a pak odbocit na Kamenity a dolu do te Lomne trebas. Sice ten sjezd z Ostreho bude lepsejsi, ale zas si usetrite stoupani a z kaluzneho se pka vlastne uz porad klesa ;o)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Kazdopadne diky za alternativy a rad. Mapu budem mit, takze se budem rozhodovat operativne na kopcu, podle sil a pocasi:)

                          0 0
                          • Buf  

                            No teď v sobotu je fajn akcička lidí od elspeeda na Javorovém a večer pak premiera filmu jak letěli kluci ke K2.

                            No a co je ta Kaťuša a Javorovy man ( běh + MTB + para), jsou i akce po děcka dole u lanovky. Počasi zajištěno.

                            Koukněte na www.katusha.cz

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Hezke…koukam i to pocasi docela umis:)

                              0 0
                              • Buf  

                                No aby jsme se nevyznali v počasí, jsme přeci znalci Beskyd.

                                Jinak zelena z Kozubky přes „Kykulky“ je super hřebenovka s výhledy a dole to chce jep vpravo přes osadu Novina a nově značeným chodnikem k nadraži v Bocanovicich. Pokud pojedete zpět na hřeben tak z osady Novina stále traverzem až na modrou značku což je pěkný singlík na výjezd, pak buď strmě zelená nebo přes sedlo po modré objedeš Kozubovou a po cestě ( žlutá) nahoru. Ještě k cyklotrase přes Kozubovou , ta strmá stojka je ptákovina dá se krásně objet od Kamenitého vlevo lesní cestou až na louky a tady doprava po polní – lesní cestě na sjezdovku a na cestu se žlutou značkou. Vyjede se na rozcestí pod chatou ( přijíždí tam cesta a zelená z Lomné. V opačném směru jet hřebenem a nesjíždět po žluté na Kamenitý, ale dál neznačeně hřebenem a pak doprava na lesní singlík , který objíždí Kozubovou až do místa kde začiná ta stojka žluté. Jeli jsme tam 2.etapu Trophy.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Diky za rady. Sice jsme asi pulhodinu spekuloval nad mapou jak to mylsis, ale snad jsme to snad pochopil dobre.) Mezi Kozubkou a Kamenitym je milion lesnich cest, tkaze tam asi bude docela fajne pojezdeni. Radim si tuhle lokalitu do denicku pro pristi rok:)

                                  0 0
                                  • Buf  

                                    No koukni na web Beskidy MTB Trophy a ta letošní trasa tam je včetně naši varianty staré žluté značky z Ostrého od chaty, nechtěli jsme ať se nám trasa kříží, tak se jelo přímo od chaty Ostrý na JV a za chatkou v lese starým chodníkem co jsme vyčistili. pod stávající cestou se to napojí na trasu co mají místní hoši vyjetou a již se tady o tom psalo. Hopy se dají míjet, takže i na pevňáku na pohodu. Je to ale 100 x lepší než ta široká cesta značená KČT i jako cyklotrasa. Ta je dobrá tak jedině na výjezd.Pak dole od salaše po žluté a pak neznačeně až na cyklotrasu radegast a zase po žluté až do Hrádku. Takový pohodový rege sjezd po javoráku a ostrém. Ten singláč kolem Kozubové co vynechává ten strmý značený úsek tam je také, jen musíš koukat ve sjezdu vpravo až ho uvidíš, není to značené a lesáci tam těžili tak to lze snadno přejet. Ve směru od Kamenitého jak se to začne zvedat tak lesní trávou zarostlou cestou vpravo a po pár desítkách metrů v mladých smrčcích doleva z cesty nahoru na starou loveckou stezku. Je jich tam pak dál hafo, ale ta se dá použít s hřebenem.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Nakonec jsem z velike casti zkopiroval vasi trasu, tak snad mne to na enduru bude bavit:) Nakos to chtel jet na sjezdaku, kvuli ten zabanvym pasazim u Polomu, tka mu to jeste musim rozmluvit…

                                      mapa

                                      0 0
                                      • Buf  

                                        Nevim jakym směrem chceš jet okruh Polomu a Kozubove, nesedi to tak ani tak. Pokud mužu doporučit tak na V Polom z Mostů po červene nahoru je to tlačeni,( je to vhodné jen jako sjezd v opačném směru ze Skalky dolů do Mostů)nahoru je to nejlépe objet lesní cestou pod Skalkou směrem k žluté značce.To plati i pro Kozubovou ten singlik je sjizdny jen v jednom směru z hřebene Kozubove dolu a pak na Kamenity. Z Kameniteho lesni cestou vlevo (jak začíná nejetelná stojka žl.zn) na louky a sjezdovku dokola kolem celeho kopce až se napojiš na žlutou značku a pak na horničast příjezdové šotolky a zelene značky. To je již kousek od chaty.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Diky. o objeti Skalky vim, akorat jsme to nenatukal, cestu na Kozubovou jsme uz opravil, mapa plan je to jet po smeru hodinovych rucicek..tj polomy, Slavic, Kaluzny, Javec, Tyra, Ostry, Tyra, Kaluzny, Kamenity, Kozubka a prvni hrbitov ktery potkame:) S touhle porci abychom vyjeli z ovy v pet rano:)

                                          0 0
                                      • goofy  

                                        jak uz psal Buf: na Skalku bych pokracoval porad po sotoline, smer zluta (je to tam znacene).

                                        Jinak ten okruh je teda radny… Uvazoval jsem, ci bych se mohl pridat, ale takhle teda ne :-D Vidim, ze jste lanovku nakonec uplne vynechali :-)

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Jo, z jsme to opravil. Z okruhu mam taky trochu obavu, ale snad se to nejak zvladne, kdyztak nekde zbabele prchneme do udoli.

                                          Budu se muset poradne nazrat at v hospodach netravime moc casu no…a jak dopadne moral, nikdo z nas nevi:D Kazdopadne kdyby ses chtel na kousek rpidat, tak ti klidne napisu kdy asi budem v jablunkove…ja ted pred dva tydny na bajku nesedel, tkaze asi zdechnu:D

                                          0 0
                                          • Buf  

                                            No z te Kozubky by jsem jel hřebenem přes Kykulky stale po zelene, do osady Novina až když vyjedeš z lesa a bude vpravo louka tak okrajem nebo po šotolině o 200 m níže vpravo. Pak neznačeně dolů na rozcestí žl . zelena a kratce směr nadr. Bocanovice, pěkne hrabve kořeny a pak tunýlkem k rybníčku a do Městské Lomné, polňačkou na starou silnici nebo lesní cestou zařatek po žel. přejezd žlutá až do Mostů ( lesní asfalt). To co maš zakresleno po te modré je hezká na výjezd nahoru. Zelený hřeben má par stojek , super výhledy a parádní travnato – lesní cestičky.

                                            No a zbyde jen náročnější výjezd na Kozinec, lze ho odrbat asfaltem, ale přes ty louky je to hezčí i když to vyjede málo kdo. Ten asfalt je ale taky opruz, takže ja jezdím raději terénem.

                                            0 0
                                          • goofy  

                                            No na cast trasy by se pridat slo. :o) Jeste posonduju co a jak… Kdyztak mi pisni maila, v kolik budete vyjizdet ;o)

                                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          No, tak v sobotu jdeme na svatbu, takze snad bude vhodna kompenzace:)

                          0 0
            • Baba-Ji  

              já bych to vzal na Javec a tam se napojil na zelenou a jel až dolů do Tyry. Jsou to ve spodní půlce docela fajn serpentýnky, jeden úsek není moc flow-friendly, ale je to fajnové technické poježděníčko.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jo…uz jsme to do mapky natukal:)…ale to je fuk protze pocasi bude napicu…

                0 0
              • goofy  

                Ktery usek neni flow friendly? Me to tam prijde cele celkem fajn

                0 0
                • Baba-Ji  

                  Myslím ten serpentinový úsek v pěkně prudkém svahu mezi tou šotolinovou cestou a asfaltkou dole(tam bacha, tam se pokračování té zelené dá lehce přehlídnout, je to jen takový „malý chodníček do kopřiv“).

                  Já se v těch serpentinách s kolem do některých zatáček tak tak vlez, docela by se tam hodilo umět se přehoupnout na předním kole. Jednou jsem tam i přeskakoval řidítka.

                  0 0
                  • pitos  

                    Stačí si dobře najíždět, vybrat tam jdou všechny zatáčky.I když se občas člověk musí více snažit:)

                    A jak na tom jsi s rámem? už máš vybráno nebo doma?

                    0 0
                    • Baba-Ji  

                      nový rám zatím nic, starý ještě pořád drží, tak jezdím

                      …zrovna na Javcu jsem v pátek rozpůlil převodník, takže sobotní Katushu jsem tam musel jet na půjčeném Norcu Fluid LT a docela mně to kolečko sedělo

                      0 0
                      • pitos  

                        Tak fluid lt není špatné kolo s využitím jako enduro.Ja se od Norca díval spíše na Truax ale moc jsem se o něm nikde nedozvěděl a těžko říci jak je to z dostupností.

                        Mě rám také drží ale nástupce je už na cestě a zítra by měl dorazit pošťák.Skládat to ale budu až po sezoně.Až to bude doma, tak to ukážu, dříve nic:)

                        0 0
                        • Baba-Ji  

                          ten Fluid je i docela bytelný, lehkého FR bych se na něm asi nebál.

                          Napověz, co máš za nového nástupce :), nakonec jsi koukám s nákupem nelenil.

                          Mně teď docela láká NS Soda Fr za 950€, ale je to trochu neznámá. Asi jsem měl fakt koupit ještě o prázdninách toho Torqua, u ještě dostupného Torqua FRX mně moc nesedí hodně krátká horní rámovka, ale možná by to bylo jen o zvyku.

                          0 0
                          • pitos  

                            Fluid papír sice není ale pravidelnému nakládání v bikeparku bych ho nevystavoval.Pro občasné použítí na FR, nebo pro začátečníka proč ne.

                            Co to bude nepovím, až to bude doma tak se to určitě dozvíš:)

                            Chtěl jsem čekat s nákupem až do zimy ale po minitestu a zjištění že mi bude sedět vše kromě hlavového a smyku jsem měl jasno a čekat už nebylo potřeba.

                            0 0
                            • Baba-Ji  

                              já chtěl minulý čtvrtek do Palenice v PL, půjčit si u nich NS Sodu a vyzkoušet ji trochu, bohužel počasí bylo proti, takže nic :(

                              0 0
                  • goofy  

                    Me to prijde vpohode. Jak pise Pitos, tak staci si dobre najizdet, a aspon me to nuti nad tema zatackama uvazovat, jak ji prejet ;o) Ostatne stejne to je i se zlutou z Ostrreho do Tyry

                    0 0
                    • Baba-Ji  

                      vlezt jsem se vesel, byla to nekdy skoro „hodinarska prace“ ale je to pecka sjezdik, to kazdopadne :)

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Oki, na maly chodnicek si dam pozor:)

                    0 0
      • pitos  

        Ale vytáhl jsi teda moc pěkné vlákno, to se musí nechat…jsem se zase po dlouhé době tady pobavil:)

        0 0
    • M@C  

      Co rikate na tuto trasu na Cantoryji?

      Jde mi o smer od Trince, jel bych pres Sosnu, po cervene pres Jahodnou…

      A jak dal, ktera cesta je lepsi? Po cervene a nebo po te vyznacene prerusovane modre? Preferuji lesni cesty, teren atd., nechci jet po nejake sterkove ceste.

      Vubec to tam neznam.

      Diky.

      0 0
      • pralin  

        Dnes projeté. Jeď ze Sosny od Vodárny(panelka) jedeš po červené, bacha na odbočku doleva jde snadno přejet, jedeš hřeben Jahodné, jeden stromek na zemi,podpiš se převodníkem(hezký chodník).

        Pokračuj na oboru Vružná kousek po šotolině, ale pak bacha doleva po červené shoď na malou a hezky do kopce :-))cca150m k hranici z PL.(test úsek).

        Pak mezi ploty po hranici(kopřivy) a pak na louce na levo další kopeček :) až na Ostrý, tam se napojíš na cestu z Vápenky.

        Dál už tak jak na mapě. Vše je jetelné nahoru i dolů.

        0 0
    • tom.v1  

      taky potřebuji radu, zajímá mě cesta nejmenšího odporu od hráze přehrady šance nahoru na lysou horu, netuším kama jet. Dolů z Lysé mám v plánu jet po žluté zase k přehradě, je tam nějakej pěknější sjezd? díky

      0 0
      • Buf  

        asi není. Nahoru přes Kobylanku na Zimný nebo od hájovny Řehuci kolem lovecké chaty do zatáčky silnice z Papežova ( závory v místě napojení červené t.zn. od Visalají)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Po zlute to dolu jde, ale hezkym sjezdem bych to nenazval. Mnohem lepsi mi prijde jet po cervene na Luksinec (o vikendu sebevrazda, bo tam bude asi tak milion lidi) a pak pokracovat po zlute do Satiny.

        Pokud bys chtel kolecko, tak po sjezdovce a pak po cervene az na Jezanky, prejet na Bily Kriz (tam pojist) a dat se po cervene hrebenovce smerem na Konecnou. Tam po modre (sotolina/asfalt?)) do Udoli cerne a uz je to jenom prijemna kochacna po asfaltu kolem potoka az do Hamru. Objet prehradu z druhe strany (kolem Jamniku) a jsi na zacatku. Jeste to muzes vzit pres Svarnou Hanku.

        0 0
      • Vhalasta  

        Nahoru to je řešené v kterémsi vlákně vedle a cesta nejmenšího odporu začíná tady , šipky na asfaltu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.